- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- VoidXs: Tényleg minden játék optimalizálatlan?
- bitpork: MOD Júni 28- Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- sziku69: Szólánc.
- Rap, Hip-hop 90'
-
LOGOUT
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
KAMI911
senior tag
2025 májusában kutatók nyilvánosságra hoztak egy figyelemre méltó vizsgálatot, amely feltárta, hogy a Meta (Facebook és Instagram) és a Yandex alkalmazásai olyan módszereket alkalmaznak, amelyek révén a weboldalakon keresztül futó JavaScript-kódok képesek kommunikálni a mobilalkalmazásokkal a localhost (127.0.0.1) hálózati interfészen keresztül. Ez az új technika lehetővé teszi az Android eszközök közötti követést, még akkor is, ha a felhasználó nincs bejelentkezve, privát vagy inkognitó üzemmódban használta a böngészőt vagy böngészési adatait törölte.
Lehet ezentúl mellőzni kellene a telefonodról a Facebook, az Instagram, és a Yandex alkalmazásait? A hatalmas GDPR-sértési botrány, hatalmas büntetéssel jár majd? -
mintlin22
lelkes újonc
válasz
growler #15510 üzenetére
Vaöööö. .. jobb egérgomb....
Köszönöm!
------
Telepítési kérdésem lenne, weben elakadtam.
Csomagkezelőben nincs, linuxra egy SH kiterjesztésű telepítő fájl van, webes kutakodás szerint java kell hozzá.
Gépen keresve mind java, mind jdk szavakra csak tucatnyi csomag telepítési javaslat jött fel, szoftverkezelőből letöltöttem és a letöltések mappába kicsomagoltam a jdk-24.0.1 csomagot.Innen hogyan tovább, hogyan tudom a sh telepítő fájlt futtatni?
Kieg:
most, hogy kicsomagoltam a jdk24-et, szoftverkezelőben láttam, hogy openjdk21 rendszercsomagként szerepel a linux mint-ben - akkor miért nem találta meg korábban? -
mintlin22
lelkes újonc
-
cog777
őstag
-
fekete.puma
tag
1 A 6 karakteres jelszó kevés.
2 A feltett videó nem sok vizet zavarna ha még látható is lenne, mert nem úgy működik a Linux. (Az, hogy a Linux milyen barkácsolás áldozata lett, vagy simán jelszó karakter hiba lenne...)
3 Ebben a videóban egy nagyobb frissítés látható ahogy az valójában, hol van benne 10-20 jelszókérés? [link] -
zizidor
őstag
válasz
martonx #15501 üzenetére
Én a nagyobb horderejű dolgoknál (több dolog telepítése, nagyobb frissítések, stb.) először nyitok egy admin konzolt (sudo -i vagy sudo bash), és innen indítom. Garantáltan nincs több jelszó kérés, hiszen ott már eleve root-ként megy.
A frissítésekhez meg írtam egy bonyolult scriptet:
apt update
apt upgrade
apt autoremove
és ezt indítom (sudo friss). -
válasz
martonx #15501 üzenetére
Semmi hülyének nézés nincs, többekkel előfordult már jelszómegadási gond egyes karakterek megadása miatt. Például telepítés után nem adod meg a
setxkbmap hu
parancsot, akkor sem minden karaktert ír megfelelően.Sajnos a megosztott videó lejátszása helyett ez van:
Behozza az MS fiókot, autentikátorral is továbblép, mégse...Pedig tényleg kíváncsi vagyok, hogyan kér 5x jelszót egy egyszerű frissítés. -
martonx
veterán
válasz
ubyegon2 #15491 üzenetére
Pedig van ilyen. Csináltam róla videót
Ez most egy mini frissítés volt, itt csak ötször kellett megadnom a jelszót, de hidd el máskor meg 40-szer kell ugyanígy megadogatni, és NEM azért, mert 39-szer elrontom a 6 karakteres faék jelszavam
köszönöm a hülyének nézést.
Megosztott videó link: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Sorozatok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Házimozi belépő szinten
- Samsung LCD és LED TV-k
- Vezetékes FEJhallgatók
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- További aktív témák...
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Lenovo Yoga Pro 9 (16IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060, 32GB, érintős ELKELT
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Ritkaság! Csere-Beszámítás! Intel I9 13900KS Processzor!
- Apple iPhone 12 Pro 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 1xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G RJ, HBA330, áfás
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest