- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- bitpork: Meglátjuk mit hoz a jövő
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Tóth Olivér: VGA... Avagy honnan és hová?!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- potyautas: Sára és a párja.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2023-12-13 06:51 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
sityupityu
Topikgazda
Ha spontán, a megadott kilométeren belül elszakad a szíj, az azért elég ritka. De ez a megadott kilométer dolog is olyan, hogy már rég sz@rrá van kopva az a szíj mire azt a kilométert eléri.
Annak a legtöbb esetben valami oka is szokott lenni ha szakad. Nem azt mondom, hogy nincs ilyen, mert akár gyári hibás is lehet, de egy ritka dologról beszélünk.
Sok esetben a valami külső tényező szokott lenni, akár szerelési hiba is, gagyi, vagy nem belevaló szíj használata stb.A másik dolog, hogy aki szereti erősítgetni a robogóját akkor ott van egy pont, ahol már nem elegendő a gyári szíj, mindenképp kevlár erősítésű szíj kell helyette. Tehát ha felrak az ember egy 70-es vashengert ott még elmegy a sima ékszíj, de egy 70-es alunál (és most csak egy egy alu sportról beszélek nem is racing-ről) már nem elegendő a gyári szíj.
Az, hogy sokakat nem érdekel az ékszíjkopás az meglehet, de az azért nekik is feltűnik ha ideig mondjuk ment 70-et a motorjuk, bizonyos idő elteltével meg már csak 50-et.
-
rolcsi099
csendes tag
Hát igen
nekem még ez a pár kilométer egy túra 
Ha lesz jogsim nagy motorra, akkor országokat akarok átszelni
De addig is jó lesz nekem ez. -
sityupityu
Topikgazda
Én mag csak azon csodálkozom, hogy azzal a kopott szíjjal képes volt egyáltalán 30-40-nél többet menni.
Mert ugye normális esetben nem azért cserélünk szíjat, hogy ne szakadjon el (nem megyünk addig vele), hanem, hogy a szíjkopás miatt ne essen vissza drasztikusan a végsebesség. -
kcsa
veterán
Miért? Volt az a Aeroxos kolléga, ő is milyen jókat túrázott
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
kcsa
veterán
Ennek fényében a 3x ezer km sem elképzelhetetlen mondjuk

-
Lauda
titán
Erdekes, koszonom! A korabban linkelt yamaha doksiban meg azt irja, hogy 10W30-as olaj is jo ra. Na most dontse el az ember, hogy ne fujja/olajozza, vagy igen es akkor mivel.

-
Casoli
őstag
Gyári légszűrőt inkább ne mosogassuk, hanem cseréljük. Legtöbb esetben olcsóbb, mint a spray. Az új pedig megfelelő anyaggal már le van kezelve.
-
enginev3.0
félisten
Jövőhéten beszerzem
-
enginev3.0
félisten
Hm, fólia, az jó ötlet
Mennyire nehéz vajon feltenni?Egyébként nem szoktam rugdosni, ritka, hogy hozzá ér a lábam a műanyaghoz, bár persze pont ezért is piszkos ott, de ott ahol lejött azt végképp nem értem, hogy hogy és mitől
-
DigitXT
félisten
Amúgy semmi gond: akkor kettő szett kell; csak az már 30K.

Inkább vennék egy autósat, mint anno tettem a Majába: az csak
20K volt, és évekig nem volt vele gondom... Persze csak azután,
hogy rendesen bekötöttem az akkura. Előtte azért problémázott.
(Meg hát H4-es volt, és így bele se ment a BA20D foglalatba, de
ezt gyorsan kiküszöböltem, belefaragtam -> ultragáz megoldás.)Szóval visszavontam: meg kell gondolni, mit érdemes venni...

Mióta vagy Te Topikgizda?
3 napja, miért? Reményeim szerint rövidesen Den is csatlakozik.runner 125: nincs fizu...
Viszont a vasakat legalább ki tudtam
szerkeszteni, mert tele volt elavult cuccal... (Eladták már rég. Én
meg átvittem a Madisont a másik topikba, mégiscsak oda való...)Egyébként, ha valaki szeretne az összefoglalóba berakni képet a
motorjáról, ezúton jelzem, hogy elküldheti nekem: motortípus/link. -
DigitXT
félisten
Eegen, ezt én is megtaláltam, de sanszos, hogy csak 1 db izzós szett ez is.

-
mumtaz
senior tag
De azért azt is vegyük igazságnak, hogy az elfogadható profilmélység annak arányában is változik, mennyire szeretne elkaszálni a rendőr. A gumin ott a "kopásjelző". Autóval akkor is megbüntettek, amikor még a közelében sem volt a két éves gumin.
-
Weeman1
veterán
Nem volt ám olyan vészesen megkopva,csak köcsögök voltak.
-
qpakcovboy
őstag
Van szivargyújtó, majd töltöm a telefont addig. Illetve új zselés aksi van benne, de csak a mai napot kell kibírnia.
-
qpakcovboy
őstag
27-ért találtak nekem gyárit, szerintem azt az utat választom. Minden esetre köszönöm a gyors segítséget és válaszokat.
Elvileg holnap át tudom venni az újat, de ma még mennem kell kb 50-60 kilométert így, remélem ki fogja bírni.
-
Lauda
titán
Egyenkent kinyirja az osszes motoros topikot.
-
mumtaz
senior tag
Na bakker. Azért szerintem túl korai lépés is lenne váltani. "Fiatalság-bolondság".
-
Telda
addikt
Megtaláltam a robogo adatbázisban, 75w 90 kell bele
. -
huszi.gyb
senior tag
Az a Repsolhoz járt. Most más lesz a forrás... Kicsit drágább/L de kicserélik az olajat.

-
huszi.gyb
senior tag
Lehet, hogy jó, nem próbáltam.
De Ludsimontól kicsit viccesen hatott így, ezért írtam. 
Most Eni olaj lesz Majában, majd kiderül azzal mit mutat...

-
ludsimon
veterán
Most komolyan 70/30 és 90/10 közötti értékeken vitatkozunk?
Menjen inkább mindenki motorozni!
Köszi ezt a könyvet is lementem és elolvasom este!

-
Something_
őstag
Te akkor mar szerintem nem voltal. Volt vagy 4 db 50es robesz
300e-es borruhakba toltak, kb 1 millas tuningot koltottek a kis 2t 50esekre (darabonkent
). Elment mellettem az egyik, azt hittem valami felgyulladt a motoromban, de aztan rajottem, hogy a 2t szaga 
-
Dexar007
veterán
Kiszamolo blogon vannak nagyszeru cikkek a ""szarragasrol"". Ajanlom figyelmedbe.
U.i: Mindjart visszamegyek,es kibannoltatom magam.
-
Dexar007
veterán
Gyorsan elered az alairasodban foglaltakat.Mondjuk Dr. Haz szerintem nem erre gondolt.

-
Dexar007
veterán
Ez sajat tapasztalat,es tenyleg ezt gondolom ,,errol az egeszrol".
Voltam tavaly a zsambeki vezetestechnikai treningen,kb 300 motorossal. Ott is akkora osszetartas volt mindenki kozott,hogy ket szot nem tudtunk valtani egymassal.Mert megis mirol beszeljen az ember?Ket tok ismeretlen ember,azon kivul,hogy ketkerekün ülünk,semmi közös nincs bennünk.Vagy te odamennel egy autos markatarshoz,es elkezdenel jopofizni,hogy jeee nekem is suzukim van dejoo.Ez tisztara ezerbol 1!![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Az olyan magasröptü beszelgeteseket meg se emlitem,hogy .: -- Neked is Yamahad van? +Igen - Hat,igen a Yamaha egyebkent jo motorokat gyart.
"
De a legjobb megis inteni egymasnak a belvaros kozepen,aztan ugyanannal a kutnal tankolni. Variaciok: Kinos csend/szemkontaktus kerülese/ latom a fejen,hogy azon gondolkozik,hogy most koszonni kene,vagy inkabb ne hiszen az elobb intettunk-vagy netan mondjon valami okosat? / -
Dexar007
veterán
Milyen hülyeseg,milyen büszkeseg? Te most miröl beszelsz?
-
Dexar007
veterán
Lehetseges.
De az is lehetseges,hogy a motorosok tobbsege egy magamutogato kis f.z,akikhez en semmilyen formaban nem kivanok tartozni.
(Eleg csak megnezni a hazai motorosallomanyt) Ugyhogy nekem ne alljatok meg ha esetleg lerobbannek,majd tolom egyedül.Egyebkent se lehet semmit csinalni egy rohadt villaskulccsal az ut szelen. -
huszi.gyb
senior tag

-
ludsimon
veterán
Ne fárasszál már!
-
huszi.gyb
senior tag
Majd azt csinálnak belőle
-
huszi.gyb
senior tag
10000€
-
Bogyó bá'
nagyúr
Fiatal versenyző vagy: én már majdnem két éve.
-
dzso22
senior tag
Jogos.
Én ráhívtam volna a rendőrt is. Elrettentésre jó másra sajnos nem. Igaz utólag lehet okosakat mondani.
Az a baj ezekkel a Brazilokkal hogy ha az ember hozzá mer nyúlni egyből elkezdenek szaporodni
-
Bambalazs
senior tag
Abban a helyzetben annyi időm se volt, hogy levegyem a kesztyűt, nem hogy elővenni a telefont. Túlélésért folyt a harc...

-
Something_
őstag
Volt egy motowell sisakom par hetig, de nem ajanlom senkinek

max ha a bucsuban ingyen adjak
Shoei xr1100 sem full csendes, max gallerral, ami 15e ft pluszba :-)
-
kcsa
veterán
Semmi gond, ajánlgassák csak egymásnak a Motowell sisakokat...

-
Bogyó bá'
nagyúr
Te is Degec díszpolgára szeretnél lenni?
(#53794) wolfnet: de milyen adalék lehet az AGIP sima 95-ös benyájában? Határozottan jobban megy vele az öreg 125-ösöm.
-
krizijani
csendes tag
Nem jó?
-
wolfnet
tag
Honda Lead, előtte kínai. Az akksit vittem egyikből a másikba. Most egy noname fosch van a nagymotorban, azt tölteni is kellett ahogy hűvösebb lett (10°C
). A honda szerintem jól sáfárkodott az akksival, de az előtte lévő kínaiban cserélni kellett. És mivel passzolt a másikba, úgy intéztem hogy a jót tartottam meg, és a "rosszat" feltöltöttem és eladtam a robcsival. 
-
wolfnet
tag
Akkor sokszor!
Csak erre voltam kíváncsi, mert akkor ráadásul sokat is használod. Hmm, durva. Valamiért nekem 3 éveket bírnak motorba, 6-7 évet kocsiba. Ez a tapasztalat. 
-
wolfnet
tag
omg. és napi hány indítást csinálsz vele?
szoktál rá töltögetni? 
-
dzso22
senior tag
A teljesen zártat is gondozni kéne csak nem lehet. Amúgy ezek a gyapotosak nagyon jók.Figyelni kell hogy ne száradjon ki és akkor nagyon sokáig jók.
-
Something_
őstag
Azt dicsérték nagyon, de motorvásárláskor egyből kellett akkut vennem, mert sokat állt a motor és teljesen kuka volt benne.
Aztán inkább a 13e-es akku mellett döntöttem, a yuasa 33e lett volna. Ha ez a banner bír 3 szezont, akkor egy szavam sem lehet. Ha nem fog ennyit bírni, akkor jöhet a yuasa. -
dzso22
senior tag
Azok is gondozósak csak nem annyira.
Sima zárt savas akku, annyi hogy itt a sav a cellák között gyapotba van áztatva már ha ez pont olyan
-
wolfnet
tag
wao. gondozós akksi? -
DigitXT
félisten
Az a kályhacső gyári ám.
És kifejezetten halk. Sajnos.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
longwild: várakozó állásponton vagyok. Épp ma telt el 2 hét.
Várom, hogy érkezik-e új tárcsa, vagy sem... Kéne neki...
-
DigitXT
félisten
Igazából levegőt nem eresztettünk bele, tehát klasszikus értelemben
nem is beszélhetünk légtelenítésről: ami a fejvakarásra késztetett az
az volt, hogy a hátsó féknél az olaj tiszta retek volt, a kombi párjánál
meg szép tiszta. Na persze, mert nem az volt a kombi párja. LOL.
(Madisonon csak egy tárcsa van, ott meg azon lehet agyalni, hogy a
megfelelő légtelenítőt nyisd meg a 2-ből a háromdugattyús nyergen.)canniball: nem kell ahhoz Busának lennie: teljesen tiszta szitukba
sem ment bele, miközben neki az egy csavarás a gázkaron és már
ott sincs. Ki kell mondjam: több esetben egyszerűen feltartott.
(Pedig a Majával voltam, és nem mentünk állat módjára... Csak úgy
alakult, hogy egy ideig beállítunk "motoros túrás formációba", és én
voltam a harmadik. Nem akartam bosszantani, hogy megelőzöm.
) -
AndrewTdi
addikt
nem nem. Tipikus Kawazöld, full gyári.
-
SirKero
őstag
A T-Max-t leszámítva nagy különbség nincs
Főleg ha azt is beszámítjuk hogy 50kg-al nagyobb az önsúlya
És ha elindult utána .............. 
Gyorsulás álló helyzetből 100 km/h-ra:
1. Yamaha T-Max 8,4 mp
2. Yamaha Majesty 400 12,0 mp
3. Suzuki Burgman 400 12,2 mp
4. Piaggio X-Evo 400 12,8 mp
5. Honda SW-T 400 13,8 mp -
DigitXT
félisten
Anyósjelöltnek imponálni? 12-13 év után minek... Fiatalság bolondság, valóban.
Szeretem a Maja hangját, de néha sok. Ha már úgyis gyártatnom kell tompítót,
mert nem találom az enyémet, akkor lehetne csinálni egy gyárit, meg egy picit
tuningoltat, ami már adja a mélyeket, DE nagy fordulaton nem őrjít meg.
Már ha ilyen lehetséges!
Én anno azt hittem, hogy bogyó CNC-zik, uis írta,
hogy hogyan tervezte meg magának a tompítót! Aztán megírta, hogy tévedek,
mert ő csak rajzolta a cuccot, és esztergályos gyártotta le súlyos pénzekért...
(De önmagában már az is segíthet, ha ért az ilyesmihez, és tud ilyet tervezni.)Mondjuk a mintadarab* alapján nincs szükség gondolom különösen bonyolult
tervekre. Vagy egy hajlított cső, és a végén egy ráhegesztett takarólap: wow!*: amit viszont nem lesz olyan egyszerű beszerezni, mint gondoltam.

-
DigitXT
félisten
Bingo...
(Este már nagyon nem kéne...![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Aludni se tudok tőle, meg regényeket írok.)Műszaki: az autóklub "előzetes átvizsgálása"
lehet, hogy vizsgaállomásonként eltérő?
-
AndrewTdi
addikt

-
DigitXT
félisten
Esetleg egy intercom kábel (4pin-4-pin, 2,5 mm-3,5 mm).

Érdekelne ez a Bluetoothos móka, de nem árasztották el (még)
a postaládámat az érdeklődő privik, hogy mennyibe jönne ki.
Én meg (még) gondolkodom rajta erősen. Pinlockot is akartam,
de nem adtam érte 10K-t. A víztiszta plexim kicsit karcos ugye,
ezen meg talán van egy hibátlan (új ára 10K fölött), stb. Szóval
(erősen függ az állapotától, de) lehet, hogy tök jó vétel lenne.
-
Brogyi
őstag
Jó volt. Megérte, legalább addig se az ernyő előtt voltam. Kb. 40 éve volt hasonló, de az Rigával volt, és rövidebb táv volt. Az 1300-as egész jól viselte a tempót. Azért a végén már odalépett.

Az enyim olyan munkábajárós, és nem szereti a rázós utat. A fogyi hajszálra mint AndrewTdi-é. Még 1x jó volt srácok.
Ja, majdnem ott maradtam a cukinál. Az a nyamvadt indítógomb biztos megint beázott. Kulcsot elfordítom lámpák égnek, de semmi indulás.
Kitámasztó, és a vészleállító megjáratása után már beindult. Azért súgott a kolléga mellettem.
Bocsi, elsőre ne várjátok, hogy tudom a neveteket.
-
Brogyi
őstag
Miről maradtam le? Várnap hánykor, és hol?

Vazz, már látom
-
AndrewTdi
addikt
nem. már 1 hete kinéztem neki egy telefont, de most rászántam magam. Holnap elmegyek érte. Aztán irány Kklacháza, kivisszük a nagyobbik gyerkőcöt Gyorsulásra.
(#45244) csongi : allehet. de nicns fékolajam, nem vettem.
-
AndrewTdi
addikt
Az jó, azt szeretem. legalább senki nem jön belém hátulról.
Na dolgozok az ügyön. -
AndrewTdi
addikt
nicns kedvem beleaplikálni, akkor szar hangja lesz.

mikor indultok és honnan? -
AndrewTdi
addikt
Merre lesz a gurula? Adott esetben szabad csatlakozni? (Tempót megpróbálom tartani, a megállással vannak néha gondjaim
) -
csongi
veterán
Rám várni? Nem úgy van hogy a kisebbek mennek elöl?
Szóval csak arra kell figyelnetek nehogy nagyon le maradjatok 
De egyébként rendes vagyok még soha nem hagytam ott egyetlen 1300Gt vagy Goldwinget vagy ilyesmiket

-
csongi
veterán
Hogy erted hogy hogy?
-
kcsa
veterán
Mire gondolsz? Én speciel próbálom behatárolni, hogy hajtás/emelt fordulatszám miatt lehet-e 6.5L a fogyasztásom egy
rohadtrobogón. 500-ason, városban egyébként is van már min spórolni, nem épp digitális a gázkar ~40 lóerő környékén. -
csongi
veterán
Az elmúlt 2 percben 90% ra nőtt az esély hogy Vasárnap szabad!!

-
csongi
veterán
Nagyon begondolkoztam rajta

Holnap megtudom, mi a pontos helyzet Vasárnappal, és ha zöld, akkor Halászcsárda. Hallét nem kérek, a dunai cuccost nem szeretem
-
runner 125
nagyúr
Az előző sokkal ütősebb.
Első ránézésre mint kb egy Hyosung..longwild
Jah neem, a két kerék csak hobby.
-
AndrewTdi
addikt
Motor csere egyelőre nem lesz, de nemhogy motorcsere, még a fékolaj cseréig sem jutok el.
Remélem majd jövőhéten.Idén nem ez lesz a legfontosabb. Kéne csinálni a házra valami lábazatot (vagy gránitörlemény, vagy valami táblás terméskő), aztán asszonynak vettünk egy munkába járós kocsit, hogy a családi Touran itthon maradjon, illetve ne a szép Passatot baxák össze a városban parkolók. Ráadásul Wörtire felkészítjük a passatot. Úgyhogy idén nem valószínű a motorcsere. Dehát kisnyugdíjból mit vár az ember...

-
runner 125
nagyúr
Pl.
Nekem ezek nagyon futurisztikusak.Persze tud a Honda szépet is (főleg, ha európai tervezőkkel rajzoltat
)
A fekete fehér VFR nagy kedvenc.
-
DigitXT
félisten
Most már csak azt magyarázd el, hogy eredetileg hogy találtad?

-
DigitXT
félisten
Hát egy 50-es géppel kb. az örökkévalóság lenne. Nem is értem.
De akinek egy nullával több van csak elpöfög 100-at óránként.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Egyébként egy topiktalit mintha a Balaton környékére szervezne
huszi.gyb: oda nem távolság Nagykanizsa. (Kalocsa. Budapest.) -
AndrewTdi
addikt
Nem dobom össze. Holnap elugrok műanyagoshoz visszaheggesztetni azt a letört fület. Pont a taposó alatt rögzíti a haspajzsot.
-
AndrewTdi
addikt
Nem sajnos. Legelöl, legalul. A komplett alját le kell szedni, ahhoz sajna ennyire le kell bontani.
-
kcsa
veterán
Nem arra gondoltam, hanem a korábbi VR-re, illetve annak típusára. A fene se akarja szétszedetni vele

-
DigitXT
félisten
egy rossz elektromos rendszertől mehet tönkre
Na igen, meg a ledesítéstől, a xenontól, meg fesszabtól: tudom...
Tényleg, mondtam már, hogy tegnap este sötétben jöttem haza?!
Qrvajó lett a műszerfalvilágítás!
Egy élmény ránézni! (Tényleg.)
A xenon is ott van a szeren bár a zöld színnel nem igazán vagyok
kibékülve, meg egy picit még feljebb kell tekernem. Lehet, hogy a
letört rögzítőpöckű izzót is kipróbálom. Az mintha fehér lett volna?7-800eFt van már 650-es Bandika,Sv,TDM,GS 500 stb.
Nincs 7-800 eFt-om motorra, ráadásul én robogót akartam...
(Illetve akart a fene: csak éreztem, hogy kéne már valami erősebb.
Racionális indokom valóban nem sok volt rá, főleg ide, a városba...
De ha már megvettem, (ki)használhatom (kisebb) "túrázásra" is...)longwild: 8600 km alatt 3 dl az semmi, szvsz ne foglalkozz vele.

(Valamennyi fogyás normális, és valóban konstrukciótól függ: ha az
adott típusra amúgy nem jellemző, akkor meg lehet kopás miatt is.)
Szerk: egy robogó tipikusan fordulaton és terhelésen dolgozik. Erre
van a CVT. Oké, hogy a gázkezelés nem mindegy, de nyélen tuti... -
kcsa
veterán
Nem fogja, olyat keresett aminek az alsó értéke sokkal kisebb volt.
-
DigitXT
félisten
Eeegen, ez engem is meglep: a HOMASITA biztos Taiwanról hozta azt a 4300K-t,
ami bár fotókon néha sikeresen zöldnek lett belőve, amúgy elég brutál "fehér" volt.
Csak kár amúgy, hogy azt a szép fehér fényét nagyrészt a mókusokra vetette...
És kár, hogy azt nem lehetett berakni a projektorba... Na majd még "kísérletezek".
(Nem akarok 20K-t adni egy db izzóért, mert mondjuk ráírják, hogy Philips...
)csongi: power LED-eket (szerintem) nem nagyon fogsz egy potival leszabályozni.
Ha csak a meghajtás nincs külön felkészítve, hogy táp gyengülésre visszavegyen. -
Brogyi
őstag
Na, és Te jössz?
-
Brogyi
őstag
Igaz. Mégiscsak egy városszéli pont kellene.
-
canniball
nagyúr
Remek, akkor csak a kép csalóka.
-
canniball
nagyúr
Ez egész jónak tűnik, de nincs ennek aránytalanul mélyen a térde?
DigitXT!
Én a képet az imént sem láttam, a helye is csak most tűnt fel...
De nem tudom, nekem (sajna) sem a korábbin nem lehetett sem a mostanin nem lehet zárni az áll-szellőzőt. -
csongi
veterán
Le kell kezelni impregnaloval es szerintem nem lesz vele gond honapokig

Szlobig: koszi

-
DigitXT
félisten
Jogos, ha dupla áron tudják ugyanazt, s tényleg csak ugyanazt, akkor az pofátlan. Avagy megfordítva: ha féláron is lehet kapni ugyanazt, nincs kérdés. Amúgy pont a szentendreit nézte huszi.gyb. Van Madison ülése - a 250-esről -, majd kipróbálom, hogy milyen, és ha kényelmes, akkor azonnal át kell húzni (szét van szakadva
). Meg ha már úgyis viszi, akkor vihetné a Maját is: kettőre állítólag ad kedvezményt. Vmi 12K körüli összeget mondott: ebben nincs semmi egyediség, csak újrahúzás.MÁS: ma reggel gyönyörűen röffent a kecske!
Jó, picit játszanom kellett a szívatóval, mert párszor lehalt, de 3 hónap után ez semmi: utána, amikor szívató nélkül is beállt az alapjárat 1500-ra, már pöcc-röff volt. Néztem töltést pilács nélkül: 14V fölött, és a fesszab teszi a dolgát, mert emelve a fordulatot csak picivel megy alá. Piláccsal már egy picit alacsony alapjáraton (kb. az akkufesz magában), de emelve a fordulatot megint jó értékeket mutat: faja! Szerk: amúgy a pilács is ütős. Refi módban pláne.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Megjegyzés: a KOSO mérő alapbeállításon dupláz, de így a jobb, mert 7500 fölé nem nagyon akarom pörgetni, max. "végsebességtesztnél", mert a nyomatékgörbe szerint értelmetlen, hiszen a teljesítménycsúcs 7000-nél van, arra 14000-t ír: OK
Szerk: persze programozható, hogy a valósat mutassa, de így pontosabb.
Ha összeraktam, kicsit tesztelgetem: egy darabig eltart, míg bejáratom a fékeket, stb. (Esetleg átnézetem szakival, hogy mit b*sztam
mégel, LOL.
) Szerk: fogyasztásteszteket is ígértem!
Aztán jöhet a Dr. Pulley. Nem olcsó, de teljesítmény-optimalizálásért mindent. Variót csak "később". Persze utána is kell mérni a fogyasztást, mert ha az égbe tolja, akkor ezt a "mindent" visszavonom.
-
DigitXT
félisten
Ez kimaradt (mobilról), akkor most pótlom.

csudi jó dolgokat láthat ott akkor.
Hajjajj.
Úgy feltekerte a szíj darabjait a kuplung pl, hogy csak...
Nem irigyeltem a szerelőt. Persze magamat sem, mert 10K-ért vitték oda
a motort hozzá, és még rá jött a munkadíja. (1-2 órát biztos sz*pott vele.)me b@ctattad a lámpát
Na igen, ez jogos.
(Hehe.
)Maja milyen/mikori gép ez?
2003-as. 2010-ben hozták olaszból: 35K km volt benne. Nagyjából reális.
Le volt lakva rendesen: "picit" ráköltöttem, és kb. teljesen fel lett újítva.
Azóta nálam van, és az óra lassan eléri a bűvös 50K km-t, de seráfütty...
(Jó karban van, mindig szívesen pattanok rá. Sőt, annyira visszaszoktam
már hozzá, hogy félek, a Madisont újra kell tanulnom. Nesze neked M3.) -
AndrewTdi
addikt
Ez jó hír. Nincs meg az elérhetősége?
2 órája keresek YB14L-A2 AGM-es akksit, de nem találok.
Most találtam YTX14AHL-BS, ami méretre megegyezik, ez is jobb + és AGM. -
DigitXT
félisten
Hát ööö: fogalmam sincs*, hogy mi a Majának a gyári szíj-csereperiódusa.

De majd utánanézek, mert jogos, amit mondasz. Azért a Malossi nem szar, na.Ha már elektronika (sisakbigyó
), akkor egy kis akkutöltés (reggel nem röffent
a kecske, mert az a disznó dolga, s különben sem kapott télen sok káposztát):
Mennyi lesz a vége? 14,4V? (Úgy érzem, reggelre ez már rendben lesz, nem?)
Már az utolsó egységet villogtatja, meg egész kellemes a fesz: ~11,6-ról indult.*: amikor vettem volt szakadásom (36), utána jó volt a szíj. Egyszer cserélte a
szerelő (42), egyszer meg észrevettem, hogy furcsa a motor viselkedése. Erre
jött az X-kevlar (46). Eddig jó: 1 éves lesz. Baromi sok km nem ment bele (50).
Az lehetséges, hogy 6000 km, és csere, mert olyan állat módjára megyek?
-
AndrewTdi
addikt
Hogyne. meg naggyal is.

De úgy látom megint
süket fülekrevak szemekre találtam.

#44237) huszi.gyb nekem 1 napos belefér. 2-re nem szívesen mennék. család, gyerkőcök, stb. Bár ha Márc 15-re esik, akkor beleférhet.
-
Bogyó bá'
nagyúr
Ha mindenkinek állja a benyát, akkor igazán tarthatnánk egy csillagtúrával kombinált topictalálkozót Szarvason...

-
SirKero
őstag
Már így vettem

-
SirKero
őstag
Ennyire bonyolult lenne ez a két elem krómozása ?[link]
[link]
Szerintem ez már volt egyszer csinálva csak eddig bírta
A merítős tetszik bár lehet hogy bénán nézne ki a fekete dob ezzel a karbon mintás hővédővel. Ezért gondoltam a krómra a fekete mellé.
A Burgman fórum na inkább nem mondok semmit.........
Ott is érdeklődtem de nem nagyon reagálnak. De azért jól el beszélgetnek egymással 
Pénteken megyek Érdre Tóth Lacihoz egy állapot felméréses szezonra felkészítős szervízre hátha neki is lesz valami ötlete
-
SirKero
őstag
Azt mondod ha le krómoztatnám a komplett kipufogót bénán nézne ki

Elsőre csak a hővédő lemezt + a végén lévő sapkát gondoltam. A dobot és a csövet meg lefesteni feketére.
De lehet,hogy az egész egyben krómoztatva jobban nézne ki.
-
longwild
aktív tag
Köszi a tippet! Akkor most az lesz, hogy végignézem egyesével a Tungsram, Osram, Philips, egyéb dolgokat és majd választok, mert túl sokat ajánlottatok itt tutinak

-
SirKero
őstag
Ez a Wayteq 920 BT gyári bölcsője csak még erősebb ( fém gömbfej + fém csavaros rögzítés nem tapadókorongos felfogatás ) kivitelben

Én már két szezonban használtam semmi gond nincs vele
-
longwild
aktív tag
Nem olcsó?
féktartályos van 23$-ért....Persze tudom, mire ideér lesz 50 is akár, hacsak nem találjuk meg alternatív forrásból (kínából pl)
Nexus: a fékfolyadék tartályra, vagy a tükör alá is lehet tenni base lapot...
-
horvathkrisz
addikt
Koszonom a tippeket, at fogom nezni. Sajnos ide nem fogom tudni elvinni a motort, kulfoldon elek.
-
huszi.gyb
senior tag
Őszintén én is kíváncsi leszek... Már egy törött idomba belepróbáltuk, így nézett ki. A világításáról nem publikált még a tulajdonos fotókat, de az eléggé próba jellegű volt (kézben tartott fényszóróházzal, így nyilván oda világított, ahova tartottuk)... Biztos lesz majd fotó arról is DigitXT-t ismerve

-
huszi.gyb
senior tag
A tesztelésnél én is ott voltam (milyen meglepő). Látható volt a levágás, ha jól beállítja, akkor nem fog vakítani. Persze ha alulról belenézel, ez nem mondható el, de (ha már az állatoknál tartunk) nem a békáknak kell szemből látniuk
-
DigitXT
félisten
Nem lesz csillagvizsgáló.
(Avagy mókusvakító, ha erre gondolsz...)
Már a teszten világosan látszott, hogy 1000x jobb, mint a H4-es izzó
"be a foncsorba hadd szóljon": annak brutális szórt fénye volt.
Elég
határozatlan "levágással", azaz vakított, mint a disznó. Ahhoz képest
meglepett, hogy nem nagyon villogtak le úgy sem.
A projektor meg
tökéletes, határozott levágással, ami fölött nem vakít egyáltalán: még
a kamerát sem vakítja, pedig az már nagy szó: szemre jobban bírtam
a foncsorosat is, mint a kamera (teló), ami atomvillanást vizionált...
Ha viszont lemész a levágás alá, már ott a robbanás: OTT van fényerő.Szerk: biztos vagyok benne, hogy jobban fogok vele látni, mint a sima
foncsoros megoldással, egyben kevésbé fogok "fényszennyezni". Egy
a hátrány, hogy a komplett foncsor cserélve van - nem lehet egy sima
izzócserével visszaalakítani gyárira a motor(ká)t. És hát "üvölteni" fog,
hogy xenon, mivel sima projektoros motorlámpa viszonylag kevés van. -
DigitXT
félisten
Ne haragudj, de szerintem el vagy tévedve... A projektor NEM házilag készült.
Amin faragni kellett, az a foncsor, hogy beférjen a helyére. H4-es a rögzítése,
úgy fog állni, ahogy kell: magasság állítható, levágás tökéletes... D2S izzóval.Szerk: ha félreérhető lett volna: a motor foncsora lett átalakítva, és mattfekete
festést kapott, mert csak TARTÓ szerepe van a projektor használatakor.
-
DigitXT
félisten
"OSRAM Autos izzok": nincsenek kérdéseim.

huszi.gyb: helyes, helyes...
Nem sokára megyek
még egy kis csavarrögzítőért (csak hogy tuti legyen
elég az összes csavarhoz), és 1 kg jóféle libazsírért.Lóf*szt: egy NLGI 2-es, lítiumbázisú kenőzsírért...
Amúgy valahol azt olvastam, hogy a gépzsírt azt a
robotmalacból nyerik ki. Lehet benne valami.
-
DigitXT
félisten
Oké.
A tavasz már itt kopogtat: 6L alatt fog kérni a városban, és
4,5 alatt országúton, ezt most leírom... Ha mégsem, akkor valamit
nagyon elb*sztam: tervezem, hogy kap könnyebb görgőket.
Jah,
az "index világítás topik" (ez-mi-ez?) biztos jobban tudja, mint amit
én láttam a szerelése közben. De hamarosan ez is kiderül...
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
- Vigneau interaktív lokálblogja
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- PlayStation 5
- Pixel plus ultra: teszten a 6K-s LG UltraFine monitor
- Kompakt vízhűtés
- Trollok komolyan
- Asztrofotózás
- Samsung Galaxy S26 - szeret, nem szeret
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 14 M4 Max 36GB RAM 1TB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPad Air 5th 64GB 100% (1év Garancia)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Apple Watch Space Black rozsdamentes acél szíj
- Apple iPhone 14 /128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 85%
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
nekem még ez a pár kilométer egy túra
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

.

). A honda szerintem jól sáfárkodott az akksival, de az előtte lévő kínaiban cserélni kellett. És mivel passzolt a másikba, úgy intéztem hogy a jót tartottam meg, és a "rosszat" feltöltöttem és eladtam a robcsival.
wao. gondozós akksi?
Főleg ha azt is beszámítjuk hogy 50kg-al nagyobb az önsúlya 

A merítős tetszik bár lehet hogy bénán nézne ki a fekete dob ezzel a karbon mintás hővédővel. Ezért gondoltam a krómra a fekete mellé.
Ott is érdeklődtem de nem nagyon reagálnak. De azért jól el beszélgetnek egymással
nyogo83
sityupityu