- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- aquark: Jó platformer játékokat keresek!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- skoda12: Webshopos átverések
- GoodSpeed: iPadOS 26 A Liquid Glass varázsa
- sellerbuyer: Nem veszélytelen a RAM duplázás de vajon megéri?
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
PindurAnna
Közösségépítő
válasz
concret_hp #34596 üzenetére
Nem lett volna hülyeség az az SMS, és még az sem olyan gáz, hogy istenkém nem tudták olyan jól targetálni... De baxus, azt írni amit írtak... "Ne hagyja el az autóját de szálljon át másik autóba?" (headbang)
-
fokukac
nagyúr
válasz
concret_hp #34593 üzenetére
-
concret_hp
addikt
azért lehet a telekom adóra úgy zárójelben visszakérdeznék
nyilván nem lenne elegáns kiszámlázni, de egy nagyon szép sajtóközleményt lehet kiadni sztem -
AkosAkos
aktív tag
A második évad első részénél járok a Walking Deadnek, szóval ha válaszoltok eddig spoilerezzetek.
Tehát, ott vannak az autópályán a kocsik. Több száz, és az emberek(zombik, halottak) bennük vannak....ez hogy lehetséges? Mindenki egy másodperc alatt halt meg hirtelen? Lehet, hogy ez most hülye kérdés.
De ha olyan kérdés ami később fog kiderülni akkor ne mondjátok el. Köszönöm! -
fokukac
nagyúr
válasz
parandroid #34581 üzenetére
van, akit árokbacsúszásért 15 ezerre büntettek a rend derék őrei, ahelyett, hogy kihúzták volna. agyrém. [link]
-
VoDaFoNe
aktív tag
nagyon szeretlek drága de a "Rékuci baba oldalát" nagyon gyorsan szüntesd meg ezt a title-t..
-
Mawyx
őstag
Írt barátnőm, talált munkát.
Felvettek a ...-ba. Meglepetés,hogy üzletvezetőnek vettek fel,titok volt,hogy mit keresnek,hogy ne pedálozzon senki és felhívtak és elárulták,hogy ők mit keresnek,érdekel- e,mert akkor beszélünk a részletekről.Arcom leszakad, nemhogy fizetést nem lehet megtudni az álláshirdetésekből, de azt se, hogy egyáltalán milyen pozícióra keresnek embert, zsákbamacska álláshirdetés, ezt is csak ebben az országban lehet megcsinálni, elképesztő.
-
EQMontoya
veterán
válasz
venember83 #34587 üzenetére
Szakocan kurva nehez am onlany jatszani. Probalkozzatok szamitogeppel, azzal konnyebb.
-
Dylen
senior tag
Meg tudja mondani nekem valaki, hogy lehet kikapcsolni az okostelefonokon azt, hogy ha fb-n csetelek valakivel, akkor az ne lássa az üzeneteim alján, hogy hol vagyok?
-
nike_
addikt
válasz
venember83 #34582 üzenetére
flyordie.hu?
-
venember83
nagyúr
Nem tudtok valamilyen megbízható oldalt, ahol lehet multiban backgammonozni? A lényeg az lenne, hogy felléphessek én, és akivel játszani akarok, aztán játszhassunk, ezeregy felugró ablak és rosszindulatú programok nélkül.
-
VoDaFoNe
aktív tag
válasz
parandroid #34571 üzenetére
tavaly március 15-én én is lovas felvonuló voltam
jó buli volt. -
VoDaFoNe
aktív tag
podcast 2.0
-
Csyppa
senior tag
válasz
parandroid #34568 üzenetére
Lehet az a baj, hogy van a neveden autó. Nálunk a családban csak az nem kapott, akinek van. Komolyan.
-
Tim82
félisten
válasz
-
válasz
Szori
-
parandroid
félisten
Komolyan beszarás, egyetlen topik van, ahol senki nem tesz fel szakmai kérdést, erre itt egy bajba jutott excel user, és megjelenik emvy, a szakértő, aki amúgy nem tudom, mennyit jár erre, de ha sokat, akkor nagyon read-only, és azonnal tolja a választ. Kész, komolyan...
Szerk: Én meg még sms-t sem kapok. Mi lenne, ha hazaindulnék?
p
-
concret_hp
addikt
na most már engem is megment a belugy
-
bubi92
őstag
hogyan oldanátok meg egy olyan excel feladatot, ahol egy oszlopból a legnagyobb érték kell, de van feltétel, hogy ne minden sort nézzen.
-
Agostino
addikt
üdv
menyasszonyom éppen vonaton ül bécsből hazafelé jövet, és valami olyasmit hallott - gondolom utasok egymás között - hogy keletibe meg nyugatiba nem is mennek vonatok, illetve hogy fél órás késéssel érkeznek majd meg. utóbbit elhiszem, előbbit nehezen. hallottatok bármiféle pályaudvar lezárásokról? szerintem nettó hülyeség, hírt sem találtam erre nagyon, de gondoltam hátha vannak itt jobban informáltak is.
-
1 költői kérdést teszek fel, de az idősebbek (értem ezalatt 30 és felette) biztosan tudják a választ valamennyire.
Régen az út mellett voltak hófogók az út szélén, ezek most hova lettek, miért tüntek el, és nem lehet ennek hiánya okozza a problémát, a több méter magas hófalat és ...
UI: Ki látott mostanában ilyet az úz szélén ? -
a fenti posthiz hasonloan mi sem talaltunk semmi infot az m3-rol delelott... aztan ugy dontottunk, hogy megprobaljuk
kaja, viz berakva, kellett meg persze izzocsere is, mikor ha nem most egne ki
a biztonsag kedveert megtoltottuk a tank masodik felet is, es nekivagtunk a 180 km-nek. szerencsere gond nelkul vegugjottunk, igaz nehol csak 80-nal, de semmifele dugoval, elakadassal nem tslalkoztunk. szoval aki az m3at hasznalna, az jarhato!
-
concret_hp
addikt
válasz
Tothgera30 #34550 üzenetére
reggeli vonatot még eléred akkor
-
Ma se tudok hazamenni. 200-420 perces késések vannak a MÁV Zrt.-nél.
#34551 concret_hp: Jah, 06:48-as 13:40-kor megy... elvileg.
-
Lortech
addikt
Ezt a kijelentést saját szememmel láttam, hallottam, ma délelőtt 11-korül az m1-en a miniszterek sajtótájékoztatóján.. ahol bejelentették többet között, hogy riadót rendeltek el. Épp csak egy napot késtek el vele. Olyat is tanácsoltak, hogy egymást melegítsék az emberek, ha fáznak, valamint Sz. M. egy - azt hiszem - hóeltakarítás következtében megfájdult hátú győri lakost is együttérzéséről biztosította, abból az apropóból, hogy neki is szokott fájni...
Egyszerűen arcpirító volt az egész sajtótájékoztató. Na nem nekik, nekem. -
Tim82
félisten
Milyen szerencse, hogy van télügyi biztosunk (bár lehet, hogy március 1-től jól megérdemelt 9 hónapos szabadságát tölti a Bahamákon), meg a közszolgálati média is mindenkit korrekten tájékoztatott az aktuális hóhelyzetről.
Facebook-ról (ismerős ismerőse, Nyíregyházáról):
A következő a történet... Ma délelőttre terveztük, hogy felmegyünk Budapestre családlátogatásra. Nyilván számítottunk a hóhelyzetre, mert ismertük az előrejelzéseket. Ma reggel bekapcsoltuk a televíziót, bekapcsoltuk a rádiót, bekapcsoltuk az internetet és mindezen kommunikációs eszközökön próbáltam tudakozódni az M3-as autópálya állapotáról. Egy óra eredménytelenség után kezdett furcsa lenni a dolog. Se a TV-ben, se a rádióban és még az autópályakezelő honlapján se volt még egy mondta az M3-as-ról. Az autópálya honlapja rendszeresen: "service is unavailable." Annyit sikerült nagy nehezen, hogy vagy két webkamerát találtam (ami működött), amin látszik, hogy gyakorlatilag semmi takarítás. Beszélek valakivel telefonon, ő elmond egy nem hivatalos forrásból származó infót, miszerint az Autópálya Kezelő Zrt.-nél nem működik az ügyeleti rendszer, ezért minden, ismétlem MINDEN gép az állomásokon tartózkodik jégbe fagyva! Valaki nem adhatott utasítást a takarítás megkezdésére. Rögtön leesett, hogy miért nincs semmi hír az M3-asról. Egy pillanatra megdöbbentem, de aztán nyugtáztam, hogy ebben az országban semmin nem lehet meglepődni... Hogy ebből lesz-e botrány, vagy sem, azt nem tudom, mindenesetre bennem fogalmazódik egy levél, amit valószínűleg sehová sem küldök el, mert csak egy dühös ember elméjének belső vívódása és semmit nem érnék el vele.
Nyilván én tök mákos vagyok, mert Budapesten vagyok, a családom is itt van, szóval legrosszabb esetben is gyaloglok, meg metrózom (egyik sem nagy ügy), és a barátnőm családjához is csak húsvétkor terveztünk lemenni, szóval a meleg szobából kibicelek.
Mondjuk a mai nap vicce egyértelműen ez (az a baj, hogy simán lehet, hogy nem fake):
-
EQMontoya
veterán
válasz
parandroid #34539 üzenetére
Tegnap közlekedtem az M3-on, és az volt a nagy szerencse, hogy ott nem esett a hó, ugyanis már az eső és a brutális széllökések is sokszor eléggé megnehezítették a közlekedést. Tényleg 100km/h fölötti sebességű oldalszelek voltak néhol, ha ez hóval találkozik, percek alatt dombot épít belőle.
-
zoltanz
nagyúr
A katasztrófavédelem elindította néhány megyébe a T-72-eseket.
-
Viszlát
addikt
válasz
parandroid #34539 üzenetére
Nem olvastam el az egész index cikket, csak amit bemásoltál belőle, de megnéztem volna azt a munkáltatót aki mosolyogva fogadja a hírt tegnap reggel a munkavállalóitól, hogy bocsi, ma nem megyek be dolgozni, mert ideér az egész Európában tomboló hidegfront, elképzelhető, hogy sem autóval, sem tömegközlekedéssel nem lehet majd hazajutni munka után.
Ja egyébként hókotró a hófúvásban pofon a sz*rnak.
-
tbs
addikt
Szori. Kifejezetten igényes képet kerestem, nem ízléstelent, szándékosan linkelve...
(De ahogy látom, már a múlté...
)
(Durván kíváncsi vagy..!
)
...Érdekes a kérdés, mert leányom mostanában nyílik a szgépek és az inet felé. Izgalmas időszaknak ígérkezik, kíváncsi vagyok hogyan reagálok rá.
-
parandroid
félisten
válasz
parandroid #34537 üzenetére
Azért ez csúnya, de az az érzésem, hogy ha nem álltak volna ott ugyanazok az autók egész éjjel, hanem néha jár arra egy hókotró is, akkor nem jut el a dolog idáig.
Szerk.: zalai vagyok, ismerem a környéket, dimbes-dombos vidék, jellemzően erős széllel a csőszerű völgyek miatt, minden télen gondot jelent a hófúvás, közel az Alpok, azért Vass-Zala, meg északabbra Sopron környéke mindig kap a jóból. Északabbra a Kisalföld meg ugye alapból szeles.
Épp most olvastam az indexen egy posztot, aminek az alapfelvetésével és a hangnemével nem értek ugyan egyet, de sok mindenben igaza van:
"Mégis milyen tájékoztatást kellene adni az elakadt autósoknak? Menjen végig valaki az autópályákon, és szóljon be mindenkinek az ablakon, hogy havazik? Napok óta ezzel van tele a sajtó, hogy mi van egész Nyugat-Európában. És azzal, hogy ez most érkezik ide hozzánk. Személy szerint mindenkit sajnálok, aki ilyen kellemetlen helyzetbe került, de erről csak saját maga tehet. Akkor viszont ne panaszkodjon, hogy őt nem téjékoztatták. De igen! És időben."
Hétfő óta ez megy már egész Európában, őket még meglepte (különösen a Belgákat, Hollandokat, meg Ny-Franciaországot), de Mo-ra csak most ért oda, lett volna idő felkészülni. Tisztában vagyok azzal, hogy a magyar közútkezelés sem anyagilag, sem eszközökben nincs úgy felszerelve és felkészülve az ilyesmire, mint a fejlettebb orzságok (márpedig ezen a télen azért volt probléma és hó bőven), de valahogy az emberekben sem tudatosul kellőképpen, hogy mivel jár a tél, és mindenkit jobban érdekelnek a politikai hírek, meg a pénzügyi gondok, mint a tényleges és szükséges elfoglaltságok. Most olvasom pl, hogy végre eszükbe jutott, hogy van még Mo-n hadsereg, talán még működő gépparkkal. Tudom, hogy a sorállomány megszűnése nagy érvágás a katasztrófavédelemnek (ingyen munkaerő, akivel bármit meg lehetett csináltatni - hozzáteszem, ahogy beszámolókból hallottam, a kiskatonák is szívesebben mentettek hóban, meg árvíznél, mint szívtak és unatkoztak a laktanyákban), de ha egy jól kialakított, önkéntességen alapuló hálózatot sikerült volna létrehozni helyette, meg egy alap hivatásos állományt (ha másért nem, akár a speciális járművek karbantartására, üzemeltetésére), azzal többre mentek volna, mint az állandó hisztivel a Grippenbeszerzések körül...
p
-
Lortech
addikt
válasz
parandroid #34537 üzenetére
Nem önmagában a hó a baj, hanem ha vele párosul az erős, akár 100 km/h-s szél, ami percek alatt épít hótorlaszokat, korlátozza a látási viszonyokat, és leszaggatja a vezetékeket. Az áramkimaradás miatt voltak a legnagyobb késések vasúton, mert áram nélkül nem nagyon megy a vonat sem. Rengeteg kamion elakadt, keresztbefordult, akadályokat képezve a pályákon, főutakon, onnantól megáll a sor, menteni is nehéz ezeket, mert nem lehet megközelíteni. A legtöbb probléma Zala és Fejér megyében van, pedig máshol is esett nagy mennyiségű hó, akkor nem mindenhol hülyék a közlekedők, csak ott? Lehet, hogy tényleg kirívóan zord idő volt ott. Sok minden(ki)t lehet hibáztatni, és kell is, de elég pitiáner dolog lenne a bajba jutott embereket.
-
parandroid
félisten
Ezen én is gondolkoztam a képeket nézegetve. Ok, hogy hóátfúvás, de sehol nem látok 10-15 (talán 20) centinél nagyobb havat, és áll az egész ország, éjszakákat töltenek az emberek az autókban, állnak az autópályák, több (tíz) km-esek a dugók a megfordulás és a menekülés esélye nélkül...
Ugyanezt a frontot kaptuk meg itt is, egy délelőttre sikerült lelassulnia (!) a közlekedésnek, úgy, hogy még az autópálya is végig havas, hókásás, alatta pedig jeges, jégbordás volt aznap egész nap, ezt tovább bonyolította, hogy itt nálunk egy kijáró le is van zárva, mert a jó idő beköszöntével már elkezdtek építkezni a lejáró aljában, így az előtte-utána lévő le-fel hajtók amúgy is jobban leterheltek voltak. És ez egy egymilliós város egyik legfontosabb bevzető útja, ahova legalább ugyanennyi ember jár be dolgozni. Volt is 5-8 km-es torlódás, de haladtak benne az autók, csak lassan. Csúcsidőben, főleg reggel 8-9 között amúgy is torlódás van (1-2 km-nyi sor szokott állni), ezt az építkezés és elterelés most alapból is növelte volna, ehhez jött még a rossz idő.
Arról nem is beszélve, hogy Katica vonattal jár be, és ezen a héten 1-2 percnél többet nem késett vonat, bent a városban is problémamentesen működött a tömegközlekedés.
Nem mondom, hogy nem voltak balesetek, de annyi biztosan nem, mint Mo-n, pedig itt azért kicsit több az autó, és sokan már átszerelték a nyári gumit. Utóbbi két tény vicces mellékhatása a parkolókban egy helyben kotró, pörgő kerékkel a hátuljukat csóváló BMW-k, Mercedesek - van, amikor már az akármilyen okos elektronika sem segít.
Ja, amúgy -4 fok van, reggel fél hétkor -13-mal indultunk, szépen süt a nap, délutánra plusz pár fok lesz, és jön a jó idő hétvégére. Úgyhogy kitartás, megy a jó idő is lassan félázsiába.
p
-
10 cm hó, szerintem senki nem ezt várta Március 15-re, na de ez van, ezt kell szeretni.
Az meg hogy ennyi hülye legyen, aki nem bír közlekedni, mert régen is volt hó, mégsem volt ennyi baleset, igaz ma az autók sokkal erősebbek, és nem tudják kezelni őket. -
tildy
nagyúr
válasz
concret_hp #34533 üzenetére
2009-ben meg volt
Jahm, hogy most mar a cafeteria is adozik? szep.
-
bobsys
veterán
Este fel 6. Meg sut a nap, felho nincs, fuj a szel (langyos) es 22 celsius fok van es mindjart megyek rovidnadragban es poloban setalni
-
Szerencsére már én is pihizni térek. Igaz hogy itt vihar van, -3C van, és egy kis pihe és erős szél, 1-2 órával ezelőtt még csak 1C volt és eső, illetve szél. Ez vicces. Két Tűzoltóautó ment el előttem 10-12 perc leforgása alatt, míg álltam a buszmegállóban, buszok kiestek/késtek, ismerős telefonált hogy Bp.-ről nem tud hazajönni az IC-vel, mert késik, pedig 7-re beért volna, de fél 10-kor írt hogy bedöglött a mozdony és a vonaton alszik.
-
EQMontoya
veterán
válasz
FehérHolló #34519 üzenetére
Jah, kinyomtatod, alairod, leadod. Jelenleg epp egy balesetnel allok en is a dugoban. Fasza...
Mod: NDA=Nem dumalsz addig!
-
zoltanz
nagyúr
-
tbs
addikt
válasz
FehérHolló #34521 üzenetére
Ne kérdezz..?
-
válasz
FehérHolló #34519 üzenetére
mijazaz nda?
-
EQMontoya
veterán
Hmm, kaptam ceges NDA-t mailben. Lehet, sokat pofazok?
-
tbs
addikt
Csak az erős idegzetű Fő@ kollégának ajánlom szeretettel:
[link] -
EQMontoya
veterán
válasz
bandus #34513 üzenetére
Igen, sajnos olvastam. Nem talalok szavakat. Mar a telekomadonal kiakadtam amugy, mer' ugye megadoztattak a telekomcegeket. Including NSN es Ericsson. Utobbit kettot mire vo't jo? Egyutt alkalmaznak 2000+ fejlesztot, HR-est, sales-est, aki mind be van jelentve az utolso kibaszott buznyakig, a ket ceg tobb szja-t fizet be, mint a fel magyar KKV szektor. De azert kellett egy kulonado, nagyon, mer' nem adozunk meg eleget. Most ugyanezt megcsinaljak az energia-szektorral is, csak ott meg a profitot is ellehetetlenitik. Fasza.
-
válasz
EQMontoya #34509 üzenetére
ezt amúgy én nem értem, mert ugye a hivatalos adókulcs 35,7%, viszont ha én elosztom a nettó felhasználásomat a bruttó kerettel akkor 0,734-esz szám jön ki, azaz a keret 26,6%-a megy az államnak. biztos valami egyszerű matematikai tévedésben vagyok, de egyszerűen nem sikerül rájönni
-
bobsys
veterán
válasz
FehérHolló #34506 üzenetére
orokelet
-
fokukac
nagyúr
danke, evribodri.
a benefitet ismertem, de igazából egy olyan mondatba akartam beleírni, hogy milyen hatása van a hotelekre a kedvezményes adózású juttatásoknak, ezért kérdeztem.
amúgy szerintem meg ez az egész ilyen legális állami kiskapu, meg kéne szüntetni az egészet a francba, adjanak inkább lóvét.
és legyenek olyan adókulcsok, amik mellett nem éri meg csalni. ennyi -
EQMontoya
veterán
válasz
venember83 #34501 üzenetére
Teny, de cegautot maganhasznalni szinten mersekelten illik. Mondjuk kulfoldi nyaralasra nem viszed el, tehat fenn kell tartanod egyet magadnak is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a politizálás!
- Megérkeztek a Xiaomi 15T sorozatának telefonjai Magyarországra
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Yettel topik
- Google Pixel topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Battlefield 6
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Bluetooth hangszórók
- További aktív témák...
- GARANCIÁLIS BONTATLAN MINDEN MACBOOK AIR M4
- Tyű-ha Lenovo Thinkpad X1 Carbon G8 Profi Érintős Laptop 14" -50% i7-10610U 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- AKCIÓ BONTATLAN GARIS IPHONE 16 PRO ÉS PRO MAX MINDEN SZÍNBEN ÉS TÁRHELLYEL 1 ÉV GARANCIÁVAL
- iPhone 17 Air - összes tárhely és szín bontatlan, viszonteladótól független 1év Apple garanciális
- iPhone 13 128GB midnight-black, független + extra tokok
- Apple iPhone 16 128GB,Újszerű,Kábel,12 hónap garanciával
- RÉSZLETRE .OPCIONÁLIS. Asus ROG Strix G614JVR-N4014W SZÁMLÁVAL GARANCIÁVAL
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3427, 100% Akkumulátor
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest