- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- sh4d0w: Csak a profit - emberélet nem számít
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
-
LOGOUT
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tim82
félisten
Sziasztok!
Tapasztalt másvalaki olyan problémát Linux Mint alatt, hogy a rendszer csak a bluetooth egereket nem hajlandó detektálni a bluetooth eszközök közül?
A hardver egy Lenovo Thinkpad T480s, a bluetooth modul egy Intel AX210 wlan/bt kártya. Más eszközöket hajlandó látni/csatlakozni hozzájuk, csak és kizárólag a bluetooth egereket nem (meg sem jelennek a listában, amikor kerestetek a rendszerrel, pontosabban a Mint alatt alap Blueman grafikus felületén). Nyilván az egerek ehhez a párosításhoz szükséges módba lettek téve, amikor kerestetek.
A rendszer Linux Mint Cinnamon, a kernel verziója 6.5.0-35.
A hcitools -a parancs kimenete:
tim@tim-ThinkPad-T480s:~$
hciconfig -ahci0: Type: Primary Bus: USB
BD Address: C4:03:A8:CA:E3:19 ACL MTU: 1021:4 SCO MTU: 96:6
UP RUNNING PSCAN ISCAN
RX bytes:22327 acl:0 sco:0 events:2993 errors:0
TX bytes:700565 acl:0 sco:0 commands:2969 errors:0
Features: 0xbf 0xfe 0x0f 0xfe 0xdb 0xff 0x7b 0x87
Packet type: DM1 DM3 DM5 DH1 DH3 DH5 HV1 HV2 HV3
Link policy: RSWITCH SNIFF
Link mode: PERIPHERAL ACCEPT
Name: 'tim-ThinkPad-T480s'
Class: 0x7c010c
Service Classes: Rendering, Capturing, Object Transfer, Audio, Telephony
Device Class: Computer, Laptop
HCI Version: (0xc) Revision: 0x3484
LMP Version: (0xc) Subversion: 0x3484 Manufacturer: Intel Corp. (2)Próbálkoztam korábbi kernelre visszaállással is, hátha kernelfrissítésnek köszönhető a probléma, de nem oldotta meg a gondot, ugyanazt tapasztalom.
Előre is köszönöm a segítséget.
-
Tim82
félisten
válasz
Aureal #14476 üzenetére
Nem "sikkadt el", pont erre kérdeztem rá, ugye, csak nem tudok olyan megoldásról, hogy a Te igényednek megfelelően Windows 7 alól indítható legyen.
De úgy látom, hogy kezded sértésnek venni az alapvetően jószándékú kérdezősködésemet, úgyhogy én itt be is fejezem...
Ui.: a hálózatilag, lemezképből való tömeges installációt általában hálózati (nem helyi) meghajtóról, PXE boot segítségével szokták megoldani.
-
Tim82
félisten
válasz
Aureal #14468 üzenetére
Tehát akkor tulajdonképpen egy recovery partíció-szerűséget szeretnél, amiről be lehet boot-olni az oda tett Linux telepítőt vagy Linux-rendszerképet és onnan boot-olva újra lehet szükség esetén telepíteni a rendszert (rendszer alatt a Mint-et értve)?
Bocs, ha szőrözésnek tűnik, de szeretném pontosan érteni, hogy mit szeretnél, ahhoz, hogy tudjak a megoldás irányába segítséget nyújtani.
-
Tim82
félisten
válasz
Aureal #14466 üzenetére
Nem tudom, de a V.Boxot pár éve már próbáltam, mikor XP támogatott hardvert kellett megnéznem W7 alól vele és a virtual XP simán látta oda való driverrel a hardvert, pendriveot is stb.
Csak a beállításokra már nem emléxem mik voltak.
Az biztosan függött attól, hogy a Virtualboxban engedélyezted, hogy a virtuális gép lássa a "host" gép USB portjait stb., meg kell hozzá legalább a Virtualbox Extension Pack. Itt van róla egy so-so leírás, gyors gugli alapján: [link] -
Tim82
félisten
válasz
Aureal #14461 üzenetére
Ehhez az Oracle Virtual Box szoftverét gondoltam alkalmasnak.
A gondom az, hogy így csak mint virtuális gépre volna hajlandó települni.
Javíts ki, ha nem jól értem: az a gondod, hogy egy csak és kizárólag virtuális gépek futtatására kitalált és csak erre alkalmas szoftveren belül telepítetted a Mint-et és hogyhogy ezen belül telepítve virtuális gépként települ? -
Tim82
félisten
Tapi pad működik azaz kurzort tudom vinni de kattintás, enter semmi reakció.
Innentől nehézkes a kezelés.Automatikusan nincs touchpad-es kattintás Linux Mint alatt (sem live, sem telepített rendszernél), neked kell beállítanod. Legalábbis a legfrissebb Cinnamon verzió alatt így van, de régebbről úgy emlékszem, hogy Mate és XFCE alatt is külön kellett belőni.
Ha Cinnamon, akkor Rendszerbeállítások -> Hardver résznél: Egér és érintőtábla -> Érintőtábla fülön: Koppintson a kattintáshoz opciót kapcsold be.
-
Tim82
félisten
válasz
CPT.Pirk #12861 üzenetére
Ha nem zavar, hogy nincs GUI, akkor ez a Onedrive kliens éppenséggel működik Ubuntu Mate-n, Xubuntun meg Mint Cinnamon-on is.
-
Tim82
félisten
válasz
ubyegon2 #12775 üzenetére
De lehet, hogy sikerül felpiszkálnom Mediaboxra Openeleket
Inkább CoreElec-et, azt ugyanis fejlesztik, az OpenElec-et (legalábbis ezekre a kínai Amlogic cuccokra) már rég nem.
Egyébként - szerintem - bármilyen okostévé helyett jobban jársz egy CoreElec-es/Kodis médialejátszóval.
-
Tim82
félisten
válasz
Dhampir #12138 üzenetére
Valóban Conky és igen, néha kicsit ugrál a hőmérséklet kijelzés, de a két
screenshotképkivágás készítése előtt közvetlenül, illetve alatta több minden mást is csináltam, szóval reálisnak mondható értékek.A trükk egyébként az, hogy a jobb oldali "Rendszer" alatti ikonok igazából egy speciális karakterkészlet "betűi".
Egyébként felülről lefelé:
- CPU hőfok,
- CPU terhelés,
- foglalt RAM / szabad RAM,
- szabad terület a /home-ból vs teljes /home,
- akku jelenlegi töltöttsége (mivel laptopról van szó: Thinkpad X230i, TLP-vel be van lőve, hogy csak 60% alá csökkenve töltsön, max. 86%-ra). -
Tim82
félisten
válasz
#89309696 #12135 üzenetére
Nem pont olyan megoldás, amit keresel, de - igaz, Ubuntu 18.04 LTS (Mate) alatt használom - a Rambox nevű alkalmazás tud ilyesmit. Nálam az értesítési területen jelenik meg a kis ikonja, ha van új üzenetem, akkor piros színű, ha nincs, akkor fehér.
Ez a Rambox szerintem Telegram-ot is kezel, én WhatsApp/Facebook Messenger/Skype egyszerre kezelése miatt használom. Ingyenes cucc, nem csak Linuxra érhető el, de van belőle fizetős változat is, ami jó pár kényelmi, de (számomra) nem épp létfontosságú feature-ben több.
Korábban a Franz nevű vacakkal kísérleteztem, azt feladtam, mert egyrészt a WhatsApp-ot gyakran szarul kezeli, másrészt az ingyenes változat nagyon bosszantó és agresszív módon tolta állandóan az arcomba, hogy fizessek elő havi x euróért. De egyébként az is hasonlóan jelzi ki, mint a Rambox, ha jött új üzenet.
-
Tim82
félisten
-
Tim82
félisten
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Autós topik
- Megvan, milyen chipet használ a Pura 80 Ultra
- E-roller topik
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- EAFC 25
- További aktív témák...
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- iKing.Hu - Motorola Edge 50 Ultra - Nordic Wood - Használt, karcmentes
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Játékra! R5 1500X / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 2TB HDD
- Zebra ZP505 EPL - Hőpapíros címkenyomtató
- Csere-Beszámítás!AMD Asztali számítógép PC Játékra! R5 5600/ RX 6700XT 12GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest