- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
Új hozzászólás Aktív témák
-
fokukac
nagyúr
válasz
concret_hp #35799 üzenetére
hát, kábé. ilyenek voltak kiírva, hogy "lomi, fogva (nem ám foglalt!) 17-A-tól 17 F-ig, körbe", meg hogy "itt ülünk a kocsiba"
lefotóztam, majd megkeresem neked.Amúgy pedig:
(nekem fájt, fájjon nektek is)
-
fokukac
nagyúr
nálunk meg lomtalanítás van.
A többit már nem is mondom, tudjátok.Ui. azt említettem már, hogy az új szomszéd csávó vett mélynyomót?
Most éppen lakást keresek. -
BlacKSouL
addikt
válasz
bandus #35794 üzenetére
Nem rossz az, csak más, mint a többi barna amit megszoktunk. Hálistennek, teszem hozzá, mert legalább nem ismétlődő ízvilágot hordoz. Mármár Guinness-esen erős, kifejezetten kávés, kissé túlpörkölt főíz, de lageres alapokon. Nem emlékeztet sem az édeskés belga, sem a komlósabb szláv sörökre, de a németes semlegesség sincs meg benne. Alacsony alkoholtartalma miatt nem üt agyon, de közben mégis határozott ízű. Számtalan mellékíz megvan benne, de ezek már egyénfüggőek.
Hozzáteszem Zlínben csapolva sokkal finomabb volt, így üvegben kicsit veszített frissességéből.Egyéb kérdés
-
BlacKSouL
addikt
válasz
concret_hp #35792 üzenetére
Az igényesség és a sznobizmus noha rokon lelkek, mégis vannak köztük különbségek. Nem térek ki a részletekre. De mondjuk például a belga sörök üvegén sem véletlenül van feltüntetve a javasolt fogyasztási hőmérséklet.
-
BlacKSouL
addikt
Kocsi bele kipucolva, nyárigumipapucs felnire és kocsirahúzva, jó idő, napsütés, örülés.
Közben beköszöntött a téliszemét-elfüstölés-estéinek időszaka.Van valahol valami önkéntes által elkészített okos lista, hogy egyes söröket hány fokon érdemes fogyasztani? Most pont Budweiser Dark lager érdekelne.
-
concret_hp
addikt
válasz
FehérHolló #35788 üzenetére
tök mindegy, ár/érték arányban jó.
-
FehérHolló
veterán
válasz
concret_hp #35786 üzenetére
Nem tudom, hogy mekkora az ingatlanközvetítő cég, de szerinted az ikeának mennyit jelent havi 5-10-30 plusz potenciális vásárló?
-
neduddki
nagyúr
-
concret_hp
addikt
válasz
FehérHolló #35784 üzenetére
egyáltalán nem biztos, hogy a cég adja az utalványt és nem az ikea
ha van 1 kis eszük leglaábbis
-
FehérHolló
veterán
válasz
fokukac #35782 üzenetére
Az ilyeneket nem nagyon szoktam érteni.
Ha amúgy is őket választod, akkor a 3k pénz csak ráadás, aminek örülsz egy kicsit.
Viszont egy 3k-s (ráadásul IKEA) ajándékutalványért a fene sem fogja őket választani a konkurencia helyett.A cég részéről az ablakon kidobott pénz minden ügyfél után.
-
fokukac
nagyúr
Ez aztán a marketing..!
"Amennyiben irodánk kínálatából választ és segítségünkkel bérel lakást, megajándékozzuk egy 3000,- Ft értékű IKEA ajándékkártyával."
-
fokukac
nagyúr
válasz
DelArco #35779 üzenetére
Szerintem nem az emelettől, hanem a fekvéstől függ, illetve attól, hogy a lakás hány oldala néz utcára, azaz átszellőztethető-e, és pl. van-e róló.
Minden beton kurvára vezeti a hőt, szóval ha kint tartósan kánikula van, átmelegszik az egész ház.
Én a tizediken lakom, és meglepően elviselhető, mert déli fekvésű, két irányba néz, tehát tudok kereszthuzatot csinálni, és van rólóm is.
Már 4 éve itt laktam, amikor beszereltettem a légkondit, azaz négy nyarat kibírtam nélküle. A titok az, hogy déli fekvésű, azaz nyáron gyakorlatilag alig süt be a Nap (csak felülről süt olyankor, aztán amikor lejjebb menne, akkor már a ház nyugati oldalát süti), de télen viszont végigsüti a szobát, ami tök jó.
Nem hinném, hogy nyáron szignifikánsan melegebb lenne nálam, mint egy ötödik emeleti lakásban, mondjuk.
Korábban laktam alsóbb szinten lévő, de nyugati fekvésű lakásban, na az tényleg haláli volt, hiszen kb. délután 1-től napnyugtáig telibe sütötte a Nap a házat. Volt olyan, hogy éjjel kettőkor kinyúltam az ablakon, megfogtam kint a falat, és még forróbb volt, mint a kezem!
-
-
fokukac
nagyúr
válasz
parandroid #35777 üzenetére
"autóversenynek álcázott gumikímélő és benzinkímélő viadal"
-
parandroid
félisten
válasz
fokukac #35776 üzenetére
Nekem erről az f1-ről, meg a mostani gumimizériáról az jut eszembe, hogy van egy mezőny tele olyan futókkal, akik reggeli kávézás közben aláznák Usain Boltot, és egy milliárdos háttériparág azon dolgozik az elérhető legkomolyabb csúcstechnikával, hogy a futásra lehető legalkalmatlanabb strandpapucsokat szállítsa nekik, amiben aztán futniuk kéne.
Ez van akkor, amikor már túl fejlett egy technikai sportban a technikai háttér, és inkább azon dolgoznak a szervezetnél, hogy a versenyzőket (értsd itt a csapatot is, nemcsak a sofőrt) szivassák.
Nézze, akinek hét anyja van.
p
-
fokukac
nagyúr
válasz
kraftxld #35774 üzenetére
nehéz a könnyűbúvárok élete,
de a nehézbúvároké se könnyű..!Ui. szegény külhonba szakadt magyar infósok életéről nem is beszélve...
Uuuui. hajrá Kimi...!
uuuuui. egyre bénábbak ezek az f1-es operatőrök, az eksön nagy részéről lemaradnak. meg egyre inkább járdaszintről közvetítik a képet, semmi térbeli élmény... -
bobsys
veterán
tokjo dolog vasarnap hajnali kettokor TMG servert basztatni, hogy mukodjon
-
tbs
addikt
válasz
neduddki #35766 üzenetére
Durva cuccok!
"Programozás": lófact
. Analóg a panel, kapcsolgatom meg mérem oszt ennyi. Kicseréltem a termosz és a kazán közötti kéteres kábelt a falban egy fali utp-re, azon jönmegy az okosság.
Digitális hányáshoz célszerszám nélkül sztem elég bátor dolog volna hozzányúlni... -
tbs
addikt
válasz
neduddki #35767 üzenetére
2001-es ház (kivitelező természetesen már 2004-ben eltűnt stb.), és kifejezetten olcsóbb a fűtése, mint huginál a lépcsőházközponti - pedig az szarrá szigetelt ház. (Ide meg pont a napokban kerül felrakásra a szigetelés.)
Gondolom a kondis nélküli előd. Saját vezérlést "építettem" hozzá. Megvan a paneljén minden ki/be, csak nem használták. Mivel készítettem egy okos termosztátot, hozzányúltam a kazánhoz is. Most a keringető szivattyú 2 sebességes, meg este 6-9-ig 60°C-on tartja a tartály vizét, a termosztát vezérli. Sztem nem hangos. Az egyik szomszéd FÉGjéhez, meg apósék Veissmann-jához képest. Sőt. (Mondjuk a kinézete azokhoz képest szakóca, meg semmi digitális kijelző.)
@: most épp ~0.89BTC lenne.
-
ClayMore
aktív tag
reggel!
lakott itt már vki panel legfelső szintjén? nyáron valóban melegebb mint alantabb?
-
neduddki
nagyúr
HI!
minosegileg mint a fitesi uzletag mind a haztartasi gepek egy raks sz.rok:- (
ezt mongyuk a gutesi uzlet a hatartasirol be is valjja nem pubnlikesdan:- ) de az aritaon kazaok sem egy nagy eresztesek ill. az amugy kikergutl jonak tartott innovacioik hibrid kaza es a nuos is max egy orsszz vicc ha megnezes/meghallgatod a zajszinteket:- ( ill. van ojjan kazanjuk ami 10%ig le tud szabjjozni /allitolag csak meg nem lattam/
mongyuk a tobbi low-mid-costos cirko se jobb:- (((udv
neduddki
mod: a lenyeg mivel proramozod a kazat?sajat v. OT? koszi
a ibridnek ez agayri link
-
tbs
addikt
válasz
parandroid #35762 üzenetére
Ki. +3év 25eFt volt. De már az is lejárt. Kidobott pénz volt.
-
fokukac
nagyúr
A mastercard euró-elszámolású, azért konvergálják a fontot euróra, azt meg forintra. Én úgy tudom, hogy ez ma is így van. Mondjuk azt azért hozzá kell tenni, hogy az MC és a Visa is normális árfolyamon dolgozik, nem olyanok, mint a magar bankok, vagy a paypal...
Más.
Látom, szempont lett az erkély. Nekem kurvajó erkélyem van, de nem rakok ki semmit, mert összeszarják a galambok. Nem kicsit, hanem nagyon...
-
tbs
addikt
válasz
neduddki #35759 üzenetére
[link] <- Ilyenünk van.
(Höhö, most látom, itt már csak 9kg. A miénken még rajta a 10kg matrica.
)
(Mellékzönge: a ház amiben lakunk Ariston kazánokkal lett szerelve (lakásonként). Gyakorlatilag mindenki anyázott már miattuk (mi nem) és a lépcsőházunkban már csak ketten nem cseréltettük ki. Nekünk absz. semmi bajunk vele. Sőt, szeretjük, mert van egy kis gázbojler a belében (50l), amit az idomításom szerint fürdésidőben melegen tart.)
Miabaj az aristonokkal..?
-
tbs
addikt
válasz
bobsys #35752 üzenetére
Tesó, egy normális mosószárító mainapság meglehetősen jól teljesít. Arra kell figyelni, hogy a dob mérete miatt 9-12kg a mosható töltet, de ~6-7et tud szépre szárítani. A kisebb dobú mosószárítók tényleg betegek.
Nálunk pl. nincs erkély, és 50m2-ben nincs +hely szárítógépnek. Egy 10kg-os Ariston-t használunk hosszú évek óta meglehetős megelégedéssel.
sezrk., #35755: Ariston, Miele: ezekkel van pozitív, Whirpoollal és Zanussival pedig negatív mosószárító TAPASZTALATOM. Ebből 3 saját tulajdon volt, egy pedig egy nagyon kedves barátomé (Miele, b+ kellett rajta firmware-t frissíteni, eléggé meglepődtem hogy lehet
).
-
válasz
bobsys #35752 üzenetére
Hasznalt dryer egyelore nem fer el. Itt a mosogep nem a lakasban van, hanem van egy kozos szoba, ahol szep sorban ott van mindenkinek a mosogepe - es ott egy hely van.
El nem tudom mondani egyebkent, hogy mekkora elmeny vegre sajat izles szerint berendezni egy lakast, illetve milyen jo, hogy vegre van kertunk, csinos kis kerti kavezoasztallal, viragcsereppel.
-
bobsys
veterán
Megcsinaltam az expense reportomat, ugy nez ki a ceg fizette az Auchentoshan likort es meg maradt is a per diembol
-
bobsys
veterán
mert ha nem szaritja meg teljesen akkor felesleges, raadasul szerintem egy csomo aramot fogyaszt, kirakom az erkelyre es a nap ugyanazt megcsinalja
most latom nem tudtok hova teregetni
Sydneyben hasznaltuk tobbet, mert mikor 1 hetig esik az eso akkor nemtudsz az erkelyen teregetni es a lakasban sem szaradt meg 1 nap alatt semde inkabb vegyen egy hasznalt dryert, azzal gyorsabban meglesz a szaritas es tele lehet pakolni
-
tildy
nagyúr
válasz
bobsys #35747 üzenetére
Mondjuk ezt nem ertem, miert lenne az. Nekunk jo szolgalatot tesz itt a lakasban, akarna a fene meg pluszban atpakolgatni egy masik motyoba.
Mi nagyon megerezzuk, hogy van, be is b.szna, ha nem lenne. Nincs hova kiteregetni, igy ha figyelmesen mosunk mar pakolhatjuk is el , kiveve a a gepbol.De latom, rad jobban hallgat emvy.
bobsys: elfelejted, hogy mind Nemetorszag mind UK kicsit mas, mint Florida. En nem tudom kirakni az erkelyre, mert nincs, de ha lenne is, 5 percenkent rohangalhatnek ki-be a ruhakkal.
Vasalasszarazra szarit. Mi azert teritjuk ki utana, mert nem szokasunk vasalni.
-
Kosz, akkor maradok a sima mosogepnel.
-
-
Vicces, a koltoztetoceg hetfon elvitte a cuccainkat, es most irtak egy emailt, hogy szerintuk tobb cuccunk van, mint amire ok szamitottak (ok becsultek meg a terfogatot, nem a mi dolgunk), es most azt akarjak, hogy fizessunk +500 fontot.
Gondolom arra szamitanak, hogy mivel szuksegunk van a cuccainkra, ezert kenyszerusegbol fizetunk majd nekik. Hat, nem. Az viszont biztos, hogy jogi procedura ele neznek, ha ezt folyatjak...
-
tildy
nagyúr
-
válasz
concret_hp #35727 üzenetére
Egyebkent ez - legalabbis par eve - meg bankkartyaknal is igy ment. Ergo ha a HUF-os Mastercard-oddal vettel fel mondjuk angol fontot, akkor az egy HUF->EUR->GBP konverzion ment keresztul, persze ezt nem irjak a havi szamlakivonaton, maximum annyit lathatsz, hogy szelesebb a spread.
-
Valaki kepben van moso+szaritogep kombokkal kapcsolatban? Kb. hasonlo aron lehet kapni oket (enyhen dragabban), mint a mosogepeket, es azokra a dolgokra, amiket nem szoktunk vasalni (foleg alsonemuk) esetleg hasznos lehet. Van valami jelentos hatranyuk?
-
tildy
nagyúr
válasz
parandroid #35730 üzenetére
Ti merrefele vagytok? Majus elejen Koln kornyekere atugrom
-
Viszlát
addikt
Az volt a legkisebb baj, hogy nem tudta milyen eszközről van szó. Egy üzleti érzékkel megáldott, kevésbé nagyképű és arrogáns eladó elnézést kér, megkérdezi, hogy mi is az amit keresek és felajánlja, hogy megrendeli nekem. Ezzel szemben ez a fickó tapló volt, a tudatlanságát bunkó megjegyzésekkel igyekezett palástolni és hatalmas baromságokkal próbált meg kiosztani, még én érezzem magam rosszul.
-
FehérHolló
veterán
Majd' két hete volt április 1.. Kicsit elkéstek: [link]
-
Viszlát
addikt
Mai élményem kisvárosi "PéCé és Mobiltelefon Szaküzlet"-ben:
- Jó napot, MHL adaptert keresek.
- Az mi?
- Micro USB -> HDMI átalakító telefon és külső megjelenítő összekapcsolásához.
- Van Micro HDMI adapterünk.
- Értem, de nekem arra nincs szükségem.
- Akkor TV boltba kéne elmenni, ez inkább oda tartozik, mert én ilyen USB-s izét még a nagykerben sem láttam, nem szabvány csatlakozó a telefonokhoz, mókolmányokkal mi nem foglalkozunk. Milyen telefonhoz kellene?
- HTC One S, a Micro USB pedig elég régó...
- Nem tudok mit mondani, modernebb telefont kell venni, az újakon már Micro HDMI van, az a normális és az elfogadott.Erre már én sem tudtam mit mondani.
-
parandroid
félisten
válasz
bobsys #35729 üzenetére
Mondjuk egy jó 45 percet én is beszélgettem az ügyintézővel, de rendes volt, körbekérdezett mindenkit, akit elért, és alaposan áttárgyaltuk, hogy mi mennyibe kerül, amikor a hiteltörlesztéshez a sok pénzt hazautaltam. Akkor derült ki az is, hogy utaláskor amikor a kiindulási és a céldevizát megadom, akkor mindkettőt EUR-on kell hagyni, mert úgy olcsóbb az utalás, mint ha EUR->HUF lenne, mert a német bank ingyen utal ugyan, de a váltásért felszámol 10 EUR-t, míg az OTP csak 2-t. Mint utólag kiderült, az árfolyam is kedvezőbb volt így.
p
-
bobsys
veterán
válasz
concret_hp #35727 üzenetére
eleg baj az, hogy ok sem tudjak
-
bobsys
veterán
válasz
parandroid #35725 üzenetére
Magyar bankból utalni bárhova már más kérdés
Engem elegge megszivattott a magyar bank mikor utaltam penzt Ausztraliaba, mielott kikoltoztunk volna. Bementem a fiokba aztan meg felhivtam az ugyfelszolgalatot es atnyalaztam az ASZF 90 oldalat mielott utaltam volna ugyanis USD szamlarol ment az utalas. Direkt megkerdeztem, hogy hogyan mukodik. USD->AUD es kez vagy USD->HUF->AUD lesz valtas mielott elindul a vilag masik felebe? A fiokban es telefonon is mondtak, hogy USD->AUD konverzio lesz es kesz, az ASZF meg nem mondott semmit.
Elutaltam a trillio USDt es termeszetesen atvaltottak forintra majd forintrol Ozzi dolarra ami kurva sok penzbe kerult, sokott kaptam.
Telefonaltam meg visszamentem a fiokba es hat ez van, nem tudnak mit csinalni.
Irtam egy masfel oldalas levelet, fogyaszto megtevesztese, torvenyi idezetek stb., elkuldtem es a 30. nap lejarta elott a dupla konverzio miatti extra penzt visszaraktak a szamlara, de termeszetesen bocsanatot azt nem kertek. -
parandroid
félisten
válasz
EQMontoya #35724 üzenetére
Magyar bankok váltásnál egyébként tényleg egész jó arcok, én próbáltam a német bankkal is váltatni utalásnál, de a magyar bank váltási árfolyama eddig mindig jobb volt - sőt, kivételesen a váltási költség is olcsóbb. Magyar bankból utalni bárhova már más kérdés, ez a tranzakciós adó nem vicc. Először meglepődtem, hogy van még készpénzfelvételi díj is, aztán leesett, hogy persze, hoszen az is adóköteles, hogy hozzáférj készpénzben a saját pénzedhez. Egyébként még a hitel végtörlesztésére is kifizettem a tranzakciós díjat, nyilván, ez is csak egy utalás...
p
-
ClayMore
aktív tag
válasz
concret_hp #35720 üzenetére
felmondtam. aztán mondták h inf.+x%
csak én el is fogadtam -
EQMontoya
veterán
Paypal wtf? 347€-ra silerult 107 ropit fizetnem... Nabazmeg. Es az a mokas, hogy csak az aukcio megnyerese utan latod, hogy forintban mennyi is lesz.
-
ClayMore
aktív tag
válasz
concret_hp #35717 üzenetére
így már én is elértem egyszer egy infláció + 9%ot itt.
de a duplával kiröhögtek volna XD
-
tbs
addikt
válasz
neduddki #35713 üzenetére
Oké. FileZilla nagyon jó kliens, RFC meg minden. Szeretem. Annyi, hogy figyelni kell az új verziókkal, mert néhanéha belekerül olyan "feature", ami akadályozza a működést bizonyos helyzetekben.
Szvsz a legjobb klikkelős cucc ftp-re, csak nem szabad agyatlanul mindig a legújabbat feltenni.
-
concret_hp
addikt
én ismerek olyan arcot, akinek nem akartak fizetést emelni, aztán amikor 3 hónap múlva mondta, hogy ő akkor talán 30 nap múlva már nem jönne dolgozni, beajánlottak neki egy duplázást
(de nem maradt) szóval érdekes a munkáltatói tárgyalás is
-
-
ClayMore
aktív tag
válasz
fokukac #35692 üzenetére
ebben semmi új nincs.
HR-es oldalakon sokszor fent van, hogy legkésőbb 2-3 évente céget kell váltani ha nem akarod h pénzzel behúzzon egy cég. Mert nem fog úgy emelkedni a béred ha már ott vagy egy ideje mint azoknak akik kintről jöttek.
Én most juttatasok+netto+túlóra kapok 265-öt. Ahová most szeretnék menni ott a netto alap 300-340 ugyan az a munka! Ráadásul ahol most vagyok ott sokkal nagyobb az adózás utáni haszon és alapvetően minden mutató!
-
neduddki
nagyúr
válasz
parandroid #35705 üzenetére
-
parandroid
félisten
Nem értek hozzá, mindig a total commanderét használtam, valaki ajánljon legyen szíves egy jó, és ingyenes ftp-klienst. SmartFTP-t tettem fel most, ezt ismertem régről, de ez már csak 27 napig ingyenes...
p
-
fokukac
nagyúr
Én utoljára 2008-ban kaptam fizetésemelést, és rendes (sokhavi) bónuszt.
És a magyar cégek többségénél hasonló a helyzet, emelés nincs, az, hogy volt az elmúlt 4-5 évben ~25% infláció, az smafu, senkit nem érdekel, ha a cég gazdálkodási körülményei sokkal rosszabbak, mint korábban.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a politizálás!
- Nintendo Switch 2
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Hővezető paszták
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Formula-1
- További aktív témák...
- Vásárold meg most a Zalman T7-et, és élvezd a minőséget!
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Medion Erazer Beast X40-hez vízhűtés (MD 60961) (ELKELT)
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest