- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
Új hozzászólás Aktív témák
-
gaborbol
őstag
válasz
concret_hp #62707 üzenetére
En is erre gondoltam kb egy honapja, valahol olvastam, hogy az orosz koltsegvetes 70%-a a benzin meg a gaz bevetelboll all, es most nagy szarban vannak.
Mashol meg azt olvasom, hogy lassul a gazdasag, nem fogy annyi benzin, ezert esik drasztikusan, es hoghy varhato egy ujabb valsag.
Hol van most az uj on topik? -
Lortech
addikt
válasz
concret_hp #62563 üzenetére
Én sem javaslom, de azért azt tegyük hozzá, hogy amerikai vállalati környezet teljesen más világ.. Magyarországon én is furcsának találnám ezt az udvariaskodást, mert nem gondolnám őszintének a túloldalról, de ott szerintem elfogadottabb ez mindkét oldalról, más mentalitás.
-
tildy
nagyúr
válasz
concret_hp #62337 üzenetére
Kellett valami gumicsont most terelesnek.... Latjuk, mukodik....
Btw, ez mar lathato volt 2009-ben is, anelkul hogy politizalnek, sejtheto volt, milyen iranyt vesz fel az orszag.
-
válasz
concret_hp #62316 üzenetére
forgalmi lejárata előtt 1 hónappal már lehet vinni, ha mondjuk 25.-én jár le és te 5.-én viszed akkor az új időpont 2 év + 20 nap lesz (max 2 év + 1 hónap lehet)
-
e=mc²
őstag
válasz
concret_hp #62311 üzenetére
Patikakban frissitik neked penzert, de annyibol veszel egy uja(bba)t is.
-
Viszlát
addikt
válasz
concret_hp #62311 üzenetére
Ki is lehet dobni, de annál jobb ha veszed a fáradtságot és leadod a Vöröskeresztnél, ha még gyűjtik.
-
Viszlát
addikt
válasz
concret_hp #62302 üzenetére
B.
Elvileg rá is kéne írniuk. A motorhoz, B személy+teher, C busz.
-
concret_hp
addikt
válasz
concret_hp #62287 üzenetére
izé, van A B C típus, melyik kell egy sima személyautóba? biztos balf@sz vagyok, de gugli nem segít ...
-
e=mc²
őstag
válasz
Lehet, a kek szinu doboz, ami 2.999,- es ha jol tudom 5 evig jo. Bar nezd meg a cimket rajta, mert ha van frissebb, akkor ertelemszeruen az tovabb lesz ervenyes.
-
Garada
őstag
válasz
Én sok helyen láttam már autós részlegen, az említett üzletben nem jártam de lehetséges, hogy ott is kapható.
-
EQMontoya
veterán
válasz
concret_hp #62213 üzenetére
És egyben válaszolva Integra hosszabb okfejtésére is.
Nekem egy autó rólam szól. Arról, hogy én hogy érzem magam benne, hogy jól esik vele közlekedni, csapatni, stb. Ebből egy a pályanap, de lehet akár a visegdrági szerpentin is, vagy egy békés hazacsorgás melóból a budai alsón hétköznap este. A vezetés élménye.
Épp ezért nem örülök annak, amikor vezetési élményre kihegyezett autóból lesz egyre inkább sunnyboy autó.
Mert egyenesben 100ra gyorsulni a PDK valóban verhetetlen, de erre tök felesleges Porschét venni.
És épp ezért nem értek egyet azzal sem, hogy kevés az MX-5-be (pl. 2.0 NC, de az ND azért picit erősebb lesz) vagy a GT86-ba kevés a ló. Ha jól akarod magad érezni vele, akkor szerintem elég. Ha letolni a nem szimpatikus kopasz fekete ex-prémium tulajdonost az autópályán, akkor persze kevés. Ez esetben viszont szerintem nem arra használod, amire való.
Mert egy elményautóban én váltani szeretnék. Meg esetleg olykor keresztbe menni. És nem arra vagyok kiváncsi, hogy mit tud helyettem az elektronika, hanem hogy minden fogam látszik-e a vigyorgásnál, mikor kiszállok. -
lenox
veterán
válasz
concret_hp #62149 üzenetére
Hat mtb-r gondoltam, es full alivio, ahogy irtam. De nincs kobe vesve, csak kiindulasi alapnak. Amikor meg a sajat bicajomat vettem, akkor voltak full set arak, mondjuk ahogy ma nezem van bennuk valasztasi lehetoseg, szoval lehet, hogy nincs egy konkret ar, de egy iranymutato ar jo lenne.
-
lenox
veterán
válasz
concret_hp #62147 üzenetére
Milyen felszereltsegre gondolsz?
-
lenox
veterán
válasz
concret_hp #62144 üzenetére
Az se rossz, de ugy kene, hogy lassam a vazat bicajkent is, ne csak papiron. Illetve az egyik lanyomnak lenne, szoval hogy o lassa.
Es amugy tudja valaki, hogy ha a vaz x-be kerul, akkor egy kesz bicaj mennyi lenne?
-
fokukac
nagyúr
válasz
concret_hp #62106 üzenetére
Hú, mennyit fogsz spórolni így
40 literrel számolva 360 Ft-ot?
-
tildy
nagyúr
válasz
concret_hp #62096 üzenetére
Nem a mostani esetre, hanem altalanossagban irtam, hogy imadjatok szetcincalni a mondandom.
Es mint irtam, arra semmi szuksegem, hogy beirok valamit - barmi is legyen az- elso gondolatotok az legyen, hogy hogyan kossetek bele , figurazzatok ki engem vagya mondandom.
Annyira nem erdekel tehat a tema, hogy folytassam, igy adva nyitott feluletet tamadasra.
-
tildy
nagyúr
válasz
concret_hp #62091 üzenetére
Az a bumm kb mar a 90es evek kozepetol kezdodott, de jogos a felvetes.
Mondjuk jo lenne latni a 20-40-es korosztalyra levetitve, egy frissebb adatot, foleg a mostani 24-30-as korosztaly lehet erdekes, ott valoszinuleg nagyobb az arany, mint ahogyan irod is.Btw annyira nem erdekel, foleg hogy emvyvel imadjartok szetcincalni amit mondok. EBullyingra, passziv aggressziora meg legkevesbe sincs szuksegem.
-
tildy
nagyúr
válasz
concret_hp #62086 üzenetére
-
válasz
concret_hp #62086 üzenetére
Jah, meg általános iskolások se vándorolnak ki, ők sem végeztek még egyetemet....
-
válasz
concret_hp #61928 üzenetére
Meg nincs kesz a lakasunk, masreszt jo lenne ugy hazamenni, hogy esetleg egy viszonylag normalis nyugati fizut keressen az ember -- ez nem kizart, de ido kell hozza.
-
Mister_X
nagyúr
válasz
concret_hp #61866 üzenetére
Hát akkor meg lássa egy háziorvos - én eddig vérvételen (hál' Istennek) csak egyszer voltam, most tavasszal, vércsoport és egyéb értékek megállapítása miatt (még jó, hogy nem Kínába pályáztam, csak Japánba).
-
Mister_X
nagyúr
válasz
concret_hp #61850 üzenetére
Gondolom nem poénból mentél el, jövő héten csak látja egy háziorvos. Megnyugtatásképpen: nekem minden a referenciaértéken belül volt
-
bobsys
veterán
válasz
concret_hp #61839 üzenetére
Ugyanez europai valtozatban. Amit eloszor linkeltem az elvileg lead 5V es 2 A usb kimenetenkent, de sehol senki nem ir arrol, hogy mi van ha nincs bedugva semmi az usbbe
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
concret_hp #61791 üzenetére
-
válasz
concret_hp #61785 üzenetére
Kell real-time kollaboracio?
-
válasz
concret_hp #61783 üzenetére
Kicsit tobbet kene tudnunk az use-case-rol. Le vannak ezek tiltva, es ugy akarsz hozzaferni valami hasonlohoz?
-
válasz
concret_hp #61781 üzenetére
Es Office Online-on kivul? Es iCloud-on kivul?
-
válasz
concret_hp #61745 üzenetére
Es eljutottunk oda, hogy a HWSW-n a hozzaszolasok minimum fele totalis szociopataktol erkezik.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
concret_hp #61745 üzenetére
De ezeket az idiótákat máskor másért már 3-4x instantbanolták.
Míg akire a szankció most tulajdonképp vonatkozott, tudtommal még nem volt kitéve.
De az idiótákat ha most instantbanolnák, úgyis visszajönnének ötödször is, aki meg egyszer magától 12 év után elmegy, és nem azért mert mondjuk nincs ideje, az biztos nem jön már vissza.
De ez valakik szerint jelentéktelen csekély veszteség, hiszen ezáltal tényleg úgy tűnik, hogy renitens visszaeső idiótákra nagyobb szükség van, mint helyette valakire, aki véletlenül még tényleg színvonalat is adott. Meg némi színt, de úgy tűnik az túl sokak szemét szúrta, amire most lecsaphattak. Ugyan hány nagybetűs várta már ezt titokban..
Végülis, nem a szakmaisága tartja el ezt az oldalt, hanem a kétoldalon meg máshol látható reklámok. 5000 szakmailag értékes és érdekes ember pénzügyileg nem tart fenn egy ilyen oldalt(fórumot), de 495 000 akár sokszorbannolt idióta néhány szükségszerű szakmailag értékessel viszont már igen.De még most se látom sehol leírva, hogy bármelyik nagyhatalmú beismerné, hogy igen, TUDJUK, hogy egy régi, ismert, értékes fórumtagot szopattunk meg ezzel, de cserébe mostantól senki más sem írogathat úgy ahogy neki tetszik. Nincs kivételezés!
Nincs? Én mondjuk továbbra sem értem, hogy miért lehetnek egyáltalán egyéni arcképek és egyéni rangok, mivel AZ kivételezés. Egy újonc ugyanis (aki mint megtudtuk lehet ugyanolyan értékes mint egy 12 éve itt lévő) nem kaphat egyéni arcképet és egyéni rangot. Miért is nem?? Akkor meg miről beszélünk? Egy sok éve itt tevékenykedő valaki nem kaphat egyéni arckép és egyéni rang helyett egyéni írásmódot?Tudom, már megint sarkítok..
-
bobsys
veterán
válasz
concret_hp #61725 üzenetére
van mas abberaciod is?
-
bobsys
veterán
válasz
concret_hp #61714 üzenetére
A legalja olyan 3.6%-3.7% korul volt ha jol emlekszem. Meg mindig jobban jarnak a 4.25%al mintha vennenek allamkotvenyt 3.12% kamaton (annyi most 30 evre)
-
pohár
félisten
válasz
concret_hp #61592 üzenetére
kis tejszínhad ide, meg oda, aztán kész a "torta", lenyalhatja rólad
-
válasz
vagy ne vegyél tortát
-
ToBeY
nagyúr
válasz
Süss egy tortát magad 26-án hajnalban és megvan oldva a probléma
-
tbs
addikt
válasz
Elképesztően túlkombinálod a kérdést sztem...
A sarki kuka mellett se lesz semmi baja 2 napig...
-
tbs
addikt
válasz
concret_hp #61588 üzenetére
Majd vigyázok rá. A lúdlábtortát szeretem...
-
ngabor2
nagyúr
válasz
concret_hp #61573 üzenetére
Ne otthon tárold a tortát, hanem a szomszédnál (feltéve, hogy jóban vagy vele). Nálunk bejött.
-
pohár
félisten
válasz
szerintem ha 24-én délelőtt még tudsz cukrászatból venni, hűtőben eláll 26-ig (hacsak nem turkál a hűtőben a hölgyike is, akkor felejtős
)
-
14adam
addikt
válasz
csak annyi időd van amennyi idő alatt cukrásszá tudod magad fejleszteni
-
ngabor2
nagyúr
válasz
concret_hp #61550 üzenetére
Nem hibás, az igaz barát hasonló laposságot érne el. De ez csak mellékhatás, a lényeg azon van, hogy kijön a bele...
BS:
-
ngabor2
nagyúr
válasz
concret_hp #61449 üzenetére
időjárás előrejelzésnek jó. Sajnos az S5-ben páratartalom-mérő nincs, együtt lenne informatív.
Biztonsági lezárás: elvből nem teszek rá. Tegyük fel, elhagyom a telómat. Ha olyan találja meg, aki meg akarja tartani, az így is-úgy is törölni fog mindent, nem fogja a biztonsági zár megakadályozni.
Viszont ha olyan ember találja meg, aki vissza akarja adni, annak sokkal egyszerűbb így megtalálni a gyakran hívott számokat, és felhívni. Az emelt díjas hívások meg alapból le vannak tiltva.
Mister_x: én is ezt próbáltam sugallni, kinek a pap, kinek a paplan. Én az Androidban találtam meg azt, ami nekem kell. Tele van hülyeségekkel, amik idegesítenek, de ezeket valószínűleg bármelyik más rendszerben is megtalálnám.
BlackSoul: erre én mobil klímát tudok javasolni. Mondjuk azok meg nem felelnek meg a nem drága kitételnek. Csak fűtésre meg kifejezetten drágák.
-
Integra
titán
válasz
concret_hp #61376 üzenetére
pedig van az indexen is jó cikk. mindenhol van. nem lehet alapvetően azt mondani egy portálra hogy jó vagy rossz, keresni és szelektálni kell tudni. indexen is rengeteg bulvár szemét van, ugyanakkor néha egész elképesztő módon kitudják borítani a jó tényfeltáró, oknyomozó cikkeikkel a bilit.
-
Integra
titán
válasz
concret_hp #61368 üzenetére
pedig ilyet mond, de ami még fontosabb, így cselekszik és a nap végén csak egy számít, hogy ki és mit cselekszik. minden más hablababla.
csak megkell nézni az oktatási rendszert, az egészségügyet etc, mindenhol van kiváltságosoknak hely, ahol teljesen másképpen működik a rendszer, ellentétesen, mint az átlagembereknek. és a belépőkártyád oda a rengeteg pénz, különben nem jutsz be. x összegű euro alatt nincsen esélyed kikerülni a rabszolgasorsból.. annyi pénze meg az emberek töredékének van talán. fizeted a kamatot, az átlagellátásért robotolsz, ostoba oktatási rendszerbe, butaképzőbe küldöd a gyerekeid és amúgy is otthon butítod a gyereked már iskola előtt, ha képernyő elé ülteted, mikor pont, hogy a szabadban kéne legyen egész nap, alkotás, kreativitás helyett, mert nem tudsz mást, robotolsz egész nap szaros pár százezerért, hogy a számláid befizesd és nem marad időd, sem erőd, sem türelmed a gyerekre. kivan ez a rendszer találva.
ha ezt a cikket a zsindexen olvasod ami a nyt és a többi oldalra van linkelve, meg sem fordulna ez a fejedben, teljesen másképpen állnál hozzá. mert ezek szerint a new york times vagy éppen az afp is összeesküvés oldal -
Integra
titán
válasz
concret_hp #61352 üzenetére
Azt én leszarom, nem figyeltem, de az igazság benne van. Az elit pontosan tudja mit és hogy, igazi tanítás helyett pedig, hazug, álszent, bort iszik, vizet prédikál.
Amúgy az összeesküvés dolgokra is teszek magasról -
válasz
concret_hp #61352 üzenetére
Az.
-
tildy
nagyúr
válasz
concret_hp #61322 üzenetére
Hat, vihetsz epp iphone 6t is, eladni otthon jol.
Amugy varhato volt, hogy az opo igy jar elobb utobb, adjuk el az 5s-el egyetemben.
@: a tejcsokinak rossz ize van. Az nem csoki. Az igazi csoki ( nekem legalabbis biztosan) 80%-os kakaotartalomnal kezdodik.
-
tbs
addikt
válasz
concret_hp #61322 üzenetére
Angol font..?
-
tildy
nagyúr
válasz
concret_hp #61311 üzenetére
moto g-t bandusnak, vagy mi
Csokit nem mondanam, csak tejcsokiban jok, azt mondjak, azt meg en ki nem allhatom.
-
fokukac
nagyúr
válasz
csak csokit.
azok jók náluk.Vagy esetleg valami lengyel immigráns csajt, azok csinosak szoktak lenni.
-
7
addikt
válasz
A koronaekszereket.
-
Integra
titán
válasz
japán autoalkatrészek <3
-
válasz
Sós mogyoróvajat
-
ngabor2
nagyúr
válasz
concret_hp #61278 üzenetére
Ha nem akarsz még gyereket vállalni, akkor egy kis sós vízzel locsold meg a növénykét
-
válasz
concret_hp #61278 üzenetére
Ha fény éri, nincs huzatban, locsolják, akkor képes ennyit nőni. Gyerekkel azért több a tennivaló, de kérdezz rá, hogy akkor te most jó apa vagy ?
-
válasz
concret_hp #61237 üzenetére
Ha olyan utleveled van, amiben van csip, akkor elvileg (!) at tudsz menni azokon a kapukon, ahol az utlevelellenorzest egy arcfelismerovel ellatott automata vegzi.
-
tildy
nagyúr
válasz
concret_hp #61235 üzenetére
Lehet, de az epassportos sor majdnem mindig jóval gyorsabb.
-
válasz
concret_hp #61205 üzenetére
~95%-at sajnos igen
-
EQMontoya
veterán
válasz
Vannak még csodák. A héten vettem egy inget a Marks&Spencerben, 13 volt az akciós ára, aztán 2k-ért adta a számlához a gép.
-
tbs
addikt
válasz
Az enyémeket módszeresen, még az $5-os borítékokat is...
-
válasz
Vagy igen, vagy nem. Tehat kalkulalj ugy, hogy igen, aztan maximum orulsz, ha megse. Honnan rendelnel?
-
válasz
concret_hp #61055 üzenetére
lol, akkor későbbre halasztom az ebay rendeléseimet
-
EQMontoya
veterán
válasz
concret_hp #60948 üzenetére
Mondjuk azt halkan hozzátenném, hogy ha az sms parkolás megoldható pusztán rendszám megadásával, mindenféle matrica és jegy nélkül, és időbélyegekkel tárolva a rendszerben, akkor ez mi a faszomért nem? Ugyanaz az sql tábla kell neki, csak -1-re kitöltött "time expires" mezővel. A polgármesternek biztos van már ilyen is, csak használni kéne.
-
ngabor2
nagyúr
válasz
concret_hp #60847 üzenetére
Azt te csak hiszed. Nem az szokott errefele a jellemző lenni, hogy az értelmes dolgok megmaradnak, az értelmetlenek kikopnak.
-
válasz
concret_hp #60831 üzenetére
ez gyors volt
grat!
-
válasz
concret_hp #60829 üzenetére
nemazé', de te úgy dolgozol már x ideje, hogy nem tudod mennyit kapsz érte?
-
Integra
titán
válasz
concret_hp #60779 üzenetére
jól tetted, hogy nem láttad, mi nem szórakoztunk annyira jól, inkább csak kínunkban... és akkor a minősíthetetlenül ostoba, ripacs kommentátort még meg sem említettem
-
fokukac
nagyúr
válasz
concret_hp #60715 üzenetére
NEM.
Soksok év tapasztalat alapján azt kell, hogy mondjam, hogy ez nem igaz. Sőt, pont fordítva. A Nagymező utcai csirkés az etalon.
end of discussion. -
fokukac
nagyúr
válasz
concret_hp #60712 üzenetére
Vagy a Nagymező utcában (az éjjel is nyitva van, ugye),
de házhozszállítás nincs.Na mindegy.
Úgy megkívántam, és nem találtam sehol.
Még a bécsi szeletnél sincs a kínálatban... -
válasz
concret_hp #60693 üzenetére
Lehet neki az volt a baja, hogy nem adtam elsőbbséget, csak az a kérdésem, hogy kinek kell ilyenkor elsőbbséget adni, az egész útra vonatkozóan, aki keresztezi ? (nem mellékesen, a kocsisor előtt állt, így a kocsisornak hogy adtam volna elsőbbséget, talán a rendőrön keresztül hajtanak)
Minden nyíllal érkező járműnek elsőbbéget kellene adni ?
-
elessar
tag
válasz
concret_hp #60628 üzenetére
-
gaborbol
őstag
válasz
concret_hp #60573 üzenetére
Valoszinu nem jo a levelezesuk, de majd az uj rendszergazda megoldja
Kis iskola, majd aki kibontja a leveled atfarad vele a megfelelo egyenhez, nem aggodnek miatta.
Egyik ugyfelunk egy itteni maganiskola, tegnap behalt a levelezo szerver naluk, elkezdem szogelni kerdezi felesgem( aki tanar egy allami iskolaba), hogy az otodikes gyerekeknek is van sajat email cimuk?
Mondom $32K/ev a tandij a suliba abbol futtja ra, de mult nyaron volt egy szulo aki jelezte, hogy nem kap levelet a gyerektol innen. Az az ev az benne volt nekik $60-65K-ba. Azert, nem semmi elmeny lehetett.
-
pohár
félisten
válasz
közalkalmazotti... általános suliba rendszergazda Debrecenben
-
válasz
Postai allasra peldaul.
-
fokukac
nagyúr
válasz
concret_hp #60523 üzenetére
Ez a legnagyobb csapda, amit elkövethetsz egy munkahelyen, hogy reménykedsz, hogy majd jobb lesz.
Ki kell, hogy ábrándítsalak. Az előző munkahelyemen 5 év alatt 7 helyen ültem, 3 különböző irodaházban.
Sose lett jobb.Ui. amúgy egész héten táppénzen voltam, merthogy kiköpöm a tüdőm. Ennek jegyében szerintem megvolt a napi 12 óra munka így is.
Szép új világ. -
válasz
concret_hp #60523 üzenetére
jo neked
en ma korbepuhatoloztam a valtassal kapcsolatban.
figyelembe kell venni ilyenkor, hogy vajon mit gondolnak majd rolam a kollegak vagy a fonokom, ha elmegyek innen kicsit tobb, mint masfel ev utan? -
fokukac
nagyúr
válasz
concret_hp #60521 üzenetére
keress másik munkahelyet. tényleg, nincs más megoldás, egy open office-t nem tudsz megváltoztatni, túl sok ember van, túl sok érdek sérülhet... mindig lesz egy ellenérv.
ez van. -
bobsys
veterán
válasz
concret_hp #60512 üzenetére
esetleg valami passziv cucc ami nem noise cancelling csak noise reduction vagy mi?
-
válasz
> azt meg nem hiszem el, hoyg aki azt állítja, hoyg őt nem zavarja, neki is nem alacsonyabb a produktivitása
A tanulmanyok szerint nem, a zaj mindenkinek csokkenti a produktivitasat. Zenevel elnyomni megint nem jo.
-
tildy
nagyúr
válasz
Fules van a fejemen mikor dolgozok ( vagy in-ear fulhallgato) , igy nem zavar
Viszont lhet kene ledes, zold ha hozzam lehet szolni, piros meg a most ne zavarj esetekre.
-
bobsys
veterán
válasz
concret_hp #60509 üzenetére
Irodaban zenet szoktam hallgatni. Nem hallom a tobbieket, de a zenere nem figyelek siman mehet ugyanaz a szam folyamatosan fel sem tunik, teljesen kitudom vele zarni azt ami korulottem van.
-
válasz
concret_hp #60509 üzenetére
Az nem fog menni.
Ja, es a zajban az a jo, hogy megszokhatatlan (akkor is csokken a hatekonysagod, ha szerinted mar megszoktad). En soha nem akarok tobbet OO-ba menni.
A szint kozepi konyha egyebkent fontos, majd leirom, csak epp egy Dota2 kor megy
-
bobsys
veterán
válasz
concret_hp #60502 üzenetére
Itt mindenki Bose noise cancelling fulest rak magara a repulon. Egyszer kiprobaltam a kollegaet. Fainul mukodott csak az ara miatt nem vettem me'g ($200+)
-
válasz
concret_hp #60502 üzenetére
Relative statikus zaj ellen abszolut. Telefonalo kollegak ellen semmit, de repulon pl. szuperek tudnak lenni. Az olcsobbak is jok (Audio Technica), a dragabbak (Bose) kicsivel szurnek csak tobb zajt.
Zeneileg az osszes gyenge.
-
ngabor2
nagyúr
válasz
concret_hp #60428 üzenetére
Igaz
1 BTU = 0,293 W.
1 W = 3,413 BTU
1 kW= 3413 BTU.Én akkor is maradok a metrikus rendszernél
bandus: a wide utálat 2 dologból jöhet:
- azonos képátló esetén a wide kisebb felületet ad, kb. átverésnek veheti a T. Vásárló.
- a programok nagy részénél felül, vízszintesen van a kezelési lehetőség, tehát ha az széles, akkor a képernyő amúgy is keskeny részét nyomorgatja még inkább össze. Az office esetén például pont nagyon rosszul jön ki, hogy széles szalag van, nem csak egy kis menüsor. Oldalszélességre kinagyítva egy dokumentumból pár sor látszik. Ugyan ez pl. böngészők esetén elég sok eszköztár és lapfülek esetén. Én emiatt száműztem a képernyő szélére, függőlegesen a lapfüleket. Így normálisabb képarányt kapok magára a böngészett tartalomra. -
Lortech
addikt
válasz
concret_hp #60393 üzenetére
legfeljebb 50 nappal a biztosítási évforduló előtt meg kell küldjék:
[link] -
Integra
titán
válasz
concret_hp #60391 üzenetére
ha jól emlékszem, akkor igen, legalább 30 naptári nappal.
-
válasz
concret_hp #60371 üzenetére
Jo leiras, koszi.
Par eszrevetel:
- nagyon sokat mentel konyoklon, ez nagyon jo -- ezek szerint a derekadat sikerult megerositeni rendesen.
- a bringan fajo combizmon lehet kicsit segiteni az ules dolesszogenek allitgatasaval, esetleg kiserletezz vele
- a neopren elsosorban egyebkent nem is a hideg miatt erdekes (bar amiatt is), hanem megemeli a fenekedet. Ha gyorsban uszol, akkor ez sokat szamit.
- az idoid alapjan valszeg futasban tudnal legtobbet javitani kovetkezo alkalomra -- az 50 p alatti uszashoz es a 3 ora koruli bringahoz meg fogsz tudni csinalni egy 1:50 koruli futast szerintem...Tenyleg gratula. Jovore remelem eljutunk egyutt a teljes tavra is
@bandus: privatban kerdeztel a bringarol, itt valaszolok: igazabol amatorkent nem kell atom bringa, a lenyeg, hogy kenyelmes legyen a merete. Foleg azert mondom ezt, mert a triatlonversenyeken altalaban sikon mesz, es nincs extrem erokifejtes, emiatt a bringa sulya es merevsege kevesebbet szamit, mint hegyi futamokon. Ami fontos, hogy legyen egy jo konyoklod es viszonylag sokat tudj rajta menni. konkret_hape ugye 75km-t ment -- en a legutobbi feltavumon kb. 60-at, es az nagyon nem mindegy, mert annyival kisebb a legellenallasod konyokolve. (En a sajat mereseim alapjan olyan +3 km/h-s atlagot tudok konyoklovel, az azert sulyos perceket jelent 90 km-en.)
> "plusz egy fél millát akkor bele kéne ölni"
Az a helyzet, hogy ez meglepo modon a legkevesebb. Az ido, amit beleraksz, sokkal tobb aldozat (egyebkent fel milla nem kell az indulashoz, 250k-bol el lehet indulni, es utana az megvan mar).
-
válasz
concret_hp #60379 üzenetére
elég jó a cucc
meghozta nekem is a lelkesedésem ez a sok jó eredmény. kár, hogy alapvetően nem vagyok egy kitartó típus, plusz egy fél millát akkor bele kéne ölni, hogy legyen jó felszerelésem edzeni, egy kempinggel nyilván nem érdemes ilyen versenynek nekivágni. de azért kíváncsi vagyok, hogy fel tudnék-e készülni.
-
Integra
titán
válasz
gratula!
kukac:
öregem van nyakik benne sok-sok éve már a tájfutásban és a tájékozódási versenyben, imádja, most már ők is csinálnak pályákat hozzá, de inkább versenyezni szeret
én csak koca tájfutó vagyok a mezítlábas futás miatt, de ezt szeretem nagyon, nyílván itt nem is tudok így 20-30kmt- futni, de túrás tempóval már ez is megy
lehet valóban vitatkozni, hogy mi értelme a várost lezárni, hogy aszfalton fusson a nép, mikor nem arra lett megtervezve az ember, de ez pénz, így lehet csak eladni a sportágat.. -
fokukac
nagyúr
válasz
concret_hp #60375 üzenetére
Én tájfutó voltam fiatal koromban.
AZ olyan egyszerű volt, nem kellett ennyire tervezni.
Kaptam egy térképet, azt' megindultam, megkerestem, mentem tovább. Ilyen 15 km-ek könnyen lecsúsztak, és az erdőben futottunk, friss levegőn, nem a városban, a betonon, valahonnan valahová, volt cél.Ehhez képest az ilyen városi futóversenyek kiábrándítóak a számomra, fuss a rakparton, majd gyere vissza a szembesávban...
-
válasz
jó kis beszámoló, rendesen meghozza az ember kedvét
milyen bringával tolod egyébként?
-
fokukac
nagyúr
válasz
soha nem értettem, hogymi vesz rá valakit erre. ez embertelen teljesítmény, le a kalappal.
Meg ez, hogy közben még tervezel és gondolkodsz is.. Nem tudom, ezt hogy lehet.Én évek óta nem futottam többet, mint 3 km, egyszerűen ennél több nem esik jól, meg utálok izzadni...
-
tbs
addikt
válasz
-
concret_hp
addikt
válasz
concret_hp #60365 üzenetére
szóval ez volt a 2. ilyen távú versenyem, több mint 1 órát javítottam az elsőhöz képest, de 1, ott a bringapálya sokkal nehezebb volt, 2, a futásra felfordult a gyomrom
edzésnaplóba ezeket írtam fel:
úszás 48:28
hát izé... 2 hete még nem győztük hűteni a lakást, most meg már nem volt olyan jó idő... gondolkodtam, hogy utolsó napokban veszek neoprént, de 1.-re versenyen kipróbálni nem tűnt feltétlen jó ötletnek, szóval anélkül nyomtam, végig mellben, az első 100 méteren a fejemet se tettem bele, olyan hideg votl a víz, de aztán a fordító után már egész jól ment, viszont az utolsó 2-300 méteren utolért az utánunk rajtoló hullám első nagyobb csoportja, az nem volt túl jó
a depóban 152 volt az átlagpulzusom (és ugye már akkor raktam fel a pulzusmérőt, mire kifutottam, felvettem a zsákot, megtöröltem magam picit) szóval jó eséllyel elég magas pulzussal úsztam végig.t1 08:55
bringa 03:08:33a bringa elején egyből kaptunk egy adag szembeszelet a rakparton + a pulzusom is elég nehezen ment le. a terv az volt, hogy 28-29 közti átlagot megyek, aztán ha nagyon érzem az erőt, majd a futáson még oda tudok lépni. a mozgásidőre 3:04:42-t ír a garmin, 1x megálltam slagolni + a felülés előtt közvetlenül nyomtam lap-et az is pár mp. a 2. kör jelentősen gyorsabb lett (a 3:04:42-t osztva kb. 1:35:30 az 1. kör) egyrészt a szél is csendesedett picit, másrészt nem egekben levő pulzussal kezdtem a kört, harmadszor pedig a várban picit bátrabban jöttem lefele, kevesebben is voltak már a pályán, meg ugye előtte 1.5 órával már elmentem ott. nem terveztem meg atom durván a frissítést, de egész jól sikerült, annyi volt a hiba, hogy az 1. kör végén a frissítőnél az előzetes tervek szerint vizes kulacsot akartam felvenni, de izosat sikerült, így a 3. frissítőnél izo helyett vizet vettem fel. kb. 75km-t mentem bekönyökölve, kb. a várba fel-le nem könyököve mentem, meg a frissítők előtt a táblától ill utána amíg elrendeztem a dolgokat, azon kívül csak ilyen 20-30 másodpercekre egyenesedtem ki, de a végén azért jól esett leszállni a bringáról. Kb. 70km-nél éreztem, hogy a jobb lábamon a belső vaskosizom jobban fárad a szokásosnál, bíztam benne, hoyg a futásnál nme lesz gond vele, szerencsére nem is lett. Valószínűleg abból eredhet, hogy a combhajlítóm nem volt teljesen jó állapotban és picit tán máshogy terheltem.
t2 07:43
futás 02:09:31Próbáltam nem erősen kezdeni, nehogy visszarúgjon, de így is 5:27 meg 5:34 km-el kezdtem, úgyhogy be is lassítottam szépen. igazából nem sok mindent tudok írni, a bringa vége felé számolgattam, hogy kb. 6:20as km-ket kell futni hogy meglegyen az 1 óra javítás Kaposvárhoz képest, de úgy voltam vele, hogy először meglátjuk hogy a fáradó izmaim mit szólnak ehhez
szerencsére nem éreztem vészesnek, úgyhogy próbáltam 6p körüli km-ket futni, ami kijött kb. úgy, hogy futottam 5:20 körül és a frissítőkön végig sétáltam. a harmadik kör végén kezdtem érezni, hogy mind2 kislábujjamon megint ki fog dörzsölődni a bőr, de főleg a balon, de akkor már úgy volt, hogy 7 perces km-kkel is emgvan az 1 óra javítás + a fordítónál észrevettem, hogy az órámon 300m-el kevesebb van mérve, mint a táblára kiírt táv (gondolom az alagútnál hibásan mér a gps) így úgy voltam vele, hogy annyira nem tud elkezdeni fájni, hogy ne tudjak még 1 kört menni úgy, hogy fele futás fele séta. még 1 kör viszont már nem esett volna jól így. végül az óra által mért legrosszabb 1km 6:58 lett. A frissítés itt is egész jól ment, azt leszámítva, hogy vagy az 1. vagy a 2. kör közepén a szivaccsal picit jobban összevizeztem a pólóm, mint kellett volna és a vége felé kezdett kényelmetlen lenni az átvizesedett póló a folyamatos szélben (mondjuk nyilván izzadtam is
)
-
válasz
Megvagy, szuper ido, gratula!
-
válasz
szerintem remek időt toltál, gratulálok
-
fokukac
nagyúr
válasz
concret_hp #60355 üzenetére
A nagy-Dunában kellett úszni, vagy a Lágymányosi öbölben?
Amúgy a biciklisek itt mentek a házunk előtt, gondoltam is rád.CSak aztán jött fenyőmiki, és bearanyozta a napom.
Kicsit le vagyok gyengülve, az elmúlt ~30 órát kvázi átaludtam...
-
concret_hp
addikt
válasz
concret_hp #60354 üzenetére
mondjuk a 18 fokos Dunába belefutni, neoprén nélkül meg
spúrkemény vagyok -
válasz
concret_hp #60348 üzenetére
Te meg emvy elindultatok vegul az ironmanen? Tetszett, amiket a versenyrol lattam, de a felmaraton lefutasat eselytelennek tartom a reszemrol.
-
lenox
veterán
válasz
concret_hp #60332 üzenetére
Video lejatszasra.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a politizálás!
- Autós topik
- iPhone-t használók OFF topikja
- NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti / 3070 / 3070 Ti (GA104)
- Generációs lemaradásban a Huawei chipek, de a cég kitalált valamit
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen NAS-t vegyek?
- Akciókamerák
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Ezek lehetnek a Realme 14 Pro és 14 Pro+ európai árai
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- 130+131+132+133 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Samsung Galaxy S23 / 8/128 GB / Gyárifüggetlen / 12hó Garancia
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RX 6700XT 12GB Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged