Hirdetés

2021. június 19., szombat

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

 • A halál hírnöke

  Nem az első küldetésünk volt ez már. Nem is a tizedik. Mégis az izgatottság a szívemben majd ugyanakkora volt, mint a legelső alkalommal. Pedig ez a küldetés a szokásosnál is könnyebnek ígérkezett, s pont emiatt még nagyobb óvatossággal jártak el a strategisek a feladat lépéseinek kitervelésénél és előkészületeinél. A megrendelés állítólag egyenesen a király egyik tanácsadójától jött, ez alapján pedig már az egyszerű sequator is tudta, hogy bármely könnyű is legyen a feladat, valami egész biztosan nem úgy lesz, ahogy felkészülünk rá. Máskülönben nem az Anat-Akhannak szólnának, hanem egy századnyi katonának.
  Egy Jermadu-tól délre fekvő kisebb várúr a figyelők szerint démonidézéssel próbálkozik, ehhez gyűjtött pártfogókat, tudást és emberáldozatot. Nem volt teljesen bizonyított a dolog, viszont a lehetséges következmények miatt mégis a beavatkozás mellett döntöttek. Félreértés esetén pedig nyomtalanul el kell tűnnünk, ebben az Anat-Akhan a legjobb.
  Kis folyóparti erőd volt a célpont lakhelye. Magas kőfalai voltak, kapu körül kisebb földsáncokkal megerősítve. A lakótorony is kőből épült, s kiterjedt pincerendszerrel rendelkezett. A strategisek szerint a legjobb módszer éjszaka a falakon keresztül belopódzni az udvarra, majd onnan le a pincékbe, ott kiiktatni a célpontot, jelen esetben a démonidéző szektát, majd ugyanígy csendben visszavonulni.

  Folytatás...

  Hannibhál 3 hónapja 3

 • Ford Fiesta 1.4 - 3. év

  Sziasztok!

  Új év, új költségek, újabb szervízek....Beütött nálunk is a koronaválság, ugyanis elég kevés km jött össze kicsi kocsinkkal, lássuk is:

  Az előző évek közel ~22-24 ezres évenkinti futása után ez a 15 ezer elég kevés. Mindez persze annak köszönhető, hogy nem tudtunk nagyon rokonokat látogatni s így a hétvégi 3-400 km-es túrák is elmaradoztak. Megnőtt a városi használat, ez az átlagfogyasztáson is meglátszik, ami az eddigi legnagyobb. Ennek más oka is van, de arról később :)
  Az összes költség jelentős volt, nem akkora mint tavaly, de egy elég szemmel látható összeg lett:

  Folytatás...

  Hannibhál 4 hónapja 25

 • Ford Fiesta - A második év

  Sziasztok ismét!

  Tavaly ilyenkor összegeztem a kis kocsinkra költött pénzt, s ezt a hagyományt nem szeretném megszakítani, így idén is összegzek.

  Mozgalmas év volt, ugyanis összesen 23115 km-t tettünk meg, ami szintén nem kisautós mennyiség, de becsületére legyen mondva, egész jól bírta.

  Az üzemanyagköltség már egy szabad szemmel is látható összeg, ez havi szinten 45e Ft-ot jelentett. Ezt kicsit sokaltuk, így az utóbbi időben kicsit visszább vettük a havi kilométereket, a havi jellemző átlag futás az 1700 km volt. Ez vegyesen alakult, főleg országúti, de most a munkám miatt s a kényelem miatt megnőtt kicsit a városi használat aránya, s ez az átlagfogyasztáson is meglátszik sajnos, ugyanis a tavaly előtti 5,86-ról felment 6,08-ra, ami 0,22-vel több, ami 100km-ént körülbelül 85Ft plusz. Kicsinek tűnik, de ha 23e km-t vesszük alapul, akkor az éves szinten 22e Ft, ami az éves tankolás 5%-a. S mindezt csak azért mert kicsit több lett a városi használat.
  De sajnos szükséges volt, munkahelyváltás, - esküvő, - lakás stb. Nehéz lett volna nélküle nagyon.

  Folytatás...

  Hannibhál 1 éve 19

 • Középkategóriás videókártyák összecsapása

  Sziasztok!

  Nem régiben sikerült szert tennem egy Gigabyte Gtx 1660 Ti videókártyára, leváltva ezzel szeretett, bár már kissé koros Asus Gtx 660-as vga-t. Mivel a két kártya között 7 év telt el, így nagy előrelépésre számítok, habár félek a régi rendszerem nem fogja tudni teljesen kihajtani, de egyenlőre ez jött össze.
  Mivel semmilyen tesztben nem ütköztek meg egymás ellen közvetlebnül, ezért gondoltam csinálok egy kis összehasonlító tesztet, mely bemutatja, hogy mekkora fejlődés ment végbe 7 év alatt a középkategóriában.
  A tesztkonfiguráció:

  cpu: i5-2500k 4,4 GHz járatva
  alaplap: Gigabyte Z77-DS3H
  ram: 2x4 Gb 1600 MHz Kingston
  OS: Win 10 64 bit

  A két videókártya főbb adatai táblázatosan:

  Látható, hogy a legtöbb adatban rádupláz és néhányban rá is tripláz az 1660 Ti a 660-asra, de hét év alatt nem is várunk el kevesebbet.
  Összehasonlító kép a két kártyáról:

  Folytatás...

  Hannibhál 2 éve 7

 • A gömb legendája 2. fejezet

  Az előző fejezet, kicsit elhúzodott a második befejezése...

  Az ajtó egy végtelenül hosszúnak tetsző, kőlapokkal kirakott folyosóra nyílt. A falakat égő fáklyák lángnyelvei nyaldosták, ez nem tudta teljes terjedelmében bevilágítani a teret, s így enyhe homály volt.
  Dorlan, hatalmas testalkatának teljesen ellentmondó fürgeséggel kezdett rohanni a folyosón a sikoly irányába. Zurdakor kiabált utána valamit, de Dorlan nem hallotta, ahogy azt sem érezte, hogy Dalon megpróbálta a karjánál fogva visszarántani, amely sajnos minden értelemben bukással végződött.
  Dorlan csak rohant, s semmi egyébre nem tudott gondolni, mint arra a sikolyra melyet akkor hallat valaki, ha olyan dolgot lát, amely számára a végzetet jelenti. Tudta, hogy valószínűleg már a sikítás pillanatában elkésett, de lelkiismerete nem hagyta, hogy feladja azt a halovány reménysugarat, mely szerint az az ember akár életben is lehet, mire odaér.

  Folytatás...

  Hannibhál 2 éve 0

 • Ford Fiesta 2004 1.4 költségei - 1. év

  Sziasztok!

  Februárban meglett mennyasszonykámmal első autónk, egy Ford Fiesta Mk5 1.4-es benzines, 80 lóerős autó sötétkék színben :C
  A kocsi 113.500 km-el lett véve, jelenleg kicsivel több mint 135e van benne, ami február óta bő 21e km-t jelent. Igen, kicsit sok benzineshez, de anno nem gondoltuk, hogy ennyire megtetszik a menés (tervben évi max 15e km volt...)
  Két kép a kocsiról:


  Már az elejétől írtam a kocsi minden nagyobb költségét, így egy viszonylag pontos kép van arról, hogy a vételárán kívül mennyibe kerül egy kisautó fenntartása az üzemanyag költségeken is túl.

  Folytatás...

  Hannibhál 2 éve 24

 • Naplóm 1. rész

  Remélem tetszik:)

  Na szóval nekiálltam naplót írni. Fogalmam sincs miért most, meg egyáltalán azt sem tudom mikor tanultam meg írni, de valahogy megy, és nem is rossz! Persze a Világevő leverése előtt nem sok esélyem vagy épp időm lett volna írni, de a nyolcaknak (kilenceknek?) hála, sikerült megakadályozni, hogy degeszre egye magát velünk.
  Vettem házat Fehérvágtában, mert azért jobb ott aludni, mint a kocsmába, az kicsit ugyanis zajos. Viszont ezután beütött az unalom, én pedig a nagy semmittevés közepette gondolkodtam, mint havasi medve az üres mézes csupor mellett, hogy ugyan már mi légyen mostan velem?
  Jött a világmegváltó ötlet, mint a villámcsapás: a Hajnalőrség úgy is katonákat keres valami vámpírok ellen, szóval hát kalandra fel! Igaz nem sárkányok, de hát azért egy nagyra nőtt denevért még mindig élvezetesebb gyepálni, mint az asztalt otthon.
  Így hát én, s hű csatlósom Lídia, felcsaptunk vámpírvadásznak. El is mentünk a Sodrásd melletti hegységbe, valami Hajnalőrség erőd nevezetű helyett keresve. Nagyon kreatív név, biztos rengeteget gondolkodtak rajta, meg mondjuk magának a szervezetnek is érdekes a neve… Hajnalőrség. Talán a vámpírok hajnalba támadnak? De mindegy is, sikerült megtalálnunk. Hát valami hatalmas egy erőd, viszont a környezete az valami borzalmas.

  Folytatás...

  Hannibhál 3 éve 0

 • AMD R9 390 8gb gyorsteszt: felejtős 1080p fölé?

  Sziasztok!

  Nem régiben sikerült szert tennem egy 4k-s freesynces monitorra, s szomorúan kellett látnom, hogy a natív felbontáshoz akár lowon is de kevés az r9 380-as vga-m, így szét kellett néznem a használt piacon, hogy mivel tudnám leváltani. A keretem szűkös volt(r9 380 ára+30k kb) s csak amd vga jöhetett szóba, meg kellett volna rá 8gb vram is, így igazából 6 vga jöhetett szóba csak: rx 470, rx 570, rx 480, rx 580, r9 390 és r9 390x. Mivel az rx-ek árai mostanság kicsit el vannak szállva, s javarészük bányászcsákány volt, valamint a 8gb-os modellek javarészt 85 felett mentek így sajnos kiestek, maradt a két r9-es. A nagyobbik sajnos szintén 80+-ról indult, míg a kisebbikekre nem volt jellemző a garancia, de szerencsémre sikerült találni egy Msi Gaming R9 390 8gb-os vga-t postával együtt 77k-ért, s így 3 hét hazsnálat után gondoltam megosztom veletek mit is lehet várni egy rx 570 szintű vga-tól manapság.

  A gépem elemei a következők voltak:
  i7-4790k 4,7ghz-en
  8gb 2400mhz/cl11 ddr3 ram
  Asus Z97 Pro Gamer lap
  Cooler Master Seidon 120 V3
  Windows 10 Pro 64 bit

  Folytatás...

  Hannibhál 4 éve 14

 • Battlefield 1 - Tényleg kell négynél több szál hozzá?

  Kíváncsi voltam, vajon mennyit tud a játékélményhez hozzátenni egy magas órajelű i5 ellenében a +4 szállal rendelkező i7?

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Teszt 4 éve 276

 • VGA belépőszint újratöltve

  Megvizsgáltam, hol helyezkedik el a GTX 1060-hoz képest a GTX 660, a GTX 950 és az RX 460.

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Elemzés 4 éve 211

 • Batman Arkham Knight grafikai beállítások teljesítmény igénye

  Sziasztok ismét!

  Egy újabb fajta tesztet szeretnék most megosztani veletek, ilyet ugyanis még nem csináltam előtte, így elnézést az esetleges hibákért:)
  Mivel magyar nyelven eddig nem igen találtam ilyet, ezért gondoltam belekezdek én, hátha lesz rá közönség, esetleg valakinek hasznos is lesz a későbbiekben.
  A teszt lényege, hogy a játékok egyes grafikai opcióinak a teljesítményigényét vizsgálom meg, angol tesztoldalakon szoktam találkozni ezen típusú teszttel, illetve gbors kolléga úr processzoros tesztjeiben volt hasonló eszmefuttatás, de ő direkt a processzor terhelését vizsgálta, míg én igyekszem a vga-ra eső terhelést vizsgálni(persze a kettő nem megy külön, de annyival jobb helyzetben vagyok, hogy egy 4,5 ghz-re húzott 4790k-m van így ki merem jelenteni, hogy a cpu-limitem fhd-n a lehető legminimálisabb),
  Az első játék, amit kicsit megvizsgáltam a Batman Arkham Knight. nehézkes indulás, újra kiadás, majd rengeteg patch...nem épp a legsikeresebb bemutatkozás a világtörténelemben. Mentségére legyen mondva, azóta jól kikupálták, de közel két év el is telt a megjelenése óta....
  A használt konfiguráció az alábbi volt:

  i7-4790k 4,5ghz
  2x4gb 2400mhz cl11 ddr3 ram
  120 gb ssd illetve a játéknak egy 750gb-os hdd
  1920*1080as monitor
  R9 380 4gb (970/1425)

  A játékban elérhető grafikai beállítások AMD vga esetén:

  Folytatás...

  Hannibhál 4 éve 4

 • Gtx 1060 3gb vs r9 380 4gb

  Sziasztok ismét!

  Remélhetőleg nem sokára megjelenik egy logoutos cikkem a gtx 950vs rx460-ról, addig is azonban eladtam mindkettő vga-mat, s sikerült szereznem egy Msi Gaming R9 380 4gb-os videókártyát. Azt tudni kell rólam, hogy amióta ez az új Twinfrozr hűtésük van, azóta szeretnék egy ilyen hűtéssel rendelkező kártyát. És most sikerült! Nagy terveim vannak vele addig is azonban gondoltam, ha már volt egy gtx 1060 3gb-osom is, s volt vele egy cikkem, akkor összeugrasztom őket, hogy még is mennyivel jobb egy gtx 1060 3gb-os egy r9 380 4gb-oshoz képest?
  A tesztrendszer valamint a használt beállítások a nagy procitesztes cikkemben olvashatóak, nem szeretnék ugyanis annyi képet ide beilleszteni. A linkelt tesztből a 4,6ghz-en járatott i7-4790k oc-s eredményeket vettem figyelembe, s az r9 380 esetében is így járt a proci, annyi a két teszt között a különbség, hogy az egyik win7-en a másik win10en futott, de ez maximum 2-3%-os difit okozhat elméletben dx11 alatt.
  A tesztek eredményeit kicsit ömlesztve fogom tálalni, annyi megjegyzést fűznék hozzá a teszthez, hogy az összes mérés 1920x1080as felbontásban futott, kétszer lett mérve s ezen mérések lettek átlagolva.

  Folytatás...

  Hannibhál 4 éve 8

 • Gtx 950 2017 ellen

  Sziasztok!
  Elég sok minden történt velem mostanság, lediplomáztam, lett munkám, ethereumláz, gtx 1060 3gb eladása...Mozgalmas egy időszak volt. Mivel szeretett vga-mat eladtam(kicsit már bánom, mert most lenne időm játszani, de ez van), be kellett szereznem egy pót-vga-t eme ínséges időkre, ami végül is egy Gigabyte gtx 950es lett:

  A kis erőgombóc

  A kis 950es 2015 augusztus 15.-én debütált, tehát körülbelül két hét múlva lesz két éves. Akkor a középkategória egyik legjobb darabja volt, de a kezdeti árazása nem volt túl szerencsés. Később, mikor beállt az ára, már sokkal jobb vétel lett, s az ún. kocagémerek illetve e-sportolóknak tökéletes választás volt.

  Ez volt két éve. Az akkori játékok többségéhez 1080p-s felbontásban elég volt, még ha nem is maximumon, de mi a helyzet később, 2017-ben? Illetve mi történik akkor ha valaki nem 1080p-ben tolja, hanem 768p-s felbontásban?
  Ez utóbbi felbontást ugyanis a gémerek jelentős része használja még(lásd közvélemény kutatós bejegyzésemet, több mint 18% használja a hd felbontást).

  Folytatás...

  Hannibhál 4 éve 5

 • "Kihajcsa-e,, avagy a nagy prociteszt - kicsit más szemszögből

  Sziasztok!

  Az előző kiemelt cikkemben, melyben 12 darab processzort teszteltem le egy gtx 1060 3gb-os kártyával több felbontásban, a hozzászólásoknál heves vita alakult ki arról, hogy a pentium g4560 vajon elég-e az 1060ashoz, illetve mennyire költséghatékony ez, s sokan még a teljesítmény/ár mutatót is hiányolták a cikkből. Ezt a két dolgot szeretném pótolni így utólag, igaz kicsit változtak azóta a viszonyok processzoréknál, de maga a cikk még mindig helytálló szerintem, miszerint minimum egy húzott i5-2500k vagy egy fx 8350 kell a gtx 1060as megfelelő kihajtásához FHD felbontáson.
  A mostani bejegyzés lényege, hogy hozzátegyem a cikkhez a költséghatékonyságot, ileltve megvizsgáljuk, hogy vajon a g4560 annyira bestbuy amennyire mondják?
  Ehhez a cikkemben szereplő adatokat vettem alapul, még pedig az 1080p-s mérésekét. Ezek után összeszedtem, hogy mely közös alkatrészek vannak a különböző koonfigurációkban s árat kerestem hozzájuk, ez után pedig az egyes processzorok valamint a hozzájuk tartozó alaplapok árát kutattam fel, aho llehetett új árakkal számoltam, ahol nem ott igyekeztem LeC kolléga árait alapul venni, s ha ezt sem lehetett, akkor a Hardveraprós árakkal kalkuláltam, illetve az i3-4130nak az árát azért 15 e ft-ban határoztam meg, hogy a g4560at tudjam szemléltetni, hiszen amennyivel erősebb a g4560

  Folytatás...

  Hannibhál 4 éve 13

 • ,,Kihajtsa-e", avagy a nagy processzorteszt

  Vajon milyen processzor kell egy GTX 1060 3 GB videokártyához, hogy igazán kiadja az erejét?

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Teszt 4 éve 346

 • Kérdésem lenne:)

  Sziasztok!
  Olyan gondom támadt, hogy írtam egy cikket logoutra, ami nem jelenhetett meg, mert hibás az alapfelvetésem. A cikk témája az, hogy egy adott kategóriájú vga-hoz milyen cpu-t kell társítani, hogy ne legyen teljesítményveszteség. A tesztet 2 vga-val 3 felbontáson s 15 processzorral végeztem. A probléma az, hogy nekem csak egy processzorom van(i7-4790k) így támadt az az ötletem, hogy a cinebench pontszámok alapján az i7-esemet belövöm kb arra a szintre mint az a proci amit úgymond ,,szimulálni" szeretnék. És itt a bökkenő, ugyanis a moderátor/korrektor(nem tudom, hogy mondják errefelé:D) azt mondta, idézem:
  ,,A cinebench pontszámból nem lehet extrapolálni az órajel segítségével és abból következtetni, sajnos az egész írás hibás." Megkérdeztem, hogy miért nem lehet, azt mondta, ő 3 embert megkérdezett, s egyik szerint sem lehet ezért nem jelenhetett meg a cikkem. Ehhez is kapcsolódna a kérdésem, hogy szerintetek hogy van ez, mert ha tévedek, akkor tévedek de így nem tudom, hogy őszinte legyek, mert szinte(általam ismert) teszt oldalon a processzortesztekbe benne van, igaz, hogy nem egyedüli tesztprogramként, de a gondolatmenetem az volt, hogy egy körülbelüli teljesítményt így be lehet lőni, mert ha 3-4 program alapján kéne, az necces lett volna.
  Köszönöm szépen előre is a segítséget :R

  Hannibhál 5 éve 16

 • Gtx 1060 3gb part II.(Rise of the Tomb Raider)

  Sziasztok ismét!

  Nemrég belekezdtem egy ,,teszt" sorozatba melynek célja az, hogy megtudjuk, milyen hátrányokkal is jár a 3gb vram 20160 vége fele. Ehhez segítségül hívom a legvramigényesebb(váóXD) játékokat. Az első részben a Gta5-öt hívtam segítségül, elég jó fogadtatásban részesült, aminek kifejezetten örülök, és most itt a folytatás!

  Először egy gpu-z a videókártyáról:

  Kicsit húzva van, de ennyi kell is neki. A gépem többi része egy i7-4790k 4,5ghz-en, 8gb 1600mhz ddr3 ram, a felbontás 1920x1080.

  A tesztet háromféle módon végeztem el. Eredetileg kettő lett volna, egy maximum beállításokkal és egy csökkentett, éppen játszhatóra hozott beállításokkal. Viszont a Milyen videókártyát vegyek? fórumban egy kolléga azt írta, hogy a textúrák csökkentése/növelés nem okoz jelentős fps-beli változást, csak a vram igényt növeli/csökkenti, így gondoltam 3 tesztet végzek, mégpedig mindent maximumra rakok, és csak a textúrák minőségén és részletességén(textures és level of detail) csökkentettem 2 lépcsőben: very high-->high-->medium.
  Képek a használt beállításokról:

  Folytatás...

  Hannibhál 5 éve 9

 • Pc-s helyzet felmérés eredménye

  Szép reggelt mindenkinek!

  Mostanra fejeződött be a felmérés, amit egy személyes bejegyzés formájában még múlt héten megírtam illetve elkezdtem. Ezúton is köszönöm mindazoknak akik segítettek akár a hiányosságok feltárásával, akár javaslatokkal, akár terjesztéssel, akár egyéb jó tanáccsal. Összesen 310-322-en töltötték ki ami bőven felülmúlta a várakozásaimat, hogy őszinte legyek.
  De mit is vártam vagy szerettem volna ettől a ,,felméréstől"? Elsősorban, hogy reális képet kapjunk a hazai pc-s helyzetről persze gamer szempontból, hiszen ami a usankába a középkategóriát jelenti, itt lehet felsőkategória lesz belőle sajnos.
  Magáról a felmérésről: Négy kategória volt(illetve öt: azt hogy valaki használ-e többkártyás rendszert de a 320ból 10en használnak szóval túlságosan kis szám ez, hogy súlyt adjunk neki) sorban a következők:

  Processzor
  Ram
  Videókártya
  Felbontás

  Ezeket négy főkategóriába(felső-,közép-,alsó- illetve veterán kategória) valamint ezeken belül voltak alkategóriák. Ezek a kategóriák az én önkényem alapján születtek meg, igyekeztem őket a józan ész, teljesítmény illetve az árazás alapján kategóriába sorolni.
  Először a különböző hardverek szerint osztályozok, majd a végén írok egy kis jellemzést, hogy milyen gépet takarnak átlagba a különböző kategóriák.

  1, CPU

  Folytatás...

  Hannibhál 5 éve 11

 • Pc-s helyzet felmérés

  Szép jó estét mindenkinek! Szeretnélek megkérni titeket kedves logout-os olvasók, hogy töltsétek ki az általam összeállított kérdőívet arról, hogy milyen gépetek is van, mert szeretnék információt gyűjteni következő cikkemhez, s ehhez tudnom kell milyen gép számít ma Magyarországon alsó, közép illetve felső kategóriának! A kitöltést előre is köszönöm!

  A kérdőív

  Hannibhál 5 éve 27

 • Gtx 1060 3gb vs Gta5

  Mivel nem rég szert tettem egy gtx 1060 3gb-ra a gigabyte windforce 2x oc kivitelében gondoltam megnézem mit tud a kicsike. Értem ezalatt azt, hogy sokan azért nem javasolják ezt a vga-t mert, hogy kevés rajta a vram s ez visszafogja a teljesítményét. Ennek eldöntésére készítek pár játéktesztet, melynek első része itt is van, és pedig az egyik legmemóriazabálóbb játékkal kezdem: a Grand Theft Auto V-el. Mint ismeretes ez a játék fullHd-ban képes akár 4gb-nyit is elfogyasztani a videókártyánkból, s mivel a beállításokban mutatja, hogy mennyit is kér, ezért ideális tesztalanynak tűnt.
  A gépem amin a mérést futattam:
  i7-4790K 4,5ghz/1,185V
  8gb 1600mhz Cl11es ram
  Gigabyte gtx 1060 3gb Windforce 2x 1692mhz gpu/2252mhz vram/ 1987mhz tartós boost
  120gb Kingston v300 ssd
  750gb hdd(innen ment a játék)
  Benq G2220Hd monitor 1920x1080

  Kétféle tesztet is csináltam. Az egyikben elértem a vram limit határát, míg a másodikban mindent a maximumra toltam s így menettettem. Mindkét teszt alatt futott a fraps ami rögzítette az értékeket, majd ezekből az értékekből készítettem egy framtime/time diagramot amin gyönyörűen lehet látni a dolgokat.
  A vram limit határát feszegető beállítások:

  Folytatás...

  Hannibhál 5 éve 11

 • Nvidia gtx 660 vs Hd 7970 ghz

  Sziasztok!

  Jó régen írtam már errefele, gondoltam megosztok egy kis minitesztet mert sikerült lecserélnem a gtx 660asomat egy msi hd 7970 lighting be 3gb-os vga-ra s kiváncsi voltam, hogy vajon mennyivel is jobb a hd 7970es. A kártyák adatai:
  gtx 660as
  hd 7970es

  Mivel csak miniteszt ezért 3 fajta tesztet végeztem: 3dmark11,Firestrike és Tomb Raider 2013.Gépem további adatai láthatóak az adatlapomon, a Tomb Raider benchmarkja Fhd-ban volt s minden maxon(ssaox2, hair normal), a 3Dmark11 perfomance és a Firestrike tezstek a beépített beállításokkal futottak. Minden komponens default módban futott.

  Az eredmények:

  3dmark11:
  gtx660: 7189p
  hd 7970: 11.133p
  difi: 54,86%

  Firestrike:
  gtx 660: 4490
  hd 7970: 8182
  difi: 82,22%

  Tomb Raider:
  gtx 660: 28,1/47,9/36,9 (min/max/avg)
  hd 7970: 52,9/90,5/70,3
  difi: 88,26%/88,93%/90,51% átlagban: 89,23%

  Összesítve: 75,43% a hd 7970 javára:)

  Folytatás...

  Hannibhál 5 éve 1

 • A gömb legendája, 1. fejezet

  Dorlan felébredt. Látni még nem látott, mert szemein még rajt ült a homály, de annyit érzékelt, hogy fekszik, s valamiféle épületben van. Pár pislantás után már egész jól ki tudta venni a mennyezetet, ami nagy kőtömbökből állt. Miközben így szemlélődött egy hangot hallott tőle jobbra:
  - Csakhogy felébredtél. – mondta egy mély férfihang oberi nyelven.
  Dorlan azonnal felült s az oldalához kapott, de nem volt nála a kardja. Tekintetét így a hang tulajdonosa felé fordította és szemügyre vette a férfit. Normál magasságú, de erős fizikumú, fiatal, nemesi arcvonásokkal rendelkező egyén volt, hideg kék szemekkel melybe kis zöldes árnyalat is vetült. Rövid, világos barna haja volt s egy zakón, szakadtas bőr cipőn meg egy szövetnadrágon kívül mást nem viselt, ami utalt volna a származására.
  Közben a férfi is megfigyelte őt. Nem sokat láthatott ő sem, kivéve azt, hogy nem egy átlagos emberrel van dolga. Egy ember ugyanis jó esetben hat láb magas, tőlük pedig legfeljebb a nemes elfek magasabbak, de ők is csak hat és fél láb magasak. Dorlan ezzel szemben hét és fél láb magas volt, vállai két emberét is kitették volna, a karja pedig egy legénykorba lépő suhanc derekának a vastagságával büszkélkedhettek. Neki is barna haja volt, csak vállig érő, fiatal arcát pedig erősen marconává tette körszakálla. Az arcának mogorvaságát szemei enyhítették melyek barna színűek voltak s barátságosan csillogtak alapesetben. Most inkább érdeklődően.

  Folytatás...

  Hannibhál 5 éve 5

 • Segítség, információ kéne!

  Szép jó március 15.-ei napot már ahol nem olyan londonos az idő mint győrben. Szeretnék egy tesztet írni s ehez kellenének olyan játékok amikben van benchmark! Eddig a batman van meg, a shadow of mordor és a tomb raider de biztos van még! Kérlek hozzászólásban írjátok meg h még melyikekben van:) Köszi előre is!
  Jah utóiratnak annyit, hogy minél újabb legyen ha lehet:) :R :R :R

  Hannibhál 5 éve 7

 • Mit tegyek?

  Nos, adott a lapom, egy asrock p67 pro 3 aminek van egy icipici hibája...nos az, hogy sajnos a 4 memóriafoglalatból csak az első kettő működik....
  Két opciót látok magam előtt. Az egyik, hogy lecserélem a lapot s akkor tudom használni a 4db rammodulomat. A másik, hogy veszek 1 db 8gb-os modult s úgy használom. Szívem az első opció felé húz, a pénztárcám a második fele....
  Összeségében semmi gond a lappal ezenkívűl, hiszen 1,4v kelelett csak a cpu-nak a 4,7ghz-hez(a gigabyte p67a ud4 b3 lapba ehez 1,425 kellett) s eléggé stabilan üzemel.
  Tehát a kérdés: Melyik opció legyen? nézegettem teszteket s kb 10% az előnye a dualchannelnek, de volt egy olyan fórumbejegyzés miszerint az i5ösöknek már eléggé komoly haszna származik a dualch-ből. Mi igaz s mi a hamis?:)
  Köszi előre is:D
  :R

  Hannibhál 5 éve 8

 • Intel I5-2500k vs. AMD Athlon X4 860K

  Vajon mennyivel jobb 2011 egyik legjobb processzora mint 2014-es év egyik legolcsóbb "játszós" négymagosa?

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Elemzés 6 éve 271

Hirdetés

Copyright © 2000-2021 PROHARDVER Informatikai Kft.