- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- votlage71: Kábel menedzsment
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- droidic: Időutazás floppyval: A 486-os visszavág PCem-men
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- bambano: Bambanő háza tája
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
Hirdetés
-
LOGOUT
Ajánlott ingyenes Windows programok
Androidos kérdéssel irány az Android alkalmazások topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
BitRider
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD #53519 üzenetére
Ezek alapján te hogy látod, melyik lehetne a korosodó Macrium Free utóda? Illetve melyik a leginkább rugalmas változó hardverkörnyezetben? Gondolok itt a ReDeploy funkcióra, ami a Macrium-ban az erősen fizetős kategóriát jelenti. Ha azt valamelyik értelmes (egyszeri) áron tudná, annak örvendeznék.
-
BitRider
senior tag
válasz
SunMount3r #53453 üzenetére
Lossless optimalizálásra csak ezt tudom: FileOptimizer
JPG-re és PNG-re szoktam használni.Előtte nem ártanak a kivlov által tanácsolt dolgok, utána pedig a FileOptimizer tud még faragni további minőségromlás nélkül.
-
BitRider
senior tag
válasz
tylerddd #53415 üzenetére
Ja igen, ez lehet sok elsőre, de attól még mert ott van az a sok eszköz, nem olyan bonyolult azért belőni, hogy miként tegye el a képeket. Valójában csak ennyi:
A capture részen meg kiválasztod, hogy ablakot lőjön, vagy teljes képernyőt. A célmappát kell még beállítani és kész, utána már csak a global hotkey-eket használod.
Azóta lehet, hogy a Greenshotnál is megoldották az értelmes körülvágást, meg talán mivel már nincsenek lekerekítve az újabb Windows-okban az ablakok, könnyebb dolguk van. Szóval megértem, ha az egyszerűbb progit választottad.
-
BitRider
senior tag
válasz
tylerddd #53415 üzenetére
Én már rég leszoktam a Greenshot-ról. A
ShareX előtt volt bent az ajánlott programok közt itt is tán, meg a NeszeTools-on 3-4 éve. Nem vágta jól körbe az ablakokat (hiába jeleztem a fejlesztőknek a hibákat, nem tudtak velük mit kezdeni), plusz összehasonlíthatatlanul sokkal többet tud a ShareX az ezernyi megosztási és egyéb automatizálási beálítással, illetve az eszközkészletével (rendes scrollozós mentés, vonalzó, color picker stb-stb.) úgy, hogy mégsem bloatware.
A ShareX nálam úgy van beállítva, hogy
Ctrl
+Tab
-ra egyből kiköpi a képet az aktív ablakról az asztalra PNG-ben. Ha komplex képet lő (pl. játék közben), akkor azt bizonyos fájlméret fölött direkt JPG-ben exportálja a PNG helyett (ez is állítható), így nem kell szerkesztgetnem. Nem kérdés, hogy a Greenshot és semmi sem fogja visszaelőzni. -
BitRider
senior tag
válasz
havri1 #53385 üzenetére
Vannak ilyen szoftverek, hogy NextCloud, ownCloud és társai, de hogy az iPhone-hoz van-e jól működő kliensük (ami pl. lekezeli a fényképek feltöltését), azt nem tudom. Androidra szoktak lenni. De ezeket konfigurálni is tudni kell ám és még akkor sem lesznek olyan megbízhatóak működésileg, mint pl. egy Dropbox. Plusz foglalkozni kell velük. De ha még nem üzemeltettél semmilyen szervert, nem ajánlanám.
Viszont ezt meg nem kéne a NAS-sal keverni. Utóbbi kifejezetten külön, kis fogyasztású motyó, nyilván nem Win alapon, hanem specializált rendszerrel. Amúgy esetedben ez lenne a megoldás: vegyél egy Synology kétlemezes NAS-t, mondjuk 4-4 TB WD Purple lemezzel, és így megkapod a viszonylag könnyű beállítást és a megfelelő klienseket. Ha tudod, hogy kevés lesz a 4TB, akkor már eleve 4 lemezest kell nézned. Nem olcsó, de hosszútávon megéri és nem kell managelni állandóan, frissít magától.
-
BitRider
senior tag
válasz
mokus1 #53373 üzenetére
+1 vokoscreenNG
Lejátszónak pl. MPV, az a legegyszerűbb és leggyorsabb indulásra és seek-elésre is; sok egyéb lejátszó használja alapként. Portable, a felülete meg elég minimál. Jobb klikk, társítás, betallózod a kitömörített program mappából az mpv.exe-t és kész.
-
BitRider
senior tag
válasz
Mr.Mercury #53369 üzenetére
Nah, fasza. Nálam ezek vannak (a Chrome-os és Firefox-os verziókat is linkeltem):
• uBlock Origin | FX
• SponsorBlock for YouTube | FX
• I don't care about cookies | FX
• Custom Dark Mode | FXAz első kettő kötelező jellegű, de ezen a 4-en kívül az emberek 99%-ának nem kell többminden. Érdemes amúgy is törölgetni, mert általában csak biztonsági kockázat.
-
BitRider
senior tag
válasz
Mr.Mercury #53366 üzenetére
Van 11-em is, ott is kipróbáltam, működik a számozás. Tiszta alaptelepítés + pár alapprogram, lefuttatott O&O ShutUp10, semmi extra. Meg egy új Chrome uBlock-kal.
-
BitRider
senior tag
válasz
Mr.Mercury #53362 üzenetére
Pedig nem. Képpel és exe-vel is próbáltam, egyből megkapja a számozást.
Milyen rendszered van? -
BitRider
senior tag
válasz
bugizozi #53354 üzenetére
Csak hogy modernebb megoldás is linkelve legyen: a
LosslessCut (letöltés) az MP4-eket újrakódolás nélkül el tudja forgatni: bal alul átváltod advanced módba a programot, majd jobb alul lesz a forgatás gomb. Azt megnyomod párszor és máris exportálhatod a videót.
-
BitRider
senior tag
válasz
Mr.Mercury #53358 üzenetére
A Firefox valóban nem így tesz, most én is teszteltem. Ellenben a Chromium alapú böngészők igen: Brave, Chrome, Opera, Vivaldi biztosan.
-
BitRider
senior tag
válasz
Mr.Mercury #53355 üzenetére
Minden böngésző így tesz, eleve
kép.jpg (1)
,(2)
stb. néven ajánlja fel a mentést, ha akép.jpg
már létezik. -
BitRider
senior tag
válasz
SunMount3r #53320 üzenetére
1. a shutter encoder-ben is biztos van hasonló funkció, de programot általában nem egy hibás fájlhoz keresünk
2. nincs ilyen, az egy elavult formátum
-
BitRider
senior tag
válasz
SunMount3r #53318 üzenetére
Itt a forrás eleve problémás, örülj, hogy sikerült valamivel! Nálam eddig semmi baja sem volt a MakeMKV-nak.
-
BitRider
senior tag
válasz
SunMount3r #53313 üzenetére
Az ilyen elavult image file-okkal semelyik program sem fog közvetlenül foglalkozni. Ez nem is felróható. Jól tetted az Alkohol-os dolgot, hisz a saját fájltípusuk.
Az MKV kreálás pedig ahogy írtad is, MKVToolnix-szal és MakeMKV-val megoldható újrakódolás nélkül. Ennél nem tudom, mi lenne direktebb.
-
BitRider
senior tag
válasz
BitRider #53309 üzenetére
Ja, és úgy középmezőny a RAR, ha a ZIP-nél a Windows-zal visszafele kompatibilis (leggyengébb) Deflate módszert alkalmazzuk, de ott is van a Deflate64 és társai, amik komolyabban préselnek. Ha ezt is figyelembe vesszük, akkor az esetleges hibajavítási funkciója (recovery record) miatt lehet egyedül érdekes a RAR, de ez ma már nem igazán számít, illetve elvileg ilyet lehet a 7-Zip-pel is.
-
BitRider
senior tag
De mi a fenéért akarna bárki RAR-t használni? Kitömöríteni kell tudni, gyártani meg vagy ZIP-et gyártasz, ha meg kell a komolyabb kompresszió, akkor 7Z-t. Lényegesen kisebb és gyorsabban gyártható, mint a RAR. Ez a kettő az, amiket a Windows is ismer(ni fog). Asszem a 24H2-ben jön a Win-be a 7Z támogatás (jó reggelt ezúton is az MS-nek...).
A RAR a múlté már régen. Pl. egyik szoftver terjesztéséhez se használják, sehol sem standard. A NeszeTool-ra is ZIP-et gyártok, ahol pedig nagyobb a program és a fájlméret különbség, ott 7Z-t alkalmazok. A RAR méretben a meleg középmezőnyt jelenti, tehát nem is lenne semmi haszna.
-
BitRider
senior tag
válasz
lancellott #53301 üzenetére
HTTrack – ebben az egyik alapfunkció, hogy listát dobsz be (
Get separated files
):Tippre legalábbis ez kell neked.
-
BitRider
senior tag
Már egy ideje Bandizip-et telepítek mindenki gépére és én is áttértem rá, ugyanis van Smart Extract jobbklikkes menüje is, ami annyit tesz, hogy ha 1-nél több mappa vagy fájl van követlenül a tömörített állományban, akkor automatikusan mappát kreál, így sosem fordul elő az, hogy pl. a letöltések közé vagy az asztalra ömleszt egy jó adag fájlt. Nekem ez nagyon alap lett, sokat használom.
Tud ZIP-et meg 7-Zip-et is gyártani, ingyenes, szóval teljes mértékben pótolja az évtizedekig használt – kalóz lincensz kulccsal vagy anélkül használt – WinRAR-t.
Van egy új versenyző, a NanaZip, aminek az imént jelent meg a 3.0-ás verziója. Ez a 7-Zip eléggé ambíciózus forkja. Még nem próbáltam, de szerintem mostanában a Bandizip-pel együtt ez a két legkényelmesebb / legérdekesebb tömörítőprogram Windows-ra. Gondoltam, itt hagyom a dolgot, hátha kicsit beindul az érdeklődők számára a tesztelése. Szerintem mindig is élhetőbb lesz megfelelően beállítva, főleg ezekkel a jobbklikkes menükkel, mint a Windows fájlkezelője, még akkor is, ha az megkapja a 7-Zip kezelést.
A PeaZIP-et is próbáltam, de hiányzott belőle pár alapvető dolog számomra.
-
BitRider
senior tag
válasz
SunMount3r #53291 üzenetére
Ez pont ebben az MDS/MDF és az NRG (a Nero hulladékja) képfájlban több a CloneDrive-nál. Az utóbbi inkább azért ismertebb, mert nagyszerűen beépült a meghajtók közé és ISO-ra király volt, míg a Windows át nem vette a funkcionalitást.
bluemirage: Jah, és jó megbízhatatlan szar is volt, de jobb híján...
-
BitRider
senior tag
válasz
SkyLine3000 #53288 üzenetére
Windows... rákeresel az adott mappastruktúrában a kívánt fájltípusra (
*.jpg
) > átkapcsolodDetails
nézetre az ablakot > jobb klikkelsz valamelyik oszlop címére és a listából hozzáadod aDimensions
opciót > rákattintasz az új oszlop címére bal klikkel, hogy kiterjedés alapján rakja sorrendbe a képeket, ennyi. Szerintem ez alapján már meg lehet találni a kívánt képeket. Itt van rá valami ősi applikáció is, nem tudom, mennyit segít. -
BitRider
senior tag
Közben kipróbáltam 2 email klienst, az eM Client-et (160 MB mem) és a Spark-ot (340 MB mem), egész jó cuccok. Az utóbbit sokáig nem ismertem, de abszolút befér a Thunderbird és az eM Client mellé harmadik full mail kliensként (plusz mobilos kliensei is akadnak). Kár, hogy ilyen ocsmány ikonja van, pedig a felületével nincs gond és marhára beállítható.
Namost, a PopMan megoldja az ellenőrzést 6-12 MB memória felhasználásával.
Egyből felajánlotta a webes Google belépést is, így 10 mp volt beállítani.
Köszi!
-
BitRider
senior tag
Teams... bakker, követni se lehet, hogy melyik kliens mire jó. Van a Classic, van a sima, meg van a New, de ezt a letöltéseknél sehol sem jelzik egyértelműen. Az egyik nem kezeli a sulis / workplace-es dolgokat (de miéééért?), a másik simán szar, a harmadik meg ki tudja, miért létezik. Hihetetlen, amit művelnek.
BiP: Az ilyet valóban kerülöm nagy ívben. De közben a Trillian se vált be, nem tudtam rábírni a hitelesítésre, a POP3-ra meg szimplán nem reagált. Így, utólag se bántam meg, hogy töröltem a NeszeTools-ról. Szóval továbbra is kis IMAP klienst keresek.
-
BitRider
senior tag
A megoldás a Trillian lenne egyértelműen, mondjuk még bajlódok az autentikációval. Szimpla IMAP csekkolás beállítható időközzel, és közben kiderült, hogy még 30 MB memória se kell hozzá, csak 7...
Hogy a Beeper-ből hogyan hagyhatták ki a Gmail kezelést, az talány – pedig azt a klienst amúgy is használom (Messenger, Android SMS, Discord és a Signal összefogására).
-
BitRider
senior tag
Már rég töröltem, illetve tényleg mini klienst keresek. Végül szerintem Trillian lesz, a szokásos ősi multi IM kliens, az legalább IMAP alapon csekkol emaileket és kb. 7 MB memória felhasználásával tud jelezni a system tray-ből.
Néha van előnye, ha valami k. régi – de azért karbantartott.
-
BitRider
senior tag
Tudtok ajánlani tiszta, egyszerű email csekkoló programot Windows-ra? Alapvetően Gmail-hez kell. Tudom, hogy be lehet állítani notifikációkat a böngészőben, de jó lenne valami automatikusan futó program a system tray-be, ami nem Thunderbird vagy hasonló szörnyeteg.
Upd. 1: Kár, hogy a Beeper-ben nincs ilyen, pedig az a mindenféle üzenetküldőkön kívül még SMS-t is kezel, így lehetne tényleg mindenes.
Upd. 2: Most nézem, hogy a Beeper alternatívája, a Ferdium kezel Gmail-t is (kár, hogy Android SMS-t viszont nem). Ha nincs más, akkor ez már megfelelő lehet.
-
BitRider
senior tag
válasz
Jarod1 #53273 üzenetére
A Detect All gombot érdemes elkerülni, mert minden szart triggerel, ami létezik.
Keresd meg a kívánt kominációt és csak arra kattints rá, hogy kiderítse, mi használja. Kipróbáltam, listázza a billkombinációkat, majd a foobar2000 elindítása és egy frissítés után valóban nőtt az elérhető hotkey-ek száma.
-
BitRider
senior tag
válasz
milan26 #53255 üzenetére
Nem mondtam, hogy bármit ki kéne dobni, és a generációk közt árnyalt a különbség, nem olyan éles a határ. De egy 6-os azért lényegesebben jobban fut, mint az említett 3-as, csak hogy a példáknál maradjunk. Egy 3-asat azért már illik elengedni lassan. A 8. gen előtti masinák hosszú távon netezni jók egy legalább 5 évig támogatott Linux-szal. Nade talán mára elég is itt az off.
-
BitRider
senior tag
válasz
milan26 #53253 üzenetére
A bevételt is szorozd meg 100-zal! Nagyobb cégnél még kevésbé kifogás ez, amit írsz. Sok munka, igen, ami nincs elvégezve. Ne haragudj, de nem fogom hirtelen megsajnálni a magyar cégeket, ahol mindenen és addig spórolnak, amíg össze nem dől valami...
Én is imádtam a mini kis penge telefonomat tizen sok éve, mégse jutna eszembe ma azzal rohangálni, fényképeket készíteni, vagy bármilyen mai feladatot rábízni. Ugyanez van a számítógépeknél is, valahol én a 8. generációnál húznám meg a határt, ami fölött már egészen kezesek. A Win 11-egy nem vagyok kibékülve, de az, hogy a Win 10 (2015) óta nem változott semmit az alapkövetelmény, azért megjegyzendő. Egyedül talán a weboldalak memória-igénye, de az egy pár ezer forintos memóriamodul kérdése.
-
BitRider
senior tag
Az meg, hogy egy Update miatt megakadjon a meló azt jelzi, hogy totálisan hulladék, alkalmatlan a gépparkotok. Már egy 8. generáción se veszed észre, ha abban NVMe SSD és legalább 8 GB memória dolgozik (50 ezer forint egy ilyen HP EliteDesk Mini asztali gép), és azt nemigen kell bántani még jópár évig. Ez a cég és a rendszergazda sara akkor, hogy ennyire igénytelen nálatok a szett... Ha nincs 50 ezer forintja egy cégnek egy számítógépre személyenként, akkor ennyi erővel a rolót is lehúzhatná.
-
BitRider
senior tag
Bármilyen használt 2018-as vagy újabb gép jó a Win 11-hez. Majdhogynem bármi az utóbbi 6 évből, így remélem, nem nagyon baj, hogy nem élem át a dolgot és az antikapitalista dumát most. Egy 10 éves telefon is katasztrófa, azóta rengeteget fejlődött a világ. A procik 40 nanométerről már váltottak az 14-re (8. generáció) és sokszoros sebességre úgy, hogy ezzel együtt a fogyasztásuk is a töredéke. Mindez a te pénztárcádon és az idegszálaidon spórol, így teljes mértékben indokolt egy nem egészen 100 ezres kiadás 5-8 évente. Egyáltalán nincs szó arról, hogy évente kellene cserélgetni a telefont vagy a számítógépet.
-
BitRider
senior tag
válasz
BitRider #53246 üzenetére
"Laptopom 10 éve van meg"... jah, így már érthető... Előbb tán gépet kellene újítani, de az a minimimum, hogy SSD-t raksz bele, mert anélkül valóban használhatatlan. De egy 10 éves laptop bárhogyan fájdalmas élmény azért ma már. Amikor 60-70 ezerért megkapni a 8. generációs HP EliteBook 840 G5-öt, akkor csak így nézek, hogy ilyen régi szaroktól mit is szeretnének az emberek.
-
BitRider
senior tag
Havonta 5-10 gépet telepítek Win 10-re, szerintem észrevettem volna, ha nem menne a VGA. Net nélkül kell telepíteni a rendszert (ennek több előnye is van) és egyből mehet rá az AMD cucc. Fogod a LAN kábelt és kihúzod – ez meglehetősen alap dolog.
A Win 7-ezés már csak azért sem téma, mert hemzseg a javítatlan biztonsági résektől, ahogyan már egy programot sem tesztelnek rá. Egyszerűen nem alternatíva (ezért mondom, hogy viccnek se jó), és sose volt igazán kiemelkedő, csak jobb, mint az elődje.
Egyébként egy IP kamerának a fókusztávolsága is más, mint ami egy webcamnek, így nyilván az a megoldás, hogy olyan eszközt veszel, ami a célnak megfelelő.
A gépen is rengeteg minden múlik... Egy köhögős 4-6,. generációs gépen nehéz elképzelni, hogy mennyire gyors és reszponzív tud lenni a windows 9. generáción és fölötte, főleg NVMe SSD-vel.
-
BitRider
senior tag
Lehet, egyszer kellene oda eljutni, hogy [1] normálisan van telepítve a rendszer és [2] nem hulladék / oda nem illő eszközöktől várod a megoldást. A Win 10 max az első évében, félkészen volt kerülendő, azóta bőven sokat változott és messze a leghasználhatóbb rendszer. Ez a Win 7-ezés már viccnek is rossz, nem csak hülyeség lenne.
-
BitRider
senior tag
Aki N-es wint telepít, az magára vessen. Tényleg semmi értelme, nem logikus, csak egy újabb kavarás, amivel az MS egyensúlyoz a jogszabályok közt, miszerint hogyan lehetne minél jobban kikúrni azokkal, akik nem az ő böngészőjüket, média lejátszójukat, keresőjüket használja. Csak a szokásos.
-
BitRider
senior tag
Létezik már valami épkézláb, alapértelmezéseket rendszerező segédprogram a Win 11-hez, hogy ne egyesével kelljen átállítgatni az összes fájlkiterjesztést (kép, audió, videó, böngésző) a Microsoft szándékos büntetéséül, mint egy retard?
Hiába állítom be az adott programot alapértelmezettnek (Chrome, ImageGlass, MP-HC, AIMP), ez részben teljesül, jó esetben is csak beregisztrálja magát a választható lehetőségek közé a fájlkiterjesztéseknél, de át nem állítja azokat, vagy nem mindet.
-
BitRider
senior tag
válasz
SunMount3r #53220 üzenetére
Nincs gondom vele, csak ha van jó ingyenes, akkor nem releváns a dolog.
-
BitRider
senior tag
válasz
SunMount3r #53218 üzenetére
Tehát most már fizetős, amúgy pedig kínai.
Ezért javasoltam alternatívát. -
BitRider
senior tag
válasz
SunMount3r #53215 üzenetére
Napi random kínai app?
"...to have a wonderful experience right now!"
Ehelyett van a
vokoscreenNG ingyenesen, ami fel tud venni webcam forrásból. És van belőle portable – bár ez utóbbit túlértékeled. Ha már ajánlunk valamit, akkor értelmeset.
-
BitRider
senior tag
Nincs ezekből normális. Amit most épp felraktam a NeszeTools-ra (WAU Manager), az is alapvetően a Windows-frissítések esetén érdekes, csak mellesleg van egy Update Applications rész is a menüben:
Amúgy hasznos volt, mert valóban találtam jópár dolgot, amit aktívan ugyan nem használok, de frissíthető volt – nyilván nem a WAU-val tettem ezt meg. A képen már csak a maradék látszik. De ebből is kitűnik, hogy sokmindent félreértelmez, vagy ehte fals: ugyanaz a verzió, sőt régebbi, mégis újnak jelzi. Vagy a program maga friss, de ő nem így látja.
Windows-on ez ilyen. Ahány program, annyiféle telepítési módszer, appdata vagy registry-bejegyzés létezik, nem mellesleg a forrás adatbázisa is olyan, amilyen. Szóval én ezt ajánlom infónak, automata telepítésre viszont nem. A driverek esetén bőven elég, ha néha belekukkantasz a Windows update opcionális frissítései közé, egyedül talán a VGA driver lehet olyan, hogy ha rendszeresen újabb játékokkal játszol, akkor számíthat az update – de azok meg tudják frissíteni magukat, vagy tudod követni a két nagy gyártó drivereit a Neszén. Másra tényleg nincs szükség, nem nyersz semmit a frissítés frenzy-vel – mondom ezt én, gyógyult update-mánként.
-
BitRider
senior tag
válasz
Cs1csó #53184 üzenetére
Nem volt más jó alternatíva (az összefoglalóra gondolok)?
Nálam legtöbbször a Remote Utilities megy. -
BitRider
senior tag
válasz
SunMount3r #53172 üzenetére
Az ilyen médiaszerver vagy miféle progikban nincs erre megoldás integráltan? Meg erre biztosan van külön topik is.
-
BitRider
senior tag
válasz
SunMount3r #53170 üzenetére
-
BitRider
senior tag
válasz
energomatt #53132 üzenetére
Meg a min dent külön író trend, mint ha sen ki se járt volna iskolába.
-
BitRider
senior tag
válasz
makoss #53125 üzenetére
Semmiben sem jobb a pro, a 2.0 sima az újabb, de már az is sok éve elavult. Nálam most a színállítás se jó már, de a 60 Hz-re simítás működik. Poresznál tök jó.
Ennek ellenére nem egy jó lejátszó, mozifilmekhez én nem használnám, artifact-ol és csúnyább a képe, mint egy normálisan sync-es monitorra beállított MPC-HC + MadVR kombinációval (K-Lite Codec Pack Full ugyebár, ami ezt tudja).
BiP: Szerintem pont ezért nem foglalkoznak már vele, mert a sync-es monitoroknál már eleve nincs az a durva laggolás, mint a 60-asokon. Remélhetőleg ki is kopnak lassan, bár a 24 képkockát is elfelejthetnék végre, semmire sem elég az akciódúsabb jeleneteknél.
-
BitRider
senior tag
Jó, akkor leírom én: privátra állított videót sehogy, max fel tudod venni, pl. ezzel:
vokoscreenNG
-
BitRider
senior tag
válasz
BitRider #53089 üzenetére
Még egy javaslat: ha az eszközkezelőben sima plug and play monitor jelenik meg, akkor érdemes rákeresni a [ monitor típusa + support ] kulcsszavakra, hogy letöltsd a driverét. A ZIP-et kitömörítve próbálj ráfrissíteni eszközkezelőből a monitor driverére! Újraindítás után plug and play helyett a pontos típust kell látnod. Ez a szín- és egyéb kezelésben sokszor segít; a mellékelt színprofilt is be tudod állítani próbaképp, néha sokat dob. Ha újabb firmware is van hozzá, még jobb. A VGA-frissítés meg alap.
-
BitRider
senior tag
válasz
detroitrw #53088 üzenetére
A normális monitorokon van Smart HDR funkció, ami eleve csak akkor kapcsolja át HDR-be a kijelzést, ha ilyen tartalmat nézel. Ellenben a Windows-ban érdemes inkább kikapcsolni magát a HDR-t (Képernyőbeállítások közepe), mert esetleg a szemed süti szét fölöslegesen és nincs is igazából előnye. Ez nem kell a HDR-videók lejátszásához sem. Az egyéb programok pedig eleve nem HDR-ben fognak elindulni, csak a játékok, ha kifejezetten arra állítod.
Ezen felül nyilván érdemes VGA drivert frissíteni, és esetleg normális lejátszóprogramot használni. Ha jó minőségű lejátszást szeretnél elérni, akkor használd a K-Lite Codec Pack Full telepítőt, ami végigvezet az itt azóta is fejlesztett MPC-HC telepítésén és a MadVR beállításán! Ha kicsit is normálisabb procid van, ez adja a legélesebb képet. Ha HDR tartalmat nézel, akkor ideális esetben a monitorod automata átvált rá.
Később az újabb K-Lite telepítőket egy gombbal le tudod futtatni, hogy minden komponenst frissítsen. Ez erre való, hogy beállítsa szépen az MPC-HC-t, nem mindenféle codec telepítésére – csak mielőtt belemennénk a hiedelmekbe, mint már párszor volt erre itt példa.
-
BitRider
senior tag
válasz
energomatt #53085 üzenetére
Teljesen mindegy, hogy mit húzol alá, mert kis esély van arra, hogy ilyen módon bukkanj a megoldásra. Ki kell próbálni a létező leírásokat.
-
BitRider
senior tag
válasz
energomatt #53082 üzenetére
Ültesd át a gyakorlatba!
De simán változtathattak annyit az oldalon, hogy ne menjen, nem csodálkoznék.
-
BitRider
senior tag
válasz
betyarr #53078 üzenetére
Ezt mi nem fogjuk tudni neked megjósolni, sokmindentől függ (genre, minőség, tag-szolgáltató stb.). Ha nem válik be, akkor van még 2 népszerű alternatívája. De mivel nincs idegem még ahhoz sem, hogy az elvárásokat összegyűjtsem, nem teszteltem ezeket, így nincs leírásuk, ezáltal pedig összehasonlítási alapom sincs arra vonatkozóan, hogy kifejezettem egyet ajánljak közülük.
-
-
BitRider
senior tag
válasz
Grave_444 #53047 üzenetére
Látom, régóta szenvedsz ezzel a felvétel kérdéssel... Írtam jó progit és kifejezetten ellenjavaslatot az oCam-re.
A voko-ban fel lehet húzni a képkockák számát az alábbi fülön (nekem is 165-ös a monitorom). Ha ezt nem tudja megfelelő sebességgel rögzíteni, akkor kevés a hardware alatta, esetleg a driver / VGA / win is hibás, ha fekete az eredmény.
-
BitRider
senior tag
válasz
Grave_444 #53043 üzenetére
vokoscreenNG a másik ajánlott felvevőprogram, nem az oCam. Open source, jobb a felülete, több funkciója van, rendszeresen frissített, magyar nyelvű stb.
Egyik program sem automata vesz fel, hanem billentyűparancsra. Az OBS-nél előbb ki kell választani, hogy mit vegyen fel (source). Most nincs előttem, nem tudom megnézni a módokat, de van játékra is alkalmas is.
Ha egyszerűbb kell, akkor próbáld azt, amit linkeltem. Ott nem kell forrást választani, azt fogja rögzíteni, amit látsz a képernyőn (játékhoz is jó).
-
BitRider
senior tag
Ott van az összefoglalóban:
TreeSize Free
Ez az előbbi ajánlatnál átláthatóbb és kezelhetőbb progi. Nyilván olyat egyik se fog neked mutatni, hogy mi változott. De ha nem pár GB-ról van szó, hanek valódi problémáról, akkor segíthet felderíteni.
Ami a takarításhoz jól jöhet (nem rendszeres használatra), az a BleachBit.
-
BitRider
senior tag
válasz
zsoltip #52990 üzenetére
A WordPress-hez van itteni topik, de ami sokkal jobban működik, az a WordPress fejlesztők és felhasználók csoportja, ahol pl. ott találhatók adminként azok az arcok is, akik a WP magyarításával foglalkoznak. Oda mindenképp javasolt belépni. Ez kevese a jól működő csoportoknak, így egyből kapsz választ. Az átláthatóság a másik, ami nagy előnye, hiszen nem lineárisan folyik a kommunikáció, hanem bejegyzésenként és azon belül is thread-ekre bontva. Mondjuk a Facebook nálam most pont egyáltalán nem tölt be.
-
BitRider
senior tag
válasz
SunMount3r #52987 üzenetére
Amit beállítasz. Nálam a
Ctrl+Shift+Í
-n van.De nem biztos, hogy ez a jó program számodra, ugyanis az adott programot használat esetén visszarakja a tálcára, tehát nem egy végleges system tray ikont kreál neki. A Chrome shortcut teljesen jó.
-
BitRider
senior tag
válasz
SunMount3r #52984 üzenetére
Nincs. Billentyűkombinációval tudod berakni az aktuális ablakot a tray-be.
-
BitRider
senior tag
válasz
SunMount3r #52981 üzenetére
Nem. Azt tudod csinálni, hogy a másodpéldányt linkként mented el és használod egy másodlagos böngészőben, ami csak ezt a célt szolgálja. Pl. egy Firefox, vagy annak a portable változata is jó erre. Ugyanazt tudja a webes felület, és még értesítést is kapsz az üzenetekről, ha ezt engedélyezed neki az első megnyitás után.
Ezzel a programmal az is lehetséges, hogy a Firefox-ot a system tray ikonok közé csukod.
-
BitRider
senior tag
válasz
SunMount3r #52978 üzenetére
A Messenger telefonszámmal vagy email címmel használható, de mindkét esetben Facebook accountról van szó, hiszen az ő kliensük..
-
BitRider
senior tag
válasz
SunMount3r #52959 üzenetére
Resilio Sync +1
Telepíted, a felületére húzod a fájlt, generál egy linket. A túloldalt is kell a progi, illetve engedélyezni kell, hogy a böngésző átdobja a link alapján feladatot a kliensnek és ennyi. Torrent alapon max sebességgel fog menni. Ha bármelyik eszközöd is 100 megabites, akkor max annyival. UPnP nélkül max egy szimpla port forward kell nálad. A Win 7-et meg felejtsd el!
-
BitRider
senior tag
válasz
janos666 #52962 üzenetére
Rendszer vagy csak fájlok mentésére? Általában pont az inkrementális mentés előtt szokták meghúzni az ingyenesség határát, kivéve ennél: Iperius Backup Free
-
BitRider
senior tag
összefoglaló:
PDF24 Creator
-
BitRider
senior tag
-
BitRider
senior tag
válasz
liszi70 #52909 üzenetére
Ez csak a program mappájába kerül kitömörítésre és csak akkor van használatban, amikor a progi is fut. Magyarán semmit sem befolyásol vagy lassít, hogy ott ülnek ezek a fájlok, egyedül a szabad tárhelyedből vesz el.
Szokásos tévhit az, hogy ha egy program nagy méretű, akkor az lassú, vagy lassítja a jelenléte magát a rendszert is. A méretnek nincsen semmi jelentősége SSD-ről futtatva. HDD-n is csak annyi lehet, hogy kicsit lassabban indulhat, mint egy kevesebb / kisebb fájlokkal operáló szoftver.
-
BitRider
senior tag
válasz
smallmer #52904 üzenetére
Vagy egyszerűbb a
vokoscreenNG.
Főleg, ha több embernek is el kellene magyarázni a használatát. -
BitRider
senior tag
válasz
liszi70 #52882 üzenetére
Nem megy, mert egy múlt századi katyvasz, és a legtöbb funkciót pótolja az említett LosslessCut és a Shutter Encoder úgy, hogy azok elsőre is használhatóak. Az, hogy 2023-ban valami nem magyar nyelvű, az meg nem szempont. Kevesebben nem beszélnek angolul, mint ahány embernek valamilyen avidemux-os funkcióra lenne szüksége.
-
BitRider
senior tag
válasz
SunMount3r #52876 üzenetére
Azt nézd meg, hogy a hangbeállítások / felvétel részen 100-ra van-e rakva a mikrofon hangereje. Az alapból nem szokott azon lenni.
Ezen kívül akkor sokat nem tehetsz: USB-s mikrofont kell venni, aminek az előerősítése már a fejben megtörténik. USB esetén is fel kell rakni a hangerőt 100-ra (akkor is, ha csak átdugod egy másik USB aljzatba). A jackdugós szarokat meg kerülni kell minden esetben.
-
BitRider
senior tag
válasz
GEPESZ66 #52861 üzenetére
LosslessCut az összefoglalóból, messze ez a legegyszerűbb és legmodernebb időpont írkálás meg ilyen faszságok nélkül, rendes vizuális felületen. Letöltés itt vagy itt. Több különböző szakasz is kivágható és akár egyesíthető a videókból export előtt.
-
BitRider
senior tag
IrfanView-ban is hót egyszerű: beállítod a kívánt copy-to / move-to mappákat:
Aztán az aktuális képnél megnyomod az
F7
(move) vagyF8
(copy) gombot. A fentishow dialog
bepipálása esetén több mappát is beállíthatsz további gyorsgombra (azt a gombot kell megnyomni, ami alul alá van húzva: 1, 2, 3 ... b, c, d, e): -
BitRider
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- Gamer Notebook! Acer Nitro 5! Csere-Beszámítás! I5 11400H / RTX 3050Ti / 16GB DDR4 / 500GB SSD!
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- BESZÁMÍTÁS! LG 24MB35PM 60Hz FHD IPS 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Microsoft Surface Pro 6 i5-8350U 8GB 256GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest