Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Milyen TV-t vegyek? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 02:30:27

LOGOUT.hu

TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#16049) DeFranco


DeFranco
nagyúr

(a kérdést feltettem a led/lcd topicban is, nem tudom hogy melyik az élőbb, aktívabb)

Sziasztok!

Jelenleg egy ~50cm-es CRT tévénk van, nem is nagyon használjuk, a gyermekünk néz rajta max. mesét vegyesen tévéadást és meglévő tartalmat (usb-s dvd lejátszón keresztül).

Gondolkodunk rajta, hogy lassan csak át kellene állni "lapostévére" leginkább azért, mert a mostani CRT már semmilyen értelmes bemenetet nem támogat a legkomolyabb interfész a scart rajta, értelemszerűen így se pc-re kötés, se médialejátszó se nas nem játszik.

Méretben egy 32"-os full hd tévében gondolkodunk, ez az ami fizikailag elfér. Elférne a 36-os is, de olyat nem találtam, a 40-42-esek már nagyok. Igyekszünk minél olcsóbban megoldani, vacakot nyilván nem szeretnék venni, de ahogy néztem a 70-100k-s sávban már van kínálat, ez lenne a megfelelő.

Azért jöttem kérdezni mert semmit, vagy nagyon keveset tudok ezekről a tévékről, nem nagyon követtem a technológiákat, így a választás előtt szeretnék segítséget kérni pár kérdés tisztázásában:

1) márkák: talán valahol azt olvastam, hogy a philipsek képminősége nem az igazi (?), samu-t és lg-t látok az ismertebb márkák közül. jól gondolom hogy ezekben érdemes gondolkodni? van még valami értelmes választás ebben az ársávban? mi a helyzet a saját márkás, illetve a hyundai, sharp, stb. tévékkel? milyen márkákat vegyek bele a keresésbe?

2) i/o: milyen portból mennyivel számoljak? hány hdmi, hány és milyen usb, milyen egyéb portokra lesz szükség várhatóan? mi alá ne menjek ha nem akarom szívni a fogam később? mi a kötelező?

3) okosfunkciók: jelenleg az a terv, hogy lesz pc-ről üzemeltetés, esetleg később valami egyszerűbb médialejátszó. én az okosfunkcióknak sok értelmét nem látom most így a tök fejemmel, de sose próbáltam. annyit tudok róla, hogy hamar avul aztán fújhatom, inkább akkor valami tartósabb, frissíthető céleszköz. de lehet rosszul gondolkodom. nyilván ha valami mindenképpen jó ha van, akkor nem kellene kihagyni.

Ezekben a kérdésekben, és esetleg további ötletekben, szempontokban kérném a segítségeteket amik segíthetnek a választásban :R

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Milyen TV-t vegyek? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.