Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Milyen mosógépet vegyek?
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- 5¼ floppy meghajtó izzítás 30 év pihi után
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- 20241101_080855
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Való Világ: A piszkos 12 - VV12 - Való Világ 12
- Nagy chili topic. :)
- Asszociációs játék. :)
-
LOGOUT.hu
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2024 <<<
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dictator^
veterán
válasz jim bcs #67350 üzenetére
4770k, de gondolkodtam a 4790k cserén csak egyelőre nem éri meg.
Nem hangoskodik hanem leáll a gép.. visszakapcsoláskor nem igazán indul a venti így meg nem bootol.
Néha kikapcsolásnál meg nem áll le teljesen a gép, bár a hiba ott már máshol lesz.. alaplap debugja szerint vagy cpu (reinstalláljam a cput a debug szerint) hiba vagy memòria.
Mikor bekapcsol végűl a gép akkor a proci max hőmérséklete nem volt több 45 fok körül.Szòval most már vennék egy normális hűtőt , de úgy, hogy lehet cserélem majd a procit a fent leírtra..
HD videò render szokott menni.. ott azért volt, hogy 80 felett ment nyáron a proci.Szòval valamit venni akarok most már. 12 körül max..
Valami konkrét kéne mert nincs kedvem szarakodni már..És különben is... ...megfogadtam, hogy többé nem fogadok!
-
TeeJay
félisten
válasz Teaway #67336 üzenetére
akkor lehet végül mégis a Raijintek Aidos marad mert 4 hőcsöves és a 9-es venti is tud halk lenni ha a lap PWM-ben leszabályozza rendesen. i5-4690 nincs 90wattos az Aidos-nak az gyerekjáték és rendes rögzítése van legalább meg gumis ventilátor rögzítő pöcök. gondolom akkor nem igen tud rajta a venti rezegni így akár lehet ugyanolyan halk is mint a Gammaxx 300.
nehéz dönteni árban is hasonlóak, elsőre Aidost néztem aztán lehet a végén az marad max később valami csendesebb ventilátort pakolok ráMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
-
Crow
tag
4790K-ka elegendő egy TR Macho HR-02, vagy Brocken 2, ha húzni is (~4.6GHz) akarom?
Vagy érdemesebb valami izmosabbat (pl. valami dupla tornyot esetleg vízhűtést) néznem?Crow
-
jim bcs
nagyúr
válasz Dictator^ #67351 üzenetére
Na a procit és felhasználást nézve ne szórakozz a gyárival, itt tényleg ajánlott lenne egy hűtőcsere, ebbe a keretbe ez fér bele -->
THERMALRIGHT Macho120 Rev.A
ALPENFÖHN Brocken 2A thermalright-nál a 150mm-es magasság miatt kisebb ház is szóba jöhet a jövőben.
[ Szerkesztve ]
Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
Crow
tag
válasz KAMELOT #67356 üzenetére
Köszi a tippet. Tudnál esetleg egy kis háttér-infóval is szolgálni? (Kíváncsi típus vagyok )
A D14 tényleg annyival jobb, mint a HR-02 Macho? Saját tapasztalatból mondod?
Több olyan tesztet is olvastam, ami elhanyagolható (1-2-3 fok) különbéget mutatott közöttük (nem egyszer a Macho javára).A 4790k-ról meg azt hallottam (ha jól emlékszem, itt a topicban is), hogy fölösleges dupla-torony vagy vízhűtést ráakasztani, mert a pasztázott (és nem forrasztott) kupaknak köszönhetően nem igazán érezhető ezeknek az egyébként "erősebb" hűtőknek az előnye. Ez akkor mégsem így van? Vagy csak akkor igaz, ha alapórajelen hajtom a procit?
Erről mi a véleményetek: PH-TC14PE ?
[ Szerkesztve ]
Crow
-
dgabor80
tag
Sziasztok, konzíliumot kérnék szépen tőletek hűtő ügyben ,
próbálom összeszedni a dolgokat:Ház: Zalman Z5 (ha jól láttam max 158mm hűtő fér)
RAM: low profilos
hűtés típusa: levegőt szeretnék mindenképp
CPU tuning: igen, 4 Ghz-en szoktam húzni...AMD FX 8320-as
Összeg: 13-15 k max.
Alaplap: Asus M5A97EVO r2.0Nagyon mission impossible?
Köszi szépen!!!
„Nem kell megtenned, a túlélés nem kötelező.” W. E. Deming
-
jim bcs
nagyúr
(#67358) Cikó
RAIJINTEK Themis Evo
THERMALRIGHT True Spirit 120i
SCYTHE Kotetsu
DEEPCOOL GAMMAXX S40(#67361) dgabor80
THERMALRIGHT Macho120 Rev.A
THERMALRIGHT True Spirit 120i
DEEPCOOL GAMMAXX S40[ Szerkesztve ]
-
Dictator^
veterán
válasz jim bcs #67357 üzenetére
A Mugen 4 PCGH Edition is mehet?
És különben is... ...megfogadtam, hogy többé nem fogadok!
-
TeeJay
félisten
nekem a Coolink 12-es házventihez is ilyen gumibogyót adtak de sosem sikerült még elszakítani
1x bekerül a helyére és örök életű a dologköszönöm a tanácsot akkor maradok a Raijintek Aidos-nál, 4hőcső 92mm venti lehet olyan jó mint a DeepCool Gammaxx 300 három hőcsővel és 12-es ventivel.
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
Revoltek
aktív tag
Úgy néz ki sikerül beszereznem egy oem i5-4570 procit a raidmax ares házamba (sajnos elég régi, 9 éves de kipucolom rendesen ). Mennyire jó az 1500 ft-os gyári hűtője vagy nézzek hozzá valami olcsóbb hűtőt?
[ Szerkesztve ]
-
wolf033
senior tag
Sziasztok!
Kéne valami olcsó de jó hűtő a procimra. FX-6350. [link] egy ilyenben lakik a proci. Jelenleg a gyári hűtő van rajta (kb. 1 éve) de le szeretném cserélni valami normálisra ami esetleg egy kis tuningot is még elbír. Eddig csak alap feszen használtam. Nem biztos, hogy lesz húzva de ha mégis akkor nem szeretnék melegedésbe ütközni.
-
jim bcs
nagyúr
válasz wolf033 #67382 üzenetére
Itt a nagyobb gond a max. hűtő magasság ami 162mm, nem minden fér be ami jó lenne, de van még kettő.
-161mm-el a SCYTHE Mugen MAX még befér, 13-14k
-150mm-el a THERMALRIGHT Macho120 Rev.A bőven befér, 12-13kHa gondolod a SCYTHE Mugen MAX-ot megcélozhatod, legalább letudod a vásárlást 20 évre.
[ Szerkesztve ]
-
wolf033
senior tag
Ezeket a hűtőket még pluszba valahogy le kell fikszálni a súly miatt vagy az alaplap megtartja faszántosul.
Most láttam egy ilyet: [link] ez milyen?
-
helló, nem tudom, hogy jó helyre írtok, ezért elnézést a kérdésem az lenne hogy az fm1/fm2-es processzorhűtők jók fm2+osakra is?
Gépelés nem az erősségemasdsdk
-
Maxell014
senior tag
Sziasztok
Adott egy ASRock 970 extreme 3 lap amiben egy X4 b50 van 3.5Ghz-re húzva. Most egy Hyper T4 hűti dupla ventivel, de mivel átadom öcsémnek a hűtő nélkül mi volna a legolcsóbb megoldás ami halk is ? Milyen hűtőt ajánlotok rá ?[ Szerkesztve ]
-
Árpi001
senior tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni.
AMD FX 6100 procihoz keresnék hűtöt,mert a gyári,jól hűtőt,csak baromi hangos lett.
Idéglenesen egy Cooler Master DK9-9GDA4A-0L-GP -it raktam bele,de játék alatt valószínű túl melegszik,mert akad mint a sz..r,és előtte egy nappal nem csinálta.
Előre is köszönöm.A Föld a Naprendszer elmegyógyintézete.
-
helló, egy a6-5400k-hoz kellene egy jó kis hűtő, komoly tuninghoz, ésszerű áron Mit javasoltok?
Gépelés nem az erősségemasdsdk
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék minden érdeklődő fórumozót megkérni, hogy hűtő választáshoz a Topik Összefoglaló elején lévő 6 pontos kérdéssorra igyekezzen minél pontosabb választ adni, hogy érdemben segíteni tudjunk.
A jelenlegi ár-érték arányban legjobbnak tartott hűtőkről az összefoglaló táblázatot árkategóriánkénti besorolásban itt találjátok: > > > Hűtő toplista. < < <
Egyéb, forgalomban még kapható és ajánlott hűtők: Aktív hűtők.
Forgalomban már nem kapható, leginkább használt piacon fellelhető hűtők: Kifutott hűtők.
Jó minőségű, ajánlott zsírok hűtő alá: Hővezető paszták.
A topikhoz nem, vagy csak részben kapcsolódó témák linkjei:
Hogyan javítsam a házam szellőzöttségét? - > Léghűtés topik
Ha nem szellőzik jól, akkor cseréljem? - > Milyen házat vegyek?
Kéne új venti! - > Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
Csak a hűtő marad? - > Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Többet szeretnék tudni a hővezető pasztákról! - > Hővezető paszták
Hogyan feszeljem alul a procim? - > Az adott tokozás saját topikja
Hogyan delideljek? - > Tuning kezdőknek
AiO-t tudtok ajánlani? - > Még mindig nem! Kompakt vízhűtés
Kérek mindenkit, hogy a topik szakmaiságát őrizzük meg, így a témába nem vágó hozzászólásokat inkább privátban, vagy az adott téma saját topikjában beszéljük meg.Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt Nehézfém: Montech Metal DT24 Base hűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt IceGiant ProSiphon Elite: jéghideg szódával
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest