- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- bambano: Bambanő háza tája
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Fire/SOUL/CD: INGYENES Clone és Backup-Restore alkalmazások tesztje [2024]
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- perge666: Anbernic kézikonzolok
-
LOGOUT
Ajánlott ingyenes Windows programok
Androidos kérdéssel irány az Android alkalmazások topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Anubis_9
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD #53519 üzenetére
Az szeretném kérdezni, hogy miként tudnám megoldani azt, hogy a Dell laptopom m.2-es SSD-jét egy az egyben leklónozzam és áttegyem egy nagyobb m.2-es SSD-re? Sajnos a laptopban csak 1 db m.2-es foglalat van, így első körben ki kéne menteni a teljes lemezt egy képfile-ba, amit aztán egy bootolható pendrive-ra áthúznék, majd miután kiszereltem a régi SSD-t és betettem az újat, a pendriveról indítanék átklónoznám a teljes lemezt. Így szeretnék megúszni egy teljes újratelepítést.
-
Anubis_9
addikt
válasz
Hú, nagyon köszönöm, pont ilyen programokat kerestem.
-
Nwis86
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD #53597 üzenetére
Nem mert én aktív ablakot akarok menteni, nem pedig egész képernyőt, és az általam megadott fájlnévvel és mappába, ezeket a beépített képlopóval nem tudom beállítani. De ez a PicPick tökéletes, szóval megtoldódott.
-
Nwis86
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD #53567 üzenetére
Most lett csak időm foglalkozni ezzel, ez a PicPick tökéletesnek tűnik
5 perc alatt sikerült úgy beállítani ahogy azt én elképzeltem
Bár eleinte ez is feldobálta a képszerkesztőt minden egyes lenyomás után, de ki tudtam kapcsolni. Amiket eddig próbáltam programokat azokba sehol nem találtam meg hol kell kikapcsolni a mindenféle feldobált extra szerkesztőt stb funkciót és csak zavartak... de ennek átláthatóak a beállításai. Most szépen elvan a háttérbe és csak rakosgatja a képeket a megfelelő mappába
Köszönöm a segítséget! -
BiP
nagyúr
válasz
attiati #53594 üzenetére
Indokolhatja. Számít a bitrate is, mennyi adatmennyiségből kell visszaadni a képet, videót.
De a részletek ismerete nélkül csak általánosságokban tudunk beszélni.Még azt tudom elképzelni - ha már mindent kipipáltál abból, amit mondtunk, pl.hogy skálázás nélkül nézed vissza az anyagot? - hogy a képfelvevő szoftver "csal", és kisebb belső felbontásban menti el a videót, mint az eredeti anyag. (Vagy mondjuk a shareware verzió nem támogat bármilyen felbontást),
De ezt csak próba vagy a felvett anyag alapján lehetne megmondani. -
válasz
attiati #53583 üzenetére
A kódolás miatt.
A képernyőkép ha vonalakat tartalmaz, akkor már a jpg is rosszabb lesz.
Vonalas, kevés színből álló tartalomhoz a PNG (lossless tömörítés) a megfelelő.
Videókhoz alkalmazott tömörítési technikák alapja a szem becsapása. Ha még natív felbontással sem egyezik a felvétel felbontása, akkor még rosszabb lesz az eredmény.
Tehát jó eredményt (amit te vársz) csak natív felbontású PNG képek adnának. -
attiati
veterán
Képernyő felvevővel készített videón vajon miért homályosabb a kép, mint a monitoron?
A kép nincs OFF-ban!:
Most látom csak igazán a különbséget.Camtasia-val rögzítettem.
Nem hiszem, hogy rossz minőségű felvételt készít.
Közel natív felbontásban rögzítettem.
MP4-be kódoltam, 100% minőségben.
A kódolt felbontás maradt az eredeti: 1916*1036 -
-
Visormail
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD #53579 üzenetére
Most egy fizikain nézem WinPE lemezzel bootolva és kiválasztja ott is mindkét menüben. Az igaz, hogy ott nálam nincs ez a sok gyári partíció, mert kézzel csináltam a rendszer helyett, csak a 100MB-os és amin a windows van, talán itt ezért sikerül neki. Lehet, hogy 3ig tud számolni?
Mint a gyalog galoppban, a 4et szádra ne vedd.
-
válasz
Visormail #53578 üzenetére
Erről a verzióról van szó, csak ha már kipróbálod, akkor ne virtuális gép alatt tedd, hanem valós/fizikai gépen, mert csak ott jön/jött elő a hiba (legalábbis Nálam).
Windows 11 alá telepítve OK | WinPE-ről boot-olva éles gépen gebasz van -
Visormail
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD #53564 üzenetére
Ez melyik verzió volt? Tegnap előtt frissítettem, winpe lemezt generáltam és kijelöli a partíciókat.
-
attiati
veterán
Most már konkrétabban tudom, hogy milyen videószerkesztő funkciót keresek.
Melyik program tudja a lentieket? Vagy a Hitfilm free verzióban milyen eszközzel oldjam meg?Lényegében egy bemutató videó készítek.
0. Könnyen tanulható és könnyen kezelhető program kell.
1. Szeretném elnyújtani / lemerevíteni a videó egy-egy jelenetét pár másodperccel.
Az a baj, hogy hosszabb a hangsáv, mint a jelenet. És a jelenet már előrébb tart, mint az odaillő hang.
Szóval ott le kellene pause-álni a képernyőt, amíg utoléri a hang.2. Szeretnék kitakarni képernyő részleteket, szakaszosan.
Ez talán menni fog hitfilm-ben. Ha jól láttam, akkor egy új layert kell rápakolni valahogy3. Szeretnék színesen kiemelni képernyő részleteket.
-
KROK640
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD #53572 üzenetére
Szerintem a képmetszőre gondolt, nekem legalábbis az volt a gondolatom
-
válasz
Fire/SOUL/CD #53572 üzenetére
a WIn+shift+s - re gondolt szerintem, képmetszőre.
-
-
válasz
makoss #53569 üzenetére
Bocs, hogy tovább küldelek, de inkább az okos otthon fórum lesz a barátod. Ha beírod szövegesen a kérdésbe, hogy pontosan milyen gyártó pontosan milyen típusához keresel valamilyen (általános) vezérlést, akkor nem a többieknek kell nézegetni a fotóidról.
-
válasz
Nwis86 #53566 üzenetére
Igen, ez is kb az a kategória, mint találni egy ingyenes ISO editor-t...
Kalmuri - napjainkhoz képest egyszerű, beállítható, hogy úgy működjön, ahogy azt szeretnéd, van portable változata, ingyenes. Sajnos nem találtam olyan infót, hogy 4K-t támogatja-e, de egy próbát megér
PicPick - a legjobb, nagy tudású szoftvernek tartom a kategóriájában, szintén beállítható, hogy úgy működjön, ahogy azt szeretnéd (nem fog zavarni, sok egyéb funkcióját meg nem használod), van portable változata, ingyenes. Changelog-ban találtam 4K-ra utalást
Sajna az általad említett faék egyszerűségű progiról nem tudok napjainkban...
-
Nwis86
aktív tag
Sziasztok, valaki tudna nekem ajánlani 1 jól működő faék egyszerű képlopó programot, ami arra való ami a neve és nem másik 1000 dologra is... Már 2 hete keresgélek, vagy 30 at kipróbáltam, volt amit 10 másodperc alatt töröltem, az összefoglalóba lévő Sharex pont nagyon jó példa arra mi az amit nem keresek, ezt is fél perc alatt töröltem.
Nekem 1 olyan képlopó kellene ami annyit tud hogy beállítok 1 mappát ahova mentsen, aztán megnyomok 1 gombot és a háttérbe szépen időrendi sorrendbe mentegeti a képet , ennyi semmi több!
Amúgy van 1 ilyen programom "Howie's Quick Screen Capture" több mint 20éve ezt használom1 mb az egész, van benne max 5 beállítási lehetőség és ennyi, tökéletesen is működik, de a 4k-t nem támogatja, így sajnos már nem jó.
Amiket találtam azok mind olyanok mind a összefoglalóba lévő Sharex, 5000 beállítási lehetőség, állandóan minden szart megkérdeznek, csinálok 1 képet feljön 1 + ablak hogy most képet csináltál itt van kicsibe, menti nem menti szerkeszti, hova menti, hangjelzés és még sorolhatnám, szóval megakaszt az eredeti tevékenységembe, és bonyolult beállítások tömkelege... én semmi ilyet nem akarok, egyszerűen csak annyit hogy feltelepítem megadom neki a mentés helyét, esetleg a fájlnevet és kész innentől kezdve csak a képlopáshoz általam meghatározót gombot akarom nyomni és a hátérbe tegye a dolgát számozottan mentse le a képeket anélkül hogy feljöjjön bármi féle + teendő... 20 évvel ezelőtt ezt 1mb-ba megtudták csinálni , most meg több 100mb-os képlopókat próbáltam ki, 50mb-nál kisebbet nem is találtam, és egyik se képes arra amire a 20 éves képes volt, normálisan működni a háttérbe! Mielőtt valaki írná a windows beépített képlopója nem jó. Szóval létezik-e ilyen képlopó így 2024be, vagy túl keveset szeretnék és már csak ilyen multifunkciós cuccok vannak? -
válasz
Visormail #53563 üzenetére
WinPE lemezről boot-olva, a System Clone és System Backup nem működik. Automatikusan jelölné ki a rendszer- meghajtót és partíciókat, de nem teszi (kézzel sem lehet). A többi funkció működik. Windows alá telepítve nincs jelen a hiba, már írtam a Hasleo support-nak, jelezve a hibát, remélem a következő kiadásban már javítva lesz.
-
Henrico
tag
válasz
racskobalazs #53561 üzenetére
Köszönöm! Már vetem is bele magam mélyebben.
-
racskobalazs
senior tag
Nemnem, Localhoston fut tehát "feltölteni" nem kell sehova, lényegében amikor "feltöltöd" akkor csak átmásolja magának egy másik mappába, nem hagyja el a gépedet, viszont közben ugyanúgy minden adatot feldolgoz a fotókról, köztük a GPS koordinátákat is.
-
-
attiati
veterán
videószerkesztő programot tudtok ajálani?
- könnyen használható
- mp3 hangfájlokat tud kezelni (hangsáv alámásolás miatt)
- valami értelmes kimeneti formátuma van (mp4, akármi)Röviden:
5-10db mp3 hangfájlt szeretnék aláfestő szövegként rámásolni a videóra. -
Henrico
tag
válasz
racskobalazs #53554 üzenetére
Köszönöm, ránézek. A fényképeket nem szeretném sehova feltölteni.. rengeteg. Ez pedig azt feltételezi, nem?
-
troller
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD #53556 üzenetére
Köszi, megnézem őket.
-
-
troller
senior tag
Sziasztok,
Win alá van olyan ingyenes program, amivel a mobillal felvett filmekből ki lehet venni a kézremegést, ahogy azt a gugli fotók tudja mobilon?
Nem szeretnék mobilon filmet szerkeszteni, arra sokkal alkalmasabbnak érzek egy PC-t nagy monitorral.Köszi előre is.
-
racskobalazs
senior tag
Én egy ilyet tudok, Immich a neve, dockerben fut, lényegében majdnem 1-1 Google Photos klón. Betöltöd neki, s akkor ugyanúgy van térkép, lehet albumokat létrehozni stb. Félig-meddig offline, mert saját magadnak hostolod. GitHub - Immich
-
Henrico
tag
Android telefonon GPS adatokkal készítem a fényképeket. Tök jól elkülöníti helyszín szerint, térképen mutatja mit hol készítettem. Ez ugye ott az alap. Letöltöm a képeket, a GPS koordinátákat tartalmazza. Létezik e PC-re hasonló app mint ami a telefonon kezeli a képeket? Tehát pl felhajigálja egy térképre és ott kattintható? Lehetőleg offline program kellene, mert rengeteg kép van és nem szívesen tolnám felhőbe őket. Köszönöm!
-
conexke
tag
sziasztok olyan progit keresek ami ai videot vagy kepet keszit sajna fizetni nem nagyon tudok érte
copilotot ismerem köszönöm szépen
-
BitRider-l meg mi a fene történt?
-
Cs1csó
titán
A TRIM csak had fusson. Hamarabb lesz "elavult" (kicsi, lassú tehát csereérett) egy SSD mint hogy aggódj az élettartama miatt.
De összességében inkább hasznos a TRIM. Az SSD-m (128GB-os Samsung EVO) lassan 10 éves 72%-on áll a SMART szerint és 65TB az összes írás amit kapott eddig.
Rendszer alá még bőven jó. -
GEPESZ66
veterán
A fiam-nak szeretnék néha segíteni, ha a WIN 11-en kell valamit állítani.
Melyik programot ajánljátok távsegítségre, ami tud magyarul, s ingyenes is? -
válasz
Fire/SOUL/CD #53541 üzenetére
Most kipróbáltam a Writer-t, mégsem jó a feladathoz (image control nem műxik a PDF-ben), bocsesz...
Küldtem privit.
-
válasz
Hintalow #53540 üzenetére
Ingyenes PDF Editor-ról nem tudok, amiben engedélyezve lenne az űrlapszerkesztés vagy ha igen, akkor sem minden űrlapvezérlőt lehet elérni és/vagy nem engedik elmenteni a PDF-t.
A PDF-XChange Editor ingyenes változata engedi a tallózható képet beszúrni (duplakatt a képen), el is menti a PDF-t, csak vízjelezi (felső sarkokba egy-egy logót tesz, ami link is egyben)
LibreOffice Writer az egyetlen ingyenes cucc, amiről tudok, amivel össze lehet dobni olyan PDF-t, amiről írtál. -
Hintalow
senior tag
válasz
bluemirage #53539 üzenetére
Igen, ez sajnos nekem kevés lesz, mert jópár változó méretű mezőt kéne belehelyezni (szerepjátékos karakterlap) plusz a fénykép is kell. Köszönöm, akkor keresgélek tovább
-
válasz
Hintalow #53538 üzenetére
A betallózható képpel lehet, hogy gond lesz. Ez eléggé fizetős funkciónak hangzik
A többire vannak programok, akár free is.
Én pl. nemrég ezt az online tool-t használtam pdf űrlap létrehozáshoz. De az elég egyszerű volt. -
Hintalow
senior tag
Sziasztok, milyen program az, amivel a legegyszerűbben lehet kitölthető pdf-et csinálni egy sima pdf fájlból?
Semmi extrára nincs szükségem, csak szövegdobozokra és esetleg egy betallózható kép mezőre. -
SunMount3r
nagyúr
Hello, ide is belinkelem (Windows-os Viber-es kérdés): [link]
-
BiP
nagyúr
válasz
makoss #53533 üzenetére
Ha az összehasonlítás a cél, akkor célszerű még pár olyan játékot keresni, (elvégre gondolom úgyis a játékteljesítmény a lényeg) amiben van beépített benchmark. Az új Tomb Raiderekben van, meg a Red Dead Redemption 2-ben is, asszem a Forza Horizon 5-ben is, meg még millió másikban. A nagyon új játékokat nem ismerem.
Sőt, van egy Final Fantasy XIV meg XV külön futtatható benchmark is. XIV és XV -
BiP
nagyúr
válasz
makoss #53530 üzenetére
Júj, de csúnyán néznek ki a tesznevek magyarítva
Amúgy szerintem igen. Attól függ, mit akarsz rajta tesztelni.
Említeném még:
Unigine Heaven - ez nem mai gyerek, viszont stabilitástesztre nagyon is jó.
Unigine Valley - a Heaven utódja (bár így is régi), kicsit látványosabb.
V-ray akármelyik verzió - ez raytracinget benchmarkol -
makoss
veterán
Üdv!
Milyen ingyenes programot tudnátok ami videókártyát tesztel?
-
g0dl
addikt
Tudtok valami jó, magyarul is tudó hangoskönyv készítőt? Pl. mobi, vagy más ebook fájlokból szeretnék élvezhető hangoskönyvet.
Az sem baj , ha akár tanítható hangmodellt használ, nem ilyen robothang.
-
tibaimp
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD #53524 üzenetére
Úgy tűnik, jó lesz. Köszi
-
porker
tag
válasz
Köszi a tesztelést!
Ez az amit mindenki utál végigjátszani már csak az idő miatt is! -
válasz
tibaimp #53523 üzenetére
FanControl by Rem0o
(Video kari ventit felnyomattam vele most 100%-ra, el akart repülni) -
tibaimp
nagyúr
Üdvözlet!
Tud valaki ingyenes ventilátor vezérlő programot?
Hasonlót, mint a SpeedFan [link] ? (most próbáltam, nálam ez már nem működik, nem lát semmilyen ventit).
Jó az is, ha csak fan vezérlő, nem szükséges más funkció, de a házban lévőket is tudja, ne csak a CPU-t. -
válasz
BitRider #53521 üzenetére
Nem írnám le a Macrium-t, de ha választanom kellene, akkor a Hasleo-t mondanám, mert a használata egyszerű, mint a faék, automatikusan gyárt WinPE-t, titkosít, teljes/különbségi/növekményes backup-t tudja stb stb...
Egyébként meg teljesen korrekt más szoftvereket is gyártanak, és az ingyenes változataik is (otthoni használatban) jól használhatóak, pl: WinToUSBRedeploy-ra passz, nagyon régen használtam (egy cégnél) Acronis-t (nem emléxem milyen milyen változat volt), ami ezt nagyon jól tudta már akkor is, de akkor sem volt olcsó (mondjuk nem is Én vettem).
-
BitRider
senior tag
válasz
Ezek alapján te hogy látod, melyik lehetne a korosodó Macrium Free utóda? Illetve melyik a leginkább rugalmas változó hardverkörnyezetben? Gondolok itt a ReDeploy funkcióra, ami a Macrium-ban az erősen fizetős kategóriát jelenti. Ha azt valamelyik értelmes (egyszeri) áron tudná, annak örvendeznék.
-
JozsBiker
aktív tag
válasz
Donki Hóte #53502 üzenetére
DOS (parancssor) ablakban 'tree' parancs :-)
( Ha text file -ba akarod az eredményt mondjuk 'idebele' néven: 'tree >idebele' ) -
Iramirez
aktív tag
Köszönöm.Nem
de innen el tudok indulni
-
válasz
Iramirez #53510 üzenetére
Talán erre gondoltál: ActivityWatch
-
Iramirez
aktív tag
Sziasztok,ezeréve lett itt ajánlva,használtam is,olyan progi ami kiirja épp melyik program mit és mennyit kommunikál a neten...elfelejtettem,nem ugrik be vkinek.. ?
-
mokus1
addikt
Köszi mindenkinek. Gimpet nem szeretem, a másikra rá nézek, kis szín korrekció, ha nagyon kell valami arraott a lghtroom.
Azt a picasat sajnáltam nagyon hogy vége lett. Ráadásul automatán töltötte is a felhőbe.
-
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
mokus1 #53505 üzenetére
A FastStone Image Viewer szerintem olyan, amit akarsz. Bár nem tudni, mit értesz "alapszerkesztéseken", de ebben van egy jó pár alap képszerkesztő funkció is.
-
mokus1
addikt
Létezik valami olyan program ami hasonló mint a picasa volt anno? Tehát fényképnézegető, alapszerkesztéseket meglehessen vele csinálni és legyen gyors.
A Lightroom tudom hogy ilyen de lassú.
-
válasz
Fire/SOUL/CD #53503 üzenetére
Köszi
-
válasz
SunMount3r #53501 üzenetére
Magyar nincs benne, nem találtam infót arról, hogy hogyan lehetne(már ha lehet egyáltalán) Magyar nyelvet hozzáadni a Spell Checker listához...
Donki Hóte
WizTree Free | TreeSize Free | WinDirStat Free
(A WizTree-re és TreeSize jó gyorsak és portable változataik is vannak) -
Melyik az a program, ami egy meghajtó teljes faszerkezetét megmutatja
Egyszer már tutira letöltöttem, de most nem találom
-
SunMount3r
nagyúr
Hello!
Nem használ itt valaki Nitro PDF Pro-t? Mert úgy vettem észre, hogy ebben nem lehet Magyar helyesírás ellenőrzőt beállítani (Settings->Spell check). Vagy valaki tudja, hogy ezt hogyan lehet megoldani, hogy "legyen benne"?
THX!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G1 - i5-G4 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- MacBook Pro 16 2021 M1 Max 32GB 512GB 1 év garancia
- LG UltraWide 25UM58-P LED Monitor
- Új és újszerű 13"-14" Gamer, ultrabook, üzleti készülékek nagyon kedvező alkalmi áron Garanciával!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest