Hirdetés
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Ninebot Max G30E II elektromos rollerrel Hajdúszoboszlóról Berettyóújfaluba
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Amiga A500 - A régi barátnő
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Digitális Állampolgárság Program
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT.hu
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
fudi2002
veterán
válasz Teasüti #123090 üzenetére
Azért ne túlozzuk el. Van a b kategória, de azért az nem hibásan összeszereltet jelent, meg gyárihibást. Az, hogy a minőségileg más szint más piacra, az nem új. De ez konkrétan hibás termék, értelmes gyártó ezt nem piacra dobja, hanem ki sem kerülne a gyártósor végéről.
Szakmai kérdésre privátban nem reagálok.
-
rb26dett
aktív tag
válasz Teasüti #122357 üzenetére
Üdv! Főként Irodai munka, office, könyvelőprogramok stb, de szeretném, később ha sikerül a 660gtx-et nyugdíjba küldeni, akkor játékra is alkalmas legyen alkalmanként. Még crt időkből emlékszem szemkímélőbb volt a nagyobb képfrissítés, nem tudom itt mennyit ér Lcd-nél egy esetleges 144hz-es monitor. A fullhd fölé felbontásban pedig a 660gtx em is határt szab sajnos...
-
Biga123
addikt
válasz Teasüti #122340 üzenetére
Ott a pont . rosszul emlékeztem.
Tényleg szabadon configolható az input source.
Akkor már csak annyi van hátra h találni kellene 24" os kvm es ajánlott monitort Laslow-nak Mert egy eleve kvm switches monitor valóban kényelmesebb és egyszerűbb, de sajna elég nehéz szűrni a kvm re .---- Elméletileg, az elmélet és a gyakorlat egy és ugyanaz. Gyakorlatilag nem.----
-
Biga123
addikt
-
Laslow
senior tag
válasz Teasüti #122334 üzenetére
Valóban nem írtam, hogy a beviteli eszközöket is közösíteni szeretném, mert nem gondoltam, hogy a monitoros topik elbírja. Azt gondoltam, azt valami USB elosztóval megoldom majd.
"A Bijou olyan, mint mikor egy gyönyörű, csillagos nyáréjszakán nagyon-nagyon szomorú vagy, és közben mézes epret eszel" - http://bijoumusic.hu
-
Biga123
addikt
válasz Teasüti #122334 üzenetére
Mert kvm switch - es monitor se kell.
ControlMyMonitor al simán megoldható a bemenetváltás. Én pl unom a monitort kapcsolgatni a bemenetek között. Amásikat csak + nak írtam mint érdekesség.---- Elméletileg, az elmélet és a gyakorlat egy és ugyanaz. Gyakorlatilag nem.----
-
xrvman
őstag
válasz Teasüti #122294 üzenetére
Ezaz, ha WQHD-t veszek, akkor kénytelen leszek egy minimum grafikát nézni.
Míg FHD-n simán nézhetem, mondjuk high beállításon. Nem kell ultra, de azért minima se legyen.
Ám ha WQHD esetén leviszem a felbontást FHD-ra, akkor ott meg látszódnak az elmosódások. Játékok esetén nem tudom mennyire jön elő, de, pl a Windows böngészés esetében pl a betűk anno, sokuknak apró volt natívon és amikor lejjebb vitték a felbontást, homályosabb lett a betűk rajzolata, igaz nagyobbak lettek. Valami ilyesmire gondolok. -
-=RelakS=-
veterán
válasz Teasüti #122204 üzenetére
Szerintem annyit, hogy a laptopon vízszintes csíkokban megy a "dither" (világos-sötét csíkok), amiket képkockánként váltogat.
A pixel walk hiánya meg jelentheti, hogy leszoktak erről a fajta frc-ről, és máshogy oldják meg a dolgokat. Mint ahogy írtam korábban, nálam van egy statikus (LG), meg egy dinamikus (acer) megoldás.
A lagom.nl "black" oldalán tudod megnézni, hogy van-e frc és milyen a monitorodon. Mondjuk én egyik monitoromon sem láttam semmi érdekeset a szürke mintákon[ Szerkesztve ]
Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
-=RelakS=-
veterán
válasz Teasüti #122186 üzenetére
Óó, van abban okosság ám
Ismered ezt az oldalt? lagomi.nl
A linkelt tesztképet, vagy hozzá hasonlót ha meglátja az Acer monitor, átvált olyan ditherre, ahol két oszloponként váltja a világos-sötét sávokat Gondolom, így kevésbé nyilvánvaló a villogás a pepita részeken, vagy ilyesmi.
Olyat, hogy ennyire nyilvánvalóan látható világos/sötét sávok ne mozogjanak hirtelen még én sem tudom felidézni, hogy láttam-e. Talán anyám laptopján, de abban dell-be valami rém ótvar panel van.Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
-=RelakS=-
veterán
válasz Teasüti #122184 üzenetére
Az LG monitoromon vízszintes statikus csíkok vannak, az Acer monitoromon függőleges csíkok vannak, csak váltogatja őket az egyes képkockák között.
A ClearType nem barmolja el a narancssárga hátteret, illetve a fekete és fehér szövegek alapján be sincs kapcsolva.És igen, régen ültem már olyan monitor előtt, ahol 1x2 vagy 1x3 pixelenként váltogatta a világos/sötét pixeleket (apró függőleges csíkok), és váltogatta az elhelyezkedésüket képkockánként, szóval tudom, mit mondasz
[ Szerkesztve ]
-
Vhaerun
tag
válasz Teasüti #122171 üzenetére
Köszi, sok mindenben igazad van, átgondolom...
Még az a baj a mostani monitorral, hogy csak 60hz-es, lehet a 144 jobb lenne..., illetve mindenképp 2 monitort szeretnék használni.Tényleg, ha 2 monitor van és az egyiken fullscreenben indítok játékot, a másik monitor kikapcsol, vagy mehet rajta pl. Discord, vagy bármi? -
-=RelakS=-
veterán
válasz Teasüti #122171 üzenetére
Szerintem ma már legfeljebb a legócskább monitorok nem tudnak egy tisztességes átméretezést. Az eredmény egy kicsit homályosabb kép.
Ha meg a monitor saját átméretezése ótvar, be kell állítani a gpu alapú átméretezést, az tuti normális képet ad bármilyen random felbontáson.
Annyi, hogy HDMI-n vagy nem kiválasztható a gpu átméretezés, vagy csak a tv-ken nem akarta használni a videókártyámItt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
Biga123
addikt
válasz Teasüti #122151 üzenetére
"FreeSync Premium and FreeSync Premium Pro tier are certified to meet mandatory LFC requirements"
Ami nem premium, vagy premium pro az nem tudja az LFC t. A "sima" freesync nem tudja. Pl a 75 Hz modellek.[ Szerkesztve ]
---- Elméletileg, az elmélet és a gyakorlat egy és ugyanaz. Gyakorlatilag nem.----
-
Biga123
addikt
válasz Teasüti #122144 üzenetére
mi az az LHC ????
(LHC: Large Hadron Collider)"What is Low Framerate Compensation?
Low framerate compensation (LFC), allows FreeSync technology to work when the framerate falls below the minimum refresh rate of the display. When the framerate drops below the minimum refresh rate of the display, frames are duplicated and displayed multiple times so that they can sync to a refresh rate that is within the displays refresh rate range. For example, a display with a 60 – 144Hz refresh rate, would be able to sync the frames of a game running at 40 FPS, by doubling them so that the display could sync and run at 80 Hz. A display with LFC effectively results in the removal of the minimum refresh rate boundary. All displays in the FreeSync Premium and FreeSync Premium Pro tier are certified to meet mandatory LFC requirements."
[link][ Szerkesztve ]
---- Elméletileg, az elmélet és a gyakorlat egy és ugyanaz. Gyakorlatilag nem.----
-
veterán
válasz Teasüti #121789 üzenetére
A HDMI csatlakozó valószínűleg az alaplapon nem tudja a DSC 1.2a-t, és/vagy hasonló sávszélességű a 2.1, mint a monitoron lévő.
Monitorról ezt írták: "Although the Gigabyte M32U supports HDMI 2.1, like most of the other HDMI 2.1 monitors we've tested, it's limited to 24Gbps."........"Because it requires DSC 1.2a and is limited to 24Gbps over HDMI 2.1, the PS5 only works at 4k @ 120Hz with 4:2:0 chroma subsampling since the PS5 doesn't currently support DSC."
Ha vennél egy DSC-s Displayport 1.4-es videokártyát hozzá, akkor simán menne a 4K 144 Hz 10 bit. (mint nekem az RTX2060-nal)Holnap országszerte 10 fok várható. Ebből 2 Budapesten, 1 Győrött, 2 Miskolcon...
-
Teasüti
nagyúr
válasz Teasüti #121793 üzenetére
Visszavonom. Wiki adataiból arra következtetek, hogy HDMI 2.0 módok állnak csak rendelkezésre, hiába a 2.1-es port az alaplapon. Úgy tűnik "vga" felőli limitáció a yuv 420 és a 8 bit.
Ha esetleg vki szín munkára filózna egy iGPU-n, akkor ne menjen QHD fölé még!
[ Szerkesztve ]
-
-
-=RelakS=-
veterán
válasz Teasüti #121779 üzenetére
Megnézted a videót? 144Hz-es monitoron 138Hz-et állított be, és tört a kép.
Amúgy meg nem write-only, hanem időbe telt kikukázni a Youtube-ból a videót, és ez alatt az idő alatt írtad meg a magadét, beküldés előtt meg nem frissítettem
-
SaGa59
őstag
válasz Teasüti #121755 üzenetére
Jogos, csak sajnos a leírások amit a neten találni lehet, pl az is, amit belinkeltem, a vsync-kel páldálóznak és nem fejtik ki a különdséget a két metódus működése és célja között. Szóval akkor [az AMD Freesync FAQ alapján):
1: V-sync vagy FPS cap.
Amennyiben a GPU-d gyorsabban tudná tolni a képkockákat, mint a fix, mondjuk 60Hz-es monitor megjeleníteni, jön a screen tearing, mert mire a monitor kitolná a teljes képet a pufferéből a kijelzőre, a GPU már felülírta a tartalmat az új képkocka adataival, vagyis a kép alja már az új kockához tartozik, míg a teteje még az előzőé volt. Ennek megakadályozására a V−Sync való, ami megmondja a GPU-nak, hiába tudnál 120 fps−t, nem tolhatsz annyit mert a monitor nem tudja időben átrajzolni a teljes képet. Ha van magában a játékban fps cap, azzal ugyanezt tudod elérni.
Cserébe, hiába gyors a géped, a monitor miatt nem lesz több az FPS mint 60 sosem.2: FreeSync (AMD) vagy G-Sync (Nvidia). Az elv hasonló, eltérés a licencelésben és a használatukra képes chipekben van.
Ha a GPU nem tudja a monitor frissítési frekijével küldeni a képeket (pl 60Hz), csak lassabban, a monitor akkor is kirajzolja azt, ami épp ott ül a pufferében, mikor az erre szolgáló időpont elérkezik. Ez az ő belső időzítési paraméterétől függ, ami általában fix értékű. Ha befejeződött a teljes képi adat lecserélése a pufferben, ha nem. Mivel a puffer felülírása mindig az elejétől kezdve történik, a kép eleje már az új képkockához tartozik, a vége viszont még a régihez, mert lassabban jön az adatváltozás, mint a kirajzolás. Vagyis látható lesz a screen tearing. Ha nagy a különbség (többszörös) a monitor alapfrekije és a gpu által küldött képkockaszám között, akár több is egy képkockán belül.
Ennek elkerülésére szolgál a Freesync, amivel a GPU meg tudja mondani a monitornak, hogy haver, hagyd figyelmen kívül a belső időzítési értéket és csak akkor kezdd el kirajzolni az új képet, mikor én azt mondom, most van készen a puffer teljes felülírása, addig csak tartsd a régi képtartalmat a kijelzőn. Ennek persze van egy, az adott monitorra jellemző alsó határa. Ha ezt is elértük, akkor jön a következő fogalom:3: LFC (Low Framerate Compensation)
A Freesyncbe épített szolgáltatás. Amikor a GPU által küldött képkockák már a monitor minimális megjelenítési frekvenciájánál is lassabban jönnek, amit már végképp nem enged csökkenteni, hisz a képkirajzolásnak azért van egy minimális frekvenciája, ami alatt már vibrálna a kép, akkor az LFC elkezdi duplikálva kirajzolni a képkockákat, ugyanazt mégegyszer, mialatt a GPU még tölti a puffert, ahonnan az új képhez szükséges adatokat átvenné a kirajzolásért felelős elektronikai blokk. Ha pl a monitor 60 és 144 Hz között tud megjeleníteni, de a GPU csak 40 képet tud tolni, a monitor átáll 80Hz frissitésre, és minden beérkező képet duplán jelenít meg, ebben a tempóban. Vagyis a user 40 FPS-t lát, a monitor megy 80 képkockát rajzol ki másodpercenként. Cserébe nem fog villódzani a kép és nem lesz akadozás sem.[ Szerkesztve ]
STALKER modok: https://drive.google.com/folderview?id=0B_PtTRL86S2UQllOam9MUWZ1ak0&usp=sharing
-
veterán
Én is így tudom. Bekapcsolt G-Sync vagy FreeSync mellett ha kevesebb az FPS, mint a monitor maximum képfrissítési frekvenciája, akkor hozzáállítja a Hz-et, és így nincs képtörés.
Prohardver Tudástár
Persze egy kicsit régi cikk, a "rendes" G-Sync 1 Hz-től működik, egyéb esetben monitortól függ, de leginkább 48 Hz-től a maximumig. MonitorlistaHolnap országszerte 10 fok várható. Ebből 2 Budapesten, 1 Győrött, 2 Miskolcon...
-
Jack Oneill
veterán
Szerintem jol irta. Pont ez a lenyege. Ha gyorsabban jonnek a kepkockak, mert nincs vsync, akkor szetesik a kep. Erre van a jobb freesync, ami szinktonban tartja, de nem limitalja ugy az FPS erteket, mint a vsync.
De ha mar itt tartunk, az en problemamra nem tudtok segiteni? Megeri az az asus monitor, amit kineztem? A masik a samu, de en ugy latom az asus kicsit jobb az 1ms valaszido, illetve kisebb energiafogyasztas miatt. Egyedul az zavart meg, hogy valaki egy véleménynel aut irta, 75 Hz nem megy HDMI csatlakozoval.
[ Szerkesztve ]
-
-=RelakS=-
veterán
V-sync limitálja a max fps-t, és megakadályozza, hogy új kép kerüljön a framebufferbe, miközben küldi a minotirnak az adatot -> nem fog törni a kép (tearing)
G-sync, free-sync összeszinkronizálja a monitort a videókártya kimenettel, ha a renderelés frametime-ja nagyobb, mint az aktuálisan használt kijelző beállítás legkisebb frametime-ja. Nagyobb frametime = kevesebb fps.A Sample&hold technikát ne keverjük ide. A CRT monitorok egyszerre egy pixelt jelenítettek meg, mert az elektronágyú ennyit tudott, azzal viszont gyorsan végigpásztázták az egész képernyőt. Mivel a képernyő nagy része fekete volt, csak az elektronágyú által gerjesztett pont világított, illetve valamennyire még pár sornyi korábban gerjesztett "pixel" (CRT-n nincs pixel, Technology Connection youtube csatorna megmondja), ezért a 60Hz már nagyon villogott.
Ezután jött az LCD, aminél a sample & hold azt csinálja, hogy a továbbra is pixelenként érkező adatokat letárolja (ezt hívnám sample-nek), majd mikor megjeleníti, akkor a képkocka egész ideje alatt meg van jelenítve a pixel, nem csak egy pillanatra (ez a hold).
A hold rész okozza azt, hogy míg egy 60Hz-es CRT kép tűéles, csak kicsit villog, a 60Hz-es LCD (olded) el van mosódva. Ugyanez az oka annak, hogy ha beszúrsz egy fekete képkockát, és emiatt rövidebb ideig van megjelenítve a kép, akkor élesebbnek látod a mozgást (black frame insertion illetve ULMB technikák)Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
-
-=RelakS=-
veterán
válasz Teasüti #121690 üzenetére
Itt van egy:
Gépen néznél valami filmet.
A lejátszód ki tudja küldeni SPDIF-en a nyers hangot. Ez DisplayPort-on vagy HDMI-n átkerül a monitorba.
A monitorból optikán át a hangcuccba.
Ciki akkor van, ha a monitor nem támogatja a nyers átküldést, hanem mindenképp stereo anyagot akar. Pl régen a Panasonic tévém simán átdobta a hangot, az LG-ből viszont csak stereo volt hajlandó kijönni...
Persze, lehetne használni a rendes hangkimenetet is, de így az értesítések hangja tuti nem ugat bele a filmbe.Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
-=RelakS=-
veterán
válasz Teasüti #121672 üzenetére
Vannak még itt furcsaságok a 2x2-es nagyításon túl
Megvan még a régi 1600x1200-as felbontás? Ennek a 320x200-as felbontás, ha 4:3 képaránnnyal használják, pont pixelhelyes visszavett felbontása, csak egy pixelt egy 5x6-os téglalappal helyettesítesz. 5x320=1600, 5x200=1200Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
kchris78
veterán
válasz Teasüti #121608 üzenetére
szerintem ez attól függhet még hogy lehet-e kényelmesen ülni a monitor előtt, tiniként kockán ültem széken filmeket nézve de akkor azért még sokkal kisebb lehetőség volt, külön drága hardver kellett hogy TVre vigye ki az ember a jelet a PCről.. Meg az hogy ne a nappaliban nézzen az ember olyan filmet ami mást nem érdekel az meg a másik fele.
-
Geresics
addikt
válasz Teasüti #121621 üzenetére
Köszönöm!
DJI-t használok, van az olyan jó, mint a korabeli GoPro, csak valósabbak a színei!
4K pedig pontosan az miatt kell, amit Te magad is írtál: a Youtube kódolás miatt! 1080p-ben a Sony kamerák is királyok voltak, de mivel kis csatorna vagyok, a YT kinyírta a felvételeket. Csak a 4K a megoldás sajna, ha szeretnék egy adott szintet tartani.
A gépem meg megbirkózik vele csak-csak (ld. adatlapom), csupán egy VGA kellene már hozzá! Meglátjuk mit hoz az ETH-esés... A monitor meg annyira nem esszenciális, de ha váltok (előbb-utóbb úgyis, mert a vezérhangya már beindult), akkor 21:9 IPS kell, mert azon 100x jobb dolgozni!
Szerencsére nem kell kapkodnom, szóval fél év várakozás simán belefér, addig meg próbálok némi háttérinfót magamba szívni (pl. jó-e nekem a Rapid IPS, stb)[ Szerkesztve ]
*MOTOROS CSATORNA* youtube.com/MotorosVandor
-
Geresics
addikt
válasz Teasüti #121608 üzenetére
Lehet igaza (vagy nem, de ez a lényege a véleménynek), nem is azzal van baj, hanem a stílussal...
De ha már mindenki, akkor én is: az én álláspontom az, hogy a munkám+hobbim miatt kell egy monitor. Jelenleg egy Dell P2414H pont alkalmas erre, de már nem sokáig, mert a 4K videók vágását meg lehet csinálni vele, de azért nem ugyan az, mint egy 4K monitoron. Előbb-utóbb cserélni fogom, mert kell. Pont. De TV-t sosem nézek, max a gyerekekkel közösen valamit. Projektort meg pláne nem. Amikor filmet, meg sorozatot nézek, akkor úgyis fülessel nézem a PC-ről. Akkor most miért is kellene ezért meghunyászkodnom? Szóval, ha szeretnék egy monitort venni 200-ért, akkor vegyek legalább még ennyiért egy TV-t, vagy projektort, mert filmet csak a kamasz kockák néznek monitoron?*MOTOROS CSATORNA* youtube.com/MotorosVandor
-
kchris78
veterán
válasz Teasüti #121612 üzenetére
Ha a monitor támogatja a PD-t beleértve a 20V módot is 5A erősséggel akkor 100W max teljesitményt tud statikusan adni. Az a legtöbb mai notinak elég, még ha olykor olykor bele kell segitenie a töltendő aksinak is (de szerintem ez rikta). A legtöbb töltőt azért úgy méretezik hogy akkor használják ki a max teljesitményt ha pörög minden a notebookban, max fényerő, CPU, GPU (ha van diszkrét). Nekem volt kb 15W telefontöltőm és ha lassan is de annak idején a 15" MacBook Prot töltötte (kikapcsolva persze, bekapcsolva épp hogy tartotta alapjáraton töltést). Ez viszont nem PD, itt kérdés hogy elfogadja e a notebook a töltőfeszültséget ez elég esetleges.. Ha elfogadja szerencse, nekem is 65W a tápom, viszont egy ilyen gépnél is jó sok óra mire feltölti.. Vészmegoldásnak jó..
-
Alvin_ti4200
félisten
válasz Teasüti #121612 üzenetére
Tényleg, de buta vagyok, valóban a monitoron keresztül kapnák az áramot Ami számomra megtévesztő az az, hogy minden monitor gyártó odaírja, hogy USB-C /w DP alt. mode és hogy bármit tölthetsz róla 15W-ig (van, ahol ez 18W, mert képes 5V/3A-ra és 9V/2A-ra is). Egy Lenovo ThinkPad L480-ról van amúgy szó egy nyolcadik generációs U szériás Core i5 processzorral és CPU-ba integrált Intel VGA-val, szóval finoman fogalmazva sem egy erőmű. A gyári USB-C töltője 65W-os.
Hegyekben áll a szóba jöhető monitor, de mindegyik csak 15W-ot képes leadni USB-C-n keresztül (kivéve a ViewSonic VP3841a, de az meg VA paneles, ami nálam kizáró ok, amúgy hibátlan lenne). Ami meg 45W-90W között tud leadni az említett ViewSonic-on kívül mind vagy 60Hz-es vagy nincs benne KVM switch, így csak egyetlen géppel tudnám használni a monitorra aggatott eszközöket, amíg át nem kábelezem a setupot. Komolyan mondom, nem értem, hogy lehet ennyire macerás ez az egész, szerintem ez egy totál valós piaci igény, hogy az emberek jelentős része otthonról dolgozik egy vélhetően USB-C-s notebookról és mellette van egy saját asztali gépük vagy notebookjuk is. Igazából elég lenne, ha a 100Hz alatti paneleket száműznénk a világból, mehetnek a legolcsóbb szegmensbe vagy a totál high endbe, ahol 12 bit kell meg 4K és egyszerűen kevés a sávszél a magas képfrissítéshez.
[ Szerkesztve ]
-
kchris78
veterán
válasz Teasüti #121566 üzenetére
mert ez van beégve az emberekbe. (régen luxus volt a még rossz TN/VA mellett és ezért hajtott mindenki az IPSre) Meg nincs olyan válaszidejük, az itteni használt hirdetésekben mindenhol ezt látni hogy húúúhaaa hány msec a válaszidő. (belém ez égett be a VA monitorok keresgetése közben...) nincs akkora betekintési szöge (de komolyan, hány ember néz egy monitort folyamatosan??). Plusz a legtöbb cikk ami ebben a témában született több éves - vagy több éves technológiára alapoz. A színek: A legtöbb kommersz IPS panelnek ragyogó színe van (mint anno amikor a Samu behozta az AMOLED őrületet), de ez még nem jelenti azt hogy helyesen adja vissza a színeket és a színtér is megfelelő...
Ha jót akar az ember akkor egyikből sem a kommersz fajtát veszi az ember, és akkor már tényleg csak az a különbség hogy mit akar az ember inkább: alacsony válaszidőt, ultra nagy betekintési szöget, vagy nagy kontrasztot.. A színteret mindkét technológia hozza már (közel teljes vagy teljes DCI-P3, 10bites színmélység mellett).. (mellesleg a q dotnak jóval jobb a betekintési szöge is azért)
A profi melóban emlékszem még sok évig CRT volt a menő az LCD helyett (akkor még tényleg rosszabbak voltak) szóval én némi fáziskésést is el tudok képzelni hogy mi az amit felhasználnak és mit nem.[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz Teasüti #121566 üzenetére
Szerintem rosszabb színek és betekintési szög miatt. Nálam legalább is ez volt a legnagyobb probléma. Hiába van hiperszuper kontraszt, ezeket nem ellensúlyozza. Valamint a válaszidő még mindig VA esetén a leggyengébb.
Eladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
-
Komplikato
veterán
válasz Teasüti #121563 üzenetére
A most kapható, olcsó VA panelekre igaz a rosszabb szinvisszaadás. De voltak, vannak SPVA, MVA panelek, ezekből régebben építettek szvsz még grafikus melóra is monitorokat, de ezek drágábbak, meg a 6-8ms miatt tutira nincs belőlük játékra alkalmas. A mostani gyors VA paneleknek elég randa "fekete" utánhúzás van a képeken gyors mozgás esetén, ez alól kb. egyetlen kivétel a Samsung G7-ben is használ quantom pontos VA panel.
[ Szerkesztve ]
"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)
-
Celithrandi
addikt
válasz Teasüti #121499 üzenetére
szerintem nem én gyártok HDR400 szabványú monitorokat se nem én vagyok a szabvány hivatal. Mondjuk félve jegyzem meg, hogy ilyen távolságnál pont megfelelő, de gondolom te szereted a jó magas niteket fél méterről bámulni. Egyébként a Dell S3422DWG papíron 400nit hdr400, a valóságban a teszten 547nitet mértek.
i9 14900K, MSI Z790 Tomahawk MAX, ARCTIC LFIII 420, MSI 4090, GSkill DDR5 7600Mhz, Patriot VIPER VP4300 Lite 4TB, Lian Li LANCOOL III, LG 34GN850-B, Optoma UHZ66
-
-
válasz Teasüti #121452 üzenetére
Ez volt a kérdés, köszi. A kontrasztot felejtettem el, többek között
100% lefedettségű kevésbé hiszem, hogy lesz (hacsak nem Bp-ről, mert helyben kb. semmi nincsn), de 90-nek már örülnék Szerintem várás lesz, amíg asszony nem akar legközelebb menni Ikea-ba"Viszont crt-t már nem lehet használni modern gépeken csak úgy. "
Itt van az asztalomon a HDMI-VGA cuccAz OLED TV meg majd akkor váltja le a LCD, ha annyiba fog kerülni Az nem most lesz
[ Szerkesztve ]
Mutogatni való hater díszpinty
-
Biga123
addikt
válasz Teasüti #121387 üzenetére
A felezés és harmadolás is limitálás és az FPS el játszik.
A VRR a monitor frekit állítja az FPS hez. Max frissítési freki alá szoktak 2-3 fps el limitet állítani, mert ott már nagyon megnő az input lagg. Legalábbis ez régen jellemző volt. És igen a tearing akkor jöhet a képbe ha az fps túlmegy a monitor max frissítési frekijén. De ez már nagyon off.---- Elméletileg, az elmélet és a gyakorlat egy és ugyanaz. Gyakorlatilag nem.----
-
Biga123
addikt
válasz Teasüti #121385 üzenetére
a sima freesync igen.
De a freesync premium (LFC) az lejjebb is tud menni . a V-sync még mindíg csak egy fps limiter a monitor max frekijére. Azért range mert 48 tól 75 ig. de jogos nem volt egyértelmű a szóhasználat. Range alsó határa .---- Elméletileg, az elmélet és a gyakorlat egy és ugyanaz. Gyakorlatilag nem.----
-
Biga123
addikt
válasz Teasüti #121366 üzenetére
Jól!
Az általad linkelt teszben le is írjákAz alsó range annyit tesz h azalatt kiesik szinkronból a monitor és beáll a max frissítési frekire. De ez nem jellemző egy freesync premiumos monitorra.
Ami nem az, az szokott úgy működni h kb 48 tól tud sync-elni pl 75 ig.
Ergo ha 41 fps ed van akkor nem 41 hz en megy a monitor hanem 75 ön, de 49 fps nél már 49Hz en , és persze közben lesz röcögés a képben. Na ennek nincs semmi értelme.És ezért kell 144Hz moncsit venni legalább.Felő range értelem szerűen a monitor max frissítése.
A V-sync meg úgy működik h lekorlátozta az fpst a monifor frissítésére. Azt nem nevezném VRR nek.
[ Szerkesztve ]
-
Biga123
addikt
válasz Teasüti #121356 üzenetére
[link]
Én nem érzem a hiányát az alsó range limitnek hisz a freesync premium eléggé le tud menni , akár 20fps ig a monitor frissítését beduplázva betriplázva. De ki akar 20 fps en játszani vagy netán azalatt
Ahogy az Rtings teszten is ott van .
VRR Minimum < 20 Hz[ Szerkesztve ]
-
Komplikato
veterán
válasz Teasüti #121356 üzenetére
Az alsó range limitált 30-48FP között, a Gsync modulos monitor ha jól tudom akármennyire le tud menni. Meg persze az új Gsync Ultra monitorokban van NVidia reflex, ami a monitor USB csatiján lévő egér input lagját csökkenti ha menő eSport versenyző vagy.
"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)
-
*Ropi*
félisten
válasz Teasüti #104377 üzenetére
"Ennek ellenére már a konzumer "gamer" kategória is ott tart, hogy a HDR képes példányok már gyakran tekintélyes színtérrel rendelkeznek. Pedig "csak" gamer monitorok."
Színtér és színtér között is van különbség: a gyártók (a marketingesek) előszeretettel hangsúlyozzák a monitorok színterének a nagyságát, ami nem azonos a színtér valódi fedésével - és ez utóbbi számít igazán a tónusok megjelenítésének a szempontjából. Képzeljünk el két, kör alakú halmazt: az egyik a monitor valós színtere (az egyszerűség kedvéért legyen mondjuk 100% sRGB), alája pedig képzeljük oda a valódi sRGB színteret. Ha a két halmaz tökéletesen fedi egymást, akkor beszélhetünk 100% színtér fedésről, tehát akkor tudja az sRGB színtér összes árnyalatát valóban megjeleníteni a monitor. Ha viszont a színterének a halmaza valamennyivel kisebb, vagy valamennyire le van csúszva az sRGB-ről, akkor már kevesebb, mint 100% a fedés. Tehát hiába van 102% sRGB-t tudó monitorod, ha mondjuk csak 93%-ot fed le belőle és ezáltal csak annyit tud megjeleníteni belőle, mint a legtöbb, fotószerkesztésre is ajánlott IPS "csoda".
[ Szerkesztve ]
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
Dhampir
félisten
válasz Teasüti #104368 üzenetére
Az előzmény hozzászólás ismeretében a Demol által felvetett Asus VG248QE nem professzionális színvonalú munkára lesz, ha nem tévedek. Lehet, hogy emiatt értelmezem a szimpla vágást.
-
*Ropi*
félisten
válasz Teasüti #104345 üzenetére
Ezt a posztodat jobb lenne átlinkelned a monitor kalibrálós topikba, mert oda való: folytassuk ott a beszélgetést!
[ Szerkesztve ]
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
Teasüti
nagyúr
válasz Teasüti #104282 üzenetére
Közben találtam egy ilyet: Philips 326M6VJRMB.
Ez elvileg multimédia monitor, de 89% AdobeRGB-t és 98% DCI-P3-at tud DisplayHDR600 mellett, valamint valós 10 bites VA panel van benne.
És még olcsóbb is, mint a fenti Dell.
Láttok benne vmi olyan kivetnivalót, ami alkalmatlanná teszi fotós/videós munkához?
Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Autós topik
- iPhone topik
- Apple asztali gépek
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Ninebot Max G30E II elektromos rollerrel Hajdúszoboszlóról Berettyóújfaluba
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)