Hirdetés

2024. június 26., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Monitorok  »  Milyen monitort vegyek? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 01:07:51

LOGOUT.hu

Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#106351) lacibacsi


lacibacsi
addikt

Sziasztok!

Elolvastam a téma összefoglalót, de gyakorlatlan monitor vásárlóként csak jobban összezavarodtam, mint előtte voltam... :B
Ezért bocsánat, de kérdezek. Milyen monitort vegyek?

- Elsősorban munkára kellene, laptop mellé második kijelzőnek. A munka programfejlesztés, ami önmagában nem indokol FullHD-nál magasabb felbontást, de nyilván nem probléma a több pixel...

- Legalább 24", legfeljebb 27" méretben gondolkodom. Kicsi a lakás, nagyobbat nem tudok elhelyezni benne, kisebben viszont nem kényelmes programsorokat böngészni. A kicsi lakás miatt sokat kell majd fel-le pakolnom, így a súlya is lehetőleg minél kisebb legyen.

- Képarányban 16:10 vagy 16:9 szükséges, ultrawide kizárt.

- HDMI bemenete legyen.

- A keret nincs kőbe vésve, de 40-50k HUF-nál többet nem nagyon szeretnék adni érte és csak hivatalos forgalmazótól, számlával, garanciával szeretnék vásárolni.

Az elvárásom mindössze ennyi. A munkán kívül legfeljebb filmeket nézek, esetleg néha egy kis Mass Effect, de ez utóbbiak nem elsődlegesek, bár egy mai átlag monitor nyilván megbirkózik ezzel is.

Köszönöm a türelmet! Várom a javaslatokat.

Az öregséget onnantól kell számítani, amikor a punci már büdösebb a munkánál.

(#106352) ALI_G válasza Selynelar (#106338) üzenetére


ALI_G
veterán

:R koszi mindkettotoknek, nem szurtam ki.

[ Szerkesztve ]

(#106353) Tsebacsi válasza HSM (#106348) üzenetére


Tsebacsi
nagyúr

Köszönöm szépen!

A beépített hangszóró pont erre kell, hogy ne kelljen mindig füles felvenni, vagy asszonynak/gyereknek lehessen mutatni valamit.

Akkor bekerült a potenciális vételi listára :R

Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!

(#106354) Nurum


Nurum
lelkes újonc

Sziasztok. Szeretném véleményetek kikérni. Rendeltem egy monitort pc-hez i5 9400f, gtx 1660 mellé. 1 ms válaszidő és 75hz + displayport freesync ami miatt választottam, de nem figyeltem eddig a nevét és eléggé konzolos játékokkal reklámozzák mint a névében is van. PC hez fogom játékra használni. Nem nagyon értek hozzá, de PC hez is jó lesz ez nem? Jó vétel volt mondjátok :)) (nekem nem baj a TN és a 75hz)
Miért ez a neve egyáltalán?

[link] ASUS VG245Q 24" CONSOLE GAMING LED MONITOR

(#106355) schawo válasza Nurum (#106354) üzenetére


schawo
titán

Működni fog.

Miért ez a neve egyáltalán?
A marketingosztály túlpörögött.

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#106356) Vistaboy válasza AxBattler (#106072) üzenetére


Vistaboy
veterán

Nos, végül úgy döntöttem, hogy a jelenlegi helyzetben az lesz a legjobb, ha minél kevesebből hozom ki ezt a 4K+HDR cuccot, mert most minden tartalékra szükségünk van. Így hát, hallgatva a tanácsodra, még idejében lecsaptam az utolsó darab Philips 326M6VJRMB monitorra, amit még 170K-ért el tudtam hozni. Az imént néztem, már csak 185K-ért lehet ezt a típust megvenni, egyelőre olcsóbban sehol sem kapható.

Még nem nagyon volt időm tesztelni a HDR-t, de DOOM Eternal alatt nekem kicsit furcsa volt elsőre, hogy minden ilyen világos lett tőle. Nyilván ezt is meg kell szokni, ahogy azt is, hogy bár ez is 32"-os képernyő, mégis, a 4K felbontás miatt nagyon aprók a betűk Windows alatt, ha pedig feljebb veszem, akkor mindenféle anomáliákat produkálnak a weboldalak.

Viszont Diablo III és a többi nem-HDR-es játék alatt - gondolom, az Ultra Wide-Color-nak köszönhetően - nagyon szépek lettek a színek, sokkal telítettebbek, illetve az egész kép valahogy kontrasztosabb, mint az ASUS PB328Q volt. Legjobban talán a Samsung QE55Q6FN QLED TV-hez tudnám hasonlítani, az utóbbi időben azon játszottam a Diablo III-al, ott voltak ilyen szépek a színek, mint most ezen a Philips Momentumon. :)

Játékok alatt viszont tökéletes lett, a FreeSync működik GTX 1080Ti-vel, ahogy a HDR is, bár megmondom őszintén, számomra csalódás a Mass Effect: Andromeda HDR alatt. Mondjuk lehet, hogy még csak én nem tudom jól beállítani, mindenesetre nem tudtam (számomra) értékelhető minőségű látványt kicsikarni belőle, így azt továbbra is SDR-ben használom. HDR alatt minden nagyon világos lett, szürkés, színek alig, szóval nem tudom, valamiért nem sikerült belőni. DOOM Eternal alatt jó, bár ott is furcsa, hogy a sötét helyek világosabbak lettek, viszont ott legalább vannak színek, nincs ennyire elmosódva, mint Andromeda alatt.

Összességében eddig tetszik, majd később még megosztom veletek a tapasztalataimat. :)

Köszönöm mindenkinek a segítséget. :R

[ Szerkesztve ]

"A battle has been fought, and is now over. Place your sword upon the ground, and rest in the temporal peace. After dozing in the warmth of a dream, a new day will begin." - Fate/Stay Night. Diablo III: Vistaboy#1222

(#106357) AxBattler válasza Vistaboy (#106356) üzenetére


AxBattler
félisten

Grats hozzá, 14 nap alatt teszteld ki, ahogy csak tudod!

HDR nem erre a fényerősségre lett kitalálva, szerintem lutri mind monitor, mind játékok terén... inkább az a fontos, hogy az alap képminősége milyen a monitornak, ez meg csak "extra". Szvsz ezek a széles színterű VA panelek állnak legközelebb a QLED-hez, szóval ha az a cél, akkor jól választottál.

Ambiglow milyen?
Hangszórók hozzák egy régi, alap TV szintjét?

[ Szerkesztve ]

"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki." KERESEM: Lian Li PC-C50, Silverstone Milo ML03 ..............................................................................................

(#106358) fogtunder válasza Vistaboy (#106356) üzenetére


fogtunder
nagyúr

Én addig tököltem rajta, amíg már nem volt 170-ért, úgyhogy LG lett a vége, pedig ezt akartam volna. A HDR az enyémen is közel haszontalan, néha úgy bevilágítja a képet, hogy semmi nem látszik, én részemről kikapcsoltam inkább

I hate morning people. And mornings. And People.

(#106359) Vistaboy válasza AxBattler (#106357) üzenetére


Vistaboy
veterán

Köszi, nekem nem lesz 14 napom itthon, mert dolgoznom kell, viszont letesztelem a hétvégén, amennyire lehet. :)

Ambiglow-ot nem próbáltam még, de annyira nem is érdekel, ha nem lehetne kikapcsolni, el sem hoztam volna ezt a monitort... De majd kíváncsiságból megnézem neked. :)

A hangszórók szintúgy, nem ezt fogom használni, de majd kiderül, mire képes, ezt is megnézem egyszer. :)

A kép viszont HDR nélkül tényleg szép, igaz, először megijedtem, mert volt rajta a sarkokban felhősödés, de mint kiderült, csak azért, mert alapból fel volt tolva minden 100%-ra. Levettem 50-re a fényerőt és a kontrasztot, így már nem vészes. Kicsit látszik ugyan sötétben, hogy a négy sarkában picit fényesebb, de ez csak teljesen fekete képernyő esetén feltűnő, ha képet ad a monitor, már nem látszik belőle semmi.

[ Szerkesztve ]

"A battle has been fought, and is now over. Place your sword upon the ground, and rest in the temporal peace. After dozing in the warmth of a dream, a new day will begin." - Fate/Stay Night. Diablo III: Vistaboy#1222

(#106360) Vistaboy válasza AxBattler (#106357) üzenetére


Vistaboy
veterán

"Szvsz ezek a széles színterű VA panelek állnak legközelebb a QLED-hez, szóval ha az a cél, akkor jól választottál."

Igen, nálam ez fontos szempont, hogy szép, teltek legyenek a színek. Nem szeretem a szürkés, elmosódott árnyalatokat. A piros az piros legyen, ne lila vagy rózsaszín... :P

"A battle has been fought, and is now over. Place your sword upon the ground, and rest in the temporal peace. After dozing in the warmth of a dream, a new day will begin." - Fate/Stay Night. Diablo III: Vistaboy#1222

(#106361) oke


oke
senior tag

Szemkímélés szempontjából érdemes 60 Hz-ről 75 vagy 144 Hz-es monitorra váltani, kevésbé szemkárosítóak? Mennyire lehet egyáltalán érzékelni?
Emiatt gondolkodom egy 27"-as 144 Hz-esen, 1440P-sen. Valóban olyan brutál VGA kell hozzá? Jelenleg egy RX470-es van a gépben, sejtem, hogy ez nem elég.

(#106362) schawo válasza Vistaboy (#106360) üzenetére


schawo
titán

Hát, azért a QLED messze van a fantasztikustól. Elmegy, meg minden, de messze nem a legjobb. IPS panelek sokkal jobbak szoktak lenni. A saját QLED tévémet szoktam hasonlítgatni a mellette lévő IPS monitoromhoz ugyanarról a forrásról, és alaposan le van maradva.

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#106363) inf3rno válasza hdanesz (#106233) üzenetére


inf3rno
nagyúr

No jelentem a GTX 750 Ti lazán elbírja a WQHD-t, ha csak böngészés, office, ilyesmi a cél, és nem komoly játék. A video memória bőven elég hozzá olyan 300MB-ot eszik a 2GB-ból a Win7 plusz WQHD youtube filmezés. HTML5 játékkal ki lehet maxolni a video memóriát, de úgy sem omlott össze nekem. Kipróbáltam régi játékkal, RTCW:ET, és az is simán ment WQHD-n. Új játékoknál nyilván nem lenne ennyire rózsás a helyzet.

60Hz, WQHD, youtube:

Csináltam UFO tesztet 60Hz-en a régi Dell U2312HM-en és az új LG 27GL850-B monitoron, és ránézésre olyan negyede volt az elmosódott rész az UFO előtt és mögött. Nem bajlódtam a befényképezésével, mert nincs normális fényképezőm vagy kamerám erre a célra.

144Hz-en 144 és 140 fps között ugrál valamiért az UFO teszt, és azt írja, hogy nem tud sync-elni. Ha minden antivírust törlök, kikapcsolom a windows tűzfalat, leállítom az összes szolgáltatást, stb. akkor sem. Nem tudom, hogy mi okozza, nem fut a Chrome-on kívül semmilyen alkalmazás. Kétlem, hogy egy UFO tesztet ne bírna el a gép. Régi játéknál egyébként ugyanezt tapasztalom, hogy nincs meg stabilan a 125 fps, hanem néha egy pillanatra visszaesik 110-re, illetve ilyen fura lag szerű jelenséget érzek már évek óta, de a ping stabil 50, szóval ez kétlem, hogy a monitor vagy az új videokártya hibája lenne, inkább erre a jelenségre gyanakszom. Kipróbálom Linux-al is majd, kíváncsi vagyok. Na mindenesetre az így is látszik, hogy 144Hz-en sokkal kisebb az elmosódott rész, gyakorlatilag nulla. Szóval játékra úgy néz ki, hogy teljesen alkalmas ez a monitor. Egyelőre csak ET-vel próbáltam, talán jövő hét végén lesz egy kis időm, és meg tudom nézni Battlefield-re is.

Buliban hasznos! =]

(#106364) 4pache


4pache
csendes tag

Sziasztok!

Milyen monitort / monitorokat javasolnátok 150ezer Ft-ig bezárólag, ami tartalmazza lehetőleg ezeket a specifikációkat:

- 32"-38"
- 120 vagy 144 Hz
- G-Sync támogatás
- Dual link (vagy PBP)
- PIP

Egy GTX1070 Ti kártyával használnám leginkább játékra és munkára. Akár használtan is vásárolnék, ha van még rá valamennyi garancia.

Köszi előre is.

(#106365) Ciccuka válasza oke (#106361) üzenetére


Ciccuka
veterán

Attól függ miről mire. A Hz LCD-nél nem igazán számít úgy, mint a CRT-nél szemkímélés szempontjából. Persze a "lágyabb" megjelenítés kevésbé fárasztó.

Ezek viszont igen:
PWM mentesség / FlickerFree / Villódzásmentes technológia
Szemkímélő üzemmód / Low Blue Light / Kék fény kibocsátás csökkentés
Panel típusa
Felbontása és képpontmérete / Pixelsűrűség / PPI
Milyen csatlakozóval van rákötve (rossz minőségű, vagy analóg vga kábellel nem tanácsos)

Milyen fényerővel és milyen beállítással használod az adott napszakokban (fényviszonyok között) az viszont igen. Milyen távolságból/ honnan nézed és mekkora a monitor képátlója (sík vagy ívelt). Mennyire ad természetesnek mondható képet a panel, stb. lehetne még sorolni. Mesterséges háttérfény van -e a helységben.

A videókártya és annak drivere és a monitor drivere is tud befolyásolni néhány paramétert (kalibrálás is számíthat, stb.).

[ Szerkesztve ]

Cicák támogatása: www.fos.hu/1176

(#106366) PAtr0n válasza oke (#106361) üzenetére


PAtr0n
addikt

Szia!

Ami a szemednek nagyon árt azok a flicker-es (vagyis PWM-es fényerőszabályzású) monitorok, szerencsére ilyen már nem igazán van piacon, PWM mentes szinte mindegyik.
A 60Hz és 144 között én nem tapasztaltam semmi különbséget, szerintem a 60Hz-es se fárasztotta jobban a szemem. A színhőmérséklet már inkább hat rá, a hideg színek hamarabb lefárasztanak mentálisan.
Viszont mozgás simaságban ég és föld a 60 és 144Hz közti különbség. Amíg nem láttad, el sem tudod képzelni.

Az RX470 elég harmatos lesz a WQHD felbontáshoz, oda egy AMD Vega64 vagy 5700XT, zöldeknél GTX1070 de inkább GTX 1080 a minimum.


"Ne sikeres ember próbálj lenni, hanem értékes"

(#106367) HSM válasza inf3rno (#106363) üzenetére


HSM
félisten

Én egy Intel HD 520-al és kétmagos CPU-val is vígan hajtom, laptopról a WQHD 144Hz-et, ahhoz képest a 750 ti egy erőmű. :D Nem igazán veszem észre, hogy máshogy viselkedne, mint a gyári 60hz FHD paneljével.

Az a negyed csík azért elég korrekt, főleg, hogy már az U2312Hm sem használhatatlan mozgókép megjelenítésre. :)
A szinkronizáláshoz azért kell CPU ilyen magasságokban, bár még a 3Ghz-es 6. generációs notebookom is ha neccesen is, de többnyire talál szinkront, ha semmi mást nem csinálok rajta (win10). Esetleg a frissítés csökkentésével tudsz csökkenteni a terhein, pl. 120Hz már azért barátságosabb.

A fura lagszerű jelenségek hűtési elégtelenségből szoktak leggyakrabban lenni. De lehet rossz driver, nem teljesen jó tuning vagy feszültségbeállítások és csomó minden más is, de ezeknél érdemes kezdeni.

[ Szerkesztve ]

(#106368) inf3rno válasza HSM (#106367) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Á ez már egy évtizedes probléma. Offline tök jól működik ilyen 250-800 közötti FPS van, aztán ha felmegyek egy szerverre, akkor a 125 is néha visszaesik 100 alá párszáz msec-re. Durva tearing van. Annak idején baromi frusztráló volt, mert kompetitíven toltam, aztán egyik napról a másikra megfeleződött a találati pontosságom, amiből Európa legjobb játékosai közül visszaestem a kezdő szintre. Igazából ez a játék már halott, de még mindig érdekel, hogy mi miatt nem működött normálisan. Ezek szerint nem a kijelző és a videokártya hibája. Úgy tűnik, hogy nem hardveres hiba, marad az internet szolgáltató és az operációs rendszer. Ezen kívül már minden mást lecseréltem, van amit többször is. Hűtéssel sosem volt gond, még az Intel gyári CPU hűtő is tűrhető, ha nem húzza az ember a processzort, de én elég drága hűtőket szoktam venni, mert azt szeretem, ha halk. Nappali zaj mellett sokszor nem is tudom, hogy be van e kapcsolva a gép.

A monitorral eddig nagyon elégedett vagyok, sokkal szebb a képe, mint az előzőnek. Mondhatni ég és föld. Egyelőre még nem foglalkoztam a szín kalibrálással, de még így is alapbeállításon is úgy néznek ki rajta a fényképek, mintha igaziak lennének. Lehet, hogy csak a nagyobb felbontás miatt, nem tudom. Olvasni sokkal jobb, mint a régit. Egyelőre csak nagyítással használtam, most levettem 100%-ra a nagyítást Windows-ban, és így is olvasható a szöveg. A másiknál úgy rémlik már nehézségeim voltak és csak 125% volt jó. Mégse akkora hülyeség ez a retina screen, lassan közelítek hozzá...

Valaki kérte, hogy fényképzezzem be mi van a csomagjában:

Csináltam egy fotót a háttérvilágításáról. Azt hiszem 3.4 másodpercig vette a fényképező, de nem vagyok benne teljesen biztos. Nem hiszem, hogy van értelme ezeknek a képeknek, azért berakom ezt is.

A gyakorlatban alig látszik valami tiszta fekete háttérrel a sötétben, de azért észrevehető, ha nagyon nézi az ember. Nekem nincsenek különösebb igényeim, szerintem a Dell sokkal rosszabb volt ebből a szempontból.

A kontraszt most 70%-on van. Nem mondanám, hogy probléma lenne vele. Mármint a szöveg olvasható, a játékban is látom az ellenfeleket, nem mosódnak bele a háttérbe. Nem tudom, hogy kell e ennél több, vagy mire érdemes még figyelni. Talán ha lenne VA paneles monitorom, akkor össze tudnám hasonlítani, de nincs.

A tükröződés érdekes. Nem tudom hogyan oldották meg, de szemből nem tükröződik, csak akkor, ha oldalról nézem. Igy nézve a 180-ból a szélső 30-30° lehet a határ ahonnan már tükröződik. Szóval a gyakorlatban nem tapasztal ilyet az ember, mert előtte ül.

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#106369) JONAAAS_1


JONAAAS_1
friss újonc

Sziasztok! :)

A közeljövőben monitorvásárlást tervezek. Főleg játékra (semmi komoly kompetitív, csak haveri társasággal való játék), de sima általános felhasználásra is szeretném használni. Ami az összeget illeti, 50ezer forint a plafon, de inkább 35-40 ezer forintban gondolkodnék, ha lehet. :D

Egy-két "kritériumot" azért felsorolnék:
-min. 75Hz
-(lehetőség szerint) ívelt kijelző
-max. 5ms válaszidő
-IPS/VA panel
-min. 24"
-teljesen újonnan szeretném, a használt monitoroktól inkább tartózkodnék

Előre is köszönöm a segítséget! :DD

(u.i.: Igazság szerint már nézelődtem a piacon, és találtam is 2db számomra ideális monitort. Philips 241E1SCA, és Philips 248E9QHSB. Nos, ezek közül jó választás lehet valamelyik? Szeretnék róluk véleményt kérni, mielőtt akármelyiket [vagy akár teljesen másik monitort] is megvásárolnám.)

JONAAAS

(#106370) Zoleee89


Zoleee89
aktív tag

Sziasztok,

Korábban írtam ide és segítségeteket kértem, azóta kicsit olvasgatam, és egyre jobban nem tudom melyik monitor lenne nekem a megfelelő. Az elsőre ajánlott 27"-os monitorok (Acer Nitro VG270Ubmiipx, ASUS PB278QV) számomra nagyok lettek volna és a jelenlegi hardverem sem bírná a FHD feletti felbontás igazán. 24"-os monitorból Acer B247Ybmiprzx ajánlottatok, de nem sok infót találtam róla.

Maradnék a 24"-os vonalon, pár monitort kinéztem és szeretném a véleményeteket kérni.
- Dell P2419H (Dell monitorom volt már és bevált eddig, sok csatlakozó, de nincs freesync)
- AOC 24G2U (Van freesync, sok csatlakozó, állítható magasság, kicsit drágább mint a többi)
- Acer B247Ybmiprzx (freesync de csak 75hz, nem igazán találtam róla tapasztalatokat)

Ha freesnyc-s monitort vásárolok és egyszerre használnám a mostani monitorommal, akkor kitudnám használni az új monitoron a freesync funkciót? Tud a 2 monitor különböző frissítési frekvencián? Van észrevehető különbség pl böngész,filmezés és közben a 60hz és freesync közt? (szükségem van-e rá?)

Felhasználás szempontjából leginkább programozásra (ezért is lenne jó a 2 monitor), böngészésre, képszerkesztésre és néha CsGo futna

Néha napi 8-12 órára is ott felejtem magam a monitor előtt, ezért fontos a szemem kímélése is.

Szerintetek melyik monitor lenne a legjobb választás?

Bocsi, hogy hosszúra sikeredet.

Előre is köszönöm a segítségeteket.

(#106371) hdanesz válasza inf3rno (#106363) üzenetére


hdanesz
senior tag

Köszi! :)

(#106372) Vistaboy válasza schawo (#106362) üzenetére


Vistaboy
veterán

Nem vitatom, hogy vannak jobbak, különösen azért, mert az én QLED TV-m is pusztán a belépőszintet képviseli ebben a kategóriában (QE55Q6FN), nyilván nem olyan a képe, mint egy Q9-esnek. Viszont nekem ez az első QLED TV-m, és az előző LCD-hez képest bitang látványt nyújt, éppenhogy ezt szerettem meg benne, hogy sokkal telítettebbek rajta a színek.

Persze, nyilván egy OLED még ennél is szebb lenne, ahogy egy IPS-es monitor is biztos jobb a VA-nál, ám nekem eddig VA-paneles monitoraim voltak, mert még nem volt külön TV-m (tavaly nyáron vettem a Q6-ot), ezért itt néztem a filmeket is, ahhoz pedig azt ajánlották.

Nyilván nem is várhatok el tőle csodát ennyi pénzért, viszont amit fentebb írtam, az annak szól, hogy a korábbi, VA-paneles ASUS PB328Q-hoz hasonlítva ennek az MVA-s Philips-nek számomra sokkal szebb a képe, pedig abban is 10-bites panel volt. Hogy most ez csak a felbontás növekedéssel jár együtt (WQHD vs. UHD), azt nem hinném, bár természetesen annak is köze van hozzá, sokkal inkább a Quantum Dot miatti szélesebb színtartomány miatt tetszik nekem jobban. Legalábbis szerintem. :)

Néztem IPS-paneleseket is, részemről ki akartam próbálni az LG-féle Nano-IPS technológiát, sok jót olvastam róla. Csak sajnos úgy alakult a helyzet, hogy most nem tudok 300K körüli összeget egy monitorra szánni (Legalább HDR 600-asat akartam), így maradt valami olcsóbb megoldás, azok közül pedig ez a Philips tűnt jónak, bár eleinte én sem mertem megvenni, mert azt hittem, semmiben sem különbözik a nagyobb, 43"-os modelltől, amit nem nagyon dícsérnek a tesztekben és bemutatókban. Szerencsére nem ez a helyzet, ebben jobb panel van, hála az égnek. :)

"A battle has been fought, and is now over. Place your sword upon the ground, and rest in the temporal peace. After dozing in the warmth of a dream, a new day will begin." - Fate/Stay Night. Diablo III: Vistaboy#1222

(#106373) SaitoX


SaitoX
tag

Sziasztok,
Samsung S34J550WQU vásárláson gondolkozok, valaki akinek van ilyen, meg tudná mondani, hogy használ-e PWM-et a monitor?

Illetve munkához egyébként jó választás? Fejlesztenék rajta (VSC, meg ilyesmi), tehát nem grafikai munka. Illetve neteznék, meg videóznék, de 21:9 játékot is kipróbálnék egy párat.

(#106374) SharpSA


SharpSA
veterán

Sziasztok!

Elérkezett a monitor váltás ideje. A jelenlegi 2560x1080 144Hz helyett szeretnék egy 3440x1440 minimum valós 100Hz, de inkább 120Hz-es monitort lehetőleg legalább 350 cd/m²-vel. Melyeket ajánljátok, amelyek ár/érték arányban is egész jónak mondhatók?
i7-8700/16GB/2080 a gép konfig.

[ Szerkesztve ]

Mindenki a maga korlátja és lehetősége is egyben

(#106375) oke válasza Ciccuka (#106365) üzenetére


oke
senior tag

Köszönöm az infókat, jelenleg ilyet használok, nem egy mai darab:
Dell UltraSharp U2311H. alapban 60 Hz-es, de driverrel felokosítható 72Hz, de nem tudom a fentiek közül melyiket támogatja.

(#106376) oke válasza PAtr0n (#106366) üzenetére


oke
senior tag

Akkor 1440P-nél, még 60 Hz-es monitorral se próbálkozzak még? 27--es monitornál már szerint kevés a FHD.

(#106377) schawo


schawo
titán

Nem szorosan ide kapcsolódik, csak érdekesség, és keresem a probléma megoldását.

Adott egy Samsung 55Q60R HDMI-n és egy AOC Q3279VWF8 display porton rákötve egy 2070S-re. Ha kiterjesztett ablaknál a Windowsban TV-re beállítom a HDR-t, és kiteszek rá egy HDR tartalmat (MPC-HC + MADVR), akkor a monitoron teljesen szétesik a kép, és úgy is marad, míg le nem tiltom a TV-t, mint kimenetet. NV kontrol panelban próbálkoztam bitekkel, színterekkel, színformátumokkal (8-10-12, RGB, 4:4:4-4:2:0 minden volt mindenhol), semmi sem segített. Valami ötlet?

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#106378) Ciccuka


Ciccuka
veterán

Aoc és Acer monitoroknál nagyon oda kell figyelni a típusjelzésekre, mert könnyen összetéveszthetőek:

27G2U5 DisplayPort USB Port 75Hz
27G2U DisplayPort USB Port 144Hz (teszt)
27G2 DisplayPort 144Hz

Nitro RG270bmiix HDMI Port 75Hz
Nitro VG270bmipx DisplayPort 75Hz
Nitro VG270bmiix HDMI Port 75Hz
Nitro XV270Pbmiiprx DisplayPort 144Hz

[ Szerkesztve ]

Cicák támogatása: www.fos.hu/1176

(#106379) diegho válasza schawo (#106377) üzenetére


diegho
nagyúr

Drivert próbáltad cserélni?

(#106380) schawo válasza diegho (#106379) üzenetére


schawo
titán

A legfrissebb Studio Drivert használom (10-12 bithez muszáj). Megpróbálok egy régebbit. Meg végülis jó lesz a 8 bit is, csak ritkán dolgozok fotókkal. Megnézek egy Game Drivert is.

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#106381) KAMELOT válasza Vistaboy (#106356) üzenetére


KAMELOT
titán

Csak eleinte aprók a betűk, utána megszokod. Ne állíts semmit, hadd natívban.

V1200 - 18CORE - SUPRIMX

(#106382) diegho válasza schawo (#106380) üzenetére


diegho
nagyúr

Nálunk Intel driver csinált problémát TV-re kötéskor, frissítés óta jó.

(#106383) Kobe


Kobe
veterán

Üdv

Egy Ryzen / RX 5700XT kombóhoz keresnék freesynces vagy hibrid synces monitort.
Elvárások:
IPS panel, 144 Hz, 1ms latency, felbontás 1440p, de lehet akár 2560x1080 ultrawide kivitel is, min 27" képátló
Ésszerű áron (mondjuk olyan 150K körül)
van olyan ami bestbuy és megfelel ezen kritériumoknak ?

(#106384) KAMELOT válasza Kobe (#106383) üzenetére


KAMELOT
titán

LG 27GL850-B

V1200 - 18CORE - SUPRIMX

(#106385) Ciccuka válasza Amerigo57 (#105117) üzenetére


Ciccuka
veterán

Csoda, hogy lehet kapni...
LG 27GN750-B
LG 27GL850-B

[ Szerkesztve ]

Cicák támogatása: www.fos.hu/1176

(#106386) Kobe válasza KAMELOT (#106384) üzenetére


Kobe
veterán

Olyan esetlwg amit kapni is lehet? :) ket boltban lehet kapni, 100ezres ardifivel....

(#106387) KAMELOT válasza Kobe (#106386) üzenetére


KAMELOT
titán

Ciccuka linkelte. Mall.hu...177k azonnal átvehető!!

V1200 - 18CORE - SUPRIMX

(#106388) Kobe válasza KAMELOT (#106387) üzenetére


Kobe
veterán

A mall.hu tudtommal egy kulfoldi tulajdonu gyujtosite ami mogott masok a tenyleges eladok (mint az emag) es csak kiszallitassal megy, igy az "azonnal atveheto" kb kamu?
Namost csak nekem gyanus hogy ezt a fajtat osszvissz 3 helyen lehet kapni, abbol 2nel 100K val dragabbi aron?

Nem vagyok markafuggo, de nincs valami masik popularisabb tipus amit mondjuk nem hatsorettenetbeli ketes roman elado arul, hanem kicsit leellenorizhetobb, netan hazai kepviseletu bolt?

(#106389) schawo válasza Kobe (#106388) üzenetére


schawo
titán

Nem jól tudod. A mallnak vannak saját forgalmazású termékei, amit a Lehel téri mall.hu átvevőhelyen lehet átvenni, és vannak a mall.hu-n csak listázott, de idegen kereskedők által szállított termékek is. Ez a monitor mall.hu saját forgalmazásban van.

[ Szerkesztve ]

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#106390) atua válasza Kobe (#106388) üzenetére


atua
aktív tag

Ha nem sürgős, akkor várnék az LG-re, míg kapható lesz újra máshol is. Hónapok óta hiány van több monitorból is, és a jelenlegi helyzet sem segít ezen.
Ha sürgős: [link]

(#106391) KAMELOT válasza Kobe (#106388) üzenetére


KAMELOT
titán

Felhívod őket és megmondják kapható e. Ez amúgy a mall saját terméke. Nálunk évek óta működik.

V1200 - 18CORE - SUPRIMX

(#106392) Ciccuka válasza Ciccuka (#106385) üzenetére


Ciccuka
veterán

LG 27GN750-B
27" IPS 1ms(GTG)
G-Sync Compatible & FreeSync (48-240Hz)
DisplayPort 1.2
FullHD HDR10
8bit(6bit+FRC)

Spec
LG
ÁG

1ms monitoroknál figyeljetek, mert sok gyártó 1ms esetén MPRT-ben adja meg a GTG helyett a panel válaszidejét. Általában: 1ms MPRT = 4-5ms GTG-nek felel meg.

KAMELOT Picit módosítva ;)

[ Szerkesztve ]

Cicák támogatása: www.fos.hu/1176

(#106393) KAMELOT válasza Ciccuka (#106392) üzenetére


KAMELOT
titán

Inkább az jóval több. Vásárlás előtt érdemes megnézni a tftcentral, ninja tesztelős oldalakat.

V1200 - 18CORE - SUPRIMX

(#106394) Ciccuka válasza KAMELOT (#106393) üzenetére


Ciccuka
veterán

Az az érzésem, hogy ennél a monitornál is nagy kompromisszumot kell kötni.

Ilyen árú monitornál furán hangzik, hogy "csak" DP1.2 került rá és valójában 6bit-es a panelje +FRC-vel.

Cicák támogatása: www.fos.hu/1176

(#106395) Andrash22 válasza Kobe (#106383) üzenetére


Andrash22
csendes tag

LG 27GL83A-B 156e ufó

szinte ua mint LG 27GL850-B csak nincs rajta usb

(#106396) Komplikato válasza Andrash22 (#106395) üzenetére


Komplikato
veterán

"szinte ua mint LG 27GL850-B csak nincs rajta usb"
Továbbra sem találom se agyártó oldalán, se sehol máshol, hogy ez nano IPS lenne. És így nekem elég messze van az "ugyan az" megállapítástól.

"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)

(#106397) gejala válasza WinuX (#106290) üzenetére


gejala
őstag

Úgy látom, nem válaszolt még erre senki.

A 1070 jelenleg 1440p-ben med-high beállításokkal tudja 60 fps-t. Ha az idei játékokban 1440p maxot szeretnél és 100+ fps-t (hogy legyen értelme a 144 Hz-nek), akkor sajnos csak a 2080 Ti jöhet szóba. Vagy megvárod a köv gent (aug/szept) és abból a 3070 tudni fogja ugyanezt.

(#106398) Ciccuka válasza Ciccuka (#106392) üzenetére


Ciccuka
veterán

Itt is ugyanazt írják a cikkben a MPRT GTG arányra:
MSI Optix MAG241C teszt
Dell SE2419HR teszt

Input-lagot is mérnek legalább a monitorteszteknél.

Egyébként szerintem ezek a normál szint paraméterei most 2020-ban:
24-27"
4ms (GTG)
Displayport 1.2
IPS/PLS
Full HD
Min 250 cd/m2 (200 cd/m2 27" esetén)
Min 700:1
8bit (6bit+FRC)
AMD FreeSync (48-72Hz)
Flicker Free / Villódzásmentes technológia
Low Blue Light / Szemkímélő Üzemmód
Játék mód
Eco mód
178°/178° Látószög
Színskála 72% (NTSC 1976)
Max 25W Energiafogyasztás

30-45k Árszint 24" esetén
50-65k Árszint 27" esetén

[ Szerkesztve ]

Cicák támogatása: www.fos.hu/1176

(#106399) Nurum


Nurum
lelkes újonc

Sziasztok.

A kettő monitor közül csak játékra szinte Cod, Pubg stb. Válaszidő miatt kell. Mindkettő 1ms 75hz.
Aoc IPS AOC 24G2U5 [link]
Asus TN ASUS VG245Q [link]
a kettő összehasonlítása [link] (nem minden infót jelenít róluk) [link]
Valahogy nekem Asus megbízhatóbb és szimpatikusabbnak tűnik a TN monitor ellenére is.
Nektek mi a véleményetek?
2 közül melyiket választanátok?
Holnapra szeretném már a véleményeteket. Köszönöm. :) :R

(#106400) fotis


fotis
újonc

Sziasztok.
Segítségeteket szeretném kérni monitor vásárlással kapcsolatban.
A fórumot olvasgatva IPS panel, 24", 1920*1080 a felbontás, 144 HZ ,és FreeSync (amd kártya van) mellett döntöttem.
Kinéztem egy monitort, Acer Nitro VG240YP, ami ezeknek a paramétereknek megfelel, viszont a boltban az eladó megpróbált rábeszélni egy másik monitorra, Acer Predator XB253QGPbmiiprzx, hogy ez sokkal jobb és belefér a keretbe (100.000), de a monitor leírásban
Game Feature : NVIDIA G-Sync kompatibilis, Adaptive-Sync szerepel (adaptive sync=freesync?).
Kérdésem az lenne, hogy az amd kártyámhoz passzol ez a monitor vagy maradjak az eredeti elképzelésnél, vagy esetleg ebben a kategóriában van valami másik alternatíva?
Válaszokat előre is köszönöm.

Útvonal

Fórumok  »  Monitorok  »  Milyen monitort vegyek? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.