Hirdetés
- Meggyi001: Vegán? Nem vegán?
- No Voice in the Galaxy
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Samus: Tomb Raider Remastered I-III
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
Új hozzászólás Aktív témák
-
ToBeY
nagyúr
válasz
fokukac #35896 üzenetére
LG-nek van Personal tv nevű sorozata amiben IPS panel-van és kb annyiba került mint amit te linkeltél.
-
ClayMore
aktív tag
elvileg igen. te meg megmondhatod, hogy nem fényképezel hanem térerőt vadászol
sztem nincs joga elkérni és megnézni a képek mappát.csak ne használj vakut mert akkor az már nem hihető.
fokukac: az UPC monnyon le ha ekkora rohadék. tudták jól h bővíteni fognak. tudták jól h ha nem tudnak rávenni akkor ingyen fogják adni. szemetek.
-
bobsys
veterán
a kacsak atvettek a grundot a csirkektol
-
BlacKSouL
addikt
E két monitor-TV közül ki melyiket választaná, és miért? Mondjuk hogy a magasabbik ár a felső korlát, tehát ne az döntsön, csak ha egyébként más nem döntené el egyik felé sem a dolgot:
Háttér: Jelenleg egy Acer AL1715-öt bámulok, immáron 8 éve hiba nélkül. Fényerő-kontraszt 42-42%. Ezen 8 éve nem állítottam. Színhőmérséklet Standard, de nem írja az mennyi. Nem cool, nem warm.
Kb. szintén 8 éve ezen (is) néztem a tévét, Pinnacle PCTVProStereo tunerkártyával, analóg koax bemenettel. Sajnos mint ahogy egyszerre szarik be minden, a vga mellett valami hardveres baja van a tunernek is, elég régóta, de különösen az új vga install óta. Mától már egyáltalán nem indul a tuner. Valami hardverütközés.. Úgyhogy sajnos kézenfekvőnek tűnik valami alternatív megoldás, és a fenti monitor-tv kombó jutott eszembe.Nagyon sokat nem költenék, Ami fontos lenne, hogy tudjon párhuzamos megjelenítést, vagyis a monitor képen belül lehessen nézni a tv-t, vagy fordítva (bár utóbbinak kicsi a haszonértéke)
PIP módot látok a Samunál, de lehet hogy a másiknál is van? A hybrid tuner mit jelent?Ja, és kábeles Digi menne rajta..
Thx L őre
-
ToBeY
nagyúr
Beszólhatnak ha bevásárlóközpontban (auchan/tesco ilyesmi) fényképezek mobillal?
-
fokukac
nagyúr
Van ám jó hír is. Kaptam egy levelet a upc-től, hogy 60-ról 120 megára emelik a sávszélemet, ugyanannyi lóvéért.
Az elmúlt 1 évben kéthavonta felhívtak, hogy rendeljem meg, és írjak alá még két évet, és mindig elküldtem őket.
most meg megkapom ingyen, és hűségszerződés nélkül
Ennyi. -
bobsys
veterán
válasz
kételkedem #35876 üzenetére
4 eve vettem egy hasonlo samsungot es a mai napig mukodik ami a 3 foldresz koltozkodeset, par betonnal valo talakozasat figyelembe veve szep teljesitmeny
-
Tim82
félisten
válasz
kételkedem #35876 üzenetére
Jónak tűnik, lehet, meglepem apámat valamikor eggyel.
-
kételkedem
addikt
Nokia 6300 telefonom rövid, ám súlyos betegség következtében tönkrement. Vettem egy Samsung s5610 telefont. Egy hetet simán kibír egy töltéssel az én telefonhasználati szokásaim mellett, tűrhetően néz ki, tisztán szól a hangszórója telefonálás közben. Tulajdonképpen elégedett vagyok!
-
fokukac
nagyúr
válasz
concret_hp #35874 üzenetére
évek óta próbálom, de hiába.
közben meg már mindenkit kirúgtak körülem.. -
tildy
nagyúr
válasz
fokukac #35864 üzenetére
"A rendkívüli felmondás egy egyoldalú, írásbeli és indokolt jognyilatkozat, amely a munkaviszonyt – függetlenül attól, hogy jogellenes vagy jogszerű – azonnali hatállyal megszünteti.
A rendkívüli felmondás jogával mind a munkavállaló, mind a munkáltató csak különösen indokolt esetben élhet, akkor, ha a másik fél a munkaviszonyból származó lényeges kötelezettségét szándékosan vagy súlyos gondatlansággal jelentős mértékben megszegi, vagy egyébként olyan magatartást tanúsít, amely a munkaviszony fenntartását lehetetlenné teszi."
Rendkívüli felmondási ok munkavállalói részről pl. ha a munkáltató egyoldalúan módosítja a munkaszerződést; hosszabb ideig nem fizet munkabért a munkavállalónak; nem biztosítja az egészséges és biztonságos munkavégzés feltételeit stb.
Szerintem a homerseklet meg egyebek belefer ebbe.
-
ToBeY
nagyúr
Miért ha pár percig forralják vagy sütik akkor nem távozik belőle ez a féreg?
-
fokukac
nagyúr
válasz
bobsys #34404 üzenetére
Tényleg egyre veszélyesebb hely ez a Florida
Harminccentis csigák lephetik el Miamit
Az óriácsiga nem tréfadolog, egy kifejlett példány akár harminc centiméteres és fél kilós is lehet. Az állatok az épületek vakolatát is megeszik csak azért, hogy a házuk növesztése miatt fellépő kalciuméhségüket csillapítsák. Ráadásul a csigák a tüdőférgek egy speciális válfaját is hordozzák, amik az emberre is átterjedhetnek, például a csiga miatt megfertőzött vizen vagy zöldségen keresztül. -
fokukac
nagyúr
válasz
bandus #35860 üzenetére
van, csak szerintem évek óta nem volt bekapcsolva. meg ez egy 1903-ban épült épület, nem igazán ideális irodának. Mikuláskor költöztünk ide, azóta ilyen jó. Van amúgy szellőző-berendezés, de az sem működik. mindegy, közel állok hozzá, hogy felmondok, de nem ám rendes eflmondással, hanem rendkívülivel, mivel a munkáltató nem biztosít normális hőmérsékletet.
f.szom akar ide még 35 napig bejárni, ha már egyszer felmondok.
ilyet lehet?tbs: az otthonra volt, és nem is szenvedtem, csak évi pár napot.
-
fokukac
nagyúr
bazzeg. bejöttem, 25-26 fok van, pedig most van a napnak még a hűvös része.
Kinyitottam az ablakokat, majd 3 perc után bezárták, mert huzat van.
hát eszem-f.szom megáll. csak nőkkel ne kelljen együtt dolgozni... -
Csyppa
senior tag
válasz
concret_hp #35854 üzenetére
-
concret_hp
addikt
valaki írta a lomtalanítást, ma én is láttam 2 nagy karton doboz videokazit, mint első fecske, igen ám, de az egyikre 1 könyv is volt téve skinhead valami volt a címe
-
EQMontoya
veterán
válasz
concret_hp #35850 üzenetére
dudlival mi a gond?
-
BlacKSouL
addikt
válasz
Thrawn #35847 üzenetére
Köszi. Az elolvasott kb. 15 hasonló leírásból eddig ez a legtisztább. Feltéve, hogy tényleg az van a deszkán ami van. Viszont hiába túrtam, nincs meg a driver CD. És neten sincs használható forrás a driverre. Mindenhol csak a hibával kilépő Matrix Storage Manager van. És gőzöm nincs mit nem talál megfelelőnek a telepítéshez.
Viszont driver nélkül hiába tudom lassan fejből mit kéne csinálni, nem boldogulok.Na mindegy, holnap is lesz nap, azaz ma, majd kotorászok még.
Köszi azért. -
concret_hp
addikt
értelmes és ingyenes kérdőívező felületet mit ajánlanátok? mert van rá 1 millió találat, de nem b@sznék el rá egy fél napot mert mind szar valamiért
-
Thrawn
félisten
-
Tim82
félisten
válasz
BlacKSouL #35842 üzenetére
Úgy, hogy telepítésről írtál, fel sem merült bennem, hogy te nem az XP-t akarod újratelepíteni, hanem valahogy a meglévő telepítésed alá akarnád tolni az AHCI drivert, ami kb. impossible mission. Vagy elvesztettem a fonalat, hogy tulajdonképpen mit is szeretnél.
Mondjuk Win 7 meg egy szóval sem volt említve.
-
BlacKSouL
addikt
-
NoLF
veterán
válasz
FehérHolló #35826 üzenetére
Ezek szerint elfersz benne... Jo neked. En sajnos el kellett, hogy felejtsem...
-
gaborbol
őstag
-
Nah, most már felakasztom magam, ennél retardáltabbak nincsenek. Inkább az apja használta volna, vagy a kis hülye elteszi jótékony célra, hogy később ne legyen nagy a pocak.
#35826 FehérHolló: Én egy 318i/320i E46-osra hajtok egy ideje, neked sok sikert hozzá.
-
BlacKSouL
addikt
Teljesen széjjel vagyok zuhanva.
Van egy P5GD1Pro alaplapom. Van neki egy intel chipsetje/southbridge-e a következők szerint:
CPU-Z: Chipset: i915P/i915G; SB: 82801FB (ICH6)
Intel Chipset identification Utility: Chipset: Intel 915 Express family; I/O Controller: 82801FR (ICH6R)
Eszközkezelő: IDE ATA/ATAPI vezérlő: 82801FB Ultra ATA Storage Controllers - 2652 és 82801FB/FBM Ultra ATA Storage Controller - 266FNamost 3 óra internettúrás után sem tudom hogy mit kéne csinálnom, hogy a jelenleg IDE beállítással telepített Win XP a BIOS AHCI-re történő átállítása után is működjön tovább. Ugyanis telepíteni akarok a friss SSD-re, és az meg ugye AHCI-t igényel. Tehát először az XP-t kell képessé tenni, utána ha már átállt, mehet az SSD együtt a HDD-vel.
De akárhogy keresek AHCI drivert a 82801FB-hez, nem találok. Sőt, egyes források szerint az ICH6 nem is képes AHCI-re, csak az ICH6R (82801FR) és az ICH6M (82801FBM).
Leszedtem egy ilyet iata_70_CD.exe az inte chipset azonosító eredményének sugallatára, de telepítés előtt hibával leállt, miszerint a gép nem felel meg a követelményeknek és kilép...
Valaki segítsen már ki valami okossággal, mert már szétzsibbad az agyam, és nem látom a megoldást. Másrészt ha nekem tényleg ICH6 van 82801FB-vel, és az tényleg semmilyen módon, semmilyen driverrel, semmilyen patch-el nem kezeli az AHCI-t, és ezért nincs is hozzá driver, és ezért nem is tudok hozzá SSD-t tenni, akkor fel tudok ajánlani néhány alkatrészt...
-
EQMontoya
veterán
válasz
Nekem már régóta kialakult vele a viszony, de egyelőre plátói... 5 guriga egy normális. Ha veszek egy 5 millás roadstert a Lexus mellé úgy, hogy nincs lakásom, érzésem szerint agyonvernek és kitagadnak, így ez egy darabig nem fenyeget.
-
fokukac
nagyúr
válasz
bobsys #35829 üzenetére
Én nem írom, hogy mire mennyit költök, nincs rá szükségem. Azért ez jó, hogy kaján, meg azokon a dolgokon, amiket szeretek enni-inni, nem kell spórolnom.
Nekem a nagy dolgokkal van bajom (lakás-kocsi, stb.)Sőt, a leginkább azzal van bajom, kurvára megrekedt ez az ország évekkel ezelőtt, és azóta semmi progresszió.
-
válasz
concret_hp #35830 üzenetére
pssszt!
de változtattam is, a közelébe se megyek már ilyen bűnös dolgoknak
-
bobsys
veterán
-
fokukac
nagyúr
válasz
bandus #35827 üzenetére
Hidd el, már rég váltottam volna, ha lenne hova, de az én területemen annyira válság van (vö. "befektetői bizalom" - na ezt a kifejezést nem ismeri a kormányunk), hogy azt nehéz szavakkal kifejezni.
Kicsit olyan az iparágunk, mint az oviban a játék, hogy szól a zene, és egyszer csak elhallgat, és mindenkinek le kell ülni, és mindig eggyel kevesebb szék van, mint ahányan vagytok. Na, mi ezt játsszuk.
Szóval tényleg csak nemzetközileg lehetne próbálkozni, viszont az meg némi (vagy inkább több) lokál piaci ismeretet kívánna meg.Ui. amiket felsoroltál, gondolom, azok a dolgok, amiket szeretsz, azokról meg nem szabad lemondani, ha megteheted, hogy megvedd.
-
válasz
nekem már régóta
de egy darabig még nem kell saját autó, legalábbis amíg megvan az asszonyé
@: válts válts válts
de tényleg. vagy legalábbis én nem tudnék ennyit, ennyi ideig panaszkodni, anélkül, hogy ne törekedjek a változásra. egyszer kell csak meglépni.
más: összeírtuk tegnap a bevásárlólistát, az asszony meg elment vásárolni. segítettem felhozni a cuccokat a kocsiból és ezeket vettük: sör, cider, gabonapehely, ízesített víz, popcorn, chips, tej, bagett, felvágott, energiaital. annyi felesleges cucc, hogy hihetetlen
le kéne szokni erről.
-
FehérHolló
veterán
Megvan az új szerelmem. Honda S2000. Lesz mire félrerakni.
-
fokukac
nagyúr
válasz
bandus #35823 üzenetére
topic-gyilkos..!
nálunk megint 28 fok volt ma az irodában, az ablakot meg nem lehet kinyitni, mert a sok nő bazzeg, fázik (
), meg huzat van.
Ezért egy lóistálló és egy fóliasátor közötti állapotú teremben ülünk.Imádom.
kéne állást keresnem, de nincs kedvem.Mid-life crisisban vagyok, nem akaok dolgozni, elegem van a rabszolgalétből.
El akarok menni egy távoli szigetre, vagy egy erdő közepére, és feküdni akarok egy nyugágyban, napozni és olvasni, meg gitározni.És azt akarom, hogy az a sok idióta, akikkel nap, mint nap találkozom, legyen jó messze tőlem.
Ma az utcán is mindenkinek elgurult a gyógyszere, ahogy közlekednek, de tényleg...
áááá -
ToBeY
nagyúr
Nekünk Déli fekvésű a panel reggel 8-tól este 7-ig süti a nap nyáron.Ráadásul kereszthuzatot sem tudunk csinálni mivel egy oldalon vannak az ablakok.Így megváltás volt mikor beszerelték a klímát.
-
fokukac
nagyúr
válasz
Viszlát #35817 üzenetére
Nálam nem volt ilyen probléma, minden évben kábé csak kétszer volt néhány nap, ami durva volt, de amúgy tökkirály módon át lehetett szellőztetni a lakást. Persze aztán végül vettem egy légkondit, mert csak egyszerűbb úgy.
De anno, amit összeszenvedtem az Örsön egy másik panelban, 2000-2001-ben, na, azt nem felejtem el én se
-
fokukac
nagyúr
válasz
parandroid #35810 üzenetére
én is kapott bútorok között élek már 6 éve.
egy részüket szeretem, egy részüket meg nem, de ha másikat akarnék venni, egy vagyonba kerülne. persze előbb-utóbb muszáj lesz...
csak azt már nem itt, hanem egy másik lakásban gondoltam. -
parandroid
félisten
válasz
fokukac #35805 üzenetére
Igen, mi is gondolkoztunk ezen már, hogy otthon tizenpár év után is innét-onnét kapott bútorok között éltünk, tényleg kevés volt az, amit újan vettünk, meg egy-két speciális bútor, amit csináltattunk, de azt meg mindig asztalos barátok készítették nagyon jutányos áron. Itt meg beköltözés után egy-két hónappal teljesen be van rendezve a lakás - persze van benne eBay-ről vett cucc is, nem minden zsír új, bolti, de összességében előre léptünk, még úgy is, hogy otthonról gyakorlatilag csak a gyerekek emeleteságyát, a mi nagy ágyunkat, és a hozzá tartozó két éjjeliszekrényt hoztuk el (mind egyéni gyártású, saját elképzelés alapján, no meg ezek voltak azok, amihez még ragaszkodtunk is valamennyire).
Használt piac bútorok terén Magyarországon gyakorlatilag vagy nem létezik, vagy extrém árakon adják a nyugatról behozott cuccokat. Itt ha egy-két hétig nézi az ember a megfelelő hirdetési felületeket, gyakorlatilag igényesen be tudsz rendezni egy lakást kb fillérekből. Amit nem adtunk alább, az a konyhabútor, abból mindenképpen újat szerettünk volna, persze azért a költségekre nekünk még figyelni kellett, de messze ez is volt a legnagyobb tétel az új élet kezdésnél (a kaució mellett persze).
p
-
Tim82
félisten
válasz
ClayMore #35808 üzenetére
Azok szoktak bevenni itthon is használt ruhákat? Szerintem általában csak külföldről nagy tételben behozott ruhákat adnak el.
Amúgy én mindig is (már bőven a válság előtt is) turkálóból vásároltam pólót, inget, nadrágot (nagyon ritka kivételek persze voltak és vannak). Egyszer bakancsot is, az is hét évig húzta rajtam, mint téli csuka és ha nem lenne leverve az orra nagyon csúnyán, akkor nem is cserélném, még így is gondolkodom rajta, hogy lecseréljem-e egyáltalán.
-
Tim82
félisten
válasz
fokukac #35805 üzenetére
Amúgy mifelénk eléggé szembeötlő a válság: kb. negyedannyi vagy még kevesebb anyagot raktak csak ki az emberek. Azaz nem annyira vesznek új dolgokat, hogy kidobják a régit.
Én úgy nézem, hogy a válságnak megvan az a jó oldala, hogy visszafogja a pazarlást. Amúgy meg sok dolgot szerintem azért nem tesznek ki lomtalanításba, mert kezdenek rájönni, hogy jobb, ha ingyen elvihetőként odaadják rászorulóknak (nem az általatok orkoknak becézett professzionális eltakarítóbrigádot értve ezalatt).
Az biztos, hogy soha ennyire nem volt népszerű az ócskapiac, a garázsvásárok stb.
-
fokukac
nagyúr
válasz
ClayMore #35803 üzenetére
Mondjuk, ha 3 oldalra néz, annak már lehetnek hátrányai is
(nyáron az, hogy körbesüti a Nap, télen pedig esetleg hidegebb / nagyobb a fűtési ktg.)Mikrobi: nálunk a legnagyobb fíling, amikor az uruk-hai harcosok szombat este 11-kor kapnak szét a ház előtt mondjuk egy hűtőszekrényt.
Amúgy mifelénk eléggé szembeötlő a válság: kb. negyedannyi vagy még kevesebb anyagot raktak csak ki az emberek. Azaz nem annyira vesznek új dolgokat, hogy kidobják a régit.
Vagy már mindent kidobtak a megelőző években. -
parandroid
félisten
válasz
BlacKSouL #35802 üzenetére
Kijött a tavasz, itt kb minden nap lomtalanítás most. Hozzáteszem, mindenféle náció van itt, de orkokból viszonylag keveset látni. No meg itt a használt bútornak, lomnak olyan szinten nincs értéke, hogy még az orkok is elmennek mellette. Eleinte vérzett is a szívem a szétbarmolt bőrkanapék láttán, de hozzászokik az ember.
p
-
ClayMore
aktív tag
-
BlacKSouL
addikt
válasz
fokukac #35796 üzenetére
Az utcán hétköznap látható orkok mellé lomtalanításkor feltűnnek az uruk-hai-ok.
A mi garázsunk a sor eleje felé van, de nincs műtőasztal fényességűre világítva az egész sor. Este 9 után értem oda. Hárman ültek a konténer mellett (ajtós full-size, felülről nyitott konténer) mikor látták, hogy megállok a garázs előtt, ketten elindultak. Persze mire észrevettem őket, már lőtávolban voltak, nehéz lett volna vissza becsukni a garázst, és beülni, lelépni. Úgyhogy 2 másodperc alatt belőttem a kocsit, járó motornál ki, és csattintottam be az ajtót. Mondjuk volt nálam egy gázspray, egy 3-4 kilós lapát, egy fanyelű és egy fémnyelű esernyő, egy vakolókanál, négy éles lapos fadeszka, meg egy csavarhúzó, de szerettem volna elkerülni a tettlegességet. De ugye ha véletlenül alulra kerülök, akkor kocsi, garázs , iratok, laptop, minden ott volt. Még bajlódtam a kitámasztókkal mire odaértek, és a szokásos: Van-e valami lomtalanításos cucc a garázsban...Egyből rávágtam hogy nincs, de a második lépcsőházból egy kopasz úriember nemsokára lehoz valamit, úgyhogy helyezkedjenek arrafelé de igyekezzenek nehogy elvigye más mert jó nagy és sok vas lesz benne. Mire ezt elismételték és felfogták már zártam is kulcsra az ajtót belülről, leállítottam a motort és rendeztem soraimat. Összepakoltam, aztán kinéztem, elindultam. Mentem volna a konténertől távolabbi úton, de a sarkon befordultam, pont az előző kettő ment előttem 5 méterre. Anyázás, majd elindultam a másik úton. Mikor már háromszögbe értem, a konténer felől valamelyik uruk-hai utánamszól, hogy "figyejjémá, hallod.." de láttam hogy lejjebb egy fiatal pár indul kocsival, sietősen arra vettem az irányt. Innen még volt 8-900 méter hazáig, de nem történt semmi.
De b.ssza meg miért nekem kell ezen az oldalon állni? Miért ezek uralják középföldét? Miért tehetnek meg szinte mindent? Miért kell hogy bennem felmerüljön bármi negatív eshetőség?
RTL Klub Házon Kívül, Szerda 22:40, Zöldfa út...
-
kezdem unni, hogy állandóan át kell számolnunk minden számlát, mert vagy rosszul állítják ki, vagy a tulaj diktálja be össze-vissza az óraállásokat :/
vagy csak azt hiszi, hogy nem értek hozzá
Új hozzászólás Aktív témák
● Tilos a politizálás!
- Mikrotik routerek
- MWC 2025: A kicsi és a kamerás - megjött a Xiaomi 15 és az Ultra
- Honda topik
- Videó stream letöltése
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen SSD-t vegyek?
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest