Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• dkess

őstag

válasz Veron #85785 üzenetére

Ugye az első hsz -edben ezeket írtad:

- 10-11 MB/s torrent sebesség kábelen (ami most megerősítést nyert, hogy a fenti router -re kötött PC -ből),
    - "Rádiós backhaullal is hasonló segességet hoz födémen keresztül, mint kábelessel." - mivel értéket nem írtál ezt is ugyanerre a sebességre lőttem be, mert rádiós backhaul -al az lett volna a reális.

Namost e kettő miatt tippeltem be a 100 Mbps -es kábeles bottleneck -et valahol a "fenti környékre". Amennyiben a felmenő kábeles backhaul biztos gigabit -es (mondjuk ekkor biztosan nem kellett volna megegyeznie a kábeles és wifi -s backhaul mérésnek - továbbá a fenti WiFi sebességnek mondjuk 3 m -ről beton 500 Mbps -nek kellene lennie ...), akkor még a fenti node és a fenti torrentező PC közötti kábelt lenne érdemes megnézni. Akár a PC -n, hogy gigabit -es-e a kapcsolat?

Még egy kérdés. Most nézem ezt a mondatodat: "csak kérdés hogyan viselkedett volna egy főrouterre kötve csillag topológiával az AiMesh.". Most akkor nem csillag topológia van? Ez független dolog a hAP AC2 meg a AC65P -től. Ugye az volt írva, hogy van a ZenWiFi -s főrouter - és egy kábel megy a nappaliban innen és egy fentre. Avagy ez nem így van?

Egyébként volt ajánlva alternatívának többször is az, hogy a hAP AC2 vagya AC65P -t megtartod fő router -nek (pl. [link] vagy [link] ). Sőt még ekkor is két alforgatókönyv volt, hogy vagy kettes pakk (nappali/fent) vagy hármas pakk (nappali/fent/konyha).

Ugyanakkor nem akarok erre hivatkozni, mert azonosulni tudtam illetve tudok a döntéseddel. Szerintem ott a felső traktusban valami van a palacsintában. Egy kábelen lógó fenti PC -vel (plussz ugye kábeles összeköttetés a főrouter -ig) egész egyszerűen vagy 900 Mbps -eket (ugye a gigabit -es net -nek ezt tudnia kellene) kellene mérned speedtest -el (WiFI -n meg 500 Mbps -t fent). Minden ami ennél kevesebb az elfogadhatatlan.

Mondjuk a "kalózöbölben" nem igazán vagyok otthon. Ugyanakkor homályos nagyon régi emlékeim alapján van ott minden mint a jó búcsúban. Itt most értem ez alatt, hogy sok minden az aktuális "virágboltos(ok)" -tól függ leginkább és ilyenformán az ott mért sebességek kevésbé relevánsak ...

@bexinho23,

Azzal az Asus RT-N56U router -el egyébként elégedett lennél - csak mondjuk lassú a WiFi -je? Mondjuk padavan -al "AC -sre okosítva"? Avagy van valamilyen egyéb kívánság? Milyen környezetbe kerülne - 30 nm garzon vagy az 1200 nm -es hacienda -ra plussz 50 ha birtokot kellene lefedni full -os WiFi -vel? Falakkal és kábelezéssel mi újság? Melyik eszköz hol lenne jellemzően?

Új hozzászólás Aktív témák