Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
vond
MODERÁTOR
válasz triluan #25689 üzenetére
Szerintem szedd össze a pénzt egy Dell U2713HM-re...
27" 2560x1440... A videókártyád bírná még ezt is... És ez biza elég durva változás lenne a mostani monitor minőségéhez és méretéhez képest is...
Amúgy már az általad említett Asus-szal is tapasztalnál elég erős fejlődést (márcsak a panel típusából adódóan is), de választhatsz akár a sokkal jobb ár/érték aránnyal rendelkező Dell UltraSharp szériából is (játékra is abszolút alkalmasak, ne zavarjon meg a gyári 8ms-os válaszidő érték):
U2412M ~68k
U2312HM ~51k
U2212HM ~46kVOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT
-
vond
MODERÁTOR
válasz triluan #25698 üzenetére
Hááát, szerintem nagyobb élményt adna a 27" WQHD, mint a 3D 23" FullHD... De ha mindenképp 3D-ben gondolkodsz, akkor épp most jelenik meg egy 23-as, IPS paneles, 3D-s LG elég jó áron...
[ Szerkesztve ]
VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT
-
Isual
veterán
válasz triluan #25701 üzenetére
jah, neked nemtom én, Engem mentsen meg a jó Isten ettől
vond-dal értek egyet, U2713HM
3D-ben meg nem vagyok otthon, de ha vennék maganak, nem LG lenne, mondjuk ez is csak az én hibám biztos. Meg mondjuk nem vennék 3D-s monitort, mert minek.Egy a lényeg, hogy egészség legyen… meg beteg
-
vond
MODERÁTOR
válasz triluan #25703 üzenetére
Ezt - mivel elég brutális felbontása van - nem kell messzebbről nézni, hogy ne legyenek zavaróak a nagy pixelméretek (mint pl. a 27" 1920x1080-on)... Általános távolságból teljesen jó lenne... Talán 40-80 cm, de ez sem Szentírás, lehet akár több is...
Amúgy (visszatérve a 3D-re) 75-ért van pl. szintúgy IPS-es Asus VG23AH is, 130-ért meg a 27-es nagytesója... De ez utóbbi is csak FullHD, szóval sokkal kisebb felbontású, mint pl. a Dell U2713HM... Ergó nem ártana egy kicsit messzebbről nézned, hogy ne lásd annyira a pixeleket...
[ Szerkesztve ]
-
vond
MODERÁTOR
válasz triluan #25708 üzenetére
A mostani monitorod pixelmérete 0,282mm... Az U2713HM pixelmérete pedig 0,233mm... Szóval még akár közelebb is hajolhatnál, ha nagyjából ugyanakkora méretben szeretnéd látni a pixeleket... Egészen pontosan 21%-kal közelebb...
De egyébként mire akarsz Te azzak menni, hogy egy hót idegen ember, egy teljesen más környezetben, abszolút más körélmények között éppen hogyan és mekkorának érzékeli a 2713-ast játék alatt?
Ennek így semmi értelme...
Neked is az lenne a legjobb, ha valahogy meg tudnád oldani a személyes megtekintést... Tudom, hogy írtad, hogy messze lakozol a két ajánlott üzlettől, de ha már egyszer kész lennél kiadni 150-160 ezer pénzet egy monitorért, akkor nem ártana előtte megtekintened... Az útiköltség eltörpül emellett...
-
thomasvold
őstag
válasz triluan #34105 üzenetére
Szia!
50-50%-ban mindkettőre. Írtam,hogy 2, 2 és fél méter távolságból lenne róla mozizva. Maximum ketten néznénk, tehát a betekintési szögekkel nem igazán lenne baj. 40%-ban FPS, 60%-ban HOG játékokkal játszanék rajta. Kivétel Starcraft 2, ezt napi szinten tolom általában.
Ejjj, te meg azt mondod, a Dell-t vegyem Igen, én is attól félek,hogy a full HD nem lesz elég akkora méretre. De írtam,hogy napi szinten használva kb. 1 méterről nézném a monitort. Ott is annyira feltűnő lenne?
[ Szerkesztve ]
-
vond
MODERÁTOR
válasz triluan #36235 üzenetére
Megszűnt a domain (és lehet, hogy már a tárhely is), azért nem jön be az oldal...
Már jó ideje így van, nem valószínű, hogy vissza fog térni...A megszűnés után megpróbáltam megmenteni belőle, amihez hozzá lehetett férni... Kis rendberakás után ment is fel a cucc a saját tárhelyemre, ezen a linken el is érhető...
Sajnos nem minden működőképes (pár fontos script már nem volt elérhető), de a képernyők összehasonlítása pl. tökéletesen működik...
Valószínűleg még változni fog pár dolog, és bízom benne, hogy sikerül majd megoldani a hiányzó funkciókat is...
[ Szerkesztve ]
-
Isual
veterán
-
haypro
senior tag
válasz triluan #37418 üzenetére
Srácok, tudnátok segíteni?
Milyen monitort vegyek?
Keret: max. 35-40k
A BenQ RL2240 jó választás? Igaz, TN paneles, de nagyon szép képe van (láttam).
Annyit, hogy hány Hz-re tudnám beállítani a játékokban a képfrissítést? Csak 60-ra?
Vagy ennyiért hagyjam a TN panelt, és vegyek inkább VA paneles BENQ GW2260M-et?
Mennyivel jobb a VA panel, mint a TN? És az IPS és VA közül melyiknek mi az előnye?
Vagy egy kis plusz rászánásával vegyek LG 22EA53VQ-P-t IPS-el vagy esetleg ilyen vagy ilyen AOC monitort IPS panellel?
Köszönöm,
haypro,,I look at the world, and i notice it's turning, while my guitar gently weeps"
-
SRII
őstag
válasz triluan #37541 üzenetére
egyetértek az utolsó mondatoddal, de De nem értem milyen pixeleket láttok ti egy 27" 1920x1080 felbontású monitoron, tegnap néztem élőben az lg 27 monitorát az egyik E betűs áruházban, eddig 15" illetve 17" monitorjaim voltak, amik nem voltak hd felbontásra alkalmasak, de közelről sem távolról semmilyen nagy pixelpontokat nem vettem észre, az "eldzin" és mosolyogtam is ezen mert egyből a topik jutott eszembe, hogy itt meg megoszlanak a vélemények, (azért a monitorba nem bújtam bele, de 35-40 cm nézve semmit zavarót nem tapasztaltam.
Légy önmagad! Mindenki más már foglalt!!
-
Isual
veterán
válasz triluan #37638 üzenetére
Nem, mert a WQHD-s IPS monitorok a nagyobb felbontáson túl - amit a játékot leszámítva sok minden földi jóra használhat az ember a sima 1080p-vel szemben - jobbára komolyabb konstrukciók, jobb elektronikával, esetleg szélesebb színtérrel, s egyéb extrákkal. Így mindezektől kéne megválni és 1080 sorra korlátozni az asztalt csak azért, hogy a játék ne legyen olyan kompromisszumos. Ez lenne a nagyobb kompromisszum, most már gondolom te is látod.
Egy a lényeg, hogy egészség legyen… meg beteg
-
Konflikt
addikt
válasz triluan #37638 üzenetére
az 1280x720-at azert jelenit meg neha, mert jellemzoen a 2560x1440 (2560x1600) as felbontasok DVI-on dual linken mennek csak at, single linken nem, ezert oda kell figyelni a kabelre is. (DP-n persze gond nelkul megy, HDMI-n is, sot, 1.4-tol felfele a 4K is) masreszt persze meglehet, hogy ez a felbontas nem tamogatott, de ahhoz igen igen oreg konfig kell.
pl. nalunk van egy 4-5 eves GT240, es gond nelkul megy vele a 2560x1440.
szinte az osszes mai GPU ki tudja hajtani ezt a felbontast (meg az intel CPU-k melle integralt HD2000/3000 is) csupan itt a kerdes hogy intenziv 3D-s alkalmazasokat is akarsz-e hasznalni.
a legegyszerubb, hogy rakeresel a GPU-ra hogy tudja-e ezt a felbontast[ Szerkesztve ]
Commodore Amiga 500 - es a kepzeleteinek tobbe semmi nem szab hatart! // VCIX-DCV&CMA
-
ViZion
félisten
-
-
csucsu21
aktív tag
válasz triluan #38514 üzenetére
igazából netezésre meg néha néha játékra
van egy 24" benq 2420hdbl-em ha jól tudom ez is TN paneles de a konfigom galyra ment a monitor ment tesóm gépéhez
ehez a konfighoz ami meg most nekem van elég egy akkora fel bontású isAz élet olyan, mint a motor be kell rúgni másként nem megy !!!
-
jani04
aktív tag
válasz triluan #38602 üzenetére
Akkor végszónak.Nem írtam egy szóval sem,hogy téged szakértőnek tartalak.A monitor konkrét típusa megvan már de még nem aktuális.Ha az lesz és használatba is veszem megírom milyen és mi a tapasztalatom vele.Első ránézésre jó választásnak tűnik de ígérték az üzletben,hogy össze hasonlíthatom majd egy Dell U2312HM-el.Ha azzal szemben megállja a helyét akkor megveszem ha nem akkor viszem a dell-t. A másik és ez nem neked hanem Djsabának szól.Nem én írtam,hogy itt bárki érdekből ajánlgat monitorokat.Valakivel össze keversz.Azt hiszem.Amúgy ahogy elnéztem a potensebb monitor árudákat több gyártó monitorját tartják.Innen kezdve okafogyott a felvetésed is.Szal én csak azt írtam nem biztos,hogy mindenkinek a dell felel meg.Ennyi.Ha ez hihetetlen akkor is így van.Én pl többet látok más gyártó monitoraiból használatban mint dell-t.De ez nem jelent semmit.
-
dorika87
őstag
válasz triluan #38730 üzenetére
Hdmi-t a hd filmek miatt szeretnék. A hangszoró nem fontos, mivel a hangfalakon jönne egyébként is a filmek hangja,.a kép viszont a monitoron jelenne meg. Átalakítóra nem szeretnék költeni amikor már rendelkezem hdmi kábelem. Tehát ha nagyon nem muszáj akkor nem, viszont az usb display port is jól hangzik, de akkor az átalakító még plusszban pár ezres lenne... úgyhogy még nem tudom. Ezért lehet maradok az S2440L-nél, mert az U2412M már túl van az 55 ezres kereten eléggé sajnos.
-
dorika87
őstag
válasz triluan #38737 üzenetére
Van egy laptomom amin van hdmi és vga csatlakozó viszont DVI nincs. Hd filmeket is szeretnék néha napján nézni. Az nem gond, hogy nincs hangszorója a monitornak, hisz a notebookom rá van kötve hangalra, azon kijön a hang, a full hd kép viszont a monitoron jön ki. És azért gondoltam elsősorban olyan monitorra amin van hdmi, mert nekem van hdmi kábelem. Átalakítóra nem szeretnék költeni, és DVI-m sincs a notebookon. Ezért arra gondoltam, hogy akkor a hd filmek miatt maradjon a hdmi megoldás. De ha esetleg tudsz ajánlani másik megoldást, hogy az U2412M-en hogy nézzek hd filmeket, akkor azt megköszönném. Lehet nem lesz más választásom minthogy hdmi átalakítót veszek akkor (talán 2-3e ft egy olyan? nem tudom)
-
sixpak
nagyúr
válasz triluan #38737 üzenetére
Miért jobb a 16:10 a filmekhez, mint a 16:9???
Hogy még a ritka 1:1,85 arányú filmek nézése közben is legyen fekete csík?
A 1:2,35 (40) formátumról nem is beszélve.
Ha innen közelítjük meg a dolgot, akkor filmnézéshez csak a 21:9-es monitorok jók.:-)https://www.flickr.com/photos/86396338@N05/
-
törölt tag
válasz triluan #38904 üzenetére
Igen ez a Dell S2740L elég jónak tűnik, de ha nincs keményített felület akkor ez sérülékeny lenne?
Ez nem valami jó hír plusz erre nincs pixel gari, és a legdurvább hogy tükröződik a kijelző, ami gáz.Közben feltettem a listára a p2414h -t lehet hogy ez lenne a legjobb, de nem tudom nem lesz a gond a hdmi hiánya, biztosra akarok menni.
Még majd átnézem az lg-ket, köszi!
Egyenlőre ez lett a listám:
Dell P2414H
S2740LBenq GW2760HS
RL2455HM[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 1ÉV GARANCIA ! Fujitsu 27" iPS QHD, 100% sRGB / FEHÉR ÓRIÁS - hdmi, dvi 2x dPort +SZLA
- Samsung Odyssey G5 27 ívelt 165Hz WQHD
- - 38% LG 25UM57-P - 25" 21:9 ultrawide / IPS / 99% sRGB / Flicker Save / Dual Link +GARANCIA +SZLA
- Philips Evnia 27M1N FHD 1ms 165Hz monitor garanciával hibátlan működéssel
- LG (38WR85QC-W.) 38" 4K GAMER 144Z PRÉMIUM LED MONITOR ! AKCIÓ!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest