Hirdetés

2024. április 18., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Alaplapok, chipsetek, memóriák  »  Milyen alaplapot vegyek? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 06:11:21

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#38001) oettinger01 válasza jim bcs (#38000) üzenetére


oettinger01
őstag

Milyen lapot ajanlanal akkor?

A széles mosoly titka, VTEC szelep nyitva!

(#38002) jim bcs válasza oettinger01 (#38001) üzenetére


jim bcs
MODERÁTOR

Asus P8Z77-M Pro matx ilyen van nekem___31,500k
Asus P8Z77-V atx___35,600k
Asus Maximus V Gene matx___50,000k

a másik lényeg amit elfelejtettem írni, hogy legyen egy jó lapod, egy erős cpu-d és egy nagyonerős vga-d, így kapod szerintem a lehető legjobb gépet, nem egy csúcs alaplaptól lesz jó géped hanem egy erős cpu illetve bika vga-tól
a maximusban supreme fx iii- van ami nem gyenge, de mondom szerintem ez sem éri meg a felárat, még mindíg nem tudom lesz -e hangkártya vagy kell e bele neked vagy esetleg valami ami igényel még egy slotot, mert ha nem akkor szerintem elég egy matx, én az enyémet egy elég nagy vga-val hajtom és egy Alpenföhn K2-es cpu hűtővel ami szerintem a legnagyobb léghűtés de az első slotba még így is belement a vga :)

[ Szerkesztve ]

Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html

(#38003) oettinger01 válasza jim bcs (#38002) üzenetére


oettinger01
őstag

Szerintem mar ezeken a lapokon komolyabb hang van, mint amit a jelenlegi konfigomnal latsz, ezert azt gondolom mar erre nem lesz szukseg. Tudom, hogy nem a laptol lesz jo gepem de csak jo alapokra lehet kesobb epitkezni. Mivel a mostani vga-m is visz mindent ezert meg nem latom ertelmet lecserelni majd csak a kesobbiek folyaman. A lapbol meg azert fontos elore gondolkozni, mert nem akarok kesobb platformot valtani csak a cpu es vga csereket vegrehajtani benne amikor idoszerunek erzem.

Z68 vs Z77? Mit tud a Z68? Mivel tud tobbet a Z77?

Meg ennyi kerdesem lenne:)

A széles mosoly titka, VTEC szelep nyitva!

(#38004) jim bcs válasza oettinger01 (#38003) üzenetére


jim bcs
MODERÁTOR

igazából alaplap függő pl.: usb 3, sata 6 és 3GB/s -os portok, egyiken több a másikon kevesebb usb és sata port van, a z68 az sandy bridge-hoz a z77 ivy-brydge-hoz, egyébként több natív USB 3.0 kezelés az egyik legfontosabb különbség! Z68-as lapban elvileg simán megy ivy proci de senki nem vállalja hogy nem lesz stabilitási gond, pár ezerrel drágább egy Z77, ha Ivy-t vesz vki akkor vegyen hozzá olyan lapot is szerintem, a z77-ben már kitudod használni az ssd-k sebességét teljesen,a hardveres fejlesztéseken túl szoftveres továbblépésre is sor került az új generációnál, a Z77-es alaplapokkal mutatkozik be a LucidLogix Virtu MVP technológia, ami lényegében egy hibrid grafikus lehetőség, amikor az integrált GPU besegít a diszkrét grafikus kártyának a képalkotás során, mellyel növelhető a sebesség, USB BIOS Flashback, ami immáron NTFS partícióval rendelkező külső tárhelyről is képes befrissíteni a BIOS-t anélkül, hogy a számítógép be lenne kapcsolva. A Fan Xpert 2 viszont teljesen új, nemcsak egyéni ventilátor-fordulatszámok kezelésére képes, hanem felismeri a gépházba szerelt légkavarók vezérlését, fordulatszámát, amiket egy gombnyomással fixálhat a felhasználó. Hogy az adatátviteli értékek kapcsán se szégyenkezzenek az ASUS Z77-es alaplapok, a gyártó egyszerre szerepelteti újdonságain az USB 3.0 Boost és SSD caching technológiákat, amik belső és külső tárhelyek gyorsításában játszanak nagy szerepet.A memóriavezérlő időközben az északi hídból átvándorolt a CPU-ba, így a chip jelentősége csökkent. Végül az Intel fogta az északi híd maradékát és hozzáadta az déli hídhoz, amit a cég szimplán Platform Controller Hub-nak hív. Most, hogy már helyben vagyunk nézzük is meg, hogy vannak-e fontos különbségek az előd és az új chipset között. Valójában nem sok, ugyanis a 7-sorozat zászlóshajójának, a Z77 PCH-ja csupán csak pár apróságban tér el a korábbi zászlóshajó, a Z68 PCH-jától.Mindkét generáció, a Cougar Point (nagy hányada) és a Panther Point támogatja a Sandy Bridge és az Ivy Bridge processzorokat, a két széria PCH és APU közötti kommunikációja ugyanazon a 2011-ben bevezetett DMI 2.0-n (Direct Media Interface) zajlik, mely 20 Gbit/s sávszélességet biztosít és az is tény, hogy a PCH-k ugyanolyan nagyságúak (27 x 27 milliméter) és hogy 8 darab PCIe 2.0 csatornát támogatnak. és végül egy gyors teszt így hirtelen a végére [link] [link] de ha már új gép akkor szerintem z77 :)

[ Szerkesztve ]

Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html

(#38005) jim bcs válasza oettinger01 (#38003) üzenetére


jim bcs
MODERÁTOR

még nem néztem a konfigod (szégyen-nemszégyen nemtudom hol nézzem senkinél nem szoktam csak az adott dologra,kérdésre koncentrálok), de tényleg elég komoly a hang és igazad van azért írtam hogy pl: nem éri meg a felárat a mximus v gene és a sabertooth

Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html

(#38006) oettinger01 válasza jim bcs (#38004) üzenetére


oettinger01
őstag

Z77 lesz ebbol, marad az eredeti elkepzeles ugy latom, koszonom szepen a segisegedet! :R

A széles mosoly titka, VTEC szelep nyitva!

(#38007) jim bcs válasza oettinger01 (#38006) üzenetére


jim bcs
MODERÁTOR

szívesen :R :) biztos hogy nem bánod meg a Z77-et!!!

[ Szerkesztve ]

Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html

(#38008) bluyoo válasza ViZion (#37984) üzenetére


bluyoo
nagyúr

Kösz a tapasztalatot ... bár a 0,6V kicsit túlzásnak tűnik.Hogy méred?.Nem az energiagazdálkodás dolgozik? ;]
"terelik a népet a felső kategória felé" Nem hiszem hogy egy cég ennyire maga alatt vágná a fát ráadásul szándékosan. Hisz köztudott hogy az Asus mindig is megkérte az árát ....
(#37985) rumona
Szívesen!
(#38002) jim bcs
Neked nincs boot gondod a P8Z77-M Pro-val?
(#38000) jim bcs
Azért a Sabertooth nem csak a thermal pajzsról szól. Hanem inkább a válogatott alkatrészekről és azoknak a minőségéről , azért is vállal 5évet rá az Asus (még ha a hazai kiskerek ....) ellentétben mondjuk az MSI hasonló reklámmal futtatott lapjaival. A ROG szériás lapok meg megint másra gyúrnak mint ahogy a "V"-s lapok is ....

Bazinga!

(#38009) oettinger01 válasza bluyoo (#38008) üzenetére


oettinger01
őstag

Valoban ezeknek a premium lapoknak meg az a nagy elonye masokkal szemben, hogy az alkatreszek minosege sokkal jobb, mint az atlag lapoke es mivel ugye tudjuk, hogy a hő elvezetese illetve az alkatreszek tulmelegedesenek veszelye rohamos elettartam vesztessel jar ezert en nagyra tartom a sabertooth, mert egyedi es a leghatekonyabb megoldast ez a lap kinalja ebben a tekintetben. Melto utodja lesz a commando lapomnak ami szinten hibatlan szolgalatot tett hosszu ido ota es meg most sem fulladt ki csak idoben akarok valtani.

A széles mosoly titka, VTEC szelep nyitva!

(#38010) torma1981


torma1981
veterán

Sziasztok.

INTEL Core i5-3570K 3.40GHz 1155 BOX procihoz milyen alaplapot ajánlatok kb 35k-ig? Aminek jó a hűtőventilátor szabályzása. Ami megbízható. Mindegy milyen márka.

(#38011) jim bcs válasza bluyoo (#38008) üzenetére


jim bcs
MODERÁTOR

szia nekem nincs boot gondom, pedig c3-mas sorazat,
Tudom hogy nem csak a thermal pajzs létezik és azt is hogy miért kerülnek annyiba amennyibe ezek illetve a rog lapok, mindegyik széria más területre való illetve szánták, ha már asus akkor a középkategóriás lapoknak is ki kellene bírniuk 4-5 évet így mehet egy erős cpu vga páros nem? de ha nem jelent gondot persze vegye egyértelmű, de teljes összeget nem írt , csak segíteni próbáltam

[ Szerkesztve ]

Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html

(#38012) bluyoo válasza jim bcs (#38011) üzenetére


bluyoo
nagyúr

Hi! Ki is bírnak (általában :DDD ) de az hogy garanciát is vállal rá a gyártó cég az már nem jellemző.Miért is tenné ha nem muszáj.
A legtöbb olcsó lap is simán kibírja azt az időt ... a Sabertooth esetében ezt garantálja a cég (az 5év válalt gari).
Pl. ott az Asrock minőségibb cuccokat gyárt (és persze a konkurenciát követve) bevállalta a 3év garanciát. Ugyan az a gyártó mégis nagyobb bizalommal vásárol tőlük az ember.
"csak segíteni próbáltam" Nem is lehurrogni akartalak :R Csak leírtam hogy szerintem nem azért majdnem 60K a lap mert rádobtak egy műanyag lapot :)

(#38009) oettinger01
50K környékén azért már mindegyik gyártó vigyáz a minőségre.A Sabertooth mondjuk tényleg kicsit egyedi mint kinézet mint a garancia terén. Szerintem nem fogod megbánni. :)
(#38010) torma1981
Az Asrock Z77 Extreme4 kb. belefér a keretedbe erős tápellátás jó felszereltség ....

Bazinga!

(#38013) Kolondrum


Kolondrum
félisten

kupakmentesített(=hűtés OK) 3770K-hoz mit ajánlatok? Tuning alapvető, inteles sata3,víz lesz a cpu-n. Asrockék milyenek?mert olcsók. Asus leszerepelt nem kell. Thx!

(#38014) margithid


margithid
veterán

Ki milyen alaplapot ajánl nonstop használatra, tuning nélkül. Intel és amd konfigban is gondolkodom, igy jöhet mindkét féle alaplap, amdből FXben gondolkodom, mig intelnél ivyben természetesen.

(#38015) tranceplanet válasza Kolondrum (#38013) üzenetére


tranceplanet
addikt

ASROCK Z77 Extreme4 -kicsit rövidebb a lap az ATX-nél
ASROCK Fatal1ty Z77 Performance -ez full ATX méret
Ezek árban is jók és a tuningot is bírni fogják: 8+4 fázisú VRM

Mondjuk extrém tuningnál akár 50-ig is el lehet menni árban, attól függ mennyit szánsz rá. A fenti két lap bírni fogja a 4,5GHz+ tuningot is procitól függően.

----------------------------------------------
(#38014) margithid
AMD:
ASUS M5A97 R2.0

Intel:
ASUS P8B75-V
ASUS P8H77-V LE

[ Szerkesztve ]

" Könnyű döntések-->Nehéz élet ; Nehéz döntések-->Könnyű élet " - Válassz!

(#38016) Kolondrum válasza tranceplanet (#38015) üzenetére


Kolondrum
félisten

4600MHz a cél. És ez?

(#38017) tranceplanet válasza Kolondrum (#38016) üzenetére


tranceplanet
addikt

4,6GHz még nem extrém órajel, menni fog.

Review
Hát igen a 16+2+1 VRM elég meggyőző és csinos is. Mondjuk az ára ~53e.
Amúgy jó lehet, ha asus nem jöhet szóba, olvasd el a tesztet.

[ Szerkesztve ]

" Könnyű döntések-->Nehéz élet ; Nehéz döntések-->Könnyű élet " - Válassz!

(#38018) Kolondrum válasza tranceplanet (#38017) üzenetére


Kolondrum
félisten

Köszi! :R

(#38019) oettinger01


oettinger01
őstag

Jó lenne már egy átfogó Z77es lapok tesztje... Mikor lesz?:)

A széles mosoly titka, VTEC szelep nyitva!

(#38020) tranceplanet válasza oettinger01 (#38019) üzenetére


tranceplanet
addikt

Túl sok van belőle. Amúgy szinte minden lap tesztje fellelhető a neten. Gyűjtsd össze és fordítsd le a teszteket. Amúgy gyenge vagyok angolból, de amit kell kihámozom a tesztekből, így bárki más is megteheti.

[ Szerkesztve ]

" Könnyű döntések-->Nehéz élet ; Nehéz döntések-->Könnyű élet " - Válassz!

(#38021) KAMELOT válasza oettinger01 (#38019) üzenetére


KAMELOT
titán

Ha akarsz valamit ott a net. Ott minden alaplap ki van vesézve. Esetleges nem értéseket megmagyarázzuk a topikban.
Átfogó teszt kicsit hosszadalmas lenne és ugyan úgy lenne 600 kérdése minden egyes fórumozónak. :)

V1200 - 18CORE - SUPRIMX

(#38022) kickboxko


kickboxko
tag

Sziasztok!
Milyen alaplapot ajánlanátok ehhez a procihoz Intel i5 3470 (ivy bride)
körübelül 20-30 ezer forint értékben

Tuningolni nem igazán akarnám a procit
Főleg játékra használnám a gépet

Kritériumok: DDR3 dual channel (1600) legalább
Méret : ATX
Foglalat 1155

"Life is simple"

(#38023) KAMELOT válasza kickboxko (#38022) üzenetére


KAMELOT
titán

Tessék! MSI Z77A-G43

V1200 - 18CORE - SUPRIMX

(#38024) tranceplanet válasza kickboxko (#38022) üzenetére


tranceplanet
addikt

Válassz egy H77-es lapot, ASUS és ASRock lapok is nagyon jók. 20-30 között találni fogsz igényednek megfelelőt: csatlakozók száma, hangkari, kimenetek... Mivel tuning nem lesz így mellényúlni nem igazán tudsz.

Persze Z77 csipszetest is vehetsz, de ezzel a procival csak a +4 szorzó fog menni és a turbó.

[ Szerkesztve ]

" Könnyű döntések-->Nehéz élet ; Nehéz döntések-->Könnyű élet " - Válassz!

(#38025) kickboxko válasza tranceplanet (#38024) üzenetére


kickboxko
tag

Köszönöm :)

"Life is simple"

(#38026) kickboxko válasza kickboxko (#38025) üzenetére


kickboxko
tag

Egyébként miben különbözik a H77 és a Z77 ? Ahogy leírtad talán a Z77 inkább a tuningos?

"Life is simple"

(#38027) KAMELOT válasza kickboxko (#38026) üzenetére


KAMELOT
titán

Annyi hogy Z77-ben kicsit tuningolhatod a procit és a TURBO is fog menni. H77-ben ezek nincsenek.

V1200 - 18CORE - SUPRIMX

(#38028) kickboxko válasza KAMELOT (#38027) üzenetére


kickboxko
tag

Értem , akkor a turbo miatt érdemes a Z77 .

"Life is simple"

(#38029) KAMELOT válasza kickboxko (#38028) üzenetére


KAMELOT
titán

Igen meg az, hogy tudod húzni a procit is. Mindenképpen annyit megér.

V1200 - 18CORE - SUPRIMX

(#38030) jim bcs válasza bluyoo (#38012) üzenetére


jim bcs
MODERÁTOR

tudom nem is haragszok :) , a chipset-el kezdődött és körbejártunk egy témát és azon a vonalon próbáltam a legjobbat kihozni, de ha adott a keret vegye meg 3-4 év múlva az enyém és az ő gépe is kevés lesz játékra csak azért írtam a középk.-ás lapot egy erős cpu-vga párossal

Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html

(#38031) djkacor


djkacor
tag

Hali erről az alaplapról mi a véleményetek??
GIGABYTE GA-970A-UD3
a válaszokat előre is köszönöm :)

(#38032) margithid válasza tranceplanet (#38015) üzenetére


margithid
veterán

B75-ös ascrock esetleg?
Elég jókar írnak azokról is, ráadásul az már az 1600 MHz-es memóriát is kezeli.
Ja és olcsóbb is:)

(#38033) tranceplanet válasza margithid (#38032) üzenetére


tranceplanet
addikt

Persze B75 még olcsóbb, ha megfelel az mATX:
ASUS P8B75-M LX
ASROCK B75M-GL

---------------------------------------------
(#38031) djkacor

Inkább ASUS lapot vennék giga helyett:
ASUS M5A97 R2.0

[ Szerkesztve ]

" Könnyű döntések-->Nehéz élet ; Nehéz döntések-->Könnyű élet " - Válassz!

(#38034) margithid válasza tranceplanet (#38033) üzenetére


margithid
veterán

Igen, ezt az asrock-ot néztem én is, telejsen emgfelelő lenne, mert VGA meg ilyesm inem menne a lapba.
Csak nem tudom, hogy mennyire strapabíró a lap nonstop használatra.
Végülis melegedésen kivül sok más baja nem lehet egy alaplapnak, egy corei3 ivy meg maxon 55 W-ot eszik, az csak nem melegít anynira, hogy hazavágja.
Remélem, hogy csak túlizgulom a dolgot, laptopom is 20 napja megy és melegedésenk nyoma sincs, pedig 90k-ért vettem.
De melléfogni se szeretnék, hogy aztán az alaplappal együtt főljön meg a proceszsor.

(#38035) margithid válasza tranceplanet (#38033) üzenetére


margithid
veterán

Ehhez amúgy mit szólsz ha AMD konfigot választok? Integrált vga is van benne. FX 6300ban is gondolkodom, csak ugye annak a hűtője nem túl jó, főleg nem nonstop használatra.(ha jól hallottam)

(#38036) tranceplanet válasza margithid (#38035) üzenetére


tranceplanet
addikt

Inkább ez, ha low cost a cél:
ASUS M5A78L-M LX V2

[ Szerkesztve ]

" Könnyű döntések-->Nehéz élet ; Nehéz döntések-->Könnyű élet " - Válassz!

(#38037) margithid válasza tranceplanet (#38036) üzenetére


margithid
veterán

Nem az olcsó a cél, hanem az, hogy ne kelljen dedikált VGA. Ebben az asusuban se usb3 se sata3.
6300 miért nem jó? Még meg se jelent és az is 6 magos lesz. Ha jól tudom hasonló árban lesz mint 6100, olyan 30k körül.

(#38038) >Deego..


>Deego..
senior tag

Lenne egy i3 2100 CPU-m, ehhez szeretnék egy megfelelő alaplapot és ramot (4 GB).

A kettő ára kb 20k ba kerüljön.
Fő célom nem az irodai munka és nem is a photoshop és vidoszerkesztés lenne hanem időnkénti játék.

A procin egy Alpenföhn Brocken lesz. VGAm vanjozzá. Ezt vegyük figyelembe.

Kérem linkeljetek mert csak telóról tudok írni.

Köszönöm a segítséget.

[ Szerkesztve ]

" Agyalok és cselekszem, de nincs az az isten hogy feladom és lefekszem " ...

(#38039) tranceplanet válasza >Deego.. (#38038) üzenetére


tranceplanet
addikt

ASROCK B75M-DGS
KINGMAX 4096MB DDR3 1333MHz

---------------------------------------------
(#38037) margithid
Már javítottam. Közben rájöttem, hogy nem bull, hanem vishera a szóban forgó proci.

[ Szerkesztve ]

" Könnyű döntések-->Nehéz élet ; Nehéz döntések-->Könnyű élet " - Válassz!

(#38040) perempe


perempe
addikt

kipróbáltam a vásárolt Gigabyte GA-B75M-D3V lapot, és tényleg rá lehet kötni egyszerre két monitort.

* Brahms: 4. szimfónia *

(#38041) mobal


mobal
MODERÁTOR

Sziasztok!

Asus P8Z77-V jó választás?

"Ott szimatol a sarkadban vasfogait csattogtatva, minden egyes hétköznapod: kirúzsozott medvecsapda."

(#38042) daffy1989


daffy1989
tag

sziasztok
szeretném fejleszteni a gépem,az eddig fixen meglévő alkatrészek:
i5-2400
fsp saga 2 400w
kingston 2x4gb 1333
cm rc335
asus gtx560
és ami még fontos lehet,hogy egy xonar d1-es hangkártyát szeretnék használni. ezekhez milyen alaplapot javasoltok? fő kérdés az ár,szeretném max 20 körülre leszorítani,ha megoldható. nincsenek nagy igényeim,a xonar férjen bele és a fenti alkatrészekkel legyen kompatibilis. nem zárkózom el a használt cuccoktól sem.köszi

ui: én egy ilyet néztem ki: ASROCK ZH77 Pro3
megfelelő? van olcsóbb,amit ezt nyújtja és nekem megfelelne?

[ Szerkesztve ]

(#38043) tranceplanet válasza daffy1989 (#38042) üzenetére


tranceplanet
addikt

ASUS P8B75-V
ASROCK B75 Pro3

---------------------------------------------
(#38041) mobal

Attól függ mihez és mire, könyvtámasznak szerintem nem megfelelő :D

[ Szerkesztve ]

" Könnyű döntések-->Nehéz élet ; Nehéz döntések-->Könnyű élet " - Válassz!

(#38044) daffy1989 válasza tranceplanet (#38043) üzenetére


daffy1989
tag

köszi szépen! :R

(#38045) tranceplanet válasza daffy1989 (#38044) üzenetére


tranceplanet
addikt

Mivel gondolom kétslot-os a VGA-d, ezért nehogy befűtsön a hangkarinak. Ezért mindenképpen érdemes ATX méretű lapot venni, amin jó a slot elrendezés.

" Könnyű döntések-->Nehéz élet ; Nehéz döntések-->Könnyű élet " - Válassz!

(#38046) jim bcs válasza djkacor (#38031) üzenetére


jim bcs
MODERÁTOR

szerintem inkább akkor ebben az árban, jobb lenne:

Asus M5A87___17k
Asus M5A88-M___22k
Asus M5A97 Pro___22k
ASRock 970 Extreme3___18k

Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html

(#38047) margithid válasza tranceplanet (#38039) üzenetére


margithid
veterán

Amúgy a B75ös és Z77-es alaplapok között mi a különbség? Mindegyik ivy-hez való?
Nézem ezeket a drágább alaplapokat, csatlakozók számában szinte oylanok mint egy 20e Ft-os, de akkro miben jobbak? Jobb anyagokból készültek és nem deformálódnak annyira melegedéskor?

(#38048) margithid válasza margithid (#38047) üzenetére


margithid
veterán

Ez a lap amgy tuningosoknak ajánlott vagy azoknak is akik masszívan használják a gépüket, nonstop.
Látom ebben valami prémium cucc van.

(#38049) mobal válasza tranceplanet (#38043) üzenetére


mobal
MODERÁTOR

Egy stabil és jól felszerelt lapot keresek. Nem tuningolnék, első körben i3 mellé, később i7.

mobal,

"Ott szimatol a sarkadban vasfogait csattogtatva, minden egyes hétköznapod: kirúzsozott medvecsapda."

(#38050) tranceplanet válasza mobal (#38049) üzenetére


tranceplanet
addikt

ASUS P8H77-V LE
ASROCK H77 Pro4/MVP

--------------------------------------------
(#38047) margithid
Csak annyi, hogy a Z-s lapokban tuningolni is tudsz, el van látva kibővített VRM-el és bordázott.
Gold cap. egyéb marketing etetés, olcsó lap is tud stabil lenni. Én például a legolcsóbb Ivy-s lapot vettem meg, semmi gond vele, de nem járatom non-stop.

[ Szerkesztve ]

" Könnyű döntések-->Nehéz élet ; Nehéz döntések-->Könnyű élet " - Válassz!

Útvonal

Fórumok  »  Alaplapok, chipsetek, memóriák  »  Milyen alaplapot vegyek? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.