Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
madgie
titán
válasz J00hnny #39699 üzenetére
Ha több DP csatlakozó van a monitoron, akkor lehetséges, hogy megoldható a daisy-chain
-
szuk_jozsef
tag
Nemsokara monitort szeretnek venni.A mostani egy lg w1934 19 " monitor.Ket monitor kozott vacilalok az egyik Dell U2412M a masik pedig Dell P2714H.Szivem szerint a nagyobbikat vennem csak felek hogy durva lesz a felbontas a nagyobbikon.Egyszeru atlaguser vagyok net, filmek jatekok,egy kis kepszerkesztes videoeditalas.A ket monitor kozott csak felbontasbeli kulombseg van vagy a ket monitor teljesen mas vilag?Eszre fogom venni a nagyobb pixeleket ha kb 50cm es 1m kozotti tavolsabol fogom hasznalni vagy ne eoltessem a nagyobbikat inkabb vegyem meg a kisebb de bevalt monitort?
AMD Ryzen 2700x,Gigabyte Aorus X470,16gb Hyperx 2133@2800mhz ,Palit rtx 2060,Scythe Ninja 5,Cooler Master MB 500
-
titán
válasz szuk_jozsef #39702 üzenetére
A 24-esnek egy picit kisebbek (5%) lesznek a pixelei, a 27"-osnak picit (10%) nagyobbak, mint a mostani monitorodnak.
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
szuk_jozsef
tag
válasz schawo #39703 üzenetére
Ertem a 10% szazalek az meg belefer de mi a helyzet a tobbi tenyezovel vajon ott hogy teljesit az ujabb modell.Most a P szeria az U szeriat valtja le vagy lesz meg U szeria mondjuk jovore?
AMD Ryzen 2700x,Gigabyte Aorus X470,16gb Hyperx 2133@2800mhz ,Palit rtx 2060,Scythe Ninja 5,Cooler Master MB 500
-
triluan
tag
válasz szuk_jozsef #39704 üzenetére
Üdv!
U széria lesz jövőre de semmit nem lehet róluk tudni csak azt drágábbak lesznek mint a mostaniak legalábbis ezt lehet hallani, mivel ahogy írtad a régebbi U szériát váltja le a mostani P. Azért én az mondom bár egyéni vélemény, hogy az U2412m jobban megéri főleg 19" után nagy ugrás a 27". Felbontásban pedig jobb a 24-es.
[ Szerkesztve ]
-
BlackSoft
addikt
Sziasztok!
Valaki tudna valami értékelhető információt adni arról, hogy az alábbi monitor mikor lesz kapható nálunk? Jó ideje árulják minden ismert külföldi oldalon, de magyarul még egy leírás sincs róla, nem hogy üzlet...
---------> Számítógép szerviz III.Kerület | https://hardverguru.com <---------
-
JackFeryll
őstag
válasz szuk_jozsef #39704 üzenetére
Ha bármi munkaterület igényes programot használsz akkor jobban jársz a 2412M-el a WUXGA felbontás miatt (1920x1200)
Egyéni vélemény, de én is 50-100 centiről nézek monitort és nekem a 24" FHD-nél is picit nagyok a pixelek, nemhogy 27"-en.[ Szerkesztve ]
-
MPowerPH
félisten
Sikerült leboltolni a monitorokat. Kipróbáltuk, nagyon szép a képük, minden ok velük. 2 év Dell gari, remélem nem lesz rá szükségem. Köszi mindenkinek a segítséget, főleg a MonitorGurunak a hasznos cikkekért.
Kalibrálva ellenben nem voltak, így azt meg kellene csinálnom valahogy. Gondolom itthoni módja nincs, mivel műszeres mutatvány?!
Don't Tread On Me
-
-
szuk_jozsef
tag
válasz JackFeryll #39707 üzenetére
Eloben meg nem lattam ezt a monitort felek hogy nem lesz eleg nagy ugras a 19" utan mind kepminosegben mind meretben vagy megis? A feketeje ennek a monitornak lesz olyan mint a mostani tn paneles monitoromnak mert a fekete a gyengejuk ezeknek nem?
-
titán
válasz szuk_jozsef #39711 üzenetére
1000:1-es kontrasztja van a 2412--nek, ami meglehetősen magas az IPS-ek között. Hát még a régi TN-ek között...
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
JackFeryll
őstag
-
MPowerPH
félisten
válasz JackFeryll #39715 üzenetére
Köszönöm. Akkor ennek is utánaolvasok, hátha itt helyben valaki foglalkozik ilyennel.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
J00hnny
aktív tag
Sziasztok, tegnap már kérdeztem itt monitor ügyben, de ma bejött a képbe még egy típus: EIZO FlexScan S2100. Erről vkinek vélemény, tapasztalat.
Ezért vajon mennyit érdemes adni? (bontatlan, fél év gar.)
Csakis grafikai munka a cél.
Ez Vs. Hp Pavilion 23xi?
[ Szerkesztve ]
"There are 10 types of people in this world. Those that understand binary and those that don't."
-
J00hnny
aktív tag
válasz schawo #39722 üzenetére
schawo: Az Eizo 30.000 Ft
KAMELOT: Nincs keretem, próbálom kideríteni hogy a nekem felajánlott monitorok közül ( Hp Pavilion 23xi, EIZO FlexScan S2100, Benq M2200) melyik mennyit ér meg, illetve melyik a legjobb választás grafikai munkára
"There are 10 types of people in this world. Those that understand binary and those that don't."
-
smallmer
őstag
Sziasztok. Budapesten ismertek valakit aki nem horror összegért kalibrál monitort?
-
mijos
senior tag
Tudnátok ajánlani egy legalább 24-es mérettel rendelkező monitort játékra, főleg konzollal használnám szóval hdmi és jack csatlakozó legyen. Dell U2412M monitorom cserélném le.
" Hagyjál öcskös, most mindenki hagyjon! "
-
smallmer
őstag
Sziasztok,
Mini dp to dp mennyi a max felbontás??
-
mijos
senior tag
válasz BomiBoogie #39730 üzenetére
Nincs rajta hdmi, se jack
" Hagyjál öcskös, most mindenki hagyjon! "
-
raven84
senior tag
Sziasztok. Szeretnék 1 fullHD monitort venni. Játékra, filmekre, ps-re lenne használva. Olyan 50-55k a keret.
A Dell UltraSharp U2312HM-et néztem ki, de kicsit soknak érzem a 8ms válaszidőt. Nem vagyok hardcore gamer, de szoktam fpsekkel bíbelődni pl BF4 is lesz vagy TF2 és jó lenne ha el tudnék majd találni vkit . Jó a Dell monitor játékra vagy másikat kell nézni? Ha tudtok minőségi monitort ebben az árban szívesen veszem a tanácsokat. Üdv -
1 among many
tag
válasz raven84 #39734 üzenetére
Csak megerősíteni tudom a többieket. U2312HM monitorom van lassan egy éve, és a net mellett leginkább játékra használom, legtöbbet fps-re. Sose legyen rosszabb monitorom! Nyugodtan megveheted. Esetleg megfontolhatod még a P2414H-et, ami 4-5k-val drágább, de valamivel nagyobb. tftcentral tesztje alapján ugyanolyan jó játékra is, mint az U2312HM.
-
raven84
senior tag
Köszönöm a gyors válaszokat.
-
LLKobe
veterán
Üdv!
A tanácsotokat kérném: szeretnék új monitort venni. Jelenleg egy sima TN paneles 22"-osom van 1080p-s. Mondjátok hogy igénytelen vagy vak vagyok, de nekem teljesen megfelel a képminősége. Csak nagyobbat szeretnék.
Szóval amit szeretnék:
-keret nagyon max 60k
-jó lenne szép nagy 27"-os
-1920*1200-nál semmiképp sem nagyobb felbontás
-játszani szoktam, uh ez szempont
-nem várok el super preimum panelt beleTudtok valamit ajánlani? Előre is köszönök minden tanácsot, segítséget!
[ Szerkesztve ]
Through the darkness of future past, the magician longs to see one chance out between two worlds... Fire walk with me!
-
vond
MODERÁTOR
válasz LLKobe #39739 üzenetére
60k alatt még TN panelesből sem nagyon kapsz 27"-est... S ha mégis, akkor azért erősen valószínű, hogy elég silány lesz minden tekintetben...
Szerintem a legjobban egy Dell P2414H-val járnál, vagy ha valahogy össze tudsz kaparni még pár ezrest, akkor egy nagyobb felbontású (1920x1200), 16:10-es U2412M-mel...
27"-esből esetleg egy VA paneles BENQ GW2760HM-et vállalhatnál be kicsivel 70 ezer alatt... Jó mély feketével, de összességében azért kicsit gyengébb képpel, mint a fenti IPS-ek...
Jahhhh, és igen... Arra azért számíts, hogy sokkal nagyobbak lesznek a pixelek még a 24"-eseken is, mint a mostani 22" FullHD-n, hát még a 27"-esen...
Ha végül valami korrekt IPS-t veszel, akkor egy pár hét használat után ülj vissza a TN-es elé, s más lesz a véleményed, mint most...
[ Szerkesztve ]
VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT
-
1 among many
tag
Szeretném megragadni az alkalmat, hogy felhívjam a fórumtársak figyelmét, miszerint játékra CSAK 16:9 képarányú monitort vegyenek és ajánljanak!
Kivétel lehet, ha valaki kizárólag régi, 4:3 képarányra fejlesztett játékokat akar játszani, és az 1600*1200-as felbontást akarja natívan megjeleníteni, más szempont pedig nem érdekli. Oda jó a 16:10 1200 sorral, de ez, mondjuk úgy, nem a jellemző eset.
A mai és pár évnél nem régebbi játékok esetében a 16:9 képarány már kvázi szabvány. Természetesen elindulnak más képarány mellett is, de sokszor már nem teljesen megfelelő módon. És nemcsak a látószögről, látótérről van szó. Nemrég realizáltam, hogy az a játék, ami a 16:9-es monitoromon ugye teljesen jól jelenik meg, egy régi 5:4-es monitoron elindul, de a hud elemei, a különböző feliratok, egyéb elemek egyszerűen egymásra tolódnak, fedik, kitakarják egymást. Sok fejlesztő már nem optimalizál több képarányra, legalábbis szűkebbet nem feltételez a 16:9-nél, legfeljebb még szélesebbet a több monitoros rendszerek és az ultraszéles monitorok megjelenése miatt.
Ami pedig ugyancsak nagyon lényeges szempont a játékosoknak, hogy ha nem is lép fel a fentebb vázolt probléma, igen sok játékban jelentős (!) hátrányba kerül, aki 16:9-nél kevésbé széles képarányt használ!
FPS-ekben a látószög lesz jelentősen szűkebb, már 16:10 esetén is, de stratégiáknál és egyéb, felülnézetes játékoknál is elveszítik az egyszerre belátható terület egy részét.
Ez pedig multiban, mások ellen játszva gyakran jelent behozhatatlan hátrányt.
1920*1080-hoz képest 1920*1200 esetén a nagyobb felbontás ellenére egy 120 sorral részletesebben megjelenített, de kisebb területet fog látni a játékos. Egyértelműen nem éri meg!Az alábbi képek nagyon jól bemutatják, mit, mennyit veszít, aki 16:9-nél szűkebb képátlóval játszik. Az, hogy ez milyen sok esetben jelent behozhatatlan hátrányt, már mindenki tudni fogja, aki multizik.
Tehát még egyszer: Játékra jelenleg legalább 16:9 széles monitort!
-
titán
válasz 1 among many #39741 üzenetére
Szeretném megragadni az alkalmat, hogy
felhívjam a fórumtársak figyelmét, miszerint a hozzászólás sok fél- és félreinformációt tartalmaz.evDirect villanyautós töltőhálózat
-
Tin
veterán
válasz 1 among many #39741 üzenetére
te, nemár...
1920x1200-as 16:10-es monitoron kevesebbet látok, mint egy 1920x1080-as 16:9-es monitoron?
és ha átrakom a monitort 1920x1080 felbontásra?
-
Tin
veterán
válasz schawo #39745 üzenetére
én értem, vagy legalábbis érteni vélem amit mond, a képátló miatt. ez ugyanaz mint egy 4:3-as tévén 16:9-es adást nézni, vagy egy 16:9-es tévén 21:9-es filmet nézni... ha ott a fekete sáv alul-felül, akkor annyival kisebb a képernyő. de ő ahogy leírta a dolgokat, az szerintem teljesen másra vonatkozik, merthogy ő azt írta, mi lenne, ha a játékkal a monitor natív felbontásában játszanál, akkor azt a játék hogy kezeli.
-
1 among many
tag
Akinek nem a játék az elsődleges, hanem különböző munkafeladatok, annak nyilván az adott felhasználási terület igényeit kell figyelembe venni. Nem azt mondtam, hogy a nem 16:9 képarányú monitorok rosszak, vagy ne lenne sok olyan terület, ahol kifejezetten a szűkebb képarány az előnyös, hanem azt, hogy ha kifejezetten a játék az elsődleges szempont, akkor előnytelen a 16:9-nél szűkebb képarány használata.
Az általam beillesztett képek mindent elmondanak. Akit ez nem érint, nem foglalkoztat, az ne foglalkozzon vele. Elég sokan nem játékra vesznek monitort. Viszont akik igen, azok jobb, ha tudnak róla.
Vannak esetek, amikor az említett problémát beállításokkal lehet kompenzálni, de többnyire nem, vagy csak részben.
A felbontás átállítása esetén sok monitornál eltorzul a kép, nem tudja kezelni rendesen. A játékon belüli FOV állítás pedig mindenképp torz képet eredményez, ha szűkebb monitoron akarunk szélesebb látószöget elérni, sokszor belekavar a dolog még az egér érzékenységébe is, bár ez pont a megoldható problémák közt van általában. Már ha lehet egyáltalán állítani a FOV-ot, mert sok játékban eleve nem engedi a csalás elleni védelem, hogy multiban ehhez hozzányúljunk, vagy csak túl szűk határok között.
Jelenleg mindenképp csak natívan (legalább) 16:9 széles monitor javasolt, ha a játék az elsődleges szempont.
A felbontás pedig egy más téma. 1600*900 monitoron ugyanannyival több fog látszani, mint az 1680*1050-esen, mit az 1920*1080-ason az 1920*1200-assal szemben, csak alacsonyabb felbontással.
Megfelelő, tehát 16:9 széles képarány esetén természetesen a minél nagyobb felbontás az előnyös, már ha bírja valaki videókártyával. A többségnek jelenleg épp elég az 1920*1080-at is kihajtani megfelelő minőségben, de persze én sem bánnék egy 4K-s FPS élményt.
-
smallmer
őstag
Sziasztok,
megint a segítségeteket szeretném kérni.
Fel szeretném rakni a Dell U2713H típusú monitoromat a falra.
Az egyik boltban ezt a fali konzolt kaptam: SUNNE LCD-201R.
Sehogy nem tudom rávarázsolni. Valakinek nincsen ehhez ötlete? Köszönöm -
titán
válasz 1 among many #39747 üzenetére
A játékon belüli FOV állítás pedig mindenképp torz képet eredményez, ha szűkebb monitoron akarunk szélesebb látószöget elérni
Nem. A 16:9-hez a játék más FOV-ot rendel, mint a 16:10-hez. Ezt kell korrigálni. Ennyi.evDirect villanyautós töltőhálózat
-
1 among many
tag
Ez nem így működik. Jellemzően ugyanazt a perspektivikus torzulást használják minden képarány mellett, hogy a fejlesztő által elképzelt módon jelenjen meg a kép, épp ebből adódik, hogy a szélesebb képarány szélesebb látóteret eredményez. Ha egyáltalán engedik állítani - még egyszer mondom, sok esetben csalásért bant kaphat érte, aki buherálja -, akkor is torz lesz a kép a megnövelt fov esetén, ha ugyanakkora látóteret akarunk szűkebb monitorra varázsolni. Láttam épp eleget még a kilencvenes években, mikor nem is volt, csak 4:3 monitor forgalomban, hogy a kvékerek időnként mit torzítottak a fov-val, mert hamar rájöttek, h a szélesebb látótér mennyit számít. Úgy nézett ki a kép náluk, mint ha vmi nagyon durva halszemoptikával néznék a dm6-ot.
Egyébként meg amit a képarányok és a látótér / belátható terület viszonyáról leírtam, az tény, attól függetlenül, hogy ez tetszik-e valakinek v sem. Nem én találtam ki, hanem ez van. Van róla épp elég cikk, lehet olvasgatni.Wiki cikk: Field of view in video games
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DUNE médialejátszók topicja
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
- Új működési profilozást kapott a DLSS 3.8.10
- Elemlámpa, zseblámpa
- OLED TV topic
- Feltörték a PROHARDVER!-es regisztrációmat! (vagy elvesztettem a belépési emailcímet, 2FA-t)
- Politika
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kés topik
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- További aktív témák...
- LG-27UP85NP 27 inch / UHD 4K monitor / IPS / VESA DisplayHDR 400 / USB Type-C / FreeSync
- Acer CB342CK 34 inch UW-QHD / IPS / 75 Hz / Freesync / 1 MS / Kibontott
- Samsung S22E450 monitor
- 27"-os monitorok számlával, garanciával! IPS FHD QHD! Dell, HP, Samsung
- 19"-24"-os monitorok nagy választékban számlával, garanciával! Dell, HP, Samsung, Lenovo
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest