- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- LordAthis: AI Kérdés érkezett - 3600 soros Spagetti kód refaktorálása és budget
- Gurulunk, WAZE?!
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 1 – rizseshús másképp
- sh4d0w: Vigyázz a háttértáradra...
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha – bevezető - igényfelmérés
- Lalikiraly: Astra kalandok @ Harmadik rész
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tim82
félisten
válasz
neduddki #35997 üzenetére
Ahogy nézem, Vargalex oldalán már csak az 1.1.7 érhető el. Abban sem vagyok biztos, hogy a korábbi verziók támogatják a TL-VDR3600-at, ugyanis ez a router elvileg tavaly jött ki.
bandus: leginkább rosszabb (ahogy ez a szövegkörnyezetből is kiderül szerintem, a "csak" szócska helyes értelmezésével
), de lehet, hogy nem voltam egyértelmű, hogy mit értek bd rip alatt. Biztos BD-25 és BD-50 iso-t kellett volna inkább írnom.
-
fokukac
nagyúr
az usb-s wifi-s stick-kel többnyire símán működik, de a HD azért már nem jön át.
De volt olyan rokonnál, hogy nagy ház, nas az egyik felében, médialejátszó a másik felében, közte bridge, na, az haláli volt, sokat szoptunk vele, aztán inkább áthúztuk a kábelt a padláson, és voálá, működik. szenvedjen ilyenekkel, akinek két anyja vanAmúgy biztos függ a szomszédok wifi-terhelésétől is, hogy mely frekiken mekkora a sűrűség...
-
Tim82
félisten
válasz
neduddki #35994 üzenetére
Jó tudni...
Pedig nem olvastam rosszakat eddig róla. Akkor egyelőre marad a gyári firmware. (Pedig kellene az USB-s mobilnet modem támogatás, ami a Vargalex-féle firmware-ben megvan - havi 1-2 alkalommal szarakszik az UPC.)
kukac: ha végleges helyére kerül a médialejátszó (nagyszobába, TV-hez), akkor minden bizonnyal én is inkább kábelezek.
-
Tim82
félisten
"Árnyékolás nem lesz" = jelen pillanatban egy ajtónyílás és oda feltéve egy elválasztó függöny a határ a két helyiség között (az egyikben a router lenne, a másikban meg a médialejátszó + a régi router).
Kábelezés azért nem játszik még, mert még tuti lesz itt festés, parkettázás, bútorcsere stb., amíg ezek le nem zajlanak, nincs értelme.
Amúgy emlékeim szerint Te valami USB-s wifi stick-kel próbálkoztál, annál meg ez a megoldás mindenképpen gyorsabb és stabilabb.
-
Tim82
félisten
-
Tim82
félisten
Ja, amúgy ez az első nap idén, hogy nem kell hosszúnadrág, de a szandálon is gondolkodom már (nem zoknival
). Holnap tuti, hogy Könyvfesztivál + Kopaszi-gát lesz a program. Szerintem kiviszem az összes Houellebecq-kötetemet dedikáltatni, meg a Hannu Rajaniemi-könyveket is.
-
Tim82
félisten
válasz
Kalandor #35983 üzenetére
Miért, kölcsönadta?
Elvan ő szerintem a 2X-szel. Hacsak nem kapott valami új telefont az LG-től.
Mai napi first world problems, ha már szabadságon vagyok (kötelezően ki kellett venni, munkahelyi szerver migrálás miatt úgysem tudunk ma dolgozni
):
- kellene beüzemelnem itthonra egy új routert (TP-Link TL-WDR3600) és akkor már Vargalex-féle OpenWRT-vel
- hozzá új NAS-t (Zyxel NSA-310) + hálózati megosztások stb.
- a régi routert (Linksys WRT160N) be kellene állítani wireless ethernet bridge-ként a Popcorn A-100-hoz, hogy menjen vájörlessz a NAS-ról a filmlejátszásDe lusta vagyok ezekhez szerintem. Túl szépen süt a nap.
Kalandor: ha ezek beállításán túlleszek, majd én is leszarom. De ha ezek megvannak, akkor szegény leterhelt T60-am, ami eddig kb. mindent csinált (torrenttől médialejátszón át játékgépig), nagy részben tehermentesítve lesz. (Ráadásul akár a médialejátszó, akár a NAS együtt is valamivel kevesebbet fogyaszt a laptop + dokkoló párosnál, a kényelmi faktorról nem is beszélve.)
-
Uj orszagba koltoztem, es az emailcimem sajat domain alatt van - Google Apps-et hasznalok emailre. Nyilvan igy a Google ID-m is 'nev@sajatdomain.com'.
Namost ingyenes GApps-nel nem lehet orszagot valtoztatni. Szoval nem tudom korrektul hasznalni a Play Store-t, meg ilyesmi. Szuper. En le is mondanam, de akkor meg elveszik a Google ID-m.Megoldas nincs, legfeljebb az, hogy atallsz fizetos GApps-re (50 dollar/ev).
-
Tim82
félisten
válasz
EQMontoya #35977 üzenetére
Valószínűleg akkor, amikor az Intel közzétette a chipset-specifikációkat, még nem voltak 4 GB-os DDR2 noti RAM-ok a piacon. (Utólag meg nem szokásuk frissíteni.)
Amúgy a T61 GM965-ös chipset-re épül. Szóval ha ilyen chipset-es a laptopod, szerezz bele nyugodtan 2 x 4 GB RAM-ot.
-
ClayMore
aktív tag
azt is tegyük hozzá ám hogy ha csak pár napot vagy beteg vmi vacak vírussal amit csak feküdni kell akkor magadnak megoldod a tápos pénzt. nem kell mindennel orvoshoz menni. (ha ez azóta megváltozott nem mondtam semmit)
concrete: [link] + jó erős muslica csalogatós illat!
-
tbs
addikt
válasz
concret_hp #35961 üzenetére
Ananásznál szagra megyek. Az éretlennek még nincs komoly ananászszaga, érett/éretlen határon lévőt szoktam venni. Végigszimatolom a lehetőségeket, és a legjobb, de nem a legerősebb illatút szoktam választani. (Meg szemre ne legyen már puhány.
)
Nolfie ráér hetekig fénymentes helyen rothasztani - mi nem. (Nincs hely.)
-
válasz
BlacKSouL #35957 üzenetére
Megkérdezték-e ugyan tőle, hogy mi a fene van a Citromsavgyárral ?, ugyanis nagyon kapavágást se látni, és átakarják adni Szeptemberben, vagy mifene, hát no komment.
UI: Jaj hogy én miért nem mentem át oda, pedig légvonalban kb 1-1,5 km-re van innen.
-
NoLF
veterán
!!!
-
NoLF
veterán
-
NoLF
veterán
válasz
concret_hp #35963 üzenetére
Ez esetben udvozollek az ananaszmentes vilagban. Minden nagyszulom es idos ismerosom kibirta nelkule az egesz eletet, szerintem ez manapsag is teljesitheto
-
NoLF
veterán
válasz
concret_hp #35961 üzenetére
A kulso kereg azaz hej, ha zoldes szinu es kb kokemeny, akkor erdemes megvenni es kb egy hetig erlelni fenymentes helyen. Ha sargassa valik, jo lesz, ha melyul a szine (ugymond barnul) akkor mar lassan dobhato. Ezen utobbi allapotokban megvenni mar nem erdemes, de a legtutibb megoldas a konzerv mert sosem lesz vele sem baj, sem szenvedes a hamozassal, felvagassal. Es nem jobb a "friss" mert az egyaltalan nem friss
-
concret_hp
addikt
ananászon hogyan látszik, hoyg mennyire érett? én már néztem sokféleképpen, de néha sikerül belenyúlni
-
Ahhoz képest itthon elég jó a helyzet, csak ugye az e.ü.-ben a fizetés nem kielégítő, illetve a felszerelés. A dolgozók képzése úgy látom hogy megfelelő, mert a világ bármely tájáról jönnek diákok/hallgatók tanulni, viszont eléggé lehangoltak az itthon dolgozók.
#35959 tildy: Járóbeteg ellátásban tanultam 2 évet, de a fekvőbetegre hangolódtam végül rá, ergo valószínű hogy azon a téren helyezkednék el. Ergo én csak fekvőbeteg/osztályos ellátásról hallok infókat munkatársaktól. Persze ott egész jókat mondanak, de a járóbeteg ellátásról fogalmam sem volt hogy ilyen a helyzet.
-
tildy
nagyúr
válasz
Tothgera30 #35953 üzenetére
Sok mindentol fugg, mit fogsz ki. Ha mar korhazban vagy, ott ahogy lattam tobbnyire mar jo az ellatas, de a gp hagy kivannivalot maga utan. En harom hetig szenvedtem nagyon durva kohogessel ekt eve, fajt a mellkasom is, ileltve 2 het ebbol 38 fokos lazzal, nem nagyon foglalkozott a gp vele, szerinte nem mellhartyagyulladas vagy tudogylladas volt. Szerintem fekves, paracetamol... Hiaba nem hat 2 het utan se. Esmein szoritotta a mellkasom, hogy legalabb normalisan kohogni tudjak , egyebkent csak kutyakohoges volt kb...
-
EQMontoya
veterán
Core2 alapú notiba próbált már valaki 2*4g ramot rakni? Kapni lehet, bár nem olcsó, de valszeg olcsóbb lenne, mint új notit venni. Illetve a T9500-nál erősebbet i7-ből venni sem olcsó... Csak a 4g ram kevés picit.
-
BlacKSouL
addikt
-
NoLF
veterán
válasz
Tothgera30 #35953 üzenetére
Korhazi surgossegi osztaly ahova be is setalhatsz, vagy ha olyan a para akkor mentovel visznek be de a mentore is lehet hogy 1 orat varsz, a diszpecserszolgalat meg automatikus, multkor kimentek egy 12 eves csajszihoz mert megjott menzesze es tanacsot akart kerni de mivel elejtette a "ver" szocskat a panaszaban, a szamitogep kirendelt egy mentot
) ha egy nathaval elmesz egy rendelobe, lehet hazakuldenek. Multkor elvittem egy lakotarsam mert nem maradt meg benne semmi, ra se neztek csak mondtak hogy menjen haza es igyon teat, ha nem jobb akkor jojjon vissza par nap mulva... Kozel sem idilli itt a helyzet sajna...
-
BlacKSouL
addikt
válasz
kételkedem #35954 üzenetére
-
-
bobsys
veterán
A KeePass program mennyire jo? Megbizhato ha mondjuk a master jelszo 73 bites?
-
NoLF
veterán
válasz
Tothgera30 #35949 üzenetére
egy sürgős esetnél, monjuk ujjlevágás, kéztörés, hasonlók - bemész a kórházba és mondják, mennyi a várakozási idő. legutóbbi esetnél 8 órát mondtak, hát inkább eljöttünk
-
-
Viszlát
addikt
válasz
Viszlát #35733 üzenetére
Hűtőborda vadászatom első állomásaként poénból bementem újból ebbe az üzletbe, immár komoly vásárlási szándék nélkül, csak kíváncsi voltam mit mond a fickó. Emlékezett rám, mert kezdésnek letolt a lábamról, hogy ideje lenne már felújítani a gépparkot, tele vagyok ósdi cuccal. Utána pedig hevesen próbált rámsózni egy processzor hűtőt, mondván higgyem el neki, hogy ezeket már úgy csinálják, univerzálisan, mindenre passzol.
Kéne egy gombkamera...
-
tbs
addikt
BTC rajongóknak -> [link]
Tim: Ádehogy, a probléma inkább az, hogy idő a hozzávalókat beszerezni - és abból van a legkevesebb...
-
bobsys
veterán
Ez az amcsi egeszsegugy nagyon el van am baltazva.
-
-
fokukac
nagyúr
válasz
BlacKSouL #35940 üzenetére
olvastam tegnap, eszembe is jutottál, de gondoltam, nem idegesítelek...
Feltegyem megint a kérdést, hogy mikor leszel már végre annyira mobil, hogy elmenj egy másik autóipari céghez, egy prosperáló régióba, egy hasonló állásba, mondjuk kétszer ennyi pénzért? tele van a profession.hu ilyenekkel.
Na jó, tudom, Győr és Kecskemét nem olyan jó hely, mint S.Tarján, meg nem is esik annyi hó, meg a hegyek is kisebbek... -
fokukac
nagyúr
válasz
concret_hp #35666 üzenetére
reklamáltál itt, hogy nincs mögötte semmi.
Nos, egy jó hír TBS-nek, lehet, hogy ez megváltozik!
-
fokukac
nagyúr
akartam venni egy erősítőt, de eladták tegnap este óta
így jár, aki kocsmázik, ahelyett, hogy bizniszelne... -
-
BlacKSouL
addikt
pina?
..úgy meg voltam ma makkanva egy üveg Gösserért, hogy muszáj volt...reggel keltem 5:40-kor, mentünk Veszprémbe 7:30-kor, 3 óra odaút, 3 óra visszaút, 4 óra tárgyalás, 1 óra ebéd, 8-ra hazértem(a cégig), Tesóba be, és kiemeltem egy zöldcímkést a hűtőből.
Most meg megyek egy palóc barnáért (sör, nem nő, bár sör gyakrabban van..) ajánlom kipróbálásra..
-
BlacKSouL
addikt
válasz
fokukac #35896 üzenetére
update: 1-2 perc múlva Házonkívül..
Nnna... amúgymeg.
Kiszedtem a tunerkártyát, beindítottam a gépet, elindítottam a Visiont, kikapcsoltam a gépet, visszatettem a kártyát,beindítottam a gépet, elindítom a Visiont, kis tekerés, elindul.adás meg nincs...
elfelejtette?
Jaaa, csak kihúztam a koaxkábelt.
Visszadugtam (közben az alkarom bőrén tapasztaltam, hogy a gépház bizony feszültség alatt van (45-50V kkörül kiadja, hát perszehogy földelés nélküli konnektorban van a hosszabító, amiben a dugasz van..)) kis sistergés után kelek fel a földről, és van kép.
Hang meg nincs... De hangszóró bekapcs, és voilá...
Csókolom! És amúgy miazhogy egy számtech fórumon a tanács"..vegyé új gépet..!" ez nem konzumer fórum, se nem lionesselemelem. Ha berhelni akarok akkor tessék a berhelésben segíteni, nem a burzsujtanácsot osztani, hogyaszondja vegyéújat, mee vegyéújat.
Felhasználtam má' minden szmájlit?
-
válasz
kraftxld #35884 üzenetére
Ejj, critical user error
A mennyiséget elfelejtettem csekkolni, csak az árát néztem. Azt hittem, csak egy darab kerül ennyibe
Miért léptetett most ki a RIOS?
(#35894) Viszlát: Egy ilyennel kicsit nekiesel és mindjárt olvad a cucc
Ha nem lenne, akkor vízben felforralni talán, közben égési sérüléseket nem szerezni. Ha már túlvagy rajta, akkor tárgytlan.
Ideiglenesen paszta helyett lehet használni lekvárt is -
Winner_hun
félisten
1 hét alatt 2 munka elment időhiány miatt. Nyár közepe előtt csakazértse vállalok be semmi újat.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
fokukac #35896 üzenetére
Miután megszültem a hsz-t, megnéztem még a kínálatot, és láttam IPS paneles tv-s monitort is, szerintem pont amit ToBeY linkelt. Az a baj, hogy a monitor + gép + kártya már hosszú költségvetésemet nullázná le, ráadásul a tunerkártyával lehet hogy egy idő után ott tartanék ahol most. Illetve az plusz egy helyet foglalna a gépben, ha mostani gépbe venném. Akkor meg gépcserénél megint bajlódnék vele.
Viszlát: Nekem a fentebb említett lapomon a NB is és a SB is forró volt. Az északin legalább egy nagyobb borda volt forró, a délin egy 5 mm magas alu lap jelezte hogy borda akar lenni. Az északi kapott egy leharcolt 5 centis ventit 5V-ra lekötve, így kézmeleg, a délire meg rápakoltam egy Zalman NB valahanyast. Így az most alig langyos. Szerintem neked is az északira egy tüskésebb de magasabb borda kéne és egy lassabb venti.
-
Tim82
félisten
Mai napi sírvaröhögős írások házon belülről... és kívülről.
Amúgy tök durva, hogy panelban mennyire tudnak terjedni nem csak a hangok, hanem a szagok is. A becsukott ablak-ajtó ellenére érezzük a szagát annak, hogy vagy a velem szemben lakó, vagy a fölöttem lakó durván odaégetett valami babos cuccot.
-
tbs
addikt
válasz
ClayMore #35891 üzenetére
Bezony, de rendőri segítséggel lefoglalhatják a kártyát, amiről ig.ügyi szakértő letörli a vitás képeket.
Igazság szerint egyszerűbb sokkal megkeresni az üzletvezetőt, és engedélyt kérni rá (papírost).
Ha meg telefonnal nyomod a képeket, akkor nagyon látványosan kell, hogy kiszúrjanak...
Az irányadó tv. szerint a kép rendelkező jogtulajdonosa a képen található dolgok tulaja, illetve a képen látható személy portréként is értelmezhető képnél.
Elég homályos dolog bizonygatni ezt, vagy azt, szóval jobb elkerülni a vitás helyzeteket.
-
Viszlát
addikt
válasz
venember83 #35911 üzenetére
Azon már túlvagyok, de közben le is esett, hogy ha rossz lenne a kontakt a bridge és a borda között, akkor a borda nem lenne tűzforró. Érthetetlen az egész, egyik napról a másikra történt...
-
válasz
fokukac #35907 üzenetére
van erre a célra külön android app is, és akkor csak egy telefontartó kell a kocsiba
kollégám használja ezt még, tud tök érdekes dolgokat. pl bizonyos erősségű rázkódásnál (értsd baleset) automatikusan tárcsázza a beállított számot, ilyesmi. amúgy hasznos, ezzel tudod bizonyítani az igazad, ha bármilyen baleset történik.
-
zoltanz
nagyúr
Néha már rémálmaim vannak mo-tól, múltkor azt álmodtam, hogy itthon a jövőben egy vasútállomáson vagyok és nem tudják megmondani melyik vonat megy x helyre. (az illető szabadságon van, ő csak a sajátját tudja hova megy... Mint egy abszurd vígjátékban, lehet egyszer írok is belőle egy könyvet.)
Egy internetes terminál volt, de az meg rossz volt, nálam nem volt telefon ilyesmi.Mondjuk majdnem ott tartunk mint a háborúba volt állítólag egy vonat, aminek tisztje egyszer lemaradt róla, és össze vissza ment, hol Rómába tűnt fel, hol Párizsban.
-
Dylen
senior tag
Szokott innen járni valaki Critical Mass-re?
-
venember83
nagyúr
Cicázás rögbi pályán: [link].
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a politizálás!
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Villanyszerelés
- Ingatlanos topic!
- Filmvilág
- Parfüm topik
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Autós topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 16 M4 Max 36GB RAM 1TB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 Max 36GB RAM 1TB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 16 2024 M4 Max 64GB 2TB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 13 2020 M1 16GB 1TB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF VG27AQ 165Hz QHD IPS 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S23 Ultra / 8RAM 256GB / Gyárifüggetlen / 12 Hó Garancia
- AKCIÓ! FEHÉR ipad pro 13" M4 billentyűzet, VADIÚJ! EU-MAGYAR átvilágítós (lézeresen)
- Bomba ár! Dell Latitude E6540 - i7-4800MQ I 16GB I 500GB I Radeon I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gar
- iKing.Hu - Nubia Z70 Ultra 5G Black Használt, karcmentes állapotban 12 GB RAM / 256 GB tárhely
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest