Hirdetés
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Fűzzük össze a szavakat :)
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ingyen kellene, de tegnapra
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
-
LOGOUT.hu
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
paatrick
őstag
Dilemmába kerültem és az internet nem igazán segít.
43"-os valamit keresek 4k, sok óra internet dolgozás stb, elhanyagolható játék, HDR nem érdekel, hang se számít mert van hangfalam.
Árukeresőn ezt találtam:
LG 43UN700
Viszont ennyiért (~230 ezer) már jó TV-t is kapni, mondjuk ezt:
Sony 43X82JMindkettő IPS, mindkettő 60 hz.
Szóval ha így nézem azonos méretben egyáltalán mi a különbség egy monitor meg egy TV között? (a netes írások leragadtak a TV-n tudsz TV-t is nézni váóóó, és hasonló baromságoknál)
Ami nekem eszembe jutott az a matt vagy fényes kijelző, meg a monitor el tud menni alvó módba.
De amúgy ugyanolyan éles lenne egy TV is nem?[ Szerkesztve ]
6 év "lelkes újonc", 4 év "kvázi-tag", 2 év "tag", 1 év "aktív tag", már senior tag. I'm doing my part. ¯\ ʕ•ᴥ•ʔ /¯
-
nagyonjjo
tag
Sziasztok!
Kaphatnék 1 árat,milyen árra tartjátok az alábbi monitort?
[link]
250 mátyás a legolcsóbb példány belőle?
Igaz,hogy kevés a piacon a magas frissítésű,így kevés a célközösség,csak nem tudom mi lehet az a határ amit még megér. -
sztivo
Topikgazda
válasz paatrick #121851 üzenetére
Egy monitornak kisebb az input lag-ja, illetve a válaszideje, továbbá léteznek 144-240Hz-es monitorok, TV-k kevésbé (tudom ez itt nem lényeg, mert mindkettő 60Hz). Nagyjából ez a különbség a tuneren kívül. Bár manapság már gondolnak a konzolosokra is, így van game-mode, ami segít (pláne egy Sony-tól elvárható dolog ez ).
-
törölt tag
Grafikus munkára keresek 100-150k forint között 27" 1440p IPS monitort, magas képfrissítés, G-Sync és hasonlók nem fontosak.
Asus PB278QV és ProArt PA278QV modelleket néztem eredetileg, de utána olvastam, hogy ezek pwm-esek, flicker free jobb lenne. Ti mit ajánlanátok?
Illetve ultrawide-ban (pl LG 34WN750-B, Philips 345E2AE) van értelme gondolkozni, vagy ilyenből még nem kapni ennyiért minőségi darabot?
-
Scarletiel
senior tag
Megérkezett az Oázistól az Acer Nitro XV272UP monitor amit rendeltem és szeretném megosztani veletek tapasztalataimat.
Nos kezdjük ott, hogy 27 colos FullHD felbontású monitorról jöttem. Azelőtt egy 32 colos LG 32GK650F-B monitor volt és ezt váltotta a VGA válság miatt az AOC 27G2U monitor. Ezt majd később látni fogjátok miért tartottam fontosnak megemlíteni. Alapvetően az LG nem volt rossz monitor csak akkoriban az RX5500 XT 4GB nem igazán tudta a játékokat rendesen meghajtani 1440p-n. Próbálkoztam azzal, hogy lejebb veszem a felbontást a natív helyett 1080p-re, de a képminőség borzalmas lett. Egy nagyon recés, szmötyis képet kaptam, így lett végül az AOC az utód, mivel Rtings-en a 24 colos kistesó kíváló értékelést kapott. Nost azzal a monitorral sincs mai napig semmi probléma, viszont hiányzott, hogy netezés és mmorpg közben jobban szét tudjam osztani a dolgokat a monitoron. Minden olyan batár nagynak tűnt, hiába csökkentettem az ikon méretet, a böngészőben a nagyítást 80-90%-ra vettem stb, de nem volt a legjobb élmény. No de ma megérkezett ez a monitor amit én nem mondanék és szerintem senki nem mondana felső kategóriának, inkább egy budget megoldás 1440p 144Hz-re.
Ami tetszik:
- A színek az AOC-hoz képest szebbek. Egymás mellé tettem a két monitort és összességében a piros, zöld és és árnyalatai sokkal mélyebbek az Acer monitorán.
- A kép tűélesnek tűnik, mellette az AOC kicsit recésebb.
- Van 4db USB csatlakozó így a hangszóró és a monitor lámpa simán ráköthető.Ami ISZONYATOSAN tetszik:
- Most jön a lényeg amit még mindig nem sikerült feldolgoznom a csöpp agyammal és ami miatt nagyon nagyon hezitáltam 1440p monitor kapcsán és majdnem 4K monitort vettem. Ugye írtam, hogy az LG-nél volt egy olyan problémám, hogy amikor a VGA nem bírta a natív 1440p felbontást, akkor 1080p-re állítottam a játékokat és próbáltam úgy játszani, de sajnos nagyon csúnya képet kaptam. Olvasgattam és azt találtam azért, mert míg 4K felbontáson az 1080p 4x van meg benne, addig 1440p-ben nincs meg egész számban az 1080p, így torzabb lesz a felbontás széthúzása, emiatt nem lesz szép a kép, hanem ilyen szmötyis, blur-os. Viszont írták, monitora válogatja (ezt nem tudom igaz-e). Ez azért volt egyrészt fontos nekem, mert az RTX 3060 sem egy isten kártya, inkább fullHD maxra jövőálló, mintsem 1440p-re. Másrészt egy Nintendo Switch is van a monitorra kötve, aminek szintén max 1080p a felbontása dockolva. Így örültem volna neki, ha elfogadható képet kapok. Örömmel tapasztaltam, hogy mérföldekkel jobb a minőség 1080p felbontás mellett mint anno az LG-nél volt. Nem tudom, hogy az nvidia, az acer, vagy pusztán az, hogy 32 col helyett 27 col van, az oka, de konkrétan úgy néz ki 1080p-ben a játék a monitoron, mint mikor a natív 1080p-s AOC-on játszottam. Nagyon max egy hajszállal rosszabb tényleg. Rettenetes nagy piros pont!Ami nem tetszik (mert olyan is van):
- A HDR szerintem viccnek van benne, mondjuk ezzel nagyjából tisztában is voltam, hisz IPS panel + 300-400 nit HRD400 tanusítvány= marketing. Játékban bekapcsolt állapotban a színek fakók és szürkések lesznek nekem, de lehet valamit szarul csinálok, ha valaki segít benne azt megköszönöm.
- A bevilágítás mint olyan sajnos itt is jelen van, és itt is leginkább fekete, sötét jeleneteknél zavaró. 3 sarokban is tapasztalható illetve fent középen is egy kisebb foltban. Ezzel megtanulok együtt élni, mert valószínűleg jobbat nem kapnék akkor se ha cserét kérek. Játék, netezés közben amúgy nem gáz.
- Az AOC-hoz képest a fekete szürkébb. Érezhetően mélyebb a feketéje az AOC-nak, pedig az is IPS paneles. Igaz annak valami 1500:1-hez kontrasztarányt mértek Rtings-en és ott is csodálkoztak rajta.Összességében nagyon meg vagyok elégedve. Ismét köszönöm az Oázisnak (nem reklámként szeretném írni). Aki 110-130 ezer között keres monitort annak ezt a típust tudom ajánlani.
Asrock B550M Steel Legend / Ryzen 7 5700X / Sapphire Pulse RX7700 XT 12GB / Kingston Fury Beast 2x16GB DDR4 3200Mhz CL16 RAM / Kingston NV2 1TB x2 SSD / Thermaltake Toughpower GF1 650W / Deepcool AK500 WH/ Deepcool CH360 Digital
-
Oryctolagus
tag
hello!
megint monitort akarok venni.
Ami szempont PIP/PBP, USBhub, allithato magassag.
Ezek tetszettek meg elsore.
SAMSUNG LS32A600NWUXEN
IIYAMA XUB3493WQSU-B1
LG 34WN650-W
ASUS ProArt PA278QV
Az Asus kicsit kilog a sorbol mert kissebb de nagyon megtetszett.(hype?)
Ami a jatekot illetti 1650 Super kartyam van es foleg Civ 6.
Neha FPS is megy de nem multizok, szerintem 40 FPS-sel is jatszhato egjatek
Max 90 cm szeles lehet, es a talpa legyen negyszog alaku mert egy hazimozi lejatszojara lesz rakva.
Kb 1-1.5 honap mulva vennem meg.
Velemeny otlet, johetPer aspera ad astra.
-
Celithrandi
addikt
válasz Scarletiel #121856 üzenetére
ha a színek fakók és szürkék akkor nem váltott át a monitor hdr-be. Nézd meg a menüben, hogy automatán kellene e váltania, ha nem állítsd be hogy váltson, ha nem lehet beállítani akkor neked kell kézzel váltanod (bár szinte biztos hogy van auto mód) Ha autón van és nem vált akkor lehet szimplán a játék nem képes a wint átállítani. Ha bemész a winbe a képernyő beállításokhoz ott hdr monitor esetén kell lennie egy kapcsolónak hogy hdr re átváltsd: [link]
Szerintem hdr400 játékok alatt pont élvezhető tud lenni, de nem feltétlen kell tőle lényegesen többet várni mintha szimplán feltolod 400nit re a monitor fényerejét főleg ha 8bites a monitori9 14900K, MSI Z790 Tomahawk MAX, ARCTIC LFIII 420, MSI 4090, GSkill DDR5 7600Mhz, Patriot VIPER VP4300 Lite 4TB, Lian Li LANCOOL III, LG 34GN850-B, Optoma UHZ66
-
nagyonjjo
tag
válasz Csandi #121853 üzenetére
Köszi.Én is így gondoltam.Hogy nyilván alatta valamivel.
Csak nem tudom van-e létjogosultsága ,ilyen kis 25"-os monitornak ebben az árkategóriában.
Azt leszámítva,hogy fullos.(Full hd-s)
Igen tudom,ég és föld a különbség 144 és 240Hz-hez képest is.Csak nem hiszem ezt sokan tudják,használják. -
Celithrandi
addikt
válasz nagyonjjo #121859 üzenetére
Nagyon specifikus, így mázlival lehet csak jó áron eladni. Csak az veszi meg akinek bármi áron kell a 360hz. Ahogy nézem amúgy esélyes, hogy 1 ilyen panel létezik az egész világon és mind a 6 monitort ami 360hz ezzel szerelik és ha figyelembe vesszük, hogy az esélyesen ugyan ezt a panelt használó Alien sokkal olcsóbb: [link]
120lehet a reális ára aprón.i9 14900K, MSI Z790 Tomahawk MAX, ARCTIC LFIII 420, MSI 4090, GSkill DDR5 7600Mhz, Patriot VIPER VP4300 Lite 4TB, Lian Li LANCOOL III, LG 34GN850-B, Optoma UHZ66
-
3.Aragorn
addikt
válasz Komplikato #121841 üzenetére
Köszi, végül megrendeltük a Asus VP249QGR-t. Bosszantó amúgy, hogy a gyártó pont display port kábelt nem ad hozzá, csak hdmi lesz a csomagban, így a 144Hz-et esélytelen lesz használni amíg nem szerzünk kábelt.
-
Celithrandi
addikt
Na több napi tesztelés, debugolás, supporttal és más hibát észlelő userekkel való levelezés után ki tudom jelenteni, hogy a Dell S3422DWG a gyártó állításával ellentétben nem FreeSync Premium Pro képes, de még csak FreeSync-re sem képes. Most adtam fel, úgy, hogy már két ilyen monitor is van a tesztasztalomon és fix hogy az egész széria firmware hibás. Ilyenkor esne igazán jól kiperelni egy ilyen cégből a több napi munkámat és szívásomat Eddig azt hittem, hogy a Dell egy komoly cég, de valami nagyon elromlott náluk. Láthatóan legalább fél éve tudnak a hibáról amit többen jeleztek nekik, de se kártalanítás, se megoldás nem ment senkinek és utána még 4 napon át kell az új hibajelentőnek is "próbálta már kikapcsolni majd bekapcsolni" típusú levelezést folytatnia egy Indiaival aki még a feltöltött jpegeket se tudja megnyitni a bádogkunyhójában. Tehát a lényeg az, hogy AMD kártyával ne vegyen senki ilyen monitort ha játszani is szeretne vele. Csak AdaptivSync kapcsolatként lehet társítani a monitort amin keresztül villog a kép elég szépen. Irodai munkára alkalmas csak a monitor.
[ Szerkesztve ]
i9 14900K, MSI Z790 Tomahawk MAX, ARCTIC LFIII 420, MSI 4090, GSkill DDR5 7600Mhz, Patriot VIPER VP4300 Lite 4TB, Lian Li LANCOOL III, LG 34GN850-B, Optoma UHZ66
-
Scarletiel
senior tag
válasz Celithrandi #121858 üzenetére
Igen ezeket mind megcsináltam, mert ha a monitoron nem kapcsolom be a HDR színteret, plusz a HDR400 módot akkor totál szürke kb minden. Ha bekapcsolom akkor kapok színeket, de kb mintha a szaturációt a felére vették volna le és élettelen az egész. SDR-ben sokkal színesebb a tartalom, sokkal mélyebbek a színek. Ja igen és az nvidia beállításokban is 10bit-re állítottam a monitort előtte. Szóval átvált HDR módra, csak számomra nem szebb hanem rosszabb úgy a tartalom.
Asrock B550M Steel Legend / Ryzen 7 5700X / Sapphire Pulse RX7700 XT 12GB / Kingston Fury Beast 2x16GB DDR4 3200Mhz CL16 RAM / Kingston NV2 1TB x2 SSD / Thermaltake Toughpower GF1 650W / Deepcool AK500 WH/ Deepcool CH360 Digital
-
Hauptmann
addikt
Manapság 24-25" IPS 144-165 Hz-es monitorok terén mi az, ami ajánlott? Pl. Asus VG259QM?
-
Teasüti
nagyúr
válasz Celithrandi #121863 üzenetére
Nem láttam az előzményeket, de: AdaptiveSync az a FreeSync leánykori neve. Elsősorban AMD fícsör, szóval ha AMD kártyával nem megy, akkor ott csúnya árulás van.
A Dell márkát pedig középmezőnybe tenném jó esetben is, de nekem rövid ismeretségem után a márkával is felemás véleményt hagyott bennem: technikai támogatás az jóindulattal is hagy némi kívánnivalót maga után, szoftveres támogatás az borzalmas (DUCCS gyári szoftver egyszerűen nem működik és csesznek rá évek óta, pedig hardveresen kalibrálható "komoly" monitorokról van szó), a monitorokban lévő funkciók sokszor implementációs hiányosságoktól szenvednek (kiszürkülnek beállítások bizonyos üzemmódokban, amivel épp csak arra nem lesz jó a monitor, amire vetted - a szervizes tagok a support fórumán erre meg csak annyit mondanak, hogy akkor vegyél NEC-et vagy EIZO-t), és a panel teljesítménye se kiemelkedő (a mostani M32U "gamer" monitorom precízebben kalibrálható, mint a kifejezetten színmunkára való 100% aRGB Dell monitorom ).
Szóval a Dell-ről nekem nem épp a "komoly" jelző jut eszembe először.
A belépő márkáknál (Acer, stb.) egy picivel jobb, ennyi.
Disclaimer: a véleményemet arra az egy mintára alapozom, amivel közelebbi ismeretséget kötöttem: UP2716D.[ Szerkesztve ]
-
hrabaafocus
csendes tag
50k alatt legjobb monitor? 70 éves édesapámnak veszem szóval semmi extra nem kell bele, 4k abszolút nem szükséges, böngészésre fogja használni szóval a lényeg hogy minél nagyobb és jobb legyen erre a célra ebben az árkategóriában. Nappaliban lesz letéve egy viszonylag árnyékosabb sarokba. Tudnátok kérlek segíteni? Előre is köszönöm!
-
-=RelakS=-
veterán
Olcsó HDR monitor? Lehet, hogy scam akkor is, ha hivatalosan megugorja a szintet.
Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
Komplikato
veterán
válasz -=RelakS=- #121868 üzenetére
Spectre az USA/Kanada piacos cucc, nagyon jó árakkal, amit egyből bukik az ember a szállítási költséggel. Cserébe eléggé hadilábon állnak a pixelhibákkal. Előbb vennék valamilyen koreai belpiacos gamer motyót.
"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)
-
ittakary
nagyúr
Sziasztok
Elég szűk célpontra célzok, legalábbis kezdek kétségbeesni, hogy nem találok ilyet
34"
2560x1080
íveltlehetőleg újonnan és lehetőleg 100-150ezer között (mert 165ért ennyi pénzt kiadni ilyen színvonalra szerintem már húzós volna)
néztem 34UC79G-t használtan, kb jó is lenne ... de azok az IPS GLOW képek amiket kiadott a kereső, valami horrorisztikusan néznek ki!
amiről le tudnék mondani az az íveltség, így néztem ezt: [34WP65G]
de itt meg a 75Hz-t tartottam kevéskének - bár talán még ez is beleférne ha nincs másvan valami ultimate arukereso.hu elől rejtve maradt monitor amire van tippetek?
3440x1440re félnék váltani, mert ugyan most veszek 3060 Ti-t de nem oda már inkább 3070/3080at mondanak az szakértők illetve a jelenlegi DPI-m kb megfelel az én látásomnak (27" @ 1080p)
[ Szerkesztve ]
-
3.Aragorn
addikt
válasz Celithrandi #121862 üzenetére
Persze, nyilván. Nem is az a baj hogy beszerezhetetlen, hanem hogy a gyártó kispórolja a csomagból.
-
Celithrandi
addikt
válasz 3.Aragorn #121871 üzenetére
én pártolom azt hogy ne legyen mindenféle kábel egy csomagba, mivel sok esetben nem megfelelő a hossza, minősége stb így szemétre kerülnek. Ugyan úgy mint ahogy kb minden monitorhoz csomagolnak HDMI kábelt, én meg szépen bevágom a fiókba. Teljesen felesleges környezetszennyezés találomra cuccokat csomagolni dobozokba.
i9 14900K, MSI Z790 Tomahawk MAX, ARCTIC LFIII 420, MSI 4090, GSkill DDR5 7600Mhz, Patriot VIPER VP4300 Lite 4TB, Lian Li LANCOOL III, LG 34GN850-B, Optoma UHZ66
-
Celithrandi
addikt
válasz ittakary #121870 üzenetére
Legyen IPS, legyen magas HZ és legyen jó is és olcsó is Valamit el kéne engedned. Esetleg az IPS panelt: [link]
Én ugyan ezt a kört futottam csak 1440p vel, a végén rá kellett jönnöm, hogy 300ezer alatt nincs értelmes lehetőség.
-
Komplikato
veterán
válasz Celithrandi #121874 üzenetére
De nem is íra, hogy IPS-t akar, azt írta zavarja az IPS glow. Meg eleve hajlított monitorok 95%-a VA paneles. A linkelt monitor meg túl kicsi lesz neki 27" után, hiszen az egy 24"-os monitornak felel meg 21:9-re széthúzva, azonos PPI értékkel.
[ Szerkesztve ]
"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)
-
Celithrandi
addikt
válasz Komplikato #121875 üzenetére
elnéztem a méretet sry. Az a furcsa, hogy 1080p 34-es alig van most a piacon, míg a használtpiac dugig van velük, úgy nézem kifutott ez a felbontás ennél a méretnél (mondjuk nem véletlen)
-
3.Aragorn
addikt
válasz Celithrandi #121873 üzenetére
Ezzel is egyetértek, de hdmi kábellel ez a monitor valószínűleg nem tudja hozni a specifikációkban hirdetett 144Hz-et, ehhez dp kábel kellene, amit nem adnak. Akkor miért nem a hdmi kábelt hagyják ki a csomagból?
-
Celithrandi
addikt
válasz 3.Aragorn #121877 üzenetére
Szerintem a hdmi és tápkábel kötelező. Vagy kötelező egy connect kábel és a hdmi olcsóbb vagy éppen van még egy mázsa nekik raktáron. A BenQ monitoromhoz én is HDMI-t kaptam, a DELL és LG hez volt HDMI és DP kábel is. Inkább arra lennék kíváncsi, hogy pl az LG hogy gondolta azt, hogy külső tápot ad a minotorhoz a külső táp és a monitor közötti (nem cserélhető kábelszakasz) pedig egy méter. Magyarán ha nincs kábelrendeződ az írósztal aljára szerelve nem ér le a földig a táp kábele ami miatt meg kell oldani az írósztalon való rögzítését. Nem tudom, hogy egy 350ezer forintos készüléknél miért volt jó kispórolni fél méter 12v? kábelt.
-
őstag
válasz Celithrandi #121880 üzenetére
csak nvidia van:/ egyébként leírás szerint tudja, ráadásul premium pro (bármios legyen az). [link]
[ Szerkesztve ]
-
Celithrandi
addikt
-
mikromanus
veterán
Némi sugallat, vagy javaslat jól jönne. Lecserélném a mostani fullhd (vagyis LG féle "szélesített") monitorom 4k-ra. Nem vagyok teljesen kicsinyes, így mondjuk 30 col felett. A kérdésem az, hogy munkánál, hosszabban gép előtt dolgozgatva van bármi haszna a magasabb Hz-nek/képfrissítésnek (60 helyett mondjuk 120-144) és mondjuk a névleg alacsonyabb válaszidőnek (5ms helyett 1?)?
A nem olcsó belefér, de azért nem mennék OLED monitori millás magaslatokra. 400k árcap-pal esetleg? Már ha megéri. Mert ugye filmnézésnél nem ennyi amit a "film tud", játékra meg nem feltétlen kell annyira, hogy bevállaljam a dupla árat. De ha "normál" napi feladatoknál is hasznos és mondjuk kevésbé vakulok tőle 10-20 éven belül (napi hm... 6-8 óra monitor előtti időtöltéssel), akkor azért lehet megéri. Ha csak a játék nem szemfosató annyira, akkor lehet kivárok egy-két évadnyi fejlesztést és majd később nagyzolok...
[ Szerkesztve ]
Battletag: Mikroman#2277 - "Népszerüsítő" videók: http://www.youtube.com/user/Mikromanus SC2: Mikroman #288 Stream: http://www.twitch.tv/mikromanus
-
Celithrandi
addikt
válasz mikromanus #121883 üzenetére
Én sima irodai munkánál nem érzek különbséget 60hz és 144hz között, sem szemfáradás semmi semmi tekintetében (elvileg ez is az is flickerfree így nem kellene hogy legyen olyan különbség mint annó a crt esetében ahol konkrétan a villanásokat adta meg a hz. Az ms meg ilyen szempontból nem is számíthat.
-
bundaska
aktív tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni tőletek. Fotó szerkesztésre szeretne egy ismerős vásárolni monitort, Photoshop, Lightroom programokkal használná. A keret 90k Ft lenne rá.
Lényeg lenne, hogy szín helyes legyen, amennyire lehet. Pivot funkció nem feltétlen kell, de ha tudtok ilyet is ajánlani, azt köszönöm előre is.Üdv:
Bundas[ Szerkesztve ]
Az élet egy szar játék, de a grafikája nagyon ott van! - !!
-
Celithrandi
addikt
válasz bundaska #121885 üzenetére
90k egy rendesebb irodai monitor. 4-5x ennyiért már találhat. Ha munkára kell akkor hamar megtérül. Ha hobbira kell akkor meg sajnos rá kell majd jönnie, hogy ez egy drága hobbi.
-
bundaska
aktív tag
válasz Celithrandi #121886 üzenetére
Köszönöm válaszodat. Hátha, valaki ajánl még valamit, várok vele kicsit.
Az élet egy szar játék, de a grafikája nagyon ott van! - !!
-
Celithrandi
addikt
válasz bundaska #121887 üzenetére
amit el lehet érni az a nagyjábóli színhelyesség, mert bármit elviszel kalibráltatni. Vagy keres egy régi böhöm nagy grafikai munkára gyártott crt monitort, az akár 5-10ezerből is meglehet és még jók is.
-
cuko
aktív tag
Na, idokozben ahogy keresgeltem es olvastam, teszteket es velemenyeket olvasva, finomitottam a celon.
Elengedtem az USB-C-t es az USB hubot (habar ha van a monitorban nem oriasi felarral, orulnek neki) es felbontasban pedig 3440x1440 WQHD-t szeretnek, 34-35" meretben. Ugy erzem, hogy ez a legjobb mindket vilagbol, a produktivitasban is segit a plusz felulet (es a majdnem annyi hely, mint a 4k-n), valamint jatekra is jobban jarok vele. Filmet ritkan neznek rajta, igy az sem szempont.
Van best buy ebben a kategoriaban?MSI G34WQ jo lenne, de nem lehet mar kapni sehol ahogy latom. Alapvetoen IPS-t akartam, de az opciokat nezve lehet VA-val jobban jarnek? Az eredeti keretet egyre inkabb tolom kifele, jo lenne max 150k korul talalni valamit.
- Samsung Odyssey G5 C34G55TWWR (150k),
- LG 34UM88C-P (140k),
- LG 35WN65C (140k),
- LG 34UC88 (150k),
- Xiaomi Mi Curved 34 (150k).A boseg zavara - ezek kozul melyik lenne a legjobb vetel, esetleg valami mas jobb lehet?
-
Teasüti
nagyúr
válasz bundaska #121885 üzenetére
Két éve azt mondtam volna, hogy kell egy belépő félprofi monitor (600 eurónál kezdődnek), ami olyasmiket tud, hogy 3D LUT és hardver kalibráció, egyenletességi kompenzáció, széles színtér és mindenféle egyéb színtér emuláció, stb.
Viszont jó sok önszopatás után ami főként a színmenedzsment és az erre vonatkozó sztenderdek szoftveres támogatásának hányatott sorsát illeti (amikor még az Adobe is telibeszarja ezt, pedig ők ebből élnek), valamint mivel az egyszeri fotós igényeit kiszolgáló nyomdák túlnyomó többsége sRGB-ben kéri leadni a fájlokat, én azt mondom kell keresni egy jobb minőségű IPS panelest, ami natív sRGB színterű - de ezt teljesen lefedi - és el van intézve a dolog. 10 bit se alapkövetelmény, persze nem árt ha van.
Ezek tudatában ha mégis wide colour gamut monitorra adná a fejét, akkor egy Gigabyte M27Q-nál húznám meg a felső határt ha újonnan kell (130k). Illetve ez alatt bármi szóba jöhet, ami tudja a 99,9% sRGB színteret. Figyelni csak arra érdemes megtekintéskor, hogy a betekintési szöge rendben legyen, együtt tudjon élni a fekete mélységével és a felhősödéssel, valamint legyen értékelhető kontrasztja: a jobb paneleknek kalibrálás után is tudni kell az 1000:1-et minimum. -
cuko
aktív tag
válasz Hebehebe #121891 üzenetére
Koszi a valaszt!
Nem neztem, mert ez mar jocskan tullog a kereten, csak az MSI MAG342CQR olcsobb verziot, annak viszont a 27-ese tesztje rtings.com-on nem gyozott meg.
Ha lehet, 150k alatt maradnek.A fo problema ami felmerult az az, hogy 100Hz VA vs 120/144Hz IPS kozul melyik lehet a jobb valasztas elsodlegesen a produktivitast, masodsorban a jatekot figyelembe veve.
Ebben a tesztben az LG 35WN65C-nel az a "behuzas", ghosting 2:20 kornyeken nem annyira tetszik, de nem tudom ez mennyire szembetuno gyakorlatban akar sima OS-en belul, illetve jatekban. -
Komplikato
veterán
Tudja valaki miért nem kapni Európában a GigaByte M34WQ monitort? Novemberben jött ki, decemberben jöttek tesztek róla, akkor pár darabot itthon is eladtak. És azóta nincs sehol, pedig Rtins oldalán a legjobb ár-értékű wide monitoroknál kigolyózta az Acer Nitro XV340CKP-t is.
[ Szerkesztve ]
-
Busterftw
veterán
válasz Komplikato #121895 üzenetére
EU-ban vagy Magyarorszagon?
Itt spanyolban kaphato tobb helyen is. -
ittakary
nagyúr
-
cuko
aktív tag
válasz Busterftw #121898 üzenetére
Ezek a WQC-k, nem WQ-k.
VA hajlitott vs IPS nem hajlitott, ertekelesben lemarad a simatol.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Battlefield V
- Opel topik
- PlayStation 5
- Kutya topik
- Apple notebookok
- Milyen monitort vegyek?
- Renault, Dacia topik
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkVision T24i FHD IPS 60Hz monitor garanciával hibátlan működésse
- MSI Optix G241V Gamer Monitor Új 6hó jótállás+Áfás Számlával!
- Dell Alienware AW2725DF GAMING Monitor! OLED / 360Hz / 0.03ms / 2560x1440
- Gigabyte Aorus Gamer Ívelt Monitor 27" Új 6hó jótállás+Áfás számlával!
- 31.5" 2K QHD AORUS FI32Q G-Sync Super Speed (SS) IPS Panel 170Hz HDR400 + HLG Valós 1ms Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest