Hirdetés
- Mindent a StreamSharkról!
- 5¼ floppy meghajtó izzítás 30 év pihi után
- Szólánc.
- ID&Trust létezik vagy csak álcég?
- MárkaLánc
- Szárítógép szösszenet (hogy Te ne járj pórul)
- Szabad e használt OLED televíziót venni?
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT.hu
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2024 <<<
Új hozzászólás Aktív témák
-
jim bcs
nagyúr
válasz fasterware #66402 üzenetére
Azért nincs sok értékelés mert kb. ugyanaz mint a többi ha a dizájnt lekapjuk róla.
Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
Pc-man34
tag
válasz fasterware #66401 üzenetére
Seidon 120V
-
Torzi05
tag
Sziasztok!
Egy OEM AMD AM3+ processzorhűtőn szeretnék ventilátort cserélni, csak nem tudom milyen legyen.
A csere kizárólag a hangja miatt esedékes, a teljesítményével nem volt gond.
A ventilátor viszont elhasználódott rajta és hangos lett.
A cserénél a teljesítmény minimum azonos legyen, a zajszinttel nem volt gond új korában.A teljesen egyszerű változatáról van szó nincsenek hőcsövek egy kis alumínium borda és rajta egy 4pines PWM ventilátor.
Referencia értékek: 80 x 80 x 20 mm , 2300 rpm , 24,10 CFM, 22,46 dB
Várom a javaslatokat
Linux " Live free or die! "
-
Potzee
addikt
válasz Torzi05 #66406 üzenetére
Ne kinlódj vele! Többe kerül a leves, mint a hús!
Vegyél egy low end coolert, bármi jobb lesz, mint ez a gyári AMD cooler!
pl. Arctic Alpine 64 GT (1.5k), Arctic Alpine 64 Pro Rev 2 vagy az apróról az egyik legolcsóbb hőcsövest, pl. Arctic Freezer 64 Pro-tPICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
jim bcs
nagyúr
válasz janihunk #66412 üzenetére
Mire kell?
Amúgy igen elfér, a ramok mögött lesz, nem fölötte.
DEEPCOOL GAMMAXX 200
THERMALRIGHT TRUE Spirit 90M Rev.A
RAIJINTEK Aidos(#66414) janihunk
júúúj ,a DEEPCOOL GAMMAXX 200 bőven elég, igaz most picit drága nem kapod meg 3.5k-ért[ Szerkesztve ]
Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
erikke17
őstag
válasz Potzee #66367 üzenetére
Akkor marad a CM TX3Evo inkább újat szeretnék..
do3om - Hát egy éve nem volt takarítva, megszívja magát azért ennyi idő alatt... Az a baj ha tiszta ha nem ez akkor is süvít.
Igazából csak attól féltem, hogy a tápnál el a fog férni, de el kéne mert most ugyebár 8cm-es a TX3 meg 9cm-es. Vonalzó szerint nagyjából méregettem be kéne neki...
Magassággal nem lesz baj úgy be fog.
||Wot / WarThunder - Erixx93|| Steam - erixx18 ||Xbox Series X - Erikk24 || BMW R1200GS || Opel Astra F X16XEL|| BMW E39 530d 142kW||DJI Mavic Pro||
-
guftabi96
addikt
Sziasztok!
Nem éppen a legjobb topik erre, de van egy Cooler Master Hyper T4 hűtőm, és az Lga foglalatokra szánt rögzítő szettből egy csavar elveszett, és így nem lehet rögzíteni.
Van esetleg olyan ember itt a topikban, akinek ilyen hűtője van, és AMD procihosz használja, és esetleg megválna az Intelhez tartozó rögzítő csavaroktól? Vagy érdemesebb lenne az egyik csavart elvinni valamilyen szakemberhez, aki esztergával csináltatni még egy ugyan ilyet? Vagy esetleg be lehet valahonnan szerezni az ilyen tartozékokat?
Választ előre is köszönöm.[ Szerkesztve ]
#KeepFightingMichael
-
Clickbait
aktív tag
Sziasztok! Egy gyári Intel hűtőt szeretnék cserélni egy Q6600-án, Abit IP35ös lapban.
A ház jelenleg egy Gigabyte GZ-X3, ezt majd egy nagyobb Be Quiet házra fogom cserélni, de jelenleg a GZ-X3 méreteire kéne egy cooler.Az ideális coolerem:
-Halk
-Remekül hűt
-Halk
-HalkRemélem sikerült hangsúlyoznom, hogy egy halk példányt szeretnék.
Két márkában nézelődtem eddig, ők a Scythe és a Be Quiet!
A határ olyan 17.000Ft lenne.
You got clickbaited.
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz Clickbait #66417 üzenetére
17k hűtés Q6600ra..? Szvsz tolj a lapodba egy Xeonos BIOSt, vegyél egy ilyet pl. (Q6600ra alig kéne rápótolni), aztán máris 2/3 TDPt kell hűtened, ill. mehetsz 3.6+GHzre akár, amit a VGA is meg fog hálálni. Q6600 nagyon csirke már
Hűtőajánlást majd akkor, ha írsz méretet, hogy mekkora férne be
Egyébként tele az apró 10 alatt jó hűtőkkel, Mugen/Brocken/estébé..[ Szerkesztve ]
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz Clickbait #66421 üzenetére
Nehogy azt hidd..sokkal pörgősebb lenne a 12MB L2 kivitelő Xorkfielddel. Alapon hozza kb. a mostani 3Gs tempód és 25+% OC benne van P35el..mellette a <2/3 fogyasztás már csak bonus téma..a 7850et legalább jobban kitekernéd. Több értelme van erre szánni némi időt és 1 pizza árát, mint 17ért hűtést venni
Az a Matter meg konkrétan best-buy..ha nem írsz neki gyorsan, én fogok -
Clickbait
aktív tag
válasz Speed® #66422 üzenetére
Pár hónapja néztem valami Xeont, az oké hogy vna hozzá kis lábcserélő lapocska, de a foglalat műanyagát is le kéne csiszolnom, meg elvileg a biossal kell mókolnom ezekszerint.. elég sokszor átgondoltam de annál maradtam hogy még maradok ennél, aztán még körülbelül 3-4hónap és teljes gépcsere, addig ki kéne húznia ennek a gépnek, azért nem is mókolok vele semmit.
De minden esetre, megint elgondolkodtam rajta..You got clickbaited.
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz Clickbait #66423 üzenetére
A legújabb elérhető BIOSt (45nm/E0 supportos) kell Xeonosra bővíteni, ha épp nincs is elérhető, nem tart semeddig kb. megcsinálni. A foglalat átalakítása meg 2 perc, ha tökölve csinálod..Q6600bent, sniccerrel a 2 pöcköt felülről megvágod, procit kiveszed, oldalról alászúrsz, ki is pattan a fül. Nyilván kiszedett proci mellett már ügyelni kell a lábakra, de ha nem remeg a kezed, el se lehet rontani.
-
JegesEmber20
aktív tag
Üdv!
Gammaxx 300-on gondolkodtam, viszont mielőtt még megvenném, gyorsan ránéztem a lap honlapjára, hogy mit ír, és sajnos rosszat 450grammig van support.., a G300 meg 473g.
Akkor felejtsem is el? Nagyon para az az extra 23 gramm a limiten felül? A lényeg igazából a gyári i5 ös procihűtő cserélése, mert "egésznapos" használat után 1300 alá nem is megy alapjáraton.
Gammaxx 200 mennyivel hangosabb mint a 300? Honlapján ezt találtam:
G300(900±150~1600±10%RPM 55.50CFM 17.8~21dB(A))
G200(900±150-2200±10%RPM 42.35CFM 17.8~30.1dB(A))[ Szerkesztve ]
-
Marmonkanna
tag
üdv!
asus h97 pro lapot vettem, scythe mugen max lesz rajta. a hűtő 145 mm széles (? tehát ami a memória felé néz).
szerintetek tuti el fog férni a vga a felső slotban tőle? nincs még nálam, ezért fizikailag nem tudom lecsekkolni.
[link] -
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz JegesEmber20 #66425 üzenetére
Ez bullshit..1+kg sem gond, backplate jár, ha indokoltnak tartja a gyártó.
-
guftabi96
addikt
válasz JegesEmber20 #66428 üzenetére
Persze.
Nekem giga h97-d3h és giga 970a-ud3p lapomon pl Thermalright macho 120 volt, amihez még backplate sem jár, pedig az ha jól emlékszem ventivel együtt 700g körül van.
Mindkét lap köszöni jól van#KeepFightingMichael
-
guftabi96
addikt
válasz JegesEmber20 #66430 üzenetére
Szerintem adnak hozzá, de ennek utána kell járni. Viszont annak a hűtőnek az Inteles rögzítése nem túl bizalomgerjesztő De ez lehet csak onnan fakad, hogy gyűlölöm azt a megoldást
#KeepFightingMichael
-
törölt tag
Hali! Gondolkozok egy Raijintek Aidos hűtő vételén. Használ valaki ilyet? Amit adnak hozzá pasztát az egyszeri alkalomra eléf? Gyári hűtővel terhelés alatt felmegy 76-78 fokra a procim. Ez nyáron még feljebb menne szerintem. Mennyit hozna az új hűtő?
-
guftabi96
addikt
válasz JegesEmber20 #66433 üzenetére
Nincs hozzá, de nem a legnagyobb katasztrófa, mert nem olyan nehéz hűtő.
Mint írtam, nekem a macho120-hiz sincs, pedig ahhoz meg már adhatnának.
De azzal sincs semmi probléma.
Inkább az a rögzítés... Milyen foglalatra akarod rakni? Az Amd-s rögzítés már jobban néz ki, de az az Intel…
Katasztrófa.#KeepFightingMichael
-
alkonyat
tag
Sziasztok!
Egy i7 3770 mellé kéne hűtő. Van egy noname hűtőm, amit ha megtartok akkor kb. 1 hónap múlva valami rendesre cserélek.
Vagy veszek 1500ért egy új gyári hűtőt.
Az lenne a kérdésem, hogy melyik opciót válasszam(ne kozkáztassam hogy leég a procim, vagy úgyse lesz baja?)http://kepfeltoltes.hu/view/150220/20150220_065208_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Így néz ki a hűtőÜdv, Patrik
-
Potzee
addikt
válasz alkonyat #66435 üzenetére
Szia!
A képen - talán valami EKL, Coolermaster - egy a gyári Intel hűtövel szinte megegyező hűtő látható. Ha rézmagos, akkor semmiképp sincs értelme cserélni egy gyári Intel hűtőre, ha nem rézmagos, akkor kizárólag akkor cseréld egy Intel hűtőre, ha az viszont rézmagos.Egyébként pedig egy ilyen proci megérdemel egy normális, hőcsöves coolert!
PICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
Egzee
őstag
Sziasztok! Milyen processzorhűtőt vegyek?
Most egy LC Power LC-CC95 van rajta, de 70 fok köré megy a hőmérséklet és szerintem ezért kapcsol le a gépem játék közben. Ventilátor már így is 2000RPM-en megy, sajnos nincs hova tovább húzni. Ez egy átcímkézett Zalman Songmu egyébként.AMD FX-6100 Turbo bekapcsolva, lehet szeretném majd tuningolni is.
Minél olcsóbb annál jobb!
-
Biluxzsolt
aktív tag
válasz guftabi96 #66434 üzenetére
Hopsz!
Épp rendelni szeretném a Thermalright Macho 120 Rev A BW-t.Aminek ugye,ha jól értesültem fekete a teteje és nikkelezettek a csövei.
Talán más még a venti is,de azt pontosan nem tudom.
Ehhez akkor nem járna hátlap? Vagy a régihez nem,de ehhez már igen?[ Szerkesztve ]
"Ha három madár lennék,látnám magam felülről,amint magam mögött repülök."
-
guftabi96
addikt
válasz Biluxzsolt #66440 üzenetére
Nekem Rev.A van, nincs hozzá hátlap.
ha kell, szívesen lefotózom, hogy hogy néz ki a rögzítése. Most úgy is darabokban van a gépem
Kicsit látszik az alaplapokon, hogy húzza a hűtő, de nem hiszem, hogy probléma lenne belőle. De amúgy nekem is furcsa, hogy egy akkora döghöz nem adnak hátlapot.
Igen, nikkelezettek a csövei, az utolsó lamella fekete, és a venti is más valamivel (és nagyon halk)[ Szerkesztve ]
#KeepFightingMichael
-
Egzee
őstag
Nem mondja meg nekem most senki, hogy mi a best budget buy?
-
Biluxzsolt
aktív tag
válasz guftabi96 #66441 üzenetére
Most látom neked is Z9U3 házad van.
Végre valaki!
A kérdésem az lenne,hogy a hűtő és a visszarakott oldallap között mekkora a hely?Van még 1 cm?Mert igazából egy Alpenföhn Brocken 2 tetszene,de többek szerint az nem férne már be."Ha három madár lennék,látnám magam felülről,amint magam mögött repülök."
-
guftabi96
addikt
válasz Biluxzsolt #66444 üzenetére
Hát fejből sajnos nem tudom megmondani.
A gép meg darabokban van, mert jelenleg nincs alaplapom meg processzorom
De most ha gondolkozok, lehet, hogy necces lenne egy 1cm-rel magasabb hűtő.#KeepFightingMichael
-
guftabi96
addikt
válasz Biluxzsolt #66440 üzenetére
Na egy kicsit utánanéztem.
A hivatalos honlap alapján a sima Macho 120-hoz van backplate a galéria alapján, a Rev. A-hoz ugye nincs.
Akkor most már még jobban bánom, hogy nem simát küldtek, amikor rendeltem (pedig direkt azt rendeltem… )#KeepFightingMichael
-
Egzee
őstag
ja ááárkeret... elég sokat nézelődtem ma és rájöttem, hogy csak használtan kapok valami használhatót 7-8000-ért. Arctic Freezer Extreme Rev.1 hűtőm volt régen egy 125W-os 6400+-on, nagyon szerettem mert néma csendes volt, de tesztekben annyival jobban hűt egy Ninja vagy egy Mugen, hogy egy olyat kéne vadásznom, ma este találtam is egy ninját, holnap felhívom. Nagyon dicséritek ezeket a gammaxokat, milyen teljesítményt tudnak azok egy Ninja-hoz képest? Tudom, hogy a Ninja kb 2x nagyobb, de képesek ezek a Gammaxok megközelíteni?
-
peq
aktív tag
Sziasztok!
Régi K8-as hűtőt valahogy rá lehet biggyeszteni egy újabb am2/3 foglalatra?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék minden érdeklődő fórumozót megkérni, hogy hűtő választáshoz a Topik Összefoglaló elején lévő 6 pontos kérdéssorra igyekezzen minél pontosabb választ adni, hogy érdemben segíteni tudjunk.
A jelenlegi ár-érték arányban legjobbnak tartott hűtőkről az összefoglaló táblázatot árkategóriánkénti besorolásban itt találjátok: > > > Hűtő toplista. < < <
Egyéb, forgalomban még kapható és ajánlott hűtők: Aktív hűtők.
Forgalomban már nem kapható, leginkább használt piacon fellelhető hűtők: Kifutott hűtők.
Jó minőségű, ajánlott zsírok hűtő alá: Hővezető paszták.
A topikhoz nem, vagy csak részben kapcsolódó témák linkjei:
Hogyan javítsam a házam szellőzöttségét? - > Léghűtés topik
Ha nem szellőzik jól, akkor cseréljem? - > Milyen házat vegyek?
Kéne új venti! - > Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
Csak a hűtő marad? - > Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Többet szeretnék tudni a hővezető pasztákról! - > Hővezető paszták
Hogyan feszeljem alul a procim? - > Az adott tokozás saját topikja
Hogyan delideljek? - > Tuning kezdőknek
AiO-t tudtok ajánlani? - > Még mindig nem! Kompakt vízhűtés
Kérek mindenkit, hogy a topik szakmaiságát őrizzük meg, így a témába nem vágó hozzászólásokat inkább privátban, vagy az adott téma saját topikjában beszéljük meg.Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt Nehézfém: Montech Metal DT24 Base hűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt IceGiant ProSiphon Elite: jéghideg szódával
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest