Hirdetés
- Meggyi001: Vegán? Nem vegán?
- No Voice in the Galaxy
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Samus: Tomb Raider Remastered I-III
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
Új hozzászólás Aktív témák
-
venember83
nagyúr
válasz
parandroid #36895 üzenetére
Finánc kifejezéssel nincs bajom, az adóellenőr, okés, legyen. De a financiálisra annyival szebb kifejezés a pénzügyi, minek kell az undorítót használni, ha ott a szép?
Katica: nincs nekem olyan tartalmas bankszámlám, hogy Dr. Thornton Poole-ok járjanak nálam.
-
ladybug
őstag
válasz
venember83 #36894 üzenetére
Dr. Thornton Poole volt nálad?
Dylen: Erről ez jut eszembe.
-
Dylen
senior tag
Pééééntek!!!
Reggel úgy ébredtem, hogy ma péntek van. Aztán elszomorodtam, hogy nem is, mert csütörtök
Mire kiértem a fürdőszobába rájöttem, hogy b+ mégiscsak péntek kell hogy legyen -
parandroid
félisten
válasz
venember83 #36894 üzenetére
Például mint a fináncbál?
p
-
venember83
nagyúr
Mai utált szavunk: financiális.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
concret_hp #36887 üzenetére
Én múlt júliusban voltam kint üzleti úton, meg egy kis maszekon. Leszálltam a reptéren, majd miután túltettem magam azon, hogy lemaradt a bőröndöm, vettem egy 5 €-s buszjegyet a reptéren, az Aerobús bevisz a termináltól a Plaza de Catalunya-ig. Ott vettem egy T-Día napijegyet,(ez metróra, buszra, villamosra is jó) valami 7 € volt, meg a reptéri információs pultnál kapott 2 db városi metrótérképpel a kezemben egy kis gyalogos kitérő után elmetróztam a szállodámig(9-10 megálló), becsekk, aztán visszametróztam, és onnan mindenfelé kolbászoltam metróval, meg kis gyaloglással. (Passeig de G., La Rambla, Barceloneta, Sagrada Familia, stb.) Szóval tökegyedül, úgy, hogy korábban egyszer voltam már ott, de csak éjszaka volt 1-2 óra mászkálni, egyáltalán nem éreztem úgy, hogy el lennék tévedve vagy veszve.
Kollégák dicsérték a hop-on hop-off buszokat is (Barcelona Bus Turistic), de szerintem az főképp a fontos látnivalókat érinti körbejáratként. Bár ha az a cél, akkor pont jó. De egy picivel drágább erre a napijegy. 1 napra 26, 2 napra 34 € volt. Az útvonalait érdemes megnézni, és ha kitérő úticélok is vannak, akkor a T10 vagy a T-Día jobb.Egyébként itt írnak a közlekedésről is.
-
Mawyx
őstag
válasz
concret_hp #36887 üzenetére
Zónák vannak és igen, szinte minden az 1-es zónában van, a stadion is, de nekünk az csalódás volt, nem voltak képesek egy feliratot kirakni az épületre, hogy mi is az, ami előtt lehetett volna fényképezkedni.
Reptérről bejutást Renfe-vel ajánlom, bevisz a Passeig de Graciáig. Jegy tekintetében a T10 tömbjegy verhetetlen árú, 10€ körül van és többen is használhatjátok. Ha többen használjátok, akkor kétszer kell lecsippantani és át lehet vele szállni mindaddig, amíg 1óra 15percen belül maradsz. Azaz pl bemehetsz vele a PDG-ig, ott átszállhatsz másik bármire és nem von le még egy egységet. Ja, annyi van, hogy ha metóval szeretnél továbbmenni, ne menj ki a metróból, mert akkor nem mehetsz vissza csak ha újracsippatasz. Papír alapú, de nem lyukasztgatni kell, hanem csippantod, egy kemény papírkártya. A PDG meg símán akkora, hogy 1 óra alatt nem jutsz ki rajta -
concret_hp
addikt
válasz
BlacKSouL #36885 üzenetére
jó de magyar cégnél is láttam ezt pl. irodabérlet az egész infrastruktúra X ember órabére meg stb, de az mind 40% hatásfokkal megy, mert nem kapcsoljuk ám be a klímát ami óránként akár 300ft-ba is kerülhet v mittomén
úgy általában mit kell tudni? azt láttam h ilyen zónák vanank, meg hogy majdnme midnen az 1es zónában van (stadion is?) , de vmi olyat is olvastma, hogy 2 társaság üzemelteti a metrót pl.
-
EQMontoya
veterán
válasz
BlacKSouL #36885 üzenetére
Azért a 20 fokra légkondicionálás is egy idiotizmus. Halál betegen jöttem haza Ázsiából. Naponta mentem be a 30-35 fokos párából a 20 fokos, légkondizott hotelbe. Instant lebetegedés garantált volt.
Remélem, itthon nem tervezik ezt meghonosítani, mert egy ideális világban ez mondjuk könnyű testi sértésnek számítana, csak sok emberen elkövetve, hogy tuti letöltendő legyen.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
concret_hp #36884 üzenetére
A japánok Japánban mindent 20 fokra légkondícionálnak, mondjuk náluk durvább is a pára.
Itt nálunk a japánok 29 fok alatt nem hagyják bekapcsolni, mert az veszteség. Merthogy ugye szerintük ki lehet bírni, meg különbenis. Tehát amikor a japánoknak kell csak, hogy jó legyen, akkor szabad. Ha magyaroknak is, akkor nem szabad. És még mondják hogy nincs rabszolgatartás...Kérdezz, hova szeretnél eljutni?
-
concret_hp
addikt
válasz
BlacKSouL #36883 üzenetére
szerencsére még nem sokat volt szerencsém tapasztalni, de sosem értem, hogy egy csomó helyen a rossz levegő / meleg miatt qrvanagyot esik a produktivitás és minimális ráfordítással kiköszöbölhető lenne, akkor miért nem csinálják meg? extrém eset amikor csak be kéne pöccinteni a klímát alapjáratra
de sok minden van még amit nem értek
barcelonai tömegközlekedést nem vágja valaki?
-
BlacKSouL
addikt
válasz
fokukac #36882 üzenetére
Az attól függ. Ha viszek magammal esernyőt, és nem mosok kocsit, akkor többnyire süt a nap. Ha vagy lemosom, vagy nem viszek ernyőt, akkor általában esik. Egyébként az elmúlt néhány nap amolyan trópusi őserdei volt. Reggel felhős, délelőtt verőfényes nap, délután (különösen a munkaidő végekor, illetve +- 15 perckor) meg felhőszakadás. Utána egész este csepegő pára.
De teljesen mindegy, amíg nem esik jég, és nem szakad a hó. Minden mással kiegyezem.
Bent melóban 28-29 fok, 55%-os pára, 0% oxigén. Konkrétan izzadt és aludt mindenki a gép előtt
Légkondi lenne, na de MÁJUSBAN?? Japánok azt hinnék hogy szabotázs.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
bandus #36879 üzenetére
Milyen verzióban nézed? Ha nagyon megerőltetem magam, akkor előveszem a céges laptopot, azon már 2010 van...vagy valami ilyesmi. Mindenesetre újabb.. De ha abban próbáltad akkor passz.
más: valami kínja volt a klímának, és nem működött..úgy tűnt gáz vagy kompresszor. Aztán szerelő rápróbált, és 5-10 perc után felépült a nyomás. Most már hűt. De ami érdekes: a múlt 3-4 napban 26,5°C és 53%-os páratartalom volt a szobámban. Most hogy már működik, 25,1°C van, és 43%-os pára, de olyan, mintha 10 fokkal hidegebb lenne (eddig ülve éppenhogy majdnem izzadtam gatyában, most meg nem éreznék fölöslegesnek egy pólót..
) Ja, és egy folyosóval meg egy szobával odébb van a légkondi. Ott 23°C és 50%-os pára van.
-
concret_hp
addikt
válasz
BlacKSouL #36866 üzenetére
másik böngésző azt' csá?
amúgy nemtom ryanairnél vettem jegyet úgy, hoyg vagy 15x rá ekllett keresni, mert ment a variálás, nem változott semmit (kb. 3-4 nap alatt) wizzair mondjuk pont aznap drágult, de az utána sose lett már olcsóbb, tehát az is hihető. persze lehet, hogy a fapadosoknál nincs ilyen, fene tudja
-
BlacKSouL
addikt
-
itt biztosan gyorsan kapok választ
olyat lehet, hogy egy adatsor esetén csak az utolsó x értékre illesztek trendvonalat?
-
tildy
nagyúr
skyscanner, de neha vannak hotukdeals-en is jo legitarsasagi ajanlatok. Igaz utobbi nehezen keresheto, es inkabb az akciokat irjak.
-
fokukac
nagyúr
-
NoLF
veterán
-
fokukac
nagyúr
-
zolynet
veterán
válasz
kételkedem #36828 üzenetére
sőt! ne biciklizzen, autózzon, háromkilencven a kilencvenötös
-
fokukac
nagyúr
válasz
venember83 #36854 üzenetére
Hejje sírásnáci topic - újabb ámokfutás!
-
venember83
nagyúr
válasz
parandroid #36853 üzenetére
Nagyszerű! Végre értelmet nyer a topik.
-
parandroid
félisten
válasz
venember83 #36852 üzenetére
Az ui. után meg illik kettőspontot tenni.
p
-
kraftxld
félisten
válasz
venember83 #36848 üzenetére
Nézd, az egész életem a grammarnazikodásra menne el ha a napi szinten feljövő nyelvtani hibákat emlegetném az embereknek akikkel kommunikálok.
-
Tim82
félisten
válasz
venember83 #36848 üzenetére
Jogos, nem jött össze az alany-állítmány egyeztetés. Lehet, hogy ez volt a siker titka.
-
válasz
Hujikolp #36841 üzenetére
Meglepo modon egyebkent nem annyira sok, mint amennyire az ember gondolna (vagy mint amennyire en gondoltam eloszor). Az atlag villam olyan 1 terawatt teljesitmenyu, de mindossze 30 mikroszekundumos, azaz kevesebb, mint 10 kWh egy villam. Ami a videon van, ott masodpercenkent jonehany villamcsapas latszik, de elkepzelesem szerint az 1800 MW-os paksi eromuvel lehetne hasonlot eloidezni (elmeletben). Aztan ott csak par uraniumrudbol jon a kraft.
-
Hujikolp
őstag
Most találtam: Folyamatos villámkisülés
Hihetetlen, mekkora energia szabadulhatott fel...
-
DeFranco
nagyúr
A franc essen bele ebbe a dreherbe is, hogy bele kell rakniuk a kukoricadarát... nem elég, hogy rossz íze lesz tőle, de még másnap is szarul vagyok tőle... de csak ez van itthon.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
bandus #36833 üzenetére
Várhatónak várható, de ennyire?
Egyébként de, ha nem is az a szigetelős fajta, de eléggé house-os, dreamhouse-os alapokon vannak a könnyűzenei alapjaim. Gigi D'Agostino CD-m volt az első amit pénzért, boltban megvettem, szóval...
Mindazonáltal mindenevő vagyok. Scooter koncerten is voltam. Meg gyakran hallgatok komolyzenét is. Kispál is jöhet. Beatles is. Sőt, mulatóstól a Queen-ig eljutok néha 30 perc tecső szörfölgetéssel. Talán a rock-metál vonulat érint meg legkevésbé, de azért attól se zárkózom el.
Szóval idén terveztük hogy kimegyünk Belgalandbe...nohiszen..mod: most meg Prodigy és Faithless van bekészítve ha vége a twoandahalfman-nek
mod2: hétvégén moziban Faithless live mozit reklámoztak, és elég hangulatos.. -
BlacKSouL
addikt
Az milyen, hogy a 2013-as Tomorrowland-re 2 hét alatt elfogyott az összes jegy?
-
Mawyx
őstag
Agyvérzést kapok ettől az autós fórumtól. 900 méterre lakik a melóhelyétől, de kocsival jár. 900méter, könyörgöm, 900méter. Ennyiért biztos nem indítanám be.
-
Tim82
félisten
válasz
fokukac #36820 üzenetére
Egyébként kérdezőbiztosoknak pl. tök jó lehet egy tablet méretes kérdőívtömbök helyett. Meg nyilván van csomó más felhasználási területe a tableteknek, de alapvetően nem vált ki egy munkállomást, laptopot. Bár talán irodai alkalmazásra pár elég komoly kompromisszummal, meg kiegészítők hadával használható. (iPad ilyen felhasználásáról pont van cikk a PH!-n.)
Mondjuk eszet és erkölcsi tartást az iPad sem ad az alkotmányíráshoz.
-
Tim82
félisten
válasz
EQMontoya #36817 üzenetére
Amíg volt Palm, illetve WebOS-t futtató kütyük, addig azoknál is volt ilyen (pl. "sent from my Palm Pixi Plus"). Amúgy asszem az Apple-kütyükön is kikapcsolható ez az automatikus aláírás, szóval ez nem az eszközt, hanem a felhasználót minősíti.
Szerk.: akkor goto második mondat.
Btw, azért pl. a Mac Pro-ra azt mondani, hogy "villantós szórakoztató cucc, munkára nem való", szerintem azért nem állja meg a helyét. Igaz, amilyen szinten leépíti az Apple a professzionális felhasználásra szánt termékvonalait a konzumer irányvonal kedvéért, egyre inkább igazad lesz majd.
-
EQMontoya
veterán
Sosem ertettem, miert probal meg valaki Applet munkara hasznalni. Villantos szorakoztato cuccok, erre egyszeruen nem valo.
Egy ido utan tele lett a tokom egy ceges levelezesben azzal, hogy minden 2. email ugy vegzodott, hogy "sent from my Ipad". Elkezdtem en is hasonlokat visszairni, pl. "sent from my smart Casio watch", de voltak meg betegebb otleteim is, pl. a Gentoot futtato intelligens piritossuto. Vettek a lapot viszonylag hamar.
-
DeFranco
nagyúr
Persze, tudom miről beszélsz, én sem véletlenül ragaszkodok a 970P-hez, mert 4:3-as, mert IPS, mert matt.
Árnyékolás megoldhatatlan? Esetleg valamilyen matt fólia nem alkalmazható a felületre (nem tudom van-e ilyen, de ahol piaci igény van, ott megoldás is van, főleg a cserélhető okostelefon-fóliák korában)?
-
Kaptam cegnel egy 27" Apple Thunderbolt Displayt az asztalomra.
Ma megjott a napos ido. Hat ez egy hasznalhatatlan fos. Ugy tukrozodik, hogy lenyegeben nem tudok rajta dolgozni. Most dobassam ki az 1000 euros monitort? Hulyek ezek az Apple-nel? Hulye vagyok en is persze, hogy ezt kertem.
-
DeFranco
nagyúr
válasz
fokukac #36802 üzenetére
Félni nem félek, csak leírtam a helyzetet, és informálódok (ezt nálam gyakran összekeverik a parázással és azt hiszik pánikolok, pedig csak van "szám" kérdezni).
Attól viszont picit tartok, hogy benézek egy fizetős szakaszt, mert nem veszem észre. Ha arra vezet az út tényleg lehet érdemesebb matricát venni, de ha elkerülhető, akkor meg láma dolog
@Viszlát: ezért tettem idézőjelbe
Asszony jó, kocsit két hónapja vettem/vettük, de elvileg jó (2004-es I-es Focus, 1.6 benzin), a gumi csak az eső miatt kérdéses, arra nem igazán optimális a négy évszakos.
A matrica vásárlás amúgy hogy megy a szlovákoknál? Meg tudom venni egyből a határon? A lengyen szakaszon van fizetős szakasz Krakkóig (ugyanez a bajom, véletlenül nem akarok ráfutni, nem tudom mennyibe kerül, de fillérszexuálni nem fogok rajta).
-
B-Man072
tag
Na elkezdődik egy újabb nap, szakadó eső után most meg süt végre a nap
Remélem így is marad
-
fokukac
nagyúr
válasz
parandroid #36806 üzenetére
Na, én meg tizenötször, úgyhogy biztos elfogult vagyok.
Lengyelország viszont kimondottan nyugisnak tűnt, persze lehet, hogy ez főként a soha véget nem érő záróvonal miatt volt.
-
fokukac
nagyúr
válasz
parandroid #36784 üzenetére
"Szlovákiában beteg módon betart mindenki minden szabályt "
érdekes. Ezt honnan vetted?
tapasztalataim alapján a szlovákok pl. símán leszarják, hogy városban 50-nel lehet menni, 70-80-nal dönget mindenki lakott területen is...
Ettől függetlenül magyarként érdemes mindent betartani, mert a rendőrök utaznak a magyarokra, engem pl. még csak szlovák rendőr büntetett meg, általában jogtalanul.
@Viszlát: emlékszem, régen volt olyan, hogy 600 Ft volt a matrica
nyilván azóta drágultak, meg nőtt az autópályák hossza is. De mondom, símán ki lehet kerülni a fizetős szakaszt, és legalább 5 perccel tovább tart.
-
Viszlát
addikt
válasz
DeFranco #36801 üzenetére
Magyarországon nem igen vannak hegyek sehol.
Egyáltalán nem felejtős, csak rá kell készülni, ennyi az egész. Alig tudok valamit a körülményeitekről, pl. baromi sokat számít, hogy az asszony milyen útitárs, nagyon kellemessé is tudja tenni az utazást (ezt mindenkinek a fantáziájára bízom), meg rettenetesen szörnyűvé is ha nyűgös és szamárként ottvagyunkmározik 5 percenként. Egy alig egyben lévő kocsival nyilván sokkal kevésbé élmény mint egy jó állapotúval, a gumiknak meg csak annyi szerepe van, hogy legyél tisztában a képességeivel (ez az autó egészére is igaz) és úgy hajts. Anno felmásztunk mi még az Alpokba is a Skoda 120-assal, igaz 10 percenként felforrt a víz a szerpentineken és minden faluban meg kellett állni vizet kunyerválni, de buli volt, nem görcsöltünk rá és odaértünk így is estére, legalább emlékezetesre sikerült.
Ha tényleg nem sietős, akkor valahol az út felénél álljatok meg egyet piknikezni, még egy jóleső szunya is belefér a friss levegőn, aztán irány tovább. Egyetlen célt azonban mindenképpen érdemes a szemetek előtt tartani, mégpedig, hogy legkésőbb sötétedés előtt egy órával érjetek Krakkóba, navi ide vagy oda, minden nehezebb sötétben, idegen város, még csak épp szokni fogod a helyi közlekedési szokásokat, ne kelljen még szemet is gúvasztani.
@: paráztatja a fene, én is épp arról dumálok, hogy nincs itt semmi gáz, csak készüljön fel rá. A szlovák matrica amúgy még mindig 10 EUR.
-
fokukac
nagyúr
válasz
Viszlát #36800 üzenetére
ne paráztasd már szegényt.
egyátlalán nem gáz az út (a magyar útminőségnél szerintem még jobb is volt tavaly a szlovák út! rózsahegyig ugyanazon az úton mentem tavaly is).
Lesz egy-két szerpentin, de semmi komolyabb, nem egy hochalpenstrasse azért. A legkomolyabb kihívás átmenni Donovaly-n, de azért az sem egy igazi kihívás.
az 5-6 óra reális, a táj kárpótol. Szerintem nem éri meg kerülni.@DeFranco! a szlovák matrica valami 1000, vagy 1200 Ft, ha megveszed, semmi gondod nem lesz rá. Amúgy csak Zólyom és Besztercebánya között van egy ~10 km-es szakasz, ahol van autópálya... Illetve pár éve Árvában is épült a lengyel határ felé, nem tudom, azt átadták-e azóta. Szerintem könnyű kikerülni a fizetős szakaszt.
Szóval arra készülj, hogy relatíve lassú haladás, sok teherautó, és ennyi. A lengyel oldalon van pár kétszer két sávos gyorsforgalminak kinéző út, de nem az, mert zebrák és kereszteződések vannak rajta. Amúgy a lengyelek nyugisan vezetnek, betartják a szabályokat, a síma utakon pedig szinte végig záróvonal van, hogy ne is előzgessenek.
Krakkó szép kisváros, semmi rosszat nem hallottam / éreztem a közbiztonságával kapcsolatban. Az árszínvonal hasonló, mint a pesti, illetve akkor még tán' kissé olcsóbb is volt, lehet, ez azóta változott.
Mi egy hostelban aludtunk, ahol volt parkolóhelyünk is.Szerk: ha eleve kerülöd a hegyi utat, merthogy alföldi gyerek vagy, akkor soha nem fogod megtanulni. Semmi extrát nem jelent a hegyekben vezetni, ha nincsenek éppen hóakadályok vagy ónos eső... Csak a kanyarokat kell követned, és kész.
ellenőriztesd a féked, és ennyi, de ne nyomd állandóan, ha lehet, használd a motorféket.A lényeg, hogy ne félj az egésztől! Ha ennyire parázol, előtte menj fel a Bükkbe, a Mátrába egy körre, de hidd el, semmi extra az egész.
-
DeFranco
nagyúr
válasz
Viszlát #36800 üzenetére
Még meggondolom, biztos lesz kérdésem, de első körben erősen hajlok, hogy halgassak rád. Többek között azért, mert Bp-Nyíregyházánál többet egy szuszra még nem vezettem, és a "hegyi" tapasztaltom kb. 80 km összesen (Balatonfelvidék és Visegrád). Alföldi gyerek vagyok
Autós túráim száma 0.
Sietni viszont nem fogok így sem, úgy sem, nem téma, ha estére érünk oda, az a nap már úgy is a kutyáké, max. egy nappal többet maradunk.
Szóval egy ilyen pedigrével a toronyiránt út teljesen felejtős szerinted?
(ja, és van egy garnitúra debica 4 évszakos gumim
)
Új hozzászólás Aktív témák
● Tilos a politizálás!
- Mikrotik routerek
- MWC 2025: A kicsi és a kamerás - megjött a Xiaomi 15 és az Ultra
- Honda topik
- Videó stream letöltése
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen SSD-t vegyek?
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest