- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- bambano: Bambanő háza tája
- Gurulunk, WAZE?!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- vrob: 1991 - játék a PC-n
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Argos: Szeretem az ecetfát
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
batyuska100
senior tag
válasz
Petya XT #14851 üzenetére
Firefoxxal a h264ify működik, az állítja át Youtubeon a kódeket, azzal az intel_gpu_top már ír a video részen is kihasználtságot. Érdekes hogy ugyan ez a bővítmény Chrome alatt nem jó. Tehát akkor lényegében minden rendeltetésszerűen működik, csak a Chrome nem támogatott.
Mindegy, akkor laptopon használok Firefoxot. A Plexet kell még megnézzem mert annak a lejátszóját letöltöttem, külön program és asszem ott sem volt valami jó. -
batyuska100
senior tag
-
batyuska100
senior tag
válasz
batyuska100 #14834 üzenetére
#14834-re valaki?
-
batyuska100
senior tag
Hali, hogyan tudom életre kelteni az igpu-t hogy legyen hardveres gyorsítás Youtube, Plex stb alatt? Windows alatt működik ugyan abban a laptopban.
[Kép]
Sony Vaio Pro 13
i5 4200U
Intel HD4400 (i915 beépített driverrel, neofetch azt írja gpunál hogy Haswell-ULT)
4GB DDR3
128GB SSD -
batyuska100
senior tag
Sziasztok!
Nagypapámnak is felraktam ezt a rendszert, viszont kicsit kényelmesebbé kellene neki tenni. Hogyan tudnám a jobb felső sarokban lévő bezárás, tálcázás és átméretezési ikonok méretét megváltoztatni?
Illetve miknek a méretein lehetne még állítgatni? Kurzor, betüméret, tálca stb már elég jól láthatóak. -
batyuska100
senior tag
Hali!
Nálatok is 2 ablakot nyit meg a VLC?
[kép]
Az egyikben megy a hang és ott vannak a kezelőszervek, a másik csak egy képkeret amiben megy a film. -
batyuska100
senior tag
Sziasztok!
Miért akadozik a kurzor és minden mozgó elem ha az 1600x1200-as kijelzőt (NEC Multisync 2180UX) 150%-os skálázásra rakom? Gyenge lenne a hardver? Mert sima 100%-on nem akad.
Próbáltam HD5450 1GB, Geforce 8400GS 512MB és Geforce 9400GT kártyával is, egyik sem bírja el. A gép egy E7200 procival, 5GB DDR2 rammal és SSD-vel van még felszerelve, ezek sem valami erős hardverek de anyám gépe (Xeon X3470, 8GB DDR3) sem bírta el ugyan ezekkel a kártyákkal.
Cinnamon 21 LTS rendszer.
-
batyuska100
senior tag
válasz
lev258 #13786 üzenetére
Letöltöttem, annyival előre jutottam hogy tudom hogy nem használja egyáltalán a gpu-t. Néha felrugrik 40-50%-ra de az esetek többségében 2-3% körül marad a kihasználtság.
Kedden került hozzám a kártya, akkor újra is pasztáztam GD900-al. Windows alatt 48 fok szokott lenni általában, de a venti jobban megy.
Amikor indul a játék akkor azt írja hogy processing Vulkan shaders. Addig ameddig betölt az Endnight logo addig jól fut, onnantól már nem.
Protondb-n írják az Experimentalt, a 6-3-8-at és 5-1-valamennyit, mindegyiket próbáltam de semmi. -
batyuska100
senior tag
Na mivan, ennyire nehéz kérdést tettem fel?
-
batyuska100
senior tag
Sziasztok!
Felraktam a 20.2 Cinnamont, de nem találok a kártyámhoz rendes drivert.
Az alany egy Radeon HD6970, a beépített radeon driver van fent. A inxi -Fxmz parancsra ezeket hozza ki:Graphics: Device-1: Advanced Micro Devices [AMD/ATI] Cayman XT [Radeon HD 6970] vendor: Hightech Information System
driver: radeon v: kernel bus ID: 01:00.0
Display: x11 server: X.Org 1.20.13 driver: ati,radeon unloaded: fbdev,modesetting,vesa resolution: 1600x900~60Hz
OpenGL: renderer: AMD CAYMAN (DRM 2.50.0 / 5.4.0-92-generic LLVM 13.0.0)
v: 4.3 Mesa 22.0.0-devel (git-2bb2219 2022-01-07 focal-oibaf-ppa) direct render: YesMár valami Mesa cucc is van, az az előző drivertelepítési kísérletem lett volna. 2 fő problémám van. Az egyik az hogy a ventillátort nem tudja rendesen kezelni, az asztalon 60 fokon van a GPU. A másik meg hogy a The Forest játékban stabil 1FPS-em van, a menüben is - bár ez lehet hogy a Steam meg a Proton hibája mert csak Windowsra jelent meg a játék..
Az egyik ismerősömnek HD6750-e van, neki is 20.2-es Cinnamon rendszere van és neki is a beépített radeon driver de ő eddig nem panaszkodott. Elméletileg 30 fokon megy a kártyája is..
Van egyáltalán frissebb driver erre az őskövület kártyára? -
batyuska100
senior tag
válasz
ubyegon2 #13644 üzenetére
Beszéltem Discordon emberünkkel, ezek a dolgok nem tetszettek neki:
- ha görgetett akkor belezoomolt a képbe
- ha teljes képernyős módba rakott ablakokat akkor annak levágott mind a 4 oldalából (1280x1024-es monitorja van)
- egy csomó steames (és nem steames) játék nem ment neki
- a wine a .exe programok 80%-át nem tudta megnyitni (legfrissebb volt fent), amit megnyitott az meg össze vissza működött.Végül arra jutottunk hogy felrakta a Solus Budgie desktopját, de ez sem felel meg neki mert elvileg folyton kifagy és ma háramszor rakta újra. Most elvileg az Ubuntut akarja kipróbálni.
Ja és azért jött ide Windows telepítő készítéssel, mert a mediacreationtoolt sem nyitotta meg a wine, az isot nem tudta rámásolni a pendrájvjára, egyszer sikerült Rufus-szerűséggel kiflashelnie de valamit nem tudott megnyitni a telepítő.
Kicsit engem is felidegesített, mert csak a saját feje után megy, ha segíteni akar neki valaki azt nem hagyja.. Amikor jött neki ez a hirtelen ötlet hogy ő Linuxot akar akkor a Mintet ajánlottam neki, mert talán ez hasonlít a legjobban a Windowsra, de ezt sem tudta használni. Már a legelején megmondtam neki (többször is), hogy a Windows mellé rakja fel --> de ő nem, mert majd ezt fogja használni és a WIndows nem kell neki...
Egyébként erre átkozza fel ezeket a rendszereket:
AMD Athlon II X4 631
2x2GB KINGMAX DDR3
Radeon HD 6750 1GB
ASUS F1A75-M LE
Samsung 500GB Sata2 --> és akkor még csodálkozik hogy egy év mire betölt szegény vinyóról, ami újkorában sem volt valami gyors..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Házimozi belépő szinten
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Hardcore café
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Tőzsde és gazdaság
- Milyen házat vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- OLCSÓ MONITOROK
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 docking station (DisplayLink)
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z370 i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD 2060 Super 8GB Zalman Z9 Plus Enermax 750W
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
- AKCIÓ! ASUS MAXIMUS VIII HERO Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged