Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Alaplapok, chipsetek, memóriák  »  Milyen alaplapot vegyek? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 06:11:21

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#94020) MGaa73


MGaa73
tag

Sziasztok,

Nagyon régen volt asztali gépem, viszont most úgy hozta a sors, hogy főként videóvágás, kép szekesztés miatt egy asztali gépre van szükségem (ha játszani is lehet rajta az nem hátrány, de ahogy írtam nem ez az elsődleges szempont).
Próbálom felszedni a sok-sok információt processzor, alaplap tekintetében. Nem szeretnék most őrült összegeket költeni sokkal inkább olyan konfiguráció kell nekem amiből később viszonylag barátságos költségen tovább tudok lépni, fejleszteni.
Ehhez keresek most alaplapot. Mindenképp Ryzen processzor a kedvező ár/érték arány miatt, ebből a Ryzen 7 2700-assal szemezgetek. Azért nem 2700x, mert úgy látom hogy a 2700 is ugyanaz a processzor csak ugyanazok a paraméterekhez a BIOS-ban mókolni kell, cserébe viszont olcsóbb. Vagy... esetleg még a Ryzen 5 3600
Ehhez kellene egy olyan alaplap ami jó pár évig kiszolgál és enged feljebb lépni processzor tekintetében. Azt látom, hogy az x570-es chipkészletű alaplapok a legújabbak, de ebből 50eFt-tól a csillagos égig mennek az árak, én viszont most csak a szükséges minimumot szeretném belerakni, viszont azt is látom, hogy ezekben a lapokban van a továbblépés lehetősége is.
Olvastam már VRM-ről és egyéb csodákról, picit kusza még, de tisztul Ha tud valaki légyszíves segítsetek, főként aki esetleg hasonlóan videóvágásra használ gépet mit tanácsol milyen gyártó melyik alaplapja?

Előre is köszönöm ha segítetek.

Útvonal

Fórumok  »  Alaplapok, chipsetek, memóriák  »  Milyen alaplapot vegyek? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.