Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
SipiBcs
őstag
válasz hdanesz #4767 üzenetére
Üdv mindenkinek!
Segítséget szeretnék kérni a tapasztalt kollégáktól!
- ASUS VH222D
- Samsung B2230N
- Samsung E2220NEzek közül melyiket ajánlanátok vagy esetleg hasonló paraméterekkel pár ezer forinttal drágábban mit érdemes venni? DVI nincs a készülékeken ez menyiben ront minőségen?
Köszönöm a válaszokat!
"Ha választanod kéne a barátnőd és az ötöslottó között, te milyen kocsit vennél?"
-
romulan
tag
válasz hdanesz #13457 üzenetére
Az LG tud filmeket is lejátszani. Több csatlakozója van, de csak 1 db HDMI, nézd meg melyikre van szükséged.
A Samsung 2 db HDMI csatlakozóval rendelkezik, CI+ modult tud fogadni, filmet nem tud lejátszani.
A távirányítók összeakadhatnak más LG, Samsung készülékkel, ellentétesen érdemes választani, ha egy szobában lesz egy meglévő készülékkel.
Egyébként más paraméterekben szinte megegyeznek.
-
inf3rno
nagyúr
válasz hdanesz #106233 üzenetére
Szerintem megoldható a WQHD is vele, ha csak videozol és netezel és kikapcsolod a "hardveres gyorsítást". Olyankor inkább a processzort eszi... De ha vársz egy hetet, amíg megjön a monitorom, akkor kiteszteltem a 750 Ti-men, hogy elég e a 2GB video memória meg egy ilyen kártya WQHD-hez, ha a játék nem szempont. Frissebb játékokra biztos, hogy édes kevés...
Buliban hasznos! =]
-
HSM
félisten
válasz hdanesz #106241 üzenetére
Én a kis 19"-os 1280*1024-es monitoromból tudok kiindulni, ami pixel méretben kb. pont félúton van a 24" FHD és 27" FHD között. Olvasni én kifejezetten szeretek rajta, mert szép nagyok a betűk nagyítás nélkül is, de azért eléggé "recés" már szűk egy méterről is. Filmezni 2 méterről már biztosan tökéletes lenne a képe.
A 27" WQHD-nak amúgy esztétikailag számomra szebb képű, mivel én azt kb. egy méterről tű élesnek látom recék sehol, viszont nagyítás nélkül picit nehezebb olvasni a kisebb betűk okán, ha fáradt vagyok, van hogy bele is nagyítok, vagy még közelebb lehetne ülni, de már megszoktam egy távolságot.
A legjobb amúgy az lenne, ha élőben meg tudnál nézni egy ilyet, kb. a tervezett vagy számodra kényelmes távolságból (ez nagyon fontos!), mennyire felel neked meg ez a képpont méret.
Amit még sokan nagyon jónak tartanak ár/értékben az ez az AOC Q3279VWFD8, kb. 32" WQHD IPS, 70K-ért, csak érdemes picit költeni pixelgarira, mert ennél jól jöhet.
[ Szerkesztve ]
-
inf3rno
nagyúr
válasz hdanesz #106233 üzenetére
No jelentem a GTX 750 Ti lazán elbírja a WQHD-t, ha csak böngészés, office, ilyesmi a cél, és nem komoly játék. A video memória bőven elég hozzá olyan 300MB-ot eszik a 2GB-ból a Win7 plusz WQHD youtube filmezés. HTML5 játékkal ki lehet maxolni a video memóriát, de úgy sem omlott össze nekem. Kipróbáltam régi játékkal, RTCW:ET, és az is simán ment WQHD-n. Új játékoknál nyilván nem lenne ennyire rózsás a helyzet.
Csináltam UFO tesztet 60Hz-en a régi Dell U2312HM-en és az új LG 27GL850-B monitoron, és ránézésre olyan negyede volt az elmosódott rész az UFO előtt és mögött. Nem bajlódtam a befényképezésével, mert nincs normális fényképezőm vagy kamerám erre a célra.
144Hz-en 144 és 140 fps között ugrál valamiért az UFO teszt, és azt írja, hogy nem tud sync-elni. Ha minden antivírust törlök, kikapcsolom a windows tűzfalat, leállítom az összes szolgáltatást, stb. akkor sem. Nem tudom, hogy mi okozza, nem fut a Chrome-on kívül semmilyen alkalmazás. Kétlem, hogy egy UFO tesztet ne bírna el a gép. Régi játéknál egyébként ugyanezt tapasztalom, hogy nincs meg stabilan a 125 fps, hanem néha egy pillanatra visszaesik 110-re, illetve ilyen fura lag szerű jelenséget érzek már évek óta, de a ping stabil 50, szóval ez kétlem, hogy a monitor vagy az új videokártya hibája lenne, inkább erre a jelenségre gyanakszom. Kipróbálom Linux-al is majd, kíváncsi vagyok. Na mindenesetre az így is látszik, hogy 144Hz-en sokkal kisebb az elmosódott rész, gyakorlatilag nulla. Szóval játékra úgy néz ki, hogy teljesen alkalmas ez a monitor. Egyelőre csak ET-vel próbáltam, talán jövő hét végén lesz egy kis időm, és meg tudom nézni Battlefield-re is.
Buliban hasznos! =]
-
titán
válasz hdanesz #106522 üzenetére
Mivel egy Nvidia kártyába dugsz bele egy HDMI-freesynces monitort, ezért tök mindegy, hogy DVI-HDMI átalakítós kábelt, vagy sima HDMI kábelt használsz, úgyse működik a freesync. Ha AMD kártyád volna, akkor a sima HDMI kábelen menne, DVI átalakítással nem.
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
Quadgame94
őstag
válasz hdanesz #133696 üzenetére
Szia. Teljesen okés, hiszen egy ilyen méretű tévénél jobb. Nincs is 32 inch 4K TV a piacon ha jól tudom. Akinek kell egy 32 inch méretű megjelenitő okos funkciókkal annak tökéletes. Betekintési szög okés lesz. Láttam ilyet használatban. Filmeezesre meg a VA azért jobb.
-
hdanesz
őstag
-
jimpo
senior tag
válasz hdanesz #137513 üzenetére
Érdemes kétszer meg gondolni melyik legyen.
Felbontás plusz méret tekintetében is, illetve a felhasználás függvényében... Amennyiben javarészt 80% böngészést végzel majd úgy okés a QHD, a 165 Hz szintén ez esetben fontosabb.
Fordítva, tehát főképp film és sorozat fogyasztásra már más a helyzet.A 1080p felbontás játékokban lehet nem a legszebb, de legalább simán fut a vason... :DDD
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A++ kategória! DELL P2418HZm - 24" IPS / 1920x1080 / MATT / pivot / win hello face // GARANCIA +SZLA
- Eladó 23.8" MSI PRO MP243X
- Asus Rog XG43UQ 4k Gamer Monitor!43"/VA/10bit/144hz/1ms/G-sync-Freesync/HDR1000/KOnzolhoz is!
- 100% sRGB - Dell UltraSharp U2415 / AH-iPS / 1920x1200 ! FHD+ / pivot talp / számla / garancia 1 év
- Samsung Odyssey G9 Monitor ( OLED / 49" / 240Hz / 0.03ms válaszidő )
- ASUS VP249QGR, IPS, 23.8", 144Hz, 2025 Emag gari
- ÚJ - LG UltraGear 27GP850P-B - 1440p, 180Hz, Nano IPS, 1ms, G-Sync - 3 év LG Magyarország garancia!
- Samsung SyncMaster S24A300B Monitor Full HD, hibátlan
- MSI G27 27 Gamer monitor 170Hz
- ASUS VG249Q - 23,8" IPS / FHD 1080P / 144HZ 1ms / 250 cd/m / AMD FREESYNC
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest