- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tim82
félisten
válasz
EQMontoya #62625 üzenetére
Ööö, nem zenehallgatásra konkrétan kellene DAC, hanem inkább a fent említett zeneszerkesztő programokhoz (Reason, Ableton, Fruity Loop) egy külső hangkártya (ami jobb az alaplapinál, ASIO képes drivere van Win alá, esetleg lehet vele felvenni, ilyenek). De ha erre egy DAC is képes, akkor persze kiterjesztem arra is a keresést. Egyelőre használt Emu 0202-ket nézegettem, mert még nem tudom a keretet, az Emu meg 20k alatt kapható.
-
válasz
EQMontoya #62570 üzenetére
Ne politizáljunk, arra ott van a megfelelő totyik.
UI: Igaz most kissé elszabadúltak az indulatok ezekkel a szép új adókkal (net, szappan, cafetéria ...), és meg is van a véleményem róla (állami cégnél vagyok egyébként, ehh), de a mai politika ami itthon folyik az vérlázító, a másnak a letojása nagy ívben, nem a közösség érdeke, hanem a nekem legyen jó elv megy.
tiv83us: Ajvé, ÉKE
-
szőröscica
addikt
válasz
EQMontoya #62438 üzenetére
Nyilvánvaló, hogy a srác élvezte a helyzetet. Gondolom azért csinálnak belőle akkora ügyet, mert fordított esetben, ha egy férfi tanár döngetett volna egy 16 éves lánykát, azt már mi sem feltétlenül tartanánk ennyire irigylendőnek (legalábbis a lány részéről
). És bizonyára, hogy elkerüljék a társadalmi felháborodást, hogy egy nőnek szabad ,,zaklatni" a diákjait, míg egy férfinek nem, ezért mindenkit egyformán meghurcolnak, aki ilyen viszonyba kezd.
-
Integra
titán
válasz
EQMontoya #62237 üzenetére
nem, nem és nem...
hidd el, hogy kevés. 6 éve járok naponta ilyen autóval és kevés a 200 ló, pedig könnyű autó az inti a maga 1130 kg-jával, iszonyat vadul tud menni az extrém rövid áttélel miatt, de nagyon kellene még 100 ló.. csak fwd-be sok érdelme nincsen, lsd-vel sem.. és nincsen elektronikám, csak abs és ebd.
inti ezért marad gyári, viszont mitsuba meg nagyon remélem, hogy jövő nyáron végre tudom hozni az angoloktól az evo8/evo9 gyári fq360 vagy fq400 motort (a kisebb szervíz igény miatt valszeg a 360-ast inkább) elektronikástul, váltóval és teljes fékrendszerrel csonkálványostul, felnistül (+ egy pár atr ülés). telejsítményből sosem elég, nem tudok mást mondani
mitsunak egy baja van igazából, a csapnivaló váltói,
az mx5-ből sem véletlen építenek kisebb műhelyek 200 lovas turbós dolgokat. ahogy a subaru új 2 literes blokkjából is 300-450 lovas darabok rohangálnak. ráadásul az az új boxer végre újra 2 literes, nem 2.5-es, óriási tuning potenciállal. az a turbo szett, amivel a régi 2.5-es blokk 350 környékére volt húzható üzembiztosan, az az új blokk esetén 450-nél áll meg, jótállásal. na az őrület, hogy mit mehet közép tartományban
egyáltalán nem osztom ezt a mai trendet, amit a gyártók is igyekeznek ránk erőltetni meg a totálkáros arcok. ezt már stuck papa is megmondta sok-sok évejó autó, és minél nagyobb teljesítmény, aszfaltra rendesen leadva, ez az, ami számít. meg a jó sofőr. és ez az út járható az utcai autoknál csak, mert a súlycsökkentés nem működik egy bizonyos szintnél tovább a kötelező biztonsági előírások és a mindennapos használhatóság miatt.
-
Integra
titán
válasz
EQMontoya #62212 üzenetére
azért ez nem így van, általánosítasz eléggé a saját szád íze szerint, amit mondjuk megértek, nekem sem tetszik, hogy minden automata lesz, csak az igazság nem itt van
azért állnak át pdk-ra, mert sajnos már nem éri meg manuális váltót fejleszteni, annyira kicsi az aránya. pdk miatt még nem lesz sunnyboy egy autó, főleg nem egy porsche. abban az egyben van igazad, hogy tehetős nagypapáknak készül, noha te más kontextusban használod ezt a nagypapizást és inkább degradáló, de tény, egy 911-est 50-55+ körüli korosztályra céloznak meg alapvetően, mert egyszerűen nekik van pénzük rá. németországban egyébként ezt a korosztályt is látod az esetek többségében az éppen aktuális 911-ben
szép meg jó ez az mx5 meg gt86, vezettem mindkettőt, de az mx5-ben egyszerűen nincsen erő, a gt86-ba meg kéne még 100le, nekem mondhat bárki bármit, 1200kg-hoz 300le nagyon kell, hogy igazán élvezetes legyen az összkép.ami meg a pdk-t illeti, nem semmiben sem jobb már az ember ha váltóról van szó, ez a szomorú igazság. se gyorsulásban, se visszakapcsolásban, se másban. sosem tudod azt a szintet hozni, és úgy, ahogy egy pdk, lehet, hogy hébe-hóba egyszer-egyszer eltalálod ideálisan a váltást (de ez sem lesz olyan gyors és pontos), de amíg te ezt egyszer csinálod meg százból, addig a pdk százból százszor megcsinálja.
a régi, 5 évvel ezelőtti váltók még szenvedtek sok mindentől, ez tény és ma is van botrány automata (nem minden pdk meg egyéb csúcs dsg és zf), de a ma kapható legjobb zf és dsg váltók mellett már nem rugunk labdába. és teljesen megértem a porschét hogy a gt3 is pdk lett, nagyon ment az agonizálás, de így döntöttek. pályán eleve nincsen másnak értelme, csak pdk-nak, közúton viszont szerintem is a manuál váltó az, ami illene hozzá - feltéve, hogy lehet haladni. viszont minden más alkalommal közúton is a pdk a jobb, nem vitás. ettől függetlenül talán van még remény rá, hogy vásárlói nyomásra megkapja a 7 sebességes manuál váltót frissítéskor.na mindegy, ezek csak saját tapasztalataim többek közt itr, s2k, nsx manuál és porsche pdk, amg dsg, range rover zf váltós autók használata után. természetsen mai napig egy na2 nsx az álom és nem egy porsche pdk-val, de a tényeket elismerem. a szív szerencsére teljesen mást mond nálam is
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
EQMontoya #62190 üzenetére
nezd, a 911 modellfrissitesi ciklusonkent feljebb kerul a palettan. a GT2 szvsz biztos turbot kap, azt jolmeno emberek veszik normal hasznalatra, a GT3/RS az, amivel a tulajok palyaznak.
attol fuggoen mekkora a turbo rendesen bealltiva / (fel)automata valtoval jo lesz, a kezi meg megmarad a GT3/RS vonalra. kuplungut ugy nem lehet kinyirni (400-500nm felett az gyenge pont) mert a vezerles nem engedi, nem kell autoversenyzonek lenni / extra kurzusokat venni az uj auto melle. plusz nem 1973ban vagyunk, hogy az extrem turbolag es a valtobeallitasok miatt a kocsi beceneve widowmaker legyen.
nem tudom, hogy jelenleg egy robotvaltot kezivel meg lehet e verni, tippre driftre / rallyra kezi kell, de normal hasznalatra olyan eros autoknal, ahol a kuplungot nem lehet hulyebiztosra megoldani szerintem ez a helyes irany. ha viszont kell a felautomata, akkor rendesen beallitva a motorvezerlest siman lehet turbositani, kevesebbet is fog fogyasztani es rendesen belott megoldassal nem lesz erezhetoen kevesbe reszponziv a turbolag miatt. plusz lehet aszimetrikus turbokat is hasznalni am, arban a 911 mar elegge fent van ahhoz, hogy bonyolult megoldasokat is lehessen hasznalni.
hasznaltan is egesz jol tartjak az arukat (boxsterek erre 7m korul indulnak), szoval az se valoszinu, hogy valamikor hasznaltan valaki olyan meg tudja venni, akinek nem lesz penze fenntartani.
-
Mawyx
őstag
válasz
EQMontoya #62012 üzenetére
Jó lesz.
Mutatom milyenre gondoltam: [link] Lehetőleg többminden legyen rajta és a legfontosabb, hogy legyen ráírva kívülről, mármint a képeslap felőli oldalon, hogy Japán.
Ha esetleg mégis fel tudod adni, akkor írok címet.
2-3 db különbözőt, valamelyik csak tetszik majd. Utaljak előre pénzt? Ha igen, akkor írj egy számlaszámot privibe, ha nem kell, akkor majd itthon rendezzük. Köszönöm előre is.Nézegetve a falat, Róma és Milánó is kimaradt, valaki megy esetleg?
-
Mawyx
őstag
válasz
EQMontoya #61893 üzenetére
Végre valaki ott van, lehet olyat, hogy küldenél nekem 2 képeslapot? Amikor múltkor ott voltam, nem küldtem, pedig mindenhonnan szoktam küldeni és vagy hozni és nem valószínű, hogy megyek mostanában.
bandus: Még én is lábadozom jóég tudja hány hónapja, de még élek
Egyszer csak azt vettem észre, hogy full jól érzem magam, felszabadultam, de még van ami fejbe tud csapni és egy pillanat alatt földhözvág...
NoLF: Nem úgy volt, hogy hazaköltözöl?
-
NoLF
veterán
válasz
EQMontoya #61989 üzenetére
Ma nem aze' de ezekbol itt is avont lehet rekeszteni, nem kell eldzsanazni a sushizabalokhoz... Fotozz ritka gepeket b.szodalassan!
nyilvan viccelek.
Egyebkent sikerult becummantanom ezt a mai utat, kesett kicsit a gep, a brutal locspocs miatt a repteri kiszolgaloszemelyzet cseszett megmozdulni idoben igy nem tudni miert, de nem engedtek fel a buszra amire jegyet vettem victoriara igy a kovetkezovel jovok amivel nem erem el a london-bristol buszt amire szinten megvettem a jegyet elore, igy a kovetkezovel kell mennem amire most vettem meg a jegyet milliardokert es igy hajnal 2re erek csak bristolba ekeppen mar nem erem el az utolso buszt amivel haza tudtam volna menni ergo taxi ami megint 4 millio lesz... Es a faradtsagrol ne is beszeljunk. Sebaj, victorian ugy benyomok par ale-t hogy orom lesz nezni... Ha mar homar, legyen kover alapon
-
Viszlát
addikt
válasz
EQMontoya #61974 üzenetére
Olaszoknak nem jartam mostanaban, de a nemeteknek is csak az autopalyas kutaknal dragabb. Legalabbis hetvegen autoztam vissza, otthon Shellnel 416 forintert tankoltam, nemetben 1.34-ert, ami mai arfolyamon google szerint 409 forint.
Ja es Luxemburg meg akcios kuponnal veheti az olajat, 1.15-t fizettem literenkent.
tbs: este irok otthonrol, mobilob nem allok neki esszet irni a temarol.
-
NoLF
veterán
-
fokukac
nagyúr
válasz
EQMontoya #61984 üzenetére
Egyszer késett a gépem, és nem értem el a csatlakozást Münchenben, így egy átutazott éjszaka után ott kellett dekkolnom még egy fél napot. A Lufthansa ezért egy 12 eurós voucherrel kedveskedett nekem, amit a büfében vásárolhattam le. Namost, úgy emlékszem, a voucheren felül csak 5 eurót kellett ráfizetnem egy szendvicsre és egy narancslére, akkora olcsóság volt
-
válasz
EQMontoya #61977 üzenetére
jah, elég kedvező szerintem is. net ingyen van. közös költség 6k, amiben benne van a víz. egyedül a fűtés tud húzós lenni, mert régi a ház, de pár hónapon keresztül kibírok 15-20k-t. és még így is 5k-val beljebb vagyok, mint a másik kecónak csak a bérleti díja. plusz közel van a mori 2, majd néha leugrok hajnal 4-5 fele pecázni egyet
NoLF:
egyedül megy a sörözgetés? -
NoLF
veterán
válasz
EQMontoya #61977 üzenetére
Hopp, es tenyleg. Nyilvan valamikor olyantajt olvashattam amikor mar epp nem lattam semmit, aztan rutinbol... Node a lenyeg hogy ragadjon a belyeg nomeg farka legyen a peknek, a csomag kecson, aztan ertesited a pofamat mikor mar szallithatova valik es intezkedM
Ui: egy korso pilsner lisztferin 1345, meg sem kozeliti az albioni arakat, nyafogast befejezni!
-
fokukac
nagyúr
válasz
Aránylag.
Erről is kifejtettem már párszor a véleményemet az egyéb topicokban.
Az olaj (és a gáz) az egy kereskedhető (tradable) áru, ami nekünk nincs (vagy elenyésző), és a világpiacról szerzünk be, és világpiaci ára van.
Senkit nem érdekel, hogy a magyarok mennyit keresnek.A plazmatévé és a RAM meg a mobiltelefon sem olcsóbb, mert itt kevesebbet keresnek az emberek.
Amúgy persze, a legnagyobb lehúzó az állam, minden téren.
Ui. az megvolt, amikor ellenzékben még a jövedéki adó csökkentését követelték? Aztán az első dolguk volt jól felemelni.
De a kedvencem az adó adója, azaz, hogy a jövedéki adóra még rájön az áfa. Ami ugye eleve világrekorder. -
válasz
egen, ha annyira rezsicsökkenteni akarnának, akkor talán oda kellene nyúlni, ahol meg is érzik az emberek. mert aki kevésbé tehetős és már így is ott spórol, ahol tud, annak mindegy, hogy 3k-t vagy 2k-t fizet a villanyért. de ha mondjuk az üa. árához nyúlnának, az továbbgyűrűzne mindenhova. csak hát az így keletkező hiány az államkasszában jelentkezne, a rezsicsökkentés nagy részét meg a szolgáltatók szenvedik el. bár most már az mvm-et is utól érte ez a dolog.
szerk:
úgy néz ki alakul a lakásdolog. ideiglenesen,okt. 25-ig találtam egy kecót. 55k. nem olcsó, de mindenképp költöznöm kell, minél hamarabb. és november elsejétől meg lesz hely valószínűleg, vagy egy általad is javasolt helyen, vagy pedig kiveszem egy kollégám lakását a jászai tér közelében, viszonylag kedvező árért. 55k+rezsi. holnap látok róla képeket. -
-
Mister_X
nagyúr
válasz
EQMontoya #61895 üzenetére
Biztos azért nem adják, mert az út rossz oldalán közlekednek. Nem mellesleg meg nyeljél karót
Kiengesztelésül hozhatsz majd egy New Nintendo 3DS LL-t, kifizetem, csak ekkora összegnél elég durva vámot számítanak fel.
Onsenbe menj, úgyis hűl lefele az idő, Fuji szezonnak lehet már vége.
-
válasz
EQMontoya #61836 üzenetére
Nem. De Tim már leírta.
#61842 Tim82: 520-asom nekem is volt (később 480 lett belőle), még ProBiban, szintén ezt tapasztaltam. De a poén hogy a jelenlegi i7 35W-os TDP-vel alapból kevesebbet eszik mint az 480-as evett. Ha már itt tartunk X200/X201 mennyire lenne jó nekem a fenti célra?
-
Integra
titán
válasz
EQMontoya #61447 üzenetére
nem rossz az ujjlenyomatosdi, egyértelműen a kényelmet szolgálja, mást nem. eddig sem lehetett lopott telefonnal adatot vagy pénzt lopni. feltéve, hogy a standard beállításokat használja az ember. nem lehet vele playben vásárolni, nem lehet belépni netbankba etc... mindenhez kód kell. aki meg nem tudja fejben tartani, az használjon mSecure programot a telefonon, azt meg nem törik, plusz másik helyre szinkronizál 256bit aes-en, szóval még a sok száz belépés és kód sem veszik el. remote meg legyilkolod a telefont. nem vagyok híve a mindent egy kód nyít dolognak. kényelmes, de a legnagyobb biztonsági hiba is egyben.
nekem nem hiányzik ujjlenyomatolvasó, de ez csak a saját kis világom. -
parandroid
félisten
válasz
Munkahelyen is gyakran le volt téve az asztalra a telefon, és ottfelejtődött, megszoktam, hogy kóddal nyílik, meg azért ez céges szinten is elvárás volt, mert az emailekkel is szinkronizált a készülék. Telefonszámok, üzenetek, nem tartozik az mindenkire, egy nagy, nyitott iroda, vagy egy szünetre kiürült tárgyaló meg felékrés lehet táncra az otthagyott készülékkel. Itthon inkább arra kell, hogy a gyerekek leszokjanak róla, hogy az én telefonommal (vagy pároméval) internetezzenek, játszanak, van nekik tabletjük (illetve a nagyobbiknak telefonja is), használják azt. Egyébként nekik is be van állítva kód (bár arról tájékoztattam őket, hogy rendszeresen ellenőrzöm a felhasználási szokásaikat, tehát én állítom be, időnként rosszabb tanulmányi teljesítmény, vagy richter-skálán már nehezen mérhető serdülőkori hiszti esetén meg sem kapják a jelszót), csak hogy szokják (életre nevelés, n+1. lecke), no meg nem hiányzik, hogy pl a nagyobbik lányom telefonját valaki ideiglenesen magáévá tegye, és posztolgasson a nevében facebookra, vagy üzeneteket küldjön, vagy csak rá nem tartozó üzeneteket olvasgasson, disznó oldalakat könyvjelzőzzön be, vagy mittudomén, milyen diákcsínyek dívnak manapság.
Az alma ujjlenyomatolvasója egyébként annyira jól működik, hogy gyakorlatilag ha megnyomod a gombot, hogy használd a készüléket, és kicsit rajtahagyod az ujjad, már be is léptetett, szóval le a kalappal, ezt tényleg ügyesen megcsinálták.
bobsys: Leszarom, 4 ujjam be van állítva, ha kérik, megmutatom nekeik a másik hatot is. amúgy nem hiszem, hogy az almás hálózatot kellene törögetniük az ujjlenyomatomhoz, az útlevelem elkészítésekor is leadtam, szerintem abból az adatbázisból sokkal könnyebben megtalálják. Vagy gondolod, hogy meg fognak állítani a reptéren, és számonkérik rajtam, hogy az ehhez az útlevélhez rögzített ujjlenyomattal nyitott iphone-ról túl sokszor nézték meg az Obama's Elf című tiszteletlen videócskát?
p
-
Mister_X
nagyúr
válasz
Ez olyan dolog, hogy a kívülálló addig nem érti, amíg ki nem próbálja. Az ujjlenyomat olvasós notiban szinte biztos nem volt olyan minőségú, mint egy iPhone-ban, de az biztos, hogy nem volt rendszerszinten integrálva. Ha meg valamivel nem szinergizál a rendszer, az olyan is marad.
-
válasz
EQMontoya #61396 üzenetére
Lehet csak szelektíven válogat. Jobb az, mint az ítélkező nyugdíjasok a buszon. Minap jöttem este haza helyi busszal, erre elém beül két 65+ éves nő. Arról vitatkoztak hogy a fiatalok nem adják át a helyület. Azután elhangzott ez a mondat: "Mondtam a taknyos kölyöknek, hogy vegye el a táskáját, mert én b@szom ki, de akkor az ablakon, a k. anyját." Kissé megdöbbentem, több élettapasztalatot, bölcsességet, éa tanítást vártam volna.
-
tildy
nagyúr
-
tildy
nagyúr
válasz
EQMontoya #61286 üzenetére
Sosem hordom farzsebben(meg amugyis ne nyulkaljon meg veletlenul se senki oda) , es kenyelmes az 5 colos m8-am.
Mint korabban irtam, en azt vettem eszre, az opo megjelenesekor drasztikusan lecsokkent az 5s hasznalat esmnel, kizarolag telefonalasra kezdte hasznalni, mert netezesre mar kenyelmetlenebb volt. Marpedig az arany igy kb 90% kontra 10% lett. Az a 10% kizarolag sms meg telefonalas.
-
Integra
titán
válasz
EQMontoya #61286 üzenetére
próbáltam, volt a kezemben. le nem cserélném az nexus4-em rá. semmivel sem gyorsabb működés közben a z1 compact, hiába a brutál soc és a többi. ahol a z1 compact már röccen, ott a nexus továbbra is szupersima, pörög ezerrel. stock android rulz.. sajnos a sony is szétbarmolja az os-t, annak meg ez az eredménye, azt hiszik e a jó :-/ az n5 meg még durvábban veri az összes többit működésre.
-
gaborbol
őstag
válasz
EQMontoya #61253 üzenetére
Meg lehet kereseni, de itt arrol volt szo, hogy egy jelenleg (munkanelkuli?) ember egy egyszeru sorbanalassal keresett egy nagyon szep osszeget. Se 5 ev tapatasztalat se kulonleges tudas nem kellett hozza, csak egy nagy adag elszantsag meg lelemenyesseg.
Ha azt nezed akkor ez meg nem 22 nap bere, mert napi 24 orat szobroztak ott, nem 8 orat, ez utan nem fizetett se adot, eu jarulekot se semmit.
-
fokukac
nagyúr
válasz
EQMontoya #61220 üzenetére
elindultunk hazafelé. csajom sztrájkol, nem hajlandó Bosznián át menni, így elindultunk felfele a parton. Megálltunk egy gyönyörű strandon, Drvenik mellett, és nem igazán van kedvünk hazamenni. Pár ember lézeng, a Nap süt, a víz meleg...
Nekem reggel 9-kor megbeszélésem van, de minek.... -
válasz
EQMontoya #61082 üzenetére
Persze, tomorites, archivalas sok evig. Csomo redundans szoveg van benne (marmint rengeteg sor van, ahol csak az utolso par karakter/szam valtozik), de igazabol ha komoly gond van, akkor a gyors olvashatosag/felfoghatosag a fontos, minden perc szamit. Igazabol a sima textalapu logolast nem helyettesiti semmi, mert ahogy van korulotte valami plusz, akkor az csak extra kockazat (ugye tipikus problema, hogy hova logolod azt, ha a logger rendszer lehal).
-
fokukac
nagyúr
válasz
EQMontoya #60972 üzenetére
Hi!
Találkoztam a keresztanyámmal, 2007-es IS tulaj. Azt mondja, múlt héten úgy járt, hogy elindult Nyíregyházáról, és 30 km után se kép se hang, minden elektromos rendszer elment a kocsiban, nem tudott tovább menni. Mint utólag kiderült, a xenon égő kiégett, és az csinál zárlatot... Mindenesetre ez azért vicces egy Lexustól...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a politizálás!
- iPhone-t használók OFF topikja
- NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti / 3070 / 3070 Ti (GA104)
- Generációs lemaradásban a Huawei chipek, de a cég kitalált valamit
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen NAS-t vegyek?
- Akciókamerák
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Ezek lehetnek a Realme 14 Pro és 14 Pro+ európai árai
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Veszünk: PS5 Fat/Slim/Digital/Pro konzolt, játékokat, Portalt stb. Kérj ajánlatot!
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z370 i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD 2060 Super 8GB Zalman Z9 Plus Enermax 750W
- Apple iPhone 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo Thinkpad x1 carbon 5i 7-7600u // Carbon 6 i7-8650 // carbon 7 i7-8365u touch
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest