Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- GPS teszt POCO X6 PRO 5G vs Samsung Galaxy A54 5G között
- Newton harmadik törvénye
- Nagy chili topic. :)
- Nillkin CamShield cover case for Xiaomi Redmi K70E, Xiaomi Poco X6 Pro 5G
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Mindent a StreamSharkról!
-
LOGOUT.hu
Motorolaj és szűrő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
hads
tag
Sziasztok!
Szeretnék egy öregedő hölgyben olajat cserélni.
Octavia1 1998 1.9 TDI 110 lovas 448000 km
Tudom hogy vannak a sztárolajak (castrol mobil1 stb.), de én mégis másik két fajtával kacérkodom:
- Fuchs
- PetronasHasznált-e már ilyen olajakat valaki közületek, ha igen, mik a tapasztalatok?
Kétszer ad, aki gyorsan ad, a smucig + egyszer sem.
-
hads
tag
válasz Motion_Blur #8956 üzenetére
Amíg az előző tulajdonosnál volt (bátyám), addig Mobil1 0w-40 járt, na én ezt akarom egy kicsit "finomítani"
-
hads
tag
Köszönöm a válaszokat, még egy kérdésem lenne.
A gyári előírások:
VW 505.00
ACEA A3/B3Azt már tudom, hogy a A3/B3 helyett használhatok A3/B4-et.
A C3 minősítésről viszont azt olvastam, hogy nem helyettesíti a A3/B3-t, visszafelé nem kompatibilis.
Igaz ez?
-
hads
tag
Na, lecseréltettem az olajat az Octavia1 1.9 TDI-ben hétvégén.
Petronas ment bele, a Fuchs-ra kellett volna egy pár napot várni.
megspékelve egy Mann olajszűrővel
Kicsit zavar, hogy a Petronas-ról kevés tapasztalatot olvasok. Ez azért van, mert nem olyan jó olaj, vagy nincs még úgy a köztudatban?
[ Szerkesztve ]
-
hads
tag
Sziasztok!
1.9 TDI 110 lovas Octavia.
Mikor megvettem akkor nagyon szép "kemény" diesel hangja volt.
Aztán jött az olajcsere ideje, Mobil1 0w-40-et cseréltem le PETRONAS Syntium 3000E 5W-40-re.
Azóta hideg indításnál pár másodpercig hallatszik a hidrotőke hangja, de, ha bemelegszik akkor is "csattogósan" jár a motor.
A Petronas megfelel a gyártói előírásoknak, szerintetek mi lehet az oka, próbáljak meg hidrotőke tisztítót,
van valakinek azzal tapasztalata?Kétszer ad, aki gyorsan ad, a smucig + egyszer sem.
-
hads
tag
-
hads
tag
grizlisandor
QruKöszi a segítséget srácok
[ Szerkesztve ]
-
hads
tag
válasz TommyY2 #9762 üzenetére
Én használom a Petronas Syntium 3000 E 5W-40-et (1.9 TDI 450000 km.) ezeket tapasztaltam:
Negatívum:amióta az van benne hangosabb a motor, indításkor pár másodpercig csattog a hidrotőke.
Pozitívum: 5000 kilóméter mentem vele és egy deka olajat sem evett, talán kisebb lett a fogyasztása.
Ha belenézek az olajbetöltőn keresztül zseblámpával, sehol nincs lerakódás, hab vagy bármilyen szutyok, gyönyörű szép tiszta.De mivel a hangja zavar, azt hiszem hamarosan visszatérek a MOBIL1 0w-40-re.
-
hads
tag
Köszi a válaszokat.
-
hads
tag
válasz molnarpeter #9808 üzenetére
Köszi, akkor úgy csinálom.
-
hads
tag
Sziasztok, csak kíváncsiságból kérdezem, mert már megvettem az olajat, hol lehet megtudni a viszkozitási indexét és a TBN-jét?
-
hads
tag
válasz K Norbi #10131 üzenetére
Az én 1998-as skoda TDI-e (454000km), amit a testvéremtől vettem és ő mindig Mobil1 0w-40-el használta, szép csendes motorjárása volt, igaz csipegette az olajat.
Vétel utáni első cserekor Petronas 5w-40 ment bele, amivel indításkor 10 másodpercig csörgött hidrotőke.
Viszont az olajat nem ette.
Eljött a következő olajcsere ideje, tegnapelőtt Mobil super 3000 x1 lett beletéve, ezzel is 2-3 másodpercig csörög a hidrotőke indításkor reggel.
Summa summárum, én ajánlom, legközelebb biztos, hogy én is visszatérek a 0w-40 mobilra azt valóban szerette az autóm, és azzal 15000km lett menve.Kétszer ad, aki gyorsan ad, a smucig + egyszer sem.
-
-
hads
tag
Most, hogy már beletettem az öreglányba a mobil super 3000 x1 5w-40-et, megkérdezem tőletek, hogy nem lett volna-e jobb az 5w-30-ast rakni bele a turbó miatt?
-
hads
tag
Qru!
molnarpeter!Köszi a válaszokat, akkor megnyugodtam, hogy jó választottam
-
hads
tag
Sziasztok!
Octavia 1.9 TDI.
Most tankoltam és városi használat mellett az átlagfogyasztásom 8,1 volt a friss Mobil super 3000 x1 5w-40 friss olajjal.
Amit lecseréltem az Petronas Syntium 3000 E 5W-40 volt, azzal tavaly ugyanígy városi használat mellett az átlagfogyasztásom télen 7 liter alatt volt.Létezik, hogy a motorolaj ennyire befolyásolja a fogyasztást?
-
hads
tag
válasz Motion_Blur #10304 üzenetére
Mire írtad, hogy kizárt?
-
hads
tag
válasz molnarpeter #10306 üzenetére
Octavia 1U2
AHF
110 LEKétszer ad, aki gyorsan ad, a smucig + egyszer sem.
-
hads
tag
válasz molnarpeter #10308 üzenetére
Nem. Na, majd meglátom, hogyan alakul a fogyasztás, ha még hidegebbre fordul az idő.
Mondjuk van állófűtésem is, de azt tavaly is használtam.Kétszer ad, aki gyorsan ad, a smucig + egyszer sem.
-
hads
tag
válasz molnarpeter #10319 üzenetére
Gázolajos. Igen.
-
hads
tag
Sziasztok!
Mi a különbség a
TOTAL QUARTZ 9000 5W40 és a
TOTAL QUARTZ 9000 Energy 5W40
között.Melyik jobb a 459 000km-t futot 1.9 TDI Octaviámba?
-
hads
tag
Sziasztok!
Tudom, hogy volt már itt a fórumban szó erről, hogy mi is a különbség a két olaj közt.Engem nem igazán a különbség érdekelne, hanem az, hogy melyiket tegyem bele jószívvel a 98' 460000 km TDI Octaviámba AHF a kettő közzül?
Total Quartz 9000 5w40
Total Quartz 9000 Energy 5w40[ Szerkesztve ]
-
hads
tag
-
hads
tag
Sziasztok megint eljött az Öreghölgy (98' 1.9 TDI Octavia AHF 480000km) olajcsere ideje.
8000 km alatt kb fél liter olajat evett meg.Kacérkodom a Shell-el, szerintetek melyiket kéne beleraknom A "kövérebbet, vagy a "soványabbat"?
-
hads
tag
Sajnos, illetve hál'isten elmúlt már az az idő, amikor napi 3-4-500 km-t autóztam, mint szervizes. Most leginkább városban, napi több rövid úttal használom a járgányt ezért gondoltam, hogy mehetne bele a vékonyabb Shell helix ultra 5w-40.
Ennek ismeretében is a Totalt ajánlod inkább?
Mondjuk a turbo nem tudom melyiket "szereti" jobban.Kétszer ad, aki gyorsan ad, a smucig + egyszer sem.
-
hads
tag
-
hads
tag
Sziasztok!
Új olajat, Mann szűrőket kapott az Öreglány (1.9 TDI Octavia 98' 473000 km.)
Motul 8100 x-cess 5w40 ment bele. Erre most látom, hogy van ebből gen2 is.Melléfogtam, hogy nem a gen2 raktam bele? Jobbat tettem volna az autónak, ha azt veszem?
-
hads
tag
Köszi srácok, akkor marad a következő olajcseréig az első generációs motul, már azon gondolkoztam hogy lecserélem az újabbra, de 300 km futás után az luxus lenne
Mondjuk lehet, hogy pont tél előtt jó lett volna a vékonyabb, de ez is kicsit karcsúbb, mint a TOTAL QUARTZ 9000 ENERGY 5W-40 ami benne volt.Kétszer ad, aki gyorsan ad, a smucig + egyszer sem.
-
hads
tag
válasz tibbike01 #13682 üzenetére
Pont ezért szertnék az autómnak minden jót megadni, mint ahogy az öregeknek a sok vitamin + étrendkiegészítő is szükségük van , de azt is tudom, hogy nem a következő 8-10 ezer km-en fog függni az autó "élete".
Egy 5l-es olaj elég a olajcserére (4.5l feltöltési mennyiség) és ha fogy az utántöltésre, tehát a motorom még most sincs legatyásodva.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest