- gerner1
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: MOD Júni 13 Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- user2: Kia Ceed Gold 160 1.5 T-GDI MY2024
- Argos: Szeretem az ecetfát
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
zizidor
őstag
válasz
ricsi99 #14236 üzenetére
Ebben viszont nincs semmi különleges, régebbi gépen én is így használtam (MBR dualboot).
BIOS-ban a boot eszköznek a HDD-t kell beállítani, aztán felrakni a Windowst, ami be fogja írni magát az MBR-be. Utána jöhet a Mint, ami felülírja az eredeti MBR-t, onnantól a GRUB fog betöltődni, és abból kell majd indítani a Windows-t. A GRUB betöltője ilyenkor beírja magát az MBR és a legelső partíció közti ~1MB szabad helyre. (GPT-nél ez nem lehetséges, ott kell neki is egy külön GRUB partíció).1. A Mint telepítése előtt én elmenteném az MBR-t (dd paranccsal egy fájlba), amiből szükség esetén vissza lehet állítani. Ez mehet akár a Windows partícióra is, biztonsági mentésnek.
sudo dd if=/dev/sda of=original-mbr.bin bs=512 count=1
2. Külön be kell állítani, hogy a GRUB mutassa a menüt.
Az /etc/default/grub fájlban GRUB_TIMEOUT_STYLE=menu3. Engedélyezni kell az os prober futtatását
sudo chmod 766 /etc/grub.d/30_os-prober
sudo update-drub
Én át is szoktam nevezni 30-ról pl. 08-ra, akkor a Windows kerül a menü első helyére (persze csak ha erre van igény).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- Házi hangfal építés
- Lexus, Toyota topik
- VR topik
- Suzuki topik
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- OTP Bank topic
- Mobil flották
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Küszöbön a The Alters megjelenése
- További aktív témák...
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- AKCIÓ! ASUS B650M R5 7600X 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Be Quiet! Pure Base 500FX ASUS 1000W
- Veszünk: PS5 Fat/Slim/Digital/Pro konzolt, játékokat, Portalt stb. Kérj ajánlatot!
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged