- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
Új hozzászólás Aktív témák
-
NoLF
veterán
válasz
bobsys #35198 üzenetére
Nem tudom milyen hotelbe mesz, de a flancosabbakban nincs cask ale, pedig a pumpas az igazi. Uvegesben/dobozosban biztos talasz ezt-azt, fuller's termekek, young's, wychwood, greene king, stb finomakat foznek, ismert markat ne fogyassz mert mindegyik fortelmes tomegtermek
Pingvint mindenkepp, nagyon fincsi, a sink the bismarck mar tul sok, de az atompingvin nagyon well balanced beverage
-
bobsys
veterán
Angliaban/Skociaban lehet vezetni egy sor utan? Belefer a limitbe?
-
Joker88
őstag
válasz
FehérHolló #35193 üzenetére
köszönöm
-
Joker88
őstag
válasz
Winner_hun #35191 üzenetére
mármint úgy értem, hogy pl. ez jelzi a külföldről behozott autókat, vagy egyéb más..
-
Joker88
őstag
Az autókon van valami jelentősége az " I " betűvel kezdődő rendszámnak ?
például : IVG-123 , vagy IGH-555 ( a példák kitaláltak ! )múltkor voltunk autókereskedésbe, és sok autón láttam ilyent..
-
Winner_hun
félisten
válasz
kételkedem #35187 üzenetére
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
kételkedem #35187 üzenetére
Ma minden megtörténhet.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
parandroid #35184 üzenetére
Nem tűnt el csak átalakult.
Fél nap és visszakerül. -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
FehérHolló #35182 üzenetére
Április 1
-
Winner_hun
félisten
Ideiglenesen anonimizálódott a topik.
Remekül látszik is hogy az aktuális hetesünknek csak a rangja lett átírva -
radi8tor
MODERÁTOR
Tiszta lappal indítunk
-
tbs
addikt
Bikkmakk a fórum.
Amúgy az "Öt legenda" érdekesen aktuális.
-
Mi van a totyikkal, nem látom a hozzászólásokat
-
hova lett egy adag hsz?
-
Winner_hun
félisten
mukibuci Dzsinn által történő megkövezése aranyos
-
Zöld erdőben jártam
már jó időre vágytam
Húsvétra megérkezett
locsolkodni kell a hölgyeket
piros tojás, sonka hegyek
ezzel várnak, ahova megyek
viszem hát a kölnimet
esetleg a vízzel teli vödrömet
meglocsolom akit érek
ezért csoki nyuszit majd kérek
1 szónak is 100 a vége
locsolhatnék itt ma végre ?Boldog Húsvétot mindenkinek
-
Tim82
félisten
-
Tim82
félisten
Egyedül a Mobilarénáé nem egyértelmű (ha egyáltalán van).
7:
pedig a Gamepod-é is azonnal kiszúrja a szemet.Ja nem, annak sajnos fele sem tréfa. -
7
addikt
válasz
kételkedem #35154 üzenetére
Jé, te még létezel?
Látom, kb. 2 hete tértél vissza közénk olyan 3 hónapnyi hallgatás után. Ahoy!
-
Joker88
őstag
válasz
kételkedem #35154 üzenetére
-
ladybug
őstag
Na, megérkeztünk vissza Németországba. Kicsit tartottam, hogy jó döntés volt-e a téli gumikat lecserélni, ugyanis Sopronig hóbordás, hókásás, latyakos úton közlekedtünk, onnatól kezdve pedig végigkísért a hóesés minket.
-
-
válasz
Tothgera30 #35153 üzenetére
Ez lett volna a másik tippem,
-
-
zoltanz
nagyúr
1 óra 7 perctől kezdődik jó lenni.: Ministry - (HD)(Live)(Adios Puta Madres DVD)(Full Concert)(Last Tour)720p
-
Joker88
őstag
amit a tavalyi évben kaptam OTP-s SZÉP-kártya cafetériát ( 2012-es évben utaltak rá ) azt meddig lehet felhasználni ???
-
válasz
Tothgera30 #35145 üzenetére
Memória hiba is lehet
-
ToBeY
nagyúr
Neten szoktam nézni egy online stream-et (tv adások) és pár napja ezt az üzenetet kapom.Ez mit jelenthet?
Task Queue failed at step 5: Playlist could not be loaded Error #1085
-
-
Tim82
félisten
válasz
Tothgera30 #35145 üzenetére
Ha nem lemezről, hanem USB-ról boot-olsz, akkor is csinálja? Én megnézném első körben egy pendrive-ról indított Hiren's Boot CD-ről kiválasztott valamelyik HDD diagnosztika-jellegű alkalmazással.
-
Milyen hibára utalhat ha a gép Win betöltése után lefagy? Újratelepítésnél is kifagy, vagy épp bootoláskor áll meg, de főleg ha lemez van benne amiről bootolni kéne. Találkozott már valaki hasonló hibával? Én HDD hibára gyanakszom.
-
munkatárs, ennyi
az én angol cv-mben meg linkedinen is ez van jelenleg.
bár a magyarban nem áll ez szerintem sosem egyedül, mindig van előtte, hogy ilyen meg olyan munkatárs, azaz megnevezésre kerül, hogy gyakorlatilag mit is csinálsz. irodai munka esetén ez lehte pl adatkezelési munkatárs, vagy hasonló.
-
Winner_hun
félisten
Karácsvét
-
-
Dylen
senior tag
Az associate szót hogyan fordítanátok le magyarra hogy ne hangozzon gagyin?
-
EQMontoya
veterán
válasz
Lortech #35122 üzenetére
Az elérhetetlenné válás vagy a felszabadítás hiánya jelen esetben szerintem teljesen indifferens. Blackboxként szemlélve annyit látok, hogy normális használat mellett idővel megeszi a memóriát. Lehet vitatkozni, hogy leak, vagy sem, de hibának hiba. Hogy mi okozza, azt leszarom, nem én fejlesztem.
A laikusság bizonyítéka pedig ez a mondat volt: Első bekezdésedre, nem írtam ilyet, nem is lehet ilyet, az os feladata ezt szabályozni. Így a hasizmaim lóbalzsamozása (görcsoldás céljából) után erről továbbra is az a véleményem, hogy elég gáz, ha az OS szabályozza, hogy mennyi ramot használjunk. Az ugyanis szimplán ki fogja lőni az alkalmazást, ami mérsékelten tartozik bele az általad leírt felhasználóbarát viselkedésbe.
Chrome-ról pedig nem beszéltem, bár gyanítom, az is pont ugyanígy viselkedik.
Nem baj, ha nem értesz hozzá, csak ne légy róla meggyőződve...
-
tildy
nagyúr
-
Úgy mindenkinek, aki hozzászólt : Tudom, hogy ez az indok, de akkor meg Erdei helyében, jól beintettem volna a bíróknak (vagy csak simán megtapsoltattam volna a bírókat a nézőkkel), hacsak nem ő is tudta, hogy ez az egész lényege ennek a tornának.
-
Lortech
addikt
válasz
EQMontoya #35119 üzenetére
Erős kijelentések egy laikustól.
Első bekezdésedre, nem írtam ilyet, nem is lehet ilyet, az os feladata ezt szabályozni.2. Leak alatt olyan memóriaterületet értünk, ami elérhetetlenné vált az alkalmazás számára, magyarul nem tudja megcímezni, nem gyorsítótár, mégha látszólag túl nagyra nőtt is. Nem én találtam ki ezt a fogalmat, és hadd ne vitatkozzak már egy általad átdefiniált fogalomról. Nem beszéltem böngésző kapcsán végtelen méretű cache-ről, nem mysql-ről és egyéb alkalmazások ilyen-olyan bugjairól írtam, hanem a konkrét böngésző konkrét viselkedéséről, amiben nincs semmi különös.
Ha továbbra is úgy látod, nyugodtan nyiss egy issue-t: [link].3. Lehet ezen vitatkozni, de ebben nem velem vitatkozol. Elmondhatom én is az egyéni preferenciámat, de tök mindegy, itt nem rólam van szó.
Valószínűleg nem keveset matekoznak azon a chrome fejlesztői/tervezői, hogy visszaszorítsák a memóriahasználatot, de közben sebességben az élen maradjanak, és ez ne menjen a megbízhatóság és biztonság rovására. Továbbra is sokkal komplexebb kérdésről van szó mint egyesek gondolni vélik. -
EQMontoya
veterán
válasz
Lortech #35113 üzenetére
Ha szerinted normális a memóriahasználat korlátlan növelése a rendszer többi folyamatára lévő tekintet nélkül, olyan környezetben, ami nem rendelkezik egy db szerverbe elegendő mennyiségű rammal, akkor ballagj vissza az oktatási intézménybe, ahonnan a papírod van, és szolgáltasd vissza. Jobb lesz így a világnak.
Továbbá ez igenis leak, mert ugyan nevezhetjük gyorsítótárnak, meg bármi egyébnek, de ha azt nem törli soha a szoftver, akkor a minden egyes x típusú művelet elvégzése után nagyobb lesz a memóriahasználat azonos állapot mellett. Persze, ez bizonyos esetekben gyorsíthat, de a végtelen méretű cache nem feature, hanem bug. A MySQL-ben ezt pl. sikerült megoldani: konfigurálható, hogy maximum mennyi adatot tart memóriában.
Illetve a feature szükségessége is felmerül asztali/notebook környezetben, ugyanis az emberek döntő többsége korlátlan nettel rendelkezve netezik, viszont korlátos mennyiségű rammal. 50mbit mellett lefosom, ha újra kell tölteni az oldalt, a 2g felhasznált ram lényegesen zavaróbb. Illetve a kikapcsolhatatlanság és paraméterezhetetlenség okán ez semmilyen körülmények között nem nevezhető featurenek.
-
fokukac
nagyúr
Ma négyszer kaptam a telenortól sms-t, hogy felhasználtam az adatforgalmi keretem 80%-át, és hogy ha túllépem, majd jól belassítják.
Ebből háromszor 15 percen belül.
Tegnap kétszer figyelmeztettek.Nagyon fontos lehetek nekik, vagy hozzászoktak, hogy a felét se szoktam kihasználni...
Meg amúgy is, két nappal hó vége előtt nem mindegy nekik?---------------------
Én firefoxot használok, mert kényelmesebb, mint a chrome, az operát meg útálom, mert mindig lefagyott. Operát mobilon használok.
Ja, és nem érdekel, mennyit eszik a memóriából, pedig a notimon csak 1,5 giga van... -
Aki tudja miért nyert az orosz Erdei ellen, az jelentkezzen.
-
neduddki
nagyúr
HI!
ez meg mi a lofallosz vot????:- (((
udv
neduddki
-
Lortech
addikt
válasz
EQMontoya #35111 üzenetére
De, azt kell mondjam teljesen normális. A felhasználóknak sebesség kell, azt pedig úgy tudják elérni, hogy a böngészők használják a gépben lévő memóriát. A felhasználó nem a taskmanagert nézegeti, hanem a weboldalakat. Az operációs rendszer egy dolog, Win7 csak akkor kezd el "csipogni", ha letiltottad a lapozófájlt. Alkalmazáson belül lehet különböző memória-modelleket, stratégiákat alkotni, akár egy java gc-hez hasonlót is (például a javascript motor ilyet használ). Itt (chrome) ráadásul processzek közötti osztott memória is van. Sejthető, hogy a chrome-ban is komolyan megtervezték ezt a kritikus részt. Természetesen a chrome is takarít maga után, mivel nem végtelen erőforrásokkal dolgozik, rá van kényszerítve, de ha túl sokat takarít, akkor a takarítás túl sok erőforrást emészt fel, és nagyobb eséllyel kerülnek ki olyan adatok, amik később kellenek, ezért újra be kellene őket nyalni. Kényes az egyensúly. Nem beszélve az os-ről, ami a háttérben végzi a dolgát, valamint egyéb alkalmazásokról, amik versengenek az erőforrásokért. Vegyük csak a photoshopot és a chrome-ot, technikailag az os nem nézi, hogy a usernek biztos inkább a photoshop a fontos, akkor lapozzuk ki a chrome-ot a fenébe, aztán mikor aktiválja a user a böngésző ablakot, akkor megy majd a matek pár másodpercig.
A lényeg az - és erre vonatkozott a mondandóm -, hogy abból, hogy bezársz egy böngésző példányt, amelynek volt n nyitott füle, majd megnyitod újra ugyanazokkal a fülekkel, nem következik, hogy az előző futó processzben szivárgott a memória, és ezt lehet rágni akármeddig, nem mondod meg ennyiből, hasraütésre. Vagy pedig nem úgy használod a leak szót, mint ahogy a szakma.
A példád nem releváns, tudnék én is mondani példákat a munkámból - teljesítménykritikus, elosztott, nagyvállalati szoftverrendszereket fejlesztő java/C fejlesztőként - alkalmazásokra, melyeknél nagyon kötött volt a memória felhasználás, és az ellenkezőjére is, amikor kvázi bármennyivel gazdálkodhattunk, csak menjen a cucc minél gyorsabban.Egyébként itt lehet nézegetni részletesebben a chrome-on belüli memória felhasználást. [chrome://memory-redirect]
-
Tim82
félisten
Általában 3-4 PH!-s fórumtopik marad nálam nyitva, szóval nem annyira flash heavy oldalak (ebből most kettőnél fut fent a megszokott Samsung-reklám, a másik kettőnél nem). Önmagában nem az Operával van gond, hanem azzal, ha mellette nyitok meg bármi mást, pl. VLC-t vagy MPC HC-t (3-4 napi uptime után) - a Feladatkezelő szerint pedig ilyenkor az Opera kezdi el zabálni az erőforrásokat. Együtt tudok vele élni, de akkor is bosszantó egy kicsit.
-
EQMontoya
veterán
válasz
Lortech #35104 üzenetére
Nem, ez semmiképp nem normális. Ugyanis itt nincs olyan lehetőség, mint javaban, hogy ha fogy a ram, akkor gyakran hívódik a gc. És simán eljut odáig a firefox, hogy 2g ramot eszik, majd a win7 elkezd csipogni, hogy nincs elég szabad ram, és egy idő után vagy lelövöd kézzel, vagy lelövi az OS.
4G ram pedig jó esetben is átlagosnak tekinthető, kevésnek semmiképp.
Nyilván a felhasználás (sok nyitva tartott tab, noti standbyba küldése, ezáltal ritka reboot) nem átlagos, de ez a működés akkor is távol áll a normálistól. Főleg, hogy az OS-tól simán lekérdezhető API szinten a ramhasználat, és ha ez átlép egy bizonyos szintet, akkor gyorsítótárazás ide vagy oda, takarítani kell a szemetet. Mert legoptimálisabb esetben is más alkalmazásokat fogunk swappelésre kényszeríteni, az meg minden, csak nem user friendly.Telecomban heti 1mb leakért reklamárt már operátor a termékünkre. Szerinted? Ez bizony minden, csak nem normális.
Tildy: FF-ban külön fut a flash, ami jó, mert ki lehet lőni, de ramhasználatban többet szokott enni a core, mint a flash, pedig utóbbi is leakel szépen.
-
válasz
concret_hp #35107 üzenetére
Slim penről beszélünk. A műanyag tok tört szét, és a csatlakozó is műanyagból volt, tehát megmaradt a "nyelve" a memóriakártyával, mely egy műanyag tokban van. Ehhez kell egy műanyag lapka a hátuljához, így használható, mert benyomható a csatlakozóba.
-
concret_hp
addikt
válasz
Tothgera30 #35105 üzenetére
szigetelő szalag azt' csá?
-
Széttört penrive javítást vállal-e valaki? Csak a külső burkolat tört szét, maga a memória hibátlan.
-
Lortech
addikt
válasz
EQMontoya #35102 üzenetére
Ami persze teljesen normális, mégha laikus ember számára furcsa is. Nem leakről van szó, egyszerűen nem azonos a két állapot, amit összevetsz. Amivel több adatot memóriában tart az előbbi állapot, az hasznosulhat még, például amikor visszanyitsz egy korábban bezárt oldalt, amit cache-sel, ezáltal sokkal gyorsabban megnyílik. Pont ettől nem lesz leak ez a memóriafoglalás, mivel erről még a processz tud. Előfordulhat persze leak is, de a leírtakban semmi különös nincs, ami erre utalna.
Komplex kérdésről van szó, lehet mindig pucolni a memóriát (már önmagában ennek is ára van) és csak azt benne tartani, amire épp szükség van az aktuálisan megjelenítendő tartalomhoz, tök jó, csak lassú lesz. -
-
Viszlát
addikt
válasz
Lortech #35100 üzenetére
Köszönöm.
A memória zavar egy kicsit, Chrome mellett érezhetően lassabbak az egyéb nagy memória igényű programok (PS, Vegas), szóval egyik oldalon nyertem, másikon vesztettem...
A szerkesztésre: értem ezt a részét, az oka még el is fogadható, de kipróbáltam most direkt, ugyanaz az 5 oldal megnyitva Firefox esetén 422 MB, Chrome-mal összeadva meg 1017 MB. Na ennyivel nem gyorsabb ám a rókánál. Bár igazából a váltásom oka, hogy egy ideje a flash-sel futó dolgok dadognak Firefox alatt és nem tudtam rajta segíteni. Tény, hogy a Chrome alatt meg simán mennek ezek a tartalmak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a politizálás!
- Tőzsde és gazdaság
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Elemlámpa, zseblámpa
- Veszprém és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Fujifilm X
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Formula-1
- Milyen légkondit a lakásba?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S23 Plus 256 GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Xbox Ultimate előfizetések
- Gamer laptop felvásárlás Magas áron, gyorsan és egyszerűen!
- BESZÁMÍTÁS! Asus H110M i5 7400 8GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD GTX 1650 4GB ZALMAN S3 TG Chieftec 600W
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged