Hirdetés
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Ninebot Max G30E II elektromos rollerrel Hajdúszoboszlóról Berettyóújfaluba
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Amiga A500 - A régi barátnő
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Digitális Állampolgárság Program
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT.hu
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
ez_meg_emaz
őstag
válasz Celithrandi #139475 üzenetére
Csak kíváncsiságból mert épp keresésben vagyok... tudsz mondani egy 27-es nanoips monitort 140 körül... lehet akár 160 is, csak több ne.
-
Kerio
őstag
válasz Celithrandi #139469 üzenetére
Köszönöm! A Samsungra esett a választás, ha jól olvasom, akkor a Freesync premium pro jó az Nvidia melle…
-
SafE84
tag
válasz Celithrandi #139463 üzenetére
Megvolt a teszt TV-n, igazad volt, simán kijön belőle a 4K@60Hz és az 1080p@120Hz.
A 2560x1440 is a listában volt (PC felbontásoknál), de azt a TV nem tudta megjeleníteni. -
MODERÁTOR
válasz Celithrandi #139475 üzenetére
Egy ips nem jatszik egy ligaban az oleddel semmilyen szinten. Egy elonye van, olcsobb.
Ha van ra keret miert ne vehetne meg[ Szerkesztve ]
Eladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
-
Kerio
őstag
válasz Celithrandi #139469 üzenetére
Köszi mindkettőtöknek!
Fele ennyi pénzért 34-es OLED monitort?
VGA csere nem játszik. Írtam is, hogy mobile RTX… De nem is akarok 360Hz-el “bohóckodni…”
De közben nézem, hogy a Samsung Freesync…[ Szerkesztve ]
-
SafE84
tag
válasz Celithrandi #139461 üzenetére
-
SafE84
tag
válasz Celithrandi #139457 üzenetére
NVIDIA® GeForce® RTX 3050Ti 4GB GDDR6
A laptop gyártója nem tudja/szokta limitálni a felbontást? Holnap lehet inkább megnézem mit tud OLED tv-n kihajtani magából, valószínűleg ez lesz a legegyszerűbb megoldás. -
Roland861010
veterán
válasz Celithrandi #139445 üzenetére
De. Dell csak hát na az a 10x k nekem is jól jön
-
Roland861010
veterán
válasz Celithrandi #139184 üzenetére
Nem tudom
Nem vagyok otthonEzt még 2 napja tettem fel és a fotót végleg töröltem a telefonról és csak csütörtökön leszek otthon.
De annyi negatív dolog van mostmár hogy tényleg vissza viszem én is és rendelek egy AOC monitort 20k ért. -
atees
őstag
válasz Celithrandi #139178 üzenetére
Visszaolvastam, fel is adtam😂😂
Értem amit írsz.
Megrendelem letesztelem a 32collt, ha zavar visssza megy. Most màrcsak kiváncsisàgból😂Aláírás (nem kötelező megadni) :)
-
atees
őstag
válasz Celithrandi #139175 üzenetére
A panel nem alkalmas irodai munkai feladatokra.
ja hat igen a felbontas miatt nezegettem, 4K mar nem 50ezer, ez most 100 az alzan. 27coll 4K monitorok is 80-100kozott vannakAláírás (nem kötelező megadni) :)
-
atees
őstag
válasz Celithrandi #139170 üzenetére
4K kicsi?? Mekkora kellene 32 colon?
Akkor most mar teljesen elvesztem😅
Alex91: akkor feladom😂[ Szerkesztve ]
Aláírás (nem kötelező megadni) :)
-
atees
őstag
-
atees
őstag
válasz Celithrandi #139164 üzenetére
ja most eldöntöttem ilyen samsung smart monitort veszek, tud airplayt is, szóval ha úgy van kábel nélkül is kitudom rakni a képet, amikor kell, meg ha úgy van tudok nézni rajta bármit, ez a legpraktikusabb megoldás számomra.
-
atees
őstag
válasz Celithrandi #139162 üzenetére
kimaradt a NEM szó nagyon nem szép a 32 coll fhd.
Már annyi monitort keresgéltem, most egy ilyen smart samsungra gyógyultam ráAláírás (nem kötelező megadni) :)
-
atees
őstag
válasz Celithrandi #139160 üzenetére
Eszembe jutott, hogy rádugom a gépet az itthoni tv-kre, hát 32 coll full hd nagyon szép, 55 coll 4K brutál szép.
-
Roland861010
veterán
válasz Celithrandi #139153 üzenetére
A MAC-os igazából az 5K stúdió monitrra van tervezve.
Mondjon bárki bármit.
Az összes ikon azon a felbontáson néz ki jól.
De hát az Mac OS.
Akinek majomra van pénze legyen banánra is.[ Szerkesztve ]
-
atees
őstag
-
atees
őstag
válasz Celithrandi #139148 üzenetére
Nem tudom a macos nagy méretben milyen, de azt irják a mac topikba
-
atees
őstag
válasz Celithrandi #139142 üzenetére
Csak túl olcsónak tűnt első körben😅
-
Piftuka
veterán
válasz Celithrandi #138937 üzenetére
Köszönöm a választ, és tengermély tisztelettel, de nem értem, hogy mi nem egyértelmű..!?
A kérdésem az, hogy az itt általam felsorolt monitor modellek (és gyártók) valamint az ebben a hozzászólásomban írt két modellt is figyelembe véve melyik jó vétel, melyiket érdemes/szabad választani, és melyiket messzire elkerülni?
Ár/érték arány, paraméterek, minőség, megbízhatóság, szervizháttér figyelembevételével...
(A Samsung és az LG szervizét, importőrét ismerem, de hogy az ASUS, AOC, BenQ, MSI, Viewsonic, iiYAMA, ACER, stb. kapcsán mire számíthatok, arról fogalmam sincsen sajnos!)
Tényleg hálás volnék, ha ebben segítenétek!
[ Szerkesztve ]
"Aquila non captat muscas."
-
lcee79
addikt
válasz Celithrandi #138943 üzenetére
Szerencsére most nem akarok oda költözni
Örülök, hogy nem ott kell vennem egy extrém túlárazott lakást...
Itt meg még vettem, akkor mikor még csak kicsit voltak túlárazottak.
Mondjuk arról nem is beszélve, hogy ha visszamegyünk 15-20 évet vagy konkrétan 2006.-ban itt Kaposváron 6 millióért lehetett venni egy 50 nm-es panelt.
Most ugyanez 35-40, de nem tudom mire fel, mert ugyanaz a lakás jobb nem lett az tutihttps://www.mixcloud.com/laszloerdelyi2/
-
lcee79
addikt
válasz Celithrandi #138940 üzenetére
Hát az lehet, de ha jól tudom náluk kb 10% nem pedig 27 mint nálunk
De még akkor is olcsóbb
Szerintem én is benevezek egy ilyenre, végül is a 14 éves ips monitoromat biztosan nem múlja alul.https://www.mixcloud.com/laszloerdelyi2/
-
Roland861010
veterán
válasz Celithrandi #138931 üzenetére
Nekem ez pályán amikor az MSI-t vittem vissza 12 perc volt Érd-ről.
Most munkából megyek de max 5percel több mert Battán melózok.Na pont ez miatt jó is az üzlet.
Ott elvileg nem 5 fok van a kocsiban meleg lesz és amíg beviszem a házba 1 perc.
Aztán még az asszonyert is el kell menni így biztos lesz ideje azt a pár percet is kihevernie.
De le akarom tesztelni még holnap este.Főleg hogy azért ez már egy kategóriával komolyabbnak kell lennie..mint az LG ami most van.
Ha meg teli árat nézek majdnem 3*-a.[ Szerkesztve ]
-
aginor
veterán
válasz Celithrandi #138817 üzenetére
"Ebben az országban minden jogszabály alapján és törvényesen megy." - Mikor, vagy hol mondtam én ilyet?!
"alternatív dimenzióban élsz"- kicsit furcsa ezt attól hallani, aki vallja, hogy a bolt szabályozza a törvényt..
És nem, nincsenek illúzióim, csupán elmondtam, hogy mi van a törvényben, és azon tapasztalatomat, hogy mostanában a normális kereskedők elég jó arányban be is tartják.
Nem probléma az, ha te ezt másképpen látod (esetleg mások a tapasztalataid), de nem kellene másokat ijesztgetni és félrevezetni. Ennyi.Mindegy, részemről a témát lezártam, higgyen mindenki, azt, amit akar..
Azért vagyunk a világon,hogy valahol vegyünk egy ATI Radeon-t :))) by: LADA VFTS http://www.flickr.com/photos/40852488@N03/
-
aginor
veterán
válasz Celithrandi #138814 üzenetére
Szerintem ezt te kezdted a felesleges rémhírekkel és félinformációkkal. Linkeld be a törvényt és készséggel elismerem, hogy tévedtem és igazad van (én ebből indultam ki).
Koxx: én mondjuk azért nem hagynám a feladást az utolsó napra, de lényegében igen, de az elállást akkor is igazolhatóan jelezni kell legkésőbb az átvételtől számított 14. napon (az átvétel napja nem számít bele). Amit az Alza csinál, azt nem a törvény garantálja számodra, hanem az az eladó önkéntes válallása (amit bármikor megváltoztathat, persze nem visszamenőleges hatállyal), ugyanúgy, hogyha a törvényi minimumnál hosszabb, vagy számodra előnyösebb garanciális feltételeket biztosít (pl: pixelgarancia, beégés elleni garancia, stb.).
Azért vagyunk a világon,hogy valahol vegyünk egy ATI Radeon-t :))) by: LADA VFTS http://www.flickr.com/photos/40852488@N03/
-
aginor
veterán
válasz Celithrandi #138809 üzenetére
Nagyon kevered a dolgokat.
A fogyvéd törvény fogyasztókra vonatkozik, aki a törvény preambuluma szerint "szakmája, foglalkozása vagy üzleti tevékenysége körén kívül eljáró természetes személy". Tehát cég nem minősül fogyasztónak. Az, hogy a cégeket szivatják vagy sem, az 1. nem érdekel, 2. nincs róla tapasztalatom, mert nem szoktam így vásárolni, da amúgy ebben lehet, hogy igazad van. A szállítás tekintetében az alap díjat kötelesek visszaadni, de az extra szolgáltatások költségét, mint pl. expressz kiszáll, pixelgarancia, kalibrálás, stb. nem (tapasztalatom szerint ezzel sem szokott nagy gond lenni, bár lehet, hogy csak szimplán szerencsés vagyok).
A 28 nap nem az elállásra van. Tisztázzuk: 14 napod van, hogy jelezd az elállási szándékodat, a másik 14 nap a visszaküldésre van, és semmilyen értelemben nem tartozik bele az elállási határidőbe, kár idekeverni.Azért vagyunk a világon,hogy valahol vegyünk egy ATI Radeon-t :))) by: LADA VFTS http://www.flickr.com/photos/40852488@N03/
-
aginor
veterán
válasz Celithrandi #138788 üzenetére
Nem tudom, hogy neked milyen tapasztalataid vannak, de nem találkoztam, és mostanában még csak nem is hallottam olyan tróger boltról, aki ilyen téren keménykedne.
Lehet, le vagyok maradva de ezt a 28 napot honnan vetted?Azért vagyunk a világon,hogy valahol vegyünk egy ATI Radeon-t :))) by: LADA VFTS http://www.flickr.com/photos/40852488@N03/
-
ACE-
addikt
válasz Celithrandi #138788 üzenetére
Mivan? Elkéred a vásárlók könyvét és már mondják is hogy ok, megoldjuk... ha nem, akkor 30 napon belül ki kell vizsgálniuk a panaszodat és beszámolni róla a fogyasztóvédelemnek, meg neked is, megjelölve a kérelmed elutasításának okát... ha alaptalan olyan bírságot kapnak, ami a monitor árának többszöröse, nem éri meg nekik. Nekem egyszer a postaköltséget nem akarták visszaadni, szóltam hogy ez így nem jó, és utána rögtön módosították.
Revolut (7000 Ft azonnal) Curve (1% visszatérítés 30 napig mindenre)
-
aginor
veterán
válasz Celithrandi #138777 üzenetére
Már bocs, de ez szimplán hülyeség. A törvénytől nem lehet eltérni a fogyasztó hátrányára (ez is benne van a törvényben). Tehát, adhat több, vagy jobb garanciális feltételeket (ezt hívják szerződéses garanciának), de kevesebbet és/vagy rosszabbat nem.
Ezeknél a boltoknál az a csavar, hogy mivel javított/felújított motyót árulnak, az használtnak minősül, és arra az egy év szavatosság vonatkozik csak, emiatt tudnak rövidebb garidővel törvényesen operálni.A 14 nap pedig minden olyan esetben érvényes, amikor nem ott helyben rendeled meg a terméket, tehát interneten webshopból, emailban, telefonon, stb. Az átvétel helye és módja mindegy a törvény szempontjából.
[ Szerkesztve ]
-
apszi
őstag
válasz Celithrandi #138770 üzenetére
Az van amit a jog előír, és kész. A bolt semmilyen körülmények között nem bírálhatja felül a jogszabályt, semmilyen általa kreált ÁSZF-el. Amelyik bolt ezt teszi, az jogot sért. Nem is kicsit.
-
MODERÁTOR
válasz Celithrandi #138770 üzenetére
Akkor annal a boltnal nem veszunk semmit.
-
Roland861010
veterán
válasz Celithrandi #138762 üzenetére
Ember az Alzáról beszélek.
-
Roland861010
veterán
válasz Celithrandi #138755 üzenetére
nincs 3 év. csak 1 év van rajtuk keresztül.
-
Roland861010
veterán
válasz Celithrandi #138750 üzenetére
Mert arra napokat kell várni.
20perc innen tőlem ..holnap ugy is mennem kell a 13kerbe az alzába -
Roland861010
veterán
válasz Celithrandi #138711 üzenetére
Megkérdeztem.
Ha személyesen veszem át hiába rendelem meg online nincs 14 napos elállás...
Érdekes -
Roland861010
veterán
válasz Celithrandi #138711 üzenetére
Majd ma kiderítem.
-
Roland861010
veterán
válasz Celithrandi #138709 üzenetére
Jó az MSI még mindig tartom.
Viszont az LG-n újabb portok vannak fele annyi válaszidő (amit te linkektel az negyede azon még több és újabb port).Néztem most jó pár tesztet és ha jó az az IPS panel akkor tényleg gyorsabb mint a VA.
Kompromisszumot kell kotnom saját magammal.
De ha a lelkemet meg tudom nyugtatni lehet az lesz egyből amit Te mondtál.
Nekem az 1 év garancia a fura és hogy rajtuk keresztül lehet csak érvényesíteni... -
Roland861010
veterán
válasz Celithrandi #138707 üzenetére
Nem tudok sajnos.
Az MSI az biztos kuka .
Holnap megjön az LG, kipróbálom .
Ha annyira nem adja akkor berendelem amit linkektel.
Max elállók a vásárlástól 14 nap előtt. -
Roland861010
veterán
válasz Celithrandi #138705 üzenetére
Nem azt mondtam hogy rosszabb hanem hogy a fele ennyibe kerülő LG hasonló eredményeket hoz.
-
Roland861010
veterán
válasz Celithrandi #138703 üzenetére
Linkelt LG-d
-
Roland861010
veterán
válasz Celithrandi #138700 üzenetére
5.6 ms a valaszideje tesztek alapján ennek amit linkeltel.
Amit én linkeltem 6.6msMeglátjuk holnap.
-
Roland861010
veterán
válasz Celithrandi #138700 üzenetére
Ennyiért nem veszek monitort.
Annyira nem vagyok nagy játékos. -
Roland861010
veterán
válasz Celithrandi #138698 üzenetére
Rendeltem egy 24" LG UltraGear 24GS60F-B-t.
Ez van egy árba az MSI-vel amit most rendeltem.
Amelyik bejön az marad. -
Roland861010
veterán
válasz Celithrandi #138696 üzenetére
Az enyémen nincs LED nincs csicsa.
De lényegtelen is.
Eskü berendelek valami IPS MSI-t. -
Roland861010
veterán
válasz Celithrandi #138694 üzenetére
Nekem Asus TUF gépem van mégis szar a valaszideje pedig Gamer...
-
Roland861010
veterán
válasz Celithrandi #138687 üzenetére
Közben találtam egy másik videót is ahol részletesen bemutatják hogy kell.
Holnap ki is próbálom.Köszönöm a választ.
-
MODERÁTOR
válasz Celithrandi #138664 üzenetére
137 vs 108 PPI kb se azonos
-
arnes
kezdő
válasz Celithrandi #138662 üzenetére
jó kérdés... munkahelyen van 32" 4k, meg van 27" 1440p is (nem rossz, de "gyengebbecske" samsungok). De dolgoztam már Eizo 32" 4k-n is, ami a feladathoz rendelt standard monitor (külföld, nem itthon), de azért arra nincs pénzem.
Amúgy igen, ez a 4k vs 1440p egy másik dilemma, de majd holnap megnézem még egyszer mindkettőt, kicsit ilyen szemmel is. -
OPiiPO
veterán
válasz Celithrandi #138654 üzenetére
Semmi világítás nincs mögöttem, egyedüli fényforrás az egy háttérvilágítás a monitor mögött. Az ablakok is a monitor mögött helyezkednek el - lehet megnézem 14 naposban egy glossy OLED-et, max megy vissza.
[ Szerkesztve ]
"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
OPiiPO
veterán
válasz Celithrandi #138652 üzenetére
Ok, köszi az eddigi segítséget Újratervezés következik.
Esetleg erről mi a véleményed?[ Szerkesztve ]
-
OPiiPO
veterán
válasz Celithrandi #138624 üzenetére
Köszi!
Mi lenne ha maradnak a 34" WHQD 1800R - de mini LED VA-ra kifizetném a különbözetet? Arra lenne konkrét típus?[ Szerkesztve ]
-
4264adam
veterán
válasz Celithrandi #138643 üzenetére
Jó téma, mert az érkező AOC közel 2x több helyet fog elfoglalni:
AlzaErgo Arm S10B most 11k? Ez ajánlottnak minősül?
1x állítom be és marad egyenesben előttem a VA, nem tekergetném. -
sztivo
Topikgazda
válasz Celithrandi #138643 üzenetére
+1
Meg marad egy rakás hely az asztalon, ekkora monitoroknak már olyan nagy talpa van, és sok helyet elvesz. -
sztivo
Topikgazda
válasz Celithrandi #138640 üzenetére
Elfelejtettem elküldeni a szerkesztett változatot.
-
MODERÁTOR
válasz Celithrandi #138640 üzenetére
Pivot mód is előny neki az meg ugye a 21:9-es monitoroknál nem annyira megy.
Kell venni egy 42-es 4K oled LG-tEladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
-
Piftuka
veterán
válasz Celithrandi #138609 üzenetére
Köszönöm, hogy válaszoltál!
- Arra céloztam, hogy egy kijelző a natív felbontásában használva adja a legélesebb képet, illetve adott pixelsűrűség mellett a natív felbontás egész számú többszörösében, hányadosában. (Én tévés vonalon mozgom otthonosan; TV-k tesztelésével is foglalkoztam évekig.)
- A mostani monitorom nem 2K, hanem Full HD, és természetesen 2K alatt nem a 2048 x 1080, hanem a 2560 x 1440 felbontásra gondoltam:
[..]
"nézz jobban utána vagy írd le mit szeretnél. Miért nőtted ki, mire kell?"Már számtalan Youtube videót megnéztem, cikkeket elolvastam a különféle, kiszemelt monitorokról, és amikor már azt hiszem, hogy kirajzolódott a számomra optimális választás, akkor valami olyan info-t látok, olvasok, ami elbizonytalanít.
Legutóbb mindjárt a fentebb említett itteni iiYAMA monitoros hír, amelyre szinte rekord számú, 62 hozzászólás érkezett (Te is írtál oda), és a tapasztalt felhasználók sem tudtak megegyezni abban, hogy melyik felbontás az ideális és milyen méretben...
Bízva az itteni fórumtagok modern monitorokat érintő nagyobb tapasztalatában kérdezek most itt.
Írom a lényeget:
- Miért "nőttem ki"? A látásom közelre sajnos sokat romlott (jelenleg ~1.75-2 dioptria) az elmúlt ~3-4 évben, ezért a 24 colos monitorom már a betűk zoomolásával is kicsi. Pár éve a levelezőprogramomban a default 9-es betűmérettel írtam a leveleimet, közel egy éve már 15-ös betűméretet használok.
Mindezt úgy, hogy két éve szemüveggel nézem a monitort.
Ezt a fórumot is jó ideje olyan nagyításban olvasom, hogy a két krémszínű sáv kiér a monitor széléig.- A monitort általános, multimédiás & munka célra használom: levelezés, fórumozás, hírolvasás, Youtube videók megtekintése, játék, és Home Office munka (Excel, Outlook, MS Teams, stb. két desktop-on) viszont zenészként szeretném stúdióprogramhoz is használni!
Ott pedig fontos, hogy két desktop-ot is el tudjak helyezni egymás mellett, vagy kellően széles legyen a sávokat mutató munkaasztal.- 8/10 bit-es, preferáltan VA paneles megoldást keresek a nagyobb kontraszt miatt, és FreeSynch support is jó volna.
--> Nem tudom, hogy az IPS glow és az alacsony kontraszt miatt manapság be merjek-e vállalni egy IPS paneles monitort...!?- Ár/érték arányban kedvező típust szeretnék, mondjuk ~100.000 - 200.000 forint között, preferáltan az alsó határ közelében. (Ha akciósan/olcsóbban van még jobb vétel is, annak csak örülök.)
- HDMI és Display Port legyen rajta, ha egy mód van rá.
- PIVOT mód, és minden irányba állítható talapzat előny.
- Fentiek miatt gondolkodtam első körben a ~32-43 colos, 16:9-es monitorokban, preferáltan 4K felbontásban, de mint írtam, nyitott vagyok QHD-re, vagy Full HD-re is. (Ha utóbbinak egyáltalán van értelme a fentiek alapján.)Amiket találtam:
[32" ViewSonic VX3276-4K-MHD] - 88.900 forint
[AOC CQ32G4VE 31,5'' Ívelt QHD 175 Hz 16:9 VA LED Gamer Monitor] - 89.999 forint
[32" iiyama G-Master GCB3280QSU-B1] (QHD) - 126.900 forint
[BenQ EW3270U] - 126.500 forinttólJelenlegi vs. 32 coll: [link]
Jelenlegi vs. 43 coll: [link]
- Illetve képbe kerültek a 21:9-es, UWQHD készülékek is, amelyek közül ezeket találtam:
[ACER ED340CUHbmiipx 34'' Ívelt WQHD 100 Hz 21:9 Adaptive-Sync VA LED Monitor] - 94.999 forint
[34" Xiaomi G34WQi 2K Curved] - 111.600 forint
[34" MSI PRO MP341CQ] - 114.190 forint
[AOC U34E2M 34'' Sík UWQHD 100 Hz 21:9 FreeSync VA LED Monitor] - 120.999 forint
--> Nem tudom, hogy ilyen wide monitor esetében a sík panel jó választás-e egyáltalán, vagy itt mindenképpen 1500/1800R ívelt paneleket kell választani!?
[34" iiyama G-Master GCB3480WQSU-B1 Red Eagle] - 139.990 forint
[PEAQ PMO G341-CWQK 34'' Ívelt UWQHD 165 Hz 21:9 G-Sync/FreeSync VA LED Gamer Monitor] - 149.999 forint
[LG UltraWide 34WP65CP-B.AEU 34'' Ívelt UWQHD 160 Hz 21:9 FreeSync VA LED Gamer Monitor] - 150.999 forintJelenlegi vs. 34 coll UW: [link]
--> Nem tudom, hogy a látásom szempontjából mennyire lenne előrelépés mindez...!?
40+ colban pedig 200.000 forint alatt szinte nincsen UW monitor, és ha jól látom, a zöme IPS paneles.Emiatt "futottak még" versenyzők 40 colos UW méretben::
[MSI MAG401QR] - 179.901 forint
[AOC AGON AG405UXC] - 214.901 forintJelenlegi vs. 40 coll: [link]
--> Ez még az a méret, amit különösebb probléma nélkül el tudok helyezni az (elég nagy méretű) asztalomon, és a nézési távolság is ideális tud maradni.Mi a véleményetek a fentiekről? Tudtok segíteni, kérlek a választásban, ill. véleményezni a fenti típusokat?
A fenti részletek alapján hálásan köszönöm a segítő szándékú, konstruktív válaszokat, vásárlási tanácsokat előre is!
[ Szerkesztve ]
"Aquila non captat muscas."
-
OPiiPO
veterán
válasz Celithrandi #138608 üzenetére
Ok, tegyük fel elengedem és legyen 34" WHQD sík képernyő, továbbra is programozás és filmezés. Ez esetben változatlan kerettel esetleg tudnál ajánlani típust?
Oázisnál néztem, ebbe a keretbe (vagy kicsivel többért) már beleférni az OLED alja, de ívelt 1800R-es kérernyővel? Ez mennyire lehet zavaró 34"-on, illetve mennyire könnyű megszokni?"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
sztivo
Topikgazda
válasz Celithrandi #138600 üzenetére
Egyébként teljesen rendben van a régebbi is még.
[ Szerkesztve ]
-
sztivo
Topikgazda
válasz Celithrandi #138596 üzenetére
Vagy a 27GS75Q, a frissített változat
-
Roland861010
veterán
válasz Celithrandi #138559 üzenetére
az ára
jimpo: 50k itt helyben Érden.. csak el gondolkodtam rajta...
-
sztivo
Topikgazda
válasz Celithrandi #137143 üzenetére
Én azért az Acert nem írnám le ennyire. A mai napig sokszor megbízhatóbb monitorokat gyárt, mint bárki más a budget vonalon, pl sokkal kisebb esély coil whine-ra és BLB-re, mint sokszor egy MSI, és sokkal kevesebb elhalálozás, mint egy AOC pl.
Tényleg aki nem akar sokat rászánni vagy csak rövid távra tervez vele (mármint később fennáll az upgrade esélye), annak tökéletes választás.
Nyilván egy jobb minőségű, prémium monitor sokkal jobb mindenben, de általában én a keretösszeg résszel nem tudok vitázni, sokszor írom, "ha belefér". Mondjuk annak örültem fentebb, hogy Ezustroka-t sikerült meggyőzni a 27" 2K-ról 3070 mellé
Egyébként használtan elég sok 27GP850(P) volt fent mostanában, akár még garisak is, én azok elől sem zárkóznék el. -
Celithrandi
addikt
válasz Celithrandi #137143 üzenetére
elnézést a rengeteg hibáért,.mobilom írtam és miután elolvastam már nem volt javítható. A mai napig nem tudok qwertz mobilom gépelni, komolyan mondom hogy a 3110en gyorsabba és pontosabban írtam. Vagy nagyon öreg vagyok, vagy az ujjaim tömpék.
[ Szerkesztve ]
i9 14900K, MSI Z790 Tomahawk MAX, ARCTIC LFIII 420, MSI 4090, GSkill DDR5 7600Mhz, Patriot VIPER VP4300 Lite 4TB, Lian Li LANCOOL III, LG 34GN850-B, Optoma UHZ66
-
veterán
válasz Celithrandi #137125 üzenetére
Hát napfény mögé nem tenném az tuti, egyébként nincs vele baj, ha normálisan szabályozható a fény mennyisége a szobában. Amint mondtam másfél éve használom szóval van vele tapasztalat.
The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
-
belan
addikt
válasz Celithrandi #137125 üzenetére
Hello az lenne kérdésem míg boltba visszem vissza a monitort addig hogy taroljam be van csomagolva ahogy volt de fektetve hagyjam vagy állítva kell tárolni ? Bocsi ez nem neked ment csak véletlen írtam neked végülis mindenkinek ment .
[ Szerkesztve ]
LG OLED C4 Playstation 5 slim Best games Last of us. Metal Gear Solid 1,2,3,4. ELDEN RING
-
MODERÁTOR
válasz Celithrandi #137103 üzenetére
27” wqhd-val mi a gond?
-
dokiph
tag
válasz Celithrandi #137103 üzenetére
Természetesen "inch"-ről volt szó.
(Hibáztam, nem tagadom. Gondolom mással ez még sosem történt meg.)Szívesen! Köszönöm!
-
Nyx89
aktív tag
válasz Celithrandi #137035 üzenetére
Koszonom az ajanlast!
Barmi mas tipp? csak hogy legyen osszehasonlitasi alapom.
-
KAMELOT
titán
-
MODERÁTOR
válasz Celithrandi #136880 üzenetére
Egyéne válogatja. Nekem volt 34" UWFHD is, simán elvoltam vele 3 évig. Persze nem pixelpontos képszerkesztésre használtam hanem játék+netezés.
-
MCPD
csendes tag
válasz Celithrandi #136862 üzenetére
Nem nagyon tudok kérdést feltenni. Illetve azt igen, hogy: monitort, de milyet?
Mivel -ahogy te írtad-, az AOC alsó polcos, de nekem úgy 4 évvel ezelőtt megfelelt (az egyetlen dolog, amit gyűlöltem benne az a menü kezelhetősége volt, de nem kell azt nyomkodni minden nap). Az PCX-en ezertől is több monitor van, nem tudom eldönteni, hogy egyik a másiktól mivel jobb vagy rosszabb. 4 éve nem nézegetek monitorokat. Ha van ötleted az általad leírt AOC helyett kicsivel jobbat javasolni, ami árban lényegesen nem drágább, azt megköszönöm. -
bence00333
csendes tag
válasz Celithrandi #136842 üzenetére
MSI g255f megy 180hz-en HDMI kábellel.
-
sztivo
Topikgazda
válasz Celithrandi #136828 üzenetére
Szerintem attól rosszabb panel van az MSI-ben, célszerű a 27GP850-et venni, vagy ha szükség lenne később konzolozáshoz HDMI 2.1-re és/vagy 240Hz-re, akkor a 27GR83Q is opció lehet.
Asus XG27ACS ami még azt mondom, hogy ár/érték arányban jó és belefér.PrometheusX
Neked is azok, amiket itt írtam[ Szerkesztve ]
-
nuke7
veterán
válasz Celithrandi #136773 üzenetére
miért van mindig kitiltva amikor nézem a fórumot..?
https://youtube.com/user/nuke7
-
Jazz
veterán
válasz Celithrandi #136773 üzenetére
Nem mindegy. Ha csak böngészik és scrollozik függőlegesen, már óriási a különbség a 60 és 120 között.
funk648: szerintem mindenképpen a magas képfrissítési frekised válaszd.
[ Szerkesztve ]
free your mind
-
Duwad
tag
válasz Celithrandi #136775 üzenetére
Alza drága, árukereső alapján a másik 2 bolt számomra ismeretlen, egyiknek elég rosszak az értékelései is, ezért fogalmaztam így.
Köszi a linket, pont ezen az oldalon írták a AOC Q27G3XMN-ot a legjobbnak.
Még nézegetem őket, de akkor lehet ebbe az irányba fogok menni. -
Jazz
veterán
válasz Celithrandi #136762 üzenetére
Szerintem ő magas színmélységet akart írni, magas dinamika tartományt, nem színhelyességet.:)
free your mind
-
Jazz
veterán
válasz Celithrandi #136740 üzenetére
Köszi, de az oled a lényeg. Meguntam a játszadozást a kontraszt, a betekintési szög a színhűség, a glowing effekt körül.
free your mind
-
Rick4
félisten
válasz Celithrandi #136742 üzenetére
A 21:9-nél már csak egy jobb van, a 32:9..
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
MODERÁTOR
válasz Celithrandi #136742 üzenetére
Nem szereti mindenki a 21:9 képarányt. Másrészt erősebb vga kell.
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz Celithrandi #136740 üzenetére
Valamint nem 27-es és nem 16:9-es monitor, a márka stimmel.
-
2XP
csendes tag
válasz Celithrandi #136712 üzenetére
Én ezekkel egyetértek, ha effektív felbontásról beszélünk. 27"-ra szerintem is 1440p a legjobb. 4k-t eszembe sem jutott 100%-on használni 27"-on, a 150%-os skálzás viszont nekem nem jött be (és ugyanezt tapasztaltam 125%-nál a 1440p-s monitornál is), de ez lehet egyéni érzékenység is.
-
Komplikato
veterán
válasz Celithrandi #136653 üzenetére
Nekem rémlik régről 40"-os 4K Philips monitor, de az nem tudom milyen minőségű volt. Ha most rákeresek akkor az új 21:9-es monitorokat dobja ki, ami nyilván nem 4K.
"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)
-
pilu85
őstag
válasz Celithrandi #136688 üzenetére
Köszönöm szépen a választ. Nekem kb 8 éves volt az előző monitorom. Gondoltam egy 2.1 es hdmi azért meg kéne mukkanjon neki. Nomeg a gyári hdmi kábeleket minek adták egyáltalán.
Kérdésem, hogy a gyári dp port kábel megfelelő lehet, vagy érdemes komolyabbat venni?"A jó hír: ha fel tudod ismerni egy illúzióról, hogy illúzió, akkor szertefoszlik. "Az illúzió felismerése annak végét is jelenti. Életben maradása attól függ, hogy összetéveszted-e a valósággal."
-
iszoke
senior tag
válasz Celithrandi #135587 üzenetére
Az általam felsorolt monitorok közül csak a Samsungnak van glossy bevonata, azt tényleg benéztem, a többinek viszont matt, tehát nem áll meg a vád, hogy hülyeségeket mondok. Az pedig, hogy fenyegetlek... mégis mire számítottál? Nyilvánosan megvádolsz azzal (ez a fórum ugyanis nyilvánosnak számít, tekintve, hogy bárki hozzáférhet), hogy szándékosan okozok jelentős anyagi kárt másoknak, ami minimum rágalmazás és csúnya következményei lehetnek adott esetben.az érintett(ek)re. Szóval nem igazán van alapod a felháborodásra.
A privát üzeneted pedig olvasatlanul fogom a kukába küldeni, van sejtésem arról, miket találnék benne.
-
félisten
válasz Celithrandi #135585 üzenetére
Privát vélemény, de amit Te előadsz, az szánalmas, már bocsánat...
Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.
-
iszoke
senior tag
válasz Celithrandi #135566 üzenetére
kérlek ne adj monitorvásárlási tanácsot.
Te csak ne mondd meg nekem, hogy mit csináljak.3 glossy monitort megvetettél volna velem lazán hogy matt. Ne akarj másoknak fél milliós kárt okozni
Most adnék neked pár válogatott tanácsot arra vonatkozóan, hogy honnan húzd ki a fejed, de nem teszem, mert nem érsz annyit. Inkább csak annyit mondok, hogy ilyen szép szalmabábút, mint a tiéd rég nem láttam, ugyanis egyrészt csak két monitorhoz húztál be linket, a harmadikat nagyvonalúan kihagytad (képmutató), másrészt az a vád, hogy szándékosan akarok jelentős anyagi kárt okozni valakinek simán adhatna alapot arra, hogy jogi lépést indítsak ellened rágalmazásért. A helyedben inkább csendben maradnék, ha ilyen irányban akarod folytatni.[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Celithrandi #135550 üzenetére
ebben igazad van, abban nincs, hogy talán ez esetben nem kellene ráírni az adott monitorokra, hogy ilyen-olyan szuper tükröződés mentes bevonat, mert ez általában nem arra utal, hogy glossy.
Megbocsás, de Te a dobozra írt szöveg alapján vásároltál?
Felmész mondjuk a displayspecifications-ra, és ott van, hogy a bevonat 'glossy'.
Hogy a különféle, már ezerszer linkelt tesztoldalakat most ne hozzuk fel.Én továbbra is úgy látom, hogy az a pocskondiázás, amit az elmúlt időszakban itt csinálsz teljesen alaptalan és szakmaiatlan egy monitor ajánló topicban...
[ Szerkesztve ]
-
PeeterssoN
őstag
válasz Celithrandi #135551 üzenetére
Ok igazából komplikált a helyzet, keresek a neten egyet ami megfelelő lenne. (Lg ultragear 27gp850p-b)
A másik kérdésem az hogy miért csinálja azt a monitor, ha az asztalt nézem 180hz a képfrissítés, de amint játékra váltok ugrál 48-120 hz között? Ez lenne az Adaptive-Sync?[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Celithrandi #135503 üzenetére
Ezt az egész történetet azért itt kezdted el, és ez így ebben a formában egyáltalán nem igaz (idézlek: "Samu qd oled monitorként jó izlésű ember számára hulladék kategória") .
Nem csak sötétben lehet filmet nézni a glossy kijelzőkön, én egy szintén glossy OLED TV-t használok munkára és játékra is, előtte is glossy TV-t használtam, és nem csak sötétben filmre nézésre, úgy, hogy oldalról érkezik fény...
A glossy panelbevonatnak bőven van előnye is, az tény, hogy ha mögötted van fényforrás, vagy különösen világos van a helységben használod, az nagyban rontja a használati élményt.
Ezt figyelembe kell venni vásárláskor, és nem fikázni csak azért, mert Te nem tetted meg.
[ Szerkesztve ]
-
iszoke
senior tag
válasz Celithrandi #135541 üzenetére
Feleslegesen nem fogom újra elmagyarázni, amit más már megtett helyettem, az pedig, hogy ugyanolyan panel van az általam felsorolt monitorokban csak terelés, mivel nem a panel határozza meg a bevonatot, hanem az, hogy a gyártó milyet akar rátenni. Az pedig, hogy nem látsz más típusra utaló jelet csak annyit jelent, hogy nem is kerestél, mivel több weboldalon is meg lehet találni, milyet használtak egy adott modellnél.
Értelmetlen beszélgetésekre nincs időm sry.
Ebben az egyben egyetértünk. -
iszoke
senior tag
válasz Celithrandi #135537 üzenetére
Petya elég jól kifejtette a lényeget. Amúgy meg
Acer Predator X34Vbmiiphuzx
MSI MAG 341CQP QD-OLED
Samsung Odyssey G8ha csak a már kaphatókat nézzük. Pár hét, esetleg hónap múlva több is lesz.
[ Szerkesztve ]
-
Pro!Petya
addikt
válasz Celithrandi #135524 üzenetére
Azt azért tegyük hozzá hogy nagyon csalókára sikerült a képed!
Az Ips-en a telefon látszik csak a fejed alatt, míg az oleden konkrétan nem hogy a fejed búbja hanem inkább a plafon a világítással....
Különbözik a monitorok magassága és a dőlése is a képeden.
Így néz ki ha mindegyik rendes szögből van fotózva normálisan.
:bal oldal NanoIPS vs jobb oldal QD Oled
(ez köszönő viszonyban sincs a képeddel....)
[ Szerkesztve ]
-
iszoke
senior tag
válasz Celithrandi #135535 üzenetére
Ezt kissé benézted, mivel azt előbb még azt mondtad, a hátsó monitor egy Alienware, nem Samsung. Miről is beszélünk tehát?
A glossy bevonat pedig nem véletlenül létezik, nagyon sokan kértek már ilyen monitort. Ha személy szerint te nem tudsz olyan fényviszonyokat előidézni, ahol nincs gondod vele, az nem a gyártó hibája lesz, mivel másnak viszont nagyon is megfelel. Matt bevonatúból is van választék, semmi nem kényszerít arra, hogy a másikat vedd.
[ Szerkesztve ]
-
iszoke
senior tag
Nem a monitor hibája, hogy te rakod rossz helyre.
-
addikt
atyaég
Mint az elvarázsolt kastély tükörszobálya a vidámparkban, rip vidámpark⏺︎ Bankot váltanál? Küldök meghívót! ⏺︎ A Gránit banknál akár 50.000 Ft-tal, a Raiffeissennél akár 60.000Ft-al is gazdagabb lehetsz! ⏺︎ Vásárolnál? Alza Plus+ éves előfizetés most 20%-kal olcsóbb! ⏺ ⏺ Részletekért keress priviben
-
Celithrandi
addikt
válasz Celithrandi #135523 üzenetére
tessék, a hátsó az Alien QDOLED, az első az LG nanoIPS
i9 14900K, MSI Z790 Tomahawk MAX, ARCTIC LFIII 420, MSI 4090, GSkill DDR5 7600Mhz, Patriot VIPER VP4300 Lite 4TB, Lian Li LANCOOL III, LG 34GN850-B, Optoma UHZ66
-
Malfroy
aktív tag
válasz Celithrandi #135520 üzenetére
mire gondolsz konkrétan? neked a fényereje kevés?
[ Szerkesztve ]
Magas minőségű prémium gumiharangok / illesztékek eladó / → aprohirdetések → vezetékes fülhallgató
-
Malfroy
aktív tag
válasz Celithrandi #135503 üzenetére
mi a bajod a qd oled -el? jelenleg a legjobb oled panel.
Magas minőségű prémium gumiharangok / illesztékek eladó / → aprohirdetések → vezetékes fülhallgató
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gitáros topic
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Stellar Blade
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Kuponkunyeráló
- PlayStation 5
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Torrent meghívó kunyeráló
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest