Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Alfa, inkább omega az...
- Szólánc.
- Kis Retro :)
- Digitális Állampolgárság Program
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
hapakj
senior tag
Épp vagy 2-3 hónapja írta valaki, hogy őt nem érdekli, hogy nem támogatott a Steam Windows 7-en, nála tökéletesen működik.
Akkor írtam, hogy a támogatott és hogy működik két különböző dolog. Ha nem támogatott nem jelenti azt, hogy nem működik, de igazából ez bármikor változhat, illetve ha bármi problémád van vele, segítséget nagy valószínűséggel nem fogsz kapni.
-
Pikari
addikt
A windows 7 korszaknak vége játék tekintetében. Ami Z kategóriás játékok steamen idén nyártól jöttek, 70%-ban nem támogatják a windows 7-et. Van, amelyiket különféle dllek elkeseredett gyűjtögetésével életre lehet kelteni, de a többségét már úgy sem.
Ezzel viszont megnyílt az út a dx12 széles körű elterjedése előtt is.
A Dunning−Kruger-hatás az a pszichológiai jelenség, amikor korlátozott tudású, kompetenciájú vagy képességű emberek rendkívül hozzáértőnek tartják magukat valamiben, amiben nyilvánvalóan nem azok.
-
-
Dilikutya
félisten
válasz E.Kaufmann #3 üzenetére
Sokan nem azért nem frissítettek, mert a gép nem bírta volna. A Windows 10 még vígan elvan 2-3. generációs Core procikkal és a kortárs AMD-vel. Az akkori játékok játszhatóak. Viszont egy SSD mindenképpen kell a Windows 10 alá.
Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
hapakj
senior tag
A Win 10-11 upgrade más tészta.
- miért más a helyzet? Nekem igazából a Win 11 és Win 10 hw igény különbsége kissebnek tűnik, mint ami a Win 7 és 10 között volt, eltekintve az MS egyelőre elég mesterséges követelményeit. -
-
hokuszpk
nagyúr
a w11 kizár egy csomó procit ami szerinte nem megfelelő tpm -el rendelkezik.
ilyen Intel 7 gen, Ryzen 1 gen ( Zen, Zen+ ) nem jó neki. Ugyanakkor W10 -re még simán megapgédelhető kb. bármelyik gép, amin a w7 elment ; pl. egy négymagosított 720 -as Phenommal is vígan működik ; sőt ilyen gépre w2k19 szervert is tudtam next-next-finishelni.Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
hapakj
senior tag
okok, igaz ezt vágom Nekem a legerősebb intel CPU van, amin nem "megy" a Win11 (7700K). Szóval baxxa meg az MS
De ennek ellenére fel lehet "hekkelni", ami részemről sem egy preferált megoldás, de technikailag nézve egyelőre használhatóságban, sebességben nem láttam különbséget Win 10 és 11 között.
-
nemarx
csendes tag
Viszont a Zen+ biztosan jó a Win11-nek, feleségem Ryzen 5 2600-as procival hajtott gépe is az eredeti telepítővel települt fel és megy is rendben.
A támogatási listán is szerepel:
https://learn.microsoft.com/en-us/windows-hardware/design/minimum/supported/windows-11-supported-amd-processors -
Dilikutya
félisten
válasz E.Kaufmann #7 üzenetére
Minden alá lehet tenni, ártani nem árt, de a Windows 10 telemetriája, víruskeresője, meg a jó ég tudja, mije még, rendesen meg tudnak dolgoztatni egy HDD-t. Anno W8 upgrade után kis ideig HDD-ről ment a W10, szörnyű volt. De SSD-vel viszont tökéletesen működik. Otthon mondjuk már W11 van, a megjelenése után 2 hónappal fejlesztettem gépet, arra már nem akartam W10-et rakni. Az is gondtalanul teszi a dolgát.
Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
Reggie0
félisten
Na ezert vettem inkabb steamdeceket, ugy nem kell winfossal szivni.
-
Pikari
addikt
Ha valaki régebbi oprendszert használ, annak szerteágazó okai lehetnek.
-sokszor van egy belakott rendszerük, amire különféle specializált programok tucatjai fel vannak téve, amivel dolgoznak, és ezek nem mindig futnak megfelelően újabb windowsokon - VAGY nem is opció az, hogy újabb rendszerre álljanak, mert hónapokig kéne szenvedni a migrálással.
-sok régi laptop nem működik az ssd-k nagy részével különféle bios bugok miatt, hdd-ről használni pedig sok értelme nincs a win10-et, mert túl lassú, ahogy ezt többen már említették is.
-ha egy laptop még IDE foglalatot használ, akkor abban előfordul, hogy 40 gigás vinyó van csak, és nem kívánatos, ha a windows szinte az egészet megeszi magának.
-egy belakott win10 becsócsál vagy 4 giga ramot, sok gépet nem lehet felupdatelni 4 giga fölé - pl olyan régebbi alaplapok és laptopok, amiken csak 2 db memória slot van, és csak 1 vagy 2 gigás modulokat támogatnak.
-sokaknak nem szimpatikus a windows 10 kialakítása, ezért maradnak windows 7-en.
A kézenfekvő megoldás persze az, hogy vegyen egy külön gépet gamingre, hiszen 20 ezer forintért kap hardveraprón olyat, amin a win10 képes elfutni. Amit viszont nem mindenki akar megtenni, mert nem akarnak külön gépet csak a játék kedvéért fenntartani, hely sincs neki, stb, és emiatt inkább feladják a gaminget.
A Dunning−Kruger-hatás az a pszichológiai jelenség, amikor korlátozott tudású, kompetenciájú vagy képességű emberek rendkívül hozzáértőnek tartják magukat valamiben, amiben nyilvánvalóan nem azok.
-
Pikari
addikt
A win7 még simán elvan hdd-vel. Hogy a futtatni kívánt programok mennyire elégedettek egy HDD-vel, az már más kérdés.
-
JohnyX
tag
"Vulkan és DX12 is volt Windows 7-re, csak kb senki se használta." Az ID softnak van rá engine-je pl. Doom, Rage 2. Wolfenstein is ezen is fut.
"World of Warcraft DX12-vel megy Windows 7-en" nem a WoW-hoz egyedileg vissza portoltak egyes DX12 funkciókat.
@Reggie0 "Na ezert vettem inkabb steamdeceket, ugy nem kell winfossal szivni." Ki a natív, ki a Linux kernel felett emulált Windows-al játszik.
[ Szerkesztve ]
-
bobalazs
nagyúr
Van egy játék amivel minden nap játszok 8 éve, a Mah Jong Quest II
És ez a laptopon csak windows 8.1 alatt működik rendesen. (flash alapú? lehet)
Próbáltam windows 10-en, frissítettem a gépet rá, de összeomlott 5 perc játék után.
Ment vissza a 8.1
Linux alatt el sem indul.
Mi marad lehetőségként. Ha mindennap játszok valamit nem fogok fejet hajtani vagy változtatni a szokásaimon. Ha én ezzel akarok játszani akkor ezzel fogok. -
őstag
Ugyanez.
Sok száz játékom van, aminek nem hogy alacsonyabb a gépigénye mint a Steam launchernek (!!!!), de beéri több generációval korábbi OS-el is.
Próbálkoztam ezen játékokat, amelyiket lehetett, átterelni Linux alá alternatív klienssel ami nem eszi meg a gépet feleslegesen, de sajnos nem triviális... -
hapakj
senior tag
Az ID softnak van rá engine-je pl. Doom, Rage 2. Wolfenstein is ezen is fut.
- hja hát vannak kivételek, de sok játék simán csak dobta a Win 7 supportot.BTW a Rage 2 nem idTech engine-t használ.
a WoW-hoz egyedileg vissza portoltak egyes DX12 funkciókat.
- nem tudom, hogy mennyire lennének exklúzívak a funkciók. Konkrétan mindenkinek elérhető az SDK, sample, tutorial, hogyan kell beüzemelni DX12-t Windows 7 alatt. Szóval akár bárki használhatta volna. Szerintem nem is a WoW az egyetlen ilyen játék. -
hapakj
senior tag
hja hát elhiszem, meg tényleg szép munkát végzett a Valve a Steam OS / Protonnal, de azért még mindig fenntartanak egy ilyen adatbázist [link] Szóval jó cucc, de sose lesz egy igazi Windows. Az megint más kérdés, hogy utóbbi időbe a Windowsnak is elég sok marhasága van önmagában.
-
Dester31
tag
"nem szűntette meg"
@Abu85, plíz.Des
-
Pikari
addikt
-
Pikari
addikt
Számszerűen kifejezve a windows 10 egy hdd-ről futtatva kb 5-10x lassabb, mint egy windows 7.
-
hapakj
senior tag
oda/vissza kompatibilitásban mindig is a Windows marad az etalon. Persze semmi se tökéletes, de egy OS sem áll ilyen jól.
Épp most raktam Win 11-et MacBook Air-re vmWare Fusionban. Felraktam egy 20 éves játékot, nem indult. Jobbkat bepipáltam a Windows 8 compatibility-t, s pöccre indult
Hja és tök automatán leszedett olyan komponenseket, ami kell a játékhoz, pl "DirectPlay".
-
veterán
Épp vagy 2-3 hónapja írta valaki, hogy őt nem érdekli, hogy nem támogatott a Steam Windows 7-en, nála tökéletesen működik.
Ha Windows 7 fut a gépen, akkor gondolom korabeli masináról van szó. Felrakna az illető arra a gépre egy modern Linux rendszert és ugyanott lenne, sőt, megnyílna neki az út az online tér felé.
Sosem fogom ezt megérteni, hogy miért kell online szarakodni már kifutott oprendszerekkel. Másik ilyen a Windows XP fanok, az egyik pár hónapja akarta nekem megmagyarázni, hogy neki semmi baja nincs vele, online böngészik (!) stb. a mai napig XP-vel. Én azért szétnéznék a feladatkezelőben, hogy milyen folyamatok futnak a háttérben, mert botnetben is benne van az ürge, az fix.
De aki hülye, azon senki nem tud segíteni.
[ Szerkesztve ]
Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
-
veterán
Cserébe lehet az inkompatibilitással
A Proton azért már egész jó, én is Windowsos játékokkal játszom Linux alatt, Steam kliensen keresztül és megy mindegyik. A Vermintide 2-nél néha szarakodik az Easy Anti-Cheat, de ezzel nem tudok mit kezdeni. Párszor újraindítom a játékot, utána tudok online játszani. Majd kijavítják.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
"World of Warcraft DX12-vel megy Windows 7-en" nem a WoW-hoz egyedileg vissza portoltak egyes DX12 funkciókat.
Még Linux alatt is fut a WoW... Kell vele kicsit mókolni, de simán fut rajta. Komolyan lerakom a 3 mm-es hajamat, hogy valaki Windows 7-en akar WoW-ozni... Miért nem jó a Windows 10? Nem értem...Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
-
veterán
Egyébként lehet azért, mert már olyan kevesen használnak XP-t, hogy inkább átnyergeltek Windows 7-re a haxorok. Sőt, a legbiztonságosabb rendszer a Windows 98: [link] Miért? Mert már nem indul el rajta semmi.
-
Dilikutya
félisten
Ha upgradelted volna a Windows 7-et, akkor nem kéne. És még a W7-et is visszatehetted volna, ha nem jön be a W10. Persze ha már a Windows 7 se volt legális, az más.
De Windows 10-et venni sem rossz vétel, frissítheted később 11-re ingyen, valószínűleg azt meg ugyanígy 12-re. Windows-ra úgy sajnálja mindenki a pénzt, pedig egy havi cigi ára, meg 2-3 sörözésé. A Home úgyis elég a legtöbb embernek.Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
hapakj
senior tag
-
hapakj
senior tag
Itt nem arról volt szó, hogy a WoW nem ment Windows 7-en, hanem hogy valamilyen szinten visszaportolják a DX12 előnyeit Windows 7-re (ez megint más kérdés erre miért volt indíttatás)
Amúgy nem túl ismert, de a DX11 is már támogatott multithread renderinget a Deffered Contexteken keresztül, de elvileg annyira nem vált be, vagy nem használták ki rendesen. S modern, már DX12-es kártya kellett a teljes hw-es támogatáshoz (nvidiánál a Fermitől tudja)
-
veterán
válasz Dilikutya #42 üzenetére
Windows-ra úgy sajnálja mindenki a pénzt, pedig egy havi cigi ára, meg 2-3 sörözésé.
Tökéletesen egyetértek. Mindig azok sírnak a legtöbbet a Windows kulcs miatt, akik máshol teljesen értelmetlen dolgokra kiszórják a pénzt.
A Home úgyis elég a legtöbb embernek.
Én soha nem is gondolkoztam Pro kulcson, mert minek? Semmivel nem leszek előrébb.
-
Kansas
addikt
"valamilyen szinten visszaportolják a DX12 előnyeit Windows 7-re"
Ja, csak kérdés, hogy az OS-ben, vagy a WoW játék DLL-jeiben? Utóbbi esetben a WoW-on kívül az másnak nem használ... és előbbi esetben se biztos, hogy nem kell valamilyen szinten átírni a régi játékot, hogy tudja használni.A Proton pedig alapvetően egy Windows emulátor, nem natív Linux gaming.
[ Szerkesztve ]
Nincs olyan MI, ami képes lenne szimulálni az emberi hülyeséget... ha valaha lesz, annak tuti az emberi hülyeség lesz az oka... A Föld erőforrásai közül a legjobban az ész van elosztva - mindenki meg van róla győződve, hogy több jutott neki, mint másoknak.
-
hapakj
senior tag
Nem lett a DX12 a Windows 7 szerves része, de egy mindenki számára elérhető SDK-val használható. Minimálisan kell módosítani a renderkódot, de alapvetően tényleg használható a dx12 render kód, valamilyen szinten annak előnyeivel együtt. Leginkább ugye a multithread rendering a fontos.
A legnagyobb probléma a Windows 7-el, ami egyébként az azon futó Vulkan implementációt is érintette, hogy a WDDM 1.3 nem olyan rugalmas, s magasabb overhead kezeli a GPU memória allokációkat ha jól tudom.
Hja, de összességében, inkább a Windows 10 pályája lett ez a low level grafika, mint a DX12 meg Vulkan
[ Szerkesztve ]
-
69Raizen69
tag
Ha kicsit bevállalósabb vagy próbáld ki nagyobb RAM modullal
Lenovo laptopom van a gyártó honlapján ,minden weblapon meg az összes tesztben azt írták hogy 2x4GB a MAX amit támogat.
Évekig így használtam de kezdet szűkös lenni... aztán YT-n láttam hogy ugyan olyan típusú Lenovóba sőt 1ével régebbibe raktak 2x8GB és működött. (csak arra figyelj hogy a RAM órajele és V-je egyezzen)Egyből rendeltem is 2x8GB-t és mai napig így használom... azóta a videó alá kommentbe írta hogy működik a 8+16GB is.
Bárcsak találnák jó áron két 16GB DDR3 SODIMM-etTermel az elbutított rabszolganép!..... Eladod a tested a pénzedért, kifizetik érte az órabért
Új hozzászólás Aktív témák
- Keychrone K3 Pro
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új RYZEN 7 8700F + RX 6800 16GB GDDR6! GAR/SZÁMLA/BESZÁMÍTÁS/INGYENFUTÁR!!!
- Új Lenovo 16 Flex5 WQXGA 2in1 Touch Ryzen5 7530U 4.5Ghz 16GB 512GB SSD Radeon RX Vega7 W11 Garancia
- Új Lenovo 15 LOQ FHD IPS 144Hz G-Sync Ryzen5 8645HS 16GB 1TB SSD Nvidia RTX 4050 6GB Win11 Garancia
- Új Lenovo 14 Slim5 WUXGA OLED Nano Ryzen7 7730U 4.5Ghz 16GB 512GB SSD Radeon RX Vega8 Win11 Garancia
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest