Hirdetés
- Szárítógép szösszenet (hogy Te ne járj pórul)
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Évente csak egyszer látod! 11 11 11 11 11
- Szólánc.
- Mindent a StreamSharkról!
- Asszociációs játék. :)
- Digitális Állampolgárság Program
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
-
LOGOUT.hu
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2024 <<<
Új hozzászólás Aktív témák
-
Potzee
addikt
válasz Teaway #63629 üzenetére
Igen, azaz. Backplate vagy hátlapi merevítő.
Ha nem a szigetelt oldalával tenni fel az alaplap hátoldalára, akkor bizony okozhat kacifántos dolgokat...(#63630) Chapel
Én maradnék a Matterhorn Pure mellett.
Egyáltalán nem rossz az i30 (bár, csak Intel-re jó), a Freezer 13 Pro hibáit ezen a modellen már kijavították.
(Fém felfogatás, nincs a cooler talpán a kis hitvány venti, cserélhető a nagy venti), de szerintem a Matti a jobb.[ Szerkesztve ]
PICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
Televan74
nagyúr
válasz Teaway #63742 üzenetére
Szerintem jó helyen van.
"Az utóbbi időkben megnőttek a topikban a gyári egybe szettek utáni kérdések. A fórum használóinak gyakorlatilag csak egyedileg épített vízhűtései vannak, így az ide látogatóknak ez alapján tudnak segítséget nyújtani, véleményt formázni, milyen módon lehet a rendelkezésre álló hardverekhez vízhűtést építeni, figyelembe véve a kérdező igényeit-lehetőségeit.
A Corsair és a többi gyártó termékeivel alapjában véve senkinek nincs kifogása, csak a fentebb említett okok miatt tapasztalattal ezen termékekről kevés érdemi információ van. Azok is inkább negatív előjelűek.
Így ezen hűtőkkel kapcsolatos kérdéseket a Milyen cpu hűtőt vegyek topikban tegyétek fel."
De tök mindegy mert ott sem válaszolnak neki és itt sem.Ott megkérnek,hogy ilyen jellegút kérdést ne tegyél fel. Itt meg nem nagyon foglalkoznak vízzel.
[ Szerkesztve ]
Amikor nincs remény! Jusson eszedbe nincs isten, csak én!
-
Potzee
addikt
válasz Teaway #64090 üzenetére
Hogyan fordítva?
Szerintem jól van. A szigetelt oldal fekszik az alaplapon
techpowerupPICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
Potzee
addikt
válasz Teaway #64094 üzenetére
Szerintem videoban is jól van. AMD foglalaton csak egyféleképp lehet feltenni a backplate-et. A furatok minden AMD lapon ugyanúgy vannak...Intelen lehet használni a többit attól függően, hogy LGA 775 vagy LGA1155/1156/1150 vagy LGA2011 foglalatra kerül a cooler.
PICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
zsoika
addikt
válasz Teaway #66925 üzenetére
Gyárinál nem hiszem hogy mérvadó lenne kivéve ha sokat utazik a gép .Pl.tesómék 350 km-re laknak és vissza is annyi, évente 5-6 alkalommal jönnek és keresztfiam mindig hozza a gépét. Viszont amit én kérdeztem az már toronyhűtő, magasabb súlyponttal...ott már el tudom képzelni hogy számít a hátlapi merevítés.
-
margithid
veterán
válasz Teaway #67323 üzenetére
Hát én ezt már nem bántom, tökéletesen hűt, ezen a merevítőn igazán nem múlik semmi szerintem.
Potzee
Azért nem költöttem többet házra, mert nincs dedikált VGA, se hdd, csak két ssd, meg 16 GB Ram.
Másik gépem tény, jobban szellőzik, de nincs is úgy hajtva, plusz drágább hűtő is van rajta.
Összeségében nekem jó ez, mivel ezzel a hűtővel 58 fok volt eddig a max, és a hangját se hallottam eddig[ Szerkesztve ]
-
TeeJay
félisten
válasz Teaway #67327 üzenetére
köszi, elsőre én is Aidos-t néztem csak ugye ha van hasonló áron 12centis venti is az halkabb lehet.
az meg hogy hátlapi merevítős vagy bepattanós szerintem nem lehet akkora különbség, utóbbinak is elég jól kell rögzülnie a procira. árban 6ezer mindkettő, még átolvasok pár tesztet hogy melyik éri meg jobban.
napi 6-8 órában közel maxon fog menni naponta majd a procim és a Gigabyte lap elég jól szabályozza a gyári Intel hűtőt is, azt is csak picit hallom és 80foknál bőven megáll ha jól emlékszem. a hőmérséklet nem is annyira érdekel inkább az a lényeg hogy a lehető leghalkabb legyen a megoldás, a tápom mivel alig kap terhelést alig pörög és VGA meg nincs csak egy vinyó meg majd később SSDha azt mondod az Aidos prímán rögzül rajta és hangtalan az is megérheti, de azért még megnéztem ezt a Gammaxx 300-at is pár helyen
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
TeeJay
félisten
válasz Teaway #67336 üzenetére
akkor lehet végül mégis a Raijintek Aidos marad mert 4 hőcsöves és a 9-es venti is tud halk lenni ha a lap PWM-ben leszabályozza rendesen. i5-4690 nincs 90wattos az Aidos-nak az gyerekjáték és rendes rögzítése van legalább meg gumis ventilátor rögzítő pöcök. gondolom akkor nem igen tud rajta a venti rezegni így akár lehet ugyanolyan halk is mint a Gammaxx 300.
nehéz dönteni árban is hasonlóak, elsőre Aidost néztem aztán lehet a végén az marad max később valami csendesebb ventilátort pakolok ráMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
veterán
-
törölt tag
válasz Teaway #69252 üzenetére
Az előző alaplapom 3,5 év után elhalálozott,és mivel 1155 nincs már újonnan csak egy gigabyte z77mx dh3 th lapot tudtam beszerezni újonnan és a zalman z9 lus háznál csak 2 lyukhoz van teljes hozzáférés az alaplap hátsó oldalán (előtte msi + macho tökéletes volt) így mindenképpen ki kell vennem az alaplapot (12 órás műszak+túlórákkal nehéz összeegyeztetni.
azért írtam példának az artic freezer 11 lp de annál nagyobb teljesítményű (amit Potzze nem is értett) mivel annak a rögzítése olyan mint a gyári Intel hűtő csak be kell pattintani.Most az van az is lehűti ha nem, nem adná hozzá az Intel csak hangos a macho-hoz képest ami akár passzívan is lehűtötte.A zalma házamnál nem olyan nagy a kivágás.De az atx msi nél jó volt ,ez a giga lap kisebb.Szóval nem akarom állandóan kivenni a lapot a házból ha procit,hűtőt cserélek stb.....De nem érdekes ha nincs más akkor kiszedem.Tehát olyan hűtőt részesítek előnybe ami könnyű (a machoval mozgattam a gépet utána halt meg szóval.....
a giga lapra ráraktam az alaplapi rögzítőkeretet és hajlott a lap......)
és olyan egyszerű a felfogatása mint a gyári Intel hűtője p.:lartic freezer 11 lp de annál nagyobb teljesítményű.
ez nem saját de hasonló a gond:
https://www.google.co.uk/search?q=gigabyte+cpu+backplate+fault&espv=2&biw=1468&bih=919&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0CAYQ_AUoAWoVChMIl9S0i_TzxwIV0AjbCh0XkAby#tbm=isch&q=case+cpu+backplate+fault&imgrc=iGYEJkKgXnORkM%3A
[ Szerkesztve ]
-
flashpointer
őstag
válasz Teaway #69262 üzenetére
Oh szorri, a hely nem téma mert define r5-be lesz, a memória sem annyira mert normál méretű : )
Viszont ez a macho vs alaplap kaputt dolog kicsit meglepett, mert ilyenről még nem hallottam de ez azt jelentené hogy az atx házak egyikébe sem lehetne nagy méretű hűtőt tenni (mivel oldalt van a lap) és ugyan az összeset nem láttam de elég sokban látható így . -
BarGer
csendes tag
válasz Teaway #69527 üzenetére
A fordulatszámmal nincs baj. És nem is szélzaj van, alig pörög fel, főleg hogy 4590S-ről van szó. Egyszerűen csak olyan mint a régi ventik amig még használtak is - csörgős/kotyogós, menetzaja van, mint ami csapágyas (még ha csak sikló is) nem tudom hogy tudnám megfogalmazni a hangját...
-
jimpo
senior tag
válasz Teaway #98841 üzenetére
Ki beszélt itt cseréről
Eszembe se volt! Csak ha a por zavar, vagy cserélek valamit. Portalanítva egy hete volt, alkatrészcsere meg nem most lesz...Még egy választási lehetőség, de legalábbis a "régebbi" hűtők picit talán olcsóbbak lesznek.
A 1080p felbontás játékokban lehet nem a legszebb, de legalább simán fut a vason... :DDD
-
félisten
válasz Teaway #98843 üzenetére
A történet inkább az, hogy az EVO már inkább 30e Ft felett kapható, és így nézve azért már nem olyan mindent lealázó best buy, mint az SE volt.
Intel vonalon még nem vitás az előnye, de Ryzen AM5 vonalon már kevésbé, 7700X esetén pl. a DeepCool AK620 olcsóbban hozza kb. ugyanazt a teljesítményt, 7950X esetén meg mindegyik Thermal limiten van 38dBa esetén...
[ Szerkesztve ]
Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék minden érdeklődő fórumozót megkérni, hogy hűtő választáshoz a Topik Összefoglaló elején lévő 6 pontos kérdéssorra igyekezzen minél pontosabb választ adni, hogy érdemben segíteni tudjunk.
A jelenlegi ár-érték arányban legjobbnak tartott hűtőkről az összefoglaló táblázatot árkategóriánkénti besorolásban itt találjátok: > > > Hűtő toplista. < < <
Egyéb, forgalomban még kapható és ajánlott hűtők: Aktív hűtők.
Forgalomban már nem kapható, leginkább használt piacon fellelhető hűtők: Kifutott hűtők.
Jó minőségű, ajánlott zsírok hűtő alá: Hővezető paszták.
A topikhoz nem, vagy csak részben kapcsolódó témák linkjei:
Hogyan javítsam a házam szellőzöttségét? - > Léghűtés topik
Ha nem szellőzik jól, akkor cseréljem? - > Milyen házat vegyek?
Kéne új venti! - > Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
Csak a hűtő marad? - > Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Többet szeretnék tudni a hővezető pasztákról! - > Hővezető paszták
Hogyan feszeljem alul a procim? - > Az adott tokozás saját topikja
Hogyan delideljek? - > Tuning kezdőknek
AiO-t tudtok ajánlani? - > Még mindig nem! Kompakt vízhűtés
Kérek mindenkit, hogy a topik szakmaiságát őrizzük meg, így a témába nem vágó hozzászólásokat inkább privátban, vagy az adott téma saját topikjában beszéljük meg.Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
Hirdetés
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt Nehézfém: Montech Metal DT24 Base hűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt IceGiant ProSiphon Elite: jéghideg szódával
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest