Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sh4d0w: Kalózkodás. Kalózkodás?
- bambano: Bambanő háza tája
- Hieronymus: Kalózkodás. Kalózkodás? hozzászólás
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- droidic: Windows 11 önállóság nélküli világ: a kontroll új korszaka
Új hozzászólás Aktív témák
-
fokukac
nagyúr
én meg ezt lőttem az előbb az erkélyről.

ennek számoljátok ki a latency-jét...!

-
Winner_hun
félisten
válasz
Winner_hun
üzenetére
Ilyen volt:
-
neduddki
nagyúr
-
-
válasz
bobsys
üzenetére
A sebesseg ugye itt nem a savszelt jelenti. A latency-meresek eleg jo tampontot adnak arra, hogy mit tudnak a repeaterek es az uvegszal. A 0.97 c-s ertek eleg irrelevans, mert hosszutavon nem hasznalnak rezet, csak uvegszalat. Az uvegszal refrakcios indexe 1.5 korul van, azaz a jel (nem a feny!) kb. 200e km/sec-kel terjed.
Legutobbi emlekeim szerint a LN-NY latency kb. 60 msec korul van (nagyfrekvencias kereskedoalgoritmusoknal kritikus a dolog), ez kb. 6000 km-es legvonalbeli tavolsaggal szamolva _durva becslest_ ad a brutto jelterjedesi sebessegre (incl. repeaterek, bar nincs tul sok menetkozben) - ez kozel 100k km/sec, azaz a fenysebesseg harmada.
Haha, tevedtem: a round trip latency 60 ms, szoval lenyegeben az elmeleti maximum, azaz 200k km/sec korul jarunk.
-
bobsys
veterán
valaki magyarazza el nekem, hogy hogyan tudom kiszamolni, hogy 6ms alatt a halozati csoben mennyi a maximum tavolsag amit a bitek utazni tudnak
mennyi a sebessege a biteknek a csoben? -
-
nike_
addikt
válasz
venember83
üzenetére
Az a lényeg, hogy mindig maradjon meg itt ez a kis közösség.

-
nike_
addikt
1400 új hsz., amióta benéztem ide. Nem mondom, jár a pofátok...

-
degu
senior tag
Hát én már nem görcsölök az időjáráson,mert rájöttem,hogy...figyelnek!

Ha kimegyek a kertbe - elered az eső.Ha bemegyek-eláll?!
Ha lemosatom a kocsit,akkor legkésőbb másnap zivatar van.
A vihar mindig este tör ki,mert akkor az ELMÜ automatikusan kikapcsolja az áramot,és még az ágyba sem találok be.
Mi ez,ha nem szándékos kib*szás?
Most hurrogott le a párom,hogy ne menjek locsolni,mert jön az eső...
/3 napja várjuk,és csak igérgetik
/
Ugy hogy nem foglalkozom vele,hanem megyek a magam feje után! /Azután vagy bejön,vagy nem/
Gyerekkorunkban sok minden másképp zajlott!
Én -speciel,tegnap befűtöttem.
Csak azon görcsölök,hogy nehogy jégeső legyen,vagy nehogy lekapja a szél a tetőt
A többi meg le van szr*va...
-
EQMontoya
veterán
válasz
BlacKSouL
üzenetére
Mar a jovo sem a regi.
Azert lehet olvasni a '70-es, '80-as evekbol is olyan telekrol, hogy a katonasagra is szukseg volt a fel meteres hoban. Illetve a '90-es evekbol is remlik iskolai szunet a hohelyzet okan, szoval voltak azert kemeny telek. Szerintem tobb fa leginkabb azert kell, mert jobban faznak vagy kevesse hatekony a futes. Balatonon kifogott szar idos hetre meg tizenpar evvel ezelottrol is emlekszem. Egesz heten 17 fok, meg eso. Meg a ~2005 korul esett jeg, ami Borsodban az osszes autot tojastartova konvertalta, amelyik kint allt.Meg arra is, mikor 2011 nyaran olyan melegben jottunk haza Horvatorszagbol, hogy du. 5-kor az M7-esen 35 fokot irt az auto, illetve meg a horvat szakaszon nem tudtam tankolni, mert a tankbol kiaramlo benzingoz hatasara letiltott a kutfej. Volt vagy 38, arnyekban.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
Viszlát
üzenetére
Volt 4 évszak, a tél mindössze 3 hónapos volt, tavasszal nem volt 24-25 foknál melegebb, de legalább sütött a nap. Tavasszal soha nem volt zápor-zivatar-felhőszakadás-jégeső. Ezek nyáron voltak. Kb. 6-7 naponta 1-1. Nem minden nap kivétel nélkül. Júniusban már meleg volt, napsütés, alig bírtunk a seggünkön ülni iskolában, és kizárólag aznap esett, amikor ballagás volt. De akkor garantáltan. 12 évből 10-en.
Júliusig is nyár volt, nem csak júli 25-től. Nem mondták be, hogy az utóbbi évtizedek legszarabb tele, meg legtöbb csapadékot hozó éve volt éppen. június végén kiszabadultam az iskolából, és 1-2 nap kivételével nagyanyáméknál voltam falun. Ott meg pláne feltűnt volna, ha odabent kellett volna b.szni a rezet a hideg és az eső miatt. De nem, kint voltam reggeltől estig a napon, a jó levegőn, melegen, gatyában. Volt 1-2 nap amikor lehűlt, meg esett folyamatosan, csendesen, szépen, illetve volt 2-3 alkalom amikor dörgős-villámlós hidegfront jött, meg volt jégeső is. De utána mindig kisütött a nap, és hosszú ideig megint nyár volt.
A fűtést áprilisban lekapcsolták, és októberig eszébe se jutott senkinek visszakapcsoltatni. Nagyanyámnak télen (3 hónap) 1 teherautó fája fogyott el, nem 2-3 mint mostanában.
Ha elmentünk nyaralni a Balatonra 1-2 hétre, biztosak lehettünk benne, hogy jó idő lesz. Az volt. Nem pedig 13-14 fokok és egy hetes eső júniusban is, júliusban is, mint az utóbbi 3 évben.És akkoriban sokkal több időm lehetett volna azzal foglalkozni, most már a napomból 9 órát a munkára b.szok el, 6-7-et meg átalszom. A maradék amiben élhetném az életem, na azt qrja el a szar idő mostanában.
Persze lehet hogy rosszul látom. -
fokukac
nagyúr
válasz
venember83
üzenetére
büszkékisvoltunkrád

-
EQMontoya
veterán
válasz
venember83
üzenetére
Pedig tobb ironiat nem tudtam belecsempeszni a hozzaszolasomba...

-
fokukac
nagyúr
ennyi agresszív alfot...
hát senki nem kíméletes a macskákhoz?
és mi van, ha igazából csak egy kis símogatásra vágyik..? :-) -
Dylen
senior tag
Lőjjetek le, légyszíves

-
DeFranco
nagyúr
inkognitóban? cookie ürítéssel?
(amúgy nálam céges proxy mögött pont chrome-al nem megy semmi google szolgáltatás. sem a mail, sem a docs, sem a keresés, minden más tökéletes, ez meg sem mukkan FF alól IE alól meg rendesen fut. Élmény 1 GB rammal 2 böngészőt nyitva tartani.)
-
fokukac
nagyúr
Hát, sokmagos mobilon lehet, de ilyen többéves, egymagos matuzsálemeken, mint a mienk, egy tetűlassú fos. Ami nem lenne baj, ha erre figyelmeztetnének, vagy meghatároznának minimális hardver-követelményt, és biztosítanák a régebbi mobiloknak a kis erőforrást igénylő szoftvert, de nem.
-
ToBeY
nagyúr
Másnál megy az árgép oldala?Mert nálam napok óta elérhetetlen valamiért.
-
tildy
nagyúr
Feltettem az új operát telora és macre is. Eddig jól operál.
-
Tim82
félisten
tbs figyelmébe: első fecske.

-
EQMontoya
veterán
Holló: nappal IT-s, éjjel ladyboy? Jól fizethet.

-
BlacKSouL
addikt
válasz
concret_hp
üzenetére
Az, hogy hajnalban 4-5 fok van, lassan tehetem fel a téligumit, napközt meg a 15-öt akkor karcolja alulról, ha legalább 10 percig süt a nap (ilyen jó ideje nincs) Ilyen körülmények között a lakások szépen lehűlnek 20 fok alá... És bizony akik 50-60 évnél idősebbek, és nem a sokadikon laknak mint én, azok amúgyis fagyosabbak, meg be se nagyon sütne ha sütne nekik a nap. Pluszban állandó 30-40 km/h-s hideg szél fúj.
Hát ha hideg van, bekapcsolják a fűtést.Persze vannak akik 10 fok felett már hőgutát kapnak, melóban engem is mindig hülyének néznek, hogy a fűtött kocsiból kiszállva a parkolótól a bejáratig tartó 100 métert télen is farmerban, ingben (vagy rövidujjú ingben) teszem meg, de 15 másodpercig mindent ki lehet bírni. Ki is bírnám ha csak 15 másodpercig tartana a tél...
@: nem, ezt az élet a kitartó szívós szop
tatással éri el nálam.. -
fokukac
nagyúr
válasz
BlacKSouL
üzenetére
na, ma este a tiszteletedre én is bekapcsoltam a légkondit, fertőtlenítés céljából

faszán tud fűteni, tökkirály
amúgy Pesten azért 18 fok van most is, de látom, Salgótarján mediterrán city-ben 12. és ez csak hűlni fog...
Hát, akkor nem csodálom, hogy bekapcsolták...@Bobsys: szerintem kabbe. De minimum fogd vissza magad, mert ez már provokáció, kéhlek!

-
BlacKSouL
addikt
És most már a központi fűtést is bekapcsolták...
május huszonnyolcadika 28. huszónnyóc... -
fokukac
nagyúr
válasz
FehérHolló
üzenetére
és, nem mondtad be, hogy te egy szőke nagymellű vagy?

agyrém...
-
DeFranco
nagyúr
válasz
FehérHolló
üzenetére
Ez diszkrimináció.
ami nekem szólt: oda nem megyek azóta sem

-
FehérHolló
veterán
Na jó, őskáosz. Azzal utasítottak ma vissza egyik helyen, hogy ők nőt keresnek. Ennyire azért nem torzít a telefon, amin megbeszéltük az időpontot.

DeFranco: Ha lesz kicsit több idő, és erősebb net, leírom az osztrák bankos tapasztalatomat. Ég és föld.

Az OTP-s sztorim megtalálod abban a topicban, ahova többet nem teszed be a lábad.
-
DeFranco
nagyúr
válasz
concret_hp
üzenetére
Nekem eddig konkrétan megérte, aktívan nézelődtem, de nem volt jobb ajánlat a piacon (vicc, de így van) most tették be a kaput a háromszorosára emelt bankköltséggel.
Meg mondom, én vagyok a kivétel, aki elégedett volt velük mindig, egyszer tették be nálam a kaput, egyébként mindig minden rendben volt, nem is értettem miért szidják a bankosokat mások.
@Tim82: azb*sznabe
Fene tudja, ez a kislány akinél nyitottam értelmesnek tűnik (éppen ezért lehet nem sokáig marad) még majd a devizaszámlákkal kapcsolatban kell futnom még egy kört, mert azt is elhoznám az OTP-től ha valami értelmes ajánlatuk lenne. Ami nincs. -
EQMontoya
veterán
válasz
fokukac
üzenetére
Jelentjuk, On melle lott. Smog = smoke fog. A fust pedig szilard anyagot tartalmaz. No az az, amit a benzines oto nem pufog ki. Tehat maximum nemi fekporral tudnek szmogot csinalni, de feket nyomva nehez keresztbe menni.
Az lehet, hogy a levegot rontom vele kicsit, de szmog nem lesz miatta.

Ezt csak azert irtam le, mert a budapesti szmogriadok zome is a szallopor-koncentracio okan eletbe lepni, nem a ken- es nitrogenoxidok miatt, azok hatarertek alatt vannak. Nem tudom, hogy vicces, vagy siralmas, de ebbol viszont kvoetkezik, hogy a BKV az egyik legnagyobb oka a szmogriadonak a 100 eves, szethullo, kormolo dizelekkel... Fasza, nem?
tbs: majd lecseng, nem lesz ott nagy para.
-
Tim82
félisten
válasz
DeFranco
üzenetére
Valószínűleg az OTP-nál nem érzik annak a szükségét, hogy erős értékesítéstámogatási rendszert vezessenek be a fiókhálózatukra. Az Ersténél megtették (meg asszem, igazából az összes osztrák anyavállalatú banknál), ott át is lendültek a ló túloldalára - értékesítés vs ügyfélkiszolgálás...
-
DeFranco
nagyúr
De érted, ez milyen már... jó, persze, vezetői értekezleten adják utasításba, hogy el kell hajtani az összes ügyfelet, meg köpködjenek hátul a biztonsági kamerára, nem érdekel, ismerem a szolgáltatói szektor falak mögötti részét, de micsoda amatőr hozzáállás ez? Nem az érdekel, hogy nem kellenek az ügyfelek, tele vannak pénzzel, azt sem tudják hova pakolják a likviditásukat, és most a hitelezés náluk a prioritás (meg a felvásárlás) de ilyen amatőr hozzáállást, hogy ezt így ki is mutatják.

Pedig ami eddig az OTP-nél tartott az azon kívül a leheletvékony lojalitáson kívül, hogy mégis csak magyar bank, az volt, hogy szakmailag korrektül intéztek nálam mindig mindent és piszkosul elérhetőek voltak.
@Tim82: persze, megteheti, csak ez pancserség. Ha én Csányi lennék napalmot dobnék az egész fiókra, és nem azért, mert negyedelik az ügyfélkört, ezt az ő döntése volt, hanem hogy kifelé bele is rúgnak, hadd vigye a rossz hírt. Még az sem zavar, hogy van egy magyar monopol bank, ez valahol azért előnyös, amíg (bár ez képzavar) van választási alternatíva mellette.
-
Tim82
félisten
válasz
DeFranco
üzenetére
Én 2010-ben jártam náluk hasonlóan, illetve velem még csak nem is veszekedtek.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Az OTP-nak akkora túlsúlya van a magyarországi lakossági ügyfélkört kiszolgáló bankok között, hogy megtehetik ezt a mentalitást az ügyintézők. (Úgy is mondhatnám, ők nem a piacból, hanem a kvázi-monopóliumukból élnek.)
-
válasz
DeFranco
üzenetére
Nekem ugyanez volt, miutan megszivattak valamivel a T-Mobile-nal. Rengeteg adminisztracioba es telefonalasba kerult valamit elintezni, aztan megint nem sikerult rendesen szamlazniuk valamit, ezutan bementem a boltba, es mondtam, hogy akkor lemondanam az elofizetesemet. 10 eve ugyfeluk voltam. Annyit mondott a srac, hogy jo.
-
EQMontoya
veterán
válasz
concret_hp
üzenetére
Nyilvan van, ez nem kerdes, csupan azt mondtam, hogy a varosi szmog kialakulasahoz jelentosen hozzajarul maga a lakossag es a varos infrastrukturaja is.
-
DeFranco
nagyúr
Nagyszerű, bementem ma az OTP-hez, hogy megszünetssem a folyószámlámat (hirtelen 600 Ft-ról 1800 Ft-ra ugrott a bankköltségem egy pillanat alatt, tipli az Erstéhez, ahol két évig ingyen van minden). Már előre készültem egy szett lerázós dumával, hogy miért nem akarok mégis maradni és miért nem érdekel a változatos alternatív ajánlatuk, erre a százdolláros diszkómosollyal előadott inputomra, mi szerit "szeretném a bankszámlámat megszüntetni" egy vállrándítás és egy "hát jó" volt a válasz. Se egy miért akarok elmenni, se egy van egy jobb ajánlatunk önnek, se egy dűjjön rád a meggyfa, ennyi: "hát jó", mehetsz isten hírével amerre látsz. Ezek után sértődött (!) arccal percek alatt szétvágták a kártyát, aláírattak 6 papírt, összevesztünk rajta, hogy akkor mennyi is az utolsó időszakra eső számlavezetési díjam (nekem volt igazam) majd a fennmaradó kb. 10k felvételéért még így utoljára levonva 900 Ft készpénzfelvételi díjat (hogy érezzem azért a törődést) elköszöntünk egymástól.
Mi van itt? Megtelt az OTP? Klónozzák maguknak az ügyfeleket? Elfogytak a számlaszámok? Vagy mi a rák?
-
Mawyx
őstag
válasz
FehérHolló
üzenetére
Ez azért már elég durva

Menj valami turistaszállásra, aztán majd melóhelyen az új kollégáktól tudsz segítsget kérni, ajánlást vagy valamit. -
EQMontoya
veterán
válasz
FehérHolló
üzenetére
Azert ez eleg kemeny... Becsbe sem megyek dolgozni ezek utan.

Asszem, ha kulfoldre megyek, marad a Skandinav resz. -
fokukac
nagyúr
válasz
FehérHolló
üzenetére
menjél a leopoldstadtba.
az tele van bevándorlókkal, és közel van a belvároshoz is, pár villamosmegálló az egész.
igaz, kicsit józsefváros fíling, de azért annál sokkal jobb.
-
-
Lortech
addikt
válasz
FehérHolló
üzenetére
Mindez a fejlett, felvilágosult EU-ban.
Persze megértem őket, csak mire föl ez a képmutatás. S persze a mágyárok a rásszista idegengyűlölők. ([link]) -
válasz
FehérHolló
üzenetére
és mennyire húzós a külvárosi rész? legalább olcsóbb

-
válasz
FehérHolló
üzenetére
szivesen, és az igen... lehet, hogy egy ideig érdemes lenne mondjuk sopronból bejárnod, vagy ilyesmi.
Új hozzászólás Aktív témák
● Tilos a politizálás!
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
- Apple iPad air 4 64GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Dell Precision 5560 i7-11850H FHD+ 100%sRGB 32GB 1000GB Nvidia Quadro T1200 1 év teljeskörű gar!
- Keresek Zebra TC20 TC21 vagy valamilyen hasonló kaliberű 1D és 2D vonalkódok olvasására alkalmas pda
- Bomba ár! Dell Latitude E5440 - i5-4GEN I 4GB I 320GB I 14" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest

/