Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- MasterDeeJay: Intel Xeon 2673v4 best buy, avagy 20 mag 6eft-ért
- lezso6: Kamu AI ismeretterjesztő shorts videók
- sziku69: Szólánc.
- gban: Mentsünk meg egy 1151-es alaplapot
- V.Milán: Lányok 2026-ban...
- gban: Mentett Pentium 1 alaplapok
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csandi
addikt
Megvettem a songs of conqestet mert az van macre is, melós laptopon legyen vmi, ma kipróbálom

-
raveinT
tag
Én adnám ha lenne homm2 grafika mod, mint amit a homm3-hoz csináltak a modderek.
-
Dniel
tag
Anno én a 4-be raktam nem kesév órát, kiváncsi vagyok milyen lett. Tegnap csak 2 órát sikerült beletenni. Az animációk tetszenek, a grafikát pedig szokni kell, de biztos vagyok benne, hogy ha máshogy nem is, de fanok biztos csinálnak hozzá grafika modokat is
-
myckey
veterán
Lesz itt content rendesen.Tetszik ez a muveszi stilus, jo ranezni. Jon a tartalom majd szepen.
-
atainprison
senior tag
Lesz itt content rendesen. -
myckey
veterán
Először én is aztán rászoktam arra, hogy kicsit grind-olni kell (ez igaz volt a helyszín váltások esetén is).
Persze, nem egy eszméletlen storyt várok, de azért némi változatosság és jellegzetes karakterek, egy picit érdekesebb kampány, azért jöhet, ilyen azért HoMM2,3,4-ben is volt
(ez a kaptár dolog, örök láng, jelenlegi frakciók pozicionálása, jó alap, meglátjuk lesz e valami emlékezetes-e a későbbiekben, vagy marad a pvp, mely utóbbi engem mondjuk kevésbé mozgat)Azert ez meg EA, es remelm a vegere lesz modosulas . Tobb teruletet ertve, meg persze megkapjuk vegig. Az sem semmi dolog

Egyebkent kivancsi leszek, hogy a felfedezos-kalandozos gameplay, hova fog kifutni. Mert En meg kevesbe vagyok PvP orientalt jatekos, itt.
-
Kergeboci
aktív tag
Először én is aztán rászoktam arra, hogy kicsit grind-olni kell (ez igaz volt a helyszín váltások esetén is).
Persze, nem egy eszméletlen storyt várok, de azért némi változatosság és jellegzetes karakterek, egy picit érdekesebb kampány, azért jöhet, ilyen azért HoMM2,3,4-ben is volt
(ez a kaptár dolog, örök láng, jelenlegi frakciók pozicionálása, jó alap, meglátjuk lesz e valami emlékezetes-e a későbbiekben, vagy marad a pvp, mely utóbbi engem mondjuk kevésbé mozgat) -
alratar
addikt
Kár, hogy aztán abból is csináltak egy KB2-őt amit, olyan formában, amit senki sem kért se nem akart.
DE a régi KB-k bármelyikével én is tök jól elvoltam. Alapvetően történet orientált vagyok, és az a fajta történet vezetés egy ilyen játék köntösében, meglepően működőkepésnek bizonyult, sőt, kifejezetten újszerű volt (ezt az újabb és újabb DLC-k is tovább finomították). Sajnálom, hogy ennek túl sok nyomát az Olden Era-ban még kevésbé látom (de talán majd a teljes verzió kampány sorozata lesz legalább annyira változatos legalább, mint egy HoMM3+kiegek esetében).Én sajnos az első bosnál elvéreztem.
A régi HoMM-ekben sem a sztori volt véleményem szerint az erős, így itt sem lesz szvsz deep story és nagy vákltzatosság. -
WATERDACA
őstag
Kár, hogy aztán abból is csináltak egy KB2-őt amit, olyan formában, amit senki sem kért se nem akart.
DE a régi KB-k bármelyikével én is tök jól elvoltam. Alapvetően történet orientált vagyok, és az a fajta történet vezetés egy ilyen játék köntösében, meglepően működőkepésnek bizonyult, sőt, kifejezetten újszerű volt (ezt az újabb és újabb DLC-k is tovább finomították). Sajnálom, hogy ennek túl sok nyomát az Olden Era-ban még kevésbé látom (de talán majd a teljes verzió kampány sorozata lesz legalább annyira változatos legalább, mint egy HoMM3+kiegek esetében).Igen, az egyjátékos módja egyébként körbeveri bármelyik Heroes részt. Eszméletlen jól megírt és vicces párbeszédek voltak benne, a Legendsnek egyébként hatalmas mapja volt és jó sokáig el lehetett lenni vele.
A kedvencem egyébként a Crossworlds (legjobban balanszolt), illetve a vikinges DLC volt.
Na de akkor már az Armored Princess is....
Áhhh...nem is folytatom!
-
alratar
addikt
-
Kergeboci
aktív tag
A 2010-es KB bármelyik modern Heroes játéknál jobb volt. Bár a SoC és az Olden Era talán már kivétel.
A KB-nek két hibája volt:
1. Nagy volt a lore, és kicsit unbalanced volt
2. Nem volt PvPEgyébként minden másban felsőpolcos AAA volt. Emlékszem a 2008-as Legend résszel legalább annyit játszottam, mint régen a HOMM3-al.
Régi szép idők...
DE a régi KB-k bármelyikével én is tök jól elvoltam. Alapvetően történet orientált vagyok, és az a fajta történet vezetés egy ilyen játék köntösében, meglepően működőkepésnek bizonyult, sőt, kifejezetten újszerű volt (ezt az újabb és újabb DLC-k is tovább finomították). Sajnálom, hogy ennek túl sok nyomát az Olden Era-ban még kevésbé látom (de talán majd a teljes verzió kampány sorozata lesz legalább annyira változatos legalább, mint egy HoMM3+kiegek esetében). -
WATERDACA
őstag
"De massal is kiegyezem. "
Pl.: a Kings Bounty sorozattal?
Szerintem egy nagyon jó játék lett a kiegekkel együtt. Nem hiába hiszen a Heroes sorozat róla lett másolva.A 2010-es KB bármelyik modern Heroes játéknál jobb volt. Bár a SoC és az Olden Era talán már kivétel.
A KB-nek két hibája volt:
1. Nagy volt a lore, és kicsit unbalanced volt
2. Nem volt PvPEgyébként minden másban felsőpolcos AAA volt. Emlékszem a 2008-as Legend résszel legalább annyit játszottam, mint régen a HOMM3-al.
Régi szép idők...
-
Sinesol
veterán
Hát de a kamera forgatható pont azért mert 3D. Görgő nyomvatart + egér mozgat.
Animációk pedig gyorsíthatók, ahogy az összes játékban. Én mindegyiket legmagasabb animáció sebességgel játszom.
Interneten is a 3 után az 5-öt tartja a legjobbnak a nép. Főleg a Tribes of the East kieggel. + nép meg minden népnek az alternatív upgrade ugye.
Nyilvan lehet mozgatni, de nehezkes az egesz megoldas. En ugy vagyok vele, hogy ami felb.sz, azt inkabb hanyagolom.
-
myckey
veterán
"De massal is kiegyezem. "
Szerintem egy nagyon jó játék lett a kiegekkel együtt. Nem hiába hiszen a Heroes sorozat róla lett másolva.Tudom, de ebbe nem merultem bele. Meg a kontextus mas volt, marmint a megjelenesre ertettem.
Ahogy lattam, a kettes ( visszateres ) nem lett jo, es a keszitok vagy a kiado ( egyeztek is, marmint indie game volt, lehet nem...csak fejbol irom ) be is csodolt, oszlott ?
De ismerem a jatekot.
-
Findzs
addikt
6-7 tuti nem volt.
Az otodikbe sztm belemeztem, de sok idot nnem szantam ra az biztos. Elotte levo Heroesok voltak itt, igazabol.
Illetve volt meg a Disciples
Ezt is irtam itt !
Nekem nagyon adta a Disciples viualitasa ( az aztan sotet komor meg akarmi blabla ) is.
De massal is kiegyezem.Ha jo a jatekmenet, akkor mellette megtalalom azt az erteket, ami miatt jolesoen ulok le ele.
Ez a Heroes attol nagyon tavol all, hogy a grafika meg az egyebek miatt hagyjam a pcsaba. Raadasul egyes elemi kifejezetten tetszetosek a szememnek is."De massal is kiegyezem. "
Szerintem egy nagyon jó játék lett a kiegekkel együtt. Nem hiába hiszen a Heroes sorozat róla lett másolva. -
Csandi
addikt
Az 5 közel jatszhatatlan szamomra, sokszor a fura 3d miatt konkretan nem latsz dolgokat a map-on, mert eltakarja valami, a harcok tul lassuak a lassuak a benan kivitelezett animaciok miatt, picik voltak a terkepek, bar ez mara valtozott, de overall nem lett jobb.
Az 5 mar mas studio termeke volt, a 4 volt az utso real Heroes, az volt az, amit mèg megvettem, mert megèrte.
Hát de a kamera forgatható pont azért mert 3D. Görgő nyomvatart + egér mozgat.
Animációk pedig gyorsíthatók, ahogy az összes játékban. Én mindegyiket legmagasabb animáció sebességgel játszom.
Interneten is a 3 után az 5-öt tartja a legjobbnak a nép. Főleg a Tribes of the East kieggel. + nép meg minden népnek az alternatív upgrade ugye.
-
Sinesol
veterán
Az 5 közel jatszhatatlan szamomra, sokszor a fura 3d miatt konkretan nem latsz dolgokat a map-on, mert eltakarja valami, a harcok tul lassuak a lassuak a benan kivitelezett animaciok miatt, picik voltak a terkepek, bar ez mara valtozott, de overall nem lett jobb.
Az 5 mar mas studio termeke volt, a 4 volt az utso real Heroes, az volt az, amit mèg megvettem, mert megèrte.
-
myckey
veterán
6-7 tuti nem volt.
Az otodikbe sztm belemeztem, de sok idot nnem szantam ra az biztos. Elotte levo Heroesok voltak itt, igazabol.
Illetve volt meg a Disciples
Ezt is irtam itt !
Nekem nagyon adta a Disciples viualitasa ( az aztan sotet komor meg akarmi blabla ) is.
De massal is kiegyezem.Ha jo a jatekmenet, akkor mellette megtalalom azt az erteket, ami miatt jolesoen ulok le ele.
Ez a Heroes attol nagyon tavol all, hogy a grafika meg az egyebek miatt hagyjam a pcsaba. Raadasul egyes elemi kifejezetten tetszetosek a szememnek is. -
Phoen|x
addikt
-
wasd.hu
senior tag
Ez teljesen normalis dolog, mas az emberek izlese, preferenciaja ! Persze.
Csak elment a topic rossz iranyba, raadasul bele lett keverve a "szemelyesseg"...kritikaval, meg vitakulturaval, meg hipererzekenyseggel es egyebek.
Mindenki azt gondol amit akar a jatekrol. Forum...
De senki ne akarja kinyilatkoztatni, egyetemes igazsagkent, hogy ez a jatek egyes aspektusaiban, " gyagyi", kozepszar v. szar " mobilos" es " gyerekes" meg a fene tudja mik voltak meg itt.
Azt mindenki maga donti el, hova rangsorolja, de ezt nem szabad masra raeroszakolni. Belemagyarazni. Plane nem kiforditani, egyebek.
--- Egyik hsz-ben kitert a kollega ( 80.hsz ) erre a dologra.
"Csak azt nem értem miért érződik ki némi lesajnálás többek hozzászólásaiból azon topictársak irányába, akiknek tetszik a játék."Igaza van.
* En mindenesetre, probaltam epitoen hozzaallni a temahoz. Meg csak nem is trolloztam le senkit sem, akinek mas a velemenye. Pedig akad itt erdekesseg boven...
Egyedul a 84.hsz ben vettem a dolgot, erosen tulzora. Direkt irtam ugy, ahogy !
Ezt leszamitva, poenra a tobbit, amennyire tudtam. Nem beleallni senkibe. ( ha jol lattam )Alratar
Az igaz ! Nekunk kell, a nagy gyerekeknek. Akik ellkuk melyen, tinik.
Elég sok topic megy így mellé
#100 alratar
köszi#105 WATERDACA
Szerintem inkább q3, egyeztessünk rá egy órát és kocogjunk
-
WATERDACA
őstag
-
atainprison
senior tag
Zseniális ez a gém, 5. rész óta az első jó heroes (ami 20 éve volt, kemény).
Már 70 órám van benne, de nem tudom abbahagyni.
Különösen a tournament templatek izgalmasak, nagyon jó újítás.
Aki szereti a szériát, ajánlom, hogy próbálja ki, érdemes. -
Phoen|x
addikt
-
Phoen|x
addikt
-
Csandi
addikt
-
myckey
veterán
-
Csandi
addikt
Heroes 5 is teljesen jó, sokan panaszkodtak, hogy a korai 3D grafikája nem öregedett valami jól, de barátnőmmel ha heroesozni szeretnénk egymás ellen akkor azt vettük elő a legtöbbször még az elmúlt években is

-
myckey
veterán
-
WATERDACA
őstag
Szerintem mindenki játsszon:
Heroes 2-3–at
SoC-ot
Olden ErátEgy az érdeklődési kör, éljen soká’ a műfaj!
Mindenki vegyen vissza az agyarakból.
-
Narxis
nagyúr
-
myckey
veterán
"A SoC ugyanis nem más, mint egy pixelhányadék, ami próbál HOMM koppintás lenni dizájn szinten. Én még ma is szívesebben betöltöm akár a HOMM2-t vagy 3-at, mert még az is szebb nála."
Csak hogy lássuk miről is beszélünk, és ne dőljünk be a múlt által megszépített emlékeknek. A maga szintjén mindkettő szép, de a Songs jobban egyben van. Szerintem.

vs.
Nekem pedig mindketto jatektol, jobb es modernebb, es vizualisan megkapobb az uj Heroes. Tehat az Olden Era.
De nem minden elemeben vagyok vele elegedett, remelem meg valtoztatjak, ahogy eddig is tettek. Ezt is sokszor irtam mar.
*
Mondjuk nekem a Dota 2 v. a LOL sem idegen. Az is hasonloan szines pl. -
myckey
veterán
Ez teljesen normalis dolog, mas az emberek izlese, preferenciaja ! Persze.
Csak elment a topic rossz iranyba, raadasul bele lett keverve a "szemelyesseg"...kritikaval, meg vitakulturaval, meg hipererzekenyseggel es egyebek.
Mindenki azt gondol amit akar a jatekrol. Forum...
De senki ne akarja kinyilatkoztatni, egyetemes igazsagkent, hogy ez a jatek egyes aspektusaiban, " gyagyi", kozepszar v. szar " mobilos" es " gyerekes" meg a fene tudja mik voltak meg itt.
Azt mindenki maga donti el, hova rangsorolja, de ezt nem szabad masra raeroszakolni. Belemagyarazni. Plane nem kiforditani, egyebek.
--- Egyik hsz-ben kitert a kollega ( 80.hsz ) erre a dologra.
"Csak azt nem értem miért érződik ki némi lesajnálás többek hozzászólásaiból azon topictársak irányába, akiknek tetszik a játék."Igaza van.
* En mindenesetre, probaltam epitoen hozzaallni a temahoz. Meg csak nem is trolloztam le senkit sem, akinek mas a velemenye. Pedig akad itt erdekesseg boven...
Egyedul a 84.hsz ben vettem a dolgot, erosen tulzora. Direkt irtam ugy, ahogy !
Ezt leszamitva, poenra a tobbit, amennyire tudtam. Nem beleallni senkibe. ( ha jol lattam )Alratar
Az igaz ! Nekunk kell, a nagy gyerekeknek. Akik ellkuk melyen, tinik.
-
alratar
addikt
Megsem a gyerekeknek kell ez ? Oh wait...

Errol a grafikai, vizualis "dologrol", mutattam eleg hosszas irast, egyertelmuen elmagyaraztak a fejlesztok.
Lasd odebb...Steam is van rola hosszas eszmecsere, tobbek kozott. Epito jellegu.
Eddig is volt, meg sztm lesz is valtozas. Ez is egyertelmu dolog.
Ahhoz sem kell messzire menni, hogy az ember lassa az eladasi mutatokat, visszajelzeseket.Teljesen nyilvanvalo, hogy sikeres es pozitiv. Hala az egnek

Pedig tartottam tole. Az elozo reszeket nem kedveltem
Elvesztette a varazsat. De. nekik kell.
Azon 40 éveseknek akik belül tiz évesek.
(asszem van erre valami szakkifejezés a dokik között) -
alratar
addikt
"Ízlések és pofonok..."
+1
könnyebb ítélkezni, mint gondolkodni
Tudom, hogy mekkora cím saját kategóriájában a Heroes3, szeretem a stratégiát, de más műfajok vitték el az időt és mostanra már nem kezdenék bele, mert nincs rá kapacitásom gyerkőcök mellett. Max anyós gépére felpakolom és kint hagyom az ikonját. Neki van rá ideje
Ez kicsit gonosz volt.
-
ripla
addikt
Én kimaradtam a vitából, de annyit azért hozzátennék, hogy akinek a Songs of Conquest az etalon HOMM játék szintjén, annak tényleg ez a játék nem igazán fog bejönni.
A SoC ráadásul az egyik legcsúnyább 2.5 videojáték, amivel valaha játszottam. Pedig már túl vagyok egy tucatnyin.
Minél nagyobb monitoron játszol vele, annál ocsmányabb, de ez a stílusa miatt ilyen.A SoC ugyanis nem más, mint egy pixelhányadék, ami próbál HOMM koppintás lenni dizájn szinten. Én még ma is szívesebben betöltöm akár a HOMM2-t vagy 3-at, mert még az is szebb nála.
Most szigorúan a grafikánál tartunk. Plusz úgy fikázni mobiljátéknak az Olden Erát, hogy egyébként a SoC jelent meg mobiltelefonokra is, hát.....

Viszont hogy jót is írjak, a SoC-on azért érződik hogy HOMM rajongók készítették, és ez látszik is rajta sok szemszögből.
De az OE grafikáján élcelődni, és a SoC-ot felhozni pozitív példaként...hát, ezen én se tudtam elmenni szó nélkül.

"A SoC ugyanis nem más, mint egy pixelhányadék, ami próbál HOMM koppintás lenni dizájn szinten. Én még ma is szívesebben betöltöm akár a HOMM2-t vagy 3-at, mert még az is szebb nála."
Csak hogy lássuk miről is beszélünk, és ne dőljünk be a múlt által megszépített emlékeknek. A maga szintjén mindkettő szép, de a Songs jobban egyben van. Szerintem.

vs.
-
ripla
addikt
Ugyan...
Le lett irva, konstruktivan. Hoztam anyagot is.
Nem kell elmagyarazni, se atesni. Igy igaz. Az igazsagokat hagyjuk.
A fekete az fekete a feher meg feher. Ez igaz. Vagy csak optikai csalodas

Azt se firtassuk, ki mit lat es mit nem. Semmilyen hiperakarmilyen erzekenyseg nincs.

Csak a korbemagyarazas, hogy le lehessen huzni.
Mondjuk nekem csak a grafikával van bajom, amire meg én hoztam ellenpéldát a Songs of Conquest személyében, ami pixeljáték, de mai színvonalon és megvalósítással.
-
wasd.hu
senior tag
Elég sok múlhat az igényeken. Ha normális gémre vágyok, van hogy előkapok valami retro, de máig bámulatos élményt, lásd aláírásom. Vagy olyan címet, amit mások nevetségesnek, boomernek, akárminek gondolnak.
A jó mechanika, a valódi élmény számomra nem a grafikánál kezdődik, de megértem azt is, hogy sokan ezeken pörögnek. Ide sorolnám a Dark Patterns, szándékos tervezési döntéseket is. Ma már legtöbben észre sem veszik, nem tulajdonítanak neki figyelmet.
A vita ott indul, hogy totál más elvárásokat támasztunk és a különbözőségek miatt az ízlés másképp alakult. Lehet kiábrándító, de vannak pl konzolos címek, amit hamarabb indítok mint egy újragondolt / Resetelt Heroes-t. Ha szeretném kipróbálni, akkor a régi részt venném elő, úgy hallom az időtlen szórakozás maradt. -
Phoen|x
addikt
-
WATERDACA
őstag
Ez tényleg szubjektív.
Viszont azt mindenki látja, hogy a SoC valóban HOMM3 akart lenni, de ahogy te is írod - az eredeti még így is sokkal szebb.
2.5 egy ilyen műfaj. Azok akik szeretik (mint én), ott is vannak elég vegyes minőségek. A SoC nálam alsópolcos technikai téren, de igazából rossz játéknak nem mondanám, mert tudja azt, amiért szeretni tudjuk a turn based játékokat.
Érződik rajta hogy szeretettel készült.
De ezt az OE-ről is el lehet mondani.
Igazából el vagyunk kényeztetve, de mégse jó semmi.
-
Sinesol
veterán
Én kimaradtam a vitából, de annyit azért hozzátennék, hogy akinek a Songs of Conquest az etalon HOMM játék szintjén, annak tényleg ez a játék nem igazán fog bejönni.
A SoC ráadásul az egyik legcsúnyább 2.5 videojáték, amivel valaha játszottam. Pedig már túl vagyok egy tucatnyin.
Minél nagyobb monitoron játszol vele, annál ocsmányabb, de ez a stílusa miatt ilyen.A SoC ugyanis nem más, mint egy pixelhányadék, ami próbál HOMM koppintás lenni dizájn szinten. Én még ma is szívesebben betöltöm akár a HOMM2-t vagy 3-at, mert még az is szebb nála.
Most szigorúan a grafikánál tartunk. Plusz úgy fikázni mobiljátéknak az Olden Erát, hogy egyébként a SoC jelent meg mobiltelefonokra is, hát.....

Viszont hogy jót is írjak, a SoC-on azért érződik hogy HOMM rajongók készítették, és ez látszik is rajta sok szemszögből.
De az OE grafikáján élcelődni, és a SoC-ot felhozni pozitív példaként...hát, ezen én se tudtam elmenni szó nélkül.

Nem ismertem azt a jatekot, most megneztem gameplay videot rola es hat szerintem jobb ranezni, mint az Olden Era-ra, több lelke van az egesznek. De egyebkent az original Heroes 3 is szerintem szebb latvanyra.
-
WATERDACA
őstag

-
Narxis
nagyúr
Egyetlen ember mondta hogy "középszar", amúgy Te vagy az egyetlen aki többször is leírta a "szar" szót.
Összességében annyi lett közölve, hogy mobiltelefon szintű grafikája van, ami igaz is, csak az nem látja aki nem akarja. Nem kell itt azonnal drámázni és átesni a ló túloldalára. 
Annyira utálom ezt, hogy a mások véleménye azonnal trollkodásnak számít, ha a többség mást gondol. Elveszett a konstruktív vita lehetősége, mert mindenki hiperérzékeny lett, és azonnal magára vesz minden apróságot.Ennyi
Jól látszik, hogy ezek az emberek nem bírják a kritikát. Sajnos itt tartunk manapság, nincs vitakultúra. -
myckey
veterán
Emlékszem anno a Starcraft 2-t azért fikázták sokan, mert 3D lett, és átláthatatlan, csicsás stb.
Nem lehet mindenkinek megfelelni.Viszont ahogy írod, a számok mást mondanak.
És a hivatalos fórumbejegyzésekben nagyon konstruktív diszkurzusok folynak a játékról. Szerencsére a community és a fejlesztők is megtalálták a számításaikat.Utóbbi egyébként nagyon ritka a videojáték közösségben.
Nem lehet megfelelni. Nem is kell
-
wasd.hu
senior tag
Emlékszem anno a Starcraft 2-t azért fikázták sokan, mert 3D lett, és átláthatatlan, csicsás stb.
És a hivatalos fórumbejegyzésekben nagyon konstruktív diszkurzusok folynak a játékról. Szerencsére a community és a fejlesztők is megtalálták a számításaikat.Utóbbi egyébként nagyon ritka a videojáték közösségben.
+1
myckey
+1
és tényleg ugyan már! -
WATERDACA
őstag
Ugyan...

Azt se firtassuk, ki mit lat es mit nem. Semmilyen hiperakarmilyen erzekenyseg nincs.

-
myckey
veterán
Egyetlen ember mondta hogy "középszar", amúgy Te vagy az egyetlen aki többször is leírta a "szar" szót.
Összességében annyi lett közölve, hogy mobiltelefon szintű grafikája van, ami igaz is, csak az nem látja aki nem akarja. Nem kell itt azonnal drámázni és átesni a ló túloldalára. 
Annyira utálom ezt, hogy a mások véleménye azonnal trollkodásnak számít, ha a többség mást gondol. Elveszett a konstruktív vita lehetősége, mert mindenki hiperérzékeny lett, és azonnal magára vesz minden apróságot.Ugyan...

-
ripla
addikt
Itt mindig meg akarjak magyarazni, hogy deezpedigakkorisszaresgagyi

Kesz.
Gagyi es kesz.Esetleg akinek tetszik a game,
az tuti hugyoskisgyerek vagy annyit is er emberileg, mer a merceje a beka segge alatt van.
Meg amit kihagytam
Amugy meg szar a jatek es kesz.
A cikk iroja is tuti fizetett vendegmunkas, az Uborkafostostol . ( mer nem huzta le a jatekot, mar ahogy lattam, sot...)Na !
Mit nem lehet ezen megerteni.
Pont.Ennyi. Zarjuk a topicot. Hintsuk be soval az egeszet
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Annyira utálom ezt, hogy a mások véleménye azonnal trollkodásnak számít, ha a többség mást gondol. Elveszett a konstruktív vita lehetősége, mert mindenki hiperérzékeny lett, és azonnal magára vesz minden apróságot. -
myckey
veterán
Fontos volt, hogy a gépigényt alacsonyan tartsák, mert ennek a stílusnak a rajongói általában 40+ évesek, és ők nem feltétlenül foglalkoztak az elmúlt 10-15 évben gépfejlesztéssel.
Erről konkrétan cikkeztek, lehet ezt is fikázni persze.
A demoban a lovasok undorítóan néztek ki, de EA-ben nagyon korrekt dizájnt kaptak. Nem lennék meglepve, ha 1 év múlva a dizájnt 50%-ban leváltanák - mert van rá igény.
A játék Steamen 89%-on áll, tehát a célközönségnek tetszik ez a játék. Már legalább 1 milliót eladtak. A 40 euros árcédula mellett azért azt meg kellene még említeni, hogy 30 euro volt 3 hétig a játék, de van ahol 15-20 euroért is hozzá lehetett jutni az EA változathoz.
Ezzel a licence-vel pedig a teljes verzióval is majd tudsz játszani a későbbiekben.
A grafika olyan, amilyen. A kontraszton, színeken rengeteget lehet mókolni, sőt ajánlatos, főleg PvP miatt.
Ha már grafika. A Crimson Desert is gyönyörű, de nincs lelke.
Ennek van. És jól áll neki.Persze én se vagyok teljesen elégedett.
Viszont amiért hatalmas pacsi:
+ A Heroes vibe hamisíthatatlan
+ A balance EA-hoz képest elég jó (demo ebben segített)
+ A hangok jók, bár John Romero lehetett volna többször is
+ Semmi mikrotranzakció, egyszer megveszed és mindenhez hozzájutsz
+ A pvp mellett a kampány és a scenariok is teljesen korrektek, előbbinél újrajátszhatóság miatt isMegsem a gyerekeknek kell ez ? Oh wait...

Errol a grafikai, vizualis "dologrol", mutattam eleg hosszas irast, egyertelmuen elmagyaraztak a fejlesztok.
Lasd odebb...Steam is van rola hosszas eszmecsere, tobbek kozott. Epito jellegu.
Eddig is volt, meg sztm lesz is valtozas. Ez is egyertelmu dolog.
Ahhoz sem kell messzire menni, hogy az ember lassa az eladasi mutatokat, visszajelzeseket.Teljesen nyilvanvalo, hogy sikeres es pozitiv. Hala az egnek

Pedig tartottam tole. Az elozo reszeket nem kedveltem
Elvesztette a varazsat. -
WATERDACA
őstag
Az a baj a grafikaval, hogy egyszeruen gagyi, ilyen kinezet kb mobilos jatekok alatt van, jobb ranezni a regi Heroes3-ra, mint erre. Na es eppenseggel a map is elegge összefolyik, sokszor azt sem tudni, hogy valami diszites, vagy aktiv elem, pedig csili vili effektek sincsenek.
Rengeteg féle jatekkal es megvalositassal talalkoztam mar es szerintem ti is, igy szerintem nem nehez megitelni, ha meguszos gagyit lat az ember. Szoval szerintem itt nem igazan all az, hogy izlesek es pofonok. Megis kinek az izlese szerint jo a sz.r grafika?
Fontos volt, hogy a gépigényt alacsonyan tartsák, mert ennek a stílusnak a rajongói általában 40+ évesek, és ők nem feltétlenül foglalkoztak az elmúlt 10-15 évben gépfejlesztéssel.
Erről konkrétan cikkeztek, lehet ezt is fikázni persze.
A demoban a lovasok undorítóan néztek ki, de EA-ben nagyon korrekt dizájnt kaptak. Nem lennék meglepve, ha 1 év múlva a dizájnt 50%-ban leváltanák - mert van rá igény.
A játék Steamen 89%-on áll, tehát a célközönségnek tetszik ez a játék. Már legalább 1 milliót eladtak. A 40 euros árcédula mellett azért azt meg kellene még említeni, hogy 30 euro volt 3 hétig a játék, de van ahol 15-20 euroért is hozzá lehetett jutni az EA változathoz.
Ezzel a licence-vel pedig a teljes verzióval is majd tudsz játszani a későbbiekben.
A grafika olyan, amilyen. A kontraszton, színeken rengeteget lehet mókolni, sőt ajánlatos, főleg PvP miatt.
Ha már grafika. A Crimson Desert is gyönyörű, de nincs lelke.
Ennek van. És jól áll neki.Persze én se vagyok teljesen elégedett.
Viszont amiért hatalmas pacsi:
+ A Heroes vibe hamisíthatatlan
+ A balance EA-hoz képest elég jó (demo ebben segített)
+ A hangok jók, bár John Romero lehetett volna többször is
+ Semmi mikrotranzakció, egyszer megveszed és mindenhez hozzájutsz
+ A pvp mellett a kampány és a scenariok is teljesen korrektek, előbbinél újrajátszhatóság miatt is -
myckey
veterán
Itt mindig meg akarjak magyarazni, hogy deezpedigakkorisszaresgagyi

Kesz.
Gagyi es kesz.Esetleg akinek tetszik a game,
az tuti hugyoskisgyerek vagy annyit is er emberileg, mer a merceje a beka segge alatt van.
Meg amit kihagytam
Amugy meg szar a jatek es kesz.
A cikk iroja is tuti fizetett vendegmunkas, az Uborkafostostol . ( mer nem huzta le a jatekot, mar ahogy lattam, sot...)Na !
Mit nem lehet ezen megerteni.
Pont.Ennyi. Zarjuk a topicot. Hintsuk be soval az egeszet
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Sinesol
veterán
Az a baj a grafikaval, hogy egyszeruen gagyi, ilyen kinezet kb mobilos jatekok alatt van, jobb ranezni a regi Heroes3-ra, mint erre. Na es eppenseggel a map is elegge összefolyik, sokszor azt sem tudni, hogy valami diszites, vagy aktiv elem, pedig csili vili effektek sincsenek.
Rengeteg féle jatekkal es megvalositassal talalkoztam mar es szerintem ti is, igy szerintem nem nehez megitelni, ha meguszos gagyit lat az ember. Szoval szerintem itt nem igazan all az, hogy izlesek es pofonok. Megis kinek az izlese szerint jo a sz.r grafika?
-
wasd.hu
senior tag
"Ízlések és pofonok..."
+1
könnyebb ítélkezni, mint gondolkodni
Tudom, hogy mekkora cím saját kategóriájában a Heroes3, szeretem a stratégiát, de más műfajok vitték el az időt és mostanra már nem kezdenék bele, mert nincs rá kapacitásom gyerkőcök mellett. Max anyós gépére felpakolom és kint hagyom az ikonját. Neki van rá ideje
-
Phoen|x
addikt
Ízlések és pofonok...
Csak azt nem értem miért érződik ki némi lesajnálás többek hozzászólásaiból azon topictársak irányába, akiknek tetszik a játék. -
alratar
addikt
Egy 40 euros jatekhoz meltatlan. Legalabbis en nem ezt varom ennyi penzert. Akinek tetszik a kozepszar, hajra, vegye, vigye. Jo szorakozast hozza. De nekem magasabbak az elvarasaim, ha ropke 15 ezerrol beszelunk, es ezt kellene erte bamulnom.
A pixel grafika meg csak arra jo, hogy a nosztalgia faktorra nagyokat elvezo egyeneket kiszolgalja. Meghaladtuk mar azt a kort.
Vagyis te szerinted az a jó játék ami 3D, tucat Unrealal készült, csilli-villi grafikás és minimum annyi effekt van a képernyőn, hogy azt sem tudni mi történik.
-
Gothmog
senior tag
Megnéztem a "demó" verziót, tényleg olyan mobiltelefonos grafikája van, nekem sem tetszik. Pixelgrafika kellene modern effektekkel. Ez így olyan semmilyen.
Továbbra is a Songs of Conquest az etalon, ott legalább végig konzisztens a kinézet és sokkal inkább megvan benne a Heroes 3 hangulata.Nem tudom, nekem a Songs of Conquest olyan semmilyen lett. (Az első kampány 3.-4. pályája környékén le is raktam.) Pedig nagyon lelkes voltam, amikor feltűnt a radaromon. Persze ez nyilván szubjektív, de én így jártam vele.
Mondjuk a Golden Era sem hozott igazán lázba (amikor bejelentették, akkor egy pillanatra igen, de azután ez elszállt szépen), úgyhogy egyelőre nem próbáltam még a demóját sem.
Igazából én úgy vagyok vele, hogy ha Heroes sorozat, akkor a 3-at rakom fel (a kedvencem), de mivel a legközelebb hozzám az "igazi kalandozósdi" áll városmenedzsment, "bányaművelés" stb. nélkül, ezért ha előjön az "itch", akkor leggyakrabban a rebootolt King's Bounty-t (az alap vagy az Armored Princess vagy annak a megcsavart változata) veszem elő.
Máskülönben a legtöbb élmény engem a Heroes II-höz köt (a C64-es King's Bounty-t leszámítva ez volt az első rész amivel találkoztam), de igazából a 3 annyival jobb, hogy ha fel is teszem a második részt, a nosztalgia két-három órán belül kifullad, és váltok a háromra

-
A Molyember
tag
Egy 40 euros jatekhoz meltatlan. Legalabbis en nem ezt varom ennyi penzert. Akinek tetszik a kozepszar, hajra, vegye, vigye. Jo szorakozast hozza. De nekem magasabbak az elvarasaim, ha ropke 15 ezerrol beszelunk, es ezt kellene erte bamulnom.
A pixel grafika meg csak arra jo, hogy a nosztalgia faktorra nagyokat elvezo egyeneket kiszolgalja. Meghaladtuk mar azt a kort.
-
myckey
veterán
Ez nem a lehuzasrol szol, hanem arrol, hogy egyszeruen meltatlan ez a megvalositas. Sut rola, hogy meguszosba akartak tolni, mert ugye ahhoz, hogy karaktere legyen melozni is kene. Azt meg nem akartak. Egyszerubb betolni a GPT-be, hogy csinaljal valami meseszeru tucatcsontvazat oszt joido.
Reszben

Mi az hogy meltatlan a megvalositas ? Miert, vagy ki szerint , Szerinted ?
Rendben, szerinted az.Neked meg masnak, nem megfelelo. Jol van.
DE, akik szerint rendben van, akik latnak benne erteket ? NA ugye ...

Nekem tetszik is, meg nem is. Valahogy igy irtam az elobb. Vegyes. Demo is fura volt, mert a regiekhez hozzaszoktam.
Van benne muveszi ertek, tervezesi melo...aprolekossag. Munka.
Jo ranezni egyes reszeire!Viszont pl. par egyseg, kevesbe jo Nekem. Kevesbe kidolgozott, reszletgazdag. Elnagyolt. Vagy a terkep pl.
DE, EA es folyamat valtozhat es valtozott is, es sztm fog is.---
Vegyuk a kollega pixeles jatekat. Szamomra, az bantja a szememet ! Tobb helyen.
Bar nagyon is kedvelem a pixel art stilust !--
Ami pedig a gamet illeti, a Gameplayt, a Heroes vibe-ot....Azt visszaadja !
Az ami a legfobb Ertek ! Az viszi el a gamet. ( de ez is fog valtozi ) -
A Molyember
tag
Sokan elfelejtik/ nem tudjak, hogy ez EA, es kozben is volt mar valtoztatas, pont a megjelenites kapcsan is. Tobbek kozott.
A vegleges meg elterhet, persze, alapvetoen nem igen cserelik sztm.
- Mas sem "tizen eves", csak valamivel "le kell huzni" a jatekot vagy azembereket. Hogyne, egyertelmu, hogy csak gyerek lehet, akinek ez tetszik, haladva az ervelessel...
Ugyan mar...Persze azt sem tudom, hol " istenitik" a jatekot. Nem is vegleges, van is mit csiszolni rajta. De legalabb minosegi melo, amit eddig leraktak.
Megvan a Heroes feeling.
A tobbi edeskeves lenne, onmagaban.Ripla
Pixeles grafika ?

Egy par topicot ajanlok, eleg csak ezen a PHn nezelodni. Pedig nem ez a mervado...kozel sem egyetemes etc.
DE, Neha " romma" szapuljak a pixeles jatekokat. Tenyleg nem kell messzire menni.HA pixeles lenne, akkor az lenne a baj !
Sokszor lattam mar.
Ez nem a lehuzasrol szol, hanem arrol, hogy egyszeruen meltatlan ez a megvalositas. Sut rola, hogy meguszosba akartak tolni, mert ugye ahhoz, hogy karaktere legyen melozni is kene. Azt meg nem akartak. Egyszerubb betolni a GPT-be, hogy csinaljal valami meseszeru tucatcsontvazat oszt joido.
-
Narxis
nagyúr
Megnéztem a "demó" verziót, tényleg olyan mobiltelefonos grafikája van, nekem sem tetszik. Pixelgrafika kellene modern effektekkel. Ez így olyan semmilyen.
Továbbra is a Songs of Conquest az etalon, ott legalább végig konzisztens a kinézet és sokkal inkább megvan benne a Heroes 3 hangulata.wow ezt nem ismertem
Jól néz ki! -
myckey
veterán
Sokan elfelejtik/ nem tudjak, hogy ez EA, es kozben is volt mar valtoztatas, pont a megjelenites kapcsan is. Tobbek kozott.
A vegleges meg elterhet, persze, alapvetoen nem igen cserelik sztm.
- Mas sem "tizen eves", csak valamivel "le kell huzni" a jatekot vagy azembereket. Hogyne, egyertelmu, hogy csak gyerek lehet, akinek ez tetszik, haladva az ervelessel...
Ugyan mar...Persze azt sem tudom, hol " istenitik" a jatekot. Nem is vegleges, van is mit csiszolni rajta. De legalabb minosegi melo, amit eddig leraktak.
Megvan a Heroes feeling.
A tobbi edeskeves lenne, onmagaban.Ripla
Pixeles grafika ?

Egy par topicot ajanlok, eleg csak ezen a PHn nezelodni. Pedig nem ez a mervado...kozel sem egyetemes etc.
DE, Neha " romma" szapuljak a pixeles jatekokat. Tenyleg nem kell messzire menni.HA pixeles lenne, akkor az lenne a baj !
Sokszor lattam mar.
-
ripla
addikt
Továbbra is a Songs of Conquest az etalon, ott legalább végig konzisztens a kinézet és sokkal inkább megvan benne a Heroes 3 hangulata. -
alratar
addikt
-
alratar
addikt
Azért azt ne feledjük, hogy ez még csak EA. Ki tudja, hogy a véglegesre nem-e pakkoják bele ezeket a funkciókat/lehetőségeket.
-
Narxis
nagyúr
Ugyanigy vagyok vele. Teljesen komolytalan. Valami free to play Clash of Farts: Sharts of War szint ez a grafika.
Nekem se tetszik, hogy ennyire istenítik ezt. Valószínűleg mi már öregek vagyunk, a tizenéveseknek bármit el lehet adni csak csillogjon.
-
Phoen|x
addikt
En is jatszottam vele, es megvan, amit a cikk is ir, amit mar irtunk.

Tetszett a muzsika, a vizualitas felemas, egyes reszei kifejezetten aprolekosak, szepek es minosegi a muveszi munka, mas reszei kevesbe jonnek be.
A hangulata , a vibe pedig adott. Ami miatt beletesz ismet egy kort a jatekos. A jatekmenete, a mechanikak...a Nagybetus Heroes elmeny !
Az egyontetu velemenyt meghagyom mindenki masnak. Az erdekel, hogy engem szorakoztat, es persze Orul az ember, hogy ismet Minosegi Heroes jatek jott ki, vagyis lesz majd !
Manapsag ezek igazi kuriozumok. Van benne ertek .
**
Nem is csak neked akartam, inkabb kolleganak is.
-
myckey
veterán
Manapság mindent lehet adni hype-al, már csak a név miatt rengetegen megvesznek nagyon sok mindent, az egyöntetű vélemény viszont az, hogy ez is szépen elmarad a 3-astól. Játékmenetben hasonló, viszont mind látványban, mind zenében nagyon elmarad, nincs meg az a hangulata, ami máig megvan a 3-asnak.
Játszottam vele, de 1-2 óra után egyszerűen meguntam, ilyesmi 25 év után sincs a Heroes 3-al, még ma is bele lehet csuszni abba, hogy elkezded délután, aztan hirtelen már késő este van de még pár kört nyomnál.
En is jatszottam vele, es megvan, amit a cikk is ir, amit mar irtunk.

Tetszett a muzsika, a vizualitas felemas, egyes reszei kifejezetten aprolekosak, szepek es minosegi a muveszi munka, mas reszei kevesbe jonnek be.
A hangulata , a vibe pedig adott. Ami miatt beletesz ismet egy kort a jatekos. A jatekmenete, a mechanikak...a Nagybetus Heroes elmeny !
Az egyontetu velemenyt meghagyom mindenki masnak. Az erdekel, hogy engem szorakoztat, es persze Orul az ember, hogy ismet Minosegi Heroes jatek jott ki, vagyis lesz majd !
Manapsag ezek igazi kuriozumok. Van benne ertek .
**
Nem is csak neked akartam, inkabb kolleganak is. -
alratar
addikt
Manapság mindent lehet adni hype-al, már csak a név miatt rengetegen megvesznek nagyon sok mindent, az egyöntetű vélemény viszont az, hogy ez is szépen elmarad a 3-astól. Játékmenetben hasonló, viszont mind látványban, mind zenében nagyon elmarad, nincs meg az a hangulata, ami máig megvan a 3-asnak.
Játszottam vele, de 1-2 óra után egyszerűen meguntam, ilyesmi 25 év után sincs a Heroes 3-al, még ma is bele lehet csuszni abba, hogy elkezded délután, aztan hirtelen már késő este van de még pár kört nyomnál.
Azért ebbe is bele lehet csúszni. Nálam legalábbis tökéletesen működik a "csak még egy kört" effektus.
A harmadik részt nem, fogja letolni a trónról, de szerintem nem is kell Elég, ha jó, és megmutassa a Ubibak, hogy hülyeséget csinált, hogy kispadra rakta az IP-t. -
myckey
veterán
Ertem, koszi az infot.
-
Sinesol
veterán
-
myckey
veterán
Ez is szubjektiv total. Eleg sokan kedvelik ezt az uj reszt...nem feltetlen "sirjak" vissza regieket, jo a fogadtatasa.
-
Sinesol
veterán
Nekem a 2. rész volt az első, majd jóval a megjelenés után a 3. lenyűgözött, végtelen időt toltunk bele tesómmal. A 4. teljesen kimaradt, nem volt elég erős gép hozzá, majd mire lett új gép, már az 5. rész volt az aktuális, ami szintén nagyon tetszett. 6. kimaradt, 7-nel adtunk esélyt, annyira nem volt rossz mint amilyen értékeléseket kapott. A mostani rész nem is számozott (nem követtem, hogy ennek mi az oka), és még csak EA, de mindenféle elvárás nélkül, pusztán kíváncsiságból megvettem. Egyből a kampányt kezdtem el, most tartok a 3. küldetésnél, eddigiek alapján szerintem rendben van. A két lény fejlesztés sok helyen nem tűnik nagy durranásnak, annyira egyértelmű hogy melyik verzió a jobb. Nyilván még csak a töredékét láttam a dolgoknak, de hozza a hangulatot, és kifejezetten tetszik a magyar fordítás is!
Ajanlom a 4. reszt kiprobalasra, kicsit mas irány, mint a harandik resz, de egy jol összerakott játék, ezt az uj verziot siman veri. Igazabol az volt az utolso Heroes, amit az eredeti studio csinalt.
-
A Molyember
tag
-
raveinT
tag
Nekem a 2. rész volt az első, majd jóval a megjelenés után a 3. lenyűgözött, végtelen időt toltunk bele tesómmal. A 4. teljesen kimaradt, nem volt elég erős gép hozzá, majd mire lett új gép, már az 5. rész volt az aktuális, ami szintén nagyon tetszett. 6. kimaradt, 7-nel adtunk esélyt, annyira nem volt rossz mint amilyen értékeléseket kapott. A mostani rész nem is számozott (nem követtem, hogy ennek mi az oka), és még csak EA, de mindenféle elvárás nélkül, pusztán kíváncsiságból megvettem. Egyből a kampányt kezdtem el, most tartok a 3. küldetésnél, eddigiek alapján szerintem rendben van. A két lény fejlesztés sok helyen nem tűnik nagy durranásnak, annyira egyértelmű hogy melyik verzió a jobb. Nyilván még csak a töredékét láttam a dolgoknak, de hozza a hangulatot, és kifejezetten tetszik a magyar fordítás is!
-
kaleidb44
lelkes újonc
És játékmenet szintjén mit kellett volna újítani?
Látod, a lények két irányú fejlesztése - ami nem is újítás - kicsapta a biztosítékot egy csomó embernél.Egyébként biztos vagyok benne, hogy voltak ötletek, de gondolom féltek a népharagtol - amit félig-meddig így is kiváltottak -, meg gondolom a Ubi issvastagon beleszólt.
Ha már így kérdezel nem értem miért nem lehet az ellenfél gazdaságát támadni,lerombolni bányát,helyőrséget otthagyni.
A 4.részben tetszett,hogy az első sor védte a mögötte lévőt csak lehetetlen volt normálisan pozicionálni.
De mint mondtam nem vagyok HOMM fan.
Vigilo confido. -
alratar
addikt
-
alratar
addikt
És játékmenet szintjén mit kellett volna újítani?
Látod, a lények két irányú fejlesztése - ami nem is újítás - kicsapta a biztosítékot egy csomó embernél.Egyébként biztos vagyok benne, hogy voltak ötletek, de gondolom féltek a népharagtol - amit félig-meddig így is kiváltottak -, meg gondolom a Ubi issvastagon beleszólt.
-
wasd.hu
senior tag
-
Mintcar
tag
Én mindig is Heroes rajongó voltam. A 3-al kezdtem, ha jól emlékszem Pc Guru mellé adták teljes játékként a két kiegészítésével. Imádtam, főleg az Armageddons Blade-et. Totál függő lettem. A 4-et is rongyosra játszottam a két kiegészítővel együtt. És az 5-is betalált nálam, ugyancsak rongyosra játszottam. A 6 viszont szerintem a széria mélypontja volt. Semmilyen módon sem tudtam azonosulni a játékkal. A játékmenet egyszerűsítése totál kinyírta.
A sokak által utált hetedik rész megjelenéskor valóban egy totális bug halmaz volt. Ha jól emlékszem 9, több gigás patch-et adtak ki összesen. Viszont nagyon adta a híres Heroes hangulatot. Ahogy kikupálták a hetes rész is nagy kedvenc lett.
Az Olden Era Early Access-t is rögtön megvettem, Szerintem nagyon jó ez az irány! Eddig engem meggyőzött. Majdnem biztos vagyok benne, hogy ez is kedvenc lesz.
-
Phoen|x
addikt
Nekem ez a képi világ még a Warcraft 3-nál se tetszett. Az volt az első ami ilyen buci, gyerekes, enyhén karikatúra ábrázolást kapott, minden zömök, meg nem is tudom pontosan, de nem szép nekem. Tavaj jelent megf a magyar fejlesztésű Mandragora. A játék alapvetően szép, de ott is befigyel ez az olajfestmény kinézet meg színvilág, ami számomra rontja az összképet. El tudok azzal is játszani, de sokkal komolyabb játék lenne más grafikával. Ez is sokkal szebb lenne egy Wartales vagy Disciples:Liberation köntösben (most csak hirtelen 2 példa).
Nekem a warcraft 3 volt A kedvenc megjelenésekor. Nagyon magával ragadott a történet. Wowoztam is utána kihagyásokkal majd 15 évet.
-
myckey
veterán
Nekem ez a képi világ még a Warcraft 3-nál se tetszett. Az volt az első ami ilyen buci, gyerekes, enyhén karikatúra ábrázolást kapott, minden zömök, meg nem is tudom pontosan, de nem szép nekem. Tavaj jelent megf a magyar fejlesztésű Mandragora. A játék alapvetően szép, de ott is befigyel ez az olajfestmény kinézet meg színvilág, ami számomra rontja az összképet. El tudok azzal is játszani, de sokkal komolyabb játék lenne más grafikával. Ez is sokkal szebb lenne egy Wartales vagy Disciples:Liberation köntösben (most csak hirtelen 2 példa).
Ertem amit irsz. De ez nem lesz soha Disciples vizualisan

Warcraft, nalam egy es ketto volt a legjobb, remek volt akkor.
Egyebkent osszessegeben, nem annyira billen at a merleg abba az iranyba, amit irsz vagy irtok. Ez a stilus vagy art, nem egy teljesen elnagyolt, bumfordi, karikaturaszeru abrazolas.
"gyerekes".Ezt lehetne hova fokozni, degradalni es egyszerusiteni, kb akkor lenne mobil szint meg gagyi.
Itt az egesznek a megjeleneseben, osszessegeben, van kidolgozottsag es reszletgazdagsag. Szines, az biztos. Elenk, vidam. Az. Igaz.

A Masik, es lenyegesebb dolog. Legyen meg a gameplay, legyen meg a hangulat es az ismert stilus. Ami miatt az ember, megy es felfedez, lenyom egy masik kort, beleall a csataba vagy eppen visszakozik !Ezek adjak a Heroes jatekok, sava borsat . Sztm.
Cikk is kiemeli. -
wolfman
veterán
El kell olvasni amit mutattam...
Mobilra, persze. Tamagocsira.

* Eloszor nekem is erdekes volt, Plane hogy szerettem a DISCiPLES jatekot is.

Az durvabb volt, mint barmelyik Heroes, ha mar irjatok itt a dolgokat.
Na annak extra olyan megjelenese volt, mint amit itt paran szerettek volna visszakapni.De, ez egy ilyen stilus lett, raadasul sztm meg kozel sem vegleges az osszes elem, latvanyban, sem.
-
myckey
veterán
El kell olvasni amit mutattam...
Mobilra, persze. Tamagocsira.

* Eloszor nekem is erdekes volt, Plane hogy szerettem a DISCiPLES jatekot is.

Az durvabb volt, mint barmelyik Heroes, ha mar irjatok itt a dolgokat.
Na annak extra olyan megjelenese volt, mint amit itt paran szerettek volna visszakapni.De, ez egy ilyen stilus lett, raadasul sztm meg kozel sem vegleges az osszes elem, latvanyban, sem.
-
Narxis
nagyúr
+1
Azon se csodálkoznék ha eredetileg, még amikor a koncepció rajzok készültek csak mobilra akarták volna kiadni aztán döntötték el, hogy mehet PC-re is.
-
myckey
veterán
-
wolfman
veterán
Nekem egyetlen hatalmas bajom van ezzel a játékkal! Hogy úgy néz ki, mintha egy kib..zott mobil játék lenne. Ez a gyerekes, nagyon színes grafika nekem nagyon nem fekszik. Nem tudom miért nem lehetett volna kicsit szürkébb, nyersebb, komorabb, mint ez!?
-
Phoen|x
addikt
Végzős voltam az egyetemen amikor kijött a III. A megjelenés után az egyik szobatársam hetekig nyomta szinte 0 alvás mellett, pedig már a szakdolgozat leadása előtt voltunk. A zene meg a hengeffektek az agyamba égtek, mivel óránkon keresztül éjjel-nappal azt kellett hallgatnom. Pár tucat órát én is eljátszottam azért vele, nem volt rossz, de számomra a IV volt nagyon maradandó, abba több száz órát beletoltam. Annak a zenéje is profibb. Bejön az a barokkos hangzásvilág. Ki fogom próbálni, ha demok alapján hozza a III-IV élményét és bejön a nosztalgia faktor.
A 4. zenéje nálam is mindent vitt akkoriban.
-
myckey
veterán
Ez total szubjektiv
meglepo modon.Nekem spec tetszik a vizualis stilus, de mutattam rola eleg sok indot, mirt ilyen. Egyebek..
-
Sinesol
veterán
-
petymeg
addikt
Végzős voltam az egyetemen amikor kijött a III. A megjelenés után az egyik szobatársam hetekig nyomta szinte 0 alvás mellett, pedig már a szakdolgozat leadása előtt voltunk. A zene meg a hengeffektek az agyamba égtek, mivel óránkon keresztül éjjel-nappal azt kellett hallgatnom. Pár tucat órát én is eljátszottam azért vele, nem volt rossz, de számomra a IV volt nagyon maradandó, abba több száz órát beletoltam. Annak a zenéje is profibb. Bejön az a barokkos hangzásvilág. Ki fogom próbálni, ha demok alapján hozza a III-IV élményét és bejön a nosztalgia faktor.
-
Sinesol
veterán
Demoztam par orat, nekem nem hozza a Heroes erzest es a kinezet is borzalmasan gagyi, mint valami mobilos flash jatek es ami még gond, hogy valahogy az egesz map egybefolyik.
-
kaleidb44
lelkes újonc
A játékmenetre értettem az idejét múlt jelzőt.
Az eredeti első 2 rész kifejezetten "meseszerű" grafikát tolt(különösen az első.Ott a sárkánynról kb Süsü jutott az eszembe konkrétan! Szóval nekem kb. mind1 milyen grafikával tolják ,nem azon múlik! -
Phoen|x
addikt
Lehet perverz vagyok, de nekem a IV jött be e legjobban. (most is fönt van a gépen)
+1
-
myckey
veterán
-
alratar
addikt
Nem tudok jobbat mondani erre a Fortnite/LOL/Overwatch grafikára, minthogy gyerekes. A 3 nagyon nem ilyen, sok lény egyenesen félelmetes benne. Hasonlítsd össze pl a csontvázakat. Gyerekmesékben szoktak ilyesmikkel ijesztegetni, mint ahogyan itt kinéz. Egy Heroes játék legyen már komolyabb...
Ez nekem nagyon olyan, hogy a három a top é s A többi csak azért is rossz.

Ez egy fantasy. Egy lény attól lesz félelmetes amit hozzá társítasz. (ld. regény)
És a 3-ban is volt egy-két olyan lény, ami nevetést váltott ki. -
alratar
addikt
-
alratar
addikt
-
myckey
veterán
Tegyuk ezt a dolgot tisztaba,
Komplexebb megkozelites...

Az tehát igaz, hogy a játékmenet a ’99-es harmadik részből merít elsősorban sok tekintetben. Madártávlatból, a kalandtérképen nagyjából ráadásul még sikerül is úgy kinéznie, a városképernyők pedig egyenesen gyönyörűek (a legjobban sikerült vizuális elemek). Érdekes kérdés a művészeti irány, ha már itt tartunk, ami sokaknál joggal kicsapta a biztosítékot, másokat meg ugye egyáltalán nem érdekel. A csapat úgy érezte ennek ellenére, hogy szükséges egy hosszú dolgozatban értekezniük a témáról. Ebből rengeteg minden kiderül, például, hogy az egységeknél inkább Heroes II mesés irányzata volt az inspiráció, és hogy miért egyedi, jövőálló szerintük a stilizált grafika, meg, hogy amúgy is könnyű lesz majd cserélgetni az egységeket, hogyha a fanok visszajelzése alapján erre szükség van.
Számos lénymodellt kicseréltek már a fejlesztők, hallgatva a visszajelzésekre, és valószínűleg még fognak is. A csapat nyitottsága remek, és el lehet mindezt adni úgy, hogy a rajongók az elsők, de ez azt is jelenti sajnos, hogy sosem volt egy magabiztos, egységes irány, amit a játék vagy a készítők képviselni akartak volna. Ugyanitt: a hősök portréja valakinek vagy tetszik, vagy nem, de az biztos, hogy megint egy totál másik stílusban készültek el, mint a játék többi része, a vizuális tudathasadás zavaróan látványos. Szerencsére a modtámogatás mellett teljes mellszéllességgel kiállnak, úgyhogy megnyílik az esély a tartalmi és vizuális modoknak is majd a jövőben. Én leszek a legboldogabb, ha valaki húz egy Sonic-ot!
[Devlog #15: How and Why We Chose the Artstyle of Olden Era... Ez a kiemelt link is, de mar ki nem torlom...

Ahogy mar irtam, fejlesztok is irtak...EA game, meg valtozoban van sok dolog.
-
myckey
veterán
Nem tudok jobbat mondani erre a Fortnite/LOL/Overwatch grafikára, minthogy gyerekes. A 3 nagyon nem ilyen, sok lény egyenesen félelmetes benne. Hasonlítsd össze pl a csontvázakat. Gyerekmesékben szoktak ilyesmikkel ijesztegetni, mint ahogyan itt kinéz. Egy Heroes játék legyen már komolyabb...
Ennek a stilusnak nem az a megfeleloje, hogy gyerekes. Ez igy nagyon...
De mindegy.Ez egy vizualis stilus, semmi koze a gyerekeknek hozza. De eleg par kepet megnezni.
-
Citrone39
tag
-
myckey
veterán
43 vagyok.

A grafika már annyira nem, izgat, különben nem játszanék a crimson Desertel sem.
43 nak ehhez semmi koze, meg eppen serdulsz
Jah, a Crimson D.
az is milyen otvar, jaja.
-
ForRedGlory
félisten
43 vagyok.

A grafika már annyira nem, izgat, különben nem játszanék a crimson Desertel sem.
-
myckey
veterán
Nem nagyon követem már a játék híreket, kicsit kinőttem belőle, de ez szép emlékeket kelt.
Nem is kell kovetni, ha itt vagy, kapod az arcodba...Hova nottel ki belole ? jajaj

De ez nem csiribir Grafika, Te inkabb ott mozogsz, azoknal a jatekoknal. Ezt a gameplay viszi el.
vagy nem ?
-
ForRedGlory
félisten
-
myckey
veterán
Raadasul ez EA game...biztos lesz valtoztatas.
-
Csandi
addikt
Én még a Heroes 1-gyel kezdtem valamikor a 90-es évek elején az egyetemen. Természetesen a 3-as a kedvencem, és azt sermmi nem tudta eddig megközelíteni sem - az Olden Era sem kivétel.
Már jó két hete nyüstölöm a játékot, de egyre kevésbé tetszik. Szerintem túlgondolt, túlkomplikált. Fölösleges két lényupgrade, nem kell ennyi istenverte varázslat meg mágiatudás, mert teljesen átláthatatlanná teszik a játékot. A térképek zónákra vannak osztva, amiken se átrepülni nem lehet, se átdimenziózni - akkor mire való a repülés meg a Dimension Door? Minden térkép tele van viszont dimenziókapukkal, általában többel is egy adott körzetben, amitől nem látok a pályán, hogy most épp hol vagyok. Konzekvens, épíytkező térképfelderítés a legtöbb map-en lehetetlen, mert el vannak zárva hermetikusan a területek egymástól. Ez baromi nagy gáz.
A hősök kiegyensúlyozatlanok, az egyik valami jó lény stat-jait meg szaporulatát növeli, a másik meg egy puruttya varázslathoz ért jobban, amivel semmit nem lehet kezdeni. Miért választanám ez utóbbit?
A lények is minimum kérdőjelesek, vannak frakciók, amikkel szinte lehetetlen azonosulni (pl. Kaptár, vagy kinek hívják), mások csak szimplán érdektelenek. Vannak persze jók is, mint a Cavern, a lovagok meg a nekromanták, tehát azok, amiket kopizhattak a régi game-ekből.
No mindegy...próbálkozom még, akár varázslóhősökkel is, de eddig nem bírtam rávenni magam, annyira érdektelen ez a vonal.
Két lényupgrade: Volt 5-ben is, jó volt.
Mapok: Amúgy egyetértek.
Hős balance: Ez eddig is ilyen volt mindegyik részben. (ugye Might and Magic. 3-ban is a Might heroek amik durván scaleltek late game, de Magic herokkal meg könyebb volt az early rush mert lény vs. lény interkació nélkül lehetett kb. nyerni a korai harcokat gép ellen. Nyilván a Stronghold pl. kicsit kivétel ez alól mert ott Might heroek vannak főleg de a unitjaik maguk olyanok, hogy late game elmaradnak a többitől de early gyorsan lehet velük foglalni)
Lények: Sztem a Hive tök menő és örülök, hogy csináltak ilyen zergeset. Egyikkel sincs problémám, Schism és elég jó az eldricht lovecraftian lényeivel.
-
Litván Zongora
aktív tag
Én még a Heroes 1-gyel kezdtem valamikor a 90-es évek elején az egyetemen. Természetesen a 3-as a kedvencem, és azt sermmi nem tudta eddig megközelíteni sem - az Olden Era sem kivétel.
Már jó két hete nyüstölöm a játékot, de egyre kevésbé tetszik. Szerintem túlgondolt, túlkomplikált. Fölösleges két lényupgrade, nem kell ennyi istenverte varázslat meg mágiatudás, mert teljesen átláthatatlanná teszik a játékot. A térképek zónákra vannak osztva, amiken se átrepülni nem lehet, se átdimenziózni - akkor mire való a repülés meg a Dimension Door? Minden térkép tele van viszont dimenziókapukkal, általában többel is egy adott körzetben, amitől nem látok a pályán, hogy most épp hol vagyok. Konzekvens, épíytkező térképfelderítés a legtöbb map-en lehetetlen, mert el vannak zárva hermetikusan a területek egymástól. Ez baromi nagy gáz.
A hősök kiegyensúlyozatlanok, az egyik valami jó lény stat-jait meg szaporulatát növeli, a másik meg egy puruttya varázslathoz ért jobban, amivel semmit nem lehet kezdeni. Miért választanám ez utóbbit?
A lények is minimum kérdőjelesek, vannak frakciók, amikkel szinte lehetetlen azonosulni (pl. Kaptár, vagy kinek hívják), mások csak szimplán érdektelenek. Vannak persze jók is, mint a Cavern, a lovagok meg a nekromanták, tehát azok, amiket kopizhattak a régi game-ekből.
No mindegy...próbálkozom még, akár varázslóhősökkel is, de eddig nem bírtam rávenni magam, annyira érdektelen ez a vonal.
-
alratar
addikt
Én nem vagyok retrofan.
És nem idejètmúlt a grafika, hanem stilusos, amit sok mai, egyengrafikaju játék nem tud elmondani magáról.Egyébként amikor csilli-villi grafikával próbálkoztak azt fikázta mindenki. Jogosan.
-
DjFlanker
aktív tag
Én 20 éve az 5 demójával kattantam rá a HoMM világába. Utána rögtön a 2-t tudtam kipróbálni, később a 3-t, 4-t. Imádom a 3-t, elvoltam a 4-el, az 5 az igazi szerelmem (Meg a Disciples 2, meg a King's Bounty 2008-ból).
Ezt figyelembe véve nekem ez tetszik a videók és a teszt alapján. És egyáltalán nem mobilos a grafika. -
kaleidb44
lelkes újonc
Egy kis grafikai tuning azt lehet adni tripla A árért a gémet.Ami amúgy idejétmúlt és csak a retró fanok fogják zabálni.
Maradok az Xcom-nál kösz.
(Mondjuk sose nem voltam egy nagy homm fan) -
myckey
veterán
Na ezt megvesszük.
Mi a szitu, most esett le a tantusz ? !

Nem nezted korabban a hireket rola, vagy a demot ?
A reakciodbol itelve.
Ismeros a game?
-
ForRedGlory
félisten
Na ezt megvesszük.
-
myckey
veterán
-
alratar
addikt
-
Szirtimorc
senior tag
Lehet perverz vagyok, de nekem a IV jött be e legjobban. (most is fönt van a gépen)
-
ripla
addikt
Nos, tudom hogy mutattam már, de nem lehet elégszer.

Aki ehhez hasonló játékkal tenne egy próbát, annak ajánlanám az alábbit. Ez az 1.0-ás előzetese, azóta jöttek hozzá javítások és bővítések is. -
CriticalHit
addikt
Remélem Crag Hack, Galthran, Sir Mullich és Solmyr visszatér és újra tarolhat.
Szép emlékek.Citrone39
Leragadtam a HoMM 3 és a kiegészítőinél de ki kéne próbálnom az 5-t is. -
Citrone39
tag
Lehet, hogy jó játék, de ez gyerekes, mobilos grafika engem nagyon taszít! Egyik Heroes sem keltette ezt a benyomást. Továbbra is a 3 és az 5 a legjobb.
-
khron78
őstag
-
myckey
veterán
-
khron78
őstag
-
myckey
veterán
De ez meg alakul is. Egyebkent is kicsit zsufolt az elrendezes, a cikk is irja...
Meg valtozhat boven. mondjuk engem nem zavart a Demo
-
Csandi
addikt
Az 5. volt a legnépszerűbb a 3 után, és rengeteg dolog a 3 szellemében készült az 5-be.
A 2 fejlesztési irány tök jó mert ad mégegy réteget a stratégikusságnak. Főleg akkor ha az adott lény 2 verziója közül az egyik ranged a másik nem. -
khron78
őstag
Ezt nem tudom. Én a 4. részig követtem a sorozatot. Nem is az újdonság tényét vitatom, hanem a szükségességét.
#10 myckey: Túlságosan egybemosódnak az épületek. Minden tele kis funkcióval. Nekem átláthatatlan, nem eléggé letisztult.
-
myckey
veterán
Mi a baj a varak felepitesevel , ahogy fest ? Demo sztm Ok volt. Persze ez csak egy dolog...
-
Csandi
addikt
Nekem nem tetszik a várak felépítése. Kaotikus a látvány. A lények fejlődésénél se jön be a két irányvonal. Fél óra játék után ezek zavartak a legjobban. A térkép tetszik. Viszont ott a harcok nehézségét volt felesleges feltűntetni. Eddig pont ez volt a lényeg, hogy te magad határozd meg, hogy vállalod a kockázatot, vagy nem.
Heroes 5 Tribes of the East-ben is két fejlődési vonal volt szóval nem újdonság.
A harcok nehézsége is jelen volt az 5-ben amúgy, de azt csak pusztán sereg vs sereg alapon határozta meg, azt nem vette figyelembe, hogy a hős varázsolni is tud. -
khron78
őstag
Nekem nem tetszik a várak felépítése. Kaotikus a látvány. A lények fejlődésénél se jön be a két irányvonal. Fél óra játék után ezek zavartak a legjobban. A térkép tetszik. Viszont ott a harcok nehézségét volt felesleges feltűntetni. Eddig pont ez volt a lényeg, hogy te magad határozd meg, hogy vállalod a kockázatot, vagy nem.
-
JohnyX
tag
A korai hozzáférés "ráadásul remek tutorialként is szolgálhat a kezdőknek", szerintem lehetne benne egy gomb, hogy én már játszottam a "Play teszt-el és a Demo-val" is kiszeretném hagyni a tutorialt :-) Amúgy a Játék a "3 és az 5 szerelem gyereke", nekem bejött. Megéri az árát!
-
Lshadows
csendes tag
Én a 3-at és az 5-t is nagyon szerettem. Remélem ez megfog jelenni később kozolokra.
-
myckey
veterán
"Aki a Heroes III leváltását várja tőle, valószínűleg csalódni fog." Szerintem azért csalódni nem feltétlenül fognak benne, ez sok szempontból egy Heroes 3 remake, vagy inkább egy modern Heroes 3.
Amugy jah, ez sztm kicsit eros...illetve, aki csapatja a Heroes 3-at...az sztm orul is hogy ezt kapja.
-
Fitzgerald
veterán
"Aki a Heroes III leváltását várja tőle, valószínűleg csalódni fog." Szerintem azért csalódni nem feltétlenül fognak benne, ez sok szempontból egy Heroes 3 remake, vagy inkább egy modern Heroes 3.
-
Thocy a ZAGY
tag
Szerencsére a demo verzióhoz hasonlóan minden varázslás nélkül tökeletesen fut Linux alatt Ryzen 7 5700G processzoron az integrált videokártyával 1080p-ben.
4K-ban is elindul, de az már érezhetően kívül esik (ennek) az IGP-nek a komfortzónáján.
A játék eddig tetszik.
-
dongettó
tag
https://youtu.be/zqTHEr5F0MM?list=LL&t=1168
-
myckey
veterán
Koszi !
Ezt is megeltuk

Regota kovetem a jatekot, remek hogy ilyen allapotban van .
demoval jatszottam parszor, es egybol atjott, a classic Heroes vibe
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Megkímélt HP EliteBook 855 G7 Fémházas Strapabíró Laptop 15,6" -65% AMD Ryzen 3 PRO 4450U 16/256 FHD
- Retró számítógép hardver pakk egyben
- Szép! Lenovo ThinkPad X1 Yoga G6 x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -50% i5-1135G7 16/256 +Toll
- Sigma 35mm f/1.4 DG HSM Art objektív
- 256GB Macbook SSD - Áfás számlával
- HIBÁTLAN iPhone SE 2020 64GB White- 2 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS5595,100% AKKSI
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Xbox Series X 1 TB + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- Katonai Rugged laptopok Panasonic Toughbook 5-6. gen gar.
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: aiMotive Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest

Lesz itt content rendesen.

"
(asszem van erre valami szakkifejezés a dokik között)