Hirdetés
- MárkaLánc
- ID&Trust létezik vagy csak álcég?
- 5¼ floppy meghajtó izzítás 30 év pihi után
- Szárítógép szösszenet (hogy Te ne járj pórul)
- Szabad e használt OLED televíziót venni?
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Asszociációs játék. :)
-
LOGOUT.hu
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2024 <<<
Új hozzászólás Aktív témák
-
Potzee
addikt
-
LógaGéza
veterán
Nincs CF, az alsó kettő egy USB bővítő és egy Firewire kártya helye...
Bár szerintem marad bent, mert a környezet nem épp ideális hozzá, közvetlen mellette van egy másik PC is, másik oldalán meg egy szekrény...
[ Szerkesztve ]
"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
Potzee
addikt
Én sem, csak az Intel nevezi így...ezért is javasoltam a kollégának, hogy invesztáljon legalább egy 300,-forintos adagba
A legfőbb gond ezekkel az előre felkent pasztákkal, hogy mire beszerelésre kerül a proci, a paszta megszilárdul vagy egy része felkenődik a talpat védő műanyagra.[ Szerkesztve ]
PICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
CirrMee
addikt
-
Whysperer
addikt
Rakjál rá egy Brocken-t vagy egy Raijiteket és jól van! Brockennel még tunning is mehet. nekem a z11 házban 4,2-re húzva ha netezek nem is pörög a Brocken maga passivan a ház légmozgása lehűti.
"nem Én voltam ,de ismerem a sokukat"
[ Szerkesztve ]
ASUS b550 a gaming/ Ryzen 5800x3d/arctic liquid freezer ii 280/EVGA 550w GS/ SSD240+120Gb/g skill aegis 32 gb 3200 mhz / RX6800/Regnum RG6V TG
-
LWhite
tag
Itt egy másik teszt is, ahol kb egálban van (2 venti-2 venti ellen hőfok-zaj), de többet is láttam, ahol nagyon dícsérik ezt is (több a listádban lévővel pl. ebben hasonlítják össze). Igaz ha annyira az összeg nem számít, akkor Noctua!
Kicsit magamat is győzködöm, hogy jó ez a hűtő, mert én ezzel szemezek, mert 30+ nincs Noctua-ra.
(#67255) bunygyi - Ez engem is érdekelne, hogy a súlyos hűtőkkel mi a helyzet a lapon? Mennyire feszíti, hajlítja meg? Esetleg az alaplap tartó tálcát is nagyon feszíti/hajlítja?
[ Szerkesztve ]
-
margithid
veterán
Elvittem szerelő ismerőshöz, háromnegyed óra alatt megcsinálta amivel én szerintem 3 napig elszerencsétlenkedtem volna, plusz még haza is vágtam volna a gépet.
Hiába, ez is egy szakma, én is azt gondoltam neki lehet állni, csak úgy, de nem
Mindegy, van előnye is a dolognak, a proci hűtő ventije jól lett felrakva
Én szerencsére nem tapasztaltam, de ha ezentúl kis dolgok miatt is belekotorászok a gépbe, előtte jól utánaolvasok. Drága mulatság ez igy, meg ugye tanulópénz. -
margithid
veterán
-
margithid
veterán
Az egyik gépemnél nem félek, mert ott drága ház van, és 10k feletti hűtő.
Az olcsóbbik gépemben viszont "csak" az Aidos van és nem egy jól szellőző ház.
Na mindegy, tavaly nyáron is felment sokszor 72 fokra, annyira itt azért nem számítok. 4-5 napja megy és max 58-59 fok eddig, gyári hűtőnél már 70 lenne a max tuti. -
margithid
veterán
Egy thermaltake házam van, egész pontosan egy ilyen.
Hőfokból itélve jó.
Én biztos nem ruházok be ilyen drága dolgokra mint vízhűtés, pedig terhelem a procit, meg 7/24ben megy a gép. Szerintem bőven jó lesz ez nyáron kánikulában is. 1 szezont kihúztam már i7 3770-nel gyári hűtővel.
Meg ugye ház se nagyon enged nagyobb hűtőt, gammax 300 se hiszem beférne már... -
Maala
csendes tag
Igen, nemes egyszerűséggel a HDD rackről lecsavartam a műanyag fogató részt, és szétvágtam az oldalát. Hadd szokja.
Köszi az ajánlatokat, elraktam kedvencekbe, hó elején rájuk nézek. Bár tény, hogy a HA-s elég jónak néz ki, de kétlem, hogy megmarad addig. -.- Mondjuk elég kevés ventillátort tudok bedugni már, 3 van alapból a házban, plusz a procié, és az alaplapon ki is fújtak a helyek. -.- Tehát 2 ventis megoldások kiestek.
Egy gyakorlatiasabb kérdés:
Ha jól láttam, hogy ezekhez a "komolyabb" bordákhoz már valami hátmerevítőszerűség is jár (gondolom, hogy ne húzza le a súlya annyira). Ehhez célszerűbb kiszedni az alaplapot, vagy 2/4 kézzel be lehet egy álló házba is szerelni?[ Szerkesztve ]
-
ati888
senior tag
-
Televan74
nagyúr
-
Potzee
addikt
És van még a nagy tesója is...silentmaxx TwinBlock
BigBlock:
10x6mm Heatpipes, 3.5mm Lamellenabstand
210mm × 135mm × 160mm (B x T x H)
1180g (mit Lüfter)
TDP-Freigabe (passiv): 90 WattTwinBlock:
10x6mm Heatpipes, 5mm Lamellenabstand
210mm × 200mm × 160mm (B x T x H)
1380g (mit Lüfter)
TDP-Freigabe (passiv): 100 WattAz Orochi mellé egyszer még kerítek egy TwinBlock-ot...
[ Szerkesztve ]
PICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
veterán
-
jim bcs
nagyúr
jobb oldalt fent --> Téma tudnivalók
A pontos ajánláshoz ezeket szeretnénk kérni:
1. Mennyit szánsz a hűtőre?
2. Milyen házba kerül?
3. Milyen alaplapra lesz?
4. Processzor típusa?
5. Ramok típusa?AJÁNLOTT CPU HŰTŐK
Az összefoglaló alján, ha ezek után sem jutsz dűlőre akkor segítünk.Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
jim bcs
nagyúr
(#69783) flymi
Csak topflow jöhet szóba? Ha van belmagasság bőven akkor a kisebb tornyok is elegek.(#69784) Mukucs
Alpenföhn Brocken ECO
Cryorig H5 Universal
Phanteks PH-TC12 (DX-fehér,BK-fekete,BL-kék,RD-piros)
Scythe Kotetsu
Scythe Mugen 4
Scythe Mugen 4 PCGH Edition[ Szerkesztve ]
Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
-
jim bcs
nagyúr
(#72489) flymi
Picit az, de ha tetszik akkor ez volt a járható út, megtetszett és megvetted pont. A csicsásabb hűtő rosszabb egy picivel mint a Brocken.(#72490) SutPet
Mivel az Alpenföhn Ben Nevis és az ID-Cooling SE-214X most mindenhonnan elfogyott, legyen Zalman CNPS10X Optima. Amennyiben nem sürgős, akkor az első 2-ből valamelyik, mihelyst megint lesz. B. verzió, nézz szét az aprón.Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék minden érdeklődő fórumozót megkérni, hogy hűtő választáshoz a Topik Összefoglaló elején lévő 6 pontos kérdéssorra igyekezzen minél pontosabb választ adni, hogy érdemben segíteni tudjunk.
A jelenlegi ár-érték arányban legjobbnak tartott hűtőkről az összefoglaló táblázatot árkategóriánkénti besorolásban itt találjátok: > > > Hűtő toplista. < < <
Egyéb, forgalomban még kapható és ajánlott hűtők: Aktív hűtők.
Forgalomban már nem kapható, leginkább használt piacon fellelhető hűtők: Kifutott hűtők.
Jó minőségű, ajánlott zsírok hűtő alá: Hővezető paszták.
A topikhoz nem, vagy csak részben kapcsolódó témák linkjei:
Hogyan javítsam a házam szellőzöttségét? - > Léghűtés topik
Ha nem szellőzik jól, akkor cseréljem? - > Milyen házat vegyek?
Kéne új venti! - > Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
Csak a hűtő marad? - > Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Többet szeretnék tudni a hővezető pasztákról! - > Hővezető paszták
Hogyan feszeljem alul a procim? - > Az adott tokozás saját topikja
Hogyan delideljek? - > Tuning kezdőknek
AiO-t tudtok ajánlani? - > Még mindig nem! Kompakt vízhűtés
Kérek mindenkit, hogy a topik szakmaiságát őrizzük meg, így a témába nem vágó hozzászólásokat inkább privátban, vagy az adott téma saját topikjában beszéljük meg.Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt Nehézfém: Montech Metal DT24 Base hűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt IceGiant ProSiphon Elite: jéghideg szódával
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest