- LG 42LS570 TV LED csík csere : a macera
- A nagy Triple Channel Tesz: Hogyan lett egy hibás 24GB-os Kitből 1 "Tökéletes"
- XIAOMI Smart Air Purifier 4 Compact EU - légtisztító újabb okoseszköz a lakásban
- Optikai szál nem kell félnetek jó lesz, avagy a damil alapú hálózat
- A PC-m több mint 1 évtizedes története - AMD FX OC, 64GB RAM, ipari SSD - 1.rész
- E.Kaufmann: Optikai szál nem kell félnetek jó lesz, avagy a damil alapú hálózat
- hcl: LG 42LS570 TV LED csík csere : a macera
- LordAthis: A nagy Triple Channel Tesz: Hogyan lett egy hibás 24GB-os Kitből 1 "Tökéletes"
- MasterDeeJay: Legolcsóbb "x99" gép építése. (folyamatban)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- tatabike: Vinted - ahol debilnek néznek
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2026-05-07 05:50 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
KAMI911
senior tag
Ez nincs megoldva, probald a 22.3 betat. Ott már menni fog.
-
KAMI911
senior tag
Igen használom , nem kell előtte VPN kapcsolódni? RD Proxy is van? Azt külön be kell állítani.
-
KAMI911
senior tag
Frissítettem a Linux mint Cinnamon 21.3-at 22-re, majd 22.2-re. Úgy néz ki pár program elveszett, amik ppa-ből voltak feltéve.
Virtualbox
KicadRégóta hurcoltam egy ilyen bejegyzést az fstab-ban a szerveremre. Ez is megállt:
//IPcím/tarolo /media/tarolo cifs vers=3.0,guest,uid=1000,iocharset=utf8,noexec,nosuid,nodev,x-gvfs-show 0 0
Tudtok segíteni, hogy miből tegyem fel ezt a két programot és milyen bejegyzés kell, hogy újra lássam a tárolót?Ki lett kommentelve, ubuntu alapot kell a 24.04 alapján magadni, frissíteni.
-
KAMI911
senior tag
A Linux Mint blog szeptemberi hírei a Cinnamon asztali környezet következő verziójának újdonságaira összpontosítanak. A fejlesztések középpontjában a billentyűzetkiosztások és a bevitelmódok egységes kezelése áll, hiszen eddig a rendszer csak a hagyományos XKB kiosztásokat támogatta. Az új változatban azonban az IBus bevitelmódok is megjelennek ugyanabban a menüben, így a többnyelvű felhasználók és a nem latin betűs írásrendszereket használók számára sokkal kényelmesebbé válik a váltás. Jelentős előrelépés a Wayland támogatásban is, amely korábban kizárólag az amerikai angol kiosztásra korlátozódott, mostantól viszont a teljes billentyűzetkiosztás- és IBus funkciókészlet elérhetővé válik. A képernyőn megjelenő billentyűzet (OSK) is megújul, hiszen a korábbi libcaribou helyett natív Cinnamon komponensre épül, amely nemcsak gyorsabb és stabilabb, de lehetővé teszi a bevitelmódok közvetlen váltását és modernebb felületet kínál az érintőképernyős, illetve akadálymentes felhasználók számára. Az alkalmazásmenü szintén jelentős átalakuláson megy keresztül: egyszerűbb és letisztultabb elrendezést kap, ahol a bal oldalon avatar, helyek és kedvencek jelennek meg, a jobb felső sarokban pedig a rendszerfunkciók gombjai kaptak helyet. Az alkalmazások neve alatt rövid leírás is látható, és lehetőség van a felesleges elemek elrejtésére, így a menü még személyre szabottabbá válik. A kategóriasáv kisebb és kevésbé domináns, a háttérben pedig a kisalkalmazás kódja is megújult, javítva a billentyűzetes navigációt és a frissítések kezelését. Összességében a Cinnamon következő kiadása a használhatóság, a többnyelvűség és a modernizálás jegyében születik meg, és érdemes lesz kipróbálni, különösen azoknak, akik Waylandet használnak, vagy fontos számukra a billentyűzetkiosztások és bevitelmódok közötti zökkenőmentes váltás.
-
KAMI911
senior tag
Érdemes szétnézni Itt is. Van egy-két kiegészítő, amit érdemes felrakni hozzá: Ublock Origin, Decentraleyes, Disconnect. Ezek adnak egy dupla védelmi vonalat, ha valamelyik weboldalnak túl sátános lenne a lelke.
Zó:
Úgy is lehet, persze, hogy csinálsz egy LW-ot a FF-ból.

Nálam a FF a főleg a WebGL, és a követésvédelme okán működésképtelenné vált oldalak miatt kerül ki lassan a képből.
De akkor miért nem állítod be rendesen?
A telemetriát ki lehet kapcsolni, meg semmi olyat nem Továbbított ami problémás lenne.
Pár kiegészítővel nagyjából Brave szintű. A többi megfontolásból meg jobb. A privacy dolgot jobban kezelik, bár legutóbb rosszul kommunikáltak, de különben miért szenvednének vele, hogy aznoldalfordítás lokál menjen, meg az AI összefoglaló is. Ezek nem mennek ki a gépről.
Szerintem még mindig number 1 opció.
-
KAMI911
senior tag
Hali,
Holnap, szombaton kiállítunk a Fantasy Expo-n.Nincs kedve valakinek jönni és segíteni?
PM, válasz itt bármi.
-
KAMI911
senior tag
Megjött a márciusi blogbejegyzés a Mint.com-on: https://blog.linuxmint.com
Erre jutottunk:
https://linuxmint.hu/hir/2025/04/regex-fajlnev-alapu-kereses-erkezik-a-nemo-fajlkezelobe
https://linuxmint.hu/hir/2025/04/oem-telepitest-kap-az-lmde-7-uj-funkciok-erkeznek-a-linux-mint-csapatatol -
KAMI911
senior tag
Hővezető pasztát cserélj vagy cseréltess, egyúttal a ventilátor és a hűtőborda is legyen szépen kimosva és megtakarítva. Minden légút legyen portalanítva. Ezek után javulnia kell a hűtésnek.
Szerk.: persze az is számít, hogy milyen rendszer van a laptopon, az Ubuntu már nem tekinthető egy gyors disztrónak, kell neki az erőforrás nagyon.
Linux Minten milyen energiahatékonysagi beallitasokat javasolsz?
-
KAMI911
senior tag
Napokban volt róla szó, de megosztom itt is a hivatalos állásfoglalást. A 6.8-as kernellel jött egy NTFS bug. Leírták a megoldást is.

Ide tartozó linkek:
https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/ntfs-3g/+bug/2062972
https://github.com/tuxera/ntfs-3g/issues/108
Esetleg már érdemes áttérni a Paragon féle illesztőre:
[link] -
KAMI911
senior tag
A Cinnamon magyar felülete ismét 100%-ban le van fordítva.
-
KAMI911
senior tag

2006-ban 64 bites fedorát használtam. Akkor még párhuzamosan telepítették a disztrók a 64 bites és 32 bites libeket. Majd ez utóbbi kikopott és külön felteheted ha nagyon kell.
"brutto 7000 forint"
Igen... tehát vegyek hardvert ha használni akarom. Jópofa. Ezt a windózoknál szokták mondogatni. Mondom én, hogy eghyre inkább bloatware az egész.Olyan hardver, amitől gyorsabb lesz és simán elfér, mennyi lehet, egy fél napi bér, vagy akár egy órai ?
-
KAMI911
senior tag
-
KAMI911
senior tag
Na megtaláltam hogy ezt már kérdeztem 1 éve, ez volt a konklúzió:
a P:\casper\filesystem.squashfs\etc\adjtime fileban kellene az alsó sorban levő UTC betűket lecserélni LOCAL ra.Kicsomagolni a 2,4GB filet ugyan windowson is ki tudnám 7zip-el de visszacsomagolni csak linuxon lehet. Ehhez meg nem elég a live linux (?)
kicsomagol: unsquashfs -s squashfs_1
becsomagol: mksquashfs squashfs_1_out/ squashfs_1_new -comp xz -b 131072Úgyhogy ezen pár betű cseréjéhez windows alatt muszáj virtualboxot telepíteni, arra linuxot telepíteni, arra unsquashfs csomagot telepíteni, azzal ki-be csomagolni, közben win notepaddal betűket lecserélni.

Még mindig nem túl felhasználóbarátan csinálják a live rendszert a fejlesztők.

Esetleg Írj egy issue-t a fejlesztőknek githubon, nem hiszem, hogy olvassák ezt a fórumot.
-
KAMI911
senior tag
Sziasztok!
Olyan problémával szembesültem, amivel még sosem.
Évek óta dual boot-ban van a laptopomon egyetlen ssd-n a Mint és Win10.
Múlt héten kipróbáltam a Kali-t a Mint helyére, de nem maradtam annál, így ment vissza a friss Mint. Viszont azóta nincs grub menüm.
Ha felteszem frissen a Mint-et, akkor abba bootol. Ha grub-customizerrel (amit évek óta megelégedéssel használok) átállítom az elsődleges rendszernek a windows-ra, akkor meg abba bootol. Rendszerválasztó képernyő nincs. Megjegyzem mindkét esetben van kb 10mp-ig fekete képernyő, de maga a menü nem látható.Az lehet, hogy a Kali valamit elcseszett? Esetleg helyre kellene állítanom Windows -ban az mbr-t és utána felrakni a linuxot?
Mindenféle próbálkozást nehezít, hogy a win-be bootoláskor már sehol nincs a Mint elérhetősége, tehát nem tudok ide-oda bootolni és próbálkozni. Csak újratelepítve a Mint-et tudom elindítani, vagy maradok a win-ben...A Kali nem arra való, hogy gépen bootolj rá közvetlenül...
-
KAMI911
senior tag
tegyek neki "egérkéset"
XFCE?

Nekem hiányoznak a komolyabb és használhatóbb diagnosztikai programok (HWiNFO, HD Sentinel, MSI Afterburner, AIDA 64, FanControl, Videokártyák gyári kezelőszoftvere, stb.) Linuxról, plusz azok a benchmarkok, amiket szélesebb körben használnak (Furmark, Cinebench, stb.). Ráadásként ezek a diagnosztikai programok jól integrálódnak a rendszerbe. Különböző, hozzájuk tartozó érzékelőket tudsz elhelyezni az értesítési területre, riasztásokat küld, stb.
Ilyenek Linuxra nincsenek, ami van, az pedig igencsak butácska. Töredékannyi érzékelőt képes csak olvasni, matatni kell a terminálban hozzá, hogy engedélyeztetni tudd, körülményes a telepítése, stb. Az, hogy nekem órák hosszat fórumokat kell bújni, hogy egyáltalán hogyan állítsak be egy programot a terminálban, ami Windowson két kattintásból fut, az nevetséges.
Ezek a dolgok nekem nagyon hiányoznak a Linuxból és nem, nincs rá alternatíva, ami van, az pedig körülményesen használható. Ebben a Windows mérföldkövekkel jobb és többet tud.
Melyik diag programok vannak?
-
KAMI911
senior tag
Updatet kezdtem Wilmára a letöltés már megvolt, ekkor otthagytam. Közben áramszünet lett, a notiban nincs aksi. A főképernyő helyén most kriksz- kraksz van, meg van működő terminál. Update előtt bekapcsoltam a timeshiftet és csináltam egy mentést. Ha lehet terminálból visszaállítanám a mentettet. Parancs kellene hozzá, egyáltalán lehet ezt?
Terminálból kezd újra, ha már ment a frissítés lehet
sudo apt dist-upgrade
Kellene neki. Mesélj mire jut ezzel. -
KAMI911
senior tag
Azt hittem raktál fel egy wine-t emiatt, csakhogy azért se a Mintstick-et használd.
Ennyire elvetemült azért csak nem vagyok.
Ha minden flottul működik lehet egy háttérképes kérdésem? Van a NASA APOD, ami minden nap egy világűrhöz kapcsolódó képet tesz közzé. Eddig sikerült minden rendszeremen beállítani. A KDE háttérkép beállításai alapból tartalmazzák, a Gnome alatt is csak egy bővítményt kell feltenni.
Cinnamonon(Mint alatt) nem találok ilyesmi opciót. Itt nincs rá lehetőség?
Plusz van valami bővítmény ami az asztalon(vagy a tálcán) grafikonon ábrázolja a CPU terheltségét, és a hőmérsékletét?Megoldás:Ventoy
-
KAMI911
senior tag
-
KAMI911
senior tag
-
KAMI911
senior tag
-
KAMI911
senior tag
Milyen appról van szó? Csak a képe hiányzik szerintem, vagy új témát állítottál be, vagy valami apró gixer van. Nem hinném hogy kell az ujratelepítés. Ha témát váltottál, lehet az ikon képet kell csak atmásolni, az új témához.
-
KAMI911
senior tag
Magyar nyelvű írás:
-
KAMI911
senior tag
-
KAMI911
senior tag
-
KAMI911
senior tag
Pár éve linux mintet használok, cinnamonnal, alapvetően nincs vele nagy gondom, de van 1-2 zavaró hiányosság: nincs copy-paste history, mint a vinfos-v a vinfosban (bár a céges gépen legalább is teljesen összevíssza működik ott is). Rákerestem erre, de több, már nem található package-el való összetákolós módszert találtam csak.
A másik zavaró dolog, hogy nincs a fájlkezelő ablakban history, meg nem is jegyzi meg az adott alkalmazásban utoljára használt helyet.
Ezekre valami tipp? Gondoltam KDE kipróbálására, de nem tudom érdemes-e.
-
KAMI911
senior tag
A héten frissítettem 19.3-ról 21.1-re egy gépet, a mint eszközökkel és hiba nélkül frissült, egyértelmű és könnyű volt a művelet.
-
KAMI911
senior tag
Linux Mint-et frissítenék 20.3-ról 21-re. Egyetlen gondja van, hogy azt írja:
"a következő csomagtárolók nem támogatják a Linux Mint ezen (gondolom az új)verzióját.
http://linux-packages.resilio.com/resilio-sync/deb resilio-sync non-free
Ezeket a csomagtárolókat le kell tiltani."Ha letiltom és ráengedem mi lesz a szinkronnal és a többi géppel? Nem szeretnék adatvesztést!
Tiltsd le, aztán megújítás után engedélyezd vissza. Ez a csomagtároló szerintem nincs Linux verziók szerint megjülönböztetve, egy általános csomag van.
-
KAMI911
senior tag
Segítsétek munkátokkal a közösségi súgó szerkesztését
Legnagyobb örömünkre az utóbbi időben sokan kérdezték tőlünk, hogyan tudnának a Közösség fejlődéséhez hozzájárulni. Erre többféle lehetőség van, amit a Közreműködés oldalon is olvashattok. A felsorolt területek egyike az oldalon megtalálható Linux Mint felhasználói kézikönyv elkészítése, bővítése, karbantartása. Mivel bővült a Közösség életét segíteni akaró jelentkezők száma, így arra gondoltunk, hogy írunk egy pár oldalas rövid útmutatót arról, hogy milyen egységesített formátumban szeretnénk a kézikönyvet elkészíteni, igazodva az oldal szerkesztési lehetőségeihez. Arra szeretnénk kérni minden lelkes felhasználót, aki külön leírást szeretne készíteni és a Linux Mint felhasználói kézikönyvet bővíteni, az olvassa át mindenképp ezt a pár oldalt. Természetesen a segédlethez tartozó jobbító javaslatokat a hozzászólásokban megírhatjátok, amiket igyekszünk folyamatosan és átgondolva bevenni a segédlet anyagába. A segédlet aktuális példánya elérhető a Súgó menüpontban.
Előre is köszönjük... -
KAMI911
senior tag
-
KAMI911
senior tag
Megjelent a Linux Mint 21.1 verziója.
Frissítés útmutató 21-ről 21.1-es verzióra.Igen megjelent:
-
KAMI911
senior tag
Ha a fordításban hibát találtok, kérlek jelezzetek nekem, és javítani fogom.
-
KAMI911
senior tag
Sajnos a Mint telepítőből nem tudta indítani "Gparted->Check"-et, Live futtatás esetén sem. Ha jól emlékszem korábban linux telepítése előtt lehetett indítani teljes rendszer ellenőrzést, most ezt a lehetőséget sem találtam.
telepítsd fel a live-ra a gpartedet
-
KAMI911
senior tag
Ahogy kivettem a lényeget a fórumról, vagy megvárod a 6.1 kernelverziót vagy kernelpatch-et forgatsz...életemben nem csináltam ilyet, de egyébként itt leírják a lépéseket.
Erről a Manjaro fórumról indultam és az alábbi két bugzilla linket javasolják:
Bug 216579 - Laptop Internal keyboard not working on ASUS VivoBook S5602ZA on ubuntu 22.04.
Ezeken így sorrendben haladj végig, ha van kedved és csináld meg a patchelést az askubuntu linkről és ha minden OK, akkor sikerrel jársz. Amúgy lehet nincs már messze az említett kernel 6.1 sem....

Jönni fog a patchelt kernel Ubuntu-ba, itt lehet figyelni:
-
KAMI911
senior tag
Milyen nyelven használjátok főleg a grafikus felületet Linux alatt?
-
KAMI911
senior tag
Újabb teljesítménygyilkos sebezhetőségek: Retbleed
Négy évvel ezelőtt gyülekeztek a Baljós árnyak a modern processzorok felett a Meltdown és Spectre hibák képében, valamint annak variánsai után (Újra támad a Spectre és a Meltdown) továbbra is a számítógépbiztonság-kutatók célkeresztjében vannak a spekulatív végrehajtással összefüggő hibák kutatása és feltárása.
Most egy újabb hiba került biztonsági jelentések és kernel hibajavítások formájában a publikum elé: a Retbleed. A Retbleed, vagy más néven Spectre-BTI egy spekulatív végrehajtással összefüggő támadási forma x86-64 és ARM processzorok ellen, amely a nem túl régi Intel és AMD chipeket is veszélyezteti. Azok az ARM CPU-k, amelyek sebezhetőek a Spectre indirekt elágazásokat használó oldalcsatornás támadással szemben, szintén sebezhetőek a Retbleed sebezhetőséggel is.https://linuxmint.hu/hir/2022/07/ujabb-teljestmenygyilkos-sebezhetosegek-retbleed
-
KAMI911
senior tag
-
KAMI911
senior tag
-
KAMI911
senior tag
A linket elmentettem,a jövő hónapban fogok venni egy monitort vagy nvidia kártyát. Ha belegondolok elég nekem a Linux is,csak ez a hiba miatt nem volt fen huzamosabb ideig sose. Ez a TV egy nagy *****,voot vele más bajom is. AMD kártyán valamiért nem RGB teszi Windows alatt hanem a másikba aminek az volt az eredménye hogy idönként elment a kép, de visszajött mindig. Mikor ezt meguntam akkor is felraktam egy Linuxor,szintén FHD 15Hz ment (Akkor még nem tudtam mi a hiba),de sose ment el a kép egy pár másodpercre,akkor jöttem rá hogy RGB-be megy a TV Linux alatt,és Windowson átrakva negszünt a bajom.
Hali, használhatom a képeidet? A linuxmint.hu súgóba betenném ezt a megoldást.
-
KAMI911
senior tag
Esetleg új üzemmódot hozzá lehetne adni:
cvt 1920 1080 60
Kimenete:
# 1920x1080 59.96 Hz (CVT 2.07M9) hsync: 67.16 kHz; pclk: 173.00 MHz
Modeline "1920x1080_60.00" 173.00 1920 2048 2248 2576 1080 1083 1088 1120 -hsync +vsyncÚj üzemmód felvétele:
xrandr --newmode "1920x1080_60.00" 173.00 1920 2048 2248 2576 1080 1083 1088 1120 -hsync +vsyncÚj üzemmód kijelzőhöz rendelése:
xrandr --addmode HDMI-2 1920x1080_60.00Új üzemmód beállítása:
xrandr --output HDMI-2 --mode 1920x1080_60.00 -
KAMI911
senior tag
Bármikor amikor bedugod a telefonod, akkor a hibernalás felfüggesztés után mindig ez történik?
-
KAMI911
senior tag
Üdv! Az utóbbi 1-2 hétben kezdtem el Linux-szal foglalkozni és több disztribúciót is tesztelek, viszont van valami ami Mint-tel nem akar működni nekem: nem látom a Windows 10-es számítógépet a hálózaton
Feltelepítettem a Samba-t (ha jól értem ez szükséges az említett funkcióhoz), valamint összehasonlítottam az smb.conf-ot egy kunbuntus telepítéssel, de úgy látom a tartalmuk megegyezik, ám kubuntu alatt - sőt minden általam próbált disztribúcióval (Manjaro, MX Linux, kunbuntu) látom és tudom tallózni is a Win 10-es gépet "out-of-the-box".
Valamit rosszul csinálok? Esetleg szükséges telepíteni egyéb csomagot?Tudod állítani a samba verziót az smb.conf-ban.
-
KAMI911
senior tag
Nem fogyott el a hely alatta?
-
KAMI911
senior tag
Feltelepítettem, elsősorban Windows 10 helyett, egyfajta rákényszerítve magam a Linux használata mellett..
Szóval, telepítés ok, LM 20.2 Cinnamon, minden frissítést felpakolt, ami kellett nekem program (Chrome, VLC,stb) szintén fenn. Bejelentkezéskor jelszó, valami tűzfal is aktív.
Kell még valamit csinálnom ?
Elméletileg a "driverek" nem kellettek, legalábbis ezt írja az "illesztőprogram-kezelő "
A gép pedig: [link]Milyen géped van? Nem panaszkodik, hogy szoftveres módban fut? Ha nem, akkor a HW gyorsítás működik.
-
KAMI911
senior tag
Melyik verzió? Nekem a másolás automatikusan a Háttérben, egy külön ablakban történik.
-
KAMI911
senior tag
-
KAMI911
senior tag
Sziasztok,
Ha valakinek van kedve az itteni kérdéseket és válaszokat, megoldásokat összegyűjtenie a linuxmint.hu Súgó oldala alatt, ami esetleg másnak is segítség lehet. -
KAMI911
senior tag
-
KAMI911
senior tag
-
KAMI911
senior tag
Ezek közül valamelyik?
Window List with App Grouping @ Linux Mint:
https://cinnamon-spices.linuxmint.com/applets/view/16Window List with App Grouping @ GitHub:
https://github.com/jake-phy/WindowIconListIcing Task Manager @ Linux Mint:
https://cinnamon-spices.linuxmint.com/applets/view/269Alapból még nem tudja sajnos. Viszont a progress bar kijelzés szerintem menő

-
KAMI911
senior tag
-
KAMI911
senior tag
-
KAMI911
senior tag
-
KAMI911
senior tag
Lefordítandó cikkek:
[https://blog.linuxmint.com/?p=3418]
(Nyilván a pólós részt nem kellene, az itthon nem releváns)
Amit még jó lenne:
https://www.linuxmint.com/rel_sylvia_cinnamon_whatsnew.php
https://www.linuxmint.com/rel_sylvia_cinnamon.phphttps://www.linuxmint.com/rel_sylvia_mate_whatsnew.php
https://www.linuxmint.com/rel_sylvia_mate.phpAmi jó lenne, ezt a formátumot követni:
https://linuxmint.hu/sugo/linux-mint-182-sonya
közös újdonságok, cinnamon, mate, kiadási megjegyzések, szóval ami közös a doksikban azt összevonni.Bárki aki segíteni jelezze, mert lehet célszerű összehangolni a munkát. Előre is köszönöm!
-
KAMI911
senior tag
Sziasztok,
Megjelent a Linux Mint 18.3 Beta, de nagyon nincs időm foglalkozni a kiadási megjegyzés lefordításával. Valakinek lenne kedve lefordítania? Teljesen elmegy az időm a Cinnamon és MATE fordítás gondozásával, de szeretném ha erről is jelenne meg hír részletesen a linuxmint.hu oldalon és az ITCafé-n is. Kedves emberek kérlek segítsetek. Felajánlásokat, fordításokat a kami911 ittegykukacvan gmail pont címre, vagy a linuxmint.hu oldalon a fórumban tudtok tenni.
Kérelek segítsetek! Köszönöm!
-
KAMI911
senior tag
Ma este kiadási rendezvény a BarCraftban. Gyertek!
http://linuxmint.hu/hir/2016/07/linux-mint-18-kiadasi-buli-a-barcraftban
-
KAMI911
senior tag
Én is 4.3-as kernelt raktam fel, semmi gond vele

-
KAMI911
senior tag
-
KAMI911
senior tag
-
KAMI911
senior tag
Hali
A héten jön az új Mint verzió,
Ha tudtok segítsetek a bejelentés lefordításában:
https://www.facebook.com/groups/300434293486282/permalink/426457437550633/Köszi!
-
KAMI911
senior tag
Olvastam ha odaviszem a gépem akkor feltelepítitek nekem a Linux Mintet.
A gép amire kellene: HP Compaq dc7800
Plusz lenne hozzá egy zte mf190-es usb-s 3g stik.Sajna monitor billentyűzetet meg egeret nem tudok vinni, az lesz ott a helyszínen elérhető?
Viszek egeret, meg billentyűzetet és meglátjuk mire jutunk.
-
KAMI911
senior tag
Nem fog frissülni, mert a 17.x sorozatban az LTS alap változatlan. Fenyő leírta hogy lehet kicserélni, de ezzel nem induló X-et is el tudsz érni, és ha nem tudod hogyan javítsd meg, akkor nem éri meg vele szórakozni, majd fél év múlva jön a 18-as, abban már lesz új X, mesa verzió.
-
KAMI911
senior tag
Először is köszi a gyors választ. Laptop, és beépített olvasó, tapasztalataim szerint egy USB 2-nél jóval gyorsabb adatátvitelre képes. A kártya is egy gyors darab, csak a készülék, amibe lett véve nemrég le lett cserélve, az új tulajnak pedig nagyobb kártyája volt, így a 32 GB-osra nem volt szüksége.
Azt tudom én is, hogy az SSD lesz a végső megoldás, de addig is szeretnék valamennyi gyorsulást elérni.Szia,
SSD-t javaslok én is. A laptopban a CD/DVD meghajtó helyre egy adapterrel remekül be lehet tenni. Adaptert az ebay-ról vettem.
-
KAMI911
senior tag
-
KAMI911
senior tag
Linux Mint találkozó:
https://linuxmint.hu/hir/2015/11/linux-mint-kozossegi-talalkozo-173-es-linux-installfestGyertek! Ha van kedvetek adjatok elő! Telepítsünk! Meg amit még szeretnétek!
-
KAMI911
senior tag
Kicsit elmentek a stabilitás irányába, ami szerintem nem baj, ha meg bütykölni akarsz, ki tudsz próbálni új kernelt és új X-et is:
ii linux-image-generic-lts-vivid 3.19.0.31.18 amd64 Generic Linux kernel image
ii xserver-xorg-core-lts-utopic 2:1.16.0-1ubuntu1.2~trusty2 amd64 Xorg X server - core server
ii mesa-vdpau-drivers-lts-utopic:amd64 10.3.2-0ubuntu1~trusty2 amd64 Mesa VDPAU video acceleration driversSzóval lehet játszani, aki akar, de nem minig egyértelmű, hogyan lesz stabil a rendszered. Szerintem jó ez az új elgondolás, LTS-re építeni, aki akar az meg úgyis bütykölhet - az Ubuntunak hála

-
KAMI911
senior tag
Egy ideje gondolkodunk rajta, hogy kellene szervezni egy közösségi találkozót a hazai Linux Mint felhasználók számára. Szavazás link a cikk végén!
Miért ne lehetne még az idén egy ilyen rendezvény. Szerény számításaink szerint 20-40 ember akár el is jöhetne rá. Ha jössz mondd meg mikor jó, és meglátjuk sikerül-e úgy termet találni.Tervezett programok:
Előadások (rövid pörgős előadások)
17.3 verzió bemutatása
Játék Linux alatt
Tippek és trükkök
Önkéntes hozzájárulási lehetőségek)
Dr. Mint rendel - hibajavítás a helyszínen
Linux InstallFest (Hozd a géped és telepítünk rá Linuxot) - együttműködésben a többi hazai linuxos közösségekkel
Kockulás, bandázás, beszélgetésA program és a helyszín meghatározás alatt, addig jelöljétek meg a számotokra legoptimálisabb időpontot:
http://doodle.com/poll/pfvdvca24mt9a536
(Gyertek előadni, beszélgetni, telepíteni!)
-
KAMI911
senior tag
Sziasztok,
Szeretnénk egy kis mozgolódást a Linux Mint körül.
Ha emlékeztek volt ez a cikk tavaly:
itcafe.hu/cikk/linux_mint_telepites_windows_xp/bevezetes.htmlMajd pár napja ezt publikáltam:
http://itcafe.hu/cikk/linux_mint_bemutato_telepites/nem_kell_windows.htmlIdőről időre írok ezt-azt. Viszont most Tóth Gáborral elkezdtük a magyar honlap megreformálását. Nemrég elkészült az új honlapunk. Ezen belül készül a doksi is. Egy része meglévő anyagokból, fordításokból más része az Ubuntu doksiból, meg frissen írt dolgokból.
https://linuxmint.hu/sugo/linux-mint-felhasznaloi-kezikonyv
Ha tudtok, segítsetek: írásokkal, ötletekkel, észrevételekkel.
Köszönöm!
-
KAMI911
senior tag
Sziasztok!
Volt már fent Linux Mint és Ubuntu a régi gépemen, de azóta cseréltem a lentebb találtható dell inspiron 5737-re, amiben integrált 4400-as intel talán?, dedikált 8870M Radeon 2gb vram illetve intel i7 Haswell 4500U található.
Igazából első radeonnal szerelt gépem és nem vagyok otthon a Linuxos Radeon driver terén, mit javasoltak, mit tegyek fel, hogy rendesen működtetni tudjam a kártyát?
Válaszotok előre is köszönöm.
Üdv!https://linuxmint.hu/sugo/amd-volt-ati-eszkozmeghajto-illesztoprogramok-telepitese
-
KAMI911
senior tag
Sziasztok,
Megújult a Linux Mint fórum: https://linuxmint.hu/forum
Továbbá szeretnénk egy magyar nyelvű online kézikönyvet is készíteni, ennek jelenlegi állapotát itt látjátok:
https://linuxmint.hu/sugo/linux-mint-felhasznaloi-kezikonyvHa van kedvetek segítsetek...
-
KAMI911
senior tag
Rápillantunk, regeltem is köszi, hogy szólsz! Az előzőt eléggé hanyagoltam, ami azért lehet, mert én mióta a Mint-et használom, minden működik rendesen, mindent meg tudok oldani rajta a disztró saját lehetőségein belül. Ez egy olyan disztró, amihez szinte nem is nagyon kell support!

Igaz, mióta Linuxot használok, gyakorlatilag ez a fő disztróm, a többit csak kipróbálgatom.Ha másért nem érdemes oda látogatni, az lehet a segítségnyújtás másoknak a dokumentumírás, blogolás vagy egyebek, ahogy az a közösségi résznél le van jegyezve.
-
KAMI911
senior tag
Megújult a Magyar Linux Mint Közösség honlapja! Gyertek, regisztráljatok, kommenteljetek, fórumozzatok nálunk is: http://linuxmint.hu/
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- Feltalálta a Google a keresőmotort
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Házimozi belépő szinten
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- PlayStation 5
- E.Kaufmann: Optikai szál nem kell félnetek jó lesz, avagy a damil alapú hálózat
- LEGO klub
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Video digitalizálás
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Akár Részletfizetés 0% THM ÚJ AMD RYZEN AM5 processzorok 3 év garanciával 27% áfaval
- LG UltraWide 34WQ75C-B IPS Monitor! 3440x1440 / 60Hz / sRGB 99% / Type-C
- Eladó Huawei P Smart Z 4/64GB zöld / 12 hónap jótállás
- Honor 400 Lite / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- BESZÁMÍTÁS! ASRock A520M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3050 8GB RAMPAGE Shiva Adata 600W
Állásajánlatok
Cég: aiMotive Kft.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest