- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- bambano: Bambanő háza tája
- Gurulunk, WAZE?!
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
-
LOGOUT
Ajánlott ingyenes Windows programok
Androidos kérdéssel irány az Android alkalmazások topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
macimeister
aktív tag
Sziasztok!
Elrejthető alkalmazás monitorozót keresnék. Keylogger nem érdekel. Az inkább, hogy milyen alkalmazások vannak előtérben és meddig, böngészőnél érdekes az aktív fül is.
-
tonyrulez
őstag
Sziasztok,
2 Win10 laptopot szeretnék USB-C-vel összekötni (csak az van rajtuk), és az egyik laptopot mint másodlagos monitor használni. Azt próbáltam hogy a laptopra osztok wifi-n képet, sajnos a Wireless Display feature-t valamiért nem akarja telepíteni. Mouse without Borders működik, de ez gyenge vigasz, hisz a fájlok nincsenek ott mindkettőn, nem beszélve a programokról, innen kezdve azt is szinkronizálni kellene. Csodálkoztam hogy nem találtam valami github-os appot amit mindkettőn telepítve egyikről a másikra tudok csatlakozni (mint MWB). Erre tényleg nincs igény, vagy van ilyen app?
-
BiP
nagyúr
válasz
PlayMax #52995 üzenetére
Vannak olyan videó upscaling programok, amik ezt egész jól megoldják. Az újabbak már AI segítségével brutális javulást tudnak hozni. (Cserébe nem ingyenes vagy korlátozott a felhasználása, ők. csak pár percet enged).
Vannak online oldalak is. Gugli: videó upscaling with AI.
Offline lrogramból a Topaz-ról hallottam, ami erre való (és működik), meg a Wondershare-nek is tuti van ilyenje.
De neten millió TOP X Best upscaling videó van már, lehet válogatni. -
PlayMax
nagyúr
Sziasztok ,
Egy 2004-es Magyar filmet szeretnék a lehető legjobb minőségre konvertálni ,a lemez megvan eredeti DVD-n ,van esélyem belőle legalább 1080p-t csinálni ,vagy legalább 720p t ha lehetséges?
-
repvez
addikt
tud valaki egy jo és egyszerüen kezelhető mind mapping programot ami ha lehet akár 3d-ben is tudja megjeleniteni a dolgokat és nem csak anynibol áll, hogy szülö gyerek kapcsolatot tud azt is ugy, hogy mindent kézileg beállitani? Hanem esetleg automatikusan az azonos csoporthoz tartozo témákat egy csoportba szedné?
Nem tudom ki emlékszik még az IWIW platformra, ott volt egy ilyen hálo vizualizácios része, neked elég volt valakit ismerősnek jelölni és az automatikusan összekötötte az összes közös ismerössel is magát és a végén kirajzolodtak csoportok amibol lehetett látni, hogy ki tartoznak a munkahely kik az iskola és kik a család csoportba.
Valami ilyesmit szeretnék, hogy beirni azokat a dolgokat amiket szeretnék megjelölve, hoyg melyik fő témához tartozik és a progi meg összekapcsolja magátol, hgy annak hol a helye.
-
BiP
nagyúr
válasz
racskobalazs #52992 üzenetére
-
racskobalazs
senior tag
Sziasztok,
Windows alá van valami olyan program aminek adok két hasonló, de nem egyező mappastruktúrát és megtalálja a különbségeket/duplikációkat?
WinMerget-t próbáltam de nekem olyan kéne ami mappák között is megtalálja ha van ugyanaz a file és nem csak almappákban. -
BitRider
senior tag
válasz
zsoltip #52990 üzenetére
A WordPress-hez van itteni topik, de ami sokkal jobban működik, az a WordPress fejlesztők és felhasználók csoportja, ahol pl. ott találhatók adminként azok az arcok is, akik a WP magyarításával foglalkoznak. Oda mindenképp javasolt belépni. Ez kevese a jól működő csoportoknak, így egyből kapsz választ. Az átláthatóság a másik, ami nagy előnye, hiszen nem lineárisan folyik a kommunikáció, hanem bejegyzésenként és azon belül is thread-ekre bontva. Mondjuk a Facebook nálam most pont egyáltalán nem tölt be.
-
zsoltip
őstag
Üdv Fórumtársak!
Milyen topikban lenne a legjobb helyen?Van-e valamilyen lehetőség, plugin, amivel közvetlenül össze lehet kötni APIn keresztül a WooCommerse (vagy egyéb webshop motor) és a BizXpert és/vagy a NAV Online sázmlázó felületét, ahhoz, hogy webshopunkból, történő vásárlás esetén automatikusan számla kerüljön generálásra és kiküldésre?
-
BitRider
senior tag
válasz
SunMount3r #52987 üzenetére
Amit beállítasz. Nálam a
Ctrl+Shift+Í
-n van.De nem biztos, hogy ez a jó program számodra, ugyanis az adott programot használat esetén visszarakja a tálcára, tehát nem egy végleges system tray ikont kreál neki. A Chrome shortcut teljesen jó.
-
BitRider
senior tag
válasz
SunMount3r #52984 üzenetére
Nincs. Billentyűkombinációval tudod berakni az aktuális ablakot a tray-be.
-
BitRider
senior tag
válasz
SunMount3r #52981 üzenetére
Nem. Azt tudod csinálni, hogy a másodpéldányt linkként mented el és használod egy másodlagos böngészőben, ami csak ezt a célt szolgálja. Pl. egy Firefox, vagy annak a portable változata is jó erre. Ugyanazt tudja a webes felület, és még értesítést is kapsz az üzenetekről, ha ezt engedélyezed neki az első megnyitás után.
Ezzel a programmal az is lehetséges, hogy a Firefox-ot a system tray ikonok közé csukod.
-
BiP
nagyúr
válasz
SunMount3r #52981 üzenetére
Na, ez eddig nem derült ki. Mondtam volna a Messenger Lite-ot, de azt tavaly lelőtték. Többit meg nem ismerem.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
BitRider #52980 üzenetére
Jó lenne a Messenger, csak nekem valahogy úgy kellene, hogy két acc.-ot is használjak vele egyszerre (az anyukámnak is én szoktam csekkolni az üzeneteit). Pl. nem lehet megoldani valahogy, hogy két külön példányban is telepítve legyen a Messenger, vagy bármi más megoldás erre?
-
BitRider
senior tag
válasz
SunMount3r #52978 üzenetére
A Messenger telefonszámmal vagy email címmel használható, de mindkét esetben Facebook accountról van szó, hiszen az ő kliensük..
-
válasz
SunMount3r #52978 üzenetére
Slack-et nézd meg.
-
BiP
nagyúr
válasz
SunMount3r #52975 üzenetére
facebook messengerhez nem kötelező, nem? Van Windowsra, van Androidos verziója is.
-
válasz
SunMount3r #52975 üzenetére
Milyen chat programokat néztél meg eddig?
-
SunMount3r
nagyúr
Hello!
Új kérdésem: Egy olyan Chat progi kellene Windows-ra, amiben nem kell megadni telefonszámot. És persze legyen Android-os verziója is (ott nem baj, ha kell a telefonszám is). Főleg hanghívásokhoz kellene.
THX!
-
BiP
nagyúr
válasz
#79484416 #52970 üzenetére
Én is felhoztam korábban a Teamviewert, #52940 BiP pont azért, mert hogy tud ilyet.
Csak tartózkodik tőle, mert hogy üzleti felhasználásos blabla. Azért említettem most, hogy ad-hoc megoldásra viszont jó lehet. Csak akkor kezd el nyaggadni, ha túl gyakran használják. Nekem pár hetente kell anyám gépére ránézni, eddig még nem szólt.
Pedig hozzá nem értőknek kb. az egyik legegyszerűbb megoldás.#52971 BitRider : Jól hangzik. Kérdés, mi fér bele a free verzióba, mennyire van lekorlátozva.
De felfedezőbb kedvűeknek egy gyűjtés:
The Best Free Resilio Sync Alternatives -
BitRider
senior tag
válasz
SunMount3r #52959 üzenetére
Resilio Sync +1
Telepíted, a felületére húzod a fájlt, generál egy linket. A túloldalt is kell a progi, illetve engedélyezni kell, hogy a böngésző átdobja a link alapján feladatot a kliensnek és ennyi. Torrent alapon max sebességgel fog menni. Ha bármelyik eszközöd is 100 megabites, akkor max annyival. UPnP nélkül max egy szimpla port forward kell nálad. A Win 7-et meg felejtsd el!
-
BiP
nagyúr
válasz
SunMount3r #52957 üzenetére
100Mbiten nem fogsz többet átpréselni.
Azt jól értem, hogy nincs igazi publikus címed, csak valami 100.x.x.x? (NAT)
Mert ha nálad is, meg a másik végén is ez a helyzet, akkor előbb erre kellene valami megoldást keresni.
Ezt kiküszöböli a Teamviewer. Legalábbis nekem ilyen gondom nem volt, megtalálták egymást a gépek a megadott kóddal.
Nyilván, ez csak eseti másolásra jó az említett "vedd meg a programot, mert úgy látjuk, hogy üzleti felhasználás van" dolog miatt.#52966 SunMount3r : Ha eseti, akkor jók a Remote desktop megoldások, mert közvetlen a 2 gép között megy az adat, nem kell köztes megosztott hely.
De ha mondjuk néha
4k filmeketLinux image-eket akarsz neki átküldeni, ami miatt kevés a Google Drive-os 15GB, akkor nem egyszerűbb elintézni, hogy töltse le ő maga is? És az account-kérdést megoldani?
Ez a Te gépedről átmásolás (főleg, ha szaktudás nélküli), nagyon nyögvenyelős lesz.
És ilyenkor valóban egyszerűbb egy általa könnyen elérhető FTP szerver vagy ilyesmi. A Te oldaladon megoldod a NAT-ot, és ha ő úgyis csak fogadó (mármint adatot fogadó) fél, akkor arra fel fog tudni csatlakozni, ha nálad be van lőve.#52968 bacus : Ez is egy jó megoldás. Ingyenes, de maga a másolás/fűzés rész macerás.
Meg ugye ha bazi nagy file-ok vannak, akkor a darabolás/összefűzés is baromi hely és időigényes. 100gigánál engem nem bírnának rávenni, hogy darabolgassak, akkor már inkább megoldok egy FTP szervert. -
bacus
őstag
válasz
SunMount3r #52966 üzenetére
Még mindig a google drive a megoldás, mégpedig a fájlok szétdarabolásával !!!
Át akarsz tolni 100gigát, a gdrive-on egyidőben csak 15 Giga lehet. Én a totalcommanderrel feldaraboltatnám 500 Mb-os részekre, elkezded feltölteni az első 20 fájlt, amint az első felment, a másik már kezdheti letölteni és torli is..., így a 200 db fájlt már csak egyesíteni kell a másik oldalon.
Ez ingyenes, azonnal működik, az átvitel időben a legrövidebb, mert nem kell kivárni amíg az egészet feltöltöd, már szedi is le...hátránya, hogy mindkét gépen az átvitt méret duplájának meg kell lenni, illetve amíg nem ment át az összes, addig nyilván nem lehet összefűzni.
-
SunMount3r
nagyúr
Erre most csak röviden annyit, hogy ilyen "alkalmankénti" lenne a dolog. Chat-en lebeszéljük az időpontot, meg, hogy milyen file-ok kellenek, aztán én azokat megosztom és mehet a másolás. A legjobb az lenne, ha ő már látná a megosztott file-okat és ő is tudná elindítani a file átvitelt.
Tudom a Digi-nél könnyen kivesznek NAT mögül, csak első körben olyan dolgot kerestem, amihez még esetleg ez sem kellene. A jövő héten szerintem meglépem a dolgot.
Egyelőre ennyi, majd ha lesz valami konkrét és elakadnék, akkor majd kereslek, köszi!
-
bacus
őstag
válasz
SunMount3r #52959 üzenetére
Így azért elég nehéz segíteni érdemileg. Ha lenne egy synology nas, akkor arra mindketten fel tudtok csatlakozni a synology szerverén keresztül, ez nem gyors, viszont működik, mindenféle extra tudás nélkül. Itt a nas -t kell megfizetni.
Használhattok online tárhelyszolgáltatást, pl gdrive, onedrive, dropbox stb, itt a tárhely mérete miatt fogtok fizetni.
És igénybe lehet venni ilyen hálózati mókusokat, akkor neki (is) fogtok fizetni, plusz a megoldás sem biztos, hogy ingyenes lesz. Sok jó megoldás van, sok kevésbé jó, lehet választani, de kevés vagy egyáltalán nincs, ami teljesen ingyenes megoldás és ami mindenféle szakértelem nélkül megoldható egy fórum tanács alapján.
A natolt hálózatról átkerülni a publikusra az sokszor csak egy telefon (pl diginél). Elég egy oldalon publikus ip címnek lenni, utána lehet vpn-t csinálni. A részleteken nem ismerve pedig nem igen lehet további tanácsot adni.
Nekem még az sem tiszta, hogy milyen fájlok, ki kezdeményezi a másolást, miért kell a másik gépéhez, hálózatához pl hozzáférni vmilyen távoli asztal megoldással, milyen időtartamban kell gondolkozni (egyszeri alkalom, néha előfordul, napi, stb).
Ha szeretnél segítséget kérni, keress meg privátban, megírom a telefonszámom, beszéljünk, stb. -
janos666
nagyúr
válasz
BitRider #52963 üzenetére
Kösz, ezt kipróbálom.
Alapvetően elég file-okhoz. Szerencsére nem száll el olyan sűrűn egy valamire való SSD alattam, hogy mondjuk 10 évente nagy megterhelés legyen nulláról újrahúzni a Windows-t. Nagyobb az emberi hiba esélye (véletlenül felülírok/letörlök valamit, ami mégis kéne).
(A Win-es gépemben konkrétan még sohasem szállt el, csak a legelső, kezdetleges SATA2-es SSD. Illetve egyszer szállt el egy Linux-os gépemben egy SATA2-es Intel, pontosabban 8MB-osnak látszott, míg toltam rá egy ATA_Secure_Erase-t, ami visszahozta és csak vissza kellett állítani a backup-ot.) -
BitRider
senior tag
válasz
janos666 #52962 üzenetére
Rendszer vagy csak fájlok mentésére? Általában pont az inkrementális mentés előtt szokták meghúzni az ingyenesség határát, kivéve ennél: Iperius Backup Free
-
janos666
nagyúr
Szimplán csak inkrementális backup-ra van ingyenes alternatívája az Acronis-nak?
-
SunMount3r
nagyúr
-
SunMount3r
nagyúr
A WRD elég jó is lenne, de a távoli gépen mindig kijelentkezteti a felhasználót. Olvasom, hogy a Quick Assist-al viszont nem. Windows 7-en viszont nincs Quick Assist, csak a "régi" Remote Assistance. Az meg, ha jól látom Win 11-en nincs... Erre valami megoldás?
-
-
-
SunMount3r
nagyúr
Újra kipróbáltam a Windows Remote Desktop-ot a helyi hálón a Win 11-es gépemről egy Win 7-es gépre. Ezúttal egy meghajtót is megosztottam és átkezdtem átmásolni egy 18GB-os file-t, de nekem iszonyat lassúnak tűnik, alig 10000kbyte/s a másolási sebesség. A másolást a TC-ből indítottam. Ez mindig ilyen lassú?
-
SunMount3r
nagyúr
Erre már gondoltam, de bevallom nem igazán vágom, hogy egy "távoli" géppel hogyan lehet összehozni a remote desktop kapcsolatot (helyi hálón már csináltam). A Windows saját, beépített programja amúgy nem elég hozzá? A Team Viewer-re sokan panaszkodnak, hogy folyton reklamál, hogy fizessél érte, mert valamiért egyszercsak "üzletinek" gondolja a felhasználást. Az AnyDesk-ről azt hallottam, hogy lassú és szaggatós. Esetleg lenne még a Chrome remote desktop-ja, de nem tudom az mennyivel jobb, mint a Windows-é és tud e file megosztást is.
Amúgy ha már egyszer sikerül a remote desktop kapcsolat, onnantól sokkal könnyebb a dolog, mert pl. az FTP-t, meg a port forwarding-ot is be tudom már állítani az ő gépén is.
-
SunMount3r
nagyúr
Örülnék, ha ezt az FTP-s dolgot Total Commender-el is meg lehetne oldani, biztonságosan. Ő sem nagyon szeretne ezért még egy külön programot még telepíteni. A file-ok, amiket meg akarok osztani azok nem tartalmaznak személyes dolgokat, nem olyan nagy gond, ha valaki esetleg "belelát" a megosztásba, de a helyi hálózatom biztonsága annál fontosabb.
Fix ip cím van már kiosztva a gépnek, de ezt a port nyitást a router-ben így nem nagyon értem épp azért, mert NAT mögött vagyok. Hiszen akkor pont, hogy semmi hatása nem lenne, a NAT-os ip címen már ugyan úgy zárva lenne az a port.
És akkor tudtok valami jó tutorial-t TC-hez, hogy ott hogy állítsam be az FTP-t?
-
bacus
őstag
válasz
SunMount3r #52943 üzenetére
Ha nem elég a 15GB akkor előfizettek, havi 1000 ft -ért 200 GB-t kapsz (és még 5 családtagod is.) Ez nem drága, sok sok hónap, mire így elértek egy NAS árához pl.
Az ismerősödnek meg idegen a terület, akkor állítsd be neki te vagy kell keresni vkit aki ezt beállítja. Igen, ez is pénzbe kerülhet.
Szűz vagy ftp--ben, de azt már tudod, hogy nem biztonságos. Mert a bármilyen felhőbe feltöltött fájl az? (amit a google, microsoft, apple amit éppen használsz leszkennel, elemez?)
Az ftp nem biztonságos, mert az authentikáció az plain textben megy, azaz a login folyamatban a csomagokat elkapva ki lehet olvasni belőle a név/jelszó -t. Ezt a két végponti routerben könnyű elkapni, a többi helyen már nem annyira, de nem is valószínű, hogy ezt bárki monitorozná, keresné, ha nem kifejezetten titeket akarnak törni, akkor nem kell tartani semmitől. Érzékeny fájlokat meg nem kell egyébként se odatenni, vagy valami jó erős titkosítással kell odatenni. Egy rar passwordot megbeszéltek sms-ben, aztán mindent becsomagoltok, úgy töltötök fel.
-
kivlov
aktív tag
válasz
SunMount3r #52934 üzenetére
Syncthing
Biztonságos, tisztább szárazabb érzés és van androidra is.
Csinálsz egy mappát amit megosztasz vele és ő is csinál egy mappát amibe felveszi a megosztást, mert ez egy file szinkronizáló app igazából de erre is jó.
Tud verziókezelést is és egyszerű használni, kilát a netre is NAT mögül is. -
coco2
őstag
A FileZilla-nak van ftp szervere, és annyira azért nem macera beállítani. Van user, van hozzáférési csoport, azoknak jogaik, azokat rendeled hozzá a user-ekhez, annak alapján érik el a mappákat. Hozzá lehet szokni hamar, és megbízható eszköz. Ha nat mögött vagy, akkor portot kell nyitnod a routeren, és a helyi hálón static dhcp kellene a géped fizikai címére, hogy arra irányíthasd a külső portot. A windows-nak van saját tűzfala, ott is ki kell nyitni portot - amit a helyi app használ.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
SunMount3r #52941 üzenetére
-
poirot
őstag
válasz
SunMount3r #52941 üzenetére
Szerintem túl bonyolítod a dolgod. Ha van google drive-od, akkor ott simán meg adhatsz egy linket, amit az ismerősödnek elküldhetsz, és ő letölti. Ha nincs, csinálj.
-
SunMount3r
nagyúr
Lehetőleg a Router-ben ne kelljen állítgatni semmit. Az ismerősömnek tök idegen ez a tech terület, nem tudná beállítani. Gondolom így a Wiregurad ki is esett. Akkor marad az FTP, de kérés, hogy annak melyik "verziója", hogy elég biztonságos legyen és, hogy ezt a TC-ben pl. hogyan tudom beállítani? (Gyakorlott PC felhasználó vagyok, de az FTP még teljesen szűz terület a számomra, eddig sose volt rá szükségem.) És esetleg hozzá Android-on milyen FTP klienst ajánlanátok (Tudom OFF. Bár arra is van TC, meg FTP is hozzá, de az is elég megbízható?)
-
BiP
nagyúr
válasz
Ha csak eseti megoldás, szerintem a Remote desktop programok (VNC, Teamviewer, stb) tudnak ilyet, és akkor nem kell ftp server sem.
És az megy NAT mögül is. -
bacus
őstag
válasz
SunMount3r #52938 üzenetére
Ha közvetlenül akartok fájlokat másolni egymás gépére "bárhonnan" annak mindig van kockázata.
Vagy egy NAS kell, amire tudtok mindketten másolni, illetve van mindenféle hozzáférése is, pl synology nas-okat tudom ajánlani, vagy egyébként a sima ftp is jó lehet, annál gyorsabbat nem találsz.
Ha a két router összefütyülhető vmi gyors vpn-el, pl wireguard , akkor meg úgy másolgathatsz ahogy akarsz, pl smb-n keresztül. A wireguardnak is van androidos kliense, stb. -
SunMount3r
nagyúr
És ez a Total Commander alatt is "Secure" FTP? Tán ez lenne a leg egyszerűbb. Tudok pl. a FileZilla-ról is, de azt megint egy "művészet" rendesen beállítani.
Meg akkor TC-s FTP működik NAT-ok mögül is? (Meg nagyon nem szeretném, ha bárki más is rá tudna csatlakozni ez által a helyi hálózatomhoz).
-
dqdb
nagyúr
válasz
Resilio Sync
-
válasz
Fájl küldő site-ot tudok.
wormhole.app -
válasz
FTP server, akár Total Commanderrrel.
-
SunMount3r
nagyúr
Hello!
Egy ismerősömmel való file csere-beréhez kellene valami jó megoldás. Ami elég gyors és "biztonságos" is. És persze legyen ingyenes.
Gyak. az én itthoni gépemről akarok file-okat "átmásolni" az ő gépére. Az már mindegy, hogy magát a "másolást" ki indítja el. Úgy is jó, ha ő látja az adott programban az én megosztott file-jaimat és akkor másolja át, amikor ő akarja. Mik erre most a legjobb alternatívák?
Ja és, ha ez számít, akkor én pl. biztos NAT mögött vagyok, de lehet, hogy ő is.
Az még egy extra jóság lenne, ha lenne Android-os változata is az adott "programnak" és működne a dolog egy Windows-os PC és egy Android-os kütyü között is, ilyeneket is írhattok.
THX!
-
coco2
őstag
PDFCreator tippet köszönöm mindkettőtöknek, bevált a kívánt célra. Valamikor már telepítettem, mert így utólag emlékszem erre a bárány emblémára, csak idővel elfelejtettem, mire használtam, letöröltem, és most nem volt
Ezúttal megtartom.
-
tibbike01
őstag
válasz
conexke #52931 üzenetére
Igazolvány kép készítéséhez van egy tök jól működő ingyenes online tool: https://hu.idphoto4you.com/
-
conexke
tag
Sziasztok olyan programot keresek ami olyat tud hogy tudjak nyomtatni pl igazolvány kép méretbe
és ne egyen nehéz a használata
köszönöm szépen -
BiP
nagyúr
+1 tipp a PDFCreator mellé:
Attól függően, hogy milyen szöveget szeretnél milyen PDF-re:
Adobe Acrobat Readernek van olyan funkciója, hogy Fill&Sign. Form-okat, nyomtatványokat lehet úgy kitölteni vele, hogy nem kell a szerkesztéshez fizetős Acrobat.
(aki sok hivatalos ügyet intéz, annak nagyon hasznos) -
GEPESZ66
veterán
válasz
Cs1csó #52928 üzenetére
Telefonon én csak a Chrome és a Brave esetében állítottam be Privát DNS-t, https...t megadva.
A kapcsolatoknál nem tudom beállítani, mivel a céges wifi-n ez nem lehetséges.
Amikor beérek a munkahelyre, akkor a kapcsolatok beállításánál nincs kedvem váltogatni, ill. ez lehet nem is lenne túl jó ötlet.
Számítógépen a böngészőkben én is a Cloudflare-t állítottam be.
Az Adguard-nak Frankfurtban van a szervere.
Van Prágában is , de a másikhoz csatlakozik. -
BitRider
senior tag
összefoglaló:
PDF24 Creator
-
coco2
őstag
Sziasztok!
Szöveget szeretnék ráírni pdf-re. Ingyenes offline progi kellene. Tapasztalat szerint mire lesz szükségem?
Google kidob nekem halommal, ami állítólag tud olyat, de fizessek elő, különben nem csinálja, vagy nem menti le, és hasonlók.
A tippeket köszönöm.
-
GEPESZ66
veterán
válasz
Cs1csó #52923 üzenetére
Rájöttem, köszi!
A Hagezi-t is belehet hozzá állítani.
Mondjuk én is azért választottam a NextDNS-t, mert van budapesti szervere.
Az Adguard, ill. a Control D is a frankfurtihoz csatlakozik.
Viszont a tesztekben azt tapasztalom, hogy ez nem jelent nagy különbséget.
Ez alapján mindig másik kerül az első helyre.
[link] -
-
GEPESZ66
veterán
Használja valaki a Control D DNS-t?
Itt is van olyan lehetőség, mint pl. a NextDNS-nél, hogy 300 ezer lekérdezésig ingyenes?
Vagy milyen ingyenes lehetőség van (szűrőlisták felvétele)? -
bacus
őstag
Google naptár?! Nekem 1 évre előre be vannak írva az események, pl biztosítások, gfb -t mikor lehet felmondani, orvosi kontrollok, autók szervizei, szinház, tulajdonképpen minden. Több naptár is van, családiba mindenki beír mindent ami többünknek is fontos, míg nyilván a saját naptárba csak a rád tartozó. Tudsz több időzítőt állítani egy eseményhez, 1 nappal előtte, 1 órával előtte, ilyesmi.
Firefoxot használsz van extension, az tolja az arcodba az értesítéseket windowson. -
BitRider
senior tag
-
gyulank
addikt
Olyan program kéne, ami jelez nekem 6-kor, hogy zárjam el a gázt. Szóval már az is jó lenne, ha lenne egy ilyen windowsra meg linuxra, hogy 6-kor csörög vagy valami. De az se lenne baj, ha esetleg be lehetne írni, hogy mikor mit jelez, és több dolgot is be lehetne állítani egyszerre.
-
GEPESZ66
veterán
A FormatFactory ajánlott program mostanság?
Nagyon régen használtam már. -
BitRider
senior tag
válasz
liszi70 #52909 üzenetére
Ez csak a program mappájába kerül kitömörítésre és csak akkor van használatban, amikor a progi is fut. Magyarán semmit sem befolyásol vagy lassít, hogy ott ülnek ezek a fájlok, egyedül a szabad tárhelyedből vesz el.
Szokásos tévhit az, hogy ha egy program nagy méretű, akkor az lassú, vagy lassítja a jelenléte magát a rendszert is. A méretnek nincsen semmi jelentősége SSD-ről futtatva. HDD-n is csak annyi lehet, hogy kicsit lassabban indulhat, mint egy kevesebb / kisebb fájlokkal operáló szoftver.
-
válasz
BitRider #52906 üzenetére
Így van. Én is kipróbáltam annak idején az OBS-t, feleslegesen bonyolult volt. Nagyon sokat tud, de erre a többlettudásra szerintem a legtöbbünknek nincs szüksége a képernyőrögzítés folyamán. Ezért használtam oCam-ot régebben, nemrég pedig a vokoscreen-t is feltelepítettem. (Ami Fire/SOUL/CD fórumtársunknak köszönhetően már magyar nyelvű is.
) Teljesen rendben van, egyszerű, annyit tud amennyit kell, jól működik. De egy kérdésem lenne. A képernyőrögzítés egyszerű feladatára miért kell 800 MB-nak lennie? Ugyanezt a feladatot az oCam 30MB-ból oldotta meg. (Tudom, reklámok vannak benne, szóval nem ajánlani akarom, csak a méret miatt említem.) Nem mintha ez akkora probléma lenne a mai tárolókapacitások mellett, csak nem értem a sokszoros méretkülönbség okát.
-
BitRider
senior tag
válasz
smallmer #52904 üzenetére
Vagy egyszerűbb a
vokoscreenNG.
Főleg, ha több embernek is el kellene magyarázni a használatát. -
efemm
tag
válasz
smallmer #52904 üzenetére
OBS studio. Mindenre is jó.
-
smallmer
őstag
Sziasztok!
Létezik olyan program amivel teams, skype beszélgetéseket fel tudok venni? Akár videóval? Melóhelyen a csapaton belüli kommunikációt kellene felvennünk, de a teams rögzítője nem jó sajnos.....
-
válasz
GEPESZ66 #52901 üzenetére
Igen, jó választás, de mivel neked fontos a magyar nyelv is, ezért a VidCoder még jobb lenne. Ugyanazzal a kódolással dolgozik, mint a HandBrake, lényegét tekintve ugyanaz, csak a felület más (nekem szimpatikusabb), magyar nyelv is van, és 1-2 dologgal többet is tud.
-
GEPESZ66
veterán
Az összefoglalóban konvertálásra ezt az ajánlott programot néztem ki:
Handbrake.
Jó választás lesz?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Új, bontatlan World of Warcraft gyűjtői kiadások
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- Bomba ár! HP ProBook 430 G8 - i5-1135G7 I 16GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i7 12700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged