- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sh4d0w: Csak a profit - emberélet nem számít
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
zodo
nagyúr
Megoldottam.
Egyik parancs indítót felülírva, működik.
Ez volt a másik "Flatpak" verzió amit a Szoftverkezelő szedett le.
Remélem ha utóbbit sikerül törölni, nem lesz gond.
Szerk:
Még sem stimmel mert nem vettem észre hogy a háttérben meglapult egy terminál ablak.
Bezárva azt akkor az Opera is bezárul.[7754:7754:0320/203654.337858:ERROR:url_pattern_set.cc(287)] Invalid url pattern: chrome://startpage/
[7754:7754:0320/203654.338206:ERROR:url_pattern_set.cc(287)] Invalid url pattern: chrome://startpage/
[7754:7754:0320/203654.338254:ERROR:url_pattern_set.cc(287)] Invalid url pattern: chrome://startpage/
-
zodo
nagyúr
Pik pakk feltelepült a rendszer.
Wifi, BT egér kapcsolatot sikerült beállítani.Mióta netem van Opera böngészőt használók.
Csomagkezelőből feltettem a legfrissebb stabil verziót.
Nyelv beállításoknál megadtam hogy Magyar legyen de maga a böngésző menü szövegkörnyezete Angol maradt.
Hol és hogyan kellene beállítani?Találtam ezt az írást de nekem egyáltalán nem ilyen az indító parancsom.
Elmentem a hivatalos oldalra, leszedtem a deb csomagot, felettem de közölte hogy már fent van de start menüben két Opera (más-más kinézetű) ikon szerepel, mindkettő elindul.
-
zodo
nagyúr
és zizidor, gregory91
Köszi mindenkinek!
Vasárnap hajnalban szedtem le a hivatalos oldalon lévő 2.49GB-os képfájlt.
Igaz, lehet hogy a telepített verzióval már nem lesz gond.
Lényeg hogy legalább telepítéskor tudjam használni vagy drótos egeret mert különben sem szeretem a tapi padot amiért itt is lesz a Win alatt használt BT-os egér. -
-
-
Tim82
félisten
Tapi pad működik azaz kurzort tudom vinni de kattintás, enter semmi reakció.
Innentől nehézkes a kezelés.Automatikusan nincs touchpad-es kattintás Linux Mint alatt (sem live, sem telepített rendszernél), neked kell beállítanod. Legalábbis a legfrissebb Cinnamon verzió alatt így van, de régebbről úgy emlékszem, hogy Mate és XFCE alatt is külön kellett belőni.
Ha Cinnamon, akkor Rendszerbeállítások -> Hardver résznél: Egér és érintőtábla -> Érintőtábla fülön: Koppintson a kattintáshoz opciót kapcsold be.
-
zodo
nagyúr
Sziasztok!
Vettem egy HP 14s-fq0017nh laptopot Win 10-el.
Folyton könyörög hogy frissítsek 11-re de nem szeretnék és Pc mellett ez csak egy ritkán használt eszköz lenne amire feltenném a 21.1 Vera-t.Odáig eljutottam hogy leszedtem, kiírtam a telepítőt.
Live módban futtatam.
Tapi pad működik azaz kurzort tudom vinni de kattintás, enter semmi reakció.
Innentől nehézkes a kezelés.Live kompatibilis módban futtatam.
Tapi pad egyáltalán nem működik.
Start menü nyílik, navigálni tudok a nyilakkal de tab, enter nincs.
Talán csak a live végett történhetett.Csatlakoztam Usb egérrel, sima ügy.
Wifi kapcsolat lehetséges (nincs LAN port) amit sikerült beállítani miután meglestem a billentyűzet kiosztást.
Xiaomi Mi Dual Mode Wireless Silent Edition egeret sikerült Bluetooth kapcsolatra bírnom.Mivel már néhányszor próbáltam Linux alatt ténykedni, kb. tudom hogyan tovább hogy belakjam a gépet.
Magyar billentyűzet kiosztású laptop, gondolom telepítéskor nem okoz gondot hogy ezt válasszam? (eddig csak pc-re tettem linux-ot)Viszont új lenne a telefon csatlakoztatás. Iphone 11
Találtam egy cikket, libimobiledevice használatáról.
Valaki használja, működőképes? -
zizidor
őstag
Újabb problémába sikerült belefutni. Képek (külön könyvtárakba rendezett fotók) nézegetésére szeretném az XnView-t (flatpak) használni. Sikerült is mindent beállítani rajta, egy kivétellel: az egérrel görgetésnél nem az előző/következő képre ugrik, hanem teljesen össze-vissza, 3, 4, 5, vagy 6 képet. Ez mitől van? Javítható valahogy? A görgetéssel lapozás lenne az egyik fő szempont, ami miatt választottam.
-
growler
őstag
Sziasztok!
Tudnatok ajanlani nano vagy egyeb kisebb meretu es lehetoleg olcsobb
arfekvesu USB-s wifi adaptert - mely "csont nelkul" mukodik a mai
5.15-os vagy magasabb kernel verzioju Linux kiadasokkal?
Szeretnek biztosra menni a vasarlast illetoen. Elore is koszonom! -
growler
őstag
válasz
zizidor #14276 üzenetére
Nagyobb meretu (16+GB) pendrajvokra a Ventoy telepitoje egy 32 MIB-os
kisebb, FAT 16 fajlrendszeru, es egy exFAT fajlrendszeru nagy
particiot hoz letre. Ez utobbinak gyakorlatilag nincs fajlmeret hatara.
(Elmeletileg van, de olyan nagy, hogy akkora meretu fajl nem letezik.) -
zizidor
őstag
Sikerült megoldani, de nem a setuid a megoldás, hanem a sudoers.
Az /etc/sudoers.d/ könyvtárban létre kell hozni egy fájlt, ami lehetővé teszi a veracrypt futtatását sudo-val, de jelszó nélkül. Parancssorból:
echo "ALL ALL = NOPASSWD:/usr/bin/veracrypt" | sudo tee /etc/sudoers.d/veracrypt
sudo chmod 440 /etc/sudoers.d/veracryptA VeraCrypt.sh scriptbe pedig sudo-val teszed bele a parancsot a paraméterekkel.
A script futtatásához már nem kell sudo. -
zizidor
őstag
@sonar, @gregory91:
Bocs, nem fogalmaztam meg pontosan a lényeget. Nem a flikk-flakkos boot menü a lényeg, hanem hogy ilyen alapon bármelyik modul lyukra futhat a secure boot miatt, amiből még az is lehet, hogy nem fog elindulni a rendszer. A Mint eddig teljesen jól kezelte. Pl. ha új tanúsítványt kellett telepíteni, akkor jelszót kért, és a következő indításnál a mokmanager jött be, kérte a jelszót és hozzá lehetett adni az új tanúsítványt. -
csixy
addikt
-
repzy
kezdő
üdv!
miért nem látja a pendriveot a rufus? bootolható windows telepítőt szeretnék készíteni.
-
amdni
aktív tag
válasz
zizidor #14263 üzenetére
Azaz neked működik?
VeraCrypt.sh a fájl.
Benne az alábbi parancs:veracrypt --text --mount /dev/sdb1 /media/Veracrypt1 --password jelszavam --pim 0 --keyfiles "" --protect-hidden no --slot 1
//tudom nem szép megoldás, majd módosítom...Az alábbit csináltam:
sudo chown root:root VeraCrypt.sh
sudo chmod 4755 VeraCrypt.sh
eredmény:
-rwsr-xr-x 1 root root 132 febr 18 12:17 VeraCrypt.shmikor kiadom a parancsot:
sh VeraCrypt.sh
felhasználói vagy adminisztrátori jelszót kérMit rontottam el?
-
zizidor
őstag
Van két laptop, mindkettőn van Windows is (a család többi tagja nem kedveli a Linuxot), ezért be van kapcsolva a secure boot is. Mindkettőn a mint-2k téma van beállítva a grub -hoz. Eddig hibátlanul működött, de most frissült a grub, vagy csak egy része, és most egyik gépen nem fut le a videoinfo (secure boot nem engedi), ezért az 1920x1080-ra méretezett boot menü 640x480-ban jelenik meg, gigantikus betűkkel. Másik gépen 1920x1080-ban jön be, de nem tölti be a választott fontot (UbuntuMono32.pf2), ezért mikroszkopikus betűkkel jelenik meg a menü.
Nincs tragédia, kikapcsoltam mindkettőn a secure bootot, csak röhej, hogy ugyanaz a frissítés teljesen másba kavar bele a két gépen. Szerintem beállítom őket karakteres boot menüre, aztán jónapot.
-
zizidor
őstag
A setuid flag lehetővé teszi, hogy más tulajdonos nevében fusson.
1. Beírod a végrehajtandó parancsot egy script fájlba, sudo nélkül.
2. Root-ként saját tulajdonba veszed: sudo chown root:root scriptfájl
3. Beállítod hogy másnak ne legyen hozzá joga: sudo chmod 700 scriptfájl
4. Adsz neki egy setuid flag-et, hogy root-ként fusson: sudo chmod u+s scriptfájl
5. Utána felveheted automatikus indításbaA 3-4 lépés összevonható: sudo chmod 4700 scriptfájl
-
amdni
aktív tag
-
amdni
aktív tag
Kedves Fórumozók!
Az alábbi parancsot szeretném lefuttatni minden induláskor automatikusan.
Mivel sudo jog kell neki, így az indítópultba hiába rakom.sudo veracrypt --text --mount /dev/sda1 /media/Veracrypt1 --password jelszavam --pim 0 --keyfiles "" --protect-hidden no --slot 1 &
Próbáltam szolgáltatásban indítani:
[Unit]
Description=Veracrypt
[Service]
ExecStart=/usr/bin/veracrypt --text --mount /dev/sda1 /media/Veracrypt1 --password jelszavam --pim 0 --keyfiles "" --protect-hidden no --slot 1 &
[Install]
WantedBy=multi-user.targetDe nem működik, indul a szolgáltatás de a felcsatolás nem történik meg.
Mit csinálok rosszul?
Köszönöm!
-
-
zizidor
őstag
válasz
ricsi99 #14249 üzenetére
Összeraktam egy menü konfigot gregory91 javaslata alapján. Ez nem MBR/PBR alapján próbálja indítani a rendszert, hanem magát a Windows betöltőt keresi, legyen az akár DOS, akár GPT partíción. Na, ezt kellene berakni a 40_custom fájlba:
menuentry "Windows 10" {
insmod part_msdos
insmod part_gpt
insmod fat
insmod ntfs
insmod ntldr
insmod search_fs_file
search.file --set=root /bootmgr
ntldr /bootmgr
}Ha esetleg valaki - nálam hozzáértőbb - hibát talál benne, akkor szóljon.
-
zizidor
őstag
-
Nem is értheted ha el sem olvastad ha el sem olvastad a hozászólásaimban ,hogy miről van szó....
GPT-hez meg azért mert a picipuha rendszerben vannak megkötések... pl hogy csak gpt-t vel működik az nvmme.. legalábbis nálam a win telepítő nem hajlandó. "Mint" meg mint tudjuk jobban konfigurálható rendszer.zizidor
Sajna nem megy úgy sem -
csixy
addikt
válasz
ricsi99 #14245 üzenetére
Nem értem, hogy miért nem a windowst telepíted először a HDD-re, és másodjára a linuxot az NVME SSD-re úgy hogy a bootját tegye a HDD MBR-jébe? Így minden flottul a helyére kerülne. Azt sem értem, hogy mi oka van annak, hogy ez esetben ragaszkodsz az NVME esetében a GPT partíciós sémához.
-
válasz
zizidor #14244 üzenetére
Ez a gép egy kihivás
hw alakul.. itt is van szó róla.
Sw-böl win/mint/hackintos lesz -
zizidor
őstag
Oké, lassan azért leesik, hogy ez már alapból nem egy hétköznapi konfiguráció.
Ez esetben nagy valószínűséggel a custom menüs megoldás jöhet szóba.A GRUB parancssoros módjában többet is ki lehet deríteni (meghajtók és partíciók számozása, stb.), de az már sokkal inkább power user szint.
Bár nem értem mi ezzel a baj, így legalább van egy hardver kulcsod, ami nélkül nem indítható a rendszer. Plusz biztonsági faktor.
-
válasz
zizidor #14241 üzenetére
1.) Jelenleg az usb ,de lehet a hdd is. NVME nem inditható.
2.) Nvme
3.) Igen
4.) Igen
5.) Nem próbáltam semmi frissítgeti ,felületes user-szintem van.. telepítés ,repóbol stb... alapszinten megtalálom amit leírnak nekem. Holnap akkor felhúzok egy rendszert ,lefrissitem, megnézem amit írtál + felveszem az új sorokat a "40_custom" file-ba.
Ma megpróbálom amit találtam usb-s indító progit rávarázsolni egy pici hdd-re... jónak tűnik csak nem akarok pendrive-t... lejjebb linkeltem mi...érdekes cucc... arról win/linux indul hibátlan -
zizidor
őstag
válasz
zizidor #14241 üzenetére
Még az jutott eszembe, hogy a GRUB alapból csak a BIOS/MBR és UEFI/GPT kombinációt támogatja. Ha nálad a Windows másképp van (pl. BIOS/GPT) akkor azt csak kézi módszerrel tudod konfigurálni. Ez esetben az /etc/grub.d/40_custom fájlba kell felvenni egy új menüpontot, valami ilyen tartalommal:
menuentry "Windows 10" {
insmod part_gpt
insmod chain
set root='(hd1,gpt0)'
chainloader +1
}Persze a konkrét meghajtó és partíció azonosítókkal.
-
zizidor
őstag
válasz
ricsi99 #14240 üzenetére
Oké, akkor pontosítsunk még pár dolgot:
1. BIOS-ban melyik a boot meghajtó?
2. Melyiken van a Windows 100 MB körüli boot partíciója? (Lehet hogy a BIOS nem ismeri a GPT-t, de nem is kell neki. GPT-nél is van egy MBR és arról is elindulhat a rendszer.)
3. Ez a win boot partíció látszik Linux alól is? (Pl. GParted-ben)
4. Felismeri a Linux az NVMe meghajtót?
(Elvileg nincs szükség rá, csak ha mégis ezen lenne a win boot.)
5. Az update-grub nem ír olyat, hogy "Warning: os-prober will not be executed"? -
-
zizidor
őstag
válasz
ricsi99 #14236 üzenetére
Ebben viszont nincs semmi különleges, régebbi gépen én is így használtam (MBR dualboot).
BIOS-ban a boot eszköznek a HDD-t kell beállítani, aztán felrakni a Windowst, ami be fogja írni magát az MBR-be. Utána jöhet a Mint, ami felülírja az eredeti MBR-t, onnantól a GRUB fog betöltődni, és abból kell majd indítani a Windows-t. A GRUB betöltője ilyenkor beírja magát az MBR és a legelső partíció közti ~1MB szabad helyre. (GPT-nél ez nem lehetséges, ott kell neki is egy külön GRUB partíció).1. A Mint telepítése előtt én elmenteném az MBR-t (dd paranccsal egy fájlba), amiből szükség esetén vissza lehet állítani. Ez mehet akár a Windows partícióra is, biztonsági mentésnek.
sudo dd if=/dev/sda of=original-mbr.bin bs=512 count=1
2. Külön be kell állítani, hogy a GRUB mutassa a menüt.
Az /etc/default/grub fájlban GRUB_TIMEOUT_STYLE=menu3. Engedélyezni kell az os prober futtatását
sudo chmod 766 /etc/grub.d/30_os-prober
sudo update-drub
Én át is szoktam nevezni 30-ról pl. 08-ra, akkor a Windows kerül a menü első helyére (persze csak ha erre van igény). -
válasz
zizidor #14235 üzenetére
Lehet nem fogalmaztam pontosan
Legacy bios , kizárólag MBR-es telepítés.
Nem a MINT-et akarom nvme-re telepíteni hanem a wint. (gpt partició ,a bios nem is inditaná)
A MINT maradna hdd-n.
Jelenleg egy külső usb-programmal oldottam meg a rendszerinditás menüt.
Ezt szeretném úgy ősszehozni ,hogy a MINT indító menüje legyen ha ez lehetséges. -
zizidor
őstag
válasz
ricsi99 #14234 üzenetére
Elvileg megoldható, akkor is ha nem ajánlja fel a telepítő. Én előre megcsinálnám a partíciókat, és a telepítőből a "Valami más" lehetőséget választanám, ahol már csak ki kell jelölni. HDD-re mehet a /boot, SSD-re meg a többi (/, /home).
Az új verzióknál külön kell engedélyezni az osprober-t, anélkül nem látja a windowst.
-
Sziasztok.
Varázslóktól kérnék segítséget
Egy Dual boot rendszert szeretnék: Win és a Mint.
Ami a csavar a gépben.
Hp workstation... zárt nem uefi-s bios és NVME -re szeretném
1 genes intel így nincs uefi/nvme támogatás igy max az operációs rendszer látja.
HDD re megy a multiboot azzal nincs probléma.
"Mint" telepítő is látja de nem ajánlja fel a multoboot lehetőséget ,mint ha sima hdd-re lenne telepítve.
Megoldható ,hogy feltelepítek egy mint -et aztán a grub -ot valahogy beállítom hogy lássa inditáskor az nvme-n lévő windowst?
Vagy valami usb-s pendrive-ről ahol ki lehetne választani ,hogy melyik eszköz induljon?
Ricsi -
válasz
growler #14232 üzenetére
Kifejezetten tetszik az, hogy a rendszer telepítése után kb. mindent meg tudsz gyorsan csinálni grafikusan, frissítéseket, beállításokat, tűzfal, stb. egy súgószerűség végigvezet szinte mindenen. Ez a funkció nagyon hiányzott a Tudjukmelyik rendszerből. Az a ready-to-use érzés. Ez a Mintben szvsz megvan. Csak specifikus dolgokat kellett terminálból telepítenem, pl. Vulkan, Mesa driverek. A játékok mennek úgy, ahogy kell, semmi problémát nem találok eddig. Gyorsabb volt beüzemelnem, mint anno a Debiant.
-
Felraktam a Mintet. Nagyon jó kis disztró a Cinnamonnal pedig tök jó dolgokat lehet csinálni.
-
Kipróbáltam live usb-ről a Mintet Cinnamonnal és nagyon király! Használható, jók a programcsomagok!
-
KAMI911
aktív tag
Segítsétek munkátokkal a közösségi súgó szerkesztését
Legnagyobb örömünkre az utóbbi időben sokan kérdezték tőlünk, hogyan tudnának a Közösség fejlődéséhez hozzájárulni. Erre többféle lehetőség van, amit a Közreműködés oldalon is olvashattok. A felsorolt területek egyike az oldalon megtalálható Linux Mint felhasználói kézikönyv elkészítése, bővítése, karbantartása. Mivel bővült a Közösség életét segíteni akaró jelentkezők száma, így arra gondoltunk, hogy írunk egy pár oldalas rövid útmutatót arról, hogy milyen egységesített formátumban szeretnénk a kézikönyvet elkészíteni, igazodva az oldal szerkesztési lehetőségeihez. Arra szeretnénk kérni minden lelkes felhasználót, aki külön leírást szeretne készíteni és a Linux Mint felhasználói kézikönyvet bővíteni, az olvassa át mindenképp ezt a pár oldalt. Természetesen a segédlethez tartozó jobbító javaslatokat a hozzászólásokban megírhatjátok, amiket igyekszünk folyamatosan és átgondolva bevenni a segédlet anyagába. A segédlet aktuális példánya elérhető a Súgó menüpontban.
Előre is köszönjük... -
válasz
lev258 #14227 üzenetére
A szoftverkezelőben ( mármint a grafikusban ) le tudtam szedni elvileg, de nem szedett le semmit. Ott van mellette az LM -logó, gondoltam valami gyári cucc, inkább nem molesztáltam apt-el
Viszont hogy a grafikus állítás miért nem működik azt nem tudom, de így hogy zizidor által leírt mimeapps.-t átírtam, tökéletesen működik. Jó ez így is, itt legalább bele tudok túrni a rendszerbe így is
-
válasz
zizidor #14222 üzenetére
Szia,
a mimeapps.list szerkesztése működött, ott átírtam xreader-re és működik is köszi
Az a fura, hogy a jobbb gombos kattintásnál nem tudom sem az " elfelejt " sem a másik kiválaztása nem működik valamiért. Hozzá tudom adni az alternatívákhoz az xreadert, de alapértelmezetté nem tudom tenni. Ahogy átírtam a file-t, természetesen ez lett az alapértelmezett
Érthetetlen számomra hogy miért, mintha nem lehetne átírni. Egyébként az a csomag nem is tudom hogy mire jó, a szoftverkezelőben ennyit ír róla
Mivel dummy package, gondolom kb semmit nem csinál ... ha eltávolítom, ugyanúgy fent marad
-
Sziasztok. Következő problémába futottam bele az egyik gépemen. Van ugye a linux mint-ben ( cinamon 21.1 ) az alapértelmezett alkalmazások. Itt a PDF-nél valamiért ez van
A legrödülőben bármi mást választok ki, egyszerűen visszaírja ezt. A többi gépnél nincs meg ez a probléma, csak itt. Bárhol máshol próbálom változtatni, mindig visszaugrik erre a beállításra. Már azt is próbáltam, hogy nemo-ban " elfelejtse " ezt a programot, de mindenképp benne marad a listában. Van erre mód máshol szerkeszteni ?
Köszi előre is !
-
zizidor
őstag
válasz
shakuras #14214 üzenetére
Nem tudom szükség van-e ilyesmire.
Én Windowst és Mintet is használok ugyanazon a gépen. Windows alatt elég gyakran felpörög a laptop hűtése, induláskor - amikor frissítéseket keres - meg percekig max fordulaton megy. Linux alatt meg mintha másik gép lenne, néha rásegít egy kicsit a hűtés. -
shakuras
csendes újonc
Sziasztok!
Új vagyok még linuxon, nem rég telepítettem próbaképp, szépen megy is a rendszer, egyetlen beállítást nem tudtam alkalmazni, amit máshol szoktam, erről lenne kérdésem: a cpu energiagazdálkodását hogyan lehetne limitálni linuxon?
Arra gondolok, mint pl. windowsban van az energiagazdálkodáson belül a "cpu max. teljesítmény", amit ha 1%-kal vissza veszünk 99%-ra, akkor nem alkalmazza a turbo órajeleket, ezáltal csökkentve a fogyasztást, hőtermelést stb.
Kíváncsi lennék, linuxon észrevehető-e a turbo hiánya (laptopon).
(Mint 21.1-et használok) -
csixy
addikt
Az 5.19-es kernel lerombolta az Nvidia beállításaimat. Visszaléptem az utolsó 5.15-ös kernelre.
-
Dani_kp
addikt
válasz
Dani_kp #14211 üzenetére
Méteres nagy idióta vagyok. Hardveresen volt "blokkolva", a noti oldalán van egy kapcsoló, amivel fizikálisan be kellett kapcsolni, így már látta is a hálózatot és fel is tudtam csatlakozni.
Amúgy érdekes, mert win11 így is láttam és fel tudott kapcsolódni a wifi-re, pedig ott is ugyan úgy ki volt akkor kapcsolva. Most átlépek win-re megnézem, hogy most be van kapcsolva történni fog-e valami
.
Köszönöm a segítséget
.
-
Dani_kp
addikt
Sziasztok.
Adódott egy kis gondom. Win11 mellé dual boot-ba felraktam a Linux Mint 21.1-es verzióját és olyan probléma adódott, hogy nincs wifi kapcsolódási lehetőségem. Régebben telepítéskor magától felrakta és a telepítés során már rá is tudtam csatlakozni az itthoni wifi-re. Most viszont kábelen keresztül zajlott a telepítés.
A gond az, hogy nem is engedni bekapcsolni a wifit, mintha nem lenne hozzá felrakva a driver és letiltja a bekapcsolást.Egy régi dell latitude e6430s-ről van szó. Előtte egy Fuji Lifebook E743-om volt, ott is automatikusan telepítette, majd csatlakozott a wifire.
Remélem tudtok tippeket adni. -
Aszi123
tag
Tegnap frissítettem a 21.1-re, azóta minden értesítésnek hangja van. Nem találom, hol lehet az értesítések hangját beállítani, vagy akár kikapcsolni mindet. Megőrjít help!!
-
batyuska100
senior tag
Sziasztok!
Miért akadozik a kurzor és minden mozgó elem ha az 1600x1200-as kijelzőt (NEC Multisync 2180UX) 150%-os skálázásra rakom? Gyenge lenne a hardver? Mert sima 100%-on nem akad.
Próbáltam HD5450 1GB, Geforce 8400GS 512MB és Geforce 9400GT kártyával is, egyik sem bírja el. A gép egy E7200 procival, 5GB DDR2 rammal és SSD-vel van még felszerelve, ezek sem valami erős hardverek de anyám gépe (Xeon X3470, 8GB DDR3) sem bírta el ugyan ezekkel a kártyákkal.
Cinnamon 21 LTS rendszer.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- AKCIÓ! MSI B550 R7 3700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10750H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
- Felújított számítógépek/merevlemezek Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- Apple iPhone 14 256GB/ 86% Akkuval / 12 hónap jótállással!
- AKCIÓ! Gigabyte B85-HD3 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest