- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Luck Dragon: Új energia- és akkumulátor-címke az okoseszközök dobozában
- bambano: Bambanő háza tája
-
LOGOUT
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
Megjött a márciusi blogbejegyzés a Mint.com-on: https://blog.linuxmint.com
-
válasz
Schatt #15418 üzenetére
A témához nem tudok hozzászólni, viszont mindegyik topikban elmondom, ha valaki dual bootot tervez, akkor mind a Windowsnak, mind a kinézett Linux rendszernek külön-külön saját háttértára legyen és a bootolást ne a Grubból, hanem az UEFI bootválasztóból irányítsuk. Még a Grub nem is lenne probléma, szerintem az OS Prober felismeri a másik lemezen lévő Windowst is és be is tudja tölteni.
Lényeg: Windows telepítése alatt a másik SSD legyen kivéve a gépből, fusson le a telepítés, majd végeztével a Windowsos SSD ki a gépből, a Linuxos SSD be. Ha lefut a Linux telepítés, akkor utána mehet vissza mindkettő és UEFI-ből bootolj be a Linuxba, majd futtasd az OS Probert és Grub update. Ezt követően gép újraindít és a Grubban meg kell, hogy jelenjen a Windows is. -
Schatt
tag
Sziasztok!
Kérnék egy kis segítséget! kezdő vagyok mint cinnamon téren 1-2 saját gépre feltettem már, de belefutottam ma egy grub hibába. Lehet hogy a win10 kavart be ennél a gépnél:
ebben is a második ssd-ről töröltem a régi win10-et (már régen a másikról fut) formáztam majd meghagytam adatnak zsugorítva egy helyet, a maradékra feltettem a Mint-et ami létrehozott még 2 partíciot, le is futott a telepítés majd ujraindításnál jött a :Minimal BASH like line editing is supported probléma.
ezen sikerült felülkerekednem egy live alatti boot repair -el ami után el is indult szépen.
sajnos rátettem ezután a grub-customizer-t és beállítottam a sorrendnek a grubban a win10 managert elsőnek. (még ne haljanak bele a kollégáim az ismeretlenbe
na ezzel ismét nyakoncsaptam a grub-ot ismét a Bash hiba, gondoltam megoldom a javítással de most már a boot repair sem segített, nem tölt be a grub. Mivel csak lelkes amatör vagyook IT téren nem hiszem hogy a terminal parancsait el tudnám gyorsan sajátítani. Ti is úgy gondoljátok hogy egyszerűbb lenne formázni a linux particiókat és újratelepíteni? a grub is törlődik ha törlöm a linuxot? ha nem tudok belépni lehet uninstall valahogy? Köszi előre is az infókat -
Rákerestem az alábbi szavakra: "linux mint stuck loading ramdisk screen", de nem jutottam közelebb az igazsághoz, mindenki mást ír. Valaki UEFI-t frissített, majd újrahúzta a rendszert, valaki pedig újabb kernelverzióra váltott. Ha most működik neked, az a legjobb, nyilván az érzékeny adatokról mindig legyen mentésed, de ha valamiért lehasalna a Mint, még akkor is be tudnál bootolni egy pendriveos live rendszerre, majd azon keresztül lementegetni az adatokat, a lényeg, hogy ne ijedj meg.
-
sonar
addikt
Hi,
Tegnapi frissitéseket felrakta valaki?
Reggel nyitom fel a laptopot, hogy kávé mellé böngésszek aztán
Loading Ramdisk-nél megállt a folyamat.
Remélem, hogy nem HW hiba. -
Urandom0 kolléga blogbejegyzése nyomán gondoltam írok itt is erről a dologról. Elindult egy kezdeményezés, miszerint az európai emberek használjanak európai szoftvereket (nyilván a lehetőségekhez mérten), ezzel is erősítve kontinensünk helyzetét. Nem is olyan új dolog ez, pár Reddit bejegyzésben is foglalkoztak már a témával korábban.
https://www.reddit.com/r/EuropeanFederalists/comments/1hzhk0s/switching_to_european_apps/?rdt=53709Meglepő egyébként, hogy mennyire jók ezek a szoftverek. Nálam a Vivaldi böngésző például nagy meglepetés volt a Firefox után (utóbbival nagyon elégedett vagyok).
-
Belefutottam egy hibába Linux Mint 22.1-en. Telefonról próbáltam képeket átküldeni az asztali gépemre bluetoothon keresztül, de semmi nem történt. Se egy hibaüzenet, se egy értesítés. Az alábbi megoldás segített: https://forums.linuxmint.com/viewtopic.php?t=425923
1. sudo apt purge bluez
2. sudo apt install bluez
3. sudo apt install blueman
4. rebootÚjraindítást követően párosítottam a telefont és a gépet, majd láss csodát... átmentek a fájlok.
-
Új dizájnt fog kapni a Cinnamon menü. Egyelőre bővebb infó nem derült ki róla, csak annyi biztos, hogy fejlesztés alatt áll.
Remélem egy választható alternatíva marad inkább, mert a jelenlegi Cinnamon menü faékszerű egyszerűségével én teljesen elégedett vagyok. -
Az adatvédelem margójára: https://tails.net/news/rufus/index.en.html
A Tails OS honlapján jelent meg a hír, hogy a BalenaETCHER nevű lemezképíró szoftver adatokat oszt meg a user által felhasznált ISO fájl és a pendrive típusáról. Szerintük elképzelhető, hogy ezeket az adatokat nem csak ők tárolják, hanem harmadik fél részére is továbbíthatják, így, ha valaki érzékeny az adatvédelemre, akkor azt javasolják, hogy Windows alól inkább Rufussal írjunk ki bármilyen lemezképet (pl. Linux Mintet).
Ez azért is érdekes, mert a Linux Mint hivatalos dokumentációjában az ETCHER-t ajánlják Windows alóli írásra. -> https://linuxmint-installation-guide.readthedocs.io/en/latest/burn.html -
Februári Mint blogbejegyzés -> https://blog.linuxmint.com/
7 nap alatt majdnem 100k letöltött lemezképfájl és azok megoszlása. Első diagram az asztali környezet szerinti megoszlást mutatja:
Második diagramon a letöltött verziók szerinti megoszlást:
Valahol várható volt, hogy a Cinnamon lesz a legnépszerűbb asztali környezet, és, hogy az új verziót töltik majd le a legtöbben. -
Egy ideje nem megy a yt-dlp sem már. (2 hete próbálkoztam vele, előtte meg kb. fél éve, akkor még simán ment.)
Kár érte.
(Nem, nem merültem mélyebben bele, hogy van-e workaround).Másoknál sem megy?
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- Fűnyíró topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Autós topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Az egész világon terjeszkednek a dollármilliárdos kibercsalók
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Melyik tápegységet vegyem?
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! 1350W Thermaltake Toughpower GF3 Gold tápegység garanciával hibátlan működéssel
- utolsó darab ... Lenovo Yoga Pro 9 (16IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060, 32GB, érintős
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S23 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32 RAM RTX 4060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest