Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Projektor topic (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:03:45

LOGOUT.hu

Kezdő vagyok, szeretnék projektort vásárolni, tudnátok segíteni?
Természetesen! Mindenképp olvasd végig ezt az összefoglalót és ha úgy érzed, hogy nem kapod meg a válaszod, akkor tedd fel a kérdésed nyugodtan!
Ami mindenképp fontos lesz tudnunk ahhoz, hogy segítsünk:
- mire szeretnéd használni a projektort (pl.: házimozi, iskolai célok, prezentációk, csak videó, főleg állóképek (bemutatók)),
- mire szeretnél vetíteni,
- mekkora méretű képet szeretnél vetíteni, illetve milyen távolságból néznéd azt,
- mekkora a szoba,
- van-e korlátozás arra, hogy hol helyeznéd el a projektort (plafonról, vagy asztalról esetleg a szoba másik végéből szeretnél egy polcról vetíteni),
- mennyit szeretnél rá költeni (cég esetén ha kell számla, akkor nettó vagy bruttó árról beszélünk-e?),
- mennyire világos/sötét a szoba/terem/iroda.

A topik általánosságban foglalkozik mindenféle vetítővel és ahhoz kapcsolódó kiegészítőkkel és megoldásokkal (üzleti, low budget projektorok, falra vetítés stb.).

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#59101) tobias40 válasza Vhiktor (#59099) üzenetére


tobias40
veterán

Köszi,ez jó drága.. :(

(#59102) Vhiktor válasza tobias40 (#59101) üzenetére


Vhiktor
veterán

Sajnos erős a forint.
A 2es eloszto olcsóbb, na meg az is befolyásolja az árát, hogy 1.4 vagy 2.0

ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) web: tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi megjelenítő tesztelés: https://www.youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A

(#59103) tobias40 válasza Vhiktor (#59102) üzenetére


tobias40
veterán

Még amiket az aliról rendeltem vagy 2 éve azok kb. 6-8000 ft-ra jöttek ki,tudom azóta mik változtak de mégis csak megdöbbentem! ;]
Igaz az enyámek távirányítósak illetve nyomógombosak de na...(nekem bőven megfelelnek a full hd rendszeremhez,legmagasabb bitrátás filmek is simán ennek rajtuk)
[link] [link]

(#59104) Vhiktor válasza tobias40 (#59103) üzenetére


Vhiktor
veterán

Sajnos azóta sok minden változott :(
Viszont kritérium volt az, hogy minden kimenetén egyszerre adja ki a képet, ez nyílván megnőveli az árat.

Ez megfelel a számodra:
[link]

Mondjuk pár éve én ezt bőven a feléért vettem....

[ Szerkesztve ]

ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) web: tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi megjelenítő tesztelés: https://www.youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A

(#59105) tobias40 válasza Vhiktor (#59104) üzenetére


tobias40
veterán

Az biztos nagyon kényelmes hogy minden kimeneten egyszerre adja ki a jelet,nem gondoltam hogy ennyivel drágább.
Nem azért írtam be az enyémet hogy okoskodjak,csak alternatívaként ha vkinek nem gond az hogy távval kell váltani a bementeket... :R (vagy kézzel a gombokat nyomogatni)

(#59106) Viry


Viry
csendes tag

Sziasztok! olyan kérdésem lenne, hogy egy fotostudioban fogunk vetiteni 5-6 méterről sima fehér falra vagy rendelkezésre állnak papírhátterek... mind matt papir ... fekete / sötét szürke/ fehér (színesek gondolom kiesnek :) ) mi lenne a legjobb választás?
Az hogy mivel, az még kérdéses (200.000 körüli projektor kellene hozzá, ha van valami tipp az is jöhet). A falak és plafon fehér, de függönyözhető oldalt, a helyiség pedig redőnnyel sötétithető teljesen is akár.
Köszi a segítséget!

:R

[ Szerkesztve ]

:::: Powered By Eizo ::::

(#59107) cinemazealot válasza Viry (#59106) üzenetére


cinemazealot
addikt

Lehet, hogy bennem van a hiba, de nem világos, mi(k) a kérdés(ek). :B Az, hogy milyen színű papír háttérre vetítsetek? Vagy hogy milyen gép lenne jó erre a célra? Egyáltalán mi lenne a célotok? Hátteret szeretnétek vetíteni a fotómodell mögé (hogy majd úgy fényképezzétek le) vagy elemezni szeretnétek a kivetített fényképeket?

(#59108) Viry válasza cinemazealot (#59107) üzenetére


Viry
csendes tag

Van egy studionk és ott szeretnénk filmet nézni! semmi köze a fotózáshoz, csak adott a hely :D
igen a kérdés a papir színe vagy fal, illetve a mivel ...
most perpill valami LG PF610P (elvileg lézer) projektorra van ráhabosodva párom hogy az mennyire szép, de a különböző oldalak leírásaiban mindent van csak az nem hogy lézer 300K-ért ... LED DLP minden van nem értek hozzá akár ez ugyan az is lehet sry ... időm nem sok utána nézni mert persze azonnal kell. Én személy szerint egy Epson EH-TW740 -et néztem ki a 3LCD technologia miatt, de páromat a youtube videók nem győzték meg mert "nem fekete a fekete" persze sima DLP-t meg nem szeretnénk merthát az meg szivárványosodik ... ezt kell megoldanom 17.00 ig :DDD ennyit az utánajárásról és tervezésről ... :))

[ Szerkesztve ]

:::: Powered By Eizo ::::

(#59109) makkmarce válasza Viry (#59108) üzenetére


makkmarce
őstag

mindegyiknek van "baja" :) az egyiken a színcsatornák mászhatnak(konvergencia) el, életlenebb lehet a kép, a másik meg szivárványos lehet.
A legfontosabb: youtube videó alapján nem lehet projektort venni. Mivel a kamera beállításától függ, hogy mennyire fekete a fekete
Én is tudom úgy fotózni a belépő szintű projektoromat, hogy milyen szép képe van:

meg úgy is, hogy mi a fene ez a rondaság:

Az LG PF610P fényereje hagy kívánnivalót maga után, oda teljes sötétség kell, és max 120", de akkor már lehet, hogy elég halovány.

Első körben az összefoglalóban található kérdéseket kellene megválaszolni, utána tudnak ajánlani a szakik projektort.

okoskodom, tehát vagyok

(#59110) Viry válasza makkmarce (#59109) üzenetére


Viry
csendes tag

azért irtam a studiot, hogy ott bármit meg tudok valósítani ami a környezetet illeti :) nem egy berendezett fix nappali ! A távolságokat, fényeket, visszaverődéseket tudom kontrolálni (studio)
de persze meg is válaszolom a kérdéseket.
- mire szeretnéd használni a projektort : házimozi,
- mire szeretnél vetíteni : fehér fal 2.5* 3m vagy 3*11m :) papír (fekete fehér szurke)
- mekkora méretű képet szeretnél vetíteni, illetve milyen távolságból néznéd azt: 100-120" fullHd-ban és kb 3-5 távból tudom nézni
- mekkora a szoba: 5*6m
- van-e korlátozás arra, hogy hol helyeznéd el a projektort : nincs
- mennyit szeretnél rá költeni 2-300 k
- mennyire világos/sötét a szoba/terem/iroda: 30 - 97% sötét (csak este használnánk vagy sötétítés nem gond)

:::: Powered By Eizo ::::

(#59111) Bikkrom válasza Viry (#59110) üzenetére


Bikkrom
senior tag

Ha valóban 300k-ig is mehet akkor vannak szép DLP-k amik nem szivárványoznak észrevehetően, gondoljátok meg azért, van pár szép darab avx-en. De ha mindenképpen kizárjátok a DLP-t ahogy fentebb írtad, akkor a Sony-nak van a HW55-HW65 vonal, JVC-nek az X30 mondjuk vagy az Epson 9000-9100-9200 ;] . Mindegyik keresztben lenyeli a tw740-et. A feketéjük szép. Igaz használtak, de fényerőben, kontrasztban, színekben bármit 10* agyon vágnak ami újonnan most 300k, pláne az LG-ket :DDD . Olvashatsz ezekről a gépekről teszteket vagy itt a keresőben is. AVX.hu-n találhatsz párat vagy hardveraprón. Egyikkel sem nyúlsz mellé, szuper házimozi gépek full HD-ben.

[ Szerkesztve ]

Sic vis pacem, para bellum! - Ha békét akarsz, készülj a háborúra!

(#59112) m3ss


m3ss
veterán

probalok 9400-at kalibralni, hat nem egyszeru ez az egesz procedura, mar parszor megbantam, hogy belekezdtem.. :) es meg sehol sem vagyok...kerdes az, hogy en fogom-e befejezni :D

egyelore sdr greyscalet kalibraltam, vmit nem ertek, a kontraszt erteket meg a gammat. kontraszt 1226:1? kalibralas elott amugy 9xx:1 volt.

gammat se ertem, 2.2 van kivalasztva vetiton, hcfrben is power law 2.2 beallitas pipa. ehhez kepest most mit kezdjek ezzel a 2.03 gammaval?

amugy sdr greyscale mar hasznalhato lesz hdr-hez, bt2020 szinterhez is? vagy ott is ujra kell kalibralni?

https://www.instagram.com/jozsef.beko/

(#59113) m3ss válasza m3ss (#59112) üzenetére


m3ss
veterán

hcfr beepitett mintageneratoraval csinaltam amugy, desktop meghosszabbitas projektor kepere, x230. hcfr 16-255, vetito auto dynamic range, integralt vga-hoz viszont nem talalok dynamic range allitast...

azert 8 pontos hcfr, mert epson menuben is 8 pontos greyscale allitasi lehetoseg van, ezt javasoltak vmi 9400 kalibracios leirasban. viszont azt nem ertem, hogy miert nem egyeznek a hcfr mintak a vetitoben levo mintakkal. a 100% white hcfr-ben pl sotetebb, mint epson legvilagosabb (level8) mintaja...

ha nem kellene parszaz orankent ujrakalibralni biztosan nem en szorakoznek ezzel...

[ Szerkesztve ]

https://www.instagram.com/jozsef.beko/

(#59114) Vhiktor válasza m3ss (#59112) üzenetére


Vhiktor
veterán

Ha nem értesz hozzá csak el fogod rontani a képét.

Persze próbálkozni lehet meg kell is, de már a posztból is látszik, hogy az alapvető dolgok hiányoznak.
Ezért is ment el a kontrasztod.

Először érdemes tisztában lenni a fogalmakkal és utána megpróbálni. :R

ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) web: tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi megjelenítő tesztelés: https://www.youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A

(#59115) Vhiktor válasza m3ss (#59113) üzenetére


Vhiktor
veterán

Pc nem használható mintageneratornak, csak akkor ha azzal a pcvel fogod nézni a filmeket.

Mert a videokártya kimenetebe sok minden beleszol és garantáltan nem azt az rgb kódot küldi ki amit a program kér tőle, bukó lesz az egész kalibracio.
Persze vannak módszerek amikkel javítható a probléma, de soha nem 100% és a Windows is van amikor fel percenként vusszallit mindent.

[ Szerkesztve ]

ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) web: tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi megjelenítő tesztelés: https://www.youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A

(#59116) Vhiktor válasza m3ss (#59113) üzenetére


Vhiktor
veterán

Nem érdemes 8 pontosra állítani hcfrben, inkább 20ra és megnezni hogy a projektoron a 8 pont pontosan mit állít.
Állítani a 8 pont közül az 1uken és végig mérni a 20 pontot hogy mibe szólt bele.

Illetve epsonnal van amikor a projektor a saját beepitett mintáját használja a gamma és grayscale kalibraciohoz is, erre is érdemes odafigyelni, és kikapcsolni.

Hdr-hez meg hdr képes minta generátor kell vagy bit perfect hdr mintákat tartalmazó lemez.

Epsonnal lehetőség van egyedi eotf görbe letrehozasara, de az már nem szabvány, csak ízlés kérdése.
Egyébként ha 2.2re van kalibralva (a megfeleo gamma beallitasok mellet) a projektor l, akkor a belső algoritmusa atszamol mindent hdrbe.
Ha ez az er3dmeny nem tetszik akkor lehet játszani a saját eotf görbe kitalalasaval.

[ Szerkesztve ]

ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) web: tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi megjelenítő tesztelés: https://www.youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A

(#59117) m3ss válasza Vhiktor (#59115) üzenetére


m3ss
veterán

nem lett rosszabb a kontrasztom, kalibracio elott 9xx:1 volt, szoval jobb lett. de nem kellene ennek sokkal jobbnak lennie? vagy fugg ez eszkoztol, merestol?

vannak mintabol tesztvideok is, azzal probalkozzak inkabb?

https://www.instagram.com/jozsef.beko/

(#59118) Vhiktor válasza m3ss (#59117) üzenetére


Vhiktor
veterán

A posztban 1200:1-et írtál kalibrálás után, előtte meg 9000-et.

Az on off kontraszt sok mindentől függ, pl az irisz beallitastol is.

Az eszkozotl is függ, mert meg van hogy mi az minimum fényerő ami mellett még képes mérni, alatta csak tippel.

Inkább a videókkal próbálkozz. De az avshd709 nem jó, mert el vannak cseszve a minták benne, nem bit perfect.

[ Szerkesztve ]

ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) web: tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi megjelenítő tesztelés: https://www.youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A

(#59119) Vhiktor válasza Vhiktor (#59118) üzenetére


Vhiktor
veterán

Ja bocs, én nem látok jól 900 és 1200at írtál.

Ez nagyon kevés, 4-5000 körül kellene lennie.
Valószínűleg nem jó a hdmi range beállítás. Pl a pc fullt küld ki de a projektorod limitedre van állítva, vagy pont fordítva.
Ha nem ez a gond, akkor valami el van állítva. Reseteld a natural kepmodot és nézd meg úgy.

Illetve kontraszt meresre jó bármelyik teszt lemez, a lejátszód csak nincs rosszul beallitva és azt a ranget küldi ami a projektornak jó, különben ott is vagy kontraszttalan vagy nagyon sötét lenne a kép és vesznenek a részletek.

De alap szabály, hogy a range ellenőrzésével kell kezdeni, különben bukó az egész.

De folytathatjuk privátban is mert erről oldalakat lehet beszélgetni és nagyon off topic.

[ Szerkesztve ]

ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) web: tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi megjelenítő tesztelés: https://www.youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A

(#59120) m3ss válasza Vhiktor (#59118) üzenetére


m3ss
veterán

iriszt kikapcsoltam elotte. persze, sotet volt. i1 display pro, kb 25cm-re a vaszontol.
natural kepmodban minden alapbeallitason volt, uj vetito. csodalkozok, ha hdmi range gond lesz, mert van a hcfrnek olyan mintageneratora amivel lehet vegpontozni, ilyen 2 vonalka fut jobbra balra, es azzal jonak tunt a range. vegpontozassal kezdtem amugy, de azt medie lajatszorol csinaltam :C mert akkor meg nem talaltam meg hcfr-ben a vegpontozo mintat...

megprobalom majd media lejatszoval etetni a mintakkal, 20 pontossal.

[ Szerkesztve ]

https://www.instagram.com/jozsef.beko/

(#59121) Vhiktor válasza m3ss (#59120) üzenetére


Vhiktor
veterán

Teljesen sötét van a szobában?
A hcfrben található 1%2% black moving bars nem igazan jó range ellenőrzésre.
De jöhet a privát is, mert előbb utóbb rankszolnak hogy off topic.

[ Szerkesztve ]

ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) web: tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi megjelenítő tesztelés: https://www.youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A

(#59122) Vhiktor válasza m3ss (#59120) üzenetére


Vhiktor
veterán

Teljesen biztos vagyok benne, hogy a média lejátszó és a pc-d range nem egyezik meg, így nem jó a vegpontozasod akkor ha pcvel használod.
Csináld végig a media lejátszóval.

ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) web: tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi megjelenítő tesztelés: https://www.youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A

(#59123) m3ss


m3ss
veterán

irom ide, mert tobben is segitettek privatban :R ha nem valo ide majd kiszedik. amugy igen, a pc kimenet nem klappolt..
media lejatszoval natural modban, medium lampa, iris off ezek voltak defaulton a meresek, greyscale, color.
aztan ezt sikerult igy futtaban osszehoznom sdr-ben: egy, ketto. gammaval egyelore nem volt idom foglalkozni, igy is elment a fel napom, ezt nem lehet igy, hogy media lejatszoval etetem egyesevel a fajlokat neki, mire minden videonal kepet is frissit...es meg igy is csak 10 pontos szurket csinaltam, es meg boven kellett volna finomhangolni...
a kontraszt az a gamma gorbe miatt lett ilyen jo? sotetebbek a 10-30% szurkek mint kellene most...

a 6 szin utan kapok egy 100% feheret szinkalibracional, azzal mit kellene kezdenem amugy? ott kaptam egy 2.6 delta E-t.

UHDTV Rec2020/P3 beallitasok mellett viszont orultem, ha 5.0 delta ertek ala tudtam vinni a szineket natural modban. persze az is lehet, hogy rossz mintat kuldtem ehhez a MehanikHDR10 patternek kozul :DD...talan single colors/1000nittel probalkoztam :F

[ Szerkesztve ]

https://www.instagram.com/jozsef.beko/

(#59124) Vhiktor válasza m3ss (#59123) üzenetére


Vhiktor
veterán

A gamma görbét elnézve black crushod lehet, valamint ha jól látom 2.5 és talán 1.8 között mozog ami elég durva különbség (telefonrol nézem, itt eleg kicsi a kep).

Natural mod rec709-hez van, a széles szinteret csak filterrel tudja a projektor, akkor hallod is ahogy bemegy a filter a helyére.

A bt2020 méréshez hdr esetében attól fuggoen hogy van beallitva a hcfr és melyik tabon mérsz, 50%sat 50%lum minta kell.

a 6 szin utan kapok egy 100% feheret szinkalibracional, azzal mit kellene kezdenem amugy? ott kaptam egy 2.6 delta E-t.

itt attól függ hogy van beallitva a hcfr, ha rec709 (75%75%) akkor itt 75% fehéret mér és nem 100-at és máris itt a magyarázat hogy miért van az eltérés, mert a 10 ponttal ott pont nem mértem, ha viszont rec709re van állítva akkor ott is a 100% feheret meri, ha így van eltérés a grayscalehez képest akkor valahol valami beallitas hatással volt a szurkeskaladra.

Valamint a szurkeskalaba nincs beleszamitva a fenyero/gamma, igy a deltaE eltérésed a valóságban sokkal nagyobb, ha gammat is figyelembe vesszük. Amit most látsz az csak szinhomersekletre vonatkozik fényerő értékek nélkül. Absolute Y w/o gamma, tehát a luminancia beli eltérés nincs figyelembe véve.

[ Szerkesztve ]

ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) web: tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi megjelenítő tesztelés: https://www.youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A

(#59125) Hapi18


Hapi18
tag

Sziasztok!

Segítséget kérek a lenti projector kiválasztásához:

Egy iskolai előadást készítünk, ami a telefon etikettet próbálja a fejükbe verni. Ez egy zenés táncos előadás amit egyszerre több osztály nézne valószínűleg a tesi teremben vagy az aulában. Közben folyamatos vetítés lenne telefon formátumban egy vászonra. A vetítésben képek rövid videók kamu közösségi oldalak és kamu telefonon navigálás lenne egy előre elkészített video formájában.(tehát nem telefont kell kivetíteni)
-a video 1080p
- nem kell 4k se HDR semmi ilyesmi
- nem kell wifi semmi flinc flanc
- laptopról hdmi kábelen vetítenék a hang külön menne egy hangrendszebe.
- árban félmillió környéke
-ehhez való vászon is érdekel

Mivel az egész video olyan mintha egy telefont használna valaki arra gondoltam hogy a videót 90 fokban elfordítva renderelném le (tehát fektetett 1080p lenne) és a projektort fizikailag fordítanám el 90 fokban vissza a lejátszáshoz. Kérdésem az hogy ez hülyeség e ? csináljam simán állítva a kép közepére és veszítsem el a kép 2/3-át?

Köszönöm remélem érthető voltam.

(#59126) péjé válasza Hapi18 (#59125) üzenetére


péjé
őstag

Használt is jöhet vagy csak számlás? ez az elfordítás nem rossz ötlet de az álló képhez álló vászon is kellene...:-)
Vászonra mennyit szánsz, az is csak új lehet?

(#59127) Hapi18 válasza péjé (#59126) üzenetére


Hapi18
tag

Minden megoldás érdekel, vászonból mindenképp álló kell, bár egyszer láttam olyat amit el lehetett fordítani gyárilag. vászonra nem szánok sokat, de annyira nem vagyok képben hogy azt sem tudom mi a sok. azt gondolom hogy a körülmények eleve annyira rosszak lesznek hogy nem éri meg minőségi vászonnal próbálkozni.

[ Szerkesztve ]

(#59128) péjé válasza Hapi18 (#59127) üzenetére


péjé
őstag

Vászon ügyben lehet megoldás lenne ha sima lécre ti felerősítetek vmi vásznat és utána ez kuka is lehet akár.
Vetítő ügyben használt gépet projectiondesign F32-t ajánlottam volna de látom nemrég elvitték, esetleg Cseneles kollégát kérdezd meg hátha nála akad éppen, az lenne a tuti.
Új: vmi fényerő bajnok kell neked, 254eft-ért akad egy irodai Acer X1629H... [link]
itt vannak a 4-5000 lumenes irodai gépek .... [link]
Kalkulátorral érdemes megnézni hogy tudod elhelyezni.... [link]
Aztán persze lehet akad még itt ötlet.

(#59129) Hapi18 válasza péjé (#59128) üzenetére


Hapi18
tag

Köszönöm, kezdetnek megteszi. A lécre erősített vmi vászon az mit takar? A legolcsóbb vászon és kész? Nem lesz kuka mert 10+ előadás van tervben, különböző iskolákban.

(#59130) péjé válasza Hapi18 (#59129) üzenetére


péjé
őstag

vastagabb vászon kell vagy esetleg megteszi egy vékony fehér de akkor kell alá egy olyan réteg aminek minél kisebb legyen a fényáteresztése....de ha matt fehér funérlemezeből van az is megfelelne erre a célra, persze legyen szédszedhető ha viszitek máshova is.

(#59131) Q válasza péjé (#59128) üzenetére


Q
senior tag

Az F32 szerintem a használt piac egyik legjobb ár/érték arányú vetítője, de úgy gondolom nem alkalmas a célra. Lencsétől függően 14-16kg, térfogatra is nagy és a katalógus [9.oldal] szerint nem lehet 90 fokban az oldalán használni. Ha jól értelmezem, a hossztengelye körül forgathatod, de a rövidebb tengelyén csak +15..-25 fok a megengedett.

(#59132) péjé válasza Q (#59131) üzenetére


péjé
őstag

Jogos, ezt nem néztem...alapban sztem a legtöbb vetítő nem szereti ha oldalra fordítják de ideiglenesen talán elviselik....ezért gondoltam PD gépre, ezek sokmindent bírnak.

(#59133) Q válasza péjé (#59132) üzenetére


Q
senior tag

Valószínűleg semmi baja nem lenne. A Barco 7/24h használattal számol. De úgy rémlik, hogy a "baba" sorozatot lehet oldalra döntve is használni. Mintha láttam volna ehhez állványt is valamelyik katalógusukban.

[ Szerkesztve ]

(#59134) python1


python1
veterán

Üdv mindenkinek!
Egy ici pici problémába ütköztem, valamiért nem tudok képet varázsolni a BenQ W9000 gépre Nvidia kártyáról. :(((
AmennyibenTV-re küldöm ki a jelet minden tökéletes, de amint a projektorra küldöm, csak keresi a projektor a jelet, de nem találja, ami érdekes, hogy a gép butképét azt beadja, de már az asztalig nem jut el, mi lehet a probléma, találkozott már valaki ilyennel?
Ja, ami még érdekes, hogy az IGP képét alaplapi HDMI-ről viszont simán megtalálja.

[ Szerkesztve ]

(#59135) BIGi75 válasza python1 (#59134) üzenetére


BIGi75
senior tag

Ha boot alatt van kép mindenképp az nvidia beállításait nézném át, valami beállítás nem komplatible a benqval sztem ami a windowsal töltődik be (felbontás, bitmélység, képfrissítés, chroma sampling). Nézd meg alaplapiról milyen beállításal megy ki (mert azt fogadja ugye) és állítsd be úgy az nvidiát.

[ Szerkesztve ]

(#59136) BIGi75 válasza BIGi75 (#59135) üzenetére


BIGi75
senior tag

vagy még HDCP probléma is lehet sztem, ha az Nvidiában állítható vedd le a legrégebbi verzióra.

(#59137) python1 válasza BIGi75 (#59136) üzenetére


python1
veterán

Köszi, rá fogok nèzni ma este.
Biosba is be enged èrdekes módon, driverrel is próbálkoztam règebbivel, de küzdök mèg vele egy kicsit.

(#59138) herrká válasza python1 (#59134) üzenetére


herrká
senior tag

Szia! Nem biztos, hogy ugyanaz a probléma, de hátha. A kis kínai projektorral ugyanígy jártam. TV-n van kép. HDMI átdug a projektorba, amint beindult a gép, se kép, se hang. Egész véletlenül jöttem rá a megoldásra. A videokártya másik HDMI kimenetére dugtam a projektort. Lett kép! De csak akkor, ha a pc bekapcsolásakor a tv is és a projektor is be volt kapcsolva. Ezután már kikapcsolhattam a tv-t, működött a vetítés. Az okát azóta se tudom. A Benq-nál már nincs ilyen gondom.

[ Szerkesztve ]

(#59139) devil-k


devil-k
nagyúr

A mai nap járt nálam Vhiktor fórumtárs bekalibrálni az otthoni vetítőmet és OLED Tv-met. Nagyon pontos, szakszerű munkát végzett, ráadásul végtelen türelemmel rendelkezik, pedig a vetítőmnél kellett dolgozni rendesen.

Részemről ajánlott, köszönöm a munkádat! :R

- mozi bolondéria -

(#59140) Vhiktor válasza devil-k (#59139) üzenetére


Vhiktor
veterán

Köszönöm szépen a lehetőséget és a vendéglátást :R

ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) web: tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi megjelenítő tesztelés: https://www.youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A

(#59141) Vikthor válasza devil-k (#59139) üzenetére


Vikthor
nagyúr

nálam is járt C11-es OLEDet kalibrálni és a helyes színek mellé még cirka + 100 nit fényerőt is nyertem. Csak ajánlani tudom Vhiktort.

[ Szerkesztve ]

~ B & B & L & N | Suomi Finland Perkele ~

(#59142) rockit


rockit
csendes tag

Sziasztok! Vettem filmnézéshez egy BlitzWolf BW-VP13-as projektort. Jó a fényereje és a felbontása, de a Benq projektorom után gyenge a képfrissítése. Ha valami gyorsan mozog a képen, akkor szaggatni kezd. Van valakinek hasonló projektora? Olcsóbb árkategóriában milyenre lenne célszerű cserélni? A Lenovo L5-tel kapcsolatban van valakinek tapasztalata? Köszi az infót!

(#59143) eboostr válasza rockit (#59142) üzenetére


eboostr
aktív tag

Helló
Ezek a kínai projektorok jellemzően csak 60hz-en működnek azért látod ezeket a képen. Lenovo-val sem lennél előrébb.
Használt piacon találhatsz acer benq optoma epson stb. projikat ezeket érdemes személyesen megnézni, különben zsákbamacska.

(#59144) cinemazealot válasza rockit (#59142) üzenetére


cinemazealot
addikt

Ha a BlitzWolf saját beépített lejátszójával játszod a filmet, lehet, hogy túllépted az eszköz lejátszási képességeinek határát. Használj külső média lejátszót, a vetítőre pedig told a tartalmat HDMI-n keresztül!

#59143 eboostr
A képváltási frekvenciának itt nincs jelentősége. Normál esetben egy hagyományos projektor is max. 60, sőt akár 24 Hz-en pörögne csak, ha a lejátszandó videotartalom nem kívánna többet. A gyors mozgás (tartalomváltozás) okozta szaggatás tipikusan a videotartalom dekódolására szánt erőforrás hiányára utal.

[ Szerkesztve ]

(#59145) rockit válasza cinemazealot (#59144) üzenetére


rockit
csendes tag

Köszi! Laptopról HDMI-n játszok le filmet. Amikor valami oldalra mozog, az szaggat, vagy pl. a stáblistánál feltűnő. A laptopon folyamatos, a vetített képen ugrál.

(#59146) cinemazealot válasza rockit (#59145) üzenetére


cinemazealot
addikt

És tükrözöd/kiterjeszted a képernyőt vagy egy-az-egyben átváltod a projektorra? Előbbi esetben előfordulhat, hogy maga a laptop nem bírja erőforrással a másodlagos képernyő tartalmának a renderelését. Próbáld ki esetleg a projektor helyett egy TV-re kötni a HDMI-t. Ha ott is ugrál, akkor egyértelműen a lapos a hibás. Ha nem, akkor a projektor.

(#59147) eboostr válasza cinemazealot (#59144) üzenetére


eboostr
aktív tag

24p judder-re gondoltam, de errőforrás is közrejátszhat, pl. ha a kép nem kiterjesztve, hanem egyszerre laptopon+projektor jelenik meg. Mar leirtad 👍

[ Szerkesztve ]

(#59148) rockit válasza cinemazealot (#59146) üzenetére


rockit
csendes tag

Tükrözve néztem. Kipróbáltam, hogy ha csak a projektoron mutassa, de az se jó. A projektorral lesz szerintem valami gond. Mellesleg régebbi laptopot használok, de az újabbnál is ugyan ez van. Találtam a neten, hogy a 60hz-s szaggatást megoldja egy frissítés, de az 50, és 24Hz-set nem. Érdemes lehet frissíteni? A filmek hány Hz-en szoktak menni, vagy hogy működik?

(#59149) Vhiktor válasza rockit (#59148) üzenetére


Vhiktor
veterán

23.976 Hz, szerintem a projektor nem tudja rendesen megjeleníteni ezeket a tartalmakat. Milyen gyakori a szaggatás?

ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) web: tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi megjelenítő tesztelés: https://www.youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A

(#59150) makkmarce válasza rockit (#59148) üzenetére


makkmarce
őstag

amit leírást találtam erről, hogy ez a projector csak a 60hz-et támogatja, tehát 120, 30, 60, 15hz-es videó fog csak szaggatás nélkül menni, nem túl zavaró még a 90hz. Szóval jó játszani, 30 v 60hz-es YT-hoz, jó TV-zni(amennyiben 60hz, 50-nél már zavaróbb) , sportot nézni, de mozi 24hz az nagyon rángatózni fog.
Úgy tudod ezt nézni, hogy mindig lesz egy képkocka mintavételed 60hz-en 16.6ms-enként. (60hz)
A 24hz-es videónál minden képkocka 41,6ms-ig látszik.
Tehát:
24hz-en 24hz-es videó:
1. képkocka 0ms -nál jelenik meg.
2. képkocka 41,6ms
3. képkocka 83,2ms
4. képkocka 124,8ms
5. képkocka 166,4ms
6. képkocka 208ms

60hz-en 24hz-es videó:
1. képkocka látszik 0ms-tól
2. képkocka látszik 49,8ms-tól
3. képkocka látszik 99,6ms-tól
4. képkocka látszik 132,8ms-tól
5. képkocka látszik 182,8ms-tól
6. képkocka látszik 215,8ms-tól

amint látható, elég nagy a szórás 60hz-en, ezért akad összevissza. Valamelyik képkocka csak 33ms-ig látszik, valamelyik meg 50ms-ig.

[ Szerkesztve ]

okoskodom, tehát vagyok

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Projektor topic (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.