Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Hieronymus: Az igaz barátság kezdete
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Meggyi001: Amire figyelned kell Párizsban is...
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: MárkaLánc
Új hozzászólás Aktív témák
-
jjeahh
nagyúr
válasz
daniduke
üzenetére
ha nem mennek le az e-m5 árak nyárig, akkor ez lesz... addig meg megpróbálom nyafogva kibírni valahogy. most hirtelen nem ugrok bele megint egy olyan váz vásárlásába, ami visszalépést jelent keresőméretben, iso-ban, kijelzőben stb., mert ha az e-m6 megjelenése meg az m5 gyártásának megszűntetése után leesik az ára az e-m5-nek akkor megbánnám a régi pen + vf2-őt is
-
daniduke
tag
válasz
jjeahh
üzenetére
Szerintem már le is írtad a megoldást, viszonylag régi pen váz (~20) + VF (~40) és meg is van oldva a problémád. És ez bő 60 a váztól függően, tehát fele annyiból kijön mint az EM5. Később a keresőt még talán bukó nélkül is el tudod adni. (nem tudom a g3ak mennyiért mennek mert már rég láttam használtan, de gondolom nem túl sokat kéne pluszba hozzátenni)
-
Studi
veterán
válasz
madgie
üzenetére
Nincs, az Oly 3 féle szenzort használ m43-ban: a "régi" 12-es Panát, a 16-os Sonyt (ezt ugye variálva AA-val és anélkül), valamint az E-M1-ben a GX7 16-os Panáját PDAF-el felvértezve. Ha időm engedi összelövöm az E-M1-et és a GX7-et, hogy színben hogy állnak egymáshoz. De a GX7 színeivel már jpegben is elégedett vagyok, igaz, kicsit melegebbre van húzva a vázon.

-
válasz
makszi
üzenetére
esetleg, bár nagyon nem megoldás az eredeti elképzelésre, aztán lehet, hogy mégis: egy om-d váz és a 75/1,8? 16 mp sajnos nem túl sok, ha ekv. 300 mm-re cropolsz, már csak 4 mp marad, na de az sem kevés azért. ráadásul kövér 1 fé előnyöd is van, nem kell iso sokmillió sem.
-
válasz
makszi
üzenetére
Pana váz + pana obi (vagy Oly váz + oly obi) de ne keverd a kettőt, mert a stab miatt szívni fogsz. A Pana olcsóbb, könnyebb, viszont rövidebb. Sajnos Pana GH3+ pro zúmot nem próbáltam, viszont EM5-öt pro zúmmal igen, és XE1 is van otthon. Bármelyik ezerrel leveri az XE1-et sportcsarnokban (sakk nem ér!), viszont annak meg a képe kárpótol. A bökkenő csak az, hogy azt a képet el is kell tudni készíteni... hát igen.
Sportcsarnokba XE1 az már kihívás!!
A samyang 12/2-től meg szívesen megszabadítalak, ha gondolod írj privátban
. -
hibavissza
veterán
válasz
MrChris
üzenetére
Nálam már kb. öt éve nem járt Olympus gép. Az egy 330-as volt. Én is látom a különbséget, de pl. nekem konkrétan nem tetszenek az Olympus színei. Sőt
nem tetszenekszokatlanok a Fuji színei. De mivel én csak a feldolgozott képeket látom, lehet az nem tetszik nekem, hogy manapság mindenki ilyen Barbie színű képeket gyárt.Vagy lehet hozzászoktam a pana túlvilági, múmia színeihez az évek alatt

-
makszi
aktív tag
Sziasztok!
Sokat tapasztalt és sok rendszert megjárt fórumtársak tapasztalatait és tanácsait szeretném kérni.
Mióta MILC-em van mindig vissza-vissza tér, az érzés, hogy milyen jó lenne ha tudna lenni 70-200/300 -ig 2.8 as PRO telezoom obim, amivel sportcsarnokba tudnék nem ISO 3200-on készült fotókat készíteni gyorsan mozgó(táncoló) gyerekekről. (Volt Canon 70-200 teleobim szerettem nagyon)Tehát az igény adott. A feladat nehéz.
Most Fujim van E1 váz 18-55 kitobi + samyang 12/2 meg manuál fixek. Ahogy számoltam durván 250k-t
lehetne nagy biztonsággal kapni a mostani szettért. Kb mégegyszer ennyit tudnék hozzátenni.
Tehát a keret 500k igen max 600 ig el lehetne menni, de az már komoly családi konfliktus lenne attól tartok.
A következő alternatívákban gondolkodok:
Marad a Fuji eladom a Samyangot és ha kijön az 50-140 2.8 akkor azt megveszem.
Ezzel a fő baj az, hogy csak ekv 210mm ig megy és hát a Fuji nem egy sebesség bajnok.
Előny az lenne, hogy imádom a Fuji színvilágát és alapvetően nem szívesen válnék meg a Fuji rendszertőlEladom a Fujit és átnyergelek micro 4/3-adra. Eddgi csak Pana Gh1/GH2 GF2 vázaim voltak.
Na és innentől nem tudom mi lenne a jó:
Vázak közül szóbaa jöhet használt GH3, EM5, EM10Obik közül meg a Pana 35-100/2.8 vagy az Olympus 40-150/2.8.
Ez az egész gondolat az Oly 40-150/2.8 miatt ébredt bennem. Rohadtul tetszik az az obi de rohadtul nem kompakt és hát drága is mint a dög.
Ahogy látom 120-150 közt lehetne venni Oly vázakat és kicsit többért GH3-at.
A Oly teleobi az 400k lesz itthon a márkaboltban a 15%-os kedvezménnyel ahogy számolgatom, de a Pana még így is egy 100-assal olcsóbb lesz nála.
A Panasonic GH3 nagyon vonzó, mert az videóban is atom, csak hát a Panasonic RAW only módja meg a post processing a képekkel nem hiányzik amióta Fujim van.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Nyilván az elején lenne valami olcsó kitobi akár Pana akár Oly mellé és később lenne 45/1.8 meg ilyen olcsó fixek.
Szóval ti mit választanátok? Akinek esetleg van némi tapasztalata a következő kombók valamelyikével az írhatna pro kontra. Persz ha csak véleménye van és tapasztalata nincs, akkor is szívesen veszek bármely tanácsot.Oly EM5+40-150
Oly EM10+40-150
Pana GH3 + 35-100
Esetleg Oly váz plusz Pana Obi?
Pana váz Oly Obival? Ez a legrádgább konfiguráció, ez már verdesi a 600k-t szóval erre kicsi az esély.Vagy Fuji Xe1+50-140 Ez utóbbival még nyilván nincs tapasztalata senkinek gondolom, itt csak elvi a kérdés inkább...
Köszi, ha végigolvassátok

-
MrChris
nagyúr
válasz
hibavissza
üzenetére
én is ezzel szenvedek, kalibrálatlan monyón se tetszett. Kalibráltam az eizo-t de ilyen szempontból nem volt sok jelentősége. A flikkeren is néha kiszúrni hogy mikor váltott a delikvens olyról panára

Van akinek van szeme hozzá, van akinek nincs, van kollégám aki nem érzett különbséget a tn és ips monitor között, pedig nem színvak. És ugyan így hifiben... -
jmakk
őstag
Pölö. Nem mondom, hogy jobb lesz, de egy próbát megérne.
MrChris:nem rw2->orf konverzióról volt szó. A dng egy univerzális formátum tehát elképzelhető, hogy a kameraazonosító könnyeben módosítható, ha meg lehet találni a fájlban. Semmire nincs garancia természetesen, csak egy ötlet.
-
madgie
titán
válasz
hibavissza
üzenetére
Én szívesen bekalibrálnám neki, de még hozzám képest is nagyonkeleten lakik a koma.
-
jjeahh
nagyúr
válasz
hibavissza
üzenetére
amióta panasonic-om van csak azóta van gondom a színekkel, szal a g3-al lesz a gond nem a színterekkel...de amúgy igen, megvannak. a macska vigye el milyen drága az e-m5, ha x-e1 áron menne, már ebben a hónapban vennék egyet

jpegezni próbáltam az elején én is, de a wb-t meg a kiégéseket nem sikerült helyrehozni pár amúgy igen jó képen, így mentek a kukába... azóta rawozok, főleg mert a jpg-ken is elmatatnék amúgy is, szal nekem ez nem jelent +időt. -
hibavissza
veterán
válasz
jjeahh
üzenetére
Nem akarok itt okoskodni, de ezek a színteres dolgok ügye megvannak? Pl. még véletlenül sem argb-ben mentesz jpg-t meg ilyenek. Meg aztán nem árt még az olcsóbb monitorokat is kalibrálva használni...
(#56279) madgie türelmes ember. Én raw+jpg-t lövök és csak akkor nyúlok a raw-hoz, ha valamiért ki akarom nyomtatni vagy a jpg lett nagyon gyász. Volt nekem is egy ilyen csak raw időszak az életemben. Nem családos embernek való élet az.

-
madgie
titán
válasz
hibavissza
üzenetére
Azt írta.
-
madgie
titán
válasz
hibavissza
üzenetére
Nem mindegy, miben használja a gépet ,ha a számítógépen keletkező RAW nem tetszik neki?

Nagy kár, hogy a LR nem ismeri a Pana színmódjait, az talán segítene kicsit az ügyön.
-
jjeahh
nagyúr
válasz
hibavissza
üzenetére
srgb, az összehasonlítást valamikor megcsinálom, csak találjak modellt

-
jjeahh
nagyúr
válasz
Mercutio_
üzenetére
a fények tényleg elég csúnyák most, de amikor a tesóval megyek ki kattogni, mindíg rá kell döbbenjek, hogy az ő fotói még így is tök jók, az enyémek meg

a képi módok meg nálam nem játszanak, kezdetektől fogva csak raw-ozok.: JuSzT :.: VF-2 e-p1-re nem jó, és én is gondolkoztam azon, hogy beszerzek egy e-p2-őt, + rá egy evf-et, de így drágábban jöttem volna ki mint a g3-al, ráadásul csak keresőben lett volna előrelépés, szal úgy tűnt nem éri meg
-
Mercutio_
félisten
válasz
jjeahh
üzenetére
Azt azért ne felejtsd el, hogy már a fények se olyanok mint nyáron, se a beesési szög, se a fény összetevői, se a levegő a magasabb páratartalom miatt.
Keress tavaly téli képeket, ott se lesz sokkal jobb a helyzet, valamint esetleg próbálgasd a képi módokat (standard, natural, vivid, stb.) és azok finomhangolását, mintha erre korábban madgie is írt volna tippeket. -
jjeahh
nagyúr
uhh, licittel sztem ki tudja mikor kapnék el egy ilyen ajánlatot, jelenleg is elég kevés van belőlük. amúgy nem viszongok, tényleg vonzók a fujik, az obik tántorítanak el, pontosabban az áruk. a pl5 nálam meg nem játszik, én a p1 szenzorával is elégedett voltam, engem nem érdekel a gyors af, sony szenzor, érintőkijelző, semmi ilyesmi (persze ha adottak ezek a ficsőrök az sem gond), viszont az evf-re szükségem van... ha az e-p1-ben lenne beépített kereső valszeg sosem váltottam volna le

gorgo: nem csak helios-t használok, lassan már azt sem tudom hány manuálom van
és oly-n, canonon egyiknek sincs döglött képe. ízlés kérdése, de aki portrézik, tény, hogy a többség nem elégedett a pana színekkel, ha ráguglizol több tucat olyan találat lesz, amikben kivesézik, hogy mennyire sz*r-ok a pana színek... vagy flickr camera finder-el keress rá "portraits"-ra, meg fogsz lepődni, a képek 90%-a fekete-fehér 
-
válasz
jjeahh
üzenetére
kicsit túlreagálod ezt a dolgot (döglöttek az emberek). Add oda tesókának a G3-at vedd vissza a régi olyt- és kész. Mit kell ezen ennyit tökölődni? Mindenki hibázik, ha nem tenné, nem lépne előre csak sokkal lassabban. Gyűjtsd a lóvédat egy em5-re vagy egy Xe1-re, de ha nagyon árérzékeny vagy akkor em5-re.
Btw, amikor manuáloztam G3 + FD50/1.2-vel kicsit sem éreztem hogy döglöttek az emberek. 45mm-es portéobival sem, 25-ös panalajkával sem. Tény, hogy kizárólag rawból dolgoztam, és majd mindhez hozzá kellett nyúlnom, de nem érzem döglöttnek a képeket. Meglehet, hogy a Pana+Helios kombináció tényleg döglött embereket dob: átpártolsz a zombi topikba, ráerősítesz még egy kicsit, és te leszel a sztár!
Egyetlen presetem nincs, hinnéd? Oké, nem én vagyok itt a legjobb fotós, de ha a ráfordított idő/kép arányt nézzük (nem lövök 1000 képet, nem ezért mondom, hanem, ha 3x ennyit pöcsölnék egy képpel, akkor mit ki lehetne hozni belőle) sztem teljesen OK. -
jmakk
őstag
válasz
jjeahh
üzenetére
Itt az ötödik a sorban. De mint madgie is mondta, nem kell feltétlen Fuji, E-M5/10 is jó megoldás. Valamiért viszont van egy olyan érzésem, hogy a Fuji viszongásod ezen topik kedvelése is okozza egy kicsit. Ne félj, nem lennél száműzve!

Kellet volna biznicelned valakivel egy MediaMarktos E-PL5 duplakitet. Eladva a kitobikat, most lehetne 35e-ért új szenzoros Olyd. -
jjeahh
nagyúr
én még soha nem láttam ilyen "olcsón", ebay-en használtan is horror az ára. nálam még a 250 font is határeset lenne, + ha jövőre esik az e-m5 ára lehet megbánnám a fujira váltást.
-
-
jjeahh
nagyúr
válasz
schawo
üzenetére
első pár száz fotónál így reagáltam én is, hogy majd megszokom, de most már kezdek kikészülni
jmakk: és én kifejtettem, hogy af portréüveg is kéne meg legalább egy olcsó kitobi tájképelni, streetelni stb, és előbbi nincs fujira olcsóért...om-d szintén drága. a pálinkás ötlet viszont kiváló

eeaa: megvolt... sőt rawtherapee meg dxo is
huelight profilom is van, meg lassan több ezer presetem(#56256) jmakk: a valóságban az emberek élnek, pana képeken meg halottak. canonból a 60d-t nyúzom néha, tény, hogy nem egy olympus de azért még vállalható számomra: [link]
-
jjeahh
nagyúr
hú de mérges vagyok a panasonic színek miatt...minden fotózás után szívok, kínlódok, gyúrom a képeket, és végül még jobban elk*rom... pár óra meló + nyugtató után aztán úgy döntök csinálok belőle ff-et, erre kiderül úgy sem mutat jól, mivel totál lapos az egész
tudtam, hogy le kell mondanom majd a szuper oly színekről, de azt nem hittem volna, hogy ennyire gáz lesz a helyzet.. ha nem találok erre valami megoldást, szürkelap, lr preset, bármi, eladom a francba, mert a kedvenc hobbimat így űzni szívás 
-
cselt
senior tag
válasz
kamilyon04
üzenetére
Nekem is furi volt a kitobi után a 20-as pana és a 45-ös oly, hogy kicsit nehezen mennek fel, de egy idő után bekopik tényleg.
-
schawo
titán
válasz
kamilyon04
üzenetére
Normális, majd bekopik
-
Studi
veterán
válasz
kamilyon04
üzenetére
Majd bekopik, a fémbajonettes obik nehezebben mennek fel, ez normális.
-
kamilyon04
csendes tag
Egy e-pl5-ös kérdés:
Mindenkinek szorulnak a nem kitben kapott objektívek cserekor?
A két műanyagbajonettes szepen jár, de a többi objektívem egytől egyig szorul, függetlenül attól, hogy oly, pana, vagy samyang...
Vigyem el megigazíttatni a bótba? -
ROBOTER
addikt
-
-
MrChris
nagyúr
Köszi a 12-32 infókat. Úgy találtam, hogy 12-n monitor méretben és fhd videóban nincs baj.
De fotónál se vészes.
(még a 14-esen gondolkodom, csak ha nagylátó, akkor már legyen egy kicsit szélesebb.)
Nem valami nagy itthon a használt piaca, ebayen volt most egy fekete 200euróért, csak későn eszméltem... -
.mf
veterán
válasz
MrChris
üzenetére
Van is meg nincs is

Amikor az obijaimat összehasonlítottam, akkor csak azonos rekeszeken és fókusztávokon néztem őket. Azt biztosra tudom mondani, hogy f8-ra már romlik, de ez gondolom köztudott
De sajnos f3.5-4-5.6-6.3 sorozat nincsen, és hétvégén tudnék csak nappal fényképezni menni (ha egyáltalán lesz Nap). -
Hát bizony tényleg esedékes lenne már egy sör/bor/bambi.
A PIVO a Wesselényiben asszem bezárt, oda ne szervezzük. Jó kis hely a Sladek az Erkel utcában cseh sörökkel. De nekem nyolc más is jó (mondanám a Ganz utcában a sörmanufaktúrát, csak az elég kis hely). Dec 4 csütörtök nincs elég közel, így tervezhető mindenkinek. -
schawo
titán
válasz
üzenetére
Az a helyzet, hogy a rendszeresség fogalmát a jogalkotó nem definiálja. Azt a jogalkalmazó szervre (itt: NAV) és esetleges per esetén a bíróságra bízza. Gyakorlatban akkor tekintik üzletszerűnek, ha az így szerzett jövedelem a jövedelmi viszonyokhoz képest nem elhanyagolható mértékű (igen, ez megint egy nem definiált fogalom). Hozzáteszem, hogy a NAV ugyan figyel jó pár online piacteret, a PH és a Zindex adok-veszek valószínűleg nem tartozik ezek közé, így egyelőre nem kell tartani büntetéstől.
-
tench
tag
Sziasztok!
Lehet off, de talán volt vkinek itt ilyen problémája G3 videó import IPAD viszonylatban.
Most vettem egy iPad Mini 2- t SD kártyaolvasòval.
Az lenne a gondom, hogy nem minden videòt tudok importálni
a tabletre. A sima VGA, HD- t igen, a nagyobb felbontásúakat (AVCHD) nem.
Van erre vmi App, vagy más megoldás, vagy állítsam JPEG- re a G3- at, és úgy videózzak?
Köszi -
Studi
veterán
Igyunk inkább egy sört!
Szerda? Csütörtök? -
schawo
titán
válasz
Lassú Víz
üzenetére
A cikk, amiből idéztél félrevezető, csak részigazságokat tartalmaz.
A kulcskérdés a hozzászólásod végén idézett szja tv. 3. par. 46. pontja, amely alapján a tevékenység egyértelműen üzletszerűnek minősül. Üzletszerű tevékenység esetén pedig áfa fizetési kötelezettség lép fel. Pont. (Kivéve bizonyos eseteket, amik erre a helyzetre nem vonatkoznak).
Ez egy az egyben kimaradt a cikkből, mivel a cikk csak a jövedelemadózásra koncentrált, de így nagyon félrevezető lett.
(#56213) .: JuSzT :.
Rendszeres: minden ami nem egyszeri, tehát egynél többször. -
-
törölt tag
Már fél Taylor óta meg van ^^

A g6 meg 3 Taylort volt meg és 10.000 expó volt benneNézzük egy kicsit másképpen is, ne csak azon aggódjunk, hogy valakinek minimális pénz üti a zsebét. Sőt pláne még őszinte is, nem beszél félre , megmondja a frankót.
- Jelenleg a legolcsóbban nálam vehet ilyet egyben.
- Máshol nem tud csak vázat, csak kitobit, csak teleobit venni újonnan. (kivétel ha más is tesz így fel)
- Tetszés szerint variálhat váz és obik között. Ha neki ezüst vázra fekete obi kell, hát hajrá. Ezt boltban nem tudja megtenni.
- Vidéken, ahol van 1 kocsma meg egy bolt, ott is a gép előtt ülve kattint kettőt, majd másnap várja a futárt, öröm bódogság.Sorolhatnék még pár előnyt, de ebből is érthető szerintem.
-
Mercutio_
félisten
Eigen, csak ott a vevők voltak a gek*k itt meg mintha az eladó kapná a kabátot mintha a vevői muszájból élnének a lehetőséggel és nem profitálnának a dolgon ugyanúgy.
Szvsz ugorjunk.
Helyből 10 olyan arcot tudna bárki sorolni aki nem a főállássa mellett a hétvégi bulira vagy más hobbijára valót teremti így elő, hanem ebből él meg, többek között a tudtommal senki által nem kritizált és pl obi javítás esetén ajanlgatott nagy öregek akik már kora reggel Soósnál kezdenek, vagy épp ki se kerül a polcra 1-1 jobb cucc, mert elteszik nekik. Haver vett tőlük használt cuccot, én obit javittattam, egyik esetben se történt számla adás, akkor ők most....
-
válasz
Mercutio_
üzenetére
valóban félreolvastam. szóval akkor valójában ő szeretné letörni a nepper-árakat, hogy egy-egy jóember minél olcsóbban juszthasson egy-egy alkatrészhez. milyen figyelmes!
anyhow, elmondtam erről az angol g6 kiteknél is a véleményem és most is megteszem. legalább a tayrol-féle 2 hetet bírja ki mindenki!
(indítványozok egy új mértékegységet: várok egy tayrolt, aztán eladom) -
Lassú Víz
addikt
válasz
schawo
üzenetére
Nem ÁFA csalás. Ha a 2014-es adóévre nem változtak a szabályok, kb így néz ki a helyzet:
Lépésről lépésre
1. Elérte az évi 600 ezer forintot a bevétel? Csak akkor kell adót fizetni, ha igen.
2. Adót a jövedelmünk után kell fizetni. A jövedelem kiszámolásakor a bevételből le kell vonni a beszerzési és egyéb költségeket.
3. El kell dönteni, hogy gazdasági tevékenységnek számít-e, amit csinálunk:
Ha nem, 200 ezer forint jövedelemig nem kell adót fizetnünk vagy bevallanunk.
Ha igen, be kell jelentkeznünk az adóhatósághoz. Jövelmünk az összevont adóalap részeként adózik, számlát kell adnunk, és egészségügyi hozzájárulást is kell fizetnünk.
4. Az adókulcs mindkét esetben 16 százalék, de a 200 ezer forintos szabály nem vonatkozik a gazdasági tevékenységet végzőkre.
5. A gazdasági tevékenységet végzők 600 ezer forint bevétel fölött egészségügyi hozzájárulást is fizetnek.De mi az, hogy gazdasági tevékenység?
Az Szja tv. 3.§ 46. pontja alapján gazdasági tevékenységnek minősül valamely tevékenység üzletszerű, illetőleg tartós vagy rendszeres jelleggel történő folytatása, amennyiben az ellenérték elérésére irányul, vagy azt eredményezi, és annak végzése független formában történik. -
.mf
veterán
válasz
madgie
üzenetére
Éppen ezért írtam, hogy ide m4/3-ra egy szintén ekv 18, azaz 9 f2-es lenne a jó

Nem lenne rossz olyan tiszta sötét környék... Ami nekem szomszédság, felmentem a Gellért-hegyre, halszemet az ég felé fordítottam: a kép középen sötétkék, körbe meg narancssárga lett... Legközelebb Pilis / Dobogókő van, de ott is körbe fény (Egom, Vác, Szob-Zebegény, pilisi falvak); vagy Börzsöny belseje, de az meg még jóval arrébb.Parci: én sem értek egyet a gyakorlattal, de ez van... ennél még sokkal rosszabbak is feltűnnek időnként...
-
Peat;)
veterán
Ilyen alapon a mai világ 90%-a nem normális. Én legalábbis sorolni tudnám a teljesen elfogadott és törvényes dolgokat amik erkölcsi szempontból jóval lejjebb helyezkednek el, mint egy minimális haszonkulccsal történő továbbértékesítés mögötti apró csibészség (amivel mellesleg valószínű hogy senkinek sem árt).
Új hozzászólás Aktív témák
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Xbox tulajok OFF topicja
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Filmvilág
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Bestbuy játékok
- AliExpress tapasztalatok
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- További aktív témák...
- Truecam M5 GPS WiFi autós menetrögzítő kamera + CPL Polarizációs szűrő + 64Gb Endurance kártya
- Nikon Nikkor Z 180-600mm f/5.6-6.3 VR - Új -
- Olympus OM-D E-M1 Mark III váz + 12-100mm f/4 PRO objektív
- Sigma 14-24mm f/2.8 DG HSM Art ( Canon ) - Újszerű -
- Sony Alpha a7R IV tükör nélküli digitális fényképezőgép váz (ILCE-7RM4A) Új modell
- iPhone 14 Pro 256GB 100% (1év Garancia)- ÚJ EREDETI AKKUMULÁTOR - AKCIÓ
- Honor 200 pro
- HP üzleti laptopok Elitebook, Probook 4-11. gen gar.
- iPhone 13 128GB Red-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4593, 100% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Gold -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen- MS4674, 100% AKKSI
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Megy egy 45 1.8-at.

.

+ ekv 200mm azt írta nem elég

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

ebay-en az e-p1, e-p2-ők lassan egy olcsóbb 50/1.4-es manuál áráért mennek.

tudtam, hogy le kell mondanom majd a szuper oly színekről, de azt nem hittem volna, hogy ennyire gáz lesz a helyzet.. ha nem találok erre valami megoldást, szürkelap, lr preset, bármi, eladom a francba, mert a kedvenc hobbimat így űzni szívás