- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
- ldave: New Game Blitz - 2026
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- bambano: Bambanő háza tája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
NoLF
veterán
válasz
venember83
üzenetére
Regebbi posztok alapjan is, eyeni tapasztalat alapjan is, meg ugy altalanossagban is: nem akarsz te itt eu ellatast kapni, nagyon nem. Akkor mar ezerszer inkabb otthon.
-
ToBeY
nagyúr
Újrahúztam ma win-t mert már elég leharcolt volt.Azért elég jól bírta mert 2009 Januárjában telepítettem az előzőt
-
tbs
addikt
Bitcoin, izgalmak -> [link]
Ebből is a legjobb, ha vki nem akarja a Dwollah/LibertyReserve-t siratni:
"...Several messages on the listed number on Perfect Money's website were not returned. The company's address is an empty suite in an office block on the northwestern side of Panama City. A secretary in a neighboring office said she had never seen anyone go in or out..."
Hajtóvadászat... Ki ellen..? Csak az usa protekcionizmusát nem bírom felfogni... A szabaccság hazája. Böe.
-
Ja, bájdövéj, Szentendrén elbontották a töltést, hogy megcsinálják helyette ezt a csodás mobilgátat, erre egyből megkapják a rekordmagas árvízet. Hát, remélem, jól méretezték, és tényleg kibírja...
-
válasz
parandroid
üzenetére
hi!
most olvasom, hogy 1,5 millióvla kevesebben vagytok...
mindenesetre akkor még van hely
Ui. ja, és ahogy nézem, kicsit felhígultak ezek az árják (a népesség 20%-a külföldi származású, hát, ha az a bajuszos fószer ezt tudta volna...)
-
FehérHolló
veterán
u.i.: tegnap 2-3 órán keresztül hallgattam olyan eszmefuttatásokat, hogy az űrlények átköltöztették az emberiséget a Marsról a Földre, amikor előbbin kipusztult az élet. Utána még a piramisokat is segítettek megépíteni. A dinoszauruszok meg még előtte meghaltak az arab félszigeten, hogy nekünk lehessen földgázunk. Aztán jöttek az árvizek, elsüllyedtek városok az óceánba, de az atlantisziak túlélték, és most ők irányítják a háttérből a világot. Mellesleg az északi sarkról hamarosan kipusztulnak a jegesmedvék (!) a globális felmelegedés miatt, amit az atomrakéták kilövése okoz. A harmadik világháború pedig Magyarország területéért lesz megharcolva, mert már csak nálunk van iható édesvíz.

-
FehérHolló
veterán
válasz
Viszlát
üzenetére
Köszönöm, privátban megkereslek, ha aktuális lesz. Ismét köt egy szándéknyilatkozat, de ez az utolsó amit aláírtam ennél a közvetítőnél. Másfél-két hetes átfutása van még annak is, ha elutasítanak...
tildy: coachsurfing 30 euro fölött van naponta. Inkább kibírom ezt.
Legnagyobb bajom, hogy rengeteg készpénz van nálam, amit még nem sikerült beraknom az osztrák bankba. Majd ma. -
tildy
nagyúr
válasz
FehérHolló
üzenetére
Lehet erdemes lenne couchsurfinget vagy wimdut megprobalni, ez igy nagyon nem hangzik jol.
-
neduddki
nagyúr
válasz
fokukac
üzenetére
HI!
az en nagyapam utaszkent 44oszetol "onkentest" jaccot a voros hadseregben jart nemet osztrak cseh, lengyel, roamn, baltikum, tan meg finnek is, oroszok lelingradtol fekete tenger, aszem kicsit meg uralon tulra is eljuttt 48ban gyutt haza aszonta o tobebt nem akar utazni
udv
neduddki
-
válasz
FehérHolló
üzenetére
Ezt még lehet, hogy az unokáidnak is fogod mesélni

Ui. Nagyapám 1948-ban disszidált Ausztriába (18 éves volt, elszökött otthonról).
Menekülttáborban tartották pár hétig, sokakkal együtt, aztán valami burgenlandi gazdaságban kellett dolgoznia.
Végül hazaszökött
de sokat mesélt róla 
A másik nagyapám pedig amerikai hadifogságba esett, de ő is hazajött
-
NoLF
veterán
Ez kb olyan kerdes hogy mennyit fogyaszt egy szemelygepjarmu 100 km-en...
Milyen kartya, milyen szamlahoz tartozik, mikor mondtad le, melyik bank... Stb. Es termeszetesen nem a forumon kell feltenni a kerdest hogy megfelelo valaszt kapj, hanem fel jell hivni a bank/kartyaszolgaltato ugyfelszolgalatat.
-
oriic
HÁZIGAZDA
Elvesztett, letiltott bankkártyánál nem tudjátok esetleg hogy mennyi idő alatt érkezik meg az új igényelt kártya? Illetve nincs valami lehetőség hogy extra költségért hamarabb kapja meg az ember?
-
Viszlát
addikt
válasz
FehérHolló
üzenetére
Bécs melyik környékén keresel szállást (mi lenne az ideális)? Van néhány ismerősöm, futok egy kört...
-
FehérHolló
veterán
válasz
concret_hp
üzenetére
14 euro/nap lett volna, de nagyon remélem, hogy lelépek 7 nappal előbb, és úgy 17 euro/nap-ra módosul.
Ja, azt kihagytam, hogy csak magyarok vannak a szálláson.EQMontoya: Nem szokásom blogokat olvasni.

A zene pedig találó.
-
concret_hp
addikt
válasz
FehérHolló
üzenetére
viszonylag kemény világban élünk

mennyi a szállás / nap ha lehet kérdezni? -
EQMontoya
veterán
válasz
FehérHolló
üzenetére
Ezt küldeném, visszautalva az albérletkeresésnél tapasztalt viszontagságaidra.
A szekre: csak nem olvasod Zsombor blogját? (Ys)
-
Dylen
senior tag
válasz
FehérHolló
üzenetére
-
FehérHolló
veterán
Az új élet hajnalán, albérlet híján egy olcsó hostelből.
Sejtettem, hogy nem lesz kastélyszálló, de így is sikerült meglepődnöm azon, hogy milyen emberekkel lettem összezárva. A többségnek nincs munkája, épp azt keresgél. (A szupermarket előtti kéregetést nem nevezem munkának.) Akinek pedig van állása (szobafestő/-mázoló és kőműves), az masszív alkoholista. Többségük 40 fölötti, mindegyik dohányzik. Nagyon kilógok a sorból.
Minden kezdet nehéz, de így legalább sokat tapasztalok. -
Viszlát
addikt
válasz
parandroid
üzenetére
Akkor lehet, hogy kéne egy kalibrálás vagy egy factory reset neki.

-
tbs
addikt
válasz
parandroid
üzenetére
Pláne...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Viszlát
addikt
válasz
fokukac
üzenetére
Te már a múltkor is vaksiskodtál az 1080p vs 720p kapcsán, úgyhogy meg sem vagyok lepődve.
Nem véletlenül kezdtem úgy, hogy szá-mom-ra. 1024*768 képponton manapság már nagyon nehéz elboldogulni. Tessék, a kis régi 15"-os IBM TFT-n ekkora felbontáson ennyit látok:
Mindössze 4 kedvencem van, mégsem látom azt sem, hogy a legutoljára hozzászólt témában van-e új hsz. Se nem praktikus, se nem kényelmes, de persze el lehet rajta lenni, csak izé.
Ezzel szemben 1400*1050-en meg már így néz ki a látható tartalom:
Nekem ez még pont kényelmes olvasható és tűéles, úgyhogy egyáltalán nem okoz nehézséget. De természetesen elfogadom, hogy nem mindenkinek jön be ez.
-
válasz
Viszlát
üzenetére
hát nem tudom, nekem más élményeim vannak a felbontásról. szerintem 14 colra valahol az 1024x768 az ideális, mert ez az a méret, ahol normálisak a betűk mindenféle dpi-buzergálás nélkül is.
amúgy elméletben támogatnám a minél nagyobb felbontásokat (ha már mobilokon is fullHD van, ugye, néhány colon), de a b*** windows erre egyszerűen nincs felkészítve. 100%-os dpi-in a legtöbb mai noti-felbontáson ilyen 1-1,5 mm-esek a betűk, ami - tisztelet a kivételnek - az átlagember szeme számára rossz, fárasztó olvasni, az idősebbek pedig aztán végképp nem látják.
Ha pedig a windows-ban növeled a dpi-t, akkor egy idő után minden kilóg, egyszerűen szarul van megoldva. Ráadásul a win8-ban már életlenek is a betűk (a cleartype-ot is konkrétan betiltanám)Ami pedig az eszmecserének a másik részét illeti: azt kéne szájon verni, aki kitalálta a 16:9-es képarányt a notebookra. Mert leloptak két colnyi kijelző területet a szemünk elől, arra hivatkozva, hogy olcsóbb.
Mert 23 colon engem se zavar, hogy wide, de 12-13 colon lopással egyenértékű, hogy az ablak felét elfoglalja a fejléc...
vagy minimalizálsz mindent, vagy berakod oldalra a taskbar-t, ami mondjuk elég tökelten egy megoldás...Ui. a legjobb az, amikor a mütyür betűk miatt elkezded növelni a dpi-t, hogy lássa szerencsétlen delikvens, de a 16:9-es képarány miatt nagyon gyorsan eljutsz oda, hogy már kilógnak a fix méretű ablakok a kijelzőről, mert olyan keskeny. Viszont a betű még mindig kicsi...
agyrém.de tudom, first world problem.
szerintem amúgy a 4:3-as kijelzők gyártása egy komoly piaci rés.
-
EQMontoya
veterán
válasz
parandroid
üzenetére
Szerencsém volt, gyorsan be lett takarva, és itt "csak" meggy (nem cseresznye!) méretű jegek hullottak, szerintem nem lett sérülés az autón.
Nem nagyon érdemes amúgy megcsináltatni, mert az összes horpadás helyén sérül a festék, amikor a horpadást kiegyenesítik, aztán lehet fényezni az egészet...
Nolf: Voltam Szingapúrban, Malajziában két helyen (Kota Kinabalu és Kuala Lumpur), valamint Balin (Denpassar). Láttam én is érdekes dolgokat, van jó pár képem.
Garázs is van, csak nem itt, és ott más autó áll.
-
EQMontoya
veterán
Vasárnap déli program. Ebédidőben kellemesebb elfoglaltságokat is el tudnék képzelni...
-
Tim82
félisten
válasz
Viszlát
üzenetére
Igen, nagyon nem egy ligában játszik a 6735s-sel.

A 4 GB RAM-ból azért csak ~3,2 GB-ot használ (köszönhetően az Intelnek és a 945GM/PM chipsetek memóriakorlátainak), ezen nem is lehet javítani.
Én eBay-ről szereztem egy Advanced Dock-ot (DVI, optikai hangkimenet, PCI-e x1 kártya és optikai meghajtó/kerettel notivinyó tehető bele), abban van egy 500 GB-os vinyó háttértárnak. Igaz, ebben a dokkolóban van beépített aktív hűtés, annak van hangja.
A ház ajánlata T60-hoz:
- valami ilyesmi, ha használsz USB 3.0/eSATA külső vinyót,
- egy ilyen, belülre + SD kártya (nekem 32 GB-os van, zenéknek, e-könyveknek).Utóbbihoz nem árt egy whitelist-mentesített BIOS.
Többiek: nekem nincsen gondom a 768 sorral, teljesen jó iPad Mini-n, HP Touchpad-en, sőt, X41 tableten is az volt. (Az 1368 oszloppal párosítva már más persze.)
-
EQMontoya
veterán
válasz
parandroid
üzenetére
-
EQMontoya
veterán
válasz
Tothgera30
üzenetére
Bahh, borzalmas lehet. Engem már 12-13 colon is zavar, ha nincs legalább 800 pixelem fűggőlegesen, böngészéshez nagyon kell a magasság.
-
Viszlát
addikt
válasz
bandus
üzenetére
Nem fetisizmus ez, hanem számomra valahol ez az ideális felbontás ehhez a mérethez. Ennél nagyobb már zavaró lenne szerintem, de így ez tökéletes, viszonylag kis képernyő és mégis kellő mennyiségű felület áll rendelkezésre. Az eddig használt HP 800 képpont magasságú kijelzőjével próbálj meg például Sony Vegas-t vagy PS-t használni, a menük, segédpanelek mellett alig marad hely szerkeszthető felületnek. Meg valamiért nekem még mindig szimpatikusabbak munkára a 4:3 képarányú kijelzők ilyen kis méretben (a 24"-os Dellen nem zavar, hogy 16:10-es).

Tim: vicceltem csak na, azt hittem érződik, hogy nem gondol(hat)om komolyan.

A gyenge fényerővel kapcsolatban egyébként igazat adok, valóban kevéske kicsit, de maximálisan kárpótol, hogy nem magamat kell nézegetnem a kijelzőn. Én most ennek a T60-nak is eszméletlenül örülök, tekintve, hogy a HP megadta magát és sikerült csereberével hozzájutnom egy szuper állapotú Thinkpad-hez. Ráadásul még jobb is mint a 6735s volt, azért a Core2Duo T7200 nem ugyanaz mint a Turion X2 RM-70 volt, hiába azonos sebességen futnak a magok. A memóriát átmentettem a rossz HP-ből, az egyik terrás HDD-t meg sikerült elcserélni egy 500 GB-os laptop vinyóra, úgyhogy számomra ez így most 4 GB rammal teljesen szuper, használható kis cucc lett. Az akksija is egészen jól bírja még, körülbelül 2,5 órát max fényerőn, ráadásul még dokkolót is kaptam hozzá ajándékba (DVI kimenettel).

-
Tim82
félisten
válasz
Viszlát
üzenetére
Ja, amúgy a felbontásra: az, a matt felület és a méretarány tök jó, de most már úgy gondolom, hogy a panel minősége maga hagy kívánnivalókat maga után. Nem arra gondolok, hogy nem IPS. Asszem, ezeket a 14" SXGA+-os paneleket a Samsung gyártotta le a Lenovo-nak és vackok, ami a fényerőt illeti.
A tervek szerint teljesen kistaffírozom a Z61p-t és szerintem eladom majd a T60-at, valahogy el fogok nyomorogni egy 15,4", matt, 1920x1200-as, jó fényerejű és betekintésű szögű LG panelen.

Sajnos, abban meglehetősen biztos vagyok, hogy a szüleimnek nem jó a T60 méret-felbontás aránya, szóval nem is érdemes próbálkoznom vele náluk.

-
-
bobsys
veterán
Elkezdtem nezni a The Wire sorozatot. Jol sikerult sorozat gaborbol szomszedjairol
-
Tim82
félisten
válasz
EQMontoya
üzenetére
Múltkor részekből raktam össze egy Thinkpad Z61p-t (= alaplap és kijelző csere, le kellett bontani teljesen ehhez). Most ezen gépelek, meg játszom rajta SW:TOR-t. Kijelző- és zsanércserére, plusz mobilnet modem, antenna és LED faceplate betételére vár nálam egy X61 tablet, ha ráveszem magam, holnap meg is lesz. Én nyertem?

-
tildy
nagyúr
A legtobb kozonsegszavazattal automatikusan dontos lett Szucs Zoltan es csapata, az Attraction a Britain's got talentben.
Nagy gratula nekik, imadjak oket az itteniek. Persze vannak hangok, hogy egy brit "sztarkeresoben" mt keres egy magyar csapat, de elenyeszo kisebbseg.Egyszeruen lenyugoz az itteniek mentalitasa .
-
EQMontoya
veterán
válasz
Tothgera30
üzenetére
Múltkor kijelzőt cseréltem egy Asus F9-ben, az azért húzósabb művelet.
Egy óra alatt az is megvolt. -
pohár
félisten
-
ToBeY
nagyúr
Újra lehet telepíteni úgy a Win7-et,hogy a programok és a beállítások is megmaradjanak?
-
neduddki
nagyúr
válasz
Winner_hun
üzenetére
hI!
B!+, de most ma csak jo lesz
udv
neduddki
mod: bandus: aki nem esmeri az fkerest ugye....
-
EQMontoya
veterán
válasz
Winner_hun
üzenetére
Járjon diesellel nagyanyám.
Gondolom, utángányoltutángyártott. -
parandroid
félisten
válasz
FehérHolló
üzenetére
Most cseréltettük ki Katica SIM-kártyáját microSIMre. Azonnal cserélték, fél órán belül aktív volt az új kártya, természetesen a szám sem változott. Fel sem merült, hogy fizetni kelljen érte, de mondjuk ez itt egy másik ország. Nem mintha én otthon nem borítanám rájuk az asztalt, ha ezrt pénzt mernek kérni, különösen, ha egy olyan telefonhoz adnak normál SIM-et, amihez microSim kell.
p
-
Tim82
félisten
De erőfeszítései ellenére a gyártók és a marketingesek számítógép és a kapcsolódó szoftver nem tesz ígéretet ugrások a termelékenység. Operációs rendszerek x86 rendszerek fejlődnek, hanem bomlik egy kísérlete, hogy "erősebb" hardver.
Imádom a Google Translate-t.

-
FehérHolló
veterán
válasz
Brown ügynök
üzenetére
-
Brown ügynök
senior tag
-
bandus
veterán
válasz
FehérHolló
üzenetére
nemjónemjó.
van x sornyi adat, árakkal.
alatta egy sorban mennyiségekkel.
ez alatt pedig még egy sor, ami a kettő szorzatát tartalmazza, vagyis a teljes költséget. és azt szeretném, hogy a teljes költség képletében mindig az x adatsorból az éppen kiválasztottal számolja az összköltséget nekem a program. az oszlopok meg az éveket jelölik, ilyen üzleti terv féleséget próbálok kreálni. -
bandus
veterán
felteszem itt is a kérdést a sok IT gurunak

van X sornyi adatom excelben, és azt akarom, hogy valami legördülő lista segítségével mindig csak az épp kiválasztott sort használja fel egy képletben. legördülő listát tudok csinálni, de azzal ugye alapból oszlop értékek között lehet válogatni, nekem meg egész sorok kellenének. ötlet?

-
tildy
nagyúr
válasz
bobsys
üzenetére
Hat mi az ittenivel kisse mellenyultunk, nodehat olcso volt (UE40EH5000, ledes, valami £272, kb 94 E ft volt ), tvzni oke, xbozhoz/szamitogephez nem annyira, mert utanhuz, foleg szurkenel latszik.
Apukamet elfogadnam, plazmara meg nem vagyom. A mi celjainknak nem felel meg. ( nem fogunk folyamatosan csatornat valtogatni, vagy hasonlo)
-
EQMontoya
veterán
válasz
Tothgera30
üzenetére
A poszt írásának ideje alatt kb. betehetted volna.

-
Tothgera30
veterán
Ej, holnap kerítéscsinálás. Remélem nem fog esni az eső, akkor tudjuk csinálni, holnap este meg még bele kellene tenni az új CPU-t a laposba, most is itt nézegetem "drágaszágot". Másnap meg munka, bár legalább azt néha szeretem csinálni, csak fárasztó.
-
AMD Power
titán
Jó estét....

Mi van akkor ha valaki munkanélküli segély ideje alatt szül meg egy gyereket? Az is bejelentett "munkaviszony" nem?
-
Dylen
senior tag
Tudnátok mondani olyan szórakozóhelyet, ahová nagyobb társaság, mondjuk 20 fő is be tud ülni este kb 7-8 körül, majd később zene is van és lehet táncolni?

-
látom, mindenkinek tetszik az embercsempszet

na, más.
mai kiakadásom: mi az, hogy a kindle edition drágább, mint a ponyva? -
EQMontoya
veterán
Az előbb kiadtam a következő instrukciót: "szagold meg, és ha zöld....". Lehet, le kéne jönni az LSD-ről.

-
bobsys
veterán
Nem ertitek, ez az uj NECSECS (Nemzeti EmberCSempeszet Elleni CSoport) akcio, igy konnyitik meg a TEK munkajat akik a sarkon varnak, hogy ervenyesitsek Magyarorszag torvenyet a becstelen es a hanyatlo nyugattol megszedult embereken
-
Angolosok!
Van olyan kifejezés, hogy "human traffic", aminek nem emberkereskedelem/csempészet a jelentése, hanem közlekedésre használják?Mert a Kossuth tér felújítóinak így sikerült lefordítaniuk azt, hogy "személyforgalom"...

Csak én érzem úgy, hogy ez gáz, ráadásul pont a Parlamenttel szemben?
human trafficking -
főnök, backup6ja..!

Tildy: jó az.
a plazma meg nem erre való, bár ismerek olyat, aki monitorként használta, 1 perces képernyővédővel, gond nélkül. A plazma mozgóképre való, és ott szanaszét alázza az lcd-ket, lehet az akár 200 hz-es is. Istenem, a marketing... :-)
az edge ledes tévék homogenitásáról meg szót se ejtsünk. :-) -
Tim82
félisten
válasz
venember83
üzenetére
Akkor már legyen inkább csali. "Főnök, kapás van!"
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a politizálás!
- Eladhatatlannak ítélt CPU-k eladásával javult az Intel node-ok kihozatala
- Hálózatokról alaposan
- 4K vs 8K – Megéri-e a 8K TV 2026-ban?
- YouTube
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Pixel plus ultra: teszten a 6K-s LG UltraFine monitor
- Le Mans Ultimate
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Milyen egeret válasszak?
- Melyik tápegységet vegyem?
- További aktív témák...
- 179 - 180 - 189 - 190 - Lenovo LOQ (15IRX9) - Intel Core i7-13650HX, RTX 4060 (ELKELT)
- Lenovo Thinkbook 14 G4 Ryzen 7 5825U 8 mag 16 szál Radeon Vega GPU Boltból Garanciával Számlával
- 4K Gamer PC //Számítógép // Ryzen 7 9850X3D // 5070Ti // Számla + Több év garancia //
- 243 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5080 (ELKELT)
- 27% - GIGABYTE GeForce RTX 5070 Ti GAMING OC 16GB GDDR7 Videokártya!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
köszönöm!

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
![[link] [link]](http://www.kepfeltolt.es/images/2013/06/02/1024.png)
![[link] [link]](http://www.kepfeltolt.es/images/2013/06/02/1400.png)

Kb. 4 perces művelet, a kettő együtt ráadásul. (Én is megcsináltam már a sajátomnál, vinyót többször is - HDD -> SSD -> nagyobb SSD.)
ezt azért ismerem, csak azthittem van még egyszerűbb