Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Vegán? Nem vegán?
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: MárkaLánc
- Vízügy: árvíz, belvíz, aszály, stb.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bambano: Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
Hm, hát én ehhez fiatal vagyok. armv5 32 bit assembly volt az első, amit valaha láttam.
Egyetemen volt valami masm szenvedés, ami még 8 bites volt, de még ott is volt div utasítás. Ez mennyire volt régen? Meg akkor hogy oldották meg szoftverből? Ciklussal kivonás, amíg el nem érem a nullát?
Durva belegondolni, hogy volt valaha architektúra, ahol ez nem volt hardveresen támogatva. Azért egy terminálos felület íráshoz is csak kell jó sok osztás és annyira talán nem bonyolult tranzisztorokkal kivitelezni sem...
-
Nagyon vártam ezt a kérdést!
Ennél pozitívabb visszajelzést nem is nagyon kaphatnék, minthogy valakik ilyen alaposan végigelemzik a tákolmányom.
Nyilván teljesen szubjektív a formula, de konkrétan az SDTV szabvány alapján választottam ki: [link] Wkipédián: [link]
Elég gyakori, hogy grayscale konverzióhoz ezt használják egyébként. Anno a Pythonos Pillow csomagban láttam először, aztán rám ragadt: [link]
Mod: annyi, hogy én nem minden csatornán végzem az osztást, mert godbolt szerint így megspórolok pár instrukciót:[link]
-
sztanozs
veterán
Wow, jo projektnek tunik, kitartast kivanok hozza... es varom a folytatast
-
Dr Bubo
MODERÁTOR
A szürkeárnyalatossá tételhez honnan vetted az arányokat?
-
Le a kalappal!
-
-
Oldman2
nagyúr
Az elején felmerült bennem, hogy egy akkucsere miért számít okosításnak, aztán tovább olvasva...
:-)
Ejha, ez érdekes téma lesz!
-
-
Igen, én imádtam, mert nem tudok forrasztani sajnos a mai napig (általában itt szoktam meghúzni az inkább nem nyúlok hozzá határt), meg tesztpontokat se akartam keresni, pláne, hogy ezekhez szinte lehetetlen kapcsolási rajzot szerezni. Itt meg csak kikaptam az SD-t és simán lehetett cserélni, meg 32 GB-ra frissíteni.
Az a pötty rajta nagyon vicces egyébként. Elvileg azért volt rajta, hogy ne tudd kiszedni.
-
Ajj, erre gondoltam, akkor ez inkább valami Pocketbook-féle macera lehet, hogy az is rootos.
SD : Neee
Ez nagyon korai lehet - eMMC flash szokott lenni, gyak. ugyanez, csak nem kártya, hanem IC-ként
Ez nagyon szemét
Megdögölhetett a kártya amúgy, legalábbis tippreViszont azért jó megoldás, mert maga a tárhely könnyen cserélhető, nem kell hozzá BGA-t forrasztani.
-
Rákerestem evdevre, elvileg az is a /dev/input-ot exposeolja, ami ezeken az eszközökön sajna root only. De mindenképp utánanézek majd jobban.
SD kártya: [kép] Egy ilyen képem van a régi belsejéről. Elvileg újabb modellekben már nem is SD kártya van mindig, de itt pl egy standard SD-n volt a gyári rendszer (a képen az még a gyári). És volt egy userspace bináris, ami boot során megnézte az SD kártya sorozatszámát és ha nem egyezett egy fájlrendszeren található proprietary formátumba csomagolt konfigból kiszedett sorozatszámmal, akkor nem bootolt róla a cucc. PocketBook gondolta, keres egy kis pénzt a supporttal. Olvastam anno rémtörténeteket, hogy pénzért küldtek adott sorozatszámra usereknek mailben csere firmwaret, ha SD-t cseréltél. Én inkább visszafejtettem magamnak.
Végül azért kellett cserélnem, mert a gyári egyik napról a másikra read only lett. Minden ment, tudtam olvasni a régi könyveim, de minden új beállítást elfelejtett. Ezeknél elég gyakori típushiba volt anno sajnos.
-
-
Az előző olvasómban az akku annyira felnyomta a panelt, hogy elkezdtek megjelenni rajta a szépségek. De érdekes volt, hogy először az SD kártya adta meg magát, ami egy 4 GB-os SDHC volt. Az is nagy izgalom volt, hogy honnan rendelek én max 32 GB-os SDHC-t (SDHC esetén elvileg ennyi a max és sok helyen olvastam, hogy SDXC-t pl már nem esz meg a hardver). Végül sikerült, ráírtam a régi SD tartalmát és nem bootolt be. Kiderült, hogy a szoftver ellenőrzi az SD sorozatszámát, aztán nem bootol, ha nem tetszik neki. Kézzel kellett azt is patchelnem...
Majd ment ismét 2 hónapot, aztán felnyomta az akku a panelt. Úgy éreztem erősen időzített bomba van a kezemben, ami előbb-utóbb megint meg fogja adni magát. Annyit meg nem akartam már rá költeni, nem került az annyiba...
Input kapcsán meg elvileg a /dev/input/*-hoz root kell ez alapján: [link] Nem teljesen látom át, hogy az inkview hogy oldja meg az input eventek fogadását, lehet az OS direktben küldi őket vissza. Majd megpróbálom megfejteni.
De egyelőre itt tartok, örülök, hogy ez a basic clock app működik: [link]
-
Fejből fene tudja, de asszem az (pl. tudtam szerkeszteni a wifi kapcsolatokat pl., de nem volt hajlandó csatlakozni - majd amikor kijelzővel indítottam el, azonnal felment, mert ott hagytam a konfigot a file-ban...
)
Ja, a kijelzőcsere majd ha elkészül (össze kéne rakni, rá kéne jönni, hogy hogyan lehet valami puha réteget tenni az e-ink alá, mert a fém lap azonnal mögötte van, és az e-ink egy üveglap, nagyon törékeny). De már működik, csak a házát kéne visszakapnia.
Amúgy az előző olvasódban is lehetett volna akkut cserélni, mert valami közönségeslítium van benne; az egy para, hogy a kijelző hátára van ragasztva, és nehéz úgy felszedni, hogy a kijelző túlélje, de különben ennyi a kaland benne.
Touch-hoz esetleg a PeterCxy-féle evdev-es mókában lehetnek neked ötletek? (Mondjuk nem tudom, az pl. X szerverre épül-e, vagy alacsonyabb szintű.) -
-
moma
őstag
Aszta. Nem viccelsz, komoly projekt!!
-
Ja, ami még eszembe jutott : mivel nekem először nem volt kijelzőm, soroson közelítettem meg az eszközt. Gyanítom, hogy a te olvasódon is van TTL szintű soros port kivezetve
Az USB OTG viszont a Lux4-en külön indítós, kijelző vagy soros nélkül nem működik.
-
Ja, ez is gyárilag Linux, csak root nem volt rajta.
Touchtól félek picit. Koreader pl az inkview API-t használja az eventekre, amit én nem akarok importálni... Elvileg direkt input eszközt csak roottal lehet zaklatni. De még nem látom, hogy akkor az inkview hogy kap eventeket mezei userként. Majd meglátjuk, mennyire macera, ha oda jutok.
-
Ez szép munka
Még csak átfutottam; én most egy kb. két éve itt fetrengő Pocketbook Touch Lux4-et élesztek; vettem használt kijelzőt, áttettem az érintős plexit rá, stb.
Viszont; ez aLux4 gyárilag Linuxos, simán volt rootom is...Az egymagos, 1GHz-es procin kb. 10mp alatt bootol
A touch ehhez képest könnyű lesz, az kb. eventet ad mindenhol, amit már könnyen el tudsz valahol fogni.
-
User64476
őstag
Le a kalappal!
Új hozzászólás Aktív témák
lo Nemrég sikerült dobogós helyezést elérnem egy versenyen, ahol a nyeremény egy Amazon utalvány volt. Viszont az amerikai...
- Samsung Galaxy S22 Ultra 12/256GB Független
- AKCIÓ Strix G614JVR/16.0"(2560x1600) 240 Hz/i9-14900HX/1TB SSD/16GB/4060 8GB/Wi11/Garanciális még
- Gigabyte GA-H87M-HD3 rev: 1.0 LGA 1150 alaplap
- HP14,1"FullHd,8.gen.Core i5(8 3,6Ghz)Magyar világító billentyűzet,8-16GB RAM,256-512GB SSD,szép
- Dell XPS QHD+ Érintős,core i7,16GB RAM,256-512GB SSD,ÚJ AKKU,ÚJ TÖLTŐ,Szép állapot
- Csere-Beszámítás! RTX Gamer Számítógép! I5 14400F / RTX 3080 / 32GB DDR5 / 1TB Nvme SSD
- Dell Optiplex MT/SFF 3040, 3050, 3070, 7020, 7060 + / Hp Elitedesk 800 G3 Mini /SZÁMLA- GARANCIA
- Csere-Beszámítás! Kezdő Gamer számítógép. I5 6400 / GTX 1060 3GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 1TB HDD
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest