Hirdetés
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Reklámmentesítés HypersOS-ben Xiaomi/POCO/Redmi
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Milyen mosógépet vegyek?
- Nyugodj békében, Integra!
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Csalók a Facebookon. De ennyi???
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
spileraaa
senior tag
egyik ismerősöm írta:
"hali,nem olvastam végig de asrock-ot felejtsd el, asus vagy msi"ehhez a konfigurációhoz melyik konkrét asus vagy msi lenne megfelelő?
AMD Ryzen 3 2200G 3.50GHz AM4 BOX Wraith Stealth cu cooler YD2200C5FBBOX
G.SKILL 16GB Aegis DDR4 3000MHz CL16 KIT F4-3000C16D-16GISB
HDD WD Blue 1TB 3.5" 7200rpm 64MB SATA 3
SSD WD 250GB Blue SATA 3 2.5
COOLERMASTER MasterBox E500L
BITFENIX Formula 450WErdély (Románia) Huawei Mate 20 Pro /Huawei Mate 10 Pro/ Xiaomi Redmi 3s Prime / Lenovo A660
-
jeni
félisten
válasz spileraaa #97006 üzenetére
mATX
MSI B450M MORTAR MAX
ATX
MSI B450 TOMAHAWK MAX
amúgy árat nem írtál.[ Szerkesztve ]
-
Pityke78
őstag
válasz pecccccccca #97004 üzenetére
Ebbe jó az én Intel Core i3-4170, 3700 MHz (37 x 100) CPU-m is?
Köszi
-
MM
őstag
Sziasztok,
Asrock B450M Pro4-F-ben elvileg menni fog a köv. gen. Ryzen? Ha nem, mi a következő lap árban, amiben érdemes gonsolkozni? (Látom, hogy Mortar MAX ajánlott, de ez jelenleg 27K -> 40K ugrás jelenleg)
Egy ismerősnek raknánk össze egy közepes masinát, 2600X / 3100 menne bele most, később max. 8/16-os CPU, de ha lehet az már a 4. gen-ből.
-
Milka 78
nagyúr
-
Beba Snake
aktív tag
"Asrock B450M Pro4-F-ben elvileg menni fog a köv. gen. Ryzen?" --- Nincs rá garancia.
Az MSI fog a B450 ... MAX lapjaihoz BIOS frissítést kiadni. (A hírnév-image miatt megéri nekik.)
De az állandóan változó ötletelést és a büdzsé szeletelést már abba kéne hagyni. Így nem lehet értelmes tippet adni.
(Több topik nyomon követésével sem...)-----
"Tuning nem lesz" ---> vegyetek Intelt.[ Szerkesztve ]
Szigorú a stílusom, mint a lópokróc. Nem miattad, nem ellened. A sündisznó is tüskés b@ssza meg a ló! Aki meg belém rúg, azt székely módra visszaadom!
-
MM
őstag
válasz Beba Snake #97015 üzenetére
Köszönöm, hogy 56 napja itt vagy a fórumon, és máris segíteni próbálsz, ami a hozzászólásod első felével talán sikerült is.
Hidd el, elég rálátásom van ahhoz, hogy kikapargassam a számomra szükséges infókat, és amit nem találok meg szűréssel sem a megfelelő helyen, vagy nem egyértelmű, arra - idő hiányában - konkrétan rákérdezek. Ha ennyire figyeled a hozzászólásaimat több topikban is, gondolom feltűnt, hogy gép összerakóban is én raktam össze a gépet gyorsban, 2 félét, összesen 3 hozzászólásom volt, csak rábólintott a topikgazda.
Történt mindez azért, mert - mivel én is másnak akarok segíteni - olyan termékek és szempontok kerültek a képbe, amikkel mostanában nem foglalkoztam, így vannak vakfoltok, miközben gyorsan szeretne dönteni a delikvens.
Ha nem tetszik, hogy ezen felül még 2db topikban feltettem összesen 2db kérdést, (ez volt az egyik) nem kötelező rá válaszolni, de az erről való szubjektív véleményedre k. nem vagyok kíváncsi, és szerintem más sem...
Amennyiben csak véletlenül összekevertél valakivel / egy kalap alá vettél másokkal, az sem javít a helyzeten.
[ Szerkesztve ]
-
Bubu0074
csendes tag
Sziasztok a 7C02v37 Release Date 2020-06-15 BIOS az B450 TOMAHAWK MAX mehet vagy felejtős nincs semi haszna itt értem javulás gyorsulás válaszokat előre is köszönöm.
-
balasig
tag
válasz Bubu0074 #97017 üzenetére
Szia! Support identifying discrete graphics card. allowing users to successfully enter OS with AM4 CPU (w/o integrated graphics) and without a graphics card installed. Solve compatibility issue for graphics card and USB sound card. Optimize A-XMP memory function. Optimize BIOS function - Memory Try It! Optimize FCH BCLK-related function. Ezeket a javításokat tartalmazza. Szerintem igen, érdemes frissíteni.
-
palfitom
félisten
válasz Bubu0074 #97017 üzenetére
Ez nem ide való, inkább itt kérdezd meg!
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
Beba Snake
aktív tag
Ne haragudj, nem rossz szándék vezérelt. A 10. gen intelnek megvan az az előnye, hogy a következő generáció biztosan fog menni az lga1200-as lapokban, nem kell a későbbi támogatás lehetőségén morfondírozni. A nonK prociknál eleve kizárt a tuning lehetősége, de ram sebesség szempontjából egy Z490-es lap adja a "memó tuning" lehetőségét. (Mem tuning? --- Röhögök, mert az intel fejlesztette ki az XMP (extended memory profile) szabványt. Na ezt nem tartom tuningnak a részemről.)
{Csak ezt nem fejtettem ki előzőleg. Mea culpa.}MSI B450 ... MAX szériáról: MSI B450M Mortar MAX az R9 3900X-hez is ajánlott lap ugyanúgy, mint a Toma ATX méretben. 8magos Ryzenig mATX-ben jó a B450M PRO-VDH MAX. (A jelenlegi konfigom -adatlap- biztosan nem fog a Ryzen 4000 sorozathoz támogatást kapni. Kis méretű BIOS.)
Valószínűnek tartom, hogy akinek segítesz az bizonytalan és nem magadtól van ez a - hogy is mondjam - válogatás/változtatás (valószínűleg költség vonzat miatt).
Láttam a gépösszeállításaidat, elsőre pöpecek voltak.Szigorú a stílusom, mint a lópokróc. Nem miattad, nem ellened. A sündisznó is tüskés b@ssza meg a ló! Aki meg belém rúg, azt székely módra visszaadom!
-
jeni
félisten
válasz Beba Snake #97020 üzenetére
Milyen következő generáció?
Még 1 utsó 14mm sorozat (?) bejön amiben benne lesz a pcie- 4.0.
Az Intelnek a 10.gen kapcsán az lesz az előnye,hogy kiforrott de elavult -
Beba Snake
aktív tag
Milyen következő generáció? --- Miből?
Még 1 utsó 14mm sorozat (?) bejön amiben benne lesz a pcie- 4.0. --- nm NOT mm. Ezt még nem kötötték az orromra, de a lapoknak is tudnia kéne nem?
Az Intelnek a 10.gen kapcsán az lesz az előnye,hogy kiforrott de elavult --- szerintem pont nem, de mindenkinek a maga véleménye szerint. 7nm-en meg majd kiderül a 12.-13. gennél.Szigorú a stílusom, mint a lópokróc. Nem miattad, nem ellened. A sündisznó is tüskés b@ssza meg a ló! Aki meg belém rúg, azt székely módra visszaadom!
-
jeni
félisten
válasz Beba Snake #97024 üzenetére
A most kapható intel 10xxxx procik közt semelyik nem tudja a pcie 4.0 támogatását.
Az összes Asus lapokból vagyis 17-ből csak 1 képes ezt lekezelni.
A többi gyártó ilyen téren ellépett a 14mm tech.
Az Intel még ott toporog.
Nem azt irtam hogy működésképtelen csak már nem ezen a 14mm tech. kell gyártani a procikat. -
MM
őstag
válasz Beba Snake #97020 üzenetére
Köszönöm a segítséged.
-
Devid_81
félisten
Sziasztok,
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
Max £300 (durvan 115k)2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
Atmenetileg valami 3700X/3800X
4x8GB TeamGroup 4133MHz (ez nagyon fontos)3. Milyen méretű lapot szeretnél?
Normal ATX4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB,SATA,PCI,PCI-E,...)
PCI-e legyen lehetoleg a VGA-nak es akar 1db M.2-nek is5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
VGA marad, Display portal ahogy eddig is volt6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
Mindenkeppen7. Használt, vagy új alaplap?
Csak is uj8. Fontos e a lap kinézete (szín, dizájn, rgb,...)
Nem erdekel, foleg nem az RGB+1: Esetleg szeretnél CF/SLI-t?
Nem szeretnek.Szoval amiket nezegettem eddig:
B550: Giga Aorus Master, MSI Tomahawk
X570 MSI TomahawkMivel utoljara AMD-m akkor volt amikor a 2500 Athlon XP-k mentek 3200-on, igy van egy kis lemaradasom
Igazsag szerint Zen3-ra gyurok, de lehet hamarabb atugrok az AMD vagonra, majd csak procit kell cserelni amikor mar kint lesznek.[ Szerkesztve ]
...
-
Puma K
nagyúr
válasz Devid_81 #97028 üzenetére
Én mint nézelődő és szintén a témában érdeklődő ezt javasolnám:
Az egyik legolcsóbb 2 karakteres hibajelzővel rendelkező alaplap (sok szopótól tud megmenteni) aminek a többi részét figyelembe sem kell venni, mert tökéletes és minden általad felsorolt és leendő igényedet kielégíti
[ Szerkesztve ]
"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
Yany
addikt
Kezd furcsa lenni, hogy a Németo-ban már hetek óta kapható Tomahawk lap ide miért nem érkezik meg.
Építs kötélhidat - https://u3d.as/3078
-
ScomComputer
veterán
válasz Devid_81 #97028 üzenetére
Ó milyen jó ilyet olvasni,látom te tanult ember vagy ,és úgy teszed fel a kérdést ahogy kérték,nem olyan mint némelyik idióta aki jön oszt beböffent valamit,mint ahogy otthon szokta tenni a vasárnapi ebéd közben....
A B550 MSI Tomahawk nagyon jó lap,nálam volt,de csak gép összerakás céljából,tesztelni nem tudtam...
ASUS ROG STRIX B550-E GAMING , nagyon jó lap ez is,de van itt egy kolléga aki órákkal foglakozik,neki ilyen van kérdezz rá nála !(#97033) Yany: ott a pont....Jeni jó gyerek,csak még tanuló üzemmódban van...de nemsokára ő lesz itt a Topik gazda...
[ Szerkesztve ]
-
Devid_81
félisten
válasz ScomComputer #97035 üzenetére
Ooh en kerek elnezest, meg az osszefoglaloba is beleolvastam am
Viszont ezt az Asus lapot nagyon dicseritek, gyanusak vagytok, lehet rakerdezek az oras kollegaraMSI Toma x570 akkor inkabb felejtos?
...
-
ScomComputer
veterán
válasz Devid_81 #97036 üzenetére
"MSI Toma x570 akkor inkabb felejtos?".... ugyan már, miért lenne felejtős,az egyik legjobb ár-érték arányú lap,csak ugye itthon egyelőre nincs,de kinn ha tudsz szerezni akkor én inkább azt venném,bár amióta kijött a B550 azóta nincs értelme venni X570-t,szerintem...szóval te döntesz....iszol vagy vezetsz..ja ezt nem ide...
-
Devid_81
félisten
válasz ScomComputer #97037 üzenetére
Itt kaphato szerencsere, de jo par hetes csuszasokkal erkezett.
Akkor azon meg elgondolkodom, mert azt tudom, hogy Hwunboxed-ek (TechSpot) is istenitettek, hogy milyen jo stb
Ha a kis venti zavarova vallik akkor max dobok neki valami nagyobb bordat passzivan stb
Tudom sokan a chipset huto miatt panaszkodtak, hogy felporog indokolatlanul...
-
ScomComputer
veterán
válasz Devid_81 #97038 üzenetére
Ki panaszkodik a chipset hűtő miatt(?)....nálam járt elég sok x570 lap én még nem hallottam a ventit,még ha pörgött is,akit ez zavar az vagy belőtte a placebót a lüke fejébe...vagy hibás volt a venti csapágya....
Szerk...vagy még egy lehet,hogy olyan füle van az illetőnek,hogy 200m-ről meghallja az egérfingot is....[ Szerkesztve ]
-
Beba Snake
aktív tag
válasz ScomComputer #97039 üzenetére
Én arra a zajra is felébredek, amikor a pók lába beleakad a tapéta szélébe.
Szigorú a stílusom, mint a lópokróc. Nem miattad, nem ellened. A sündisznó is tüskés b@ssza meg a ló! Aki meg belém rúg, azt székely módra visszaadom!
-
Yany
addikt
válasz Devid_81 #97038 üzenetére
A venti max az Asus lapokon lehet hangos azzal a radiális megoldással, de szerintem még azon sem, mert nem nagyon kell dolgozzon. Az MSI amúgyis a leghalkabb megoldásokat szállítja VGA frontos is, de a chipseteken is visszaköszön szerencsére ez a mentalitás, mert ha megnézed a Giga lapjainál is nagyobbat rakott rá, aminek ha beindul is alig kell pörögnie. Az én lapomon nagyon melegben és húzós terhelés alatt van csak kis dolga, de az is inkább a VGA fűtése miatt semmint a chipset saját hőkibocsátása miatt. Akkor meg már ugye eleve a VGA csap zajt, nem a chipset. A B550 mellett szól, hogy nincs venti (ez eltagadhatatlan előnye), de pont a Tomahawk lap teszi a drága B550-es lapokat teljesen értelmetlenné, gyakorlatilag a legeltaláltabb lap evör. (értsd, utolérhetetlenül jó balansz a képességek, a minőség és az ár tekintetében, hacsak nincs spéci igény, nincs értelme a többi X570-es lapnak sem. )
Amúgy a dicsért Asusokkal most szembe mennék. Nem ismerem a konkrétan ajánlott példányt, de az ismerősi körömben 3 különböző helyen 3 különböző probléma merült fel TUF lapokkal (kettő X570-es és egy Z490-es példánnyal). Mindegyik egyértelműen QA gond volt. De az Asus is tud jó terméket alkotni, ha akar, csak egyre ritkábban akaródzik neki, legalábbis nem tetszik ez a trend, amit látok.
Építs kötélhidat - https://u3d.as/3078
-
jeni
félisten
válasz ScomComputer #97035 üzenetére
Semmi pénzért nem vállalom be!
-
dvd_R+
őstag
Sziasztok!
Z490 deszka vásárlás előtt állok, ebben szeretném a véleményeteket kikérni.
A két kiszemelt lap:
ASUS Z490-E
MSI Z490 Unify
Z170 Chipset óta MSI párti vagyok, mindig egy picivel többet, jobbat nyújtott mint a konkurens asus deszkák azonos árkategóriában.
Z170 Gaming M7, Z270 Gaming M7 , Z370 Gaming M5, Z390 Ace meg
Ezek voltak az eddigi választásaim.Viszont mindig adok lehetőséget a konkurens márkának, ezt most is megtenném
Azon kívűl hogy a Z490-E szépen villog RGB-be az MSI Z490 Unify pedig nem, én mint laikus nem tudom miben különböznek..
Mi lenne a jobb választás, melyik a jobb?
Egy 10700K proci, 2x8GB GSKILL TridentZ RGB 3200 CL16 memória lenne benne (ez későb 3600 CL16 -ra lenne upgradelve) EVGA RTX 2080 SUPER FTW3 Ultra VGA párosulna mellé
Ha esetleg fontos info lehet még a Tápegység, az egy Seasonic Prime Ultra 650W Platinum
Köszönöm előre is a választ
Ha üzletről van szó légy korrekt :) http://phmegbizhatosag.atw.hu/
-
ScomComputer
veterán
válasz dvd_R+ #97047 üzenetére
MSI Z490 Unify..... nagyon jó választás !
Nálam volt ilyen lap,szuper,nagyon jól kezeli a ramokat, a mostani " TridentZ RGB 3200 CL16" simán megy benne majd egy kis finom hangolással 3600Mhz-n....
Én most ennek a kis testvérét hajtom egy Z490 Tomahawk-ot,az nagyon b@szó lap,szóval nyugodtan vegyed a Unify-t.... -
dvd_R+
őstag
válasz ScomComputer #97048 üzenetére
Szia!
Ahogy írtam MSI-felé húz a szíven, de azért adok esélyt az Asus-nak
de ha jól értem akkor MSI Unify a jobb választás ?Ha üzletről van szó légy korrekt :) http://phmegbizhatosag.atw.hu/
-
ScomComputer
veterán
válasz dvd_R+ #97049 üzenetére
Igen a Unify nagyon "erős" lap több szempontból is jobb nyák,erősebb (1440A vrm.. ),stb...az asusnak kényelmesebb átláthatóbb a bios-a, de egy msi-hez szokott embernek a unify is gyerekjáték lesz,ahogy a neten olvasgattam az asus válogatósabb ram terén,de ez a cpu-ram huzalozás(ddr4 layout) miatt van,az msi ebben is jobb,de te tudod én az msi-t választanám....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- Bundle topik
- Háztartási gépek
- Óra topik
- Azonnali notebookos kérdések órája
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Autós topik
- Akciófigyelő: Humble 'Scif-Fi Shooters' Bundle
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest