Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  LCD TV topic (téma lezárva)

Hozzászólások

(#9251) tomiika


tomiika
tag

Üdv!

Szeretnék egy kicsi(22-26") LCD TV-t venni, melyik ajánlott ebben a kategóriában? Igazából semmi extra tudás nem kell, csak megbízható legyen és fullhd.
Az ár max 50k.
Előre is köszönöm!

(#9252) hoffman_ válasza BBéci (#9245) üzenetére


hoffman_
nagyúr

Most elbizonytalanodtam nagyon. Ha plazmával számolok, akkor simán vannak 42-es tévék 130-140 körüli áron. Viszont plazmában még annyira se vagyok otthon, nem tudom, hogy azok mennyire számítanak belépő kategóriának. Samu 50C430 és Pana 42C3 méretben már megfelelnek erre a távra bőven, pláne hogy nem fullhd. Árban versenyeznek az EX500-al, de más tekintetben lövésem nincs.

[ Szerkesztve ]

"The time you enjoy wasting is not wasted time."

(#9253) c41r0^ válasza vlevi (#9232) üzenetére


c41r0^
őstag

feltételezem, hogy a képeiden a bal oldali a monitor és a jobb oldali a TV, akkor valamit nagyon benéztél (nem jól értelmezed a képet), mert a képeid alapján pont az látszik, hogy a TV-n van 50 ms input lag :)

ez a program egy szimpla stopper, nem "inputlagmérő", én is ezzel teszteltem

a TV-n van a kisebb számérték, ami azt jelenti, hogy az a szám, amit a monitor jelenít meg abban a fénykép elkészülésének időpillanatában, a TV-n még nem jutott megjelenítésre, tehát a TV-n késik a kép 50 ms-el, ha ehhez plusszban hozzáadjuk az LCD montorod kb. 20 ms input lagját (a valóstól ő is 20 ms-el később jeleníti meg a képet, hogy példával éljek az első kép alapján a számláló egy CRT monitoron kb. 57:251-en lenne ), ki is jön a kb. 70 ms, amit írtam

(#9254) c41r0^ válasza c41r0^ (#9253) üzenetére


c41r0^
őstag

persze ha a TV-é a bal oldali kép (de a méret alapján úgy gondoltam, hogy a jobb oldali az, bár az is lehet, hogy a TV a bal oldali csak messzebb van, ezért homályosabb a kép is rajta, szóval ez nem derül ki anélkül, hogy nem árulod el), akkor olyan inputlag eredményeket még nem láttam...

(#9255) AtHoS


AtHoS
nagyúr

Helló!

Nekem szegezték a kérdést, hogy a következő két készülék közül melyik a jobb választás:
SAMSUNG LE26C350D1WXXH
vagy
LG32LD320

Árat nem tudok mondani hozzájuk, mert irányomba is csak a típusok kerültek.

Tehát a fenti két készülék közül melyiket érdemesebb választani?

Mindennapos használatra, tehát TV-zésre lenne főként. HD adás nincs, néha 1-1 mozifilm

A segítséget előre is köszönöm ismim nevében is :R

read-only mode on the forum

(#9256) becks_


becks_
csendes tag

sziasztok
vki vmit a 9172-re ?

(#9257) nightshadow válasza becks_ (#9256) üzenetére


nightshadow
veterán

Papíron egy kategória a két tévé. A probléma az, hogy a D5000-el kapcsolatban még nincsenek tapasztalatok, se tesztek. Bár nem írtad, hogy mekkora méretben gondolkozol, a 40D5000 az most kb. 200k. Ha a korábbi évek tapasztalatait nézzük, ennek az ára év végére szerintem 150k alatt lesz, tehát nem igazán érdemes most még megvenni.

(#9258) becks_ válasza nightshadow (#9257) üzenetére


becks_
csendes tag

Igazából a pénztárcám szab határt a méretnek, ami olyan 150 +- 25k, abból meg nemhiszem hogy egy 40esnél nagyobb tv kijönne :\
Semmi extrára nemlenne használva, max notira rádugnám 1-2x(akkorse játék végett) és föleg digitális adás meg fullhd lenne rajta nézve. konzol nemigen lenne rajta használva.
Magyarán tavalyi modellt érdemesebb lenne nézni ?

(#9259) nightshadow válasza becks_ (#9258) üzenetére


nightshadow
veterán

Magyarán tavalyi modellt érdemesebb lenne nézni ?

Szerintem mindenképp. Jelenleg az új modellek megvétele a lehető legrosszabb választás, hogy ha az ár/érték arányt nézzük. Pl. a Samsung C650 a tavalyi év egyik legjobb tévéje. Ennek az induló ára 40”-es méretben 270k volt, most meg lehet venni 145k-ért: [link]
(Ráadásul ez CCFL-es, nem edge-LED-es, így kisebb az esély a felhősödésre. Egyedül játékra nem ajánlott a magas input lag miatt.)

(#9260) PonPon


PonPon
senior tag

sziasztok!
tudnátok adni egy gyors tanácsot 37" -es méretben 100-120e FT-ig max, melyik LCD TV a jó választás? Nőnek lesz, szóval a képminőség mellett fontos hogy szép legyen, és a mediaplayer-e viszonylag okos legyen (mkv). köszönöm előre is! :)

[ Szerkesztve ]

(#9261) BBéci válasza hoffman_ (#9252) üzenetére


BBéci
titán

Látogasd meg a Plazma TV topikot, mindegyik kérdésedre választ fogsz kapni!

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#9262) hoffman_ válasza BBéci (#9261) üzenetére


hoffman_
nagyúr

Úgy lesz :R

"The time you enjoy wasting is not wasted time."

(#9263) becks_ válasza nightshadow (#9259) üzenetére


becks_
csendes tag

igen igen olvastam. csak az sima LCD. nemtudom miért mondják ezt a felhősödéses dolgot. nekem pl egy lenovo y560-as notim van és ennek a kijelzője is ledes és nemlátok rajta semmilyen felhősödést..gyönyörű tűéles a képe. mondjuk lehet hülyeséget mondtam, mert egy tv meg egy noti kijelzője alapból hatalmas méretbeli különbség, csak valahogy ebből indultam ki.

(#9264) nightshadow válasza becks_ (#9263) üzenetére


nightshadow
veterán

Az edge-LED-nél a LED-ek a képernyő szélein helyezkednek el, de nem mindegy szerintem, hogy mekkora területet kell bevilágítani. Érdemes átnézni a Samsung LCD topikba, ott emlékszem valakire, aki 3 db C6000-est vitt vissza a clouding miatt. Egyébként, ha kifutnak a tavalyi modellek, és valaki nem belépőszintű tévét keress, akkor kénytelen lesz megvenni az edge-Led-set. Alternatívaként már csak a plazma maradt.

(#9265) BBéci válasza nightshadow (#9264) üzenetére


BBéci
titán

Ilyen alternatíva miatt nem keserednék el.:-)

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#9266) szucsi


szucsi
őstag

Sziasztok, egy hd-ready tévét cseréltem le egy full hd-re. (Samsung 32c450-et 32c550-re) A 450-esnek a gyári képbeállításaival teljesen elégedett voltam, de az 550-es egyszerűen borzalmas normál módban. Nézegettem rajta a beállításokat, de az előzőhöz képest rengeteg paraméter állítható, nem tudom, hogy hol kezdjem.

A problémáim:

1) sokkal világosabb az egész panel háttere

2) a feliratok szélei körül furcsa torzulás jelenik meg (ezt a kontraszt visszavételével 100-ról 75-re valamennyivel tudtam korrigálni)

3) az egész kép alapban zajosabb, mint az előző volt.

Kérdés, hogy van-e ennek a tv-nek ajánlott szín és képbeállítása (keresgéltem, sikertelenül), illetve ha van valakinek ilyen, vagy hasonló TV-je, mit tudott kezdeni a fenti problémákkal.

köszi!

(#9267) mondomén válasza szucsi (#9266) üzenetére


mondomén
őstag

Hello!

Mikor vettem az előző tévémet (32B550), akkor tkesy fórumtárs leírta a saját beállításait nekem.
Azt hiszem ezután én is kb ezekkel használtam a tv-t.
Nem tudom, hogy C-s modellnél ugyanúgy kell-e beállítani, de azért bemásolom, hátha jó lesz.

Kép:
Üzemmód : Normál
Háttérvilágítás: 4
Kontraszt : 80
Fényerő : 45
Speciális beáll:
Dinamikus kontraszt :Ki
Gamma : 0
Képopciók:
Színtónus : Normál
Méret : 16:9
HDMI feketeszín : Alacsony
(Nekem gépre volt kötve a tv és úgy tökéletes volt...)

[ Szerkesztve ]

(#9268) nightshadow válasza BBéci (#9265) üzenetére


nightshadow
veterán

Ilyen alternatíva miatt nem keserednék el.:-)

Bele szoktam olvasni a plazma topikba, sajnos az én nézési szokásaimmal nem kompatibilis a technológia. Engem érdekel a politika, világpolitika, így én hétfőtől péntekig szinte 1 csatornát nézzek, mégpedig a szép fehér logós ATV-ét este 7-10-ig, illetve Breaking News esetén a CNN-nt. Hétvégére szokott maradni pl. Spektrum, National Geographic, Animal Planet, stb. amelyeknek szintén kivétel nélkül szép fehér a logójuk.
Na most én azt figyeljem állandóan, meg mérjem, hogy egy adott csatorna logó hány perce van kint, ezért most zoomolni kéne, vagy csatornát váltani, hogy változzon a tartalom, hogy elkerüljem a beégést hát nem tudom, sajnos én ennél kényelmesebb vagyok. Szerintem a tévé van én értem, és nem én a tévéért. Arról nem beszélve, hogy megnéztem az egyik pana boltban a 42G20-at, s valami rettentően vibrált a kép. Állítólag ezt nem mindenki látja, de én igen, pedig itthon van egy 50Hz-es 55cm-es CRT Philips-em, és egy 82 cm-es 100Hz-es Sony CRT-ém, s ezeken nem látok semmilyen zavaró vibrálást.

Ettől függetlenül én aláírom azt, hogy aki nem látja a plazma vibrálását, s aki nem néz tévét, csak filmet (mkv, Blu-ray, DVD), annak tökéletes választás a plazma. Az olyanoknak, mint amilyen én vagyok, sajnos marad az edge-LED.

[ Szerkesztve ]

(#9269) szucsi válasza mondomén (#9267) üzenetére


szucsi
őstag

köszönöm, kipróbáltam, sokkal jobb. a betűk körüli zajt az élsimítás kikapcsolásával lehet majdnem teljesen megszüntetni. Ez globálisan csökkenti az élességet, de a zajt is.

(#9270) becks_ válasza nightshadow (#9268) üzenetére


becks_
csendes tag

Pontosan egyet értek. Épp ezért szeretnék én plazmáról LCD-re vagy edge-ledre váltani. Elég cink, amikor úgy kapcsolod be a tv-t, hogy ott virít a blue-hustler logót(tehát még véletlenül se vakarod le magadrol ha esetleg faterod bekapcsolja a tv-d, hogy mit néztél azt megelőzően :D). Viccet félretéve, meglehetősen zavaró. A másik: a hatalmas input lag. Én nemtudom mi a helyzet a mai plazmákkal, de hogy az enyém alig másfél éves és olyan input lagja van, hogy az egér tizedmásodperceket késik, vicc.

Már csak azt nemtudom lcd vagy edge-led és hogy melyik...

[ Szerkesztve ]

(#9271) nightshadow válasza becks_ (#9270) üzenetére


nightshadow
veterán

Elég cink, amikor úgy kapcsolod be a tv-t, hogy ott virít a blue-hustler logót(tehát még véletlenül se vakarod le magadrol ha esetleg faterod bekapcsolja a tv-d, hogy mit néztél azt megelőzően.)

:C

Már csak azt nemtudom lcd vagy edge-led és hogy melyik...

Szerintem a hagyományos CCFL-es LCD-ét érdemes venni a tavalyiak közül. A Samsung C650 és a Sony EX500 volt a két legsikeresebb típus tavaly itt a fórumon. Ha a Samsung esetén esetleg zavar a tükröződő képernyő, akkor ott van a C630 matt képernyővel, és mínusz internet@tv-vel. Szerintem e kettőnél az általad megadott pénz keretben (150k+-25k) nincs jobb tévé.

[ Szerkesztve ]

(#9272) atuci


atuci
senior tag

Sziasztok!

32-37 col körüli fullHD LCD tv-t szeretnék venni, PVR, LAN és USB divx lejátszás kellene, nem vagyok márkafüggő, bármilyen típus érdekelne.
Analóg kábeltv-m van, szóval egy dvb-t tuneres verzió jó lenne.
Nem kell 3d meg led, árban 150k körül lenne rá keret.

Tudtok ajánlani valamit?
köszi, Attila

Basil Fawlty: ''Don't mention the war. I mentioned it once, but I think I got away with it. So it's all forgotten now and let's hear no more about it....''

(#9273) drstupid válasza atuci (#9272) üzenetére


drstupid
tag

pvr a samsung 6000-res szériáktól fölfele van, 32ue6600ast nézz szerintem ezek alapján :)

Eladó termékeim : http://href.hu/x/ekrb

(#9274) headhunter válasza nightshadow (#9268) üzenetére


headhunter
addikt

"Engem érdekel a politika, világpolitika, így én hétfőtől péntekig szinte 1 csatornát nézzek, mégpedig a szép fehér logós ATV-ét este 7-10-ig, illetve Breaking News esetén a CNN-nt."

Szintén zenész! :U

(Egyenes Beszéd, Újságíróklub, A tét, Civil a pályán, Magánbeszélgetés...)

Samsung 40C650 lesz a legjobb választás!

[ Szerkesztve ]

(#9275) BBéci válasza becks_ (#9270) üzenetére


BBéci
titán

Tudtommal a plazmák input lagja kisebb, mint az LCD tévéké.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#9276) ibax


ibax
csendes tag

sziasztok,

ma vettem egy LG 42LDHD565 LCD tv-t. Tök jó meg minden, csupán azt találom furcsának, hogy amikor rákötöm a WD TV LIVE médialejátszómat, akkor annál 720p 50Hz jelenik meg amikor az INFO gombot megnyomom, holott FULLHD-s a TV, 100Hz-et támogat (TruMotion), és a film is 1080 felbontással rendelkezik...

Ez ilyen egyedi elírás lehet? Vagy a HDMI kábellel lehet a gond? Esetleg a médialejátszóval? De úgy tudom, ezek a paraméterek nem függenek a médialejátszótól.

Sajnos ilyen jellegü beállításokat nem találok a tv menüjében...

Se a leírásban: http://www.lg.com/hu/common/product/support.jsp?localeCd=hu&productId=42LD565&uri=/hu/televizio-audio-video/tv/LG-lcd-tv-42LD565.jsp#

Azt is tapasztalom még, hogy ha TruMotion bekapcsolása mellett nézek filmet, akkor körülbelül egy másodpercenként megakad a film egy kis időre. Ezt általában nem venni észre, csak ha épp olyan a jelenet...

Van esetleg ötletetek, hogy ez mitől lehet?
Vagy úgy általában a 720p 50Hz miért íródik ki a képernyőre, mikor full hd-s a tv?

(#9277) BBéci válasza ibax (#9276) üzenetére


BBéci
titán

A tévéd a beérkező jel tulajdonságait írja ki, amit saját felbontására alakít és 100 hertzen jelenít meg.
Vagy a lejátszott film 720-as, vagy a WD kimenete van arra állítva.

[ Szerkesztve ]

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#9278) #16155904 válasza BBéci (#9277) üzenetére


#16155904
törölt tag

Erre gondolok én is. A media playerek kimeneti formátumát be lehet (kell) állítani. A legtöbben van auto is, általában jól működik.

(#9279) becks_ válasza BBéci (#9275) üzenetére


becks_
csendes tag

Hmm..fura, az én plazmámon még az egér is késve mozog és akárhány ismerősöm LCD tvjét néztem gépre dugva, tökéletesen működött egy szempillantásnyi késés nélkül.

(#9280) BBéci válasza becks_ (#9279) üzenetére


BBéci
titán

Nem szoktam számítógépet tévéhez csatlakoztatni, a Plazma TV topikban olvastam, hogy a Samsung C7000 lagja 15 ms, amit kevés LCD tud. Rengetegen játszanak plazmán, éppen e tulajdonsága miatt.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#9281) _DiEGO_


_DiEGO_
őstag

Hali ! Tönkrement 7 évesr CRT TV-nk és gyorsan kellene döntenem , árban e 2típus között tudok választani és csakis a SAMU jöhet szóba ...

Samsung UE-32C5000 vagy LE-32C650

Hétfőre kikell választanom - tehát döntenem kell :U nagyon megköszönném a hasznos tippeket és a megfelelő segítséget :R

Saját megérzés némi infó tudatában a LED-es mellett szól .

Nagyobb méret nem fér be a boxba - tehát más kiesik... szélesség magasság <- ez az ideális és ebben ez a 1080p FullHD

C5000 :
Garancia: 3év
Full HD LED Tv
Kép:
Képernyő mérete: 32" (81cm)
Kijelző felbontása: 1920x1080
Dinamikus kontraszt arány: Mega Contrast
Képernyő oldalaránya: 16:9
HyperReal Engine
Wide Color Enhancer Plus
Ultra Clear Panel
Clear Motion Rate
Digitális zajszűrő
Fényérzékelő
Háttérvilágítás: Edge LED
Megjelenítési technológia: LCD
Beépített analóg tuner
Nagy felbontású digitális DVB-T földfelszíni TV-tuner MPEG4/AVC (H.264) HD
Nagy felbontású digitális DVB-C kábel TV-tuner MPEG4/AVC (H.264) HD
Működési fogyasztás (IEC 62087 Edition 2): 56 W

C650 :
Garancia: 3év
Full HD LCD TV

Kép:
Képernyő mérete: 32" (81cm)
Kijelző felbontása: 1920x1080
Dinamikus kontraszt arány: Ultra Contrast
Képernyő oldalaránya: 16:9
100Hz Motion Plus
HyperReal Engine
Wide Color Enhancer
Clear Motion Rate
Digitális zajszűrő
Fényérzékelő
Háttérvilágítás: CCFL
Megjelenítési technológia: LCD
Beépített analóg tuner
Nagy felbontású digitális DVB-T földfelszíni TV-tuner MPEG4/AVC (H.264) HD
Nagy felbontású digitális DVB-C kábel TV-tuner MPEG4/AVC (H.264) HD
Működési fogyasztás (IEC 62087 Edition 2): n.a.

(#9282) _DiEGO_ válasza _DiEGO_ (#9281) üzenetére


_DiEGO_
őstag

Kinézet:

UE-32C5000

LE-32C650

(#9283) hoffman_


hoffman_
nagyúr

Üdv megint... Kérdezni szeretnék, mert az hiszem a plazmás kilengés ellenére marad az LCD. Úgy gondolom megtaláltam a befutót. Sony sajna ugrott, a 40" nem fér bele. Samsung C650 anno a külső(és márka) miatt lett kukázva. Viszont most eszembe jutott, hogy van egy C630 is. Az 40"-es méretben csak 15K-val drágább, mint a 32" EX500. Nincs benne Ultra Clear panel, tehát matt, és épp emiatt az a nekem nekem nagyon nem tetsző pirosas szín is eltűnt belőle. Így már vállalható. Internet TV nem kell, a dinamikus kontraszt kicsit kisebb, szerintem ez nem lényegi hátrány. Nem tudom, hogy az U. Clear panel mennyivel feketébb a valóságban, mint ez a matt, ez sajna benne van. Az egyetlen, ami miatt parázom, hogy itt is ment a buzera a panelokkal. Ahogy néztem ez is a 37"-re volt jellemző. Ha 40"-est veszek, akkor valószínű, hogy PVA panelest kapok? Erre jutottam, 32EX500 marad talomban sajna, drága.

DiEGO: [link] - C650nel jársz a legjobban.

[ Szerkesztve ]

"The time you enjoy wasting is not wasted time."

(#9284) _DiEGO_


_DiEGO_
őstag

No még emezt találtam ami mindkettőre illik , de C5000-nél olvastam :

Támogatott video formátumok: AVI, ASF, MKV, MP4, 3GPP, VOR, VOB, PS, TS, RMVB, FLV, DivX 3.11, DivX 4.x, DivX 5.1, DivX 6.0, XviD; H.264, H263, MPEG-4 SP, MPEG-4 ASP, Motion JPEG, Windows Media Video v9, MPEG2, MPEG1, RV3.0/RV4.0
Támogatott audio formátumok: MP3, AC3, LPCM, ADPCM (MULAW, ALAW), AAC, HE-AAC, WMA,DD+, MPEG, DTS Core, AMR NB/WB, G.729, QCELP, Real Audio (RealAudio6 Cook, RealAudio9,10 RealAudio Lossless)

(#9285) _DiEGO_ válasza hoffman_ (#9283) üzenetére


_DiEGO_
őstag

"Csak" ennyi megnyilvánulás nem tud meghatni - belépőszint nem ott kezdődik - azért olvasok most gyorsan sokfele ... de köszi . :K

(#9286) hoffman_ válasza _DiEGO_ (#9285) üzenetére


hoffman_
nagyúr

Én nem meghatni akarlak. A C5000 igenis belépő szint, a LED technológiát tekintve. Az Edge-LED pedig alapvetően is veszélyes terep, több a hátránya, mint az előnye. A felhősödés elég jellemző vonása, olvass utána a topicban, van kereső. Jelen ár, és méret mellett egy CCFL megvilágítású tévével jobban jársz, mint egy Edge-LEDessel. Samu C650 a tavalyi év sláger TV-je, az idei év egyik legjobbja még mindig. Nem viccből mondtam. 32" méretben még ott a Sony EX500, ami egyaránt jó vétel. A C5000 annyit tud, hogy 2 centi vékony, a 9 helyett, és 95W helyet 87,56W-ot eszik. Ennyi.

[ Szerkesztve ]

"The time you enjoy wasting is not wasted time."

(#9287) _DiEGO_ válasza hoffman_ (#9283) üzenetére


_DiEGO_
őstag

Lejárt szerk idő , amit pontosítani akartam a típus és egyre több infó :)

UE32C5000QW

Kép

32" (80 cm) képernyőméret
1920 x 1080 felbontás
Hyper Real Engine
Wide Color Enhancer
Válaszidő: 5ms
50 Hz Motion Plus
50 x 2 Clear Motion Rate
WCC Plus (Széles szín ellenőrzés)

Rendszer

DTV vétel DVB-T/C
beépítettt DTV tuner

Hang

Dolby Digital Plus, Dolby Pulse
DTS 2.0 + digitális kimenet
10 Watt x 2 hangteljesítmény (RMS)
Hangszóró (lefelé sugárzó)
Mélynyomó woofer

Azt nem értem, hogy mindent egy helyen miért nem lehet megtalálni :F magyar mentalitás .

[ Szerkesztve ]

(#9288) hoffman_ válasza _DiEGO_ (#9287) üzenetére


hoffman_
nagyúr

Pontosan tudjuk, hogy néznek ki a tévék, meg a spect is ismerjük :) Fentebb leírtam mi a helyzet.

"The time you enjoy wasting is not wasted time."

(#9289) _DiEGO_ válasza hoffman_ (#9288) üzenetére


_DiEGO_
őstag

Oksa- TE tudod én sajna most vagyok rálényszerülve és szinte eddig mindenki a LED-est mint ujabbat javasolta ... a 650 mint legjobb vétel -ként látom ... árban meg 120K a max , de ha lehet akkor inkább alább :U nem mindenki van eleresztve vastagon :((
Tehát az ár is ugyanúgy domináns esetemben ... nincs az a lehetőség , hogy csak 10K-val többért xy jobban megéri :(

Amúgy azt is itt fórumban olvastam , hogy 100Hz , 100Hz Motion Plus az nem előny ... De köszi , hogy segítesz :R

[ Szerkesztve ]

(#9290) hoffman_ válasza _DiEGO_ (#9289) üzenetére


hoffman_
nagyúr

Aki a LED-est javasolta, vélhetően nincs benne annyira az LCD témában. Az is feltűnő már az elején, hogy a C5000, ami ledes ugye, tehát papíron jobb technológia, olcsóbb 10k-val mint a papíron rosszabb tévé. Nem minden arany, ami fénylik. 32C650 114k, az is belefér a keretedbe.

Amúgy azt is itt fórumban olvastam , hogy 100Hz , 100Hz Motion Plus az nem előny ...

Ezt nem tudom hol olvastad itt a fórumon. Nem véletlenül javasolják az itteni szakik a 100hz-et sokszor. A mozgás megjelenítésében bőven szemmel látható különbség van, a 100 hz javára. Ettől függetlenül nem mindenkinek kell a 100hz. Ezt látatlanban nem lehet megítélni ajánlásnál. Ha mégis csak 50hz-ben gondolkodsz, akkor ott a C650 kistesója, a C550, ami 90k, szintén 32" méretben.

[ Szerkesztve ]

"The time you enjoy wasting is not wasted time."

(#9291) _DiEGO_ válasza hoffman_ (#9290) üzenetére


_DiEGO_
őstag

Szal LEDesre mondották , hogy emiatt kevesebbet fogyaszt , sokkal jobb s részletesebb a feketéje , élénkebb színekkel rendelkezik emigyen és azért olcsóbb mert a LED megvilágítás olcsóbba kerül mint a hagyományos fénycsöves ... plusz lednek nem kell bemelegedési idő sem és sokkal hoszabb az életideje .
C650 mellett meg páran a 100Hz -es frissitést emelik ki , ellenben meg nem is igai előny ... na akkor próbáljak helyesen dönteni :F de több minden szól C5000 mellett érvként ...

C550, ami 90k - ezt nem tudom megvenni , mert nálunk nem kapható - szeretek mindig helyben vásárolni - az esetleges garancia miatti hercehurca miatt ... Igaz ócsón meghozzák, de ha gond van az kerül akkor sokba - mások tapasztalatából okultam , tanulok :K

[ Szerkesztve ]

(#9292) _DiEGO_


_DiEGO_
őstag

C4000 meg csak HD Ready azaz 720p - azt meg semmiképp nem akarok ... ha már rákényszerültem , akkor 1080p lesz , de a 2 típus közül valamelyik , mert csak SAMSUNG kell és ez a kettő fajta jön boltba Hétfőn és valamelyiket megkell vennem :K

(#9293) hoffman_ válasza _DiEGO_ (#9292) üzenetére


hoffman_
nagyúr

Én még mindig a C650-et tartom. Mondtam, használd a topic keresőjét. Mind C5000, mind C650 témában.

(Még egy szaki a topicból, rákerestem c650-re, ott vigyorgott a 4-ik oldalon. És azt se felejtsd el, hogy ráadásul a C6000-el hasonlítja össze)

[ Szerkesztve ]

"The time you enjoy wasting is not wasted time."

(#9294) _DiEGO_ válasza hoffman_ (#9290) üzenetére


_DiEGO_
őstag

A készülék alkalmas a magyarországi földfelszíni, szabad hozzáférésű digitális televíziós műsorszórás vételére!

Ehhez csak egy megfelelő antenna kell ? csak azért kérdem , mert jelen pill KábelTV van .

Megnézem és köszi :R

[ Szerkesztve ]

(#9295) hoffman_ válasza _DiEGO_ (#9294) üzenetére


hoffman_
nagyúr

Ez Mo-n nem jelent semmit. Azt takarja, hogy ha a szolgáltatók frankó digit adást küldenek, akkor a készülék tudná fogni őket. De mivel ez a "veszély" nem áll fenn, ezért ez nem szempont. A kábelTV-t ugyanúgy fogod, beküldöd a seggébe, és kész, megy.

[ Szerkesztve ]

"The time you enjoy wasting is not wasted time."

(#9296) _DiEGO_ válasza hoffman_ (#9295) üzenetére


_DiEGO_
őstag

Jó kis linket adtál előbb - azt is olvasom , hogy jobb képet ad TV ha közvetlen USB háttérről játszom le a filmeket , mint PC-ről :Y
Amúgy igen jó tapasztalatokat olvasok - és tényleg már majd így csak a hétfői egymásmelletti látható minőség fog fog dönteni valamelyik javára :C asszem viszem családot is nehogy engem okoljanak hogy mi miatt vettem azt :D

Annyit még kérdeznék, ha van tapasztalatod, hogy USB2 -re mekkora a legnagyobb HDD , amit felismer ( 320GB ? )... azt valamelyik hsz-nél láttam , hogy ismeri az NTFS formátumot is :R

(#9297) _DiEGO_


_DiEGO_
őstag

Ez a hogy milyen ( AUO , SPVA , IPS ) panelos - mi akar lenni ? Honnan tudom meg hogy milyen :F
[link]

Amúgy TV és filmnézésre lesz ...

[ Szerkesztve ]

(#9298) hoffman_ válasza _DiEGO_ (#9297) üzenetére


hoffman_
nagyúr

Azt hiszem ez az az incidens, miszerint is a Sony/Samsung nem gyárt 37" panelt, így az ekkora készülékekbe más gyártó panelja kerül, ezért gyengébbek, mint a sorozat többi tagja. Ha ez az, amire gondolok. Mindenesetre 32" illetve 40" nem túl gyakran érintett emiatt, ha jól tudom. Onnan tudod leginkább, hogy mi va na dobozra/készülékre írva. Samsungnál pl C650 37" (is)volt érintett.

USB témában sajna nem vagyok jártas.

[ Szerkesztve ]

"The time you enjoy wasting is not wasted time."

(#9299) _DiEGO_ válasza hoffman_ (#9298) üzenetére


_DiEGO_
őstag

Oksa , köszi a segítségedet - még olvasom hsz-ek tömkelegét és talán már hétfő este beírom mi lett a végső - de döntésembe jócskán besegítettél :D első gondolatomat megnehezítetted , hála érte :R további szép napot ! thy

(#9300) Cece04


Cece04
tag

Sziasztok!

Tv vásárlás előtt állok, és a segítségeteket szeretném kérni.
Olvasgattam elég sokat mostanában ezt a fórumot,de azért még mindig elég laikus vagyok.
Igazából normál használatra kéne csak,sportközvetítések,filmek,dvdzés,+ néha egy kis játék xboxon.
Ezt a három Tv-t nézegettem ami árban beleférne az elképzeléseimbe.

Philips 32PFL5405H
SAMSUNG LE32C530 32"
Philips 32 PFL3605/h

Az első kettő 80ból meglenne,igaz, hogy csak 6 hónap garival, mert csomagolássérült árú,de zsír új..
Az uccsó philips is teljesen új,és arra 2 év gari van még,az máshonnan lenne, viszont többe is kerülne valószínűleg egy jó 10-15k-val.
Megmondom őszintén, elég csalogató ez a csomagolássérült dolog, csak nem tudom, hogy mennyire megbízható a dolog.
Esetleg valami ötlet,tipp,vagy ajánlat ilyen kategóriában 80 körül és max 32"-os kivitelben?

A válaszokat/segítséget nagyon szépen köszönöm előre is!

A valósággal az a gáz, hogy nincsen hozzá háttérzene...

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  LCD TV topic (téma lezárva)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.