- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Flashback: Építsünk PC-t akciós alkatrészekből, lassan. upd: 05.28
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bambano: Bambanő háza tája
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- Gurulunk, WAZE?!
-
LOGOUT
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sonja
nagyúr
válasz
lev258 #13910 üzenetére
Jelen esetben nem rontott el semmit, csak a prociban (i5-11400) lévő iGPU (Intel UHD Graphics 730) még nem támogatott Linux Mint 20.3-ban. A parancs pedig az 5.10 oem kernelt telepíti, amibe beletették az új i915-ös drivert, ami már mindegyik Intel iGPU-t támogatja, köztük a 730-at is.
-
Sonja
nagyúr
válasz
tvamos #13906 üzenetére
Nem csodálom, hogy nem jó, mivel nincs Intel driver (betöltve).
Add ki ezt a parancsot terminalban, majd ha végzett, akkor indítsd újra a rendszert. Ha ez is megvan, akkor ugyan ezt a két parancsot mint fentebb, add ki és megint másold be ide az eredményt.
sudo apt install linux-oem-20.04b
-
Sonja
nagyúr
válasz
J.C.G. #12940 üzenetére
Ma már jóformán minden gamepad működik Linux alatt. Xbox 360 vezetékes működik és az Xbox One S padja is, mind a kettő van nekem. Xbox One S bluetooth-on is működik nálam, de azt nem szeretem a késés miatt.
Ja, és a Switch Pro Controller is működik elvileg (SwitchProConLinuxUSB).
-
Sonja
nagyúr
válasz
#89309696 #12844 üzenetére
Onnan letöltöd a Debian változatot, ami egy Minecraft.deb file-t tölt le. Ezt elindítod, és a Szoftverkezelő fog elindulni (Remélem Mint alatt is?!
), majd telepíted. Én is így használom a Minecraftot (BDcraft textúra packkal és OptiFinenal).
Szerk.: Igaz, én Xubuntu 20.04 alatt.
-
Sonja
nagyúr
válasz
#89309696 #11834 üzenetére
A play/pause problémához ez a plugin kell!
Szerk.: A másik problémára a megoldás lehet, ha a beállítások -> alul mindet kiválasztod, majd a videó részen legögeted a jobb oldali panelt, és a Videó nagyítása melletti számot átírod 2,00-re (Alapból 1,00 van.).
-
Sonja
nagyúr
-
Sonja
nagyúr
válasz
SwissAirplan #11257 üzenetére
-
Sonja
nagyúr
válasz
NeoPampalini #9983 üzenetére
Nálam pl. nem kell Google Chrome-ban, alapból benne van a harmadik gomb lenyomására (Logitech G400).
-
Sonja
nagyúr
válasz
#47205632 #9962 üzenetére
Sose kellett wine-t használni, lévén java-s program, aminek pont a platformfüggetlenség az egyik lényege. A Java Linux-on is van, tehát itt is ez fut. Amire maximum te gondolhatsz, az a Win alatt létrehozott új Minecraft, amit az alapoktól C-ben írtak. Az más, azzal nem kell foglalkozni.
A twitch-nél konkrétan mire gonolsz? Mert nézni az oldalán is lehet böngészőben (www.twitch.tv), vagy külön programmal (Streamlink Twitch GUI), amit én is használok. Ha pedig te adod a műsort, azaz twitch tag vagy és streamelsz, akkor arra pedig az OBS-t szokták használni (OBS Stúdió).
-
Sonja
nagyúr
válasz
#47205632 #9959 üzenetére
Mire gondolsz, hogy érdekesebb lesz a Minecraft?!
Én még Win 8.1 alatt kezdtem játszani régen a Minecraftal, majd váltottam Linuxra, és azóta is Linux alatt játszok vele. Semmi különös nincs vele. Letöltöd a jar file-t (vagy már lehet azóta .deb csomagot is letölteni) a minecraft.net oldalról, és elindítod (ha van már telepítve Java).
-
Sonja
nagyúr
válasz
Mtbsrác #9703 üzenetére
Elsőnek ments le mindent, ami kell róla. Utána a gparted-et indítsd el, válaszd ki a pendrive-ot oldalt (/dev/sdX), majd töröld a partíciót. Utána Eszköz -> partíciós tábla létrehozása, és hozz létre rajta egy msdos partíciót. Elvileg utána már jónak kell lennie az eszköznek.
-
Sonja
nagyúr
Melyik Óra van használva? Jobb gomb az órán, majd fent nézd meg, hogy szürkével mi van írva. Ha csak Óra, akkor abban nem tudod állítani. Ehhez az Orage-et kell használni. Ezt úgy tudod megtenni, hogy a panelen jobb gomb -> Panel -> Új elemek hozzáadása menűpontot választod, majd kikeresed a Orage panelóra elemet, kiválasztod és a Hozzáadás gombra nyomsz. Most már ezt bezárhatod. Jobb gomb ezen az órán, majd Tulajdonságok. Itt bepipálod az Előtérszín beállítása opciót, majd kiválasztod a mellette lévő színt, ami maga az óra színe. A normál órát le is szedheted a panelról (nyomsz rajta egy jobb gombot és Eltávolítás), arra már nem lesz szükséged.
-
Sonja
nagyúr
válasz
zambozoli #8331 üzenetére
Még egy olyat találtam, hogy a grub menűbe be kell szúrni a végére az "acpi=force" opciót. Tehát
sudo gedit /boot/grub/menu.lst
majd a kernel sor végéhez hozzáírod az
acpi=force
opciót. Ez talán segít.Szerk.: Érdekes, hogy google-val keresve csak Toshiba laptopoknál fordult elő ilyen.
-
Sonja
nagyúr
Cinnamon-t használsz? Mert akkor itt van ez!
Szerk.: Egyébként Sticky Notes amit keresel. Rengeteg féle program van, én amúgy a pin 'em up programot használom (nem mint alatt).
-
-
Sonja
nagyúr
Ezt használd, ha Photoshop kinézetű és működésű GIMP-et akarsz. Én is ezt használom.
-
Sonja
nagyúr
Csak még nem tették ki szvsz. Ha megnézed azokat a helyeket, ahonnan a Cinnammon vagy MATE-et lehet letölteni (ezekről beszélek), akkor láthatod, hogy ott van pedig az XFCE kiadás is, pl. a Hochschule Esslingen University of Applied Sciences német FTP-n.
-
Sonja
nagyúr
válasz
Merula Alba #6216 üzenetére
Nem csodálom, hogy recseg/torz, ha nem 100%-on van a hangerő, hanem felette. A kimeneti hangerőt vedd vissza 100%-ra, a Hardver fülön lent, a kiválasztott eszközt beállításai opciónal pedig állítsd át Analóg sztereó kimenet-re!
-
Sonja
nagyúr
Egyszer kell megvenni a minecraft.com oldalon, utána arra a rendszerre szeded le a játékot (Linux, OS X, Win), amelyikre akarod és amennyiszer akarod.
A játék pedig a home mappád rejtett
.minecraft
mappájában lesz (/home/teneved/.minecraft
). Nekem megvan eredetiben és még Win-en kezdtem, szóval tudom miről beszélek. -
Sonja
nagyúr
-
Sonja
nagyúr
válasz
devil-k #4598 üzenetére
PulseAudio-t használsz? Mert ott nem is fog menni a TrueHD vagy a DTS-MA.
http://kodi.wiki/view/PulseAudio
Note: PulseAudio does not currently allow TrueHD or DTS-MA passthrough, this is a PulseAudio limitation and not a limitation of the Kodi implementation.
-
Sonja
nagyúr
válasz
Richter36 #4584 üzenetére
Akkor közzéteszem itt a torrent file-t!
-
Sonja
nagyúr
válasz
afi0903 #4557 üzenetére
Én az FF Multi Converter programot használom erre a célra (is). Vannak előre beállított Preset-ek, amiben megtalálhatóak az Androidos telefonok is. Több programot is kipróbáltam (köztük a handbreak-et is), míg végül ennél maradtam. Szvsz egyszerű használni is.
-
Sonja
nagyúr
-
Sonja
nagyúr
válasz
szildavid90 #3993 üzenetére
Én XFCE-t használok, de nem Mint alatt. Próbáld azért meg.
A tálcán jobb gomb -> Panel -> Panel beállításai..., majd Elemek fül, itt megkeresed az Ablakgombok-at, kiválasztod, és oldalt a kis i betűs ikonra nyomsz*, ami után előjön ez az ablak:
A Rendezési sorrend-nél kiválasztod a "Nincs, fogd és vidd engedélyezése" opciót.
* - Ez az amire gondolok.
-
Sonja
nagyúr
Megjelent a 17.2 XFCE és KDE végleges kiadása!
-
Sonja
nagyúr
Erről az eszmecseréről eszembe jutott, hogy kérdezni akartam valamit. Az fstab file-ban ugye a partíció csatlakozásakor a végén van kettő szám (dump/pass). Nem egészen értem a pass számot, hogy konkrétan mit ellenőriz 2-es megadása esetén?
A Wiki-ről:
"1 for the root file system and either 2 (meaning check after root) or 0 (do not check) for all other devices."
-
Sonja
nagyúr
Én kipróbáltam, igaz Ubuntu Studio alatt, mert azt használok. Érdekesen működik ez az EasyTag. Ha kijelölöm az összes mp3-at a középső ablakban, majd a jobb oldalon kitörlöm mondjuk a Műfajt, végül rányomok a "Változtatások mentése a kijelölt fájlokba" ikonra (kék és egy lefele mutató fehér nyíl van benne), akkor csak az első file-ba menti.
Viszont, ha a műfaj melletti kis ABC ikonra (+egy piros lefele mutató nyíl), akkor az összesben eltárolja.
Egyébként működik, de én csak ID3v1-et használok.
-
Sonja
nagyúr
Kijött a 17.2 MATE és Cinnamon!
-
Sonja
nagyúr
Cinnamon 2.6.3 released in Repository for Linux Mint
"Cinnamon 2.6.3 is now available for install on Linux Mint 17.1 Rebecca and LMDE 2."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Hálózati / IP kamera
- PlayStation 5
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen routert?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Posta, csomagküldés
- Háztartási gépek
- További aktív témák...
- Új, bontatlan World of Warcraft gyűjtői kiadások
- Antivírus szoftverek, VPN
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i3 9100F 8GB DDR4 240GB SSD GTX 1050Ti 4GB DeepCool Tesseract Chieftec500W
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W10 I CAM I Garancia!
- AKCIÓ! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800XT 16GB Rampage SHIVA CM 750W
- Asus ROG G20AJ - Intel Core i7-4790, GTX 980
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest