Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  LCD TV topic (téma lezárva)

Hozzászólások

(#9851) BBéci válasza metron (#9850) üzenetére


BBéci
titán

Köszönet a kimerítő és pontos összefoglalóért, egy csomó gépelést megspóroltál nekem, nagyjából ugyanezeket akartam írni.
Tegnap hosszasan nézegettem egy 6500-as képét. Az általánosan ajánlott ideális nézési távolságból (47 colos képátló esetén 1,7-1,8m) igencsak látszódott a felére csökkent felbontás miatti részletvesztés.
Változatlanul az a véleményem, hogy ingyen sem kellene!

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#9852) Sanyabá válasza metron (#9850) üzenetére


Sanyabá
senior tag

Nos,a tévék képalkotási mechanikájához nem értek,de az emberi szem képalkotásáról rendelkezem némi tudással:---------Az egészséges fénytörésű szemben a beérkező fénysugarak az üvegtesten való áthaladás után végül az ideghártyára (retina) "érkeznek meg", és itt egyesülnek éles képpé. A törőközegek által összetérített fénysugarak fókuszpontja az ideghártya központi, kiemelt jelentősségű területére, a sárgafoltra (makula) esik. Ez az éleslátás tényleges kialakulásának a helye. 127 millió receptorsejt szolgál a szemben a fényinger felvételére és kémiai ingerré történő átalakítására. Ezeket a sejteket - alakjuk után - pálcikáknak és csapoknak nevezik. Bennük a fény hatására olyan kémiai anyagok termelődnek, amelyek több átkacsolódáson keresztül, további idegsejteken végighaladva továbbítják a külvilág fényingereit az agy felé.

Az ingerületet továbbító idegsejtek nyúlványai az egész ideghártya felszínéről a látóidegfőben (papilla) szedődnek össze. A látóideg innentől már a szemgolyón kívül folytatja útját az agy látásért felelős területei felé. A látópálya végül az agykéreg látásért felelős központjaiban ér véget, ahol megtörténik az ideghártyán kialakult kicsinyített, fordított kép értelmezése és magasabb szintű feldolgozása.

A látás funkciójához szorosan kapcsolódik a szemgolyó mozgásképessége. Ezt 6 db külső szemizom biztosítja, melyek a szemgödör különböző részein erednek, és a szemgolyó külső, rostos burkán tapadnak. Összerendezett mozgásuk lehetővé teszi azt, hogy két szemünk együtt mozogjon, hogy akaratlagosan valamilyen irányba tekinthessünk, és egy tárgyat nézhessünk. valamint azt, hogy környezetünket a térlátás segítségével mélységében érzékeljük. :K Tehát szerintem amit itt írtál"-----------:Minden video anyagnak merettol es felbontastol fuggoen van egy "idealis" nezesi tavolsaga, ami pont a szemed fizikai felbontokepessegetol fugg! Nem varazslas. Az LG pedig a passziv 3D-re nagyobb nezesi tavolsagot ajanl, mint a 2D full HD-re, pont azert, hogy ne vedd eszre a lefelezett felbontast. HA kozelebb ulsz akkor nem eltolodott kepeket fogsz latni, mert amugy az xtalk lenne, hanem szepen eszre veszed a romlott felbontast."---------Nem áll!!! Ebből kiindulva akkor minden műsort más és más távolságból kellene nézni? :F

[ Szerkesztve ]

A tanulás gyökere keserű,de a gyümölcse édes.

(#9853) pepe_g


pepe_g
tag

Sziasztok!

Van valakinek tapasztalata erről?Jó választás lenne? :F
Samsung LE-32C530
Vásárlás előtt állok, de csak az adatok, és tudása alapján tudok választani. Amúgy semmi tapasztalatom ezen a téren.

http://prohardver.hu/tema/kivel_erdemes_uzletelni_topic_2/keres.php?stext=%22pepe_g%22&suser=&sival= http://prohardver.hu/tema/kivel_erdemes_uzletelni_topic_3/keres.php?stext=%22pepe_g%22&suser=&sival=

(#9854) nightshadow


nightshadow
veterán

LG Cinema 3D:
"Az, hogy az LG az LCD-k esetében teljesen átállt a passzív megoldásra, nem igazán meglepő, lévén, hogy a gyártó szerint a technológia minden tekintetben felülmúlja az aktív szemüveges 3D-t. Ez majdnem teljesen így is van; egyelőre a részletesség terén még lemaradásban vannak ezek a tévék, 3D anyagok megjelenítésekor ugyanis az effektív felbontás 1920×540 pixelre csökken. Cserébe viszont tökéletesen villódzásmentes képet, crosstalk mentességet és nagyobb fényerőt kapunk, azaz a rendszer az aktív szemüveggel működő 3D LCD-tévék valamennyi hibáját ki tudják küszöbölni, ráadásul a tévézéshez szükséges szemüvegek is könnyűek és „filléresek”." forrás: [link]

[ Szerkesztve ]

(#9855) mpierre válasza Sanyabá (#9852) üzenetére


mpierre
veterán

Nagyon kisarkítva igen.
Ezért nem értem az uniformizálást a 3D képalkotás terén. Személy szerint, bárminemű 3D-sített képet nézek, 20-30 perc után szaggató fejfájás, vagy a könnycsorgás a jutalmam. Minden egyes embernek más és más a látása. Ezt senki nem veszi figyelembe és nincs is rá megfelelő beállítási lehetőség se.

#### Scythe Kama Bay AMP 2000 Rev.B + Overnight Sensation hangdobozok + Kanto S6 #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html ####

(#9856) Sanyabá válasza mpierre (#9855) üzenetére


Sanyabá
senior tag

Azt tudom hogy a 3D-s moziban más a képalkotás fizologiája ,ott is tapasztalod az alább leírtakat?
Az meg tény ,hogy két ember sem ugyanúgy lát. Akkor ezek szerint lesz két tábor ,egy akinek bejön ,és egy, akinek nem jön be a házi 3D.

[ Szerkesztve ]

A tanulás gyökere keserű,de a gyümölcse édes.

(#9857) BloodRay válasza metron (#9850) üzenetére


BloodRay
veterán

1. részre: Ilyen szemszögből van abban valami amit írsz. Ettől függetlenül a megadott nézési távolságokból nem fog zavarni a "felbontáscsökkenés". Legalábbis nekem ez a személyes véleményem, tapasztalatom.
2. részre: Ettől függetlenül tényleg van bizonyítvány a fullhd-ről. :)
3. részre: Nem, valóban eltolódott képeket fogsz látni, ha kipróbáltad már láthattad. Egyébként meg még mindig én inkább néznék kisebb felbontású, de jó térhatású és kényelmesen nézhető 3D-t, mint aktív megoldást.

(#9851) BBéci -> 6500-as cinema 3D-s LG nincs Magyarországon(legalábbis hivatalosan holtbiztos, hogy nem forgalmazott). Személyes jogod, hogy ne kelljen neked ilyesmi készülék, csak ne írd majd azt, hogy egy aktív 3D-s lcd/led 3D képe jobb.

"A gép pentium 4-es. Mit mondjak még róla?! Leírom mégegyszer. PENTIUM 4." -► Henky83

(#9858) metron válasza Sanyabá (#9852) üzenetére


metron
tag

"Nem áll!!! Ebből kiindulva akkor minden műsort más és más távolságból kellene nézni? :F"
A szemed felbontokepessege fix, a kepernyo merete, pixel szam es meret nem. Ami kimaradt az elobb, arra a pontra kell ulni ahol mar nem latod a pixeleket pixelnek, de tudsz kulonbseget tenni a felbontas kozott. Mondjuk 1 32" TVn nem spiraznam tul, de 42" es felette szepen latszik. A THX adott egy ajanlast, tol ig atlagok, nyilvan nem egyforma mindenki szeme. Ezek jo atlagok. De tok mindegy olyan kozel ulsz ahol tetszik. Semmi varazslat, odaulsz ahova tetszik. En egy full HD (rendes) anyagnal a 42" ele odaulok 1.5m-re, mert ott erzem jonak. Ha DVD-t nezek akkor nem nagyon kivanok 2-2.2m tol kozelebb ulni, mert az meg ott jo. A TV is nagyjabol. Szal van a kanape, meg a tologatos filmnezos fotel. Semmi misztikum.. Es igen, minden musort lehet mashonnan nezni, de nem kotelezo..

(#9859) metron válasza BBéci (#9851) üzenetére


metron
tag

:)
Egyebkent ettol meg a TV es a technologia sikeres lesz. K. jo a marketing es az embereket nem erdekli valojaban a "felbontas":) Ez olyan mint a pixelszam a fenykepezoknel.. Tok mindegy csak jo sok legyen rairva.:) Bocs sarkitottam..

(#9860) Sanyabá válasza metron (#9858) üzenetére


Sanyabá
senior tag

Akkor beszerzek egy sínes fotelt.
Mondjuk nekem 40 colos van, és mindent kb. 4m-ről nézek a full hd-t is.
3D-ről meg még nincs tapasztalatom.

A tanulás gyökere keserű,de a gyümölcse édes.

(#9861) metron válasza BloodRay (#9857) üzenetére


metron
tag

A megadott nezesi tavolsagrol sarkitva "tavcso" kell, hogy lasd a full HD reszleteit. Tehat igen igazad van abbol a tavolsagbol igen ez jo. De akkor mi a peknek?
Ha van egy full HD-s anyagom 3D-ben akkor en azt full HD-ben akarom megnezni ugy, hogy lassam a finomsagokat, kulonben miert adjak penzt TV-ert, medialejatszoert stb..
Csak ugy valamit nezni barmi jo, egy regi CRTvel is szepen elvoltam.
Az, hogy neked tetszik, meg sok mas embernek is tetszik az jo, nem vita targya, en csak a muszaki fals informaciok "tisztazasa" miatt irtam. Nem mindenki akar venni egy 2D-s fullHD TV-t ami 3D-ben fellabu. 3D-re meg nincs full HD certificateje. Ezt azert nem nagyon emlegetik, de az LG oldalain sem irjak. Nyilvan nem..

(#9862) metron válasza Sanyabá (#9860) üzenetére


metron
tag

Na majd egyszer told kozelebb:) Semmi szofisztikalt fizikai kiserlet. Kozelebb mesz es tetszik e vagy sem.

[ Szerkesztve ]

(#9863) mpierre válasza Sanyabá (#9856) üzenetére


mpierre
veterán

Rövid kronológia a 3D körül:
Anno kezdtem egy asus v7100 delux combo kártyával, 3D szemüveg, direkt erre írt játékok... Fejfájás. (Szétcsúszó alakok, szellemkép.)
Tavaly újabb esélyt adtam a 3D-nek egy Avatar (Imax) megtekintéssel, itt nem láttam semmit a könnyeim miatt. (Nem érzékeltem a 3D-t, zavart a szellemkép, továbbá sehol sem volt éles a kép.)
Idén egy pana 3D tv-vel küzdöttem. Fejfájás. (Életlen, rossz élek, elcsúszott színek, szellemkép)

Lehet az is hozzátartozik, hogy nagyon jó a látásom. A természet kompenzál, mert a hallásom igen gyatra... :DDD

Megeshet ez a ketté bomlás. Bár nem hinném, hogy ennyire fekete-fehér végeredményt fog szülni a 3d őrület.

#### Scythe Kama Bay AMP 2000 Rev.B + Overnight Sensation hangdobozok + Kanto S6 #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html ####

(#9864) metron válasza mpierre (#9863) üzenetére


metron
tag

Azt eleg sok helyen leirjak, hogy a 3D-t nem minden ember latja. Ez van. MAsreszrol meg orulj mert valoszinuleg vmilyen szempontbol "jobb" a szemed:)
(Sajnos nekem a szaglasom a jo:) De ez inkabb buntetes..)

(#9865) mpierre válasza metron (#9864) üzenetére


mpierre
veterán

Inkább azt mondanám, hogy a kreált 3D-t nem mindenki "látja", vagyis nem csapható be a látási receptor.

#### Scythe Kama Bay AMP 2000 Rev.B + Overnight Sensation hangdobozok + Kanto S6 #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html ####

(#9866) Sanyabá válasza mpierre (#9865) üzenetére


Sanyabá
senior tag

Egy kis gyakorlás gyanánt:[link] Csak nehogy össze gabalyodjanak a szem golyóid! :D

A tanulás gyökere keserű,de a gyümölcse édes.

(#9867) mpierre válasza Sanyabá (#9866) üzenetére


mpierre
veterán

A jó öreg szeterogramok... :))

#### Scythe Kama Bay AMP 2000 Rev.B + Overnight Sensation hangdobozok + Kanto S6 #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html ####

(#9868) Sanyabá válasza mpierre (#9867) üzenetére


Sanyabá
senior tag

A Panasonic tv-t akkor eladtad?

A tanulás gyökere keserű,de a gyümölcse édes.

(#9869) mpierre válasza Sanyabá (#9868) üzenetére


mpierre
veterán

Nem az enyém volt. Előrelátó voltam a negatív tapasztalatok miatt. Csak gondolkoztam rajta, de előtte látni akartam. Így egy sima 40 colos samu lcd lett. Még egyszer nem adok ki egy vagyont olyasmire, amit nem tudok használni (a v7100 deluxe sem volt olcsó akkoriban).

#### Scythe Kama Bay AMP 2000 Rev.B + Overnight Sensation hangdobozok + Kanto S6 #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html ####

(#9870) Sanyabá válasza mpierre (#9869) üzenetére


Sanyabá
senior tag

Ezzel én is így vagyok,pedig szeretnék egy ilyen 3 D-s tv ,de még akkor kivárok legalább 1-2 évet.

A tanulás gyökere keserű,de a gyümölcse édes.

(#9871) #16155904 válasza mpierre (#9869) üzenetére


#16155904
törölt tag

Tényleg "baj van" a látásoddal. :) Az Asus 3D megoldása anno nekem nagyon bejött, és még a környezetemben lévőknek is. Úgy látszik, nagyon egyéntől függ az eredmény. Hogy lesz így mindenkinek megfelelő 3D ?

Meg kell várni, hogy kiforrja magát ez a technológia is.

[ Szerkesztve ]

(#9872) mpierre válasza #16155904 (#9871) üzenetére


mpierre
veterán

Szerintem sehogy. Ezt nem igazán lehet uniformizálni. A "szemek" diverzitása áll szemben egy-két-három technológiával. Ahhoz, hogy jobb legyen még nem készültek fel a gyártók. "Kevés" a beállítási lehetőség, ha pedig belerakják, nem lesz az a vevő, aki végigmászik az összesen.
Sokaknak már "out of the box" kell a tökéletes.

#### Scythe Kama Bay AMP 2000 Rev.B + Overnight Sensation hangdobozok + Kanto S6 #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html ####

(#9873) vlevi válasza amadeus11 (#9849) üzenetére


vlevi
nagyúr

Szerintem HD az nem lesz, csak nagyon-nagyon-nagyon sokára, vagy soha. De legalább az F1-et adhatnák rendesen szélesvásznúban, mert utálom emiatt 4:3-ra állítani a tévét.

(#9874) Mlnr To'm válasza metron (#9850) üzenetére


Mlnr To'm
tag

Ugyan erre gondoltam csak sajnos nem volt időm ennyire kifejteni.

(#9875) chaval


chaval
tag

Sziasztok! (remélem jó helyre írok:) )

Úgy érzem lassan "tv" csere előtt állok, és szeretném a segítségeteket kérni a témában!
Számítógépre lenne kötve, tv-t egyáltalán nem néznék rajta, ellenben filmeket minél jobb minőségben annál inkább :) Most egy 26"-os Samsung hd ready-s tv-t nyúzok. A következő tv-t 40" körülinek gondolnám. Falra lenne felaggatva. Árat tekintve olyan 130-230 között gondolkodnék. Megbízhatóság, képminőség, illetve a fogyasztás keresztmetszet érdekelne.
3D-t nem nagyon erőltetem! :)

Előre is köszönöm! Üdv: T

[ Szerkesztve ]

(#9876) vlevi válasza chaval (#9875) üzenetére


vlevi
nagyúr

"Számítógépre lenne kötve, tv-t egyáltalán nem néznék rajta, ellenben filmeket minél jobb minőségben annál inkább"

Szerintem inkább médialejátszó legyen. Minek zúgjon 150-200W a háttérben? Egyetlen dolog szólhat ellene, hogy ahhoz megint kell egy 2T-s vinyó. Médialejátszója válogatja, hogy beépített vagy külső, 2.5, vagy 3.5-s vinyó való-e bele.

(#9877) chaval válasza vlevi (#9876) üzenetére


chaval
tag

Tv-t keresek :) Nem media lejátszót perpill, de köszönöm! Játszom és netezem is rajta, szóval nem csak film :)

(#9878) Sanyabá válasza chaval (#9877) üzenetére


Sanyabá
senior tag

Ezt figyelmedbe ajánlanám:[link]

A tanulás gyökere keserű,de a gyümölcse édes.

(#9879) chaval válasza Sanyabá (#9878) üzenetére


chaval
tag

Köszönöm! De csak fekete jöhet szóba! :) És csak új

(#9880) Tocika


Tocika
aktív tag

Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy a mostani tv-kenek ugye bár van ethernet bemenetük.
Ha a tv-t rádugnám egy routerre amin egy usb-s winyó van rádugva, és az meg van osztva a hálózaton akkor a TV- a winyón megosztott média fájlokat vajon látja?
Vagy csak internetezni lehet velük ?

(#9881) pepe_g


pepe_g
tag

Erre valaki?

http://prohardver.hu/tema/kivel_erdemes_uzletelni_topic_2/keres.php?stext=%22pepe_g%22&suser=&sival= http://prohardver.hu/tema/kivel_erdemes_uzletelni_topic_3/keres.php?stext=%22pepe_g%22&suser=&sival=

(#9882) drstupid válasza pepe_g (#9881) üzenetére


drstupid
tag

nem rossz tv, tavalyi modell jó áron meg tudod venni pár saturn media marktban mert perpill a tavalyi modelleket árulják elég jó áron, amugy meg júliusban lesz elég nagy akcio mm és Sat áruházakban :)

Eladó termékeim : http://href.hu/x/ekrb

(#9883) drstupid válasza Tocika (#9880) üzenetére


drstupid
tag

igen látja a fileokat, internetezni korlátozva lehet kivéve a smart tvk, leginkább DLNA miatt vna

Eladó termékeim : http://href.hu/x/ekrb

(#9884) vlevi válasza Tocika (#9880) üzenetére


vlevi
nagyúr

Nem mindegyiken, de van, amelyiken van ethernet csatlakozó. Viszont a routerre rádugott vinyókat nem biztos, hogy látni fogja, mert a samba megosztásokat nem látják. Ahhoz a routernek DLNA szervernek is kellene lennie, hogy működjön a dolog. Van ilyen router, tehát elvileg nem lehetetlen.
Vagy pedig olyan külső vinyónak kell lennie, ami erre van kitalálva, pl. a WD MyBook Live. Ezt rácsatlakoztatod a routerre, és már látja is a tévé a tartalmát.

(#9885) Tocika válasza vlevi (#9884) üzenetére


Tocika
aktív tag

Ennek örülök!
Köszönöm a segítséget!

(#9886) BloodRay válasza drstupid (#9882) üzenetére


BloodRay
veterán

Szerintem meg a C530-as elég nagy panellutri, és bizony a nem Samsung panelesek(a java) pocsék képűek...

"A gép pentium 4-es. Mit mondjak még róla?! Leírom mégegyszer. PENTIUM 4." -► Henky83

(#9887) pepe_g válasza drstupid (#9882) üzenetére


pepe_g
tag

És gondolod hogy a multik alá mennének ~75ezernek???
Én nem hinném... :( De ha mégis van rá esély, én megvárom.... ;)

http://prohardver.hu/tema/kivel_erdemes_uzletelni_topic_2/keres.php?stext=%22pepe_g%22&suser=&sival= http://prohardver.hu/tema/kivel_erdemes_uzletelni_topic_3/keres.php?stext=%22pepe_g%22&suser=&sival=

(#9888) pepe_g válasza BloodRay (#9886) üzenetére


pepe_g
tag

"panellutri" ??
Mielőtt még tényleg megveszem...
LG-t nem éppen dicsérik ebben az árkategóriában. Sharp? Nem ismerem... Sony? Ennyi pénzért szerintem ramaty minőséget adnak. Phillips? Az nekem nem márka... Legalább is eddig csalódtam benne minden téren. Toshiba? Fogalmam sincs... Számomra nem éppen piacalkotó márka. (De persze attól még lehet a legjobb)
Szóval???? :U

http://prohardver.hu/tema/kivel_erdemes_uzletelni_topic_2/keres.php?stext=%22pepe_g%22&suser=&sival= http://prohardver.hu/tema/kivel_erdemes_uzletelni_topic_3/keres.php?stext=%22pepe_g%22&suser=&sival=

(#9889) BloodRay válasza pepe_g (#9888) üzenetére


BloodRay
veterán

LG-t nem épp dícsérik ebben a kategóriában? :) Pedig 100Hz-es LD565 fényévekkel jobb választás általában azonos áron. De még az LD465 is minőségibb panelű általában.
Philips pedig nem rossz még szerintem képileg. Csak szoftverileg gyenge.
Sony sem vészes.
Samsungra visszatérve, ott arra vigyázz, hogy csak a SS-el kezdődő veziókódú készülékek Samsung panelesek, az összes többiben más van. Azokat általában minősíteni sem érdemes...

"A gép pentium 4-es. Mit mondjak még róla?! Leírom mégegyszer. PENTIUM 4." -► Henky83

(#9890) pepe_g válasza BloodRay (#9889) üzenetére


pepe_g
tag

Na akkor mivel az anyagiak beszélnek:
LG 32LD465 vs Samsung LE32C530 jött szóba.
A Samuval kapcsolatban a "SS-el kezdődő veziókódú "-t nem teljesen értem. Az egy sorozatszám egy része? Vagy mi? Mert HA pl neten rendelem akkor gondolom lutri, hogy mit kapok...

http://prohardver.hu/tema/kivel_erdemes_uzletelni_topic_2/keres.php?stext=%22pepe_g%22&suser=&sival= http://prohardver.hu/tema/kivel_erdemes_uzletelni_topic_3/keres.php?stext=%22pepe_g%22&suser=&sival=

(#9891) daniel2121 válasza drstupid (#9882) üzenetére


daniel2121
senior tag

77k-ért megkapod mindenhol a webáruházakban. Ennél olcsóbb nem hinném, hogy lesz az mm vagy a saturnban.

(#9892) BBéci válasza BloodRay (#9889) üzenetére


BBéci
titán

A Samsung topikban oldalakon keresztül elemezgették a különféle paneleket, lényegesen kisebb különbségekről volt szó, mint ahogy Te állítod.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#9893) BloodRay válasza BBéci (#9892) üzenetére


BloodRay
veterán

Nekem nem kell bizonygatnia senkinek, épp eleget láttam, teszteltem élőbn és nagyobb a különbség mint gondolod, vagy az elfogult tulajok állítják. :U

(#9890) pepe_g -> Verziókód(Version number) az egy kód a tv-n amiben benne van, hogy milyen típusú(gyártmányú) panel van a készülékben.

"A gép pentium 4-es. Mit mondjak még róla?! Leírom mégegyszer. PENTIUM 4." -► Henky83

(#9894) pepe_g


pepe_g
tag

Azt hiszem minél többet olvasok, keresgélek e témában, annál jobban elbizonytalanodom... :O
"TV szervizesként mondom (írom), hogy a legtöbb meghibásodás (százalékos iányarányban) pont a Samsung és az LG tévéknél történik, sokszor ordító tervezési hibák, bosszantó hiányosságok vannak. Volt olyan Samsung tévé ami a bolti polcon való üzemeltetésbe beledöglött (több is). Ha már tévét veszel, érdemes inkább a Panasonic, Pioneer, Sharp körül nézelődni, igaz némileg drágábbak, de nem annyira tömeg-termelt szemetek..."

[ Szerkesztve ]

http://prohardver.hu/tema/kivel_erdemes_uzletelni_topic_2/keres.php?stext=%22pepe_g%22&suser=&sival= http://prohardver.hu/tema/kivel_erdemes_uzletelni_topic_3/keres.php?stext=%22pepe_g%22&suser=&sival=

(#9895) BloodRay válasza pepe_g (#9894) üzenetére


BloodRay
veterán

LOL, ezen sorok írója is rég láthatott Sharp tévéket... Főleg alsóbb kategóriásokat. :U

"A gép pentium 4-es. Mit mondjak még róla?! Leírom mégegyszer. PENTIUM 4." -► Henky83

(#9896) pepe_g válasza BloodRay (#9895) üzenetére


pepe_g
tag

Jó...
Határozott leszek! Nem olvasok utána többet. Mert becsavarodom csak! :( Véglegesen leszűkítem ezekre: LG 32LD465 vs Samsung LE32C530
Szerintetek? :F

[ Szerkesztve ]

http://prohardver.hu/tema/kivel_erdemes_uzletelni_topic_2/keres.php?stext=%22pepe_g%22&suser=&sival= http://prohardver.hu/tema/kivel_erdemes_uzletelni_topic_3/keres.php?stext=%22pepe_g%22&suser=&sival=

(#9897) Mauzes


Mauzes
őstag

Sziasztok!

Az mitől függ, hogy a tv a set-top box ki/bekapcsolásakor automatikusan vált-e forrást?

Ugyanis a Samsung LCD-tévénk a földszinten upc direct box-szal volt összekötve és amikor utóbbit bekapcsoltuk, a tévé automatikusan átváltott arra, míg kikapcsolás esetén visszaváltott az analóg kábeladásra. De oda vett apám egy másik tv-t, míg a Samsung az emeltre került, immár egy T-Home digitális box-szal van összekötve, de amikor azt bekapcsoljuk, a tévé source gombját kell nyomkodni, amíg oda nem érünk a T-Home adáshoz, kikapcsolásánál pedig újra, hogy visszajussunk a kábeladáshoz. (Az új lenti tévé automatikusan vált oda/vissza.)

Remélem érthető voltam, és tudtok segíteni!

(#9898) nismoka válasza pepe_g (#9894) üzenetére


nismoka
addikt

Igen nem véletlen hogy a japán márkákkal kevesebb a gond. Én sony-t vennék, az egyik legmegbízhatóbb. Mit vennél koreai autót vagy subarut? ;)

(#9899) nismoka válasza Mauzes (#9897) üzenetére


nismoka
addikt

A t home doboz nem tudja a hdmi vezérlést.

(#9900) Mauzes válasza nismoka (#9899) üzenetére


Mauzes
őstag

De lent is T-Home doboz van, az hogyhogy tudja? Mondjuk nem teljesen azonos a kettő, a lenti felvevős meg kutyafüle, a fenti kisebb és egyszerűbb. Akkor lehet, hogy vezérlésben is eltér a kettő?

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  LCD TV topic (téma lezárva)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.