Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
TeeJay
félisten
válasz user12 #78899 üzenetére
Ez a "nem csöpög" téma kiakasztó, ma is kb. 2 ember hívott hogy baj van nem csöpög a klíma és nézzem meg. Mondtam nekik dehogy nézem meg, száraz a levegő, nem volt eső jó ideje, meg amúgy is 26fokra állítva nem lesz kondenzvíz... Tegye 22fokra meg teregessen ki vagy zuhanyozzanak hosszan és majd lesz cseppvíz...
Később írják hogy igazam volt.Szóval ezt gyorsan felejtsük már el hogy attól hogy nem csepeg egyből szélsebesen potyára menni kell a szerelőnek Van most jobb dolgunk is mint nem csepegő de amúgy tökéletesen hűtő klímák után rohangálni a semminek
Másik ha a szerelő tényleg csak nyomott valamit a távirányítón és hűtött akkor tényleg ti néztetek be valamit mertha elment volna a hűtőközeg vagy meghibásodik a gép akkor egy távirányító nyomkodástól nem fog megjavulni csak úgy
Harmadik a Sanytol nem kell klímába, te mint tulaj mossad a kivehető szűrőt és ennyi, majd 1-2-3évente ha már mocskos a mókuskerék meg az elpárologtató, hívj szakit lehetőleg olyat aki majd lebontja és tesz rá zsákot aztán szépen átmossa meg megküldi Deep Clean-el és lesz egy tiszta klímát aztán mehet újra a hűtés
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
user12
őstag
válasz TeeJay #78901 üzenetére
Köszi a választ. Ezt eddig nem olvastam eddig sehol. Én azt gondoltam, hogy pusztán az is elég, hogy a hőcserélő hideg, a rajta átnyomott benti melegebb levegőtől is képződik cseppvíz.
A távirányító téma alatt olyanra gondoltam, hogy valami szerviz mód, reset, egyéb dolgot csinált.Mégegyszer köszi a választ
Rendszergazda vagyok....ha röhögni lát, mentsen
-
Tybike81
őstag
Ha webshopból vásárolok mondjuk egy Polar klímát, akkor ha azzal gond van vagy meghibásodik, hogy működik a garanciás ügyintézés? Szereljék le és küldjem vissza, vagy a Polartól jön ki majd a szerelő?
[ Szerkesztve ]
Samsung Galaxy S24 Ultra 512gb, SGW 7 Ultra
-
nagyúr
válasz Tybike81 #78903 üzenetére
Olvasd el az adott webáruház garanciális feltételeit!
De kb így megy mindenhol!
Klímaberendezések jótállásának ügyintézése:A jótállás ügyintézés a klímaberendezések esetében kétféleképpen történhet:az általunk értékesített, felszerelt és beüzemelt készülékek meghibásodása esetén a hibát cégünk felé - e-mailen, telefonon, vagy a szerviz bejelentő formanyomtatvány kitöltésével -kell jelezni. Ezt követően a telepítést végző szakembereink egy helyszíni kiszállás keretében megkeresik a hiba okát. Amennyiben a javításhoz szükséges eszközök és alkatrészek rendelkezésre állnak, úgy a helyszínen azonnal elhárítják a hibát. Ha erre adott időpontban nincs lehetőség, egy egyeztetett, későbbi alkalommal oldják meg a hiba kijavítását.az általunk értékesített, de más cég által felszerelt és beüzemelt készülékek meghibásodása esetén, először a készülék telepítését végző szerelőt kell értesíteni, aki kiszállás után megállapítja, hogy elhárítható-e a hiba, illetve, az saját szerelési hibájából adódott-e. Amennyiben nem szerelési -, illetve telepítési hibáról van szó, úgy a telepítő jelentkezését várjuk, hogy pontos leírást kapjunk a hibajelenségről, melynek tudatában megkezdjük a készülék kijavítását, illetve a javításhoz esetleg szükséges alkatrészek beszerzését.
A jótállás érvényét veszti abban az esetben, amennyiben a készüléket nem „jogosítvánnyal” rendelkező klímaszerelő szakember telepíti. A klímaberendezések jótállása a beüzemelés napján lép életbe, de tekintettel arra, hogy a készülékek állásukban is romolhatnak, a vásárlást követő 90.napon megkezdődik a jótállási idő. Mivel a vásárló a jótállási igényét csak a kitöltött jótállási jeggyel és a szükséges karbantartások elvégzését igazoló dokumentumokkal (karbantartások gyakorisága gyártónként váltózó, évi 1-2 alkalom), és a vásárlást igazoló számlával érvényesítheti, ezért felhívjuk szíves figyelmét az alábbiakra: követelje meg az említett dokumentumok pontos kitöltését – a jótállási jegyen bármely szabálytalan javítás, törlés, vagy átírás, valótlan adatok bejegyzése a jótállási jegy érvénytelenségét, a jótállás elvesztését vonja maga után. Amennyiben hiba miatti kiszállás esetén ezen dokumentumok hiánya, vagy a jótállási feltételek nem megléte miatt a jótállás nem érvényesíthető, úgy a kiszállási díj 200 Ft/km-es díjon a vevőt terheli.[ Szerkesztve ]
-
pjen
félisten
válasz DroiDMester #78904 üzenetére
Ez ellentétes a törvénnyel. A karbantartás hiánya nem szünteti meg a kötelező garit. (Vindy).
-
nagyúr
Az lehet!
De ha ennél a webáruháznál veszed, akkor ezt el kell fogadnod mert ez szerepel az ASZF. ben, ha nem értesz 1et vele akkor ugye elvileg nem is vásárolhatsz ott semmit!
És sajnos ez kb az összes webáruházban ezekkel a feltételekkel tudsz vásárolni!Aztán lehet menni fogyasztóvédelemhez meg békéltető bírósághoz, de ők is azt fogják mondani hogy elfogadtad vásárlásnál az ASZF.t amiben ezek a feltételek voltak!
[ Szerkesztve ]
-
Tybike81
őstag
válasz DroiDMester #78904 üzenetére
Akkor szopás, ha nem a forgalmazó szereli fel.
Az a gond itt Szabolcs megyében nem találok aki Polart forgalmazna, vagy eselteg ilyet rak fel.[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz Tybike81 #78903 üzenetére
Nekem ezt válaszolta egy klímás webáruház a garanciával kapcsolatos kérdésemre:
Amennyiben valamilyen probléma adódik a berendezéssel elsősorban jelezni kell a telepítést végző kivitelezőnek aki ezt követően időpontot ad hibát feltárására. Miután kiderült mivel van a probléma, úgy azt jelezni kell nekünk. Ezzel mi elindítjuk a garanciális ügyintézést a partnercég felé. Amint az alkatrész beérkezik hozzánk mi azt feladjuk Önnek futárral ugyan úgy, mint a rendelni kívánt berendezést!
-
titán
válasz DroiDMester #78906 üzenetére
De ha ennél a webáruháznál veszed, akkor ezt el kell fogadnod mert ez szerepel az ASZF. ben,
Teljesen mindegy mit írnak bele az ászf-be, mert a jogszabály a mérvadó. -
nagyúr
válasz Tybike81 #78907 üzenetére
Nincs gond a garival, ha elvégezteted az amúgy is szükséges évi 1-2.karbantartást(tisztítást).
Ha a klímásod viszi a klímát, akkor ő is csak így fog garanciát vállalni ha ugyan így elvan végezve az évi 1-2.igazolt tisztítás!
Szóval nem is értem ezt a nagy felháborodást.
[ Szerkesztve ]
-
polonic
félisten
válasz DroiDMester #78906 üzenetére
Azért még nem tartunk ott, hogy egy ÁSZF egy jobszabály fölött álljon.
[ Szerkesztve ]
-
arcitec
addikt
válasz DroiDMester #78910 üzenetére
Ha te a közel semmi sprickolásra hajlandó vagy klímánként egy 20-ast fizetni ...akár évi többször is .. Azért ez nem olyan mint egy autónál a kötelező olajcsere, szűrők cseréje stb, ugyan itt még is mit cserélne ki, mi mást a pénzed ...
[ Szerkesztve ]
Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
Tybike81
őstag
Futok pár kört ebben az ügyben...
-
nagyúr
válasz arcitec #78913 üzenetére
Nem adok ki semennyit, magam tisztítom, én bevállaltam hogy bukom az esetleges garanciát.
Igaz a 2db Sensira.t amúgy is olyan klímás tette fel akivel nem éppen jó viszonyba váltunk el(át is vágott 25.e el amit azóta sem rendezett) gondolta majd őt hívom tavasszal a kötelező tisztításkor és akkor majd beszámolja abba a 2készülék takarításába!
Most a Polar ULTIMATE.t egy helyi klímás telepítette, hát ő teljesen más kategória. Őt merném ajánlani bárkinek tiszta szívből. Igaz nem dolgozik olcsón, de ez a munkáján is meglátszik mennyire alaposan végzi!
Valószínűleg polart is magam fogom takarítani, bár ahogy elnéztem ezt nem egy leányálom lesz szétszedni, a sensíra tényleg baromi könnyű, abból 15.perc alatt kilehet kapni a mókus kereket.
-
arcitec
addikt
válasz DroiDMester #78917 üzenetére
Többször le lett írva, hogy a takarítás nem garanciális feltétel ...
[ Szerkesztve ]
Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
Vhiktor
veterán
válasz arcitec #78918 üzenetére
Ésd a karbantartás?
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
arnyekxxx
veterán
válasz TeeJay #78884 üzenetére
Rosszul írtad a példát
Merciben meg Daciaban is le lehet jutni a Balcsira csak az nem mindegy milyen halk belül és komfortos utazni meg mennyire kell nyomorogni.Nem a kényelem meg komfort volt a kérdés hanem az, hogy tudhatja-e ugyanazt a mérhető adatot teljesíteni (SEER - 130km/h) egy kínai (dacia) olcsóbban.
-
nagyúr
válasz arnyekxxx #78922 üzenetére
Majd télen kiderül hogy tudja e?
Amúgy meg valószínű hogy tudja mivel: 40% al több gáztöltet van benne 0,55 vs 0,8 és megvan a nagyobb kondenzátor is mivel 3kilóval nehezebb a kültéri és 2kilóval a beltéri, szóval az adottságai megvannak hozzá.
De mint mondtam majd télen meglátom, a Sensíra mikor ilyen -5-7.fokok voltak télen akkor kb ~2.óránként le kellett állnia a kültérit jégteleníteni ami kb 10-15.perc szünetet jelentett. Meglátjuk az Ultimate hogy fogja bírni, egymás mellett vannak 2.méter távolságba a kültérik.
-
Reggie0
félisten
-
Danex
addikt
válasz Reggie0 #78924 üzenetére
Itt inkább az lehetne a jobb párhuzam, hogy egyik gyártó azt mondja, hogy 130-nál fogyaszt 6L-t akkor az valóban 6L-t fogyaszt, miközben komfortos is az adott autó(csendes beltéri).
Vagy az egyik azt mondja hogy ő 5.5L-t fogyaszt, valójában pedig inkább 6.5L-t és emellett még a szél is süvít (olcsó csapágyak, gagyi ventilátor motor). -
pjen
félisten
válasz DroiDMester #78923 üzenetére
Az, hogy milyen időközönként olvaszt leginkább a pára tartalom határozza meg. Száraz hidegban nagyon ritkán. 0 fok környékén ködben sűrűn.
-
kk831228
addikt
válasz DroiDMester #78923 üzenetére
Kìvâncsi leszek a Comforara én is , majd télen beröffentem, és jövőre lehet feldobatok még egy Gree Amber Royal-t fűtögetni a màsik szobàba, ha nem annyira jól dolgozik a comfora téli üzemben, mert haver azt mondta Mideàt nem szerel. Meg ha hallkabb is kicsit a gree , akkor .
"Legjobb lesz ha elverem egy kis csalánnal... Az lesz a legjobb... " by Dallas parody az örök klasszikus!! : ----> https://youtu.be/HL7Wp9ltweo?t=317
-
-
MaxxDamage
félisten
válasz DroiDMester #78892 üzenetére
Nálad működik úgy?
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
nagyúr
válasz MaxxDamage #78931 üzenetére
Igen nálam megy ki be az összes,
1x megnyomom bekapcsol
még 1x megnyomom kikapcsol
-
MaxxDamage
félisten
válasz DroiDMester #78932 üzenetére
Left-Right Flow-ba is?
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
a_tesz
Korrektor
válasz TeeJay #78900 üzenetére
Túl van nagyon aggódva ez a fűtés, ha nem akarsz Oasis/Fisher Nordic-ra költeni akkor egy Polar Optimum vagy Gree Comfort Pro vagy Syen Muse Next de megkockáztatom egy Daikin FTXC vagy FTXF Sensira de még a Mitsu HR is röhögve végig fűti a telet amilyen nulla hidegek vannak manapság.
Teljesen egyetértek, nálunk is HR35VF meg DM35VA (az elődje), illetve egy Daikin FTXF fűt, az elmúlt 6 télen még nem fáztunk, pedig első télen a két DM ment csak a 90 négyzetméteres házban. H-tarifával egy százasból meleg volt egész télen. Nem lakunk fagyzugban, Veszprém mellett kis falu, átlagos klimatikus viszonyokkal, kb mint az ország 80%-a.
スバル | De semmi baj Eric, ne feledd, nincsenek hülye kérdések, csak hülye gyerekek! - Mr. Garrison
-
Aszi123
tag
válasz Reggie0 #78921 üzenetére
Tunkolni kenyérrel, ér? Felfogni a villával felfoghatatlan utolsó szaft maradékot, az nagyon jó és közben kuncogsz.
#78935 a_tesz >TeeJay #78900[A középtávú jövő, egy emberéletben.] Ugyi azt meg mondani sem kell, ha csak a fele igaz, az már sok. Persze a fentebbi mondat csak a télre lenne igaz. A nyarat már tapasztaljuk. Tíz éve még én is azt mondtam, a meleg ellen kell védekezni, hát...másképp lett.
-
Sisco2
tag
Klíma mosózsákos takarításkor milyen vízzel mostok?
Nálunk nagyon kemény vízköves a vezetékes víz gondolom nem túl jó ha lerakódnak majd a vízkőrétegek mindig mosások alkalmával a klímán belül mindenre, hőcserélő, mókuskerék, csepptálca, burkolat elemek stb. Gondoltam ioncseréltvízre, de a gyengébb akkus kézi magasnyomásúak is már 1perc/3-4Literrel nyomnak pikk pakk elfogy 2-3db 5L -es ioncserélt víz.
-
a_tesz
Korrektor
válasz Aszi123 #78937 üzenetére
Igen, ez azért több mint egy vélemény, de ha jól értelmezem a leírtakat, és mondjuk valaki most rak fel egy klímát, mire valósan érezni fogja az itt leírtakból eredő problémákat, addigra a klímája is csereérett lesz bőven. Jelenleg a múltbeli tapasztalatokra alapozva tudunk rövid-középtávra javasolni dolgokat, ehhez az is hozzátartozik, hogy amikor tartósabban volt hideg, értsd ilyen -10 fok környéke, akkor sem maradtam én például fűtés nélkül, a padlószigetelés hiánya éreztette a hatását, jól esett a vastag zokni, de a levegő és a falak, bútorok akkor sem hűltek ki.
Nem azt szeretném mondani, hogy az alap japán klíma a legjobb fűtésre, csak azt, hogy a jelenlegi tapasztalatok alapján akkor sem jár lényegesen rosszabbul, ha nem kifejezetten fűtésre optimalizált klímát választ. Svédországban télen megtapasztaltam, milyen az, amikor kint -25 °C van, és a nem tudom már melyik Mitsu VGHZ (hideg időjárási viszonyokra optimalizált) vígan tolta be a kellemes meleget, ha lesz rá lehetőségem, egy ilyenre fogom valamelyik mostanit cserélni, pusztán anyagi megfontolásból viszont nem emellett döntöttem, összességében így is kijön a matek. De ha belefér, akkor természetesen jobban jár mondjuk extrémebb hidegek esetén komfort szempontjából.
スバル | De semmi baj Eric, ne feledd, nincsenek hülye kérdések, csak hülye gyerekek! - Mr. Garrison
-
TeeJay
félisten
válasz Sisco2 #78938 üzenetére
Sima csapi vízzel töltöm a Bosch mosót. Még ha van is benne vízkő nem 10liter víztől fog kicsapódni annyi ráadásul amit ráfújunk egyből csurog is le a zsákba meg ki a csepptálcából. Eddig 3év mosás alatt nem tapasztaltam sem burkolaton sem elpárologtatón semmi vízkövet de mondok jobbat a Bosch mosón sem tapasztalok pedig amit 3éve vettem túl van úgy 1500klíma mosásán legalább és a benne lévő szűrőnek már nem lenne szabad átlátszani mégis semmi sehol a tartályban
klímánként 10-15liter vízzel nyugodtan szorozd fel, na annyi vizet használtam el 3év alatt vele.Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
Aszi123
tag
válasz a_tesz #78939 üzenetére
Illet volna off-ba tennem a hsz-t, mert így túl konkrét volt. Én csak a védekezés az előrelátás fontosságát szerettem volna hangsúlyozni. Nem a klímákra szorítani a mondandót. Lehetőség szerint nagyban kell szigetelni, kerülni a szolgáltatóktól való függőséget. Ne legyél kiszolgáltatva az államnak, pláne egy olyannak, aminek értelmezhetetlen a köz szó jelentése is. Persze ez személyes vélemény, nem tény
-
nagyúr
válasz MaxxDamage #78934 üzenetére
FIX irányok nem kikapcsolhatók, mivel valamilyen irányba kell hogy álljanak a vízszintes terelők, ha mindet kikapcsolnád akkor milyen irányba kellene terelnie?
-
MaxxDamage
félisten
válasz DroiDMester #78943 üzenetére
Alapértelmezett "gyári" Default az nem volt jelölve semmi.
-
nagyúr
válasz MaxxDamage #78944 üzenetére
nem értelek miért csinálsz ebből problémát!
amúgy meg válassz a felső sorból valamit
azt utána kitudod kapcsolni (rögzül abba a pozícióba ahol kikapcsolod)
tehát ugyan azt éred el vele mindha az alatta lévő FIX-ek közül választottál volna valamit![ Szerkesztve ]
-
Reggie0
félisten
Klima kulteri ventillator kiegyensulyozassal(centirozassal) foglalkozo ceget tudtok ajanlani esetleg?
(amugy mar eleg kozel allok hozza, hogy az 1 eves greet kibaszarintom a hangja miatt)
[ Szerkesztve ]
-
Reggie0
félisten
válasz TeeJay #78948 üzenetére
Amber, viszszintben. Nem kerreg, hanem vibral es fordulatszamtol fuggoen hallatszodik be a lakasba, es olykor vezeti a fal is. Komolyabb gumibakra kerult, sokat javitott rajta, azota rakerult 4 viakolor, az is segitett valamit, de messze elmarad az elvarttol. A szomszed 10 eves fujijanal sokkal hangosabb. Erezhetoen nem szelzajrol van szo.
Rezgesdiagnosztikai eszkozokkel sajnos egyaltalan nem vagyok felszerelve, az nem az en teruletem.
[ Szerkesztve ]
-
MaxxDamage
félisten
válasz DroiDMester #78946 üzenetére
Azaz!
Köszi!◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi Watch S1 - szép az idő
- Bíró: Zuckerberg nem felelős azért, amit a közösségi média a gyerekekkel tesz
- Ingatlanos topic!
- Kuo: Az iPhone 18 Pro állítható blendét kap
- Exynos 2500-zal szerelt Galaxy S25+ tesztelt Geekbenchen
- Milyen autót vegyek?
- Ukrajnai háború
- Milyen videókártyát?
- Betiltja a közösségi médiát a 16 év alattiaknak Ausztrália
- Házimozi haladó szinten