- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
Új hozzászólás Aktív témák
-
EQMontoya
veterán
válasz
FehérHolló #34497 üzenetére
Nem vagyok meg olyan oreg, hogy nagy manager legyek. Ha leszek is, inkabb system manager.
Tovabba dedikalt placc csak a ceges autokhoz jar, azok meg kombi Astrak. Mersekelten vonz a vezetesi elmenyuk.
-
EQMontoya
veterán
válasz
FehérHolló #34494 üzenetére
Meg mindig jobb, en ma alig talaltam helyet a ceges melygarazsban...
-
Joker88
őstag
-
Dylen
senior tag
válasz
FehérHolló #34488 üzenetére
Ezzel most nem találtál bele annyira, mint a múltkorival, de nagyra értékelem, máris jobb
-
fokukac
nagyúr
Hi!
egy angol nyelvűt kérdeznék, hogy hog ymondják angolul a cafeteriát, béren kívüli juttatásokat, egyáltalán ott van-e ilyen kategória? Hogy lehet ezt lefordítani angolra, hogy beleírjam egy piaci jelentésbe?
-
EQMontoya
veterán
Ugyan, ugyan, ugyan. A rezsicsokkentessel a lakossagi szolgaltatas boven veszteseges, eddig sem abbol eltek. Nem tudom, mi a problemad, mi draga? 40-bol kijon az 52nm-es (nem uj epitesu) lakas teljes rezsije, beleertve netet es tvt, telen. Meghozza ugy, hogy a melegvizet villanybojler adja, az pedig nem olcso, meg amugy sem szokasunk sporolni.
Egyedul a tavho pofatlanul draga, ami pedig a legnagyobb hatekonysaggal mukodhetne. De az az egy meg mindig allami tulajdonban van. Na, olyan is.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
FehérHolló #34480 üzenetére
Én már feladtam a harcot. Minden nap kétszer kéne mosnom, hogy egyszer tiszta legyen.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
parandroid #34477 üzenetére
2 hete 7-10 fok van napközt, 1-2 éjszaka. A fűtött garázs, és a melóhely között kell ingáznom.
A következő 3 hétben 10-12 fok lesz napközt, 3-4 éjszaka. A fűtött garázs és a melóhely között kell majd ingáznom.
Most két napig -10 fok lesz, hóesés, hófúvás, jég, fagy. Na melyik két napban kell hosszabb útra mennem, és szabad ég alatt tárolni a kocsit? -
Tim82
félisten
válasz
parandroid #34477 üzenetére
Igen, ebben is el vagyunk maradva a művelt Nyugattól.
-
BlacKSouL
addikt
Itt a tavasz. Örültöke?
-
degu
senior tag
válasz
bandus #34466 üzenetére
Ha igy lenne,akkor mi lehet a gond?
UFO-k?,lyukas az ország zsebe,csak...meg azé...?
Nem! Egyszerüen arról van szó,hogy a nagy Szolgáltatóknál megmaradt a szoci-vízfej!
Akkora a felső/közép vezetés/ here/ létszáma,hogy egynek-egynek a horror jövedelme /nem csak a fizetése!/ hatalmas összegeket emészt fel.
Miért nem működik Nálunk semmi sem,ami mindenhol a világon kiválóan működik? /az állam bevételeiből,és a szolgáltatások árából/
Mondj még egy országot,ahol az alapvető szolgáltatásokat szinte az állam finanszírozza,és MÉGSEM működnek normálisan,a horribilis,plusz esetenként megfizethetetlen szolgáltatás árából befolyó pénzekből?
Ja! És Nálunk a Szolgáltatás nem szolgáltatás,hanem egy baromi jó üzlet!
Nem véletlenül csaptak le a külföldi befektetők a lerobbant MO-i Szolgáltatókra,amikor a Fletóék piacra dobták egy kis horribilis kenőért. -
Megyek ide-oda ma is, mert hát mondták korábban, gyere mikor jól esik, hát most jól esik, hogy a fene vinné el ezt az időjárást (holnap meg havazik, ehh). De legalább holnap már pihi és 4 napra (nekem legalábbis)
-
Mr X
veterán
válasz
Tothgera30 #34472 üzenetére
Itt mindjárt vége.
-
Jó reggelt
. Indul a meló
.
-
EQMontoya
veterán
válasz
bandus #34468 üzenetére
Lehet, én vagyok egy antiszociális köcsög (na jó, nem csak lehet...
), de én ezt nem tudom megemészteni. Nyilván mindenki szeretne kevesebbet fizetni, ezzel eddig nincs is gond. A probléma ott van inkább, hogy még az igény sincs meg a tájékozottságra, és az emberek 90%-a olyan szinten a rövid távú előnyöket nézi, hogy holnapig sem lát kb.
Sarkított példa, de ha kiállnék a Nyugati téri aluljáróba a metró és a combino közé, majd elkezdenék üvöltözni, hogy ingyen sör lesz, ha rám szavaznak, másnap el kellene gondolkodnom, hogy melyik kerület polgármesteri székét foglaljam el. Mert - jól láttuk - hogy ebben az országban előbb az egyik párt választást nyert olyan programmal, amiről a vak is látta, hogy megvalósíthatatlan, majd a másik nyert azzal, hogy "elmútnyócév". Ezek okosabbak voltak, már a program látszatával sem foglalkoztak, igény úgy is csak marginálisan van rá. Akkor meg minek vesződni vele, nem?
És ez a szemlélet tükröződik is szépen a mindennapokban. Felveszem a hitelt, mert majd az állam megment, adót nem fizetek, de nyugdíjat fizessen ám az állam, meg egészségügyet, meg oktatás, meg az édes pékné csöcsét is kb.
Így persze simán el lehet adni a rezsicsökkentést, a frankhitelesek megmentését is, stb. Tovább erősítve a fentebb leírt szellemet, és kész is a 22-es csapdája. Hogy ez az út hová vezet, az senkit nem érdekel, elvégre a jövő maximum holnap jön el...
-
válasz
EQMontoya #34467 üzenetére
nem hülyének nevezném őket, ez erős, hanem tájékozatlannak, vagy nem is tudom. nem mindenki lát ebbe bele ilyen mélységben, még ha nekünk ez természetes is. szóval szerintem hibáztatni nem lehet az átlag polgárt, akinek mindegy, hogy hogyan, de 10-én kisebb összeg szerepeljen a számláján.
-
EQMontoya
veterán
válasz
bandus #34466 üzenetére
Mélyen egyetértek. Ez tipikus idióta intézkedés volt, amit csak azért lehet megtenni, mert az emberek fejében még nem ért véget a szocializmus. Komolyan, ennyi hülyét, aki még mindig támogatja ezt... Fájdalmas. Ha 14-ben nyernek, tényleg erősen el fogok gondolkodni azon, hogy lelépjek.
-
válasz
PindurAnna #34457 üzenetére
megpróbálok röviden, pontokban válaszolni. kezdjük azzal, hogy a rezsicsökkentés egy nagy-nagy baromság. semmi, de semmi jó nem származik abból, hogy az állam belenyúl a piaci szereplők által meghatározott árakba, legyen az akármelyik szektorban.
igaz ez a közművekre is. nem véletlen, hogy annyi az áruk amennyi. ilyen árak mellett tudja biztosítani a szolgáltató, a szolgáltatást, az eddig megszokott minőségen. aztán ha a szükséges fejlesztéseket, karbantartási munkálatokat nem tudja elvégezni, mert a bevételeiből nem jut már erre a munkások kifizetése után. te meg majd csak leszel, hogy egymás után jönnek a csőtörések, meg az áramszünetek.
"hogy mennyi pénzt visznek el a vezérkarban ilyen szolgáltatóknál" - ez a kijelentésed meg nonszensz, tipikus szűklátókörűség. de most komolyan, a kettő között hol az összefüggés. illetve mondj kérlek bármilyen szolgáltató, sőt, tényleg bármilyen céget, ahol a menedzsment nem keres sokat
ha a vízművek főnöke másfél millió helyett csak ötszázezret keresne, attól neked pontosan 0 ft-tal lenne kevesebb a vízdíjad.
bár írhattam volna annyit is, hogy ne legyél felháborodva
-
Viszlát
addikt
Biztosan félreérthető volt, ezért is akartam tisztázni. Nyilván nem teszek arra, hogy mi történik otthon hiszen ott a családom, a barátaim, de erről az egész alaptörvényes balhéról teljesen lemaradtam. Mindenesetre ha érzéketlennek tűntem a kérdést illetően, akkor elnézést. Az empátiádat meg köszönöm.
-
Tim82
félisten
válasz
Viszlát #34462 üzenetére
Sajnálom a barátodat, illetve együtt tudok érezni azokkal, akiknek hiányzik, Mivel nem igazán hiszek a túlvilágban, ennyit tudok mondani nyugodt lelkiismerettel.
Amúgy én rosszabbra értékeltem az előbbi megnyilvánulásodat, de ezek szerint az értékelésem félreértésen alapul. Remélem, azért megérthető, hog ez minket, itthon maradtakat sokkal közelebbről és érzékenyebben érint, mint a pápaválasztás.
EQMontoya: a dolgok állása szerint igen, a fiatalabb generációk elvándorlását most sikerült még jobban felgyorsítaniuk.
-
Viszlát
addikt
&Blackie
Nagyon félreértettetek, nem hitvallásról van szó, nem tudatos kivonulásról a világból, hanem az utóbbi pár évben tényleg annyira lefoglalt a magam baja, hogy nem volt energiám (igazából még most sincs) ezekkel foglalkozni.
Plusz, volt egy barátom, aki kellően megszűrve az információkat folyamatosan képben tartott és átadta ami feltétlenül szükséges volt, de február 15-én legyőzte a rák.
-
Tim82
félisten
válasz
Viszlát #34456 üzenetére
Ezt inkább nem minősítem. Olvass utána, végül is csak pár hete folyik az ezzel kapcsolatos huzavona. Nyilván már nem a te bőrödről, jogaidról, már nem annak az országnak az alkotmányosságáról van szó, amelyikben élsz.
A kapcsolást meg nem én tettem meg, ahogy olvashattad, csak találónak tartom.
-
PindurAnna
Közösségépítő
válasz
bandus #34440 üzenetére
Akkor ne legyek felháborodva ilyen árakat fizetve? Én egyszerű háziasszonyként csak vártam a rezsicsökkentést, de eddig minden számlám több
Nem szórom a pénzt, de ezek a növekedések felháborítóak annak tudatában, hogy mennyi pénzt visznek el a vezérkarban ilyen szolgáltatóknál
Köszönöm szépen a tájékoztató adatot mindenkinek
-
Viszlát
addikt
válasz
BlacKSouL #34452 üzenetére
Biztos hihetetlen, de van elég bajom ezek nélkül is. Tévém nincs lassan 10 éve, rádiót mondjuk hallgathatnék a telefonon, de jobb szeretem magamnak válogatni a zenét, újságot nem is tudom mikor vettem utoljára.
Ez most valahogy teljesen kimaradt, nincs túl sok katolikus a környezetemben akitől hallhattam volna róla.
(#34455) Tim82: húha. Egyrészt halvány gőzöm sincs miről beszélsz, másrészt elképzelni sem tudom mi lehet az összefüggés a magyar belpolitika és egy pápa lemondása között.
-
zolynet
veterán
no megvan az új pápa ... remélem 21-ére eloszlik a tömeg, 26-ig Rómában leszek
-
Dylen
senior tag
imádok az indiánok után takarítani...
-
válasz
PindurAnna #34422 üzenetére
szerintem összességében az ivóvíz szolgáltatás ára jóval alacsonyabb így is, mint kellene.
-
venember83
nagyúr
Független újságírás: [link]
-
bobsys
veterán
válasz
ngabor2 #34433 üzenetére
Telefon elofizetesnel konkretan erosen matekozni kellett, hogy mennyi is lesz az annyi. Allamonkent valtozo sales tax (itt ~17% a mobilra) + fix dijak
Viszont E-bay, Amazon, Newegg vasarlasnal annyiert veszem a dolgot ami ki van irva, mert nem abban az allamban elek ahol a telephelyuk van. -
EQMontoya
veterán
válasz
BlacKSouL #34427 üzenetére
És pl. szeszre a jövedéki adót, meg ugye benzinre is. Továbbá a munkáltató még a bruttódon felül is betol olyan 30%-ot a kasszába.
Múltkor számoltam, hogy ha benzint veszel, akkor összességében 77%-ot adóztál. Azért mókás, hogy a középkorban az egyházi kilencedért parasztlázadás tört ki... 20%, ó mamán.
-
ngabor2
nagyúr
válasz
fokukac #34425 üzenetére
annyira bírom ezt a "+ áfa" módszert. leírják, hogy valami 100 forint, de 127-et kell fizetni. engem mocskosul nem érdekel, hogy a szolgáltatónál az én 127 forintomból "csak" 100 marad, az én zsebemből 127-et kell kifizetni.
ugyan az, mint ahogy a jól hangzó bruttó fizetés, csak a nettót kapom kézhez, ami már nem olyan szép.
nem lehetne azt, hogy a bruttó fizetésemet kapom kézhez, és a nettó árakat kell kifizetni mindenhol?
-
fokukac
nagyúr
válasz
PindurAnna #34424 üzenetére
Pesten (191,9 víz + 328,52 csatorna + 5,08 vízterhelési díj) * 1,27 = szumma bruttó 667,385 Ft/m3.
plusz 279 Ft + 97 = 376 Ft ügyviteli díj, ami fogyasztástól független. -
BlacKSouL
addikt
válasz
PindurAnna #34422 üzenetére
- közüzemi ivóvízszolgáltatás legmagasabb hatósági díja: 689,- Ft +ÁFA /m3
- közüzemi ivóvízszolgáltatás lakossági fogyasztói díja: 571,- Ft+ ÁFA/m3
- közüzemi csatorna-szolgáltatás legmagasabb hatósági díja: 873,- Ft +ÁFA /m3
- közüzemi csatorna-szolgáltatás lakossági fogyasztói díja: 500,- Ft+ ÁFA /m3No, megy a meccs..
-
PindurAnna
Közösségépítő
Csak kisiparosságból..meg szeretném kérdezni hol mennyibe kerül a vízdíj!?
Debrecen belváros: Maga a víz..de ahhoz hozzájön a csatornadíj, na meg amit nem is írtam áthárított vízterhelési díj, meg az alapdíj vízre, meg alapdíj csatornára akkor már 244,9+194,7+6,5=446,1 Ft+27+ÁFA az ára az 1 m3-nek..+205,2 víz alapdíj+205,2 csatorna alapdíj/2hónap+ÁFA
De ha a számla végösszegét elosztom az elhasznált m3-bel akkor 835 Ft/m3 jön ki...
-
AkosAkos
aktív tag
Több hete a Twitteren csak kb. az első 30 twittet tudom elolvasni. Utána elkezd forogni a töltés, de semmi.
Mit tudnék csinálni?
-
dragonfx
veterán
na nee eén nem is tudtam van postal 3 egyik ekdvencem.
-
EQMontoya
veterán
válasz
FehérHolló #34410 üzenetére
Hat igen. De ez jobb helyen magatol mukodik, csak az 50% folotti ujraelosztasi ratat kell 40 ala csokkenteni, es maris no a munkakultura. Azt szeretem a piacban, hogy a problemak zomet magatol megoldja, ha jol hasznaljuk.
-
fokukac
nagyúr
válasz
bobsys #34334 üzenetére
egyre többet olvasok arról, hogy miylen veszélyes hely ez a Florida.
-aligátorok
-kiirthatatlan invazív kígyófajok
-víznyelők
-és most még az óriásszúnyogok is...Tiszta mák, hogy nem élünk Floridában
-
fokukac
nagyúr
válasz
EQMontoya #34397 üzenetére
Kérlek, szabadon választható, beszéljétek meg egymás között, nekem tök mindegy
Mondjuk, ha már lehet választani, azért egy hölggyel biztos nagyobb élvezet lenne ez is.Amúgy a 182 azért nem olyan hatalmas, na jó, legalább 2 centivel felnézek rád. De lehet, hogy gyorsabban futok..?
Remélem, Tim majd feltart.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a politizálás!
- Milyen autót vegyek?
- Hővezető paszták
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Elden Ring
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Autóhifi
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- BenQ PD-2700-U Monitor - Designer 4K 27"
- AKCIÓ! GIGABYTE GA-Z170X-UD3 Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Dell Latitude 5440 14 FHD üzleti notebook - i5 1335U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest