Hirdetés
- Nyugodj békében, Integra!
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Reklámmentesítés HypersOS-ben Xiaomi/POCO/Redmi
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Asszociációs játék. :)
- Szólánc.
- Csalók a Facebookon. De ennyi???
- Milyen mosógépet vegyek?
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
MODERÁTOR
válasz #Morcosmedve #80002 üzenetére
Seggszikla
Köszi a megerősítést Így viszont fura, hogy az Asus z170pro drágább.
Eladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
-
milkabrams
őstag
válasz Milka 78 #79999 üzenetére
Igen tudom, de nagy gond lenne a 4. gen alaplapot vennék, a fent említett chipsettel, vagy a 6.gen procik annyival többet tudnak?[link]
Ó, nagy volt az én lelkemnek bűne,/ és olyan nagy a rá mért kárhozat,/ égi fény rá hiába vetülne/ és enyhülést a sír sem tartogat:/ lent végtelen korokon át ont rá kegyetlen, bús átkokat.
-
MODERÁTOR
válasz #Morcosmedve #80006 üzenetére
Maximus VIII rangert néztem még, de kérdés megéri-e a felárat, gyanítom nem.
Eladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
-
-
skt
tag
Sziasztok!
x4 965be (cm t4 cooler)
hd7770
dd3 1600mhz
1 hdd,500w psu
a keret maximum egy 10-es, mit lehetne kihozni belole ? (hasznalt is jo)
sima atx, overclock nem jatszik[ Szerkesztve ]
-
Milka 78
nagyúr
Újonnan semmit.
Használtan ezeket:
Asus m488T-V Evo.Ez elég jó kis deszka és ebben az oc is játszhat.
Asus m5a78L-M-usb3.Ez mATX,de egész jó kis deszka,van rajta usb3,nem mellesleg nekem 3 éve megy benne egy 3500mhz-s x3@x4 B55-ös proci. -
Vartanus
őstag
Üdv ismét!
Akkor a pár hsz-al feletti kérdésemből és válaszokból arra következtetek hogy ha Asus,Asrock,Giga vagy MSi lapot veszek a minőség nagyjából egy szinten, megbízhatóan megvan.
Akkor most két konkrét alaplap:
Gigabyte GA-H170-HD3 alaplap: [link], [link] - 33.100
Asrock Z170 PRO4S: [link], [link] - 32800
Melyik lap érné meg jobban szerintetek?
A lényeg hogy a lehető legolcsóbb Z170-es lapot néztem(hogy lehessen minimálisan tuningolni), ami 4 slotos DDR4-es memóriákat támogat.
Sajnos Asus ilyen árszegmensben a fenti két kitételt figyelembe véve újonnan nem akadt.
Kissé még tartok az Asrocktól, anno Asus A88X-PRO vs Asrock FM2A88X Extreme 6 esetén beszéltük is Oliverdával a fórumon hogy érzésre pl Asrock vékonyabb, hajlékonyabb,kissé gyengébb PCB-t használ és nálam két ilyen Extreme 6 is járt ez után lett az Asus A88X-PRO.
Én anno hosszú évekig egyébként nagy Gigás voltam 4 évig mindig ilyen lapjaim voltak azokban megbízok, de hátha ti rá tudtok venni, hogy félve ugyan de ismét seggsziklát vegyek
< AMD RYZEN™ POWERS. YOU DOMINATE. >
-
Májkii
senior tag
válasz Vartanus #80020 üzenetére
Az Asrock&Asus páros már bizonyított, sok a felhasználói tapasztalat, és a pozitív visszajelzés. Az Asrock különösen jól eltalálta ezt a szériát, szerintem nem kell félned tőle. Ha kisebb tuning lesz, akkor elég a Pro4S is de ha nagyobb, akkor én a sima Pro4-gyet venném a jobb vrm hűtés miatt.
-
Sörike
tag
Sziasztok! Szerintetek egy i3-6100as procinak jó a jelenlegi Gigabyte H110M-S2H alaplapom, vagy megéné lecserélni egy B150-esre? Játékra használom a gépet.
-
milkabrams
őstag
Üdv!
Kedvezményes áron meg tudnék vásárolni egy 4. gen processzort, így egy ehhez passzoló lapra kérnék ajánlást. Játékra, filmnézésre és internetezésre használnám, egy hdd egy ssd és 2x4gb 1600mhz ram társaságában, a csatlakozókat elnézve nekem egy H81-es lap megfelelne, ezek közül mit érdemes választani? Jobbak annyival a 6. gen processzorok, hogy inkább azt vegyem?[ Szerkesztve ]
Ó, nagy volt az én lelkemnek bűne,/ és olyan nagy a rá mért kárhozat,/ égi fény rá hiába vetülne/ és enyhülést a sír sem tartogat:/ lent végtelen korokon át ont rá kegyetlen, bús átkokat.
-
Nestor16
senior tag
Sziasztok!
Egy FX-9590 alá kell egy hozzá való lap, a VGA egy ideig R9 270-es marad.
HA-n ezt a hármat találtam: (ha van még más is, szívesen várom)
Asus CROSSHAIR V FORMULA-Z - 35k
GIGABYTE GA-990FXA-UD7 - 30k
Asus Sabertooth 990FX/GEN3 R2.0 - 25kNem igazán foglalkoztam eddig a lapokkal, nem ismerem őket, mik a lényegi különbségek ezeken? Melyiket éri meg ilyen árakért és melyiket ajánlanátok leginkább ez alá az erőmű alá?
A hangkártya lenne érdekes még számomra, a belépő ajánlott 20k-stól mennyiben maradnak el? "Csak" egy Superlux EVO-t meg belépő hangfalat szolgálnának ki, de mégis érdekelne.A tuning érdekel, bár itt értelmetlen lenne szerintem a többletfogyasztás rovására és amúgy is GPU limit van, nem nyernék vele semmit sem, maximum GPU váltásnál ami évek kérdése.
Átfutottam pár tesztet és véleményt és szerintem nekem a legolcsóbb is megfelelne. Szóval mit gondoltok?
Köszi előre is a véleményetek.
Boldog Karácsonyt!Üdv, Dávid
-
Vistaboy
veterán
Sziasztok. Öcsémnek lesz majd egy gépfejlesztés hamarosan, és ebben kérnék kis segítséget. Előrebocsátom, hogy picit OFF lesz a kérdés, mivel nem csak az alaplapról, hanem a memóriáról, processzorról és a hűtőről is szeretném kikérni a véleményeteket. Lássuk.
Amit kinéztem neki:
- ASUS P8H77-V LGA 1155 Intel H77 alaplap,
- Intel Core i5-2400 3.1 GHz LGA 1155 processzor,
- Cooler Master Hyper 212 LED hűtő,
- Corsair Vengeance 8GB (2x4GB) DDR3 1600MHz memória.
Voltaképpen csak annyi lenne a kérésem, hogy szerintetek ez így megfelelő lesz-e neki, vagy ha esetleg tudtok valamelyik darab helyett másikat, ami ugyanúgy megfelelne a célnak és nem kerülne sokkal többe, kérlek, írjátok meg.
A gépet főleg MMORPG játékokra, valamint filmnézésre tervezzük, lehetőleg úgy kellene megoldani, hogy egy alsó-középkategóriás VGA (amin futnak jól a MMORPG játékok) még beleférjen és úgy 120K-ból ki tudjuk hozni.
Előre is köszönöm a segítséget.
Bocsi az OFF miatt, de nem akartam külön-külön beírogatni minden topikba, a komplett gépeknél meg kellenének a többi alkatrész pontos típusai, de egyelőre azokat csak később tudom megszerezni. Egyelőre csak annyi lenne a kérésem, hogy egy olyan lap+proci+hűtő+ram+vga kombót rakjunk össze, ami megfelelő lenne, utána mehet a részletes tervezés.
"A battle has been fought, and is now over. Place your sword upon the ground, and rest in the temporal peace. After dozing in the warmth of a dream, a new day will begin." - Fate/Stay Night. Diablo III: Vistaboy#1222
-
-
whited
addikt
sziasztok
30k körül mi a legjobb z97 LGA1150es lap ma?
ami az ajánlóban van, azok még megállják a helyüket ?Ha nem válaszolok a PM-re, elképzelhető, hogy nem kaptam meg, ilyenkor kérlek küld el újra, köszönöm
-
Vistaboy
veterán
válasz Milka 78 #80032 üzenetére
Köszi mindkettőtöknek, akkor egyelőre jó lesz így. Most már akkor rákérdezhetek a VGA-s topikban a videokártyára is. Köszi még egyszer.
"A battle has been fought, and is now over. Place your sword upon the ground, and rest in the temporal peace. After dozing in the warmth of a dream, a new day will begin." - Fate/Stay Night. Diablo III: Vistaboy#1222
-
Balzska
csendes tag
Sziasztok! Számítógépet szeretnék tuningolni és abban szeretném a segítségeteket kérni, hogy az új confighoz milyen alaplapot vegyek.
Jelenlegi gép configom:
CPU:Intel Pentium G850 @ 2.90GHz Sandy Bridge 32nm technológia
RAM:6,00 GB Dupla-csatorna DDR3 @ 665MHz (9-9-9-24)
Alaplap:MSI H61M-P20 (G3) (MS-7788) (SOCKET 0)
GPU:3D FHD LG TV (1920x1080@60Hz)
NVIDIA GeForce GT 630A gépfejlesztéshez az alábbi configot néztem ki:
CPU: Intel Core i5-6500 3.2GHz
RAM:16GB(2x8GB)
GPU:Asus Geforce GTX950Az ár amit az alaplapra szeretnék költeni az kb 30.000-40.000Ft.
Segítségeteket előre is köszönöm
-
OP-ToTo
aktív tag
Sziasztok!
Vásároltam egy FX 6300 processzort. Úgy gondoltam nem cserélek alaplapot, emiatt AM3+-t vettem. Rájöttem, hogy mégis csak alaplapot kellene cserélnem. Egyrészt kell az USB 3.0 ami régóta hiányzik. Másrészt azt mondják a mostani nem is szolgálja ki a processzoromat. Rokonomnak Régi DDR2es alaplapja van így jó helyre is kerülne.
Gyengébb egy AM3+os config mint az FM ha jól össze van vásárolva? Mi a különbség amúgy, azon kívül hogy régebbi?
1. Mennyit szánsz az alaplapra? - Amennyibe kerül. 20-25-30
2. Milyen hardverek alá szeretnéd? FX6300, 120GB SSD, 2x4gb Ram, Jelenleg HD 7750 videokártya
3. Milyen méretű lapot szeretnél? Szeretnék új házat is amin elől USB 3.0 van. Lehetőleg Zalmant.
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB,SATA,PCI,PCI-E,...) USB 3.0; PCI-E
5. Milyen a monitorod csatlakozása? DVI - de videókártyáról megy + egy HDMI 123cm UHD Philips TV
6. Szeretnél tuningolni vagy nem? Jó ha van, de nem szükséges
7. Használt, vagy új alaplap? Használt is jó, ha van garancia.
+1: Esetleg szeretnél CF/SLI-t? Ez több videokártyát jelent?Szeretném, ha az UHD TVmen akadás mentesen futnának az UHD filmek. Youtube is, minden. Procit már cseréltem mint írtam. Ha az alaplap csere sem elég akkor videokarit is vennék.
Chieftec GPB-500S 85+; Asus M5A97 R2.0; AMD FX-6300; Samsung 840 120GB SSD; 8gb DDR3 HyperX Fury Balck 1600Mhz Ram; Gigabyte RX560 4GB
-
GergoHD
tag
Üdv!
Alaplapot szeretnék vásárolni, és szeretnék néhány ötletet kérni, mert úgy éreztem ideje lecserélnem a phenomIIx4 965-ös processzoromat.
Az új processzor egy i5 6500 lenne, mellette jelenleg egy gtx 750Ti amit szeretnék a későbbiekben egy gtx 1060ra cserélni.
Emellett van egy asus xonar dg hangkártyám, illetve egy hdd ssd kombóm.
Ramok tekintetében 2x4gb Kingstone Hyperx 1600Mhz ddr3 van jelenleg. A problémám az hogy nem tudom hogy megérné-e ddr4es lapban gondolkodni a jövőre való tekintettel (főleg játékra használom a gépet).
A keret ~30000Ft
Overclockolni nem szeretnék. A lap mérete mindegy normál méretű gépházba lesz.
USB3.0, jó lenne esetleg USB type C bár utóbbi nem fontos.
Illetve M2 slot isbtetszene bár ennyi minden nem tudom hogy elérhető-e ilyen árkategóriában.Köszi előre is a segítséget, bocsánat ha egy kicsit össze vissza lett, csak telefonról írva nem látom át teljesen a szöveget.
[ Szerkesztve ]
-
marcusa
addikt
Sziasztok!
6700k alá keresnék alaplapot mATX méretben.
Az MSI Z170M Mortar lapot néztem, színösszeállításban és felszereltségben is megfelelne, de visszakeresve nem feltétlenül ajánljátok 6700k alá. A cél egyébkén egy átlagos 4.4-4.6Ghz körüli tuning lenne.
Mit gondoltok, ehhez jó lenne az említett alaplap, vagy ha nem akkor mit ajánlanátok hozzá?
Köszi!:-)
-
Milka 78
nagyúr
válasz GergoHD #80039 üzenetére
Ddr3-as memóriából csak a ddr3l 1.35v-s modulok jók és sanszosan a tiéd nem az.
MSI B150 Bazooka Plus elég jó áron van van rajta M2 nvem csati,usb3 typA és typeC.
Viszont a dg ebbe nem megy bele.
Ha meg ragaszkodsz a Xonarhoz akkor GIGABYTE GA-B150-HD3P.Players : Na mi van mi?!? Amúgy meg buék is meg viszlát is
[ Szerkesztve ]
-
Milka 78
nagyúr
válasz marcusa #80041 üzenetére
Akár még jó is lehet,de a 4.4-4.6 elég tág fogalom,ráadásul a 4.6 nem is alap oc.Mondjuk inkább úgy,hogy 1.350v-ig elmennék az i7-el abban a lapban,de 1.400v-t lehet nem adnék neki benne,márpedig nem egy nem két procinak ennyi kell a 4.6-hoz.Sanszos a hűtésed úgy is elfogyna ilyen fesz körül,de akár mákod is lehet és belenyúlsz egy jobb példányba.
Alternatíva a Maximus VIII Gene csak győzd kifizetni. -
OP-ToTo
aktív tag
válasz Milka 78 #80042 üzenetére
Szia!
Találtam egy ilyet használtan: Asus M5A97 R2.0 2 év garancia van még rá. 20ért szerintem jó áron van. Ez jobb mint a Giga, nem? Gyűlölöm a Giga-t. Az utolsó 2 alaplapom az és csalódban benne.
Chieftec GPB-500S 85+; Asus M5A97 R2.0; AMD FX-6300; Samsung 840 120GB SSD; 8gb DDR3 HyperX Fury Balck 1600Mhz Ram; Gigabyte RX560 4GB
-
Jazz
veterán
Sziasztok,
nem feltétlenül alaplapos kérdés, de talán elfér itt:
- minél olcsóbban kellene asztali PC amin elfut minimumon a wow és a lol. Ennyi a szempont. Meg nyilván az ár/teljesítmény még ebben a nagyon alacsony, használt árkategóriában is. (Ugye ezt egy P4 prescott+8600Gt is épphogy de elfuttatja. Van aki az ilyen gépet kidobja. Nem pont ilyen kell, ez csak egy példa.)Tudtok esetleg adni tippet, linket, ahonnan ilyen gépet "fillérekért" belehet szerezni? Akár itt az aprón.
Köszi!free your mind
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest